Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#251 11. 2. 2009 15:46

XYZ
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

Re: nevolnost ze žárlivosti?

Martinka1 napsal(a):

XYZ napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Není to správné ani špatné... prostě to JE.

Bavily jsme se ale o tom, jak vy můžete vědět, jak bych se "správně" měla chovat já. Račice mi na to odpověděla, že tak, abych se cítila spokojeně.

Chovej se tak, abys unesla následky svých rozhodnutí.

zase: vrah zavraždí deset nevinných dětí, ale nemá z toho pocit viny, zavřou ho do ústavu, ale nijak zvlášť tím netrpí..znamená to, že je vše v pořádku? Unesl důsledek svách rozhodnutí...

You cannot know wine by the barrel.

Není tady

#252 11. 2. 2009 15:46

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

XYZ napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

XYZ napsal(a):

Proč? Protože každý člověk je SUBJEKT a vnímá tudíž SUBJEKTIVNĚ.

A co dal?

A co dál?? Každý uvažuje subjektivně a má povědomí o tom, co mu připadá krásné/škaredé, vtipné/hloupé, významné/bezvýznamné, umělecké/neumělecké, ...

ty sama jsi vynášela soudy o tom, co to znamená \"být programátorem\"...taky jsi neřekla - prostě to tak JE.

ovsemze ano, to jiste nepopiram, ale copak nazor nejake babyjagy je pro tebe nezbytne smerodatny? Ty si hledej, co je dulezite pro tebe, boze....

42!

Není tady

#253 11. 2. 2009 15:48

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

XYZ napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

XYZ napsal(a):

Bavily jsme se ale o tom, jak vy můžete vědět, jak bych se "správně" měla chovat já. Račice mi na to odpověděla, že tak, abych se cítila spokojeně.

zase: vrah zavraždí deset nevinných dětí, ale nemá z toho pocit viny, zavřou ho do ústavu, ale nijak zvlášť tím netrpí..znamená to, že je vše v pořádku? Unesl důsledek svách rozhodnutí...

Na to se dá odpovědět takhle: ono to JE. Tečka :-)

Slovo "v pořádku" je to samý jako "dobrý" a to už je hodnocení... dualita dobrý/špatný... ale ono to prostě JE.

Ale to už je spíš filozofie :-)

No a ty děti taky nebyly tak nevinný, copak Ty víš, jestli v minulém životě to třeba nebyl Hitler, Stalin atd.? Nevíš...

Není tady

#254 11. 2. 2009 15:51

XYZ
♥♥♥♥♥--

baba.jaga napsal(a):

XYZ napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

A co dal?

A co dál?? Každý uvažuje subjektivně a má povědomí o tom, co mu připadá krásné/škaredé, vtipné/hloupé, významné/bezvýznamné, umělecké/neumělecké, ...

ty sama jsi vynášela soudy o tom, co to znamená \"být programátorem\"...taky jsi neřekla - prostě to tak JE.

ovsemze ano, to jiste nepopiram, ale copak nazor nejake babyjagy je pro tebe nezbytne smerodatny? Ty si hledej, co je dulezite pro tebe, boze....

Já neřekla, že tvůj názor je pro mě nějak směrodatný. Echt když s ním nesouhlasím. Tys jenom řekla, že by se neměly vynášet hodnotové soudy. A sama je vynášíš. Každý to děláme. Popíráš sama sebe.

Není tady

#255 11. 2. 2009 15:53

XYZ
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

XYZ napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Na to se dá odpovědět takhle: ono to JE. Tečka :-)

Slovo "v pořádku" je to samý jako "dobrý" a to už je hodnocení... dualita dobrý/špatný... ale ono to prostě JE.

Ale to už je spíš filozofie :-)

No a ty děti taky nebyly tak nevinný, copak Ty víš, jestli v minulém životě to třeba nebyl Hitler, Stalin atd.? Nevíš...

va v minulém životě?? Ježiš jestli náhodou já nebyla v minulém životě Hitler. Promiň, asi se ta diskuze stáčí úplně jinam, než bylo původně myšleno...v debatách o minulých životech a nevinnosti malých dětí si asi moc nepokecáme. Každopádně díky za jiné vyjádřené názory a podněty.

Není tady

#256 11. 2. 2009 15:54

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

XYZ - k tomu vrahovi, co spokojeně zavraždí smile

No, tak za prvé nebyla jsem v kůži vraha, který vraždil, takže ti ani nedokážu říct, jestli může být člověk s tím vědomě spokojený....Ale, pokud to udělá  a chce to udělat, tak asi ano.
JENŹE:
já tady nemluvím o vědomé spokojenosti, ve smyslu rozumové, ale o spokojenosti citové, vnitřní...která přináší důsledek, kterým bude těžko něco jako vražda....

