18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky, vím, e jetě nejsem ve stádiu, kdy bych měla vybírat jméno pro miminko a mám na to jetě dost času , ale zajímají mě vae názory ...jaká jména se vám líbí - pro inspiraci ostatních
Dáváte přednost českému jménu? nebo se vám líbí spíe netradiční či zahraniční jména? Inspirujte ostatní
Přikládám i nějaké stránky pro inspiraci vaí
http://www.babynames.com/
http://www.celysvet.cz/jmena-deti-vyber.php
Není tady
Silvi, to je krááásné téma a dost povzbuzující.
My máme doma Leu. Já chtěla Kristýnu,potom Tinu,potom Leontýnu a manel přiel na Leu.
Teď bychom chtěli Krytofa nebo Prokopa a holčičku to nevím, líbí se mně Adina.
Není tady
Johanko jsem si právě říkala, e nás to přivede na troku jiné mylenky
ALea nádherné jméno, opravdu Já mám ráda krátké jména A Adina pro mě rozhodně lepí ne Adéla
Není tady
Mně se líbí jména, kde je R - hezky zní. Třeba Robert, Kristína, Marie, Barbora..........
Není tady
Já jsem chtěla kristýnku. Ale nemám. Mám Halinku Marii. Chvilku mi trvalo, ne jsem si zvykla, ale teď se mi to jméno líbí. Jo a jinak mám taky Jiřího, Filipa a Danielu.
Není tady
No, já to hodím do exotiky - manel je Berber a jeho nacionální cítění nepředpokládá jiné, ne berberské jméno. Take zatím bojuju proti Jugurthovi, Kusajlovi a Massinisovi (manel kdysi prohlásil, e to je hrůza, protoe kadé berberské jméno zní jako nějaké české jídlo ), to bych svým synům neudělala. Z těch přijatelných zatím vítězí Idir a Lies. Ale u první dcery se nedám, to bude Antoinette, jako moje prababička Antonie. Ona se francouzská vezre k naemu příjmení lépe vyjímá... myslím, e příjmení by se vdycky mělo brát v potaz - podle mého dívčího příjmení jsem uvaovala o jménech Karel a Lev, ale to po sňatku padlo, to by znělo hrozně. Jedna kolegyně mi říkala, e zná kluka, co se jmenuje Hugo Zvoneček...
Není tady
berber - teda ten Jugurth omlouvám se, ale to mi fakt přilo crazy
jinak já si pro chlapečka vyhlídla Matýska (ovem kluci u jsou počítám v naí rodině vybraní - brácha má Kubíka), pro holčičku se mi moooc líbí Mufinčina Berenika (ta by neprola asi u přítele), Kristýnka (ale těch je zase v okolí plno), Dominika nebo arlotka (ale u vidím, jak bych vedla vleklý boj doma )
Není tady
Popelko, a "prematyskovano" neni? S nimi se snad roztrhl pytel!
Upravil(a) sunyata (6. 2. 2009 1:56)
Není tady
tak,my máme teda zatím vybráno: Tobiá a Julie
jinak- vedlaSofie, tu má teď nejkamarádka,Sára,Adriana, Valentýna
a pro kluky Matyá, Viliam.Maxmilián, Vincent
Upravil(a) janabas (6. 2. 2009 8:08)
Není tady
Já měla vybráno asi tak od 15 pro kluka Jakub a Matěj, pro holčičku Elika. Poslední roky je ale přejakubováno, přematějováno a Eliku dala sestřenka, take jsem tam, kde jsem byla
Nově uvaujeme pro holčičku o dvou křestních jménech...děvče si potom bude moct vybrat, které chce pouívat a vyroste.
Zatím si hraju s kombinacemi: Miriam Ela (Ella), Anna Karolína, Dorothea Anna, Barbora Anna...a nakonec to bude asi něco jiného.
A s klukama nevím, nevím....klasická jsou ohraná a netradiční se mi nelíbí Ale přijatelný se mi zdá Vít, Vítek...
