29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám na facebooku niektorých mojich bývalých študentov, ktorí ma požiadali o priateľsto. Tých som učila minulý rok.Dvoch som si tam pridala ja, ale tých som vlastne "trápila" dávnejšie. Ako je to v tomto prípade s tykaním. Síce vraj na internete sa tyká bežne, aj som napísala, že vykať mi už nemusia. Ale zase ja osobne neviem, či by som trebárs tykala na FB bývalému šéfovi alebo nejakej profesorke. A poďalšie, neviem, čo priateľstvo nie je prehnané slovo,ja by som to nazvala chat. Lebo priateľ už niečo znamená, to je človek, ktorý pomôže v ťažkej životnej situácii a nie niekto, sktorým prehodím týždenne zopár viet.
Není tady
Ahoj Anjiko, dlouho jsem Tě nečetla.
Ale pořád řešíš kraviny!!! :-)
Tak vítej zpátky.
Není tady
Prečo kraviny? Ale pokiaľ je to tvoj názor, tak ti ho neberiem.
Není tady
Ja na Facebooku tykam, lebo ja komunikujem v anglictine
Není tady
No so Slovákmi načo anglicky?
Není tady
Tak onikaj
Nebudeš sa dať prehliadnuť
Není tady
Anjiko, ty mas opravdu starosti! Zas nemas do ceho pichnout, co?
Není tady
Jako Sunyata, na FB komunikuju anglicky, tykání neřeším. Osobně bych si anjiko studenty nepřidávala, přidávám si jen lidi, které chci počítat jako přátele. Ty hodně mícháš osobní a profesní život a nevyplácí se to.
Jinak jestli tykat nebo vykat je nejlepší se dozmluvit a každým zvlášť a je to smeteno ze stolu a vyřešeno. Trapné tanečky kolem jsou zbytečné.
Není tady
Pozor!Bývalí študentisúto a určitesom si tam nepridávala žiadneho, ktorý mi pil nervy. :-)
Není tady
Inak je zvláštne, že aj ke´d tam mám uvedené telefónne číslo, tak mi z ľudí na FB ešte nikto nevolal. To sa ma boja alebo čo? Mám ja zatelefonovať ako prvá? Veď keď mi zavolajú bývalí študenti tak sa nezrúti svet. :-)
Není tady
Anjika napsal(a):
Inak je zvláštne, že aj ke´d tam mám uvedené telefónne číslo, tak mi z ľudí na FB ešte nikto nevolal. To sa ma boja alebo čo? Mám ja zatelefonovať ako prvá? Veď keď mi zavolajú bývalí študenti tak sa nezrúti svet. :-)
Anjiko, proč by Ti měli bývalí studenti volat?
Není tady
lebo ked si s niekym pisem cez FB,tak mi moze aj zavolat.... lenze FB je zadarmo :-)a ani spoluziaci byvali z gympla mi este nevolali ...ktorych tam mam....a najlepsi je aj tak osobny kontakt,len zialv tejto dobe na toniet vela casu :-(
Není tady
No, asi bys neměla mít přehnaná očekávání, budeš potom zklamaná. Proč by Ti měl někdo volat, když do jeho života nepatříš? Chce s Tebou třeba jenom udržet kontakt, vědět, že žiješ... Na to mu stačí přidat si Tě do přátel a občas si prohlídnout Tvůj profil. A pokud se jedná o bývalé studenty, nejsem tedy učitelka, ale asi bych volila status quo - proč to měnit? Ty s nimi chceš začít chodit na diskotéky?
Není tady
Anjiko, chápeš vůbec co je Facebook, Lidé.cz a podobně??? Plno lidí si Tě tam přidá jen proto, aby tam někoho měli, hlavně mezi mladšími ročníky je snad jakási nepsaná soutěž či co, v předhánění se co do počtu kontaktů... Dost možná, že si Tě tam přidali jen tak z dlouhé chvíle a ne proto, aby s Tebou mohli být denodenně v kontaktu. Nebereš tyhlety formy komunikace (potažmo "přátelství") nějak moc vážně???
Btw., možná to s tím nesouvisí, ale stejě se zeptám. Máš nějaké přátele, se kterými chodíte na kafe, na sport, nebo někam do klubu? Kteří Tě prostě někam vytáhnou? Nebo takoví nejsou a Ty se snažíš mermomocí hledat mezi studenty?
Neuraž se, tohle určitě není Tvůj případ, jen mi to připomnělo jednu moji dávnou spolužačku. Já jí nabídla v prváku na vysoké spolupráci na týmovém projektu ve dvojici a ona mě bez mého vědomí pasovala do role své důvěrné a velké přítelkyně. Byla mi v patách, nárokovala si můj čas, stále mi volala, psala, bez zjevného důvodu... Dnes už vím, že neměla žádný svůj život, kromě školy neměla nic na starost, tak se upínala na každého, kdo k ní projevil jen trochu vlídnosti či slušnosti, považovala to za známku začátku přátelství. Ale mě tím neskutečně pila krev. Nakonec neunesla, že jsem jí dala najevo ať trochu zvolní, a dnes se sotva pozdravíme.
Není tady
No, tak jsem se vykecala, ani nevím proč mě to napadlo spojovat s Tebou, kromě pár diskusí které jsem od Tebe v minulosti četla o Tobě nic nevím
Jen jsem tím chtěla říci, že pro jiné může stejná věc (přidání si kontaktu do Facebooku) znamenat mnohem méně než pro Tebe. Tak jen aby jsi se pak třeba před někým neztrapnila...
Není tady
Anjiko, facebook je prostě sociální síť, já si tam přidávám lidi, které znám, i jen letmo, rozhodně tím nevyjadřuju, že bych s nimi měla potřebu komunikovat, natož si volat.... prostě místo slova přítel si dosaď známý, a možná to bude pro tebe snadnější. Mám v přátelích asi dvě stě lidí, ale píšeme si tak asi s deseti. Prostě to neber tak, jako že to něco znamená...
Tykání a vykání- asi jako v běžném životě- pokud jako osoba společensky významnější nabídnu tykání, tak se tyká, ale sama bych někomu, s kým si běžně vykám (nebo jsem si vykala, když jsme se vídali) tykat určitě nezačala jen z toho důvodu, že to je net.
Není tady
to je pekné od nich, že chcú vedieť, či som ešte nažive :-))) ja skôr nechápem, ako s na FB môžedať niektoľudí, ktorých predtým vôbecnepoznal...ja tam síce tiežmám takých,ale troch som si zmazala, lebo už som si nemalas nimi čo povedať..inak aspoň tí bývalí SPOLUŽIACI by miobčas mohli zavolať :-(
Není tady
Definitiv napsal(a):
Anjiko - a voláš ty jim?
Cha cha cha... vsadím se že NE
Není tady
Promiňte, asi budu mít trapnou otázku,ale co to je facebook?
Není tady
Facebook je společenská síť, která spojuje lidi s přáteli, se spolupracovníky as ostatními lidmi, kteří žijí kolem nich.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Facebook
Není tady
aspoň tí bývalí SPOLUŽIACI by miobčas mohli zavolať
Možná jsou na tom jako ty - lebo už som si nemalas nimi čo povedať
Není tady
Aha, takže taková seznamka s kontakty k jedné osobě. Díky.
Není tady
To je výborná otázka, že prečo im ja prvá nezavolám. Hm, keď si s bývalými študentmi len píšem cez FB, cítim sa viac chránená,. Ano, vidia moje fotky, dozvedia sa čo mám a nemám rada, ale... Mám obavy im zavolať a prípadne sa s nimi stretnúť, aby som neskončila ako s dotyčným, o ktorom som tu písala v nedávnej minulosti. To bol tiež môj bývalý študent. Niekto ma zase oklame, ja sa tu začnem rozčuuľovať, budem vám nadávať a dostanem zase zákaz na jeden mesiac.Skrátka, už som opatrná.
Není tady
Anjiko, čteš ty vůbec celé ty dotazy, co se tady holky ptají?
Ony se tě neptají na to, proč nevoláš svým bývalům žákům (skoro nemístné..), ale kolika svým spolužákům už si volala, když očekáváš, že Ti budou pravidelně volat....
Není tady