1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Dobrý den, chtěla bych poradit jakou váhu má doručovací adresa v případě exekucí? Mám toti nepovedeného bratra, který seká dluhy kde se dá a má dluhy i na sociálním a zdravotním. Dostala jsem byt po rodičích darovací smlouvu, bratr je u asi 5 let odhláen z tohoto trvalého bydlitě, já se s ním u několik let nestýkám (dokonce jsem na něj před 3 lety podala trestní oznámení, protoe mi poničil chatu), take jsme v nepřátelském vztahu. Jedná se mi o problém s doručovací adresou, od mámy jsem se dozvěděla, e teď byl na nějakém oetření v nemocnici a já jsem se zeptala, jak ho mohli oetřit, kdy má velké dluhy u VZP a nebyl v ohroení ivota. Pak mi máma řekla, e moná ke mě do schránky příjde vyúčtování za jeho oetření, protoe na receptu prý měl adresu mého bytu, z něho byl před těmi 5 lety odhláen. Pak jsem tedy volala do VZP a paní mi řekla, e údaje o trvalém bydliti sice čerpají z evidence obyvatel, ale tuto moji adresu on má uvedenou jako doručovací- a máme stečjné příjmení, protoe nejsem vdaná( buďto tenkrát nenahlásil změnu VZP a nebo si ji prý mohl nahlásit sám od sebe jako doručovací.) A nejlepí na tom je, e já, jako vlastník bytu mu tuto doručovací adresu nemohu sama odhlásit, to prý musí jen on. Take v podstatě kdokoliv si jako doručovací adresu můe nahlásit kam chce? Já mám stejné příjmení jako jeden politik a to k tomu stačí abych si nahlásila doručování na politikovu adresu?? Jde mi o to, e já osobně nedluím nikomu ani halíř a nerada bych se dočkala skrz nezodpovědného člena rodiny nějakého exekutora, protoe paní u VZP mi říkala, e exekuce v tomto případě na můj majetek v mém bytě by nebyla asi nakonec platná, ale e mi můou oblepit věci a já pak k soudu musím podat vylučovací alobu a třeba půl roku čekat, ne soud rozhodne, zkrátka, e s tím můu mít problémy- a to jenom kvůli doručovací adrese, kterou jsem já nepovolila a nikdo se mě na to ani neptal. Je to moné? Musím exekutory pustit dovnitř, kdy by mi zazvonili u dveří mého bytu a jak jsem psala 5 let tu nemá pobyt, ani se s bratrem nestýkám, nato abych ho pustila dovnitř (to by mi mohl potvrdit kadý tady z baráku a i jsem volala policajty na něj, kdy tu párkrát opilý řval pod okny). Jsem z toho neastná, protoe musím mít obavy jen kvůli stejnému příjmení, asi se budu muset rychle vdát, nebo co:lol: , ale i tak mají poáci pamět na to, jak se lidé jmenovali zasvobodna a házeli by mi tam jeho potu pořád, e. Prosím poraďte mi, jestli má exekutor v tomto případě právo jít ke mě domů a jestli ho musím pustit a také prosím o radu, jestli je pravda, e já jako vlastník bytu si musím nechávat házet do schránky dopisy od člověka, kterého já tady nechci, nato nějakou jeho korespondenci. Pár korespondencí jsem toti neotevřené posílala kdysi u zpět, na obálce napsáno, e adresát tu není ani hláen, ani se tu nezdruje a e já si nepřeji, aby mě jeho korespondencí obtěovali a větinou pak dali pokoj, ale paní ze VZP mě teda docela vystraila. A taky mě nebaví lítat do schránky a přeposílat dopisy určené někomu jinému. Omlouvám se za rozsáhlost příspěvku, ale snaila jsem se co nejkonkretněji popsat mou situaci a podobný příspěvěk ohledně doručovací adresy a jejím zruení jsem zde nenala. Děkuji moc za odpověď, Daniela.
Není tady
devítko, sice ti neporadím z právního hlediska.... ale co bych udělala já, je, e bych se zkusila domluvit s poačkou, aby na dopisy /a to předevím doporučené, kde je větinou nějaký problém/ psali "adresát na uvedené adrese nebydlí" ..... Pak bych se zala zeptat na evidenci obyvatel na MÚ, kde sice řeí trvalé pobyty, ale často něco lidem posílají na korespondenční adresu, tak by mohli vědět jak s tou exekucí.
Co se týká samotné exekuce, obávám se, e soukromý exekutor se neptá, jestli ho pustí, ale zároveň si myslím, e snad nechodí tam, kde si jen myslí, e dotyčný bydlí...
Ale jak říkám, jsou to jenom moje úvahy, ne právní stav věcí.
Není tady
No mohla bys udělat oznámení na soudu, e uvedená adresa je chybná a byla udána bez tvého vědomí. Současně bych oznámil tuto skutečnost na obecní úřad, odbor správních činností a evidence osob. No jinak v katastru jsi zapsána ty nikoli bratr. To e je to doručovací adresa je věc jiná. Tady si asi exekutor neuplatní právo.
Není tady
mala.popelka napsal(a):
devítko, sice ti neproadím z právního hlediska.... ale co bych udělala já, je, e bych se zkusila domluvit s poačkou, aby na dopisy /a to předevím doporučené, kde je větinou nějaký problém/ psali "adresát na uvedené adrese nebydlí" ..... Pak bych se zala zeptat na matriku, kde sice řeí trvalé pobyty, ale často něco lidem posílají na korespondenční adresu, tak by mohli vědět jak s tou exekucí.
Co se týká samotné exekuce, obávám se, e soukromý exekutor se neptá, jestli ho pustí, ale zároveň si myslím, e snad nechodí tam, kde si jen myslí, e dotyčný bydlí...
Ale jak říkám, jsou to jenom moje úvahy, ne právní stav věcí.
Matrika neřeí trvalý pobyt, ten se řeí na evidenci obyvatel.
Není tady
Adresu pro doručování si opravdu můe dát kam chce, ale je to pouze a jenom adresa pro doručování.
Pokud nemá adresát na schránce jméno, větinou poačka dopis neuloí, ale vrací ho s poznámkou adresát neznámý, nebo adresát se na adrese nezdruje. Dalí monost je jí opravdu odchytit a říct jí, e tam nebydlí, na obálky bude uvádět to samé a správní orgán ani exekutor ani nikdo jiný tam vícekrát doručovat nebude, protoe takové doručování, je neúčinné.
Není tady
děkuju vem za odpovědi, zkusím se poptat i na evidenci obyvatel, ale radi jsem se zeptala a doufala, e mi odpoví více hlav, více rozumu, protoe jak kadý asi ví, někteří úředníci Vám neporadí, buď sami nevědí, nebo nechtějí. Mag, jak jsem psala, mám stejné příjmení, protoe nejsem vdaná a samozřejmě bratrovy inicály na schránce rozhodně nemám, ale poáci hází do schránky na uvedené adrese podle příjmení, nikoliv podle křestních jmen, protoe ve větině normálních rodin není na schránce uvedené křestní jméno kadého zvlá. To je ten problém. S poačkou jsem se kdysi domlouvala, ale nechodí pořád ta stejná a i tak se mi dřív párkrát stalo, e tam bya bratrova korespondence a tak jsem přeposílala a přeposílala, jak jsem ji uvedla. Pisateli, taky děkuju, zkusím to u toho soudu a ostatních úřadech tak, jak píe a kdytak bych časem napsala výsledek, aby ostatní v podobné situaci věděli, jak na to.. Děkuju moc i vem ostatním, je to fajn pocit, e se snaí někdo pomoci, ani by musel. Pokud přibudou jetě nějaké dalí rady, budu ráda,čím víc, tím líp a děkuji teď současnýma děkuju i předem. 9
Není tady
aprill, jenom patně zvolené slovní spojení, samozřejmě tr.pobyt jsem ruila ne EO
Není tady
devítko, u nás ve městě se občas na schránkách vyskytne i nalepený títek /pro případ změny poačky/, e "pan Frantiek Novák zde nebydlí"
Není tady
Já jsem teď řeila toté, akorát, e není problém se stejným jménem a prostě jsem si zavolala na potu a nahlásila vedoucí doručovatelů aby na udané jméno do této schránky ji nic neházela e tam dotyčný ji nebydlí. Bylo to jen po telefonu ale řekla mi e to tak stačí.
Není tady
Ano,musíte dojít osobně na potu ,nejlépe za vedoucí a oznámit jí e na uvedené adrese brat není hláen ,e schránka je jen vae a nepřejete si aby vám tám poačka házela jíné dopisy ne na vae jméno,popř.pouze na jména uvedená na schránce. Nejlépe poádat o zápis z jednání a kopii si ponehat,jako důkaz e jste nahlásila na potě e tam bratr nebydlí.
Není tady
děkuji vem za odpovědi, za to, e jste ochotni ztrácet čas nad někým jiným a přeju vám vem, a se vám tento dobrej skutek nejmíň devětkrát vrátí zpátky... V dalím týdnu zkusím podniknout ve co půjde a co jste mi poradili a pak napíu, aby dalí takoví neastníci věděli co dál. Je to celý postavený na hlavu, podle toho co mi ta paní u VZP říkala, tak by doručovací adresa měla pomale větí váhu, ne trv. bydlitě, které by mělo mít (prý) jen evidenční charakter, i kdy vím, jak to chodí, ale s tím problém natěstí u nemám. Sama ta paní mi říkala, e měla kvůli doručovačce ten stejnej problém a poradila mi takovej podvůdek, ale do toho se poutět nechci a nebudu, bojim bojim.. Ale nejvíc mě tve to, e s mojí schránkou si můe nakládat jak chce kdo chce a já to prý nemůu ovlivnit a nemůu to zakázat. Je to podle mě zásah do mých osobních věcí, kdy si se svou schránkou nemůu dělat co chci, u jenom z toho principu je to pěknej hnus. Pročítala jsem si nějakej článek o doručovací adrese, kterou musí mít kadý uveden, kdy je jiná ne na trv. bydlitě, nedávno to protlačili do zákona a já jen lituju, e i kdy mám jméno jako jeden politik, tak e se nejmenuju Dundáčková, která to vechno zpískala, nechala bych jí tam chodit taky dopisy, aby ji to obtěovalo a e by ji mohlo napadnout, aby s tím souhlasil ten, koho se to týká ze vech nejvíc. Jetě jsem se dočetla, e ani úřady to prý nemohou měnit, prostě je to otravný jako ve ve vlasech a tu ve nezajímá nic jinýho ne parazitování a sama neodskáče dopryč.. Tak díky moc a pak dám vědět, mějte se krásně.
Není tady
mag napsal(a):
Dalí monost je jí opravdu odchytit a říct jí, e tam nebydlí, na obálky bude uvádět to samé a správní orgán ani exekutor ani nikdo jiný tam vícekrát doručovat nebude, protoe takové doručování, je neúčinné.
Určitě? Nám teď přiel od exekutora dopis na firmu a na obálce byla pro potu poznámka - uloit, i kdy je adresát neznámý nebo se odstěhoval. A nai zaměstnanci kolikrát o svých exekucí ani neví, pt se od nich dozví a od nás, kdy jim přijde exekuce na mzdu. Větinou se to vyřeí tak, e o exekuci nic neví, pt dopisy chodily na jejich BÝVALOU adresu (a nikoli na trvalé bydlitě), kde se třeba u několik let nezdrují.
Jinak co se exekutora týká, tak pokud vím, můe provést exekuci kdekoli, kde se domnívá, e by mohl mít dluník svůj majetek a nezáleí na tom, jestli na dané adrese má či nemá trvalý pobyt. Nicméně v tomto případě bych to moc pravděpodobné neviděla, kdy dluník a tazatelka jsou sice příbuzní, ale nestýkají se a i na sebe podávají trestní oznámení... to by snad i exekutor mohl pochopit, e v takovém případě tam asi svoje věci dluník mít nebude.
Není tady
kozaroza napsal(a):
Ano,musíte dojít osobně na potu ,nejlépe za vedoucí a oznámit jí e na uvedené adrese brat není hláen ,e schránka je jen vae a nepřejete si aby vám tám poačka házela jíné dopisy ne na vae jméno,popř.pouze na jména uvedená na schránce. Nejlépe poádat o zápis z jednání a kopii si ponehat,jako důkaz e jste nahlásila na potě e tam bratr nebydlí.
ano, přesně to je vhodné udělat.
Dále p. z ZVP má pravdu, a jak píe i Lesana - exekutor přijít a obstavit majetek můe (bude se domnívat, e tam bratr bydlí), pokud nebudete doma - i otevře bez vás.., potom je nutná ona vylučovací aloba (ihned - aby nestihl provést prodej..a dát mu vědět, e aloba leí na soudě, protoe by do proetření neměl pak konat..). Po předloení dokladů pak soud vyhrajete, věci nebo utrené peníze za ně dostanete..Exekutoři jsou ale také lidé, kteří dělají svoji práci, take se s nimi můete domlouvat a po zjitění, jak se věci mají, vám ji do bytu nepolezou..
Není tady
to mi ale řekněte, jaký má normální člověk práva pak, kdy bez mýho souhlasu si ke mně někdo nahlásí doručovací adresu, já ji nemůu zruit a já pak z toho jetě můu mít problémy? Jak je to moný takhle? Nebo si tu adresu od té doby nepozměnil, co je JEHO povinnost nahlásit do týdne nebo tak nějak vekeré změny a on bude v pohodě, i kdy si nespnil povinnost, ale druhej na to můe doplatit? Jsem znechucená ze zákonů tady, asi jako kadej normální člověk..
Není tady
devitka.9 napsal(a):
to mi ale řekněte, jaký má normální člověk práva pak, kdy bez mýho souhlasu si ke mně někdo nahlásí doručovací adresu, já ji nemůu zruit a já pak z toho jetě můu mít problémy? Jak je to moný takhle? Nebo si tu adresu od té doby nepozměnil, co je JEHO povinnost nahlásit do týdne nebo tak nějak vekeré změny a on bude v pohodě, i kdy si nespnil povinnost, ale druhej na to můe doplatit? Jsem znechucená ze zákonů tady, asi jako kadej normální člověk..
Ale no tak, proč hned znechucení, co kdy půjde bydlet do podnájmu a nedostane souhas k zřízení trvalého bydlitě a chce, aby ti tam mohla chodit pota. Věci je třeba vnímat v irích souvislostech.
Správní orgán má doručovat v první řadě na adresu pro doručování, protoe je předpoklad, e se tam skutečně zdruje (na trvalých pobytech bydlí čím dál míň lidí, já taky ne), ale není to jeho povinnost, pokud by tím mělo být mařeno správní řízení, obdobně by to mělo fungovat i u jiných řízení. A tak postupovat tak jak říkají holky, upozornit potu, e tam dotyčný skutečně nebydlí a pota by to měla respektovat.
Není tady
Lesana napsal(a):
mag napsal(a):
Dalí monost je jí opravdu odchytit a říct jí, e tam nebydlí, na obálky bude uvádět to samé a správní orgán ani exekutor ani nikdo jiný tam vícekrát doručovat nebude, protoe takové doručování, je neúčinné.
Určitě? Nám teď přiel od exekutora dopis na firmu a na obálce byla pro potu poznámka - uloit, i kdy je adresát neznámý nebo se odstěhoval. A nai zaměstnanci kolikrát o svých exekucí ani neví, pt se od nich dozví a od nás, kdy jim přijde exekuce na mzdu. Větinou se to vyřeí tak, e o exekuci nic neví, pt dopisy chodily na jejich BÝVALOU adresu (a nikoli na trvalé bydlitě), kde se třeba u několik let nezdrují.
Jinak co se exekutora týká, tak pokud vím, můe provést exekuci kdekoli, kde se domnívá, e by mohl mít dluník svůj majetek a nezáleí na tom, jestli na dané adrese má či nemá trvalý pobyt. Nicméně v tomto případě bych to moc pravděpodobné neviděla, kdy dluník a tazatelka jsou sice příbuzní, ale nestýkají se a i na sebe podávají trestní oznámení... to by snad i exekutor mohl pochopit, e v takovém případě tam asi svoje věci dluník mít nebude.
Často se to pouívá u trvalých pobytů a sídel, protoe na tyto adresy má být doručeno vdy a je na adresátovi, aby si zajistil přebírání takové korespondence, bohuel poty dopisy vracejí bez uloení s tím, e se tam adresát nezdruje atd, co ale není z hlediska správního řízení rozhodné, a pak nelze pouít tzv. fikci doručení.
Pokud jde o bývalé adresy, které ji nejsou adresamy trvalého pobytu a nejsou nahláené jako adresy pro doručování, nelze doručovat tak, aby se o tom adresát nedozvěděl.
Není tady
Abych jetě přesněji popsala situaci.. Před těmi 5 lety, kdy jsem byt dostala, jsem měla (jetě pořád mám) zděnou chatu v přilehlé obci, kam jsem bratra "odstrčila", tam měl hláeno pak trv. pobyt a po nějaké době jsem zjistila, e chatu zdevastoval, zatopil si dřevěnýma schodama do podkroví, dokonce i balkonem a spousta dalích věcí zničených nebo rozprodaných,. Je to prostě alkoholik. Nahlásila jsem to na policajtech a ti samozřejmě přijeli, vechno vyfotili (take na policajtech mají ve sbírce fotky toho, co tam bylo (a jako majetek bych nenazvala nic, vechno zničený). Potom jsem na této obci podala ádost o zruení trv. pobytu na té chatě, jako důvody jsem uvedla pokozování cizí věci zde a také, e po tomto incidentu odtud vypadnul a nebyl tam 2 roky přítomen. Ten papír z obce o zru. trv. pobytu mám samozřejmě taky doma. Tohleto vechno s chatou následovalo dávno po tom, co byl odhláen tady z bytu. Take kdy by měli někam přijít dřív, tak asi do tý chaty, ne? Jo, po tom zruení trv. pobytu měl hláenou adresu na to obecním úřadě, protoe někam mu potu doručovat museli. (Tenkrát ovem nebyla povinnost uvést doruč. adresu pokud je jiná, ne trv. pobyt a ostatní firmy čerpaly pouze z evidence obyvatel).Tak je přece divný, e si pak můe uvést jakoukoliv doruč. adresu, nebo tyto firmy toho potom úmyslně zneuívají, kdy bez vaeho souhlasu si kadej nakváká jako adresu co chce a nebo mu schválně ponechají starou adresu 5 let, kdy vidí v registru, e je dotyčný hláen na úřadě, tudí nic nemá a chtějí se pokusit dostat to z jiných lidí jakkoli? Můu podat potom stínost i na tyto firmy nebo VZP, e mě obtěují bez mého souhlasu?
Není tady
Mag, znechucená jsem z toho, e bez tvýho souhlasu ti potom z toho můou hrozit nějaký popotahovačky a ty za to vůbec nemůe. V tom případě ale podle toho, co jsi psala, má doručovací adresa větí váhu, ne trvalé bydlitě, protoe trv. bydlitě má pouze evidenční charakter a nevyplývají z něj ádná práva ani povinnosti, ale doručovací adresa se tedy bere, jako e tu dotyčný bydlí.. To je přece divný, ne? Na tu potu půjdu jak píete, mám dokonce dojem, e jsem se o toto kdysi před těmi lety pokouela, ale říkali mi, e se to nedělá. Tak jsem zvědavá, co mi řeknou teď. Co kdy mě na potě sdělí, e na to nemám právo? Jinak opět díky za odpovědi..
Není tady
No, devitko, asi tě moc nepotěím, ale můj bratr měl nahláenou doručovací adresu na VZP u mojí maminky (bratr ije trvale v zahraničí) a exekutor skutečně přiel k mamince domů, i kdy vechna bratrova korespondece ohledně toho dluhu chodila na adresu bratrovy bývalé manelky, která dopisy přebírala a házela do koe (prásknul to na ni synovec), mmch. ten dluh pořídila taky ona, jetě ne byli rozvedení, a bratr o tom ani nevěděl. A protoe moje maminka je u starí paní a exekutor jí nechutně vyhrooval, tak maminka zala na potu a vybrala peníze a dluh (z nějaké tisícovky bylo 20 tisíc) za bratra zaplatila. Já na jejím místě bych mu to nedala.
Upravil(a) kkkaterina (9. 2. 2009 11:33)
Není tady
1. Napi doporučeně na potu oznámení, e bratr ten a ten v bytě nebydlí, nemá trv. bydlitě, nezdruje se tu a jeho adresa je ti neznámá.
2. bude-li ve schránce něco od ex. se zpáteční adresou pro bratra, napi ex. doporučeně, e sice neví oč jde, ale zásilka je pro bratra, dále to stejné co jsi sdělila potě.
Není tady
kkkaterino, to jsi mne opravdu nepotěila, ale vím, e za to nemůe. Já bych exekutorovi taky nic nedala, (a s jeho výi dluhů kde se dá ani nemohla), ale jde mi o to martýrium s exekutorama a čekání na soud kdovíjak dlouho, pokud by k tomu dolo. Asi před 2 roky se prý jeden exekutor sháněl a vyptával lidí v té obci, kde mám tu chatu a asi nic nevzmohl. Ale jiný exekutor, jiný mrav, e.. Jinak jsem si vyhledala nějaké články o povinné doruč. adrese, ta vejde v platnost a v 2. polovině tohoto roku, take si myslím, e by neměl být problém tuto adresu objasnit u VZP. Ale to nic nemění na faktu, e tento zákon BUDE dobře zneuitelný, zejména takoví Novákovi- dluníci, versus Novákovi sluní lidé, ti to mohou zneuít jen prostřednictvím Zlatých stránek například. Kadopádně takoví lidé nemají snahu o to, aby jim bylo ve skutečnmosti něco doručeno, hlavně od soudu apod., a takovýmto způsobem by mohli alespoň oddálit "pátrání" po své osobě. Já nevím, e předkladatelé zákona se neumějí zamyslet nad vemi důsledky pro vechny lidi a ne aby byl vláčenej po soudech a objasňovat cokoli kvůli tomu, e ti někdo můe uvést tvou adresu. A přitom by stačil písemnej souhlas vlastníka, nebo nájemníka apod. a bylo by ve bez dohadů.Jinak dnes jdu na tu potu a skočím i na VZP, kadopádně si to pojistím jetě těmi doporučenými dopisy, jak psal(a) simply i ostatní. No a slunej člověk má co dělat, skoro aby začal studovat práva a nebo lítal po úřadech.. achjo..
Není tady
zdravím, tak jen píu, jak jsem pochodila na potě. Vysvětlila jsem svoji situaci vedoucímu poty a ten mi řekl, e ani zápis, ani doporučený dopis nemá vliv na řeení problému a nic se s tím takto neudělá, protoe korespondence, která k nim přichází, neprochází ádnou evidencí u nich, aby věděli, jak s těmi dopisy naloit dřív, ne půjdou do schránek. Poradil mi jen, abych dala na schránku, e XY tu nebydlí a nebo vyjmenovala konkrétně osoby, které na mé adrese mají právo na přijímání poty a poznačit, aby ostatní korespondence pro jiné osoby sem nebyla doručována. Prý jetě upozorní poačku, která chodí ná rajon. Poačka pak uvede adresát neznámý a pole jinou korespondenci zpátky, prý by mi to neměla dávat do schránky. Na schránku jsem tedy uvedla nás, co tu ijem (jeho jméno jsem nechtěla psát ani v této souvislosti radi) a jinou korespondenci jsem zakázala, máme títek přes půl schránky s 3cm vykřičníkem jak magoři, ale viditelné to je dost. Jinak na tu VZP jsem psala dopis, kde vysvětluji situaci, aby si případně opravili údaje v databázi, a nespojovali moje údaje s tímto člověkem, jeliko to dávno není aktuální a pokud tam má tyto údaje, tak e je ON nezměnil jak měl, nabo pokud je nahlásil, tak e jsou to údaje nepravdivé a já, jakoto vlastník nesouhlasím s tím, aby je tímto vyuívali.( Doufám, e mám na to právo, pokud tedy povinná doručovací adresa jetě nevela v platnost a měli by to snad odstranit.) Budu to posílat doporučeně a s dodejkou, kopii si samozřejmě ponechám. Asi je to maximum, co pro to vechno můu udělat...
Není tady
Sice je vlakno uz stare, ale aby si mohli precist i ostatni, tak pokud u vas mel nekdo drive trvaly pobyt, pak musite ZRUSIT DOSILACI ADRESU na mestskem uradu, jinak ma exekutor pravo vam zabavit jakykoli majetek v dome i pokud osoba (dluznik) ma davno trvaly pobyt jinde. Exekutor se muze domnivat, ze jakakoli vec patri dluznikovi, ktery zde drive zil, pokud k veci nemate doklad o koupi na sve jmeno a muze vam ji zabavit.
Dluznik, ktery u vas drive zil muze dokonce u smlouvy o pujcce uvest sve jmeno, ale vasi adresu a mate velky problem!
Je treba zrusit dluznikovi na urade dosilaci adresu (zadost musi byt v listove podobe dorucena na urad a tam podepsana, nebo musi mit overeny podpis) a pripadne jeste zavcas nahlasit na policii, ze dotycny u svych pujcek mylne uvadi vasi adresu.
Navod zde: https://m.penize.cz/exekuce/64683-osm-r … ni-majetek
Upravil(a) Suzanne Dzupik (24. 7. 2018 18:33)
Není tady