|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

dusička napsal(a):
Že bysme zkusili ty Stříbrníky - třeba ten mechanik elektronik
Vždyt minulý rok tak neměli ani na jedné škole všechno obsazený. Tak já nevím.
Co já vím, tak na Stříbrníkách a hlavně na tý Resslovce je hodně velkej "odpad" (u některých oborů pomalu až 50%) už během prváku, kdy to dítě zjistí, že na to prostě nemá... před 2 měsíci jsem si poležel pár dní ve špitále a na pokoji byl se mnou jeden profesor z Resslovky a ten mi to potvrdil...
Není tady
dusička, ty jsi z Ústí? 
dusička napsal(a):
Mikeš napsal(a):
dusička napsal(a):
Třetí - přijat - elektrikář
A kam?
Jinak - Resslovka je hodně těžká škola, tam jsem kluka ani dávat nechtěl...Na tu Resslovku, bud do jednoho nebo do druhýho oboru. (Kluk je v pohodě, měl ted dvě čtyřky z občanky a z rodinné výchovy). Ale nevím tedy, jestli se člověk může do druhýho kola přihlásit na víc míst?
Že bysme zkusili ty Stříbrníky - třeba ten mechanik elektronik
Vždyt minulý rok tak neměli ani na jedné škole všechno obsazený. Tak já nevím.
Já teda zírám, co jim ve škole ten kluk udělal, že mu dali čtyřky z tak blbých předmětů zrovna v devítce, když záleží na průměru? Čtyřka z rodinné výchovy a občanky to je teda bomba.
Není tady
majkafa napsal(a):
dusička, ty jsi z Ústí?
Jsem z Děčína (nebo spíš - 10km Mezi Děčínem a Ustím - Jílové¨
U nás ta zálkladka - spíš jim přihoršili, osm dětí z 25 v pololetí devítky propadlo. No jo - Jílové podle mého chce, aby měli jen dobrý studenty, proto jim spíš ještě přihoršili. Kluk je lajdák, on si myslel, že v devítce přimhouří nad známkama oči (a dojel na to)
Není tady
Mikeš - můžu otázku pro tebe?
Koukám na stránky Stříbrníků a třeba maturitní obor mechanik silnopr.zařízení není zaplněn. V případě nepřijetí nabízízej další obory. tak já nevím, není lepší ten maturitní obor než učnák elektrikář? Jo a ten elektrikář - je taky Stříbrníky.
Tu Resslovku nevím. 
Upravil(a) dusička (23. 4. 2009 13:35)
Není tady

dusička napsal(a):
Koukám na stránky Stříbrníků a třeba maturitní obor mechanik silnopr.zařízení není zaplněn. V případě nepřijetí nabízízej další obory. tak já nevím, není lepší ten maturitní obor než učnák elektrikář?
To nevim, nejsem elektro-odborník, ale obecně vzato - zkusil bych, být Tebou, radši ten maturitní obor...
Mluvil jsem nedávno s ředitelem ze Stříbrníků, a ten mi říkal, že pokud se kluk na tu školu dostane (a totéž platí samozřejmě i v případě Resslovky), tak není problém přestoupit v průběhu studia z oboru na obor, když se jim tam uvolní místo. Např. můj syn se hlásil do Stříbrníků na 2 obory - na jeden ho vzali, na druhej ne...
Není tady
Mikeši - dík 
Není tady
Mikeš napsal(a):
dusička napsal(a):
Koukám na stránky Stříbrníků a třeba maturitní obor mechanik silnopr.zařízení není zaplněn. V případě nepřijetí nabízízej další obory. tak já nevím, není lepší ten maturitní obor než učnák elektrikář?To nevim, nejsem elektro-odborník, ale obecně vzato - zkusil bych, být Tebou, radši ten maturitní obor...
Mluvil jsem nedávno s ředitelem ze Stříbrníků, a ten mi říkal, že pokud se kluk na tu školu dostane (a totéž platí samozřejmě i v případě Resslovky), tak není problém přestoupit v průběhu studia z oboru na obor, když se jim tam uvolní místo. Např. můj syn se hlásil do Stříbrníků na 2 obory - na jeden ho vzali, na druhej ne...
No myslím, že vy dva budete spolu chodit na třídní schůzky.
Není tady

amely napsal(a):
Nezáviď 
Jen tak mimochodem - psala jsi, že Tvoje dcera dělala jakési sciotesty, a já samozřejmě nevím, co to je... našel jsem si nějaké vzorové na internetu, a pokusil jsem se udělat sciotest z matematiky pro 9. třídu... totální propadák...
... ačkoli mám před jménem VŠ titul, dneska by mě vzali maximálnmě tak na zedníka...

