Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 6. 2. 2009 14:58

devitka.9
♥------

Zrušení doručovací adresy druhé osobě

Dobrý den, chtěla bych poradit jakou váhu má doručovací adresa v případě exekucí? Mám totiž nepovedeného bratra, který seká dluhy kde se dá a má dluhy i na sociálním a zdravotním. Dostala jsem byt po rodičích darovací smlouvu, bratr je už asi 5 let odhlášen z tohoto trvalého bydliště, já se s ním už několik let nestýkám (dokonce jsem na něj před 3 lety podala trestní oznámení, protože mi poničil chatu), takže jsme v nepřátelském vztahu. Jedná se mi o problém s doručovací adresou, od mámy jsem se dozvěděla, že teď byl na nějakém ošetření v nemocnici a já jsem se zeptala, jak ho mohli ošetřit, když má velké dluhy u VZP a nebyl v ohrožení života. Pak mi máma řekla, že možná ke mě do schránky příjde vyúčtování za jeho ošetření, protože na receptu prý měl adresu mého bytu, z něhož byl před těmi 5 lety odhlášen. Pak jsem tedy volala do VZP a paní mi řekla, že údaje o trvalém bydlišti sice čerpají z evidence obyvatel, ale tuto moji adresu on má uvedenou jako doručovací- a máme stečjné příjmení, protože nejsem vdaná( buďto tenkrát nenahlásil změnu VZP a nebo si ji prý mohl nahlásit sám od sebe jako doručovací.) A nejlepší na tom je, že já, jako vlastník bytu mu tuto doručovací adresu nemohu sama odhlásit, to prý musí jen on. Takže v podstatě kdokoliv si jako doručovací adresu může nahlásit kam chce? Já mám stejné příjmení jako jeden politik a to k tomu stačí abych si nahlásila doručování na politikovu adresu?? Jde mi o to, že já osobně nedlužím nikomu ani halíř a nerada bych se dočkala skrz nezodpovědného člena rodiny nějakého exekutora, protože paní u VZP mi říkala, že exekuce v tomto případě na můj majetek v mém bytě by nebyla asi nakonec platná, ale že mi můžou oblepit věci a já pak k soudu musím podat vylučovací žalobu a třeba půl roku čekat, než soud rozhodne, zkrátka, že s tím můžu mít problémy- a to jenom kvůli doručovací adrese, kterou jsem já nepovolila a nikdo se mě na to ani neptal. Je to možné? Musím exekutory pustit dovnitř, když by mi zazvonili u dveří mého bytu a jak jsem psala 5 let tu nemá pobyt, ani se s bratrem nestýkám, natož abych ho pustila dovnitř (to by mi mohl potvrdit každý tady z baráku a i jsem volala policajty na něj, když tu párkrát opilý řval pod okny). Jsem z toho nešastná, protože musím mít obavy jen kvůli stejnému příjmení, asi se budu muset rychle vdát, nebo co:lol: , ale i tak mají pošáci pamět na to, jak se lidé jmenovali zasvobodna a házeli by mi tam jeho poštu pořád, že. Prosím poraďte mi, jestli má exekutor v tomto případě právo jít ke mě domů a jestli ho musím pustit a také prosím o radu, jestli je pravda, že já jako vlastník bytu si musím nechávat házet do schránky dopisy od člověka, kterého já tady nechci, natož nějakou jeho korespondenci. Pár korespondencí jsem totiž neotevřené posílala kdysi už zpět, na obálce napsáno, že adresát tu není ani hlášen, ani se tu nezdržuje a že já si nepřeji, aby mě jeho korespondencí obtěžovali a většinou pak dali pokoj, ale paní ze VZP mě teda docela vystrašila. A taky mě nebaví lítat do schránky a přeposílat dopisy určené někomu jinému. Omlouvám se za rozsáhlost příspěvku, ale snažila jsem se co nejkonkretněji popsat mou situaci a podobný příspěvěk ohledně doručovací adresy a jejím zrušení jsem zde nenašla. Děkuji moc za odpověď, Daniela.

Není tady

#2 6. 2. 2009 15:18

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Re: Zrušení doručovací adresy druhé osobě

devítko, sice ti neporadím z právního hlediska.... ale co bych udělala já, je, že bych se zkusila domluvit s pošačkou, aby na dopisy /a to především doporučené, kde je většinou nějaký problém/ psali "adresát na uvedené adrese nebydlí" ..... Pak bych se zašla zeptat na evidenci obyvatel na MÚ, kde sice řeší trvalé pobyty, ale často něco lidem posílají na korespondenční adresu, tak by mohli vědět jak s tou exekucí.
Co se týká samotné exekuce, obávám se, že soukromý exekutor se neptá, jestli ho pustíš, ale zároveň si myslím, že snad nechodí tam, kde si jen myslí, že dotyčný bydlí...

Ale jak říkám, jsou to jenom moje úvahy, ne právní stav věcí.

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#3 6. 2. 2009 15:21

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

No mohla bys udělat oznámení na soudu, že uvedená adresa je chybná a byla udána bez tvého vědomí. Současně bych oznámil tuto skutečnost na obecní úřad, odbor správních činností a evidence osob. No jinak v katastru jsi zapsána ty nikoli bratr. To že je to doručovací adresa je věc jiná. Tady si asi exekutor neuplatní právo.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#4 6. 2. 2009 15:24

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

mala.popelka napsal(a):

devítko, sice ti neproadím z právního hlediska.... ale co bych udělala já, je, že bych se zkusila domluvit s pošačkou, aby na dopisy /a to především doporučené, kde je většinou nějaký problém/ psali "adresát na uvedené adrese nebydlí" ..... Pak bych se zašla zeptat na matriku, kde sice řeší trvalé pobyty, ale často něco lidem posílají na korespondenční adresu, tak by mohli vědět jak s tou exekucí.
Co se týká samotné exekuce, obávám se, že soukromý exekutor se neptá, jestli ho pustíš, ale zároveň si myslím, že snad nechodí tam, kde si jen myslí, že dotyčný bydlí...

Ale jak říkám, jsou to jenom moje úvahy, ne právní stav věcí.

Matrika  neřeší trvalý pobyt, ten  se řeší na evidenci obyvatel.

Není tady

#5 6. 2. 2009 15:24

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Adresu pro doručování si opravdu můžeš dát kam chceš, ale je to pouze a jenom adresa pro doručování.

Pokud nemá adresát na schránce jméno, většinou pošačka dopis neuloží, ale vrací ho s poznámkou adresát neznámý, nebo adresát se na adrese nezdržuje. Další možnost je jí opravdu odchytit a říct jí, že tam nebydlí, na obálky bude uvádět to samé a správní orgán ani exekutor ani nikdo jiný tam vícekrát doručovat nebude, protože takové doručování, je neúčinné.

Není tady

#6 6. 2. 2009 15:50

devitka.9
♥------

děkuju všem za odpovědi, zkusím se poptat i na evidenci obyvatel, ale radši jsem se zeptala a doufala, že mi odpoví více hlav, více rozumu, protože jak každý asi ví, někteří úředníci Vám neporadí, buď sami nevědí, nebo nechtějí. Mag, jak jsem psala, mám stejné příjmení, protože nejsem vdaná a samozřejmě bratrovy inicály na schránce rozhodně nemám, ale pošáci hází do schránky na uvedené adrese podle příjmení, nikoliv podle křestních jmen, protože ve většině normálních rodin není na schránce uvedené křestní jméno každého zvl᚝. To je ten problém. S pošačkou jsem se kdysi domlouvala, ale nechodí pořád ta stejná a i tak se mi dřív párkrát stalo, že tam bya bratrova korespondence a tak jsem přeposílala a přeposílala, jak jsem již uvedla. Pisateli, taky děkuju, zkusím to u toho soudu a ostatních úřadech tak, jak píšeš a kdyžtak bych časem napsala výsledek, aby ostatní v podobné situaci věděli, jak na to.. Děkuju moc i všem ostatním, je to fajn pocit, že se snaží někdo pomoci, aniž by musel. Pokud přibudou ještě nějaké další rady, budu ráda,čím víc, tím líp a děkuji teď současnýma děkuju i předem.  9

Není tady

#7 6. 2. 2009 16:02

mala.popelka
Moderátor(ka)

aprill, jenom špatně zvolené slovní spojení, samozřejmě tr.pobyt jsem rušila ne EO

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#8 6. 2. 2009 16:04

mala.popelka
Moderátor(ka)

devítko, u nás ve městě se občas na schránkách vyskytne i nalepený štítek /pro případ změny pošačky/, že "pan František Novák zde nebydlí"

Není tady

#9 6. 2. 2009 16:51

BLUE
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Já jsem teď řešila totéž, akorát, že není problém se stejným jménem a prostě jsem si zavolala na poštu a nahlásila vedoucí doručovatelů aby na udané jméno do této schránky již nic neházela že tam  dotyčný již nebydlí. Bylo to jen po telefonu ale řekla mi že  to tak stačí.

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/Mtaw.jpghttp://lb4f.lilypie.com/Mtawp2.png
3010g a 52cm               3. roky   14,6kg/100cm
http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/94Mh.jpghttp://lb1f.lilypie.com/94Mhp2.png    http://blue79.rajce.idnes.cz/     
3510g a 51cm               4.měsíc  6820g/66cm

Není tady

#10 6. 2. 2009 17:37

kozaroza
♥------

Ano,musíte dojít osobně na poštu ,nejlépe za vedoucí a oznámit jí že na uvedené adrese brat není hlášen ,že schránka je jen vaše a nepřejete si aby vám tám pošačka házela jíné dopisy než na vaše jméno,popř.pouze na jména uvedená na schránce. Nejlépe požádat o zápis z jednání a kopii si ponehat,jako důkaz že jste nahlásila na poště že tam bratr nebydlí.

Není tady

#11 6. 2. 2009 18:52

devitka.9
♥------

děkuji všem za odpovědi, za to, že jste ochotni ztrácet čas nad někým jiným a přeju vám všem, a se vám tento dobrej skutek nejmíň devětkrát vrátí zpátky... V dalším týdnu zkusím podniknout vše co půjde a co jste mi poradili a pak napíšu, aby další takoví nešastníci věděli co dál. Je to celý postavený na hlavu, podle toho co mi ta paní u VZP říkala, tak by doručovací adresa měla pomale větší váhu, než trv. bydliště, které by mělo mít (prý) jen evidenční charakter, i když vím, jak to chodí, ale s tím problém naštěstí už nemám. Sama ta paní mi říkala, že měla kvůli doručovačce ten stejnej problém a poradila mi takovej podvůdek, ale do toho se pouštět nechci a nebudu, bojim bojim.. Ale nejvíc mě štve to, že s mojí schránkou si může nakládat jak chce kdo chce a já to prý nemůžu ovlivnit a nemůžu to zakázat. Je to podle mě zásah do mých osobních věcí, když si se svou schránkou nemůžu dělat co chci, už jenom z toho principu je to pěknej hnus. Pročítala jsem si nějakej článek o doručovací adrese, kterou musí mít každý uveden, když je jiná než na trv. bydliště, nedávno to protlačili do zákona a já jen lituju, že i když mám jméno jako jeden politik, tak že se nejmenuju Dundáčková, která to všechno zpískala, nechala bych jí tam chodit taky dopisy, aby ji to obtěžovalo a že by ji mohlo napadnout, aby s tím souhlasil ten, koho se to týká ze všech nejvíc. Ještě jsem se dočetla, že ani úřady to prý nemohou měnit, prostě je to otravný jako veš ve vlasech a tu veš nezajímá nic jinýho než parazitování a sama neodskáče dopryč.. Tak díky moc a pak dám vědět, mějte se krásně.

Není tady

#12 6. 2. 2009 22:18

Lesana
♥♥♥----

mag napsal(a):

Další možnost je jí opravdu odchytit a říct jí, že tam nebydlí, na obálky bude uvádět to samé a správní orgán ani exekutor ani nikdo jiný tam vícekrát doručovat nebude, protože takové doručování, je neúčinné.

Určitě? Nám teď přišel od exekutora dopis na firmu a na obálce byla pro poštu poznámka - uložit, i když je adresát neznámý nebo se odstěhoval. A naši zaměstnanci kolikrát o svých exekucí ani neví, ptž se od nich dozví až od nás, když jim přijde exekuce na mzdu. Většinou se to vyřeší tak, že o exekuci nic neví, ptž dopisy chodily na jejich BÝVALOU adresu (a nikoli na trvalé bydliště), kde se třeba už několik let nezdržují. 

Jinak co se exekutora týká, tak pokud vím, může provést exekuci kdekoli, kde se domnívá, že by mohl mít dlužník svůj majetek a nezáleží na tom, jestli na dané adrese má či nemá trvalý pobyt. Nicméně v tomto případě bych to moc pravděpodobné neviděla, když dlužník a tazatelka jsou sice příbuzní, ale nestýkají se a i na sebe podávají trestní oznámení... to by snad i exekutor mohl pochopit, že v takovém případě tam asi svoje věci dlužník mít nebude.

Není tady

#13 8. 2. 2009 13:42

judynka
♥♥♥♥---

kozaroza napsal(a):

Ano,musíte dojít osobně na poštu ,nejlépe za vedoucí a oznámit jí že na uvedené adrese brat není hlášen ,že schránka je jen vaše a nepřejete si aby vám tám pošačka házela jíné dopisy než na vaše jméno,popř.pouze na jména uvedená na schránce. Nejlépe požádat o zápis z jednání a kopii si ponehat,jako důkaz že jste nahlásila na poště že tam bratr nebydlí.

ano, přesně to je vhodné udělat.
Dále p. z ZVP má pravdu, a jak píše i Lesana - exekutor přijít a obstavit majetek může (bude se domnívat, že tam bratr bydlí), pokud nebudete doma - i otevře bez vás.., potom je nutná ona vylučovací žaloba (ihned - aby nestihl provést prodej..a dát mu vědět, že žaloba leží na soudě, protože by do prošetření neměl pak konat..). Po předložení dokladů pak soud vyhrajete, věci nebo utržené peníze za ně dostanete..Exekutoři jsou ale také lidé, kteří dělají svoji práci, takže se s nimi můžete  domlouvat a po zjištění, jak se věci mají, vám již do bytu nepolezou..

Není tady

#14 8. 2. 2009 17:13

devitka.9
♥------

to mi ale řekněte, jaký má normální člověk práva pak, když bez mýho souhlasu si ke mně někdo nahlásí doručovací adresu, já ji nemůžu zrušit a já pak z toho ještě můžu mít problémy? Jak je to možný takhle? Nebo si tu adresu od té doby nepozměnil, což je JEHO povinnost nahlásit do týdne nebo tak nějak veškeré změny a on bude v pohodě, i když si nespnil povinnost, ale druhej na to může doplatit? Jsem znechucená ze zákonů tady, asi jako každej normální člověk..

Není tady

#15 8. 2. 2009 17:33

mag
♥♥♥♥♥♥♥

devitka.9 napsal(a):

to mi ale řekněte, jaký má normální člověk práva pak, když bez mýho souhlasu si ke mně někdo nahlásí doručovací adresu, já ji nemůžu zrušit a já pak z toho ještě můžu mít problémy? Jak je to možný takhle? Nebo si tu adresu od té doby nepozměnil, což je JEHO povinnost nahlásit do týdne nebo tak nějak veškeré změny a on bude v pohodě, i když si nespnil povinnost, ale druhej na to může doplatit? Jsem znechucená ze zákonů tady, asi jako každej normální člověk..

Ale no tak, proč hned znechucení, co když půjdeš bydlet do podnájmu a nedostaneš souhas k zřízení trvalého bydliště a chceš, aby ti tam mohla chodit pošta. Věci je třeba vnímat v širších souvislostech.

Správní orgán má doručovat v první řadě na adresu pro doručování, protože je předpoklad, že se tam skutečně zdržuje (na trvalých pobytech bydlí čím dál míň lidí, já taky ne), ale není to jeho povinnost, pokud by tím mělo být mařeno správní řízení, obdobně by to mělo fungovat i u jiných řízení. A tak postupovat tak jak říkají holky, upozornit poštu, že tam dotyčný skutečně nebydlí a pošta by to měla respektovat.

Není tady

#16 8. 2. 2009 17:39

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Lesana napsal(a):

mag napsal(a):

Další možnost je jí opravdu odchytit a říct jí, že tam nebydlí, na obálky bude uvádět to samé a správní orgán ani exekutor ani nikdo jiný tam vícekrát doručovat nebude, protože takové doručování, je neúčinné.

Určitě? Nám teď přišel od exekutora dopis na firmu a na obálce byla pro poštu poznámka - uložit, i když je adresát neznámý nebo se odstěhoval. A naši zaměstnanci kolikrát o svých exekucí ani neví, ptž se od nich dozví až od nás, když jim přijde exekuce na mzdu. Většinou se to vyřeší tak, že o exekuci nic neví, ptž dopisy chodily na jejich BÝVALOU adresu (a nikoli na trvalé bydliště), kde se třeba už několik let nezdržují. 

Jinak co se exekutora týká, tak pokud vím, může provést exekuci kdekoli, kde se domnívá, že by mohl mít dlužník svůj majetek a nezáleží na tom, jestli na dané adrese má či nemá trvalý pobyt. Nicméně v tomto případě bych to moc pravděpodobné neviděla, když dlužník a tazatelka jsou sice příbuzní, ale nestýkají se a i na sebe podávají trestní oznámení... to by snad i exekutor mohl pochopit, že v takovém případě tam asi svoje věci dlužník mít nebude.

Často se to používá u trvalých pobytů a sídel, protože na tyto adresy má být doručeno vždy a je na adresátovi, aby si zajistil přebírání takové korespondence, bohužel pošty dopisy vracejí bez uložení s tím, že se tam adresát nezdržuje atd, což ale není z hlediska správního řízení rozhodné,  a pak nelze použít tzv. fikci doručení.

Pokud jde o bývalé adresy, které již nejsou adresamy trvalého pobytu a nejsou nahlášené jako adresy pro doručování, nelze doručovat tak, aby se o tom adresát nedozvěděl.

Není tady

#17 8. 2. 2009 17:47

devitka.9
♥------

Abych ještě přesněji popsala situaci.. Před těmi 5 lety, když jsem byt dostala, jsem měla (ještě pořád mám) zděnou chatu v přilehlé obci, kam jsem bratra "odstrčila", tam měl hlášeno pak trv. pobyt a po nějaké době jsem zjistila, že chatu zdevastoval, zatopil si dřevěnýma schodama do podkroví, dokonce i balkonem a spousta dalších věcí zničených nebo rozprodaných,. Je to prostě alkoholik. Nahlásila jsem to na policajtech a ti samozřejmě přijeli, všechno vyfotili (takže na policajtech mají ve sbírce fotky toho, co tam bylo (a jako majetek bych nenazvala nic, všechno zničený). Potom jsem na této obci podala žádost o zrušení trv. pobytu na té chatě, jako důvody jsem uvedla poškozování cizí věci zde a také, že po tomto incidentu odtud vypadnul a nebyl tam 2 roky přítomen. Ten papír z obce o zruš. trv. pobytu mám samozřejmě taky doma. Tohleto všechno s chatou následovalo dávno po tom, co byl odhlášen tady z bytu. Takže když by měli někam přijít dřív, tak asi do tý chaty, ne? Jo, po tom zrušení trv. pobytu měl hlášenou adresu na to obecním úřadě, protože někam mu poštu doručovat museli. (Tenkrát ovšem nebyla povinnost uvést doruč. adresu pokud je jiná, než trv. pobyt a ostatní firmy čerpaly pouze z evidence obyvatel).Tak je přece divný, že si pak může uvést jakoukoliv doruč. adresu, nebo tyto firmy toho potom úmyslně zneužívají, když bez vašeho souhlasu si každej nakváká jako adresu co chce a nebo mu schválně ponechají starou adresu 5 let, když vidí v registru, že je dotyčný hlášen na úřadě, tudíž nic nemá a chtějí se pokusit dostat to z jiných lidí jakkoli? Můžu podat potom stížnost i na tyto firmy nebo VZP, že mě obtěžují bez mého souhlasu?

Není tady

#18 8. 2. 2009 17:56

devitka.9
♥------

Mag, znechucená jsem z toho, že bez tvýho souhlasu ti potom z toho můžou hrozit nějaký popotahovačky a ty za to vůbec nemůžeš. V tom případě ale podle toho, co jsi psala, má doručovací adresa větší váhu, než trvalé bydliště, protože trv. bydliště má pouze evidenční charakter a nevyplývají z něj žádná práva ani povinnosti, ale doručovací adresa se tedy bere, jako že tu dotyčný bydlí.. To je přece divný, ne? Na tu poštu půjdu jak píšete, mám dokonce dojem, že jsem se o toto kdysi před těmi lety pokoušela, ale říkali mi, že se to nedělá. Tak jsem zvědavá, co mi řeknou teď. Co když mě na poště sdělí, že na to nemám právo? Jinak opět díky za odpovědi..

Není tady

#19 9. 2. 2009 11:25

kkkaterina
♥------

No, devitko, asi tě moc nepotěším, ale můj bratr měl nahlášenou doručovací adresu na VZP u mojí maminky (bratr žije trvale v zahraničí) a exekutor skutečně přišel k mamince domů, i když všechna bratrova korespondece ohledně toho dluhu chodila na adresu bratrovy bývalé manželky, která dopisy přebírala a házela do koše (prásknul to na ni synovec), mmch. ten dluh pořídila taky ona, ještě než byli rozvedení, a bratr  o tom ani nevěděl. A protože moje maminka je už starší paní a exekutor jí nechutně vyhrožoval, tak maminka zašla na poštu a vybrala peníze a dluh (z nějaké tisícovky bylo 20 tisíc) za bratra zaplatila.  Já na jejím místě bych mu to nedala.

Upravil(a) kkkaterina (9. 2. 2009 11:33)

Není tady

#20 9. 2. 2009 11:46

simply.net
♥♥♥♥---

1. Napiš doporučeně na poštu oznámení, že bratr ten a ten v bytě nebydlí, nemá trv. bydliště, nezdržuje se tu a jeho adresa je ti neznámá.
2. bude-li ve schránce něco od ex. se zpáteční adresou pro bratra, napiš ex. doporučeně, že sice nevíš oč jde, ale zásilka je pro bratra, dále to stejné co jsi sdělila poště.

Není tady

#21 9. 2. 2009 14:36

devitka.9
♥------

kkkaterino, to jsi mne opravdu nepotěšila, ale vím, že za to nemůžeš. Já bych exekutorovi taky nic nedala, (a s jeho výši dluhů kde se dá ani nemohla), ale jde mi o to martýrium s exekutorama a čekání na soud kdovíjak dlouho, pokud by k tomu došlo. Asi před 2 roky se prý jeden exekutor sháněl a vyptával lidí v té obci, kde mám tu chatu a asi nic nevzmohl. Ale jiný exekutor, jiný mrav, že.. Jinak jsem si vyhledala nějaké články o povinné doruč. adrese, ta vejde v platnost až v 2. polovině tohoto roku, takže si myslím, že by neměl být problém tuto adresu objasnit u VZP. Ale to nic nemění na faktu, že tento zákon BUDE dobře zneužitelný, zejména takoví Novákovi- dlužníci, versus Novákovi slušní lidé, ti to mohou zneužít jen prostřednictvím Zlatých stránek například. Každopádně takoví lidé nemají snahu o to, aby jim bylo ve skutečnmosti něco doručeno, hlavně od soudu apod., a takovýmto způsobem by mohli alespoň oddálit "pátrání" po své osobě. Já nevím, že předkladatelé zákona se neumějí zamyslet nad všemi důsledky pro všechny lidi a ne aby byl vláčenej po soudech a objasňovat cokoli kvůli tomu, že ti někdo může uvést tvou adresu. A přitom by stačil písemnej souhlas vlastníka, nebo nájemníka apod. a bylo by vše bez dohadů.Jinak dnes jdu na tu poštu a skočím i na VZP, každopádně si to pojistím ještě těmi doporučenými dopisy, jak psal(a) simply i ostatní. No a slušnej člověk má co dělat, skoro aby začal studovat práva a nebo lítal po úřadech.. achjo..

Není tady

#22 10. 2. 2009 7:51

devitka.9
♥------

zdravím, tak jen píšu, jak jsem pochodila na poště. Vysvětlila jsem svoji situaci vedoucímu pošty a ten mi řekl, že ani zápis, ani doporučený dopis nemá vliv na řešení problému a nic se s tím takto neudělá, protože korespondence, která k nim přichází, neprochází žádnou evidencí u nich, aby věděli,  jak s těmi dopisy naložit dřív, než půjdou do schránek. Poradil mi jen, abych dala na schránku, že XY tu nebydlí a nebo vyjmenovala konkrétně osoby, které na mé adrese mají právo na přijímání pošty a poznačit, aby ostatní korespondence pro jiné osoby sem nebyla doručována. Prý ještě upozorní pošačku, která chodí nᚠrajon. Pošačka pak uvede adresát neznámý a pošle jinou korespondenci zpátky, prý by mi to neměla dávat do schránky. Na schránku jsem tedy uvedla nás, co tu žijem (jeho jméno jsem nechtěla psát ani v této souvislosti radši) a jinou korespondenci jsem zakázala, máme štítek přes půl schránky s 3cm vykřičníkem jak magoři, ale viditelné to je dost. Jinak na tu VZP jsem psala dopis, kde vysvětluji situaci, aby si případně opravili údaje v databázi, a nespojovali moje údaje s tímto člověkem, jelikož to dávno není aktuální a pokud tam má tyto údaje, tak že je ON nezměnil jak měl, nabo pokud je nahlásil, tak že jsou to údaje nepravdivé a já, jakožto vlastník nesouhlasím s tím, aby je tímto využívali.( Doufám, že mám na to právo, pokud tedy povinná doručovací adresa ještě nevešla v platnost a měli by to snad odstranit.) Budu to posílat doporučeně a s dodejkou, kopii si samozřejmě ponechám. Asi je to maximum, co pro to všechno můžu udělat...

Není tady

#23 24. 7. 2018 18:31

Suzanne Dzupik
♥------

Sice je vlakno uz stare, ale aby si mohli precist i ostatni, tak pokud u vas mel nekdo drive trvaly pobyt, pak musite ZRUSIT DOSILACI ADRESU na mestskem uradu, jinak ma exekutor pravo vam zabavit jakykoli majetek v dome i pokud osoba (dluznik) ma davno trvaly pobyt jinde. Exekutor se muze domnivat, ze jakakoli vec patri dluznikovi, ktery zde drive zil, pokud k veci nemate doklad o koupi na sve jmeno a muze vam ji zabavit.

Dluznik, ktery u vas drive zil muze dokonce u smlouvy o pujcce uvest sve jmeno, ale vasi adresu a mate velky problem!

Je treba zrusit dluznikovi na urade dosilaci adresu (zadost musi byt v listove podobe dorucena na urad a tam podepsana, nebo musi mit overeny podpis) a pripadne jeste zavcas nahlasit na policii, ze dotycny u svych pujcek mylne uvadi vasi adresu.

Navod zde: https://m.penize.cz/exekuce/64683-osm-r … ni-majetek

Upravil(a) Suzanne Dzupik (24. 7. 2018 18:33)

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí