29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,mám prosbu.Jsem v 37.tt a při poslední kontrole mi vyskočil tlak ma 140/90.Dostala jsem na to prášky Vasocardin.V letáčku píšou,že při těhotenství pouze vyjímečně.Máte s tím někdo zkušenosti?Neublíží to miminku?
Upravil(a) jituš (1. 2. 2006 22:45)
Není tady
ahoj Jituš,já brala Dopegyt,měla jsem taky tlak 140/90ale už od začátku těhu.tam bylo napsané,že to je pro těhule.už jsi v pokročilém stadiu,tak to snad neva.
Není tady
Taky jsem brala Dopegyt (ten je bezpecny) od 36.tt a kvuli tomu tlaku jsem pak musela na vyvolani porodu :-(( ,ale ja k tomu mela jeste bilkovinu v moci a spatne jaterni testy. Taky si myslim, ze v tomto stadiu uz se nic nedeje.
Není tady
Děkuji vám za odpovědi,já si taky myslím,že když mi to předepsala doktorka,mělo by to být bezpečné.
Není tady
ahoj, já jsem měla před porodem tlak 160/100, nechápu, kde se vzal, ale taky jsem užívala vasocardin, dávali mi 2-1-2 do porodu (asi 4 dny). po porodu se vše upravilo.
Není tady
Ahojky Jituš, tak mě taky posledně v poradně vyskočil tlak na 140/90 a doktor mi na to nic neřekl.... ani nic samozřejmě nedal.... No tak to se musím při příští kontrole na to poptat. Je fakt, že poslední dobou se cítím nějak divně, asi tomu ten tlak taky napomáha.
Není tady
Romčo, no dnes mi není zrovna nejlíp a ta hlava mě taky docela ráno bolela.... vzala jsem si paralen a teď to je dobrý. Taky jsem zjistila, že málo přes den piju....... musím se napravit!!!
Není tady
Celé těhotenství jsem neotékala,ani hlava nebolela nic.Teď mi natékají prsty u rukou.Vždy ráno když se vzbudím,mám je tak tlustý,že by ježidědek z Perníkové chaloupky měl radost.Ale během hodinky se to srovná.V úterý jdu na monitor a do poradny,tak to s MUDr.proberem.Díky za odpovědi.
Není tady
Taky si myslím,že vysoký lak není v těhotenství sranda.Ale léky to snad všechno srovnají.Je to prý velké riziko pro mamču ale i pro mimi,hrozí infarkt placenty a tím i předčasný porod,proto není na místě nic zanedbávat.Radši zajít v čas k doktorovi ,než něco zanedbat.
Není tady
Tak to jste mě překvapily holky. Já mám tlak tak 104/62 a hlava mě bolí furt a unavená jsem že bych spala snad jak Sněhurka ... ale že je škodlivej až tak ten vysokej tlak jsem teda nevěděla. No zase o něco chytřejší.
Není tady
a to je právě ono,že si tady ty informace můžeme předat:-)
Není tady
Ahojky Jitus,
s vysoky tlakem mam zkusenosti. Beru 2x1 tabl.dopegytu. Chodim kvuli tlaku na internu..ale protoze jsem hodne stresujici clovek..nemohou mne nikdy namerit. Na interne mam pravidelne 160/100. Doktorka je ze mne na mrtvici. Povoleny je 140/90..coz je norma..a nic se pri nem nedeje. Merim si tlak doma..a me hodnoty jsou nizke..mam vse od stresu z ordinaci. Ale chtela jsem napsat..ze na to..aby dr.zjistil vysoky tlak - usoudil,ze tak mas...se musi provest tri mereni nejlepe po sesti hodinach a z toho dve hodnoty musi byt zvysene. A tehotne se maji merit po chvilce lezeni na levem boku. Tak se zbytecne nestresuj. Vysoky tlak je previt..ja sama jsem si s tim plno stresu uzila..ale tuto info mam od lekare porodnika.Sice nevim co mne jeste ceka..ale zatim je vse pod konrolou.
Není tady
Ahojte holky!
na ten vysoky tlak davajte pozor., setrite sa..... ja som tu do fora pisala o präklapsii a gestoze (help-syndrom)
ak Vas zacne boliet silno hlava ihned k lekarovi., a pozor na odtoky noh., ruk., a tvare...
-ja som to dostala z nicoho nic naraz v 28tt., doposial vsetko bolo v poriadku! Ku konci tehotenstva tak 35tt atd...
sa zvycajne vyskytuje Help-syndrom., a moze aj dva dni po porode... "oni tomu hovoria., ze to spadne z neba!
Nikto nevie preco a nemoze tomu zabranit nijaka tehotna zena! Pred tehot.som vobec nevedela., ze take nieco
existuje! Myslim si., ze je to aj chyba gynekol.ze neupozor.zeny na taketo priznaky! Väcsina zien pride az vtedy-
ked je uz neskoro! Mysli si., ze je to migrena., alebo bolest hlavy od chrbtice.,pritom to moze byt zacinajuci sa
"velky-problem" !! Nechcem strasit., ale davajte si fakt pozor a pite hlavne vela vody 2-3 l./denne...
Vela stastia a hlavne zdravia;)
Dneska jsem byla v poradně a tlak se mi upravil.Byla jsem pochválena,jak se o sebe a o mimi starám a já při tom nedělala nic jiného než jindy.No ale,hlavně že je vše ok.Dávejte na sebe pozor a držím palečky ať je u vás taky vše v poho.
Není tady