Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#226 11. 2. 2009 14:56

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: nevolnost ze žárlivosti?

XYZ napsal(a):

A co Čtyři dohody? Sníme každý svůj sen, neberme ostatní osobně, to, co říkají, je jenom jejich záležitostí...A jeho knížka, jeho pojetí života není jenom ten JEHO sen, tkerý my ostatní nemáme brát osobně..? Tomuhle nějak nerozumím...

Ruiz je člověk, který tohle prohlédl a snaží se to zpřístupnit "normálním" lidem... On je ten, který "vidí"...

Ale samozřejmě si z toho vezmi jenom to, co můžeš vstřebat...

... neber si osobně... = neodsuzuj věci/lidi jako dobré/špatné... ber to tak, že to "je" a není to ani dobré, ani špatné... dobré/špatné to je jenom rozdělení naší mysli

Brát si osobně - znamená brát věci tak, jak jsou, a nevkládat do toho svoje emoce - nereagovat emočně.

Není tady

#227 11. 2. 2009 15:01

XYZ
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

Martinka1 napsal(a):

XYZ napsal(a):

To se mám snažit oprostit se od toho, že lež je špatná? Od toho, že nevěra je špatná? A vztah..copak mi tady lidi neradí, ať si najdu někoho jiného, s kým budu mít vztah tak, jak má být? Ať čtu knížky a jsem sebevědomá tak, jak mám být? Ať nejsem žárlivá tak, jak nemám být?

A jak vy všichni potom víte, jaká bych správně měla být, pokud vůbec nejde obecně říct, jak by co mělo být..?

Rozdělování věcí na "dobré" a "špatné" je výmysl lidí... příroda nevytvořila nic "dobrého" a "špatného" :-) Je to výmysl lidí, myšlení...
Určitě znáš přísloví: "všechno špatné je k něčemu dobré"... přelož si to tak, že nic není JENOM dobré nebo JENOM špatné, a i když si myslíš že nějaká záležitost (třeba lež nebo nevěra) je špatná... tak třeba za nějakou dobu zjistíš, že to bylo to nejlepší, co Tě mohlo potkat :-)

Jak by "mělo" být... to musíš CÍTIT... pocity, city, to je v podstatě jediné měřítko, podle něhož se můžeme řídit...

No a protože je to docela těžký a ne každý člověk umí cítit a řídit se podle toho... tak si lidi udělali umělé zákony = morálku... ale to je pro lidi, kteří sami neví, co je pro ně správné... tak je pro ně celkem dobré a potřebné, aby se podle toho řídili.

Lidi, kteří cítí, kteří už "ví" jak to - u nich osobně - je a má být... už tyhle zvnějšku danou morálku nepotřebují...

Což neplatí pro zákony které vydávají zákonodárci, pokud nebudeš dodržovat tyhle zákony, tak Tě zavřou.

Ale já to CÍTÍM, cítím, že nevěra není správná, cítím, že mi to ubližuje, cítím, že já sama chci jenom jednoho jediného člověka, a skutečně můžu milovat jen jednoho...

You cannot know wine by the barrel.

Není tady

#228 11. 2. 2009 15:02

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

PavlaH napsal(a):

Tys je doposavad nepostřehla? Jejda, to není ironie, xyz, to jsem jen trochu v šoku. Třeba pravidla lži. Třeba tvoje problémy jsou také odrazem toho, co by se mělo a jak se to neděje... Třeba jak má vypadat vztah... mám pokračovat?

To se mám snažit oprostit se od toho, že lež je špatná? Od toho, že nevěra je špatná? A vztah..copak mi tady lidi neradí, ať si najdu někoho jiného, s kým budu mít vztah tak, jak má být? Ať čtu knížky a jsem sebevědomá tak, jak mám být? Ať nejsem žárlivá tak, jak nemám být?

A jak vy všichni potom víte, jaká bych správně měla být, pokud vůbec nejde obecně říct, jak by co mělo být..?

Jaká bys měla být? No přece být sama sebou - to je jediný důležitý.
Ty stále bereš za důležitější například pravidla morálky. A co je morálka? Všimni si jak se mění v průběhu let, jak je jiná i v jiných zemích... je relativní...

Dobré/špatné je také jen relativní... Někdy je i lež dobrá, někdy je nevěra v konečném důsledku požehnáním...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#229 11. 2. 2009 15:03

XYZ
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

XYZ napsal(a):

A co Čtyři dohody? Sníme každý svůj sen, neberme ostatní osobně, to, co říkají, je jenom jejich záležitostí...A jeho knížka, jeho pojetí života není jenom ten JEHO sen, tkerý my ostatní nemáme brát osobně..? Tomuhle nějak nerozumím...

Ruiz je člověk, který tohle prohlédl a snaží se to zpřístupnit "normálním" lidem... On je ten, který "vidí"...

Ale samozřejmě si z toho vezmi jenom to, co můžeš vstřebat...

... neber si osobně... = neodsuzuj věci/lidi jako dobré/špatné... ber to tak, že to "je" a není to ani dobré, ani špatné... dobré/špatné to je jenom rozdělení naší mysli

Brát si osobně - znamená brát věci tak, jak jsou, a nevkládat do toho svoje emoce - nereagovat emočně.

nereagovat emočně? zbavit se emocí? být "citově plochý"? povrchní? to se radši jeden den "umiluju" a druhý utrápím, než bych neměla cítit nic, nebrát si osobě, když mi někdo něco vytkne, nebrá si osobně, když mi někdo řekne, že mě má rád, proto, že jsem taková a maková...

Není tady

#230 11. 2. 2009 15:04

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

Ale já to CÍTÍM, cítím, že nevěra není správná, cítím, že mi to ubližuje, cítím, že já sama chci jenom jednoho jediného člověka, a skutečně můžu milovat jen jednoho...

ty to takhle můžeš cítit (teď v tuto chvíli), ale tvůj partner to tak mít nemusí a tady si ty zas můžeš vybrat - buď miluješ partnera v každém případě nebo ho nemiluješ... Neznamená to ovšem, že musíš žít s nevěrným partnerem, pokud ti to ubližuje...

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#231 11. 2. 2009 15:05

XYZ
♥♥♥♥♥--

Jája napsal(a):

XYZ napsal(a):

PavlaH napsal(a):

Tys je doposavad nepostřehla? Jejda, to není ironie, xyz, to jsem jen trochu v šoku. Třeba pravidla lži. Třeba tvoje problémy jsou také odrazem toho, co by se mělo a jak se to neděje... Třeba jak má vypadat vztah... mám pokračovat?

Ty stále bereš za důležitější například pravidla morálky. A co je morálka? Všimni si jak se mění v průběhu let, jak je jiná i v jiných zemích... je relativní...

Dobré/špatné je také jen relativní... Někdy je i lež dobrá, někdy je nevěra v konečném důsledku požehnáním...

morálka se mění v průběhu let a je jiná v jiných zemích?? já myslela, že paltí obecně, ež se nelže, nekrade, nepodvádí, nezabíjí,....

Není tady

#232 11. 2. 2009 15:10

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

morálka se mění v průběhu let a je jiná v jiných zemích?? já myslela, že paltí obecně, ež se nelže, nekrade, nepodvádí, nezabíjí,....

tak vezmi to jen v průběhů času - jak je dlouho, co bylo nemorální se rozvést?
v jiných zemí - srovnej země muslimské a náš  svět... - tam třeba za znásilnění může žena

jak je to relativní

Není tady

#233 11. 2. 2009 15:11

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

XYZ napsal(a):

Jája napsal(a):

XYZ napsal(a):

Samozrejme, staci se podivat trochu vic do historie ruznych zemi a do ruznych obdobi.
Napriklad v Japonsku 17 stoleti bylo normalni mit X konkubin a bylo normalni, ze manzelka pro manzela smlouvala kurtizanu.  Nejaka krestanska moralka nikoho tam nezajimala. Takovych prikladu lze najit mnohem vice.

42!

Není tady

#234 11. 2. 2009 15:11

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

Je to hlavně o tom, že si ty emoce zpracuješ...
A taky o uvědomění si toho, že když Tě partner podvede, tak i Ty v tom máš svůj podíl... při problémech ve vztahu (tj. 2 lidi) chování jednoho souvisí s chováním druhého.

Ale to bysme se opět dostali do neplodné debaty, kdy ostatní budou tvrdit, že chlap dokáže zahnout "jen tak" (tj. bez "viny" či účasti partnerky) a já bych s tím nesouhlasila.

Je to fakt o úrovni zpracování emocí... jeden člověk se zasebevraždí když mu partner zahne... a druhý se zeptá sám sebe: čím jsem k tomu přispěl(a), že mi partner zahnul? Bude se dívat na svůj díl viny, a ne na partnerův... no prostě záleží na tom, v jaké fázi vývoje ten člověk je.

Chci jenom jediného člověka a můžu milovat jenom jednoho... - Jan Bílý říká, že pokud člověk "lpí" pouze na jednom jediném partnerovi, tak si ho "plete" s rodičema (mámou nebo tátou - projektuje si toho partnera do nich... i když nevědomě)... protože jediný dva lidi, který jsou ve Tvým životě opravdu nenahraditelní... jsou máma a táta.

Partner JE nahraditelný.

Není tady

#235 11. 2. 2009 15:13

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

XYZ napsal(a):

PavlaH napsal(a):

Zas jsem nečetla příspěvky ostatních, tak se můžu opakovat....
Ale, jak my všichni víme, jaká bys správně měla být, pokud nejde obecně říct, jak by, co mělo být?
Tak já ti odpovím, jak jsem na to přišla u sebe......Jediná kontrolka je spokojenost, pohoda, vnitřní vyrovnanost, pohoda bez psychických problémů, následných fyzických symptomů.
TAKŽE, jestli ti je při nějakém způsobu žití dobře, jestli, že máš dobrý pocit ze vztahu, ať je pro obecnou společnost, jakýkoliv, je to tak (pro tebe) správně , tak takhle tedy žij, s pocitem svobody a pohody.
Ale, jestliže jsi ve vztahu, kdy řešíš nevolnost ze žárlivosti, primárně už to užírat se žárlivostí - není o žádné pohodě, tak ti vlastní nastavení říká, něco je špatně............
Když budeš souznít se svým vlastním já, tak nebudeš žárlit, nebudeš mít z toho nevolnost atakdále.
Ano, klidně můžeš mít vnitřní nastavení, že chceš být věrná, že je to tvou prioritou, je to věc každého....ale pokud někod nečiní věci, podle tvých očekávání, nemáš právo mu brát svobodu jeho.....   buď k sobě s dotyčným člověkem neladíte, a vlastní mozek tě nutí k tomu konat ve smyslu- "s takovým člověkem šťastná nebudu", nebo ti říká, něco je v mém přístupu špatně.   Když změníš přístup (ve smyslu sebevědomí - o tom jsme už psali),tak, jestli to bylo jen v tvém přístupu - partner by se mohl změnit s tebou, jestli změníš přístup a partner tě dál bude srážet- vlastní nastavení ti řekne - bez něho ti bude holka secakramentsky líp.....chápeš....?
Takže jediná kontrolka je ta - chovat se tak, aby mi bylo jednoduše hej, do toho ale následuje - respekt svobody druhých....

Upravil(a) Račice dračice (11. 2. 2009 15:19)

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#236 11. 2. 2009 15:14

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

offtopic
Martinko, nevim jisty jestli jsi to byla ty, kdo doporučoval knížku "Jak se zbavit minulosti", ale bylo to v diskusi, kde jsi určo nějakou knížku doporučovala - tak tahle mě moc oslovila...

Není tady

#237 11. 2. 2009 15:16

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

nereagovat emočně? zbavit se emocí? být "citově plochý"? povrchní? to se radši jeden den "umiluju" a druhý utrápím, než bych neměla cítit nic, nebrát si osobě, když mi někdo něco vytkne, nebrá si osobně, když mi někdo řekne, že mě má rád, proto, že jsem taková a maková...

Ne, zbavit se emocí - znamená je "zazdít".
Citové plochý - to je taky zazdít...

Já to vnímám tak, si ty emoce zpracovat... - uzdravit!!! :-)

Každý z nás má v sobě emoční bolístky z minulosti, s těmi se dá pracovat a když si je "uzdravíš", tak Tvoje emoce jsou "zdravé"... těžko se to popisuje, to je potřeba prožít.

Nebrat si osobně - znamená, že znáš svou cenu a neodvozuješ svoji cenu z toho, co říkají druzí.
Například: někdo Ti řekne, že seš ošklivá a hloupá. Jak se budeš cítit? Špatně? Budeš se cítit ošklivě a hloupě?
Když máš ale dobré vědomí sama sebe (říká se tomu sebe-vědomí :-), tak víš, že jsi krásná a chytrá. A výrok toho člověka Tě nechá absolutně chladnou tummenupp

Není tady

#238 11. 2. 2009 15:20

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

Víš, ono je to všechno relativní.
Nelže - co když je to za války, židi jsou do plynu... a Ty zalžeš, že nejdi žid? A zachráníš se tím?
Nekrade - když budou Tvoje děti umírat hlady někde v rozvojové zemi a Ty je můžeš zachránit tím, že pro ně ukradneš skývu chleba?
Nepodvádí - v nesexuálním významu - co když potřebuješ pro dítě operaci za několik miliónů, jinak dítě umře... a nemáš jinou možnost než ty peníze získat podvodem?
V sexuálním významu... co když si vezmeš homosexuála (a předtím o tom nevíš)... budeš celý život žít v celibátu? (Platno spíš pro země/náboženství, kde před svatbou nesmíš mít sex a nesmíš se rozvýst).
Nezabíjí - když Tebe a Tvou rodinu někdo napadne a bude Tě chtít zabít... a Ty se můžeš zachránit jenom tím, že útočníka zabiješ první... uděláš to???

Jak je to všechno relativní! gloria

Pak si taky vezmi, že jsou země, kde je legální mnohoženství... a je to morální :-) Příkladů by se našlo určitě víc.
Euthanasie... vlastně vražda :-) atd.

Není tady

#239 11. 2. 2009 15:22

XYZ
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

XYZ napsal(a):

Je to hlavně o tom, že si ty emoce zpracuješ...
A taky o uvědomění si toho, že když Tě partner podvede, tak i Ty v tom máš svůj podíl... při problémech ve vztahu (tj. 2 lidi) chování jednoho souvisí s chováním druhého.

Ale to bysme se opět dostali do neplodné debaty, kdy ostatní budou tvrdit, že chlap dokáže zahnout "jen tak" (tj. bez "viny" či účasti partnerky) a já bych s tím nesouhlasila.

Je to fakt o úrovni zpracování emocí... jeden člověk se zasebevraždí když mu partner zahne... a druhý se zeptá sám sebe: čím jsem k tomu přispěl(a), že mi partner zahnul? Bude se dívat na svůj díl viny, a ne na partnerův... no prostě záleží na tom, v jaké fázi vývoje ten člověk je.

Chci jenom jediného člověka a můžu milovat jenom jednoho... - Jan Bílý říká, že pokud člověk "lpí" pouze na jednom jediném partnerovi, tak si ho "plete" s rodičema (mámou nebo tátou - projektuje si toho partnera do nich... i když nevědomě)... protože jediný dva lidi, který jsou ve Tvým životě opravdu nenahraditelní... jsou máma a táta.

Partner JE nahraditelný.

Já jsem to myslela tak, že buď miluju jednoho, nebo druhého, ne oba současně. Ne že v životě dokážeme milovat jen jednu osobu.

K té nevěře: I když mě podváděl se ženou, kterou znal daleko dříve než mě? Pokud mě podvádí teď, jsem si jistá, že ne proto, že by miloval jinou, lae kvůli sexu, přitažlivosti. Přesto se milujeme pokaždé, co spolu jsme, několikrát, a vzájemně si velice vyhovujeme...

Není tady

#240 11. 2. 2009 15:25

XYZ
♥♥♥♥♥--

Račice dračice napsal(a):

XYZ napsal(a):

PavlaH napsal(a):

Zas jsem nečetla příspěvky ostatních, tak se můžu opakovat....
Ale, jak my všichni víme, jaká bys správně měla být, pokud nejde obecně říct, jak by, co mělo být?
Tak já ti odpovím, jak jsem na to přišla u sebe......Jediná kontrolka je spokojenost, pohoda, vnitřní vyrovnanost, pohoda bez psychických problémů, následných fyzických symptomů.
TAKŽE, jestli ti je při nějakém způsobu žití dobře, jestli, že máš dobrý pocit ze vztahu, ať je pro obecnou společnost, jakýkoliv, je to tak (pro tebe) správně , tak takhle tedy žij, s pocitem svobody a pohody.
Ale, jestliže jsi ve vztahu, kdy řešíš nevolnost ze žárlivosti, primárně už to užírat se žárlivostí - není o žádné pohodě, tak ti vlastní nastavení říká, něco je špatně............
Když budeš souznít se svým vlastním já, tak nebudeš žárlit, nebudeš mít z toho nevolnost atakdále.
Ano, klidně můžeš mít vnitřní nastavení, že chceš být věrná, že je to tvou prioritou, je to věc každého....ale pokud někod nečiní věci, podle tvých očekávání, nemáš právo mu brát svobodu jeho.....   buď k sobě s dotyčným člověkem neladíte, a vlastní mozek tě nutí k tomu konat ve smyslu- "s takovým člověkem šťastná nebudu", nebo ti říká, něco je v mém přístupu špatně.   Když změníš přístup (ve smyslu sebevědomí - o tom jsme už psali),tak, jestli to bylo jen v tvém přístupu - partner by se mohl změnit s tebou, jestli změníš přístup a partner tě dál bude srážet- vlastní nastavení ti řekne - bez něho ti bude holka secakramentsky líp.....chápeš....?
Takže jediná kontrolka je ta - chovat se tak, aby mi bylo jednoduše hej, do toho ale následuje - respekt svobody druhých....

Zní to všechno rozumně, co říkáš, ale...pokud to, co říkáš, přeženu: pokud je vrah spokojený s tím, že vraždí, je tedy správné vraždit?

Není tady

#241 11. 2. 2009 15:26

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

XYZ napsal(a):

Já jsem to myslela tak, že buď miluju jednoho, nebo druhého, ne oba současně. Ne že v životě dokážeme milovat jen jednu osobu.

K té nevěře: I když mě podváděl se ženou, kterou znal daleko dříve než mě? Pokud mě podvádí teď, jsem si jistá, že ne proto, že by miloval jinou, lae kvůli sexu, přitažlivosti. Přesto se milujeme pokaždé, co spolu jsme, několikrát, a vzájemně si velice vyhovujeme...

Sorry, ale to vidis hodne zjednodusene. Muzu nekoho mit rada a zase muze me pritahovat vic nekdo uplne jiny. A zase muzu mit nekoho rada a muze me taky hodne pritahovat.  A potom, co treba, kdyz me urcita osoba pritahuje jen sexualne, prestoze vim, ze bysme si jinak vubec nerozumeli... Zazila jsem vsechny tyhle varianty. Kazda ma neco do sebe.

42!

Není tady

#242 11. 2. 2009 15:26

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

Pokud máte spolu vztah, a on spí s jinou ženou... v naší společnosti, kde je běžná monogamie... tak mu ve vztahu s Tebou může něco chybět... obecně.
Ale jak to máte konkrétně vy dva spolu, do toho nikdo úplně nevidí... možná kdybys zašla na konstelace, tak by ses na to mohla podívat víc do hloubky.

Obecně platí, že pokud něco chci (věrného partnera například) a nemám to - tak nějaká (podvědomá) část ve mně to nechce... ale to už je práce s částmi (pracuje se s tím např. voice-dialogem, nebo konstelacemi)...

Pokud jsi to nikdy neslyšela, je lepší jít na kurz/individuál.

Není tady

#243 11. 2. 2009 15:27

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

Zní to všechno rozumně, co říkáš, ale...pokud to, co říkáš, přeženu: pokud je vrah spokojený s tím, že vraždí, je tedy správné vraždit?

Není to správné ani špatné... prostě to JE.

Není tady

#244 11. 2. 2009 15:28

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

XYZ napsal(a):

Presne tak. Taky moc nechapu, proc se do toho musi zatahovat hodnotove soudy.

42!

Není tady

#245 11. 2. 2009 15:28

XYZ
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

XYZ napsal(a):

Víš, ono je to všechno relativní.
Nelže - co když je to za války, židi jsou do plynu... a Ty zalžeš, že nejdi žid? A zachráníš se tím?
Nekrade - když budou Tvoje děti umírat hlady někde v rozvojové zemi a Ty je můžeš zachránit tím, že pro ně ukradneš skývu chleba?
Nepodvádí - v nesexuálním významu - co když potřebuješ pro dítě operaci za několik miliónů, jinak dítě umře... a nemáš jinou možnost než ty peníze získat podvodem?
V sexuálním významu... co když si vezmeš homosexuála (a předtím o tom nevíš)... budeš celý život žít v celibátu? (Platno spíš pro země/náboženství, kde před svatbou nesmíš mít sex a nesmíš se rozvýst).
Nezabíjí - když Tebe a Tvou rodinu někdo napadne a bude Tě chtít zabít... a Ty se můžeš zachránit jenom tím, že útočníka zabiješ první... uděláš to???

Jak je to všechno relativní! gloria

Pak si taky vezmi, že jsou země, kde je legální mnohoženství... a je to morální :-) Příkladů by se našlo určitě víc.
Euthanasie... vlastně vražda :-) atd.

Jo vidíš..o něčem takovém jsme se jednou začali bavit s psychologem..ale až v závěru..zkusím to vytáhnout znova...díky

Není tady

#246 11. 2. 2009 15:31

XYZ
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

XYZ napsal(a):

Bavily jsme se ale o tom, jak vy můžete vědět, jak bych se "správně" měla chovat já. Račice mi na to odpověděla, že tak, abych se cítila spokojeně.

Není tady

#247 11. 2. 2009 15:32

XYZ
♥♥♥♥♥--

baba.jaga napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

XYZ napsal(a):

Proč? Protože každý člověk je SUBJEKT a vnímá tudíž SUBJEKTIVNĚ.

Není tady

#248 11. 2. 2009 15:35

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

XYZ napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

A co dal?

42!

Není tady

#249 11. 2. 2009 15:39

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

XYZ napsal(a):

Bavily jsme se ale o tom, jak vy můžete vědět, jak bych se "správně" měla chovat já. Račice mi na to odpověděla, že tak, abych se cítila spokojeně.

Chovej se tak, abys unesla následky svých rozhodnutí.

Není tady

#250 11. 2. 2009 15:44

XYZ
♥♥♥♥♥--

baba.jaga napsal(a):

XYZ napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

A co dal?

A co dál?? Každý uvažuje subjektivně a má povědomí o tom, co mu připadá krásné/škaredé, vtipné/hloupé, významné/bezvýznamné, umělecké/neumělecké, ...

ty sama jsi vynášela soudy o tom, co to znamená "být programátorem"...taky jsi neřekla - prostě to tak JE.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí