|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
nebo toto...
-každou sobotu se kochám miminkama z místní porodnice........ ta poslední-páta fotka....
http://jicinsky.denik.cz/miminka/jicin- … 90206.html
Není tady
tak mi včera manža říkal že když to bude kluk ta se mu pomstíme
že mu dáme jméno Fridrich nebo František, František Franta
to by nás miloval nebo Fridrich Franta 
Upravil(a) Zzann (7. 2. 2009 12:48)
Není tady
U nás to bylo jednoduché, syn je Jan a když se narodila dcera, moc chtěl chtěl Alenku, protože byl právě zamilovaný do úžasné holčičky Alenky. Výběr jména pro jejich děti ale byla makačka. Nechali si od známé numeroložky poradit a proto měli vybráno několik jmen, pro různé datum narození jiné. Měli to proto, aby jméno sedělo s osobností dítěte. (Znáte situaci, kdy někdo nemá rád svoje jméno a raději používá přezdívku). Jenomže v porodnici nekompromisně vyžadovali předem napsané jméno, hned při přijetí k porodu a za žádnou cenu nechtěli přistoupit na určení jména až v den, kdy se dítě narodí. Po neuvěřitelně složitých jednáních to nakonec v porodnici dovolili a byl to nakonec největší oříšek ve výběru jména.
Není tady
Téda holky jsem se pobavila
Já znám jednoho Prokopa Tydlačku, ale tak nějak už mi to k němu jde 
Není tady
Dříve jsem četla článek na seznamu a ve Švédku dali klukovi jméno Lego.
A co jméno Kryštof, Sebastian, Rafael
.
Upravil(a) topazio (8. 2. 2009 5:59)
Není tady

Tak u me vedou..Berenika,Sofie,Karolina,Viktorie.......Tobias,Damian,Jan.....prijmeni mame teda Ceske,ale docela pohodove,si myslim.
A kdybych nebyla Leona,tak dam Leona...libi se mi to a nikdo to nedava....
A zacina mi Inspektor Morse v TV..huraaaa:supr:
Upravil(a) leontyna (7. 2. 2009 15:40)
Není tady
tina napsal(a):
ségře a neteřince vyřídím
co z toho se ti líbí nejvíc?
Karli a Kájka, to je fakt hezký, mě napadala pořád jen a jen Kája
. A dneska jsem dcerku (3 roky) zkoušela z výslovnosti a dobrý
.
Ještě na klučinu Mikuláš (Miky, Mikula), ale už vidím ty reakce (myslim u příbuzných) 
Není tady

Tedy Silvi dva dny tu nejsem a ty tu mezitím tak rozjedeš takové krásné téma 
Tak já měla pro holčičku snad už od dětství Natálka, ale Natálek je v dnešní době všude tolik, že už se mi Natálka skoro zhnusila
, mě by se líbila Erika, ale to by příťa asi nepřežil, takže asi holčička Esterka 
A kluk zatím Filípek, nebo Vašík, nebo Sebastián nebo Max
ale žádné se mi nelíbí nijak zvlášť s klukem by to bylo těžší 
Není tady
Tak u nás to bude Tomášek (po tatínkovi a jde nám to i hezky k příjmení a vždycky se nám líbilo), ale jinak pro dalšího chlapečka bych vybrala asi Šimonka. Holčičku jsem nechtěla po sobě - Pavlínka (i když se mi to jméno líbí), ale chtěla jsem Nelinku - jenže za dobu našeho snažení a nezdarů už máme v rodině dvě
, takže pak by se mi líbila Natálka (i když těch je teď taky plno), Sofinka, Stella nebo Laura - ale co by mi doma prošlo, to fakt nevím 
Moje kámoška teď dala jméno Soňa, což už se taky často nevidí 
Upravil(a) Berka (7. 2. 2009 19:39)
Není tady
Holky,
my vždycky, už od seznámení říkali, že budeme mít terezku a veroniku a kubíka a honzíka...ale jak se kolem rodí děti a ti lidi nás předbíhají, tak mám pocit, že nakonec budeme mít huga a xénii
jinak se nám líbí i tomáš, lukáš, ale bohužel naše příjmení začíná na š, takže když se řekne lukáš š..., tak je to jako ta písnička, š,š, š,š šepotám 
Není tady
Líbí se mi Oskar, Teodor, pro holčičku Amélie, Cornelie - to se může říkat jako Nelinka, Korina, ale nakonec může být všechno jinak, protože já už jméno dávat nebudu, budu mít jen poradní hlas, doufám.
Není tady
Gabu napsal(a):
P.S. Fiduško, tak já jsem asi vedle
jsem pravidelný čtenář tvého webu a byla jsem přesvědčená,že v bříšku dříme Adam,když má zapasportovaný snímek z UTZ s koláží z písmenek svého jména ADAM nad postýlkou
Gábi, ne ne, ten Adam je pro kamarádku, čeká Adama asi za 2 týdny. Já jsem jí to vyrobila jako dárek a pověsila nad naší postýlku aby to za 1) Kašpi neshodil nebo se to nerozbilo a za 2) abyhc viděla, jestli to vypadá pěkně a bude mi to stát za tu námahu to dělat ještě jednou pro nás 
(Bude - už to mám předpřipravené a dodělám to po návratu z porodky, vysázím už pak jen písmena a přidám první foto).
Tak promiň za uvedení v chaos (ale mimochodem to tam píšu
)
Není tady

Leni špatný čtenář už od školy

Fíd´o tak to jsi zručná šikula
tak, už jsem v obraze
s Adámkem 
Upravil(a) Gabu (7. 2. 2009 22:45)
Není tady
Ronja napsal(a):
S těmi komplikace s podpisem, pokud má někdo dvě křestní jména, to nevidím tam žhavě - většinu formulářů stejně podepisuješ jen příjmením a kolikrát týdně nějaký formuláš vyplňuješ, že tam uvádíš celé jméno?
těch formulářů opravdu moc není, to je fakt... ale když už na to příležitostně dojde, tak je lepší z kapsy vytáhnout razítko, což mimochodem dělá moje známá, která má dloooouuuuhé jméno a bohužel i příjmení. Občas vtipkuje, že příště už by si chlapa vybírala podle délky 
Proto bych v případě dcery byla asi dvojnásob opatrná, protože tam člověk ladí jméno k příjmení, které bude jen na 20-25 let, zbytek života ponese jiné.
Anebo bude z jakéhokoli důvodu potřebovat nebo chtít používat po svatbě obě příjmení, (což je můj případ, ale už to pomalu odbourávám) a mít dvě křestní a dvě příjmení už může bejt trochu schíza.
Ale jinak souhlasím že mít na výběr ze dvou křestních je asi super, hlavně v pubertě, kdy se člověku na sobě nelíbí vůbec nic a rád by něco extra
Já jsem si kolem 15-16 vymyslela přezdívku a ta se se mnou táhne dodnes, přátelé z té doby mi neřeknou jinak.
A přijít a moct říct: "ode dneška mi neříkejte Dano, ale Isabello, a nesmějte se mi že jsem švihlá, protože to je fakt moje druhý křestní jméno", asi má svoje kouzlo" 
Upravil(a) Fidorka (7. 2. 2009 23:09)
Není tady
Gabu napsal(a):
Leni špatný čtenář už od školy
![]()
Fíd´o tak to jsi zručná šikulatak, už jsem v obraze
s Adámkem
no ale když jsem to dělala tak jse se u toho vztekala, potila, soptila, záda jsem si necejtila a říkala jsem si proč jsem nekoupila nějkaý trapný dupky v tesku!!!
Ale teď jsem ráda
Ale jestli se doktor sekl a bude to adéla, tak mu etn obrázek dám sežrat i s rámem 
Není tady
ja jsem tvujweb dohodila me kolegyni tehusi.. tak to tam ted vsechno študuje.. jsem ji rikala, ze tam najde všechno .. ale úúúplně , tak jsem tam s ní číhala a dárek pro adama se mi také páčí
Není tady
Lenko díky za pochvalu
holky tady padají krásná jména, fakt.
Včera jsem zaslechla v Hypernově jak volají na Agátu "Aguše" a pak "Agule" to se mi teda nelíbilo, znělo to hrozně, ale jinak jméno Agáta se mi moc líbí, škoda že je takové "nepoužitelné", nedá se jemně zdrobnit. (A škoda že ho kazí Hanychová
)
Možná by Agáta mohlo být přesně takové to "druhé" křestní jméno, které by si velká slečna ráda vybrala.. nevím..
Není tady
jitka2 napsal(a):
tak my máme Natali...další jména jsme měli Sára, Nela, manželova Marcela neprošla mým výběrem
![]()
... u kluka jsme měli psané Štěpán a ještě jsme se rozhodovali o Damijánkovi......
Damián zní taky hezky, ale ta asociace s antikristem mi trochu vadí
Hned mi v hlavě naskočí ta melodie popěvku "Domine...." a bojím se že mi vypadne obraz ze zdi
Přitom když tu o něm mluví Novia, která má Damiho doma, tak mi to zní hezky...
Upravil(a) Fidorka (7. 2. 2009 23:07)
Není tady
nám se to jméno strááášně líbí, ale pro rodinu to nebylo moc přijetelné a tak jsme měli v záloze ještě Štěpánka..tak jsme nakonec napsali toto jméno...ikdyž na Natali se taky v rodině tvářili všelijak a jak krásně si zvykli

Není tady
Jsem včera četla, že Andrea Verešová čeká kluka, je porod na spadnutí s bude to buď Daniel Tobias nebo Daniel William, líbí se mí D.T.
- ale Volopich
? nebo Vereš ????fakt sííííla!!! bych si vzala jméno po ní, být chlap Volopich
to už musí být osobnost!
Není tady