TAKŽE asi tak -  vedlo ho k tomuhle činu pohodové, spokojené vnímání ?? Já si tvrdím říct, že zcela určitě ne....byla to možná žárlivost třeba nad nevěrou partnera (vražda ze žárlivosti), nebo loupežné přepadení (vražda z pocitu, že chci mít víc, než mám), nebo vražda z nějakého nedostatku, kterým trpím....(vražda ze zofalství..) atakdále...  chápeš ?- ta vražda je jen důsledek nespokojené příčiny....

Nebo si myslíš, že vnitřně pohodový vyrovnaný člověk, se jednou rozhodne, prostě někoho zavraždím ??  Těžko, člověk,který si bude vážit vlastního života, bude si vážit i života druhého....takže v tvém příkladu - vrah až vědomě to chtěl udělat, jeho příčina nebyla vůbec spokojená, pohodová.... Pořád jde o vnitřní nastavení, pak je důsledek.....

Upravil(a) Račice dračice (11. 2. 2009 15:55)

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#257 11. 2. 2009 15:54

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

že by se neměly vynášet hodnotové soudy. Každý to děláme.

Každý to děláme, jsme jenom lidi, to "nehodnocení" je spíš takový ideál, ke kterému směřujeme/snažíme se směřovat... nebo taky nesnažíme :-)

Není tady

#258 11. 2. 2009 15:57

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

XYZ napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

XYZ napsal(a):

ty sama jsi vynášela soudy o tom, co to znamená \\\"být programátorem\\\"...taky jsi neřekla - prostě to tak JE.

Já neřekla, že tvůj názor je pro mě nějak směrodatný. Echt když s ním nesouhlasím. Tys jenom řekla, že by se neměly vynášet hodnotové soudy. A sama je vynášíš. Každý to děláme. Popíráš sama sebe.

Nic jsi nepochopila, ovsem ze ja vynasim hodnotove soudy, kazdy je vynasi, taky se pozastavim nad tim, kdyz nekdo nekoho zavrazdi. NIKDO NEMUZE BYT 100%, protoze to tak proste je, vsichni jsme zatizeni nejakou vlastni zkusenosti, kazdy mame historii, rodime se do urcitych podminek. Nikdo to nepopira. Jde pouze o to, umet se and to povznest, umet prijmout cizi nazor, umet se podivat na vec z jineho uhlu. Kor s mym nazorem nesouhlasis, tak co, takovy je zivot. Ja tobe sve nazory necpu. Pokud jsi to nepochopila, tak ti jeste jednou opakuju, ze jsem se prave snazila poukazat na to, ze tyhle vsechny nazory jsou pouze relativni.  Na priklade toho tveho nesouhlasu se mnou. Ty mas svuj zebrik hodnot a ja svuj, Mne to nepohorsuje ani v nejmensim.

42!

Není tady

#259 11. 2. 2009 15:58

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

baba.jaga napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

XYZ napsal(a):

Zní to všechno rozumně, co říkáš, ale...pokud to, co říkáš, přeženu: pokud je vrah spokojený s tím, že vraždí, je tedy správné vraždit?

Presne tak. Taky moc nechapu, proc se do toho musi zatahovat hodnotove soudy.

tak to nesouhlasím.....vrah ti vezme právo na život wink nejde o hodnoty, ale o svobodu žití....
Jediné, co pochopím, že ničeho jiného v tu chvíli nebyl schopen.....

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#260 11. 2. 2009 15:59

XYZ
♥♥♥♥♥--

Račice dračice napsal(a):

No, tak za prvé nebyla jsem v kůži vraha, který vraždil, takže ti ani nedokážu říct, jestli může být člověk s tím vědomě spokojený....Ale, pokud to udělá  a chce to udělat, tak asi ano.
JENŹE:
já tady nemluvím o vědomé spokojenosti, ve smyslu rozumové, ale o spokojenosti citové, vnitřní...která přináší důsledek, kterým bude těžko něco jako vražda....

TAKŽE asi tak -  vedlo ho k tomuhle činu pohodové, spokojené vnímání ?? Já si tvrdím říct, že zcela určitě ne....byla to možná žárlivost třeba nad nevěrou partnera (vražda ze žárlivosti), nebo loupežné přepadení (vražda z pocitu, že chci mít víc, než mám), nebo vražda z nějakého nedostatku, kterým trpím....(vražda ze zofalství..) atakdále...  chápeš ?- ta vražda je jen důsledek nespokojené příčiny....

Nebo si myslíš, že vnitřně pohodový vyrovnaný člověk, se jednou rozhodne, prostě někoho zavraždím ??  Těžko, člověk,který si bude vážit vlastního života, bude si vážit i života druhého....takže v tvém příkladu - vrah až vědomě to chtěl udělat, jeho příčina nebyla vůbec spokojená, pohodová.... Pořád jde o vnitřní nastavení, pak je důsledek.....

Moc hezky vysvětleno. Díky. Už chápu, cos měla na mysli.

Není tady

#261 11. 2. 2009 16:02

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

baba.jaga napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Presne tak. Taky moc nechapu, proc se do toho musi zatahovat hodnotove soudy.

tak to nesouhlasím.....vrah ti vezme právo na život wink nejde o hodnoty, ale o svobodu žití....
Jediné, co pochopím, že ničeho jiného v tu chvíli nebyl schopen.....

Ze určitého hlediska... nějaká část v Tobě chtěla být zavražděna... jinak by sis to nepřitáhla... funguje to i u dětí... pokud nevěříš, zajdi za pár kurzů konstelací a určitě to tam někde uvidíš... to si v té konstelaci prostě lidi nevymyslí...

Dá se říct, že všechno co se Ti v životě děje, si nějakým způsobem podvědomě přitahuješ... a souvisí to i s tím, že si přitáhneš, že Tě někdo zabije...

Prostě se sejdou dva lidi... kteří mají na sebe "háček"... vrah si přitáhne svou oběť... oběť si přitáhne svého vraha...

Podobně jako při domácím násilí, jsou ženský který si to nechaj líbit a ženský který se s tím vůbec nesetkají a pokud ano, tak si to nenechají líbit... :-)

Ale hádat se nebudu, máš právo na opačný názor. Já vím, že to tak je (aspoň pro mě ano).

Není tady

#262 11. 2. 2009 16:07

XYZ
♥♥♥♥♥--

baba.jaga napsal(a):

XYZ napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Nic jsi nepochopila, ovsem ze ja vynasim hodnotove soudy, kazdy je vynasi, taky se pozastavim nad tim, kdyz nekdo nekoho zavrazdi. NIKDO NEMUZE BYT 100%, protoze to tak proste je, vsichni jsme zatizeni nejakou vlastni zkusenosti, kazdy mame historii, rodime se do urcitych podminek. Nikdo to nepopira. Jde pouze o to, umet se and to povznest, umet prijmout cizi nazor, umet se podivat na vec z jineho uhlu. Kor s mym nazorem nesouhlasis, tak co, takovy je zivot. Ja tobe sve nazory necpu. Pokud jsi to nepochopila, tak ti jeste jednou opakuju, ze jsem se prave snazila poukazat na to, ze tyhle vsechny nazory jsou pouze relativni.  Na priklade toho tveho nesouhlasu se mnou. Ty mas svuj zebrik hodnot a ja svuj, Mne to nepohorsuje ani v nejmensim.

Proč se díváme na věci z jiných úhlů? Abychom dokázali změnit náš původní hodnotový soud, snažíme se získat více informací, abychom mohli hodnotit situace...Neřekla jsem, že se nelze na věci dívat z různých úhlů, ani to, že není třeba respektovat názory ostatních, ani to, že mě pohoršuje tvůj názor. Jediné, co jsem řekla, bylo, že nesouhlasím s výrokem, že je je zbytečné vynášet hodnotové soudy, protože věci nejsou ani takové, ani makové, ale prostě JSOU.

Takže bych tě poprosila, aby ses zdržela výroků typu "NIC JSI NEPOCHOPILA".

Upravil(a) XYZ (11. 2. 2009 16:07)

Není tady

#263 11. 2. 2009 16:10

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Martinko, taky sdílím názor takový, že za všechno si v životě můžeme sami...jenže plést tuhle rovinu tady XYZ je podle mě už trochu moc, když se snaží pochopit teprve začátek....mluvila jsem tu pouze o pohledu  z roviny toho vraha a pohledu jakoby obecného zvenčí...... ne proč se to stalo té oběti a zda na tom měla určitý "mentální podíl"

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#264 11. 2. 2009 16:12

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

XYZ napsal(a):

JENŹE:

Moc hezky vysvětleno. Díky. Už chápu, cos měla na mysli.

tummenupp tak to je fajn...tummenupp

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#265 11. 2. 2009 16:12

XYZ
♥♥♥♥♥--

vavavavavava já jsem asi z Marsu....

