18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Fidorka: Samuel je super volba
Jinak já dala synovi jméno Čestmír Viktor....kdy jsem přijela z porodky a la do lékárny pan magistr uasle koukal na recept a pak se zeptal, jestli je to recese
Říkáme malému Čestik u si zvykl a i jeho okolí...ve kolce byl prvně trochu problém za jedno vyslovoval "Cecik" a za druhý děti furt nechápaly jak e se to teda jmenuje. Ve kole mu říkají převáně Čestmíre, zatím s tím problém není.
Na Viktora slyí taky, říkají mu tak třeba u doktora a tak....asi nepředpokládají, e bych mu dobrovolně říkala Čestmíre, kdy si můu vybrat
Jinak Čestmír bylo po tatínkovi a Viktor moje volba, abychom se nehádali
Není tady
mufina1 napsal(a):
super téma..
...take nakonec vyhrála Berenika a Rozálie... občas sice poslouchám komentář, jako coe to je za jména, ale na lidi kalu...
Mufí, taky se tě stále ptají: "Jak e, Veronika?" Občas mě unavuje je opravovat. A to se snaím to vyslovovat fakt zřetelně
Jinak vdycky se mi líbilo jméno Aneka a Anastázie - bohuel neprolo to A kluka vůbec nemám jasnýho. DOufám, e to přítě bude zas holka
Není tady
dinosaurus napsal(a):
Mufi lidi si zvyknou, my jsme daly Ludvíka, kdy jsem poprvé vyjela z kočárkem, potkala jsem dvě zvědavé tetiny, které se chtěly podívat na miminko, a hned se ptaly, jak se jmenuje, a já e Ludvík, jejich odpověď: no hlavně, e je zdraví, a ly. Babuchy jedny, ale u si vichni v okolí zvykly i tchýně, které to taky nepasovalo.
Přesně tak reagovala tchýně Kdy jí přítel volal, e malá je na světě. Jméno toti nebylo do poslední chvíle jasné.
Není tady
janabas napsal(a):
no u nás se nějakvyrojily i ty SOfinky,co byla moje první volba
Tobiáů a Julií se taky celkem dost dávají, ale v naem okolí zatím není ani jedno dítě s tímhle jménem,tak snad to vydrí
to má pravdu, vyrojily se Sofinky. Zrovna jsem to teď vyprávěla známé - kdy jsme před pár lety řekli, e se nám líbí Sofie, tak na nás lidi koukali jako e "Sooofiijééé? by se mohla rovnou jmenovat Varna nebo Bukure, néé"
Teď nás to ale netrápí, máme 4x potvrzeného kluka. V druhém kole budem přemýlet. Faktem ale je, e v okolí ádnou live Sofii nemáme, take to moná není takový problém.
Není tady
taky bych třetího kluka u nevymyslela... a jsem jedna z těch, co má chlapečka pojmenovaného po tatínkovi - a ač jsem to nechtěla, bránila se zuby nehty, nakonec jsem ustoupila a dneska jsem ráda... z Jiříků se toti pomalu stává ohroený druh, a navíc ná Jiřík je prostě fakt Jiřík kadým coulem
a Matyá je moje volba - taka byl spí pro Matěje - Matyá vyhrál i kvůli tomu, e jsme do té doby znali jen jednoho (nepočítám teda Matyáe Korvína a Matyáe z Arrasu ), a najednou jich je, jako hub po deti...
a u holčičky - prvně se mi hrozně líbila Adéla, ale kdy jsem čekala Jiříka, u jsem snila o Nele, a u Matýska byla varianta pro holčičku Mariana (Marjánka ) - take jestli se rozhoupeme pro to třetí, bude i holčička překvapení, nicméně kdyby to bylo teď, asi by byla jetě pořád Marjánka
Není tady
Tak to se musím přidat taky. Máme doma Petříka, ale taky se mi líbí Vítek, Vojtíek, Pavlík...a pamatuju si, e jsme měli docela problém se na klučičím jménu shodnout. U holčičky se manovi líbí Maruka (Majda, Mája, Mařenka), mně se jednu dobu líbila Anička, ale u je jich taky dost. Teď se mi líbí Markétka, Zuzanka, Amálka...a i Růenka - ale chápu, e s tou by asi spokojená nebyla. Ona je Růenka hezké na miminku, ale potom, kdy by nedejboe měla Růenka 100 kg a 180 cm, tak by to asi vypadalo zvlátně
Není tady
no mě vyfoukla Sofinku nejlepí kamarádka, tak nechci , aby třeba spolu chodily do koly a jmenovaly se obě Sofie- čistě hypoteticky
tak uvidím, jestli se ná výběr nezměni
Není tady
Já chtěla Erika, ale ani k jednomu z naich příjmení to nejde jedno začíná na K a druhý na G U holky vedla Johanka, ale chlap je proti... no, koneckonců, máme času dost
Není tady
tempora napsal(a):
Fidorka: Samuel je super volba
Díky, no vidí a ná známý, amík, řekl, e u nich v Chicagu se tak jmenují vesměs postarí černoi
Ale to je mi ganz egal, to u by si člověk nevybral vůbec, to je jako kdy Sára a Ester u jsou v Israeli jenom staré babky, nikdo by tam takové jméno dítěti nedal, je to jako u nás třeba Boena..
Není tady
Mně se Samuel vdycky líbilo a líbí, kdybych někdy měla druhého chlapečka, dala bych mu asi taky Samuel a Sofie je taky moje dlouholetý přání
Není tady
Fidorka napsal(a):
Mě na tom vadí jediná věc, a to, e by měl iniciály SS. Jiank to zní s příjmením úplně skvěle.. i ta Sofie.
No a???? Proč to vadí?
Není tady
tempora napsal(a):
Fidorka napsal(a):
Mě na tom vadí jediná věc, a to, e by měl iniciály SS. Jiank to zní s příjmením úplně skvěle.. i ta Sofie.
No a???? Proč to vadí?
A joooooo si dnes stojím na vedení ale asi bych to neřeila....
Není tady
tak Samuela má moje kamarádka a je to moc hezký...sam,samík ..
Já u měla skoro napsanou Sofii,jen tatka se asi měsíc před porodem zprčil a e chce Natálii,tak máme Natálku,ikdy do dneka mě občas mrzí,e jsem nedala tu Sofinku :vissa: take u druhýho je holčička jasná a já taky ádnou Sofii neznám
no a kluka jsem měla napsanýho Tadeáka,ale to prý tatka svolil,je kdy věděl,e to bude holka...tak nevím,jeslti mi to projde u druhýho.Tatka bych chtěl Jaroslava po sobě nebo Kristiána
Není tady
no tak mi toho ádu máme..
holčička měla být barbora,ale ted se mi líbí- Tereza,Nela,Ela.... bohuel u muskýho neprojde ani jedna... a kluk jeslti někdy bude tak by se mi líbil Filip
Není tady
no u nás je vybráno pro holku Ela nebo Ella , ale klučina je ve hvězdách
Není tady
Já vím Sudino Ale co, jinak je to krásný jméno!
Koukám e Ela a Nela se taky líbí hodně a dá se čekat, e jich do dvou tří let bude jak máku...
A Tereza je "stálice" na prvních příčkách u 25 let...
Není tady
A bude jednou holčička, rozhodně to bude Johanka. A jinak Adama mám chlapa a kdy jsem slyela poprvé od jeho kamaráda zvolání "Ádo", měla jsem stejnou asociaci jako ty Fidorko
Mě by se pro kluka líbil Lucián, ale to by asi neprolo u tatínka:dumbom: holčička u mě vítězí Josefínka, ale líbila by se mě i Nina, Magdalenka-Marie,
Není tady
My jsme od začátku těhotenství mrňousovi říkali Kvído, i kdy jsem jetě nevěděla, e to bude kluk, ale to u nás neprolo, byla to taková pracovní verze. I kdy já bych mu to jméno klidně dala, ale byl by chudák, celej ivot by se mu smáli. Take nakonec to bude Vojtíek, a pro holčičku máme Stella, ale stejně mu pořád říkám Kvído. JInak mě se hrozně líbí klučičí jména : Frantiek, těpán, Maxmilián, Antonín, prostě takový ty klasický, bohuel ani jedno neprolo. No a u holky, to je oříek, snad jetě Amálka nebo Rozárka, případně Barbora, ale to zase nejde k naemu příjmení (r,ř). Ale kadý jméno je krásný, kdy se řekne hezky.
Není tady
Fidorko, tak to nakonec nebude Nathan, zrovna včera jsem si v souvislosti se Sofiinou volbou vzpomněla na tebe. Kdysi jsem hlasovala v anketě na tvých webovkách, kde ses ptala, které jméno se nám nejvíc líbí, jestli David, Adam, Samuel nebo Nathan, já hlasovala pro Davida, dnes bych hlasovala asi pro Adama, nic proti těm jménům nemám, ale nepatří mezi moje nejoblíbenějí.
Jaká jsou teď nejčastěji dávaná jména v Izraeli, docela by mě to zajímalo, zvlá kdy jse v té oblasti tak zběhlá či k ní má určitý vztah, aspoň si to myslím.
Jestli by se Nathanovi v ČR posmívali kvůli jménu, tak to nevím. Výstřední by trochu byl, ale ne zase tolik. Jak u jsem psala v jiné diskusi, setkala jsem se v esté třídě minulý rok se jmény Atilla Racek, Kim Van Den Bergová, Klaus (křestní jméno) příjmení nevím, Nicol (chlapec), příjmení opět nevím, chodili do stejné třídy a v hodině na jednoho malého kluka (vypadal tak o tři roky mladí) pokřikovali : Vaku, kde má taku (jmenoval se Václav) a na Barboru bramboro, nebyla to ikana, spí takové nevinné kádlení. Nevím, sama to moc nemůu posuzovat, mám tuctové jméno i příjmení, jméno v té době bylo v první desítce nejdávanějích jmen. Nathan je na můj vkus jetě na hranici únosnosti, třeba takový Kevin, Pamela (pokud je to Čech ijící v ČR) přímo práskne do očí, Nathan se jetě dá, Sofie je v tomto případě na tom líp, ale to je jen proto, e je momentálně dávanějí, je to moderní jméno.
Není tady
Tino, ke jménu Jiří - v podstatě je to hezké jméno se spoustou různých zdrobnělin, je to nejčastějí muské jméno v ČR v současnosti, to vechno ano, ale přesto mám výhrady. Trochu mi tam vadí ř a hlavně, e končí na samohlásku a jetě k tomu na -í, co se mi nelíbí. Moná to vypadá, e bych Jiříka nikdy nedala, ale tak to není, jsem ke vemu taková kritická, nakonec bych ho moná dala, je to milionkrát hezčí jméno ne Patrik nebo Denis, to je ale můj názor.
A k dávání jmen po rodičích, zvlátě po otci - u jsem to tu psala, take můj názor zná. Chci se zeptat, co bys dělala, kdyby se manel jmenoval třeba Kazimír (předpokládám, e toto jméno se ti vůbec nelíbí), to bys asi bojovala víc, e?
Vimla jsem si, e se ti moc nelíbí "mezinárodní jména" jako David, Adam, Daniel, Patrik, Dominik, Denis..., nebo nikdy jsi nepsala, e o nich uvauje. Zdá se mi, e máme trochu podobný vkus co se týká jmen.
Napi, která jména se ti vůbec nelíbí, u tebe by mě to obzvlá zajímalo.
Není tady
Vilemíno, má pravdu, e bych asi bojovala víc, nicméně nevím, jestli bych zvítězila, velký Jirka měl toti velice silný argument: "Nemůe mi logicky vysvětlit, e je to hloupost, protoe mi to jde od srdce, take na rozumové argumenty neslyím."
Mně se líbí zakončení na í - tedy, líbí se mi, e je ve jméně dlouhý vokál, stejně jako v Matyá, protoe dlouhou samohlásku máme i v příjmení, take mi to hezky zní - vlastně jsem doma jediná, kdo nemá v křestním jméně dlouhou samohlásku .
Se jmény, která jsi vypsala - nemůu říct, e se mi nelíbí, jsou mi jedno - ničím mě nezaujala a proto bych je nedala. U Matýska jsem měla ve výběru jetě Radka, Václava a Ondřeje - líbí se mi i imon a těpán, ale příjmení nám začíná na N, navíc slaví oba svátek o Vánocích, take jsme je nakonec taky "nepouili".
Z holčičích jmen byla navíc (kromě vítězné Mariany) ve výběru: Martina, Markéta, Leona, Sylvie, Laura, Marcela, Adéla. Sylvii a Lauru mi manel zruil hned, a stejně jsme od začátku nejvíc inklinovali k Matýskovi (Matěj či Matyá se řeil a do dne D) a Marjánce, jen jsem se musela zase v těch jménech povrtat, to jsem si neodpustila .
Vůbec se mi nelíbí Alois, Antonín a Ludvík, z holčičích Růena, Boena, Diana. Take kromě Diany jména dle mě vyloeně nemoderní, zastaralá. A nemusím -míry, -mily, -slavy - ani v muů, ani u en...
Není tady