Není tady
Mikeš napsal(a):
amely napsal(a):
Nezáviď
Jen tak mimochodem - psala jsi, že Tvoje dcera dělala jakési sciotesty, a já samozřejmě nevím, co to je... našel jsem si nějaké vzorové na internetu, a pokusil jsem se udělat sciotest z matematiky pro 9. třídu... totální propadák...... ačkoli mám před jménem VŠ titul, dneska by mě vzali maximálnmě tak na zedníka...
![]()
![]()
Třeba by jsi dal scio - všeobecný přehled 
Dnes už nám vše přišlo i poštou , máme už nahlásit i pracovní boty 
Upravil(a) Romča (23. 4. 2009 18:04)
Není tady

Čus, Romčo, vy jste si dávali jen 2 přihlášky, nebo ještě z té třetí školy neznáte výsledek?
Není tady
Mikeš napsal(a):
Čus, Romčo, vy jste si dávali jen 2 přihlášky, nebo ještě z té třetí školy neznáte výsledek?
Všechno jsme věděli včera měli jme to 2+1 , jako vy.Dvě přihlášky na jednu školu.
Není tady
Mikeš napsal(a):
amely napsal(a):
Nezáviď
Jen tak mimochodem - psala jsi, že Tvoje dcera dělala jakési sciotesty, a já samozřejmě nevím, co to je... našel jsem si nějaké vzorové na internetu, a pokusil jsem se udělat sciotest z matematiky pro 9. třídu... totální propadák...... ačkoli mám před jménem VŠ titul, dneska by mě vzali maximálnmě tak na zedníka...
![]()
![]()
oni dělali ten test studijních předpokladů. Ještě jsem se nedívala, ale mají stránky www.scio.cz/majak.,
jinak, dcera přišla ze školy a nic moc - oni byli ta výběrová matematicko-počítačová třída, ale na ty počítačové školy se nikdo nedostal, protože ta základka je přísná a měli horší průměry. Zato se tam dostaly mnohem blbější děti z původní školy, protože tam se dávají jedničky zadarmo. Mají první životní lekci - jak se snaha a práce navíc nevyplatí.
Zítra jdeme na ten druhý gympl, tam je čeština a matika.
Není tady
tak jsem si na ten odkaz poprvé klika a vidím, že jde hlavně o obchod. Tak se omlouvám.
Není tady
amely napsal(a):
Mikeš napsal(a):
amely napsal(a):
Nezáviď
![]()
![]()
oni dělali ten test studijních předpokladů. Ještě jsem se nedívala, ale mají stránky www.scio.cz/majak.,
jinak, dcera přišla ze školy a nic moc - oni byli ta výběrová matematicko-počítačová třída, ale na ty počítačové školy se nikdo nedostal, protože ta základka je přísná a měli horší průměry. Zato se tam dostaly mnohem blbější děti z původní školy, protože tam se dávají jedničky zadarmo. Mají první životní lekci - jak se snaha a práce navíc nevyplatí.
Zítra jdeme na ten druhý gympl, tam je čeština a matika.
Amely z jakého kraje jsi? Hodně mi to připomíná třídu od syna.
Já myslím počitačová třída a nikdo se z nich na spešl počítačové školy nedostal
.
Upravil(a) Romča (24. 4. 2009 8:39)
Není tady
A neni to všude stejný?
U nás taky škola dává horší známky.
Jo volala jsem do té školy, kluka přijmou na maturitní obor elektrikář - silnoproud - ale musíme znovu poslat přihlášku (stačí bez známek.)
Ale mí rodiče , že prý silnoproud že je to blbý, že je lepší slaboproud. Já tomu nerozumím, ale manžel zase říká, že by to nebylo špatný - kdyby si udělal nějaký zkoušky ke škole může být revizák. No prarodiče by chtěli z vnuka asi ing. 
Upravil(a) dusička (23. 4. 2009 19:24)
Není tady

dusička napsal(a):
...volala jsem do té školy, kluka přijmou na maturitní obor elektrikář - silnoproud - ale musíme znovu poslat přihlášku (stačí bez známek.)
Tak to zas není snad až takovej problém, ne? 
Není tady
Romča napsal(a):
amely napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Nezáviď
![]()
![]()
Zítra jdeme na ten druhý gympl, tam je čeština a matika.Amely z jakého kraje jsi? Hodně mi to připomíná třídu od syna.
Já myslím počitačová třída a nikdo se z nich na spešl počítačové školy nedostal.
Ahoj Romčo, jsem z jihomoravské metropole. Dcera chodila 5 let do školy, co máme u baráku - příjemná škola, ale znalosti je to poslední, co školu zajímá. Tam dávají jedničky za to, co jinde trojky. Od 6 třídy dcera dojíždí.
Dnes se na těch přijímačkách zase setkala se spolužáky z obou škol. Jsem moc zvědavá, jak dopadne nejen ona, ale i ti spolužáci z prvního stupně.
Jinak Ti tiše závidím, že už máš to čekání z krku.
My se navíc budeme příští týden stěhovat, už všechno balím, jen doufám, že v těch hromadách najdu ten zápisový lístek
Není tady
amely napsal(a):
Romča napsal(a):
amely napsal(a):
Zítra jdeme na ten druhý gympl, tam je čeština a matika.Amely z jakého kraje jsi? Hodně mi to připomíná třídu od syna.
Já myslím počitačová třída a nikdo se z nich na spešl počítačové školy nedostal.
Ahoj Romčo, jsem z jihomoravské metropole. Dcera chodila 5 let do školy, co máme u baráku - příjemná škola, ale znalosti je to poslední, co školu zajímá. Tam dávají jedničky za to, co jinde trojky. Od 6 třídy dcera dojíždí.
Dnes se na těch přijímačkách zase setkala se spolužáky z obou škol. Jsem moc zvědavá, jak dopadne nejen ona, ale i ti spolužáci z prvního stupně.
Jinak Ti tiše závidím, že už máš to čekání z krku.
My se navíc budeme příští týden stěhovat, už všechno balím, jen doufám, že v těch hromadách najdu ten zápisový lístek
Takže naše děti nechodí do stejné třídy
- taky to je výběrová počítačová.My zase máme
třídní.Budu ráda až už syn vyjde.
Jsem ráda , že už to máme z krku na první šup.Ulevilo se mi, ony se ty naše dětičky všechny někde dostanou, jen to školství drobek zkomplikovalo.
Jo a zápisový lístek budu hledat taky - doma byla mírná reorganizace 

Upravil(a) Romča (24. 4. 2009 10:25)
Není tady

Romča napsal(a):
My jsme ho naštěstí našli a včera už i odevzdali 
Není tady
Mikeš napsal(a):
Romča napsal(a):
My jsme ho naštěstí našli a včera už i odevzdali
Mikešovi jsou prostě vzorňáci

Já snad taky vím kde je , jen se musím přesvědčit jestli to tak opravdu je.Horší bude když ne, ale krajský úřad mám skoro edle práce
.
Není tady

Romča napsal(a):
![]()
No... 
Vyplnil jsem synovi ten zápisový lístek a on ho šel odnést do školy. Tam ho odevzdal a oni mu pro změnu dali rozhodnutí o přijetí + nějaké pokyny pro nástup do školy... když se vracel domů, zastavil se v práci u mé ženy a tam ty doklady zapomněl...
... večer jsme půl hodiny prohledávali byt, kdeže ty zatracené papíry jsou, a našla je až manželka dnes ráno v práci... 
Není tady
Mikeš napsal(a):
Romča napsal(a):
![]()
No...
Vyplnil jsem synovi ten zápisový lístek a on ho šel odnést do školy. Tam ho odevzdal a oni mu pro změnu dali rozhodnutí o přijetí + nějaké pokyny pro nástup do školy... když se vracel domů, zastavil se v práci u mé ženy a tam ty doklady zapomněl...... večer jsme půl hodiny prohledávali byt, kdeže ty zatracené papíry jsou, a našla je až manželka dnes ráno v práci...
Tak nám věškeré info přišlo včera poštou i s objednávkou pracovních bot 
Jo takové hledání znám
jednou v životě jsem vyhrála 2 jízdenky do Dalmácie a pak je nemohla najít.Byla jsem tak zoufalá , že jsem byla prokopat i popelnici a mražák.
Mršky se vsunuly do alba 
Upravil(a) Romča (24. 4. 2009 11:29)
Není tady
Zdravím vás Romčo, Mikeši, Dusičko a ostatní. Vy už máte měsíc pokoj, ale u nás to bylo o nervy. Dcera měla mít rozhodnutí den po vás a 25.4. - dvakrát nepřijata.
Přitom jak dělali ty scio - testy - hlásilo se 407 dětí, dcera byla ve sciotestech 45, nechala za sebou víc než 360 dětí, ale průměr 1,45 ji posunul o 100 míst dozadu. Brali 90, byla na 145. místě, 55 pod čarou. Volala jsem řediteli, jestli by nezohlednil tu písemnou zkoušku, že známky nemusí být objektivní, ale nic. Ředitel řekl, že bohužel bere děti podle pořadí, že jednou nastavil nějaká kritéria a ty teď musí dodržet a že ani nemám psát odvolání.
Přitom nám dali papír s výsledky těch sciotestů, dcera měla percentily 88 až 96, což znamenalo, že udělala testy líp než 88 až 96 procent dětí, co je psali. A nic jí to nebylo platné.
Na té druhé škole byla110, brali 60 ze 300.
Odvolání jsem drze poslala ale skoro měsíc jsme měly nervy a vymýšlely, kam teda půjde.
Až 19. května nám zavolali z té školy, že ji berou a ptali se, jestli ještě máme zájem. že z těch přijatých jim řada nenastoupila, jiní rodiče ztratili nervy a dali děti jinam, nebo jim už zaplatili soukromá gymnázia a oni se bojí, že teď ani nebudou mít dost žáků. Byli najednou moc rádi, že tam dcera chce.
Z toho druhého gymnázia ještě neposlali zamítnutí, možná dceru vezmou i tam.
Ale dnes mne dojala jiná věc. Dcera chtěla původně na to gymnázium zaměřené na počítače, kam by ji ale nepřijali, protože brali jen podle průměru. Měli tam asi 450 dětí, většinu odmítli a najednou ten obor je neobsazený a vyhlašují druhé kolo - 20 volných míst ze 30. A dokonce dělají i přijímačky z matematiky.
Už nemáme sílu to zkoušet Dcera zůstane tam kde je. Je to absurdní, že zájemci o tento počítačový obor jsou rozstrkaní všude jinde na náhradních oborech a tento obor jre volný.
Stejně tak i ta počítačová škola -odmítli asi 300 žáků a teď vyhlašují druhé kolo.
Vy jste to měli všichni neskutečně jednoduché. Od dcery řada dobrých dětí ještě není na školách, kam chtěly, přitom školy mají volná místa. Jedna spolužačka ještě tento týden psala dvoje přijímačky na obchodní akademii, další čekají na rozhodnutí.
No je to binec v té naší metropoli.
Díky za psychickou podporu.
Není tady
Tak
že už to taky máte vyřešené.Teď budeme vyčkávat , zda dojdou k maturitám. 
Podobné jsem prožívala se známou, kdy její dceru nevzali ani na jednu obchodku, byla až nějaká stá za čárou. Minulý týden jí volali zda by neměli zájem o místo na jejich škole.Tak kamarádka vyslala manžela vyzvednout z kosmetičky zápisový lístek, že ho přemístí na OA a paní na kosmetičce se ošívala a nechtěla vydat. 
Už se to utřepává a začíná boj o naše děti do škol.

Upravil(a) Romča (28. 5. 2009 13:06)
Není tady