Upravil(a) Ronja (6. 2. 2009 8:02)
Není tady
nám se původně hodně líbila jména Aneka, Vojtěch, Matyá... jene se s nimi poslední dobou v okolí roztrhl pytel take nakonec vyhrála Dorota a pro chlapečka jsme měli vybrané jméno Teodor (manel vybíral, ale je pravda, e kdyby nám několikrát nepotvrdili holčičku, asi bych sáhla po něčem tradičnějím )... no a jestli bude nějaké přítě, u se své Aneky nevzdám a chlapeček bude Vítek (resp. Vítězslav - docela se nám to hodí k příjmení )
Není tady
Ahoj, krásné téma U mě vede Vojta a Kamila. Kamča mi asi projde i u přítele, Vojta spí ne.
Není tady
super téma..
tak mě se pro kluka líbilo jméno Tadeá nebo Matyá... jenome jich vade bylo plno, take jsme je vypustili jetě před tím, ne nám dr. řekla, e budou dvě holky... Pak se mi líbí taky Josífek, Viktor, Oliver...
z holčičích se mi vdycky líbila Karolínka... jenome tu nechtěl mana a pak kdy jsem čekala dvojky nenala jsem k tomu ani "ladící" druhé jméno... take nakonec vyhrála Berenika a Rozálie... občas sice poslouchám komentář, jako coe to je za jména, ale na lidi kalu...
mmch Ronjí Anna Karolína je naprosto dokonalé, krásně znějící... alespoň pro mě...
Není tady
Já myslím, e vechna jména jsou pěkná, kdy jsou říkaná s láskou...Moje sestra, kdy doma řekla, e jejich první dítě se bude jmenovat Josef, e mu budou říkat Pepík, tak se moji rodiče málem sesypali... samozřejmě ne doslova, ale nikomu se to nelíbilo....pak, jak se malý narodil, tak to byl Josífek, dnes je to Pepík a nikomu to jméno u nevadí, vichni si zvykli a u si nikdo neumíme představit, e by se jmenoval jinak...
Jinak nae tipy na jméno jsou pro holčičku : Albětka, Elinka, pro kluka Vojtíek, imon - ale uvidíme, co nakonec dáme...určitě to ale nebude s R, protoe R a Ř máme v příjmení a znělo by to hodně tvrdě...nato kdyby dítě ráčkovalo nebo neumělo R,Ř vyslovit
Není tady
Mufi lidi si zvyknou, my jsme daly Ludvíka, kdy jsem poprvé vyjela z kočárkem, potkala jsem dvě zvědavé tetiny, které se chtěly podívat na miminko, a hned se ptaly, jak se jmenuje, a já e Ludvík, jejich odpověď: no hlavně, e je zdraví, a ly. Babuchy jedny, ale u si vichni v okolí zvykly i tchýně, které to taky nepasovalo.
Není tady
Líbí se mi spousta jmen, dávám přednost spíe "českým jménům" (těm, která jsou povaovaná za česká, ale česká nejsou, jsou více či méně početěná). Ale i z těch "cizích" se mi některá líbí, třeba Greta nebo Oliver.
Chlapecká jména, která se mi líbí : nejvíce Vilém a Luká, patný není ani Tomá, Vojtěch, Jan, Ondřej, Matyá (Matěj se mi tolik nelíbí, Matyá zní vzněeněji), imon, těpán, Tobiá, Václav, ...
Obecně lze říct, e jsem zatíená na -áky (Tomá, Luká, Tobiá...), neupřednostňuju "mezinárodní jména" (asi je větina lidí povauje za česká, nevím, příli početěná nejsou) jako David, Daniel, Adam, Dominik, snad moná Adama bych dala, ale toto jméno se mi nějak přestává líbit.
Dívčí jména, která se mi líbí : na prvním místě asi Alběta, dále se mi líbí Elika, Markéta, Marie, Mariana, Karolína, Viktorie, Natálie, Amálie, Stela, Hana, Aneka, Magdaléna, Lucie,...
Nelíbí se mi : Denis, Denisa, Patrik, Patrície, Michal, Michaela, Richard, Filip,...
Hodně záleí na příjmení, spousta rodičů si neuvědomí, e takový Filip Pik není zrovna to pravé ořechové.
Sama zatím dítě nemám, zřejmě mít ani nebudu, kdybych náhodou měla, tak bych určitě dala jméno, které se mi líbí, které jde k příjmení, pokud mono ne jméno po otci (nelíbí se mi pak to rozliování junior, senior, zastávám názor, e dítě má po otci příjmení, kluk navíc celý ivot, matka by tedy měla mít právo dát svému dítěti jméno, které se jí alespoň trochu líbí, přijde mi to od chlapů neuvěřitelně sobecké). Momentálně bych dala Albětu nebo Viléma, ale za pár let budu mít třeba jiné favority.
Není tady
Tak my máme NELLY ... chtěla jsem normální Nelu, ale týden před náma to dala sousedka a mě se to jméno straně líbilo a nechtěla jsem se toho vzdát , tak jsme to troku přeonačili ...
No a na kluka bych vybrala spoustu jmen, klasika Tomá, Luká, David ... ale to neprochází u mani, ten by chtěl aby se kluk jmenoval KAREL ... no a to zase neprojde u mě ! Já bych nejradi ale měla Kristiána nebo Alexandra (spí Sau) ... no ale bohuel, mane nechce ani slyet . Ale někdo tady psal o tom příjmení, e ho má kluk celej ivot po otci, tak jméno at si vybere matka , take to zkusím nadhodit a tímto budu argumentovat
Není tady
My máme favority Julie, Kamila, případně Zuzka, pro kluka těpán..
Není tady
Olinka a Davídek, jetě moná Saka, no uvidíme, ejstli i v 9. měsíci nerupne v bedně a nebude to třeba Kimberly a Brandon
Upravil(a) Veranna (6. 2. 2009 11:40)
Není tady
My měli dlouho jasno, u dáááávno před početím - Nathan a Sofie.
Asi před měsícem jsme se ale rozhodli od Nathana upustit, protoe to nae nejblií okolí jednodue nepobralo a já nechci prckovi zadělávat na mindrák u od plen. Zvlá introvertovi by mohlo neustálé vysvětlování původu jména apod. dělat velikou potí. (Berberko, moná vás čeká stejné dilema - původ a tradice, versus český rybníček 20 dokola se točících jmen.)
Druhým důvodem bylo, e jsme mu chtěli říkat Nate a Naty, ale vzhledem k hotové epidemii Natálek jsem začala mít obavy, e kdybych na syna venku zavolala, zareagovalo by vedle něj i 5 holčiček.
Take jsme se vrátili "zpátky na strom", teď se nám líbí Samuel a Benjamin, ale definitivně se rozhodneme a na sále, podle toho, které jméno se nám bude k prckovi hodit víc. Matrikářka s tím problém mít prý nebude.
Vy, kteří uvaujete o dvou křestních jménech - má to pro vás i nějaký jiný smysl? /například často se venku dává dalí jméno (jména) po kmotrech, prarodičích apod./
A budete pak uívat obě jména, jako třeba Romísek? Já bych se bála, e ne vyvejknu Esterko Kačenko, Esterce Kačence vystydne večeře, nebo zapomenu proč ji vlastně volám
Není tady
Já měla vybraná jména pro kluky Dominik a Nicolas, a ani jedno neprolo, pak jsem vybrala jméno Matěj (Matýsek) a to se líbilo hned.
A pro holčičku se mi líbilo jméno Natálie, Isabella, Kristina.
Není tady
no u nás se nějakvyrojily i ty SOfinky,co byla moje první volba
Tobiáů a Julií se taky celkem dost dávají, ale v naem okolí zatím není ani jedno dítě s tímhle jménem,tak snad to vydrí
Není tady
Tak my máme Nelly líbila se nám Nelinka ale Nela nám přilo moc tvrdý tak jsme dali Nelly.Pro kluka se mi líbí Tobias ale s tím mana nesouhlasí jemu se líbí Matthias ale já nevím no příjde mi docela přematýskováno pro holčičku se mi líbí Nikki nebo Nicol nemůu se rozhodnout v jaké podobě.Jinak na váno jména jetě nevybíráme mana mi řekl e o jménéch bude uvaovat a mluvit o nich a se uráčím někomu říct e sem těhotná a né kadému na potkání říkat e si druhý pořídíme a za 2 roky
Není tady