|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Jo Silvi já sem si zrovna včera zapisovala do diáře jednu věc a ten den tam měla sem koukla jméno Eleonora...tak sem na to chvilku koukala a jako taky se mi to docela líbilo
Ela 
Není tady

Danuško, Ela je hezký - ale to celý dlouhý Eleonora... mi zavání středověkem
A taky u nás už jsou dvě Elišky a volaj na ně Eli - takže by to bylo do třetice.
Mně se moc líbí Antonie (taky kapku středověk
) ale vím, že by to byla Tonička, což bych neskousla... Takže zase vede Nela 
Není tady

Jo Markét to by mi ale nevadilo že to zavání středověkem
ten já klidně můžu
. Ale stejně sem to včera říkala Filipovi a ten na to prostě jen jednoduché "NE"
Stejně kdyby to byla holka tak to nejspíš pořád bude ta Esterka

Jinak Antonie se mi taky moc líbí, jednou sem nad tím uvažovala, ale taky mi pak došlo že by to byla Tonička a to jako ne e
Nela se mi taky hrozně moc líbí, taky v jednu chvíli byla favorit, ale zdá se mi že Nelynek je teď všude už pomalu tolik co Natálek 
Není tady

Dani, my jsme tady takový zapadákov - tady pořád frčej Aničky, Elišky, Marušky a pak Natálky, Terezky - ale Nelu neznám ani jednu
... zatím
Jinak pro kluka máme Matyáše (já vím, že teď taky hodně populární - hlavně tady na B.), ale u nás opět ticho po pěšině
Samý Kubík, Ondra, Lukáš.
Není tady
Ela se mi moc líbí-to delší nevím
nezní to špatně, ale u manži by to neprošlo...spíš Ella-to je jak ta naše Nela 
Markét ani u nás žádná zatím není a jsem moc ráda....my, pokud k tomu dojde a byla by to holčička..tak se budeme rozhodovat mezi Barčou a Nelou (kdyby se stal zázrak a měli jsme dvě holčičky tak Maya a Nela) v tom máme jasno
Jsem ráda, že o jménech doma mluvíme, protože mi to hned vhání optimismus do žil a nemyslím tak na to, že to nemusí vyjít 
A i u kluka už asi víme: Tadeáš nebo Štěpán.....no prostě by to chtělo ty dvojčata 
Jéé já už chci, aby to byla realita a né jenom snění 
Není tady

Silvi tak Štěpánek je taky moc hezký!!! Já si vždycky vzpomenu na Štěpána Šafránka z Básníků
.
Ale Tedyho bych asi nedala, protože se mi vždycky vybaví ten slizák z Prison breaku

Já s klukem prostě nevím...
já bych radši tu holčičku
Ale slíbený máme dva kluky 
Jo a Maya je tedy hodně zajímavý, takový exotický 
Není tady
Tak ještěže jsem Prison break ještě neviděla
Jo Maya mě docela uchvátila
a je mi jedno, co na to říkají příbuzní či známí

Není tady

Jo to máš štěstí jinak by si Tedyho taky nechtěla

Jo nevím proč mě to Maya nějak připomíná kávu...
Ale je to fakt zajímavý! A pokud se to líbí vám dvěma tak na rodinu se vyprdni! Je to vaše volba oni už si svoji vybrali! Mě rodina kecá do všeho a mám už toho akorát dost

Já tu teď šrotím mozek a pro toho kluka fakt nevím, sice máme 4 favority, ale žádnej se mi nelíbí nijak extra moc 
Není tady
Včera se kamarádce narodil Eliáš
,v rodině již mají Tobiáše a Timeu.
Není tady

Silvi já myslím, že sem to tu už někde psala, ale u kluků jsou favoriti Filípek (moc se mi to líbí, ne jen protože já tu mám Filípka
, ale zase vím, že děti co se jmenují po rodičích to pak mají docela těžké, viz já
) a další je Vašík, Sebastián a Maxmilián - Max....ale žádné se mi po pravdě nelíbí nijak extra moc...chtělo by to něco co by mě uchvátilo jako tebe Maya
...navíc když prej budu mít ty kluky 
Není tady
Daní Filípek je můj malý synoveček
říkám mu Fildo nebo Fílo a je to hezké jméno
A Maxmilián, tedy spíše Maxim se mi také moc líbí, ale manža se moc netvářil 
Píšu německé favority:
: Lukas, Jonas, Max, Tim, Felix, Julian, David, Ben, Florian - to je jak máslo 
Americké oblíbené: Jacob, Michael, Ethan (bože jak plyn
), Joshua (hezké, ale v čechách bych řekla nemožné), Daniel, Christopher..Christian..Adrian....Sebastian....no nevím nevím 
Oblíbená maďarská jména: Adrien, Ágnes, Amálie, Beáta, Bianka, Doritka, Ester, Ema, Edita, Franci, Janika, Julianna, Rebeka, Valéria.....
Není tady
Moje oblíbená jména pro kluka jsou: Daniel
, Dominik, Karel, Lukáš, Tomáš, David
Jména, která se mi líbí, ale nelze uplatnit z určitých důvodů (partner není Čech): Jiří, Jindřich, Jaroslav, Ondřej
Moje oblíbená jména, která se mi líbí, ale jsou méně obvyklá až exotická, z důvodu neanglicého příjmení nepoužitelná
:
Nathan, Johnathan, Sean, Samuel, Sebastian, Florian (jako mouka či máslo, ale líbí se mi), dále Patrik, Nicolas
Nyní pro holku moje top ten:
Karolína, Natálie, Viktorie, Vanesa, Kristína, Dorota, Nela, Kateřina, Sára
Dále mám slabost pro Jiřinu, ale nelze uplatnit.
Není tady
Ještě se mi líbí Nikola, ale protože mám kolem sebe minimálně 3 malé Nikolky, tak to jméno padá, také mi tím zevšednělo.
Není tady
My máme Rebeku. Líbila se nám ještě Alexandra a Sára, resp. Sarah. Jen mě mrzí, že není v kalendáři :-(
Není tady
Krásné téma
. Nelíbí se mi jména, která nejsou ani v kalendáři, aby s tím dítě mělo problém třeba ve škole, protože neví kdy má svátek.
Pro kluka vede Ondřej a Adam, a pro holčičku Karolína nebo Klára.
Není tady
tak my jsme dali taky jméno, které není v českém kalendáři a nevidím v tom problém. Tedy pokud se samozřejmě nejedná o jména typu " Rambo ".... Myslím si, že v dnešní době dítě ocení spíše originalitu- to už není jako za nás, kdy bylo ve třídě pět Janinek .. Mimoto nevím jak je to jinde, ale poud jdu na nejbližší dětské hřiště je zde poměr českých a cizích ( převážně anglicky, německy, italsky ) mluvících dětí tak 1: 5, takže v cizím jméně nevidím problém svátek nesvátek.
Není tady
pro holcicku Oriane
to me fakt dostalo. Jestli ja se ji na ctvrty pokus jeste dockam

Není tady
tak my s es manželem s nikým neradili a která jména máme nachystaná jsme rodičům řekli až na poslední chvíli a to jsme od každého měli dvě. Myslím, že to je nejlepší. Z vlastní zkušenosti vím, o čem mluvím : já jsem měla být Eleonora, ale na mámu se prý všichni doma sesypali ( teda babička s dědou ) takže z Nory nic nebylo...- no, mně by takový jméno nevadilo, jak bylo napsáno výše, alespoň bych byla originál :-))
Není tady
Hezký večír, můžu taky přidat svoje jména?
Kristinku si vymyslel tatínek hned někdy na začátku těhu, akorát jsme se dohodli, že se bude psát s krátkými měkými i. Jinak se mi moc líbily: Terezka, Leontýnka, Valentinka, Ema (Emma), Kačenka
U kluků to bylo šílené, já si vůbec nemohla vybrat a manžel rozhodl pro Kristiána....nakonec jsem svolila, že se do papíru napíše, ale doufala jsem, že se opravdu narodí holčička
- já měla spoustu jmen - Samuel, Viktor, Aleš a dál si nevzpomenu...
. Nejvíc se mi ale líbí Daniel, ale to je můj brácha a synovec.
Není tady

tohle je moc hezke tema
mame doma Amelii a kdyby se povedla druha, tak bych chtela Sofii (i kdyz muj se na to moc netvari, ale kdyz to budu dostatecne dlouho opakovat, tak si zvykene
) , u kluka je to horsi, meli jsme napsaneho Alexe (ale nekolikrat potvrdili holcicku, tak jsem to ani moc neresila) - mame cizi prijmeni, navic mam problem s vyslovovanim R a Ř, tak se vyber trochu zuzuje
(ale vzdycky se mi libil Stepan, ale k nasemu prijmeni nejde, vlastne zadne ceske jmeno moc nejde
). Muj by chtel druheho kluka (me je to jedno, co by to bylo, hlavne, aby se zadarilo, ale u holcicky bych nemusela premyslet nad jmenem
) - tak mozna bych volila z teto oblasti - (uz zminovany) Alex, Samuel, Nicolas 

Není tady
My máme doma Elišku, kterou nakonec vybral manžel a všem se moc líbí. Když byla malá miminko, moc jsem Elišku neslyšela, ale teď mi přijde, že je přeeliškováno. Já měla vybrána i jména jako Terezka, Anetka.
Na kluka měl být Samuel, to jaksi nemohl zbytek rodiny přežít........co je nám po nich :-), nám se líbilo.
Na druhé by se mi líbila Adélka a manželovi Anička. Kluk Tomáš, Filip, Jakub a manžel chce Milana.
Ale nejsem ještě ani těhu, tak kdo ví co nakonec vybereme.
Není tady
Peťka napsal(a):
misha88 napsal(a):
A radíte se při výběru jména jako i s rodinou? Já bych to viděla tak, že mluvit do toho má akorát ta těhu, pak partner a případně starší děti. Babičky bych už do toho asi nezatahovala ne?
To mě napadlo s tím, jak někdo píšete, že u rodiny by to "neprošlo"..Priste uz bych taky zatloukala, ted jsme rekli, ze chceme Robina a porad mi to babicky zprotivuji
nám jméno Samuel protivil dědeček, prý jak mu budeme říkat - Samečku.............to může napadnout opravdu jen "starou" generaci, nenech si od nikoho nic vymlouvat, když se líbí tobě a manželovi, tak do toho jděte
Není tady