Není tady

#266 11. 2. 2009 16:12

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

XYZ napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

XYZ napsal(a):

Proč se díváme na věci z jiných úhlů? Abychom dokázali změnit náš původní hodnotový soud, snažíme se získat více informací, abychom mohli hodnotit situace...Neřekla jsem, že se nelze na věci dívat z různých úhlů, ani to, že není třeba respektovat názory ostatních, ani to, že mě pohoršuje tvůj názor. Jediné, co jsem řekla, bylo, že nesouhlasím s výrokem, že je je zbytečné vynášet hodnotové soudy, protože věci nejsou ani takové, ani makové, ale prostě JSOU.

Takže bych tě poprosila, aby ses zdržela výroků typu \"NIC JSI NEPOCHOPILA\".

no na babinet jsem zrejme prilis nechapava, takze radsi  zapadnu zase do kanalu ;-)) cusbus

Upravil(a) baba.jaga (11. 2. 2009 16:13)

42!

Není tady

#267 11. 2. 2009 16:13

XYZ
♥♥♥♥♥--

baba.jaga napsal(a):

XYZ napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Takže bych tě poprosila, aby ses zdržela výroků typu \"NIC JSI NEPOCHOPILA\".

no na babinet jsem zrejme prilis nechapava, takze radsi zase zapadnu zase do kanalu ;-)) cusbus

nápodobně...

Není tady

#268 11. 2. 2009 16:16

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

XYZ napsal(a):

Nejsi big_smile big_smile big_smile

ale tohle nemá cenu vysvětlovat..... - jestli myslíš, že jsi z Marsu, právě z toho, že píšem, že za všechno si můžeme sami..... (to totiž spíš patří do sekce duchovní) big_smile(víš co, tohle, jak je myšleno, ti hezky vysvětlí v knize "Miluj svůj život".....)  Neviď v tom nic nadplanetárního.... big_smile a prostě na to (možná jen zatím) zapomeň....smile wink big_smile

Upravil(a) Račice dračice (11. 2. 2009 16:18)

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#269 11. 2. 2009 16:38

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

XYZ napsal(a):

XYZ napsal(a):

Miluj svůj život mám taky už v seznamu knížek, které si chci půjčit smile akorát nevím, jak se na mě v té knihovně budou dívat...s takovými knihami...

smile dumbom

víš....že tahle věta taky hovoří o tvém nízkém hodnocení sama sebe ?  ...

proč? tak názvy těch knížek, které by mě toho měly zbavit, mluví za vše...

Ježiši, a čo ti záleží na mienke knihovnice???? To si kúpiš nejaké jedlo, ktoré nemáš rada, len aby bolo podľa VKUSU PREDAVAČKY???? va

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#270 11. 2. 2009 16:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

XYZ napsal(a):

morálka se mění v průběhu let a je jiná v jiných zemích?? já myslela, že paltí obecně, ež se nelže, nekrade, nepodvádí, nezabíjí,....

big_smile Podľa islamskej šaríe sa KAŽDÝ MIMOMANŽELSKÝ SEX (t.j. aj snúbencov apod.) trestá ukameňovaním alebo v miernejšej forme bičovaním. Je napríklad normálne, že rodina zabije svoju dcéru, ktorá odmietne vydať sa za rodičmi vybraného muža... V Indii majú rituálne ošetrené zabíjanie "nadbytočných" dcér, ktorým by bolo treba zaobstarať veno a vybaviť svadbu... Jedna-dve a šlus...
Lož nie je dobrá, ale čo povedať pacientovi, ktorý sa pýta na svoj zdravotný stav - vidím, že je na pokraji zrútenia - a ja mu mám povedať, že má pred sebou pár týždňov života? (Mmch, mali sme prípad, keď chlap vyskočil po takomto oznámení z okna - ale zistilo sa, že došlo k zámene vzoriek a on na žiadnu chorobou netrpel... roll ).
Inak, na svete existujú spoločenstvá, kde je oficiálne povolené mnohoženstvo(niektoré muslimské krajiny, hlavne, plus prírodné národy) alebo mnohomužstvo(Berberi, menšina v Ćíne, niektoré prírodné národy). Náš typ "morálky" nie je ani najstarší a možno ani najrozšírenejší.

Upravil(a) Selima (11. 2. 2009 16:56)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#271 11. 2. 2009 17:51

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

XYZ - snad už jsi pochopila, že morání pravidla nestanovil Bůh, ale člověk. Snad to měl být proto, aby se mu líp žilo. Také si myslím, že ta pravidla jsou třeba shrnuta v desateru. CO ale odmítám připustit, že jsou černobílá. A to jsi ted také doufám pochopila. Zkus si na netu najít knihu Chalíla Džibrána Prorok. Jsou to také jistým způsobem morální pravidla, a přitom velmi volná a dobrovolná.

Děláme ti v tom borčus, co? wink

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#272 11. 2. 2009 18:01

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Ještě doplním - milovat naráz můžeš více než jednoho člověka, milujeme své děti, partnera, rodiče, prarodiče. Láska nemá hranice a máme ji pořád hodně. Můžu mít ráda klidně i dva chlapy naráz, ale pak na řadu přijde vlastní nastavení. Když to mám tak, že mohu žít jen s jedním parnterem,  je to moje nastavení. Když to má někdo jinak, je to jen a pouze jeho nastavení a záleží na něm, proč a jak se to děje a jak se s tím srovnává. CHápeš? Nikdy nebudeš v kůži toho druhého, proto zcela a do důsledku nikdy nepochopíš jeho motivy a jsme u těch domněnek...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#273 11. 2. 2009 19:32

XYZ
♥♥♥♥♥--

PavlaH napsal(a):

XYZ - snad už jsi pochopila, že morání pravidla nestanovil Bůh, ale člověk. Snad to měl být proto, aby se mu líp žilo. Také si myslím, že ta pravidla jsou třeba shrnuta v desateru. CO ale odmítám připustit, že jsou černobílá. A to jsi ted také doufám pochopila. Zkus si na netu najít knihu Chalíla Džibrána Prorok. Jsou to také jistým způsobem morální pravidla, a přitom velmi volná a dobrovolná.

Děláme ti v tom borčus, co? wink

Já jsem netrvrdila, že je stanovil Bůh. Nejsem věřící. Přesně totéž si myslím, že je stanovil člověk, aby se mu lépe žilo, a jsou tedy léty prověřená, jak se žije tak, abychom se vzájemně respektovali a nějak v té lidské společnosti navzájem přežili, protože nejsme zvířata.

Co se týče knížky, díky za tip, ale teĎ jsem is z knihovny přinesla pět jiných, tak snad časem smile

Není tady

#274 11. 2. 2009 19:35

XYZ
♥♥♥♥♥--

PavlaH napsal(a):

Ještě doplním - milovat naráz můžeš více než jednoho člověka, milujeme své děti, partnera, rodiče, prarodiče. Láska nemá hranice a máme ji pořád hodně. Můžu mít ráda klidně i dva chlapy naráz, ale pak na řadu přijde vlastní nastavení. Když to mám tak, že mohu žít jen s jedním parnterem,  je to moje nastavení. Když to má někdo jinak, je to jen a pouze jeho nastavení a záleží na něm, proč a jak se to děje a jak se s tím srovnává. CHápeš? Nikdy nebudeš v kůži toho druhého, proto zcela a do důsledku nikdy nepochopíš jeho motivy a jsme u těch domněnek...

Jasně, měla jsme na mysli partnerskou lásku, ne lásku obecně v celé její šíři. Jinak máš pravdu...vžít se do toho opravdu nedokážu sad pro mě tohle má jenom jedno řešení, neumím si představit nic jiného sad

ještě k té černobílosti - vím, že do značné míry tak žiju. I co se týče těch zákonů - co kdyby šlo o život, jestli ybch zalhala atd., jak jsem říkala, na to jsme už jednou s psychologem narazili a ještě to řešit budu.

Není tady

#275 11. 2. 2009 19:53

XYZ
♥♥♥♥♥--

XYZ napsal(a):

Nejsi big_smile big_smile big_smile

ale tohle nemá cenu vysvětlovat..... - jestli myslíš, že jsi z Marsu, právě z toho, že píšem, že za všechno si můžeme sami..... (to totiž spíš patří do sekce duchovní) big_smile(víš co, tohle, jak je myšleno, ti hezky vysvětlí v knize "Miluj svůj život".....)  Neviď v tom nic nadplanetárního.... big_smile a prostě na to (možná jen zatím) zapomeň....smile wink big_smile

Dobře, jsme zodpovědní za své činy, ale ne za činy druhých, pokud třeba má nějaký psychopat nenávist ke své matce a potažmo ke všem ženám, vyleze v amoku na ulici a zardousí první ženskou, která mu přijde do cesty, pak asi tato žena opravdu nemůže za nic. Nebo kauza Kuřim? Co že ti kluci udělali, že s nimi bylo takhle zacházeno? Snad to nebyli převtělený Hitler a Stalin, jak říká Martinka?! Nebo když si pedofil na hřišti vybere první lepší holčičku, co to pak znamená?? Provinila se tím, že  měla příliš krásné vlásky a květovanou sukýnku?? Vždyť to je úchylné, proboha, nemůžu si pomoct

Upravil(a) XYZ (11. 2. 2009 19:54)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí