Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 25. 2. 2009 22:30

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Jak staré je Vaše miminko a jak dlouho spí

buchtuna: protazin jsem dostavala na kasel na noc... abych lepe spala a nekaslala.

u nas caste buzeni pretalo s ukoncenim kojeni... a taky je ted ve svem pokoji

jinak taky pokud kojis bych byt tebou zkusila aby vstaval tatka, aby mala necitila mleko z prsoue byt drsna par noci a nekojit, nevim zda kojis v noci. muze to byt i tim, ze si zvykla ze usina u tebe.

Není tady

#27 26. 2. 2009 7:53

buchtuna
♥♥♥----
Místo: Střední čechy

Dito: K tomu psychologovi jsem chodila s tou starší.  Ona to narození sestřičky vůbec nezvládla , dělala mi žárlivý scény, dělala doma děsnej bordel, vztekala se, v noci nespala.   bylo to hrozný období, sousedi si s námi určitě užili.  já jsem s ní byla od jejích 4 let sama, /první manžel odešel za jinou/ a ona si zvykla že jsme byli sami a pak nesla špatně nového partnera, později mimi.  Byla zvyklá být se mnou sama.                                                                                                         

Kamchitko:  Ano protazin, dr říkala že to je lék po kterém se uklidní a není to žádný silný driák, vím že je na kašel.  Nevím jestli to bylo placebo nebo ne ale pokaždé po něm usnula.   Předtím jsem zkoušela homeopatika.                                   

S tím kojením je to pravda je na něm závislá, ona vůbec nechtěla pít čaj odmala prostě jen prso.  A to je následek, ted' čaj začla pít v posledních cca 2 měsících ale vypije za den jen jeden hrníček, vyjímečně to musí mít velkou žízen dva.           Napadlo mě že dcera jde na víkend ke svému tátovi že půjdu s mladší do pokojíčku spát a prostě prso nedám jen čaj nebo dudlík a budu  jí skoušet uspat jinak.....               Prostě toho bylo v poslední době nějak moc, nejdřív Rád'a starší/ vyváděla,  pak jsme měli problém s Kačenkou že nepřibírala jak by měla / ted' už je to lepší, myslím že přibírá jak má, na kontrolu jdeme ted' v březnu/    Zjistili jí při odběrech chudokrevnost, bere železo, ale i nějak jinak tvarované červené krvinky, kvůli tomu se budou muset každé dva měsíce dělat odběry. Mám z toho hrůzu aby to nebylo nic vážného.    Jsou i problémy s tchýní a to není můj výmysl jak to tak s tchýněmi bývá takové to štěkaní, ne ono jí fakt hráblo začla se chovat ja malý de..l  Celá rodina je z ní v šoku co jí hrabe.  Poštvala proti mě moje rodiče a bratra,  bratr se mi později omluvil že ho to mrzí že jí uvěřil.  Ale rodiče byli vždycky takoví že se chtěli zalíbit cizím a potopili vlastní děti.   Takže od té doby jsou vztahy vlažné,s s otcem přímo mrazivé.                 No to jsem se rozepsla, jenom jsem to chtěla pro upřesnění informací.  Ale s tím spaním si nemyslím že je to z napětí protože nespala dávno před všemi hádkami.

Není tady

#28 26. 2. 2009 8:57

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

buchti, tak zprvu, to zelezo neber tak tragicky. Kolombo ho ma od narozeni a tobe ho asi taky meli predepsat driv. Jak mi bylo sdeleno (tu ve Francii) zelezo, vitamin K a D se podava vsem detem, ktere jsou kojene a dokud jsou kojene a teprv az se prejde na UM tak zustane jen 1x denne 1 ml D az do 3 let veku. Nevim jak to vedou v Cechach, ale co jsem mela deti ( 15 a 9) tak to byl snad jenom fluor, no nevim, jestli se to od te doby zmenilo ale koukam ze asi ne.
Dopisu to pozdejc, valim na cvico s briskem vissla co mam predepsane po porodu

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#29 26. 2. 2009 9:17

buchtuna
♥♥♥----

To jsi Dito hodná že napíšeš.    Tady se dává vit. D do dvou let a do půl roku se dával Kanavit vit K.   A to je všechno železo ne, až ted' po odběrech jí ho napsal, ani to železo neberu tak trgicky , jako spíš ten jiný tvar čer. krvinek kvůli kterému se bude sledovat.     V roce měla 7450 dkg ted¨má 8200 dkg takže přibírá.  Říkal dr že sde to zlepšilo že jde i o výšku a tu má dobrou, že to může být genetické Rádä je a byla taky hubenöur a já jako dítě jsem vypadala jak vypuštěná z koncentráku.  Ale ted¨jsem pravý opak holka krev a mlíko.

Upravil(a) buchtuna (26. 2. 2009 9:34)

Není tady

#30 26. 2. 2009 9:19

bensi
♥♥♥♥♥♥-

Buchti, no únava je potfora, můj malej sice takto nejančí, ale taky dává zabrat, v podstatě nemáme klidné noci - nejhorší je to v době očkování, nemocí, růstu zubů a výraznějších motorických změn (např, začátek lezení byl fakt děsný, chtěl se ve spánku dostat na 4 a nemohl). Musíš odlišit dvě věci - neklidný spánek z důvodu fyzického (co jsem psala) a zvyku (na to je nejlepší sehnat tu knížku co tu kolovala o spaní nebo najít na netu - pokud cheš, dám to sem). U zvyku je princip jasný - dítě se několikrát za noc probouzí, přechází z hlubodkého spánku do lehkého (to je prostě zvláštnost dětkého spánku), při té změně se lehce probudí. V tom okamžiku chce se nacházet ve stejné situaci, jako kdž usnulo. Tj. když uspáváš u prsa, chce se tam taky za 2 - 3 hod probudit. Taky by se ti nelíbilo se v noci probudit místo ve své posteli na gauči v obýváku big_smile Takže se musí naučit usnout v postýlce, aby se pak nelekalo probouzení v postýlce, je to jasné??
Takže nejlépe počkat na ty zuby (tak do třech týdnů se to uklidní), v mezidobí zapojit celou rodinu (dcerka pomůže s úklidem a tatínek odpoledne vozit kočár), o víkednu spát a spát.. já vím je to těžký, jsi zvyklá fungovat, ale něteré děti jsou holt na tyhle věci citlivé.. Teď hlavně musíš nabrat sílu na nespaní, až malý budeš učit spát, to je sranda, že? Budeš potřbovat být pořádně odpočinutá a rozhodnutá, že s tím skoncuješ...

Holky, je škoda, že to tady člověk pořád musí psát dokola, možná by vedení babinetu mělo udělat radikální změny ve struktuře, tj. zavést témata, které by maminky jednou zpracovaly (max. by se tam dopsaly ostatní zkušenosti) a už by byly pořád k dispozici.. procházet zpětně tolik stránek se fakt nedá..

Není tady

#31 26. 2. 2009 9:38

buchtuna
♥♥♥----

To je zajímavá teorie Bensi,   ona je ve spánku pořád v pohybu.  večer cca v 20 hod jsme jí uspaly dali do postýlky a do 22 byla 4 x vzhůru.    Tak jsme to vzdali a asi v půl jedenáctý se stěhovala k nám.  A v noci párkrát vzhůru byla, ale bylo to lepší než předevčírem.    Jenom m i rposím napiš jak se ta knížka jmenuje, já si jí vyhledám hjarta

Není tady

#32 26. 2. 2009 9:48

bensi
♥♥♥♥♥♥-

Je to Estervillova metoda více na http://www.rodina.cz/clanek4835.htm
Kritiku najdeš na http://www.rodina.cz/clanek4844.htm
Já osobně nejsem zastánce nechat dítko řvát celou noc, aby se pozvracelo a tak..

Aha, takže se budí, protože chce spát s vámi? Nejlépe s kojením? No je to na tobě, co ti vyhovuje, kojení bych omezila, dala bych napít vody (kvůli vodě se budit v budoucnu nebude). Ale třeba spaní ve společné posteli není špatný, pokud všem vyhovuje http://www.kosmas.cz/knihy/138401/koncept-kontinua/ Myslím, že je to fajn, pro malé závisláky, co potřebují jistotu a spoustu tepla.

Není tady

#33 26. 2. 2009 10:03

buchtuna
♥♥♥----

My máme postel nadrůměrně velkou takže společné spaní nevadí, spíš jde o to časté buzení.  S tou vodou a dudlíkem to mám v plánu vyskoušet o víkendu až bude starší u táty na víkend.

Není tady

#34 26. 2. 2009 10:04

bensi
♥♥♥♥♥♥-

Tak držím palce, pak napiš, hlavně se teď odpočiň, ať mmáš na to sílu a nevzdáš to big_smile

Není tady

#35 26. 2. 2009 10:34

kachnav
♥------

Ahojky, koukám na tu diskusi a beru si z toho také ponaučení. Můj cca 11.měsíční synáček dlouho nespal v noci taky...do 3měsíců silná kolika...to se pak projevovalo až do cca 8.měsíce...četla jsem, že to je špatný návyk z té koliky a každej PRDÍK ho probudil. Byla jsem ale nekompromisní a po cca měsíčním boji s uspáváním jsme zvítězili. Také rituál před spaním je důležitý (my cca v 19.hod kaše, pak koupačka a v 20.hod. kojo a jde se spinkat.). Ne vždy to pomáhá, taky i vy někdy nemůžete zabrat a pak ty zuby apod. Koupila jsem mu plyšáčka, který hraje...a někdy si tam pobrekává a pak zabere, někdy stačí jen pochovat. Rozhodně jsem taky dělala chybu a vždycky jsem si ho dala k prsu a kojila. Teď má nárok jen jednou (cca kolem 3.hod. ráno) Jinak my spinkáme od 20.-6-7.hod. (někdy se taky probudí, zlobí, musím si ho vzít k sobě do postele, ale opravdu jen zřídka, rád si na to pak zvyká). Přes den někdy spinkaá jen 1/2hod dopol a 1/2hod. odpol. Někdy spinká hodně dopolende a pak už nechce odpoledne spát...začíná být rošťák, tak mu to je prominutu...ale do postýlky ho vždycky dávám v určitou hodinu...když se tam vzteká, tak ho tam nechám a třeba mu čtu...Má pak smůlu, že nešel spát..snad na to časem přijde sám. Také jsem se hodně nevyspala do toho 8.měsíce, ale do 13.měsíců...NO? TO UŽ JE ODVAHA. Je pravda, že si to mimino člověk moc neužije a říká si v duchu pak spoustu ošlivých věcí....ale daly jsme se na vojnu....!!!! Přeju hodně štěstí s překlenutím usínání u svištíka, větší dcerka to snad pochopí....ale nevim, nevim...2 dny stačit nebudou...počítej tak 14dní. Ale každý dítko je osobnost a jiné...A taky mě napadlo, jaké krevní testy máš ty? S tím železem...když kojíš...(klobouk dolů ve 13.měsících)...jestli se to nemůže projevit taky u malý...a jestli nemá toho mlíčka přes tu noc moc a nebolí jí bříško? Tak, jdu něco udělat, ty diskuse zežerou hroznýho času...zdar maminy!

Není tady

#36 26. 2. 2009 10:57

buchtuna
♥♥♥----

Já vím že to nebude za dva dny ale chci to zkusit.  Ona v noci jen chvíli cucá a pak zase spí, někdy už fakt nemůžu , úplně mě to kojení vadí , tak to jí manžel musí uhoupat.  Spí třeba půl hodiny a už zase vzdychá.   Na krvi jsem nebyla, naposled mi jí brali v porodnici.

Není tady

#37 26. 2. 2009 11:48

kachnav
♥------

a co takhle změnit postýlku za nějakou houpací a nebo si dát prcka na bříško a pak dát zase do postýlky. Já dávám syna spát na bříško /občas musím chvilku přidržet, ruku mu dávám na zádíčka a šeptám mu nesmysli) Taky spí lépe, když je vykakanej.. Evidentně si vyžaduje vaší přítomnost..teplíčko a ťukot srdíčka. No a třebas i ty zuby...dávám mu gel, když to má nateklý...hodně zdaru

Není tady

#38 26. 2. 2009 12:32

buchtuna
♥♥♥----

big_smile  jsem si představila jak jí ještě v patnácti máme v houpací postýlce, jako Marfuša " dědek" by houpal ona v puse lízátko....       Ted' spí už přes hodinu, chtěli jsme jít ven v kočárku spí tak hodinu ale začlo pršet a usnula a ted' se překonává jindy spí půl hodiny a už volá.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí