6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jen náhodou jsem sem zabrousila a nedá mi to reagovat Fidorka to krááásně napsala. Musela jsem se bavit. Fakt je, e máme Ester Kateřinu. Jen vyjímečně ale pouíváme obě jména najednou. Říkame jí oběma na střídačku. Já si víc Esterko a tatínek Kačenko. Dvod je odvozen od výběru chlapeckého jména. tam by byla dvě určitě - Jan po tatínkovi (nepřilo v úvahu aby to Jan po tatínkovi nebyl a pro mě zase jméno Jan dát - mme jich v naí rodině snad 10) take druhé bylo vybrané Tobiá - Tobiá Jan a pak při výběru pro holčičky se vycházelo taky ze dvou. Ester se moc líbilo mě a tatínek měl na výběr druhé - tak jsem vzali kníku Jak se bude vae dítě jmenovat, oba vypsali jména, co se nám líbí... a pak doli ke Kateřině (jetě byla ve hře Veronika, Berenika, Lea, Sofie, a mě se líbí Leontna.). u kluka - bude-li nějaký to asi zůstane na tom Tobiá Jan.
Není tady
Romi vak jsme o tom spolu mluvily - mě se zdá strategicky výhodné dát dvě jména, jedno běné a jedno trochu méně obvyklé. Jednodue proto, e nechci dítěti dávat tuctové jméno, kterých se ve třídě sejde osm, ale ani nechci dát výjimečné jméno holčičce, která tím pak bude celý ivot trpět a bude ji otravovat kadému slabikovat jak se jmenuje. Take cítím, e dvěma jmény dávám dítěti svobodu si vybrat, a vyroste, jestli chce být radi Miriam a nebo radi Anna jako kadá druhá.
Fidorko v mém okolí starozákonní jména typu Sára, Ester, Ráchel, Samuel, Benjamín, Joná vyskytují. Osobně znám jednoho pěkného dospělého kluka jménem Samuel, ale rodina pochází snad z Maďarska.
Není tady
Romísku,
tak to jo, já myslela e fakt pouíváte obě, skoro vdycky kdy o EK píe (příklad za vechny - včera na dlouhodobkách v těhulích), tak jmenuje obě jména, tak proto.
A je to Kateřina Ester, nebo Ester Kateřina? Na nástěnce ve snailkách-dlouhodobkách máte uvedeno Katerina Ester. (Ale tam máte mimojiné i třeba e se malá narodila ve 26:15 )
Není tady
Samuel je zajímavé jméno myslím, e není k zahození
já jsem přemýlela o dvojím jméně, ale kdy jsem si představila, jak v dospělosti v OP bude mít někdo třeba Magdalena Elen (příklad, tahle kombinace ne-eee), tak se mi najeily i ty chlupy co nemám.... bych asi rodiče hodně proklínala za tak dlouhý podpis
Není tady
Vilemína napsal(a):
Jaká jsou teď nejčastěji dávaná jména v Izraeli, docela by mě to zajímalo, zvlá kdy jse v té oblasti tak zběhlá či k ní má určitý vztah, aspoň si to myslím.
Teď tam hodně frčí taková unisex jména, jako Ariel, Shaket, Amit, Avital, Gil, Yael, Shir, Yoni, dokonce i Ronia
Není tady
mala.popelka napsal(a):
Samuel je zajímavé jméno myslím, e není k zahození
já jsem přemýlela o dvojím jméně, ale kdy jsem si představila, jak v dospělosti v OP bude mít někdo třeba Magdalena Elen (příklad, tahle kombinace ne-eee), tak se mi najeily i ty chlupy co nemám.... bych asi rodiče hodně proklínala za tak dlouhý podpis
No a právě tady je zatím taková blbá legislativa, e MUSÍ uvádět obě jména, pokud je má, co mi přijde značně nepohodlné. V cizině je fajn, e má třeba 3-4 křestní jména, ale ve kole nebo v práci jsi jen 1 jméno+příjmení a basta. Jen třeba na výzu a ostatních důleitých úředních dokumentech je pak celé jméno.
Není tady
Ahoj,
my máme doma Barborku (Barunku, Barču, Báru), líbí se mi Karolína, Markétka, ale nevím, jak oslovovat zdrobněle, domácky Karolínku a vlastě ani tu Markétku , kluci Matyá, Tedeá, Ondřej, Martin, tady by to bylo hodně zajímavý . Kamarádce se ted narodila Ellenka a to mě dostalo, jak je to hezký, jemný jméno.
Není tady
Fidor a vo vo vo votom to je
tak se holt budu muset spokojit se jménem jedním .............. pokud tedy vyí mocnosti někdy dopřejí
Není tady
krásný téma
výběr jména jsem řeili, a kdy jsme věděli pohlaví, bylo to těké. Navíc v příjmení máme 5 souhlásek za sebou a je dooost tvrdé, navíc s R....a kdy jsem vzala kalendář, viděla jsem jen Bohumil, Bohumír, Bohuslav, Blaej .... a to já fakt neee....
Nakonec měla mamka v M Tobiáe, to mi sedlo ihned a neřeili jsme dál, akorát, e není v kalendáři poslední dobou slýchám častěji, e se dává, ale znám jen jednoho. Tak třeba ho vrátí do kalendáře jako dříve
Holčičku vybral manel - Beáta, nevadilo mi. Navíc nikde v okolí ádná a k příjmení sedne. Jediný problém se zkratkou - Bea, Beu nebo pak Áa....
Vdy se mi líbila Natálka, ale nevím, jak bych jí říkala zkráceně - Naty? to se mi nelíbí.... A mě se líbila i Nikolka...
Bylo pro mě důleité, aby lo říkat malému mile, zdroběle a zároveň, aby v dospělosti bylo jméno důstojné. Třeba Matýsek se mi líbí na malých, ale u baru chlap - já jsem Matýsek a Matěj - to se mi vybaví jako Ty jse ale Matěj...kdy něco polete, jako trouba....Matyá ano, ale fakt jich je teď hrozně moc....nechci nikoho urazit, jen příklad! A Tobiá a Matyá...to je taky u moc, te pokud pak bude kluk, budu bezradná!
Není tady
Téda holky tady se to rozjelo od včera, to mám radost dalo mi to teda zabrat, to vechno dočíst, ale nedalo se přestat
Fakt tu zazněla spousta krásných jmen...a je dobře, e kadá máme jiný vkus
U nás na Příbramsku teď vede jméno MIA ...nádherné, ale asi jich bude jak hrachu. Já mám hrozně ráda krátká jména, ale asi jednou budu mít problém shodnout se s manou. Zatím se shodneme jen na Barunce (Barborka)
Jinak se mi líbí jetě - TATIANA, NELA byla favoritka , ELLA a jedno z mých nejoblíbenějích: MELANIE (ale bohuel moc nejde k příjmení ) MAYA také mé oblíbené...no u holčiček u mě problém není.
Ale u kluků Moná MAXMILIAN, TĚPÁN, ALEXEJ, OLIVER, TADEÁ, VIKTOR ale fakt nevím
Není tady
Silvi.100 napsal(a):
Téda holky tady se to rozjelo od včera, to mám radost dalo mi to teda zabrat, to vechno dočíst, ale nedalo se přestat
Fakt tu zazněla spousta krásných jmen...a je dobře, e kadá máme jiný vkus
U nás na Příbramsku teď vede jméno MIA ...nádherné, ale asi jich bude jak hrachu. Já mám hrozně ráda krátká jména, ale asi jednou budu mít problém shodnout se s manou. Zatím se shodneme jen na Barunce (Barborka)
Jinak se mi líbí jetě - TATIANA, NELA byla favoritka , ELLA a jedno z mých nejoblíbenějích: MELANIE (ale bohuel moc nejde k příjmení ) MAYA také mé oblíbené...no u holčiček u mě problém není.
Ale u kluků Moná MAXMILIAN, TĚPÁN, ALEXEJ, OLIVER, TADEÁ, VIKTOR ale fakt nevím
Silvi já jsem také pro Barborku
Není tady
Mně se líbí z dívčích jmen Barborka, Anička a Aneka, u kluků nevím
Není tady
Daka napsal(a):
Ahoj,
my máme doma Barborku (Barunku, Barču, Báru), líbí se mi Karolína, Markétka, ale nevím, jak oslovovat zdrobněle, domácky Karolínku a vlastě ani tu Markétku , kluci Matyá, Tedeá, Ondřej, Martin, tady by to bylo hodně zajímavý . Kamarádce se ted narodila Ellenka a to mě dostalo, jak je to hezký, jemný jméno.
Ségra má Karolínku, říká se jí Kájka, Káji, Karoli, Karli....
Není tady
holky tak Báru máme tu nejstarí... ale není Barbora, je skutečně Bára...
Gabčo taky se snaím vyslovovat zřetelně a je to k ví čemu viď... ale to je jejich problém...
Dino s tou tchýní jsi mě ty i Gabrielle pobavila... u nás taky měla tchýňa problém... prý jí to děláme naschvál s těmi RRRRRR
Není tady
Fidorka napsal(a):
Temporo
z tohoto důvodu by mi vadilo i jinak hezké jméno Adam. Zdrobněle to je Áda a to mi hned naskočí asociace s Hitlerem
Naemu Adamovi říkáme Ája. A před dvaceti lety to bylo ojedinělé jméno, teď je ho jako máku .
Dvě jména bych dala jen v případě, e by dítě bylo křtěné a druhé jméno by dostalo po kmotře.
Není tady
Jé no vidí Laura také moc krásné.
Mufí fakt jen Bára? to je lepejí
Jani to je fakt, jak zdrobnit MIU - Mií, Miuko (to je jak Miluko:lol:)
Kdy já bych spoustu krásných jmen nemohla dát z osobních důvodů Po sobě Silvie (i kdy jich moc není) NIKDY!
Není tady
Andri napsal(a):
krásný téma
Bylo pro mě důleité, aby lo říkat malému mile, zdroběle a zároveň, aby v dospělosti bylo jméno důstojné. Třeba Matýsek se mi líbí na malých, ale u baru chlap - já jsem Matýsek a Matěj - to se mi vybaví jako Ty jse ale Matěj...kdy něco polete, jako trouba....Matyá ano, ale fakt jich je teď hrozně moc....nechci nikoho urazit, jen příklad!
Andri, uvaovala jsem úplně stejně Tak jsme vybrali Mathias. V dospělosti to bude znít moc hezky a teď mu říkáme Matýsek, Máa, Mathiásek nebo Mates.
Pro druhého prcka máme Maxmillián nebo holčička Ellen.
Není tady
Silvi.100 napsal(a):
Kdy já bych spoustu krásných jmen nemohla dát z osobních důvodů Po sobě Silvie (i kdy jich moc není) NIKDY!
Laura je moc hezke jmeno, delam ted aupair v Rakousku a mam na starosti pulrocni dvojcatka - holcicka Marie - rikame ji Marii a kloucka Moritze. Moritz je take zajimave jmeno
Není tady
nojá jsem natvaná na kamarády - v dobrém
oni dali SOfii,dalí Lauru, Alberta, Stela, Amálii, Viléma, Olivera-to člověk má co dělat, aby neměl tuctové jméno a zároveň se neopičil
Není tady
Silvi.100 napsal(a):
Mia - Mienka
Není tady
Mia se mi také moc líbí, ale ta zdrobnělina je divná. Ze stejného důvodu jsme zavrhli klučičí jméno Marcus...v dospělosti hezké jméno, ale říkat mu Markusku...to zní jak název suenky
Není tady