6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ronja napsal(a):
K tem pomstam rodicum - mi jinak celkem neskodni pratele pojmenovali svou prvni dceru DINA. A protoze to asi nestacilo, jeji mladsi sestra se dockala jmena LINA.
Kdyz jsem se zeptala, jestli pro me souhrne pouzivaji oznaceni Dilina, divali se na me skarede.
Není tady
Definitiv napsal(a):
Ronji Troku to připomíná trojčata Poly, Vinyl a Chorid a souhrnné PéVéCé ale fakt dobrý
Kamarád má Marečka, Matouka a Martina imona - ve zkratce MMM´S (eM end eM´S jako ty lentilky + jetě jedno M) .
Není tady
Gabrielle napsal(a):
Mío, ty jsi pratěnka
já? v čem..né náhodou třeba Ronja:)?
Není tady
Gabrielle napsal(a):
misha88 napsal(a):
Gabrielle napsal(a):
Mío, ty jsi pratěnka
já? v čem..né náhodou třeba Ronja:)?
a jooo, mně u ly oči ejdrem... Pratěnka je Ronja Ale ty taky
ty jedna..
Není tady
Tak malá Tejralka bude asi Monika Musíte uznat, e Monika Tejralová zní mnohem líp a měkčeji ne Klára Tejralová.
Navíc myslím e jich ve kolce moc nebude.
Ale jinak myslím e jsem u u kámoky asi nadobro skončila, protoe kdy řekla e je jedna z variant SOFIE, tak u jsem jen vytěkla TAK NA TO SE VYS.R!
I kdy je to asi jedno, protoe Sofií u jsem zase slyela/četla několik, e je mi jasný, e a to bude aktuální, tak budeme muset najít jiný jméno - a to jsem myslela, e u druhýho dítěte u ádný dilema nebude!
Upravil(a) Fidorka (19. 9. 2009 10:24)
Není tady
Holky u nás asi nakonec vyhraje Nikola...
Přítel ji moc chce a moje navrhy nějak nebere. Jetě se mu docela libí Andrea a Simona a Zoe(zoííí).
U kluka u mne momentálně vede Krytof, v těsném závěsu asi Tomá.
Není tady
Ahoj, my máme Karolínku - asi druhé nejčastějí jméno v dnení době Pro kluka jsme přemýlěli o Robertovi, Ondrovi a Viktorovi. Chceme teď dalí mimi, tak jsem zvědavá, jaké holčičí vymyslíme, u klučičích zůstaneme...
Není tady
My mame vybranou Niku a Adamka uz od te doby, co se pokousime otehotnet Mezitim se sousedum narodil taky Adamek, tak ted trosku pochybuju, aby jich tady nebylo moc. A Niku jsme meli uz pri prvnim tehu, ktere jaksi nevyslo, takze ted taky pochybuju, aby to neprineslo smulu
Ale v zaloze je jeste Dominik, Nela a Natalka Pro kluka se nam obecne vybira hur, tak uvidime. Navic zitra se jeste prozradi, kolik tech jmen bude nakonec potreba
Krasny den vsem holky!
Není tady
Silvi, dekuju moc, to je od tebe hezke
Není tady
Pro holku máme Anna Emilly a pro kluka asi Tobias
Není tady
pitrisek26 napsal(a):
Pro holku máme Anna Emilly a pro kluka asi Tobias
hezký..dvě jména.. Mi napadlo, e ych holce dala také druhé - Alexandra.. Bo moje maminka i tchýně se tak jmenují asi by to udělalo radost
Není tady
tak si jdu počíst a popřemýlet nad těmi jmény
Není tady
Tak ja mam Jakuba a holcicku Elisia. Pro dalsi detatko az bude tak uz mame vybrane pro chapecka davidka a pro holku jsi nam libi kiara nebo lena
Není tady
Já mám pořád zásadní problém s klučičím jménem: co se mi opravdu líbí jsou jména anglická, která u nás dávat nechci. Pak se mi opravdu líbí (nebo spí líbili) jména, která byla (alespoň u nás) za mého mládí méně obvyklá: Ondřej, Jakub a Matěj. Vechny tři jsou dnes tak četná, e je dávat nechci.
Několik českých klučičích jmen celkem jde, ale na větvi z nich nejsem: Vít (líbí se mi varianta Vítek), Prokop (jen se mi poříd evokuje příjmení Buben), Daniel (i kdy tady se mi víc líbí anglická výslovnost). Právě jsem pro inspiraci listovala jakýmsi seznamem a musela jsem se zasmát trojici po sobě jdoucích jmen:
Attila (208), Horymír (206) a Lev (206)
Taky se tu ale vyskytují perly jako Long (to kdybych chlapečkovi dala, tak bude, myslím, populární u anglicky mluvících dívek a en
Není tady
Ronja napsal(a):
Já mám pořád zásadní problém s kučičím jménem: co se mi opravdu líbí jsou jména anglická, která u nás dávat nechci. Pak se mi opravdu líbí (nebo spí líbili) jména, která byla (alespoň u nás) za mého mládí méně obvyklá: Ondřej, Jakub a Matěj. Vechny tři jsou dnes tak četná, e je dávat nechci.
Několik českých klučičích jmen celkem jde, ale na větvi z nich nejsem: Vít (líbí se mi varianta Vítek), Prokop (jen se mi poříd evokuje příjmení Buben), Daniel (i kdy tady se mi víc líbí anglická výslovnost). Právě jsem pro inspiraci listovala jakýmsi seznamem a musela jsem se zasmát trojici po sobě jdoucích jmen:
Attila (208), Horymír (206) a Lev (206)
Taky se tu ale vyskytují perly jako Long (to kdybych chlapečkovi dala, tak bude, myslím, populární u anglicky mluvících dívek a en
tak to je mazec, jetě by tam mohli přidat emík a Godzila....
Není tady
Naprosto se ztotoňuji s názorem Ronji. V klučičích jménech bych byla malinko na rozpacích, ale vzhledem k tomu, e je opravdu přeJakubováno, přeOndrováno apod. bych vybírala z klasických jmen. Naprosto mi chybí jména jako Petr, Pavel, Václav, Marek - jsou přeci krásná a hlavně česká.
Holčička Elen - to se mi líbí, jene máme psa - Nella a jakmile bych zavolala Eli, tak by běela i ona .... voláme na ni Neli .... Taky Anna nebo Karolína jsou nádherný, ale u jich je taky jako máku.
Myslím, e by se jméno mělo volit taky podle toho, jak zní k příjmení ... např. Tobias Brabenec je hrůůůůůza .... ale někomu to můe připadat normální. Vím, e budu volit klasické české jméno - jak u holčičky tak u kluka. Co se líbí mě, nemusí se líbit někomu jinému a přesně naopak ...
Hlavně děvčátka, nejdůleitějí je, jestli se to jméno líbí Vám - na okolí nedejte ....
Není tady
Já si myslím, e jména by se měli vybírat pečlivě...kdy to bude kluk jméno by mělo ladit s příjmením..takhle to bude mít navdy..u holek je to jiné ta se jednou vdá..Taky bych dala bacha na R a Ř můe se stát, e nebude umět říct R,Ř a jmenovat se Řehoř, Barbora atd..a ráčkovat mue být depresivní...
Je plno pěkných jmen, ale bohuel u některých si vzpomenu na určité lidi a jméno hned zavrhnu...třeba Veronika nebo Luká...pěkná jména..ale lidi které s tímto jménem znám ve mě nevyvolávají dobré vzpomínky a nemohla bych tak říkat svému prckovi..
Mě se líbí Sofie, Sára, árka..
Kluka bych chtěla asi Bohoue jene v kalendáři je jen Bohumil a to není to pravý..
Není tady
Stela x Madla x Adina
Josef x Leo x Bartoloměj
a teď babo raď, k uímu výběru pomůe určení pohlaví, ale pořád budeme na třech minimálně, to bude jetě prekérka
nebo budu muset rodit dokud to vecko neupotřebim
Upravil(a) cieska (27. 1. 2010 15:42)
Není tady
Holky, nemá některá z vás doma kníku Jak se bude jmenovat od p.Knappové (nevím, jestli je v jejím příjmení zdvojené "p", ale myslím, e jo), ale v nějakém nejnovějím vydání? Potřebovala bych, kdybyste se mi tam mohly na něco mrknout. Poslala bych SZ. Díky.
Není tady