Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 8. 2. 2009 22:31

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

Re: Máte deváťáky? Moji chytrou dceru nikam nechtějí.

Hermanko, i premiant tridy muze vyhoret. Moje spoluzacka za 4 roky stredni skoly pomalu nevedela,co je to dvojka a vis jake mela maturitni vysvedceni? Skoro same trojky.
Ja to citim tak,ze jakykoliv zasah je protekce,protoze jsem to nedokazala sama.

Upravil(a) Slniečko (8. 2. 2009 22:32)

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

#27 8. 2. 2009 22:36

majkafa
Host

Slniečko napsal(a):

Hermanko, stale nechapu obrat,ze mama opravila svou chybu a ne Tvoji, muzes mi to prosim vysvetlit. smile

Já to taky nechápu. Máma chtěla, abys šla na nejtěžší gympl. Cos chtěla ty? Průmyslovku. Jen čas ukáže, co je správně. Nebo neukáže. Nevíš, Heřmanko, kde bys byla teď, kdyby se nesplnilo, co si přála tvá matka. Třeba bys nebyla šťastnější v práci. A třeba jo. Kdoví.
Jiné je podpořit dítě, když dítě chce, než když ho rodiče přinutí splnit jejich vize.

#28 8. 2. 2009 22:38

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

big_smilebig_smilebig_smilebig_smile tak ted jste mě pobavily, opravdu dámy...takže, když se rodiče učí se svými dětmi v první třídě, ve druhé atd...tak vlastně je to zásah a více méně protekce, protože ono samo nechápe a nestačí mu vysvětlení paní učitelkou dumbomdumbom holky, spíš mi to přijde jako závist, že někdo holt dokáže zahrát kartu lépe a někdo hůře at už s pomocí a nebo bez ní smile

a vzhledem k tomu, že já osobně jsem od svých čerstvých 14 z domu, tak vím o čem mluvím... a skutečně sama...

a pro zakladatelku vlákna...nedej na řeči o zametání cestiček, jdi a udělej co je v tvých silách...budtoto dcera využije a nebo ne, ale nikdy ti nebude moct říct...vykašlala ses na mě...a o to jde...

Není tady

#29 8. 2. 2009 22:38

petra72
Host

Před nedávnem jsem byla svědkem zoufalství rodičů, jejiž syn se nedostal na střední školu. Přihlášku mohl mít pouze na 1 stř.školu - v té době abslovoval jednu výběrovou základní školu, kde od žáků požadovali více než na obvyklých základních školách, tenkrát šel již s 2 celkem obstojně znajícími světovými jazyky....

Protože to byla výběrová škola, přísněji se i známkovalo. Jenže - ouha - nejen přijímačky jsou součástí posuzování k přijetí na střední školu. Takže žáci, jež vycházeli z jiných základních škol měli oproti němu lepší průměr. Znalosti v přijímacím testu na stejné úrovni....

Na školu se nedostal. V prvním kole obsadili téměř celý počet studentů, pár míst (cca 5) škola nechala na odvolání pro své žáky, kteří u ní dělali přijímačky.  Takže - v tom momentě nebyla ŽÁDNÁ střední škola, která by přijala žáka, který se nedostal na jinou školu. Zůstaly volné jen učňáky.

A teď Majko můžeš radit?  Co ty bys v takovém případě udělala?  Poslala kluka z výběrové školy na učňák?  Nechala bys ho dospět?  To je lekce jako prase!

To zoufalství rodičů si nedokážeš představit. Byla jsem svědkem bezesných nocí - co dál? Obcházet vedení škol? Snažit se o "tlačenku"?  Najít rychle známosti známostí? 

Plně vás chápu, plně chápu ty, co řeší společně se svými dětmi a dělají pro to maximum.

PS:  Mám teď dceru na víceletém gymnáziu, takže já mám pro tuto dobu vystaráno. Ale protože je ve věku, kdy by si jako její vrstevníci měla vybírat co dál...tak jsem se jí zeptala, co by si v této době asi sama představila, co by chtěla dělat, kdyby nebyla na gymplu.  NEVĚDĚLA.  Nemá ve 14-ti letech vůbec tušení, jakým směrem by šla.

