|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
No holky u nás v rodině došlo na probírání jmen včera a tedy s Maxem ani Oliverem bych bohužel neuspěla
a ani u manži.
Holčička by byla jednoznačně Barunka...ale kdo ví
a co se týče kluků asi by prošel jen Štěpán a Tadeáš 
Není tady
jé tahle diskuze mě baví 
ještě jsem si vzpoměla na jednu paní z práce... je strasně silná a má malou hlavičku s mastnými vlasy (ale je strašně hodná tojoooo) a jmenuje se Angelika Suchánková..
to je smutý že 
Není tady
sudina napsal(a):
jé tahle diskuze mě baví
ještě jsem si vzpoměla na jednu paní z práce... je strasně silná a má malou hlavičku s mastnými vlasy (ale je strašně hodná tojoooo) a jmenuje se Angelika Suchánková..to je smutý že
Já znám podobnou osůbku a ta se jmenuje Jeanne.
Není tady

Také znám Angeliku(De Pejrak
) a má dceru Andělku
to je miloučké
ještě když k tomu Andělka má blond lokýnky 
Není tady
Tak my máme v rodině taky Olivera - byl mu právě měsíc. Ještě jsem si nezvykla ho oslovovat zdrobněle, protože Oli mi připomína spíše Olina, ale až bude větší, tak si jeho jméno určitě každý zapamatuje. 
Není tady

A radíte se při výběru jména jako i s rodinou? Já bych to viděla tak, že mluvit do toho má akorát ta těhu, pak partner a případně starší děti. Babičky bych už do toho asi nezatahovala ne?
To mě napadlo s tím, jak někdo píšete, že u rodiny by to "neprošlo"..
Není tady
my se rozhodujem jen s manželem, moji rodiče se do toho vůbec nepletou a tchýni se líbí úplně něco jiného než nám- např Erik, švagrovi Richard nebo Ivo
ale taky nám do rozhodnutí nemluví
Není tady
Mě teda hlavně záleží na tom, abychom se shodli s manžou-nechci si mé oblíbené jméno prosadit za každou cenu, pokud jemu se nelíbí
U ostatních z rodiny je mi to fuk, ale na jejich názor se ptám...tak tak nějak 
Není tady
Jé Silvi to je super téma, celý jsem to pročetla pro inspiraci, ale jelikož budeme mít kluka a tam je vždycky větší problém než s holčičím jménem tak jsem nic nového neobjevila a pravděpodobně už to bude Alex. U holčičky bych dala Karin i když můj chlap začal strašně prosazovat Jessicu, ale to by mu fakt neprošlo - by chudinka ani nevěděla jak se to píše - a myslím, že ten můj chlap to taky pořádně neví
navíc k příjmení Dvořáková 
Není tady

Ahoj, taky mi to nedá a přidám se
i když mám ještě dooost času.
Máme jednoznačně pro holčičku Nela (další varianty - Bára, Nikolka) a pro kluka Matyáše (další - Michal nebo Ondra). Nelinku jsem si prosadila já ale ne násilím, prostě jsem o ní tak dlouho mluvila, až se M. zalíbila. A Matyáš nás napadl oba... My se spíš shodneme na klučičím jménu. Ty holčičí se nám nějak nesejdou - já byla pro Nelu, Lili nebo i Lucii, M. chtěl Verču, Marcelu, Katku... nakonec jsme se domluvili.
Není tady
Jinak jsme tedy původně napsali u každého pohlaví 6 jmen, z kterých jsme potom vybírali: Beáta, Karin, Laura, Markéta, Natálie, Sylvie a klučičí Adrian, Alex, Denis, Dominik, Sebastian, Erik
Není tady
Markeet koukám máme velice podobný vkus
Nelu jsem chtěla strašně a ještě pořád jí mám v "záloze"
ale je to teď poslední dobou dost časté a já mám také ještě čas s výběrem....tak uvidíme.
Není tady
Jé, tady je inspirací! 
Než se narodila Vaneska, mažel trval na Anně-Magdaléně (po babičkách). Mě se teda ta kombinace jmen docela líbila, ale zdálo se mi to moc dlouhé (navíc máme hodně dlouhé příjmení) a taky jsem nějak nakonec "nezkousla" ta dvě jména
Je mi jasné, že v jedné rodině (mjí) by se jí říkalo jedním jménem a ve druhé (manželově), druhým
, a měla by v tom zmatek 
U kluka manžel trvá na jméně po sobě - Peter. Ale mě trochu mrzí ta nemožnost volby. Navíc manžel je Péťa, já jsem Péťa (Petra) ... zdá se mi toho moc 
Teď by se mi líbila Sofinka. Ale má ji kamarádka a asi s ní kvůli tomu nepřestanu kamarádit, abych si taky pořídila Sofinku 
Takže budu dál hledat inspiraci 
Není tady

My jsme se (díkybohu) shodli na tom, že jména po nás neee
Můj brácha je Zdeněk, po tátovi a navíc mají oba firmu - to si dovedete představit, jak blbnou pošťačky. Navíc třeba v Brazílii je nechtěli pustit do letadla, protože rodný čísla je nebrali a jméno, příjmení i bydliště měli stejný... prostě si myslím(e), že s tím je dost problémů. Navíc spojení "malej Zděnda" už dávno nevystihuje situaci, takže je v tom dost hokej.
Nelu v okolí nemáme žádnou a Matyáše taky ne. Vojta, Kuba i Ondra jo, a pak klasika - Aničky, Elišky, Marušky ... Takže zatím máme zelenou 
Není tady
Dneska mi ještě manža říkal, že se mu líbí SABINA ale to mě mooc nééé
Ještě jsem přemýšlela nad LINDOU a VALERIÍ 
No věřím, že to ještě stokrát změním 
Není tady

Kotrmeli...Karin je taky hezke jmeno:supr:
Me se libi i Alexandr a Alexandra...libi se mi totiz Sasa...ale k nasemu prijmeni to Sasa moc nejde.Moc s s hackem najednou.....
Není tady
Leonty já právě nechci Alexandra, protože Saša se mi nelíbí vůbec. Alex je samostatná zkrácenina Alexeje a to s Alexandrem a tedy ani se Sašou nemá nic společného. A to je taky jedna z věcí proč stále váháme, že to budeme muset každému vysvětlovat 
Jinak Silvi Linda je moc hezký jméno, ale kamarádka má víc než půlroční Lindu a tříletého Adama, takže tyto dvě jména jsme museli vyřadit i když se mi líbí.
Není tady
misha88 napsal(a):
A radíte se při výběru jména jako i s rodinou? Já bych to viděla tak, že mluvit do toho má akorát ta těhu, pak partner a případně starší děti. Babičky bych už do toho asi nezatahovala ne?
To mě napadlo s tím, jak někdo píšete, že u rodiny by to "neprošlo"..
Protože všichni furt otravovali "tak cooo? Jak se bude jmenovat?"
Tak jsme jim to řekli a to byla chyba. A odpovídat na dotazy "no a vám by se nelíbila třeba Hanička? To je takový jemný..."
to fakt už nechci. Starší generace nadhazuje klasiku a -slavy a -míry, vrstevníci "otřepaná" frekventovaná jména z první současné desítky, mladší generace nadhazuje zase jména jak vyšitá z po.rnoprůmyslu
V příštím těhotenství nebudeme prostě vědět až do konce a basta..
Jo a se sourozenci a švagrovci jsme to rozebírali, abychom si nelezli do zelí. Takto třeba vím, že na Mikuláška si brousí zuby ségra a bylo by ode mě neohleduplné jí to jméno vyfouknout, jen proto, že jsem první..
Upravil(a) Fidorka (8. 2. 2009 21:20)
Není tady

Kotrmeli,ja vim,ze je to jine jmeno....napr.Alexej Pysko -herec.....Ja jsem si jen tak uvedomila,ze se mi libi Sasa.....;)Alexandr/a......Ani me nenapadlo,myslet si,ze Alexej je zkracenina..Neboj....

Není tady
Leonty 
Není tady