Upravil(a) petra72 (8. 2. 2009 22:43)

#30 8. 2. 2009 22:39

majkafa
Host

Heřmanko, mícháš jabka s hruškami. A ty to dobře víš. Nemluvíme o první třídě. Mluvíme o obcházení ředitelů středních škol. Howgh.
Btw já vážně nemám co závidět. Mám tolik známých, že kdybych byla bývala chtěla, ... Ale mé děti si své cestičky životem prošlapávají samy. A jsou mi vděčné, že je nechávám, byť občas padnou na pusu. Pak jim ji pofoukám, a jdou zase dál.
Dělám to úplně jinak, než má matka a vztah mých dětí ke mně mi potvrzuje, že správně.

Upravil(a) majkafa (8. 2. 2009 22:41)

#31 8. 2. 2009 22:43

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Slniečko napsal(a):

Hermanko, stale nechapu obrat,ze mama opravila svou chybu a ne Tvoji, muzes mi to prosim vysvetlit. smile

Já to taky nechápu. Máma chtěla, abys šla na nejtěžší gympl. Cos chtěla ty? Průmyslovku. Jen čas ukáže, co je správně. Nebo neukáže. Nevíš, Heřmanko, kde bys byla teď, kdyby se nesplnilo, co si přála tvá matka. Třeba bys nebyla šťastnější v práci. A třeba jo. Kdoví.
Jiné je podpořit dítě, když dítě chce, než když ho rodiče přinutí splnit jejich vize.

ano můžu to vysvětlit...já chtěla na průmyslovku a máma chtěla, abych šla na gympl... dělala jsem tedy přijímačky na gympl a jako druhou školu jsem měla tu průmyslovku...přijímačky jsem udělala, ale nepřijali mě... tehdy existovalo druhé kolo  a já chtěla na průmyslovku, že nechci na gympl a s tím vědomím jsem šla spát , máma slíbila, že tedy odvolání bude podáno na průmyslovku, když mi přišel dopis nevěřila jsem vlastním očím, že je tam opšt gympl...tehdy jsem se na mámu točílila, proč to udělala, že jsem to nechtěla ...tehdy se za mě postavil táta, protože předtím mámě podlehl...a máma tedy šla a udělala maximum abych byla na té průmyslovce...sice v jiném městě, ale na škole a oboru, který jsem chtěla...a aby bylo jasno, kdyby to udělala hned napoprvé podle mne, tak bych byla i ve městě v kterém jsem chtěla být...takže to byla její chyba ne moje...

je tomu rozumět ?

Není tady

#32 8. 2. 2009 22:44

majkafa
Host

petro, to zoufalství si rodiče způsobili sami. Život nekončí, když se dítě nedostane na školu. Život je o něčem jiném. Někteří už to ví. Jiní lámou přes koleno tam, kde by měli nechat plynout.

#33 8. 2. 2009 22:47

majkafa
Host

Heřmanka napsal(a):

ano můžu to vysvětlit...já chtěla na průmyslovku a máma chtěla, abych šla na gympl... dělala jsem tedy přijímačky na gympl a jako druhou školu jsem měla tu průmyslovku...přijímačky jsem udělala, ale nepřijali mě... tehdy existovalo druhé kolo  a já chtěla na průmyslovku, že nechci na gympl a s tím vědomím jsem šla spát , máma slíbila, že tedy odvolání bude podáno na průmyslovku, když mi přišel dopis nevěřila jsem vlastním očím, že je tam opšt gympl...tehdy jsem se na mámu točílila, proč to udělala, že jsem to nechtěla ...tehdy se za mě postavil táta, protože předtím mámě podlehl...a máma tedy šla a udělala maximum abych byla na té průmyslovce...sice v jiném městě, ale na škole a oboru, který jsem chtěla...a aby bylo jasno, kdyby to udělala hned napoprvé podle mne, tak bych byla i ve městě v kterém jsem chtěla být...takže to byla její chyba ne moje...

je tomu rozumět ?

Už rozumím. Btw o tom přesně tu mluvím - kdyby to byla udělala hned napoprvé podle tebe - čili, kdybys to udělala tak, jak jsi to chtěla ty. Vžyť mi tím vlastně dáváš za pravdu. wink

#34 8. 2. 2009 22:49

petra72
Host

Majkafo, rozdíl je v tom, že to tvé děti nepotřebují. Kdyby se dostaly do nějaké krajní nouze, pomohla bys taky. Nevěřím tomu, že ne.

Mě taky nikam naši nemuseli zajišťovat tlačenku - práci jsem si vždy sehnala, na školu jsem se dostala, ...atd. - ale to není známka toho, že by to pro mě rodiče neudělali, kdyby se mi něco nedařilo.

Příklad - imaginární:  Kdyby tvůj syn byl delší dobu bez práce, ty by ses neptala kolem sebe po nějakém vhodném zaměstnání pro něj?  Ty bys mu říkala, že je to jeho lekce, tak ať si jí vyžere?

Upravil(a) petra72 (8. 2. 2009 22:51)

#35 8. 2. 2009 22:50

petra72
Host

majkafa napsal(a):

petro, to zoufalství si rodiče způsobili sami. Život nekončí, když se dítě nedostane na školu. Život je o něčem jiném. Někteří už to ví. Jiní lámou přes koleno tam, kde by měli nechat plynout.

Tohle jsou kecy člověka, který to řešit nemusel. Sorry, ale plácáš totální blbosti.

#36 8. 2. 2009 22:50

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥

Heřmanka napsal(a):

majkafa napsal(a):

Slniečko napsal(a):

je tomu rozumět ?

Promin,ale me to stejne prijde pritazene za vlasy.

Upravil(a) Slniečko (8. 2. 2009 22:52)

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."

Není tady

#37 8. 2. 2009 22:56

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Slniečko napsal(a):

a co konkrétně ? ráda vysvětlím, nerada nechávám za sebou nedorozumnění...

Není tady

#38 8. 2. 2009 22:56

majkafa
Host

petra72 napsal(a):

majkafa napsal(a):

Tohle jsou kecy člověka, který to řešit nemusel. Sorry, ale plácáš totální blbosti.

Z tvého pohledu ano, matko kvočno. Z jiného pohledu ne. Čas ukáže. smile
Btw já řešila horší věci, než je JEDNO nepřijetí na školu. Život své dcerky. Její operaci srdce. wink
A že si to zoufalství rodiče přivodili sami, že se hroutili kvůli drobnosti, víš ty stejně dobře jako já. Z těch školiček a svých studií to víš. Nebo se ve škole flákáš. smile
A ano, zeptala bych se synovi po práci, ale POUZE tehdy, když by si to syn přál.

#39 8. 2. 2009 23:09

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥

petra72 napsal(a):

Před nedávnem jsem byla svědkem zoufalství rodičů, jejiž syn se nedostal na střední školu. Přihlášku mohl mít pouze na 1 stř.školu - v té době abslovoval jednu výběrovou základní školu, kde od žáků požadovali více než na obvyklých základních školách, tenkrát šel již s 2 celkem obstojně znajícími světovými jazyky....

Protože to byla výběrová škola, přísněji se i známkovalo. Jenže - ouha - nejen přijímačky jsou součástí posuzování k přijetí na střední školu. Takže žáci, jež vycházeli z jiných základních škol měli oproti němu lepší průměr. Znalosti v přijímacím testu na stejné úrovni....

Na školu se nedostal. V prvním kole obsadili téměř celý počet studentů, pár míst (cca 5) škola nechala na odvolání pro své žáky, kteří u ní dělali přijímačky.  Takže - v tom momentě nebyla ŽÁDNÁ střední škola, která by přijala žáka, který se nedostal na jinou školu. Zůstaly volné jen učňáky.

A teď Majko můžeš radit?  Co ty bys v takovém případě udělala?  Poslala kluka z výběrové školy na učňák?  Nechala bys ho dospět?  To je lekce jako prase!

To zoufalství rodičů si nedokážeš představit. Byla jsem svědkem bezesných nocí - co dál? Obcházet vedení škol? Snažit se o "tlačenku"?  Najít rychle známosti známostí? 

Plně vás chápu, plně chápu ty, co řeší společně se svými dětmi a dělají pro to maximum.

PS:  Mám teď dceru na víceletém gymnáziu, takže já mám pro tuto dobu vystaráno. Ale protože je ve věku, kdy by si jako její vrstevníci měla vybírat co dál...tak jsem se jí zeptala, co by si v této době asi sama představila, co by chtěla dělat, kdyby nebyla na gymplu.  NEVĚDĚLA.  Nemá ve 14-ti letech vůbec tušení, jakým směrem by šla.

Ja jen premyslim,jak to resili ti ostatni rodice takovychto deti,vzdyt to nemohl byt ani jeden ani dva pripady. Urcite neskoncili na ucnaku,to mi nepovidej. Ze byl ten system pritazeny za vlasy je videt uz jen v tom,ze se to zmenilo. Jak bych to resila ja to nevim, skusim se zamyslet. Peti,muzu Te poprosit,jak to nakonec dopadlo,protoze z Tveho prispevku citim,ze jsi u toho byla,tak vis i jak se takova zapeklita situace nakonec vyresila. Dekuji. smile

Upravil(a) Slniečko (8. 2. 2009 23:10)

Není tady

#40 8. 2. 2009 23:11

majkafa
Host

Heřmanka napsal(a):

a pro zakladatelku vlákna...nedej na řeči o zametání cestiček, jdi a udělej co je v tvých silách...budtoto dcera využije a nebo ne, ale nikdy ti nebude moct říct...vykašlala ses na mě...a o to jde...

To je přesně ta chyba. Dělat cokoliv proto, aby nám někdo nemohl nikdy říct ...
Ne proto, že to sami tak cítíme. Za sebe. Že řešíme, co nám přísluší a neřešíme, co přísluší jiným.
Hlavně, aby nám jednou jedna paní sousedka, dcera, manžel, kdokoliv NEMOHL říct ... gratergratergrater

Upravil(a) majkafa (8. 2. 2009 23:16)

#41 8. 2. 2009 23:16

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥

Heřmanka napsal(a):

Slniečko napsal(a):

a co konkrétně ? ráda vysvětlím, nerada nechávám za sebou nedorozumnění...

Proste se mi to cele nelibi,kdyz jsme psali odvolani my,tak jem u toho byla a dokonce jsem se mohla i vyjadrit k tomu,co tam otec s mamou vymysleli. Tehdy me vzali na odvolani na obe skoly a i pres nesouhlas rodicu jsem si sla svoji cestou a je pravdou,ze oni touzili take po gymnaziu,ale nenutili by me, ja se rozhodla pro ekonomku a jsem za to dodnes stastna,to,co delam me bavi. Az po maturite jsem se dozvedela,ze reditalka skoly,kam jsem tak touzila chodit byla byvala snoubenka meho otce, take mohl udelat maximum,ale vedel,ze bych to proste nevzala,takze  to byla opravdu nahoda,ze jedna holcina,co se tam dostala nechtela mit kombinaci rustina/nemcina a na te druhe ekonomce byly dve tridy,z te jedne nechtel rustinu nikdo,tak prisli za nami a i kdyz jsem byla ve tride s tehdy moji nejlepsi kamaradkou,tak jsem tu ruku zvedla a jen diky tomu jsem mohla vystudovat muj vysneny zahranicni obchod. Velikanska shoda nahod. Nasi to vedeli a i tak tomu nechali volny prubeh, pro me bylo nejdulezitejsi,ze mi rekli,ze me podpori at uz si vyberu jakkoukoliv cestu,to jsem brala jako bernou minci a ne,ze mi tam ci onde pomohou. Za to jsem jim dnes vdecna,teda hlavne mame.
PS: byla jsem presne ten rocnik,co se nedostal z 8ky a prisly opet nove 9ky a take se svet nezboril a pritom otec mel hodne dobre kontakty,aby me dostal uz z 8ky na skolu a dodnes jsem stastna za to,ze me nechal,at si projdu 9ku a zkusim to znovu,sama. A nebrala jsem to jako ze me podrazili a vykaslali se na me. Naopak jsem citila,jak moc se snazi mi pomoci udelat ty dalsi primacky lepe a to jsem mela v osme tride na konci same jednicky.

Upravil(a) Slniečko (8. 2. 2009 23:19)

Není tady

#42 8. 2. 2009 23:17

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Tak já bych klidně šla "umetat" ty cestičky, jak tady proti tomu brojí majkafa. Jestli je holčina chytrá a prostě je v tom něco jinýho, tak jako máma bych klidně zašla za ředitelem školy a poptala se, jaký má škola zájem a vysvětlila, jakou dceru mám a zeptala se, jestli šance na přijetí je. Učit se už musí děvče samo, o tom žiadna. Ale nechat mládě "dospět" tak, že jí nezbyde než jít na učňák, kde možná většina dětí bude těch méně nadaných a holka, aby nevypadla z kolektivu a nebyla za šprta, se k nim přidá .... ne, to bych nechtěla. Nejsem pro nějakou protekci ve smyslu úplatků, ale zeptat se povolané osoby (ředitele školy), co škola chce a nabídnout mu svoje šikovné dítě, které má zájem - proč ne? Neříkám že bych mu nabízela dítě, kterému je jeho škola šumafuk. To ani náhodou. Ale když má zájem a jen měla prostě smůlu, udělala bych to.
Držím palce.

Není tady

#43 8. 2. 2009 23:22

majkafa
Host

Slniečko, dík za tvé psaní. Znovu mi potvrzuje, že dělám správně. U mých dětí. Neboť teď možná zase nastane čas, kdy budu zase na rozcestí.
Neboť můj syn zřejmě ukončí po prvním semestru studium na jedné VŠ.
Tohle jsem potřebovala, abych nezabloudila. pussa

#44 8. 2. 2009 23:26

petra72
Host

Slniečko, kluka dostali po 2 měsících na soukromou placenou školu, maturoval s vyznamenáním a dnes je půl roku na vysoké škole, něco se zahraničním obchodem.

Tenkrát využili známosti a počkali si na to, kdo tu soukromou školu vzdá a obratem vzali jejich syna.

Stojí mi chlupy hrůzou z toho, když někdo hlásá - já bych nikdy - a do takové situace se nedostal. Moralisty typu Majkafy miluju ze všeho nejvíce.

#45 8. 2. 2009 23:35

petra72
Host

majkafa napsal(a):

Z tvého pohledu ano, matko kvočno. Z jiného pohledu ne. Čas ukáže. smile
Btw já řešila horší věci, než je JEDNO nepřijetí na školu. Život své dcerky. Její operaci srdce. wink
A že si to zoufalství rodiče přivodili sami, že se hroutili kvůli drobnosti, víš ty stejně dobře jako já. Z těch školiček a svých studií to víš. Nebo se ve škole flákáš. smile
A ano, zeptala bych se synovi po práci, ale POUZE tehdy, když by si to syn přál.

Seš trapná jak sáňky v létě. Nepapouškuj ostatní, to ti nesluší. reta

#46 8. 2. 2009 23:53

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Jaká tlačenka? va Pochopila jsem to zle, že škola, jež je snem dcerky pistaleky vlákna má prostě "přísné" podmínky? Dcera tam chce, máma chce aby tam dcera šla a kvůli čtyřce z naprosto nesouvisejícího předmětu nebude dopřáno? Umetání cestiček? Chtěla bych vás vidět ve čtrncti ajk se půjdete domlouvat s ředitelem nějakýho ústavu roll To že jí máma pomůže, půjde se zeptat na možnosti a podobně, v tom teda umetání nevidím hmm
vřele souhlasím s Heřmankou

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#47 9. 2. 2009 2:08

quitte
♥------

amely napsal(a):

Aho, zajímalo by mne, jestli jste tu rodiče deváťáků a jak hodnotíte letošní systém příjímaček.

To se meni kazdou chvili, ze jsem ztratil prehled.  Krome stredni jsem delal vzdy prijimacky, takze jsem nejaka kriteria neresil.

amely napsal(a):

Dcera chtěla na gymnázium zaměřené na programování, ale letos se nedělají přijímačky a dcera by byla podle kritérií vyřazena. Přitom na ty počítače je velmi dobrá, umístila se i v soutěžích.
Pak jsem zkoušela  2 odborné školy, zaměřené na počitače, všude se berou známky z 1. pololetí 8. třídy, na jedná škole by ji za tu čtyřku z fryncouzštiny odečetli dokonce 50 bodů - na škole zaměřené na počítače.
Pak chtěla chemickou nebo stavební průmyslovku, ale zase se tam započítává to vysvědčení z 1. pololetí 8 třídy.
Výstupní hodnocení dnes nikdo nečte,  některé školy píšou, že se vůbec nemá přikládat.

Tak nám zbývají jen gymnázia, kde se dělají přijímaci¨í zkoušky, nejlépe ta nejtěžší, kde prospěch nehraje roli.

Ja bych ty odborne skoly nijak neresil. Pokud ji bavi matematika a informatika, tak bych zvolil gymnazium (na urovni). Tyhle predmety dostavaji smysl az na VS, a myslim si, ze na zadne odborne skole se informatika neuci tak, aby se tim clovek mohl slusne zivit. A pokud ji zacne bavit neco jineho, tak ma porad otevrena vratka.

Upravil(a) quitte (9. 2. 2009 2:11)

Není tady

#48 9. 2. 2009 7:43

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Slniečko, dík za tvé psaní. Znovu mi potvrzuje, že dělám správně. U mých dětí. Neboť teď možná zase nastane čas, kdy budu zase na rozcestí.
Neboť můj syn zřejmě ukončí po prvním semestru studium na jedné VŠ.
Tohle jsem potřebovala, abych nezabloudila. pussa

Majkafko,tak presne tohle se stalo u nas doma, braska si proste vybral spatne,nebavilo ho to a neslo mu to,takze ukoncil po prvnim semestru, mamu i otce to mrzelo,ale nechali ho, dal si prihlasky dalsi rok a dnes ma vystudovanou vysku a vydelava hned po skole takove penize, o kterych si ja se stejnou skolou muzu nechat jen zdat. Takze to neni tragedie a to musim podotknout,ze ten pul rok nic nedelal, nepracoval, proste se flakal a uzival si zivota v tom dobrem slova smyslu. Ja to nechapala,protoze chodim na brigady od 15ti let a celou vysokou jsem bydlela s pritelem a chodila denne do prace na 6-8 hodin. Proste jsme kazdy jiny a i tak k nam rodice meli stejny pristup. Chvili jsem mu zavidela,ale ja si svoji cestu vybrala sama a ne tak uplne dobrovolne,ale v tu danou chvili jsem proste uz jinak nemohla,ale to sem uz nepatri.

Není tady

#49 9. 2. 2009 8:03

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Definitiv napsal(a):

Jaká tlačenka? va Pochopila jsem to zle, že škola, jež je snem dcerky pistaleky vlákna má prostě "přísné" podmínky?

Já jsem to pochopil taky tak.
Taky jsem se byl nedávno poptat u ředitele školy, kam chce jít můj syn, ale rozhodně jsem mu tam nikterak "neumetal cestičku", chtěl jsem si jen získat informace.

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#50 9. 2. 2009 8:14

amely
♥♥♥♥♥--

Díky všem za názory.
Tu diskusi jsem založila včera, když jsem chtěla vyplňovat ty 3 přihlášky a přečetla jsem si kritéria přijímaček na jednotlivých školách.

Zarazil mne ten systém, děti mohou podat 3 přihlášky, školy mají trojnásobek práce, tak zvolí nejjednodušší řešení - průměr známek.

Včera jsem mluvila s kamarádkou, která má děti na prestižní jazykové základce a ta říkala, že tam už dokonce škola mluví o problému.
ten průměr známek neřeší, jestl je dítě ze zvláštní školy / to, co vůbec nezvládlo základku, třeba k vůli poruchám učení, nebo nižší inteligenci/, nebo z náročné základky, nebo dokonce z víceletého gymnázia.
Na tu odbornou školu se dostane spíš to dítě ze zvláštní školy, než to, co chce přejít z toho gymnázia.
A v tom množství přihlášek už není prostor toto individuálně řešit.

Já se k vůli tomu nehroutím. Majkafa má pravdu v tom,  že cesta není jen jedna a život nás někdy sám nasměruje. Třeba dceři život dáva znamení, že má jít na ta další gymnázia.

Ve škole říkali, že ten letošní systém je tak zmatený, že ještě na konci prázdnin některé děti  nebudou nikde a ředitelé nebudou vědět, které dítě k nim skutečně nastoupí.

Kdyby dceři nic nevyšlo, tak bych až pak obvolala školy a snažila se normálně s ředitely domluvit.

Podle mne není protekce, když se zeptám, jestli mají ve škole místo a nabízím jim tam chytré dítě.
Protekci bych viděla, kdybych někam přišla třeba s obálkou a snažila se tam dostat své dítě na úkor lepších dětí.

Souhlasím i s názorem guitte, píšeme gymnázia.

Ještě jednou díky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí