Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 27. 2. 2009 20:20

Ivule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1893

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

No holky,koukám,že je to docela problém.My,co jsme sundali plenky,tak kakání hrůza.Nejdříve v pohodě,nechala jsem ho kakat do plínky,i když čůrá už dávno na záchod,ale jak jsme po něm chtěli záchod,začalo peklo.I když jsme to docela brzy vzdali a kvůli záchodu nikdy nebylo nijak zle,stejně se mu to nějak zprotivilo a máme velký problém.Zadržuje to,co to jde,nechce kakat,když už se vykaká,tak je to bobeček jak od králíka a dneska si řekl o plenku/jinam nekaká ani náhodou/už čtyřikrát a pokaždé jen králičí bobeček.Chodí po bytě a fňuká,nohy křížem a na špičkách a křičí bobek né,bobek né.Je to o nervy,vykaká se trochu víc třeba až po čtyřech dnech,kdy už zase běhá po bytě,eviděntně chce kakat,ale nechce tlačit....já nevydržím s nervama,svlíknu ho,zalehnu na něj,nohy nahoru a křičím na něj zatlač zatlač tak dlouho,dokud ten bobek nevydolujeme.Je to příšerný,on brečí,já taky,ale přeci ho nemůžu nechat nekakat!Zvl᚝,když mu kus bobanu visí ven a on se rozhodně netlačit.Takhle to je už asi dva měsíce a řekla bych,že se to spíš zhoršuje,než naopak.Bobečky nemá až tak moc tuhé,ani velké,ale prostě to má v hlavince nějaké zmotané a nechce.Zkuste mě poradit,já už nevím.Stravu nemá nic moc,skoro nejí ani ovoe,ani zeleninu,jogurt jeden denně,oběd jakž takž,ale je to vybíravec až hrůza.Nemá rád změnu,takže jíme dokola pořád to samé,ale změna oproti stravě co měl dříve to není,takže v jídle to nejspíš nebude.Zdá se mě,že nedělám nic jiného,než že ho pozoruju,jak kříží nohy a zatalčuje kakání......Je to protivný,jak pro něj,tak pro nás....a těch plínek,co jen zašpiní,myslím,že máme větší spotřebu,než když byl miminko....


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10728;133/st/19950508/e/Lukas/k/8516/event.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10750;443/st/20060923/e/Matyas/k/9159/event.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10723;121/st/20120228/e/Krystufek/dt/6/k/4494/event.png

Není tady

 

#52 28. 2. 2009 10:58

Tiffany
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 19. 9. 2007
Příspěvky: 578

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Holky, máte pravdu. U nás to nejhorší období taky začalo, když jsme byli bez plen a čůrali v pohodě na nočník nebo na záchod. Mě přijde, že ty děti si to začnou spojovat s něčím nečistým nebo jak to mám popsat. Vemte si třeba, když jdete venku. Tak člověk určitě někdy řekne např. nechod na ten trávník, je tam hovínko od pejsku, je to ee nebo fuj. A oni ač jsou malí, tak jsou chytří...můžou si to spojit i se sebou...no, to je jen má úvaha.
     Já zakázala doma jakékoliv projevy emocí při kakání, kromě těch pozitivních. Copak my, ale syn má průpovídky, jak to smrdí apod. Už ale pochopil, že tohle nesmí říkat, aby si malá nemyslela, že hovínko je něco špatného. Prostě, za každých okolností strašně moc chválit, jak jsou šikovní, jak jsou skvělí, že udělali hovínko, fakt to přehrávám do extrému, jen aby se jí to v tý hlavince pěkně srovnalo smile . Vypadá to, že snad by se mohlo začít dařit smile , tuk tuk tuk.

Není tady

 

#53 3. 3. 2009 20:12

Babu
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 16. 2. 2006
Příspěvky: 9908

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Ahoj holky cetla jsem vasi diskuzi neb jsme meli taky trochu problemy se zacpou (ale vyresilo to ze jsem naty zacala kazdy den mixovat ovoce (jablka, hrucky trosku bananu) a ma stolici normalni kazdy den ona totiz jinak ovoce nesni takze jsem kapitulovala a mixuji za cenu ze nema problemy s vyprazdnovani.

Ale chtela jsem vam napsat ze v DM maji Svestkovy napoj 750ml jmenuje se to  Das gesunde plus a pisou ze je to prave na dobre traveni ze se to redi vodou tam pisou nemam s tim zkusenosti kupovala jsem jen Hipp svestkovy ale dneska mi to prislo v letaku tak vam to pisu neb jste psali ze je problem s tema stavama. TAk drzim palce a snad vam to pomuze:)

Není tady

 

#54 6. 3. 2009 0:01

Adule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň
Registrovaný: 12. 11. 2006
Příspěvky: 1953

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Holky, tak my jsme nakonec skoncily se zacpou (8denni) v nemocnici, kde mu delali klystyry a vycistili streva. Ted nas pustili domu s tim, ze mu je mame delat doma obden... v pondeli jdem na kontrolu, ale fakt netusim, co bude dal...pry se bude cekat, az se to samo upravi, nic jineho mu dat nechteji, ze je to navykove...takze jsem z toho KO dumbom

Babu, diky za tip na ten juice wink


http://lilypie.com/pic/2009/11/09/cQli.jpghttp://lb4f.lilypie.com/AEvnp1.png
http://lilypie.com/pic/2009/11/09/kbYD.jpghttp://lb1f.lilypie.com/LmPrp1.png

Není tady

 

#55 6. 3. 2009 13:40

Tiffany
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 19. 9. 2007
Příspěvky: 578

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Babu, taky díky za tip, koukám, že máme stejně staré holčičky smile . To já bych jí to ovoce taky klidně mixovala, kdyby mi ho jedla. Když byla menší, tak to bylo bez problémů, ale ted, škoda mluvit. Zkoušim aspon třeba jablkový lívance atak, to jí.

Adule, ty jo, docela si mě dostala. Takže oni si Vás tam nechali a kazdý den klystýr? Hele, s tim klystýrem ob den, to sice pomůže, ale nejsem si jistá, jestli to něco řeší. Čim to děláš, to ti dali v nemocnici? Já se na ten klystýr ptala u nás na proktologii (také jsem měla cukání, kdyby to už bylo neúnosné), tam ale k tomu moc nakloněný nebyli. Jinak to určitě neni nic náročnýho, zvládneš to stopro wink . Já být tebou, tak najedu také na defekační režim, tim nic nezkazíš, já se celkem snažim, i když, jak jsem psala, to pití je fakt naředěná štávička nebo džus, ale jak je vidět, nevadí to. A co nějaký další vyšetření, nic? Chudáček malej, vy si teda taky užíváte sad .

Není tady

 

#56 6. 3. 2009 21:11

Adule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň
Registrovaný: 12. 11. 2006
Příspěvky: 1953

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Tiff, v nemocnici ze me udelali uplneho blba, byla jsem uplne neschopna, sestra na me jecela, co jsem to za matku, ktera nenaucila dite kakat (jako kdyby mu to slo vysvetlit), jak to, ze ma pleny, kdyz jsou mu 2,5 roku (nema je furt, cura do nocniku sam, ale jak jsem mu davala ty cipky, tak se uprdnul a byl porad spinavy a chtel mit plenu)...ze je to moje chyba, ze ani nejsem schopna do nej dostat dostatecne mnozstvi tekutin (vypije minimalne 1,2 litru+neco polivky a actimely...), ze je abnormalne vzteklej a ze bych ho mela davat pod studenou sprchu...on si asi necha dat dobrovolne klystyr...
Navic jsem tehu a dost me bolelo bricho, jak jsem ho tam zvedala...na to nikdo ohledy nebral...

No, nicmene v nemocnici nejsou nakloneni nicemu jinemu nez klystyrum, nema brat ani lactulosu, ani probiotika, ani cipky... mel tam desnej spunt, ten klystyr to prorazil....

Jinak jsem myslela, ze koupim ve zdravotnickych potrebach klystyrovaci soupravu, jenze ta je pry jen pro dospele a ty rourky do zadku jsou moc velke, takze mi neco sehnala kamaradka zdravotni sestra a nakonec jsme zkombinovali tu klystyrovaci soupravu pro dospele a nasadili na to rektalni rourku 3,3

V pondeli jdeme na sono a na kontrolu do nemocnice na detskou chirurgii, pak se mame jeste objednat do gastro-poradny. To je neco jako ta proktologie???

Jinak malej sni fakt hodne ovoce, denne tak 1-2 celozrnne rohliky, tak 3 actimely, stavy, juicy,...fakt nevim, co delam blbe...

Uz je mi z toho vazne do breku gratergratergrater


http://lilypie.com/pic/2009/11/09/cQli.jpghttp://lb4f.lilypie.com/AEvnp1.png
http://lilypie.com/pic/2009/11/09/kbYD.jpghttp://lb1f.lilypie.com/LmPrp1.png

Není tady

 

#57 7. 3. 2009 14:02

Babu
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 16. 2. 2006
Příspěvky: 9908

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Adule tak ta sestra to musela byt fakt pip pip pip...... delas to dobre jen mas proste takove dite moje naty je taky od narozeni sveraz a kdyz si neco vezme do hlavy tak radeji zhebne nez by ustoupila. urcite z toho tvuj maly vyroste ale zkus jeste nejakoho homeopata nebo proste lecitele ono kdyz kapnes na nekoho kdo fakt umi a vi treba dokaze ti pomoct lip nez dr. ale nerikam ze neposlouchat nadale dr. jen to proste zkusit zrovna na toto by snad mohla byt nejake bylinka nebo proste neco:)
Zkousela jsi nebo znas Lepicol???? My to naty dali poprve v 8m. kdy nas to konecne osvobodilo od prdu kdy  nam do te doby rvala jak tur noc co noc.

Není tady

 

#58 8. 3. 2009 7:15

Tiffany
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 19. 9. 2007
Příspěvky: 578

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Ahoj Adule, ta sestra se chovala absolutně neprofesionálně a neměla vůbec žádné právě tě soudit dumbom . Na světě je dětí, které trpí zácpou a to jako proto budou všichni rodiče neschopní...va samozřejmě je to nesmysl, nenech si nic namluvit. S prominutím ta sestra je prostě kr..a! Fakt nebývám sprostá, ale tohle mě prostě klidnou nenechalo.(navíc ona přece nemůže poznat nějaký vnitřní problém, který měl např. můj syn)
     Jinak proktologie je odvětví, které patří pod dětskou chirurgii. Co vím, tak to tak bylo v obou nemocnicích, kam jsme chodili. Nevim, zdá se mi, že jste kápli na nemocnici, kde o tom snad nemají páru. Např. ten defekační režim není nic neznámého. Ten má podporovat to, že se to to dítko naučí. Vůbec nerozumim tomu, že tě o tom neinformovali. A když už ti řeknou, že nemᚠdávat ani probiotika, tak z toho mi lítá rozum kolem.Nemohla by si zkusit jinou nemocnici? Je dobře, že vám udělají sono, ale trošku nechápu, proč do gastro-poradny, no uvidíš.
     S tím klystýrem mᚠpravdu, já když se na to ptala v lékárně, tak měli sice něco, ale rozhodně ne pro děti, tak jsem tenkrát nekupovala nic.
     Adule, přeji ti, aby se vám to brzičko zlepšilo, pokud budu moci, zeptám se na vás u nás v nemocnici. Snad by dali nějakou radu. Drž se, mᚠv sobě maličké, tak se pokus zůstat v klidu hjarta .

Není tady

 

#59 8. 3. 2009 17:00

Adule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň
Registrovaný: 12. 11. 2006
Příspěvky: 1953

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Tiffi, tak zatim jsme zacli davat jak tu lactulosu, tak ta probiotika a uvidime. Ten klystyr asi neumi poradne dat ci co, protoze v patek z nej sla jen voda, tak jsme to vcera zopakovali a zas jen voda, dokonce cira a pak ho dal albert do vany a nahral a malej se vykadil sam...
Zitra jdem na to sono, tak uvidime. Jinak ta nemocnice je fakultka, nejvetsi v zapadoceskem kraji a vsichni ji chvali, do tech ostatnich bych nesla ani nahodou a do te soukrome, co je u nas uz vubec ne...
Jinak pry se v Plzni chodi normalne do gastroetmologicke poradny, kdyz ma nekdo problemy se zazivanim a travenim, ale jsou tma pry dlouhe cekaci lhuty, tak uvidime...
A z jakeho mesta jsi ty???
A ten defekacni rezim vam zabira???
Muzu se te jeste zeptat, ty jsi mela podobny problem i se synem???

Upravil(a) Adule (8. 3. 2009 17:02)


http://lilypie.com/pic/2009/11/09/cQli.jpghttp://lb4f.lilypie.com/AEvnp1.png
http://lilypie.com/pic/2009/11/09/kbYD.jpghttp://lb1f.lilypie.com/LmPrp1.png

Není tady

 

#60 9. 3. 2009 10:13

Tiffany
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 19. 9. 2007
Příspěvky: 578

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Ahoj Adule,

     myslim, že postupuješ dobře, dělej to, co cítí tvůj mateřský instinkt. Já osobně musim říct, že se mi to vyplácí. Určitě napiš, co sono.
     Já jsem z Prahy. Ale nechodíme do nemocnice, pod kterou spadáme, protože tam nám kdysi se synem nepomohli. Musim to zaklepat, tuk tuk tuk, poslední dobou tady pořád tukám smile , ale myslim, že zabírá. Do třetího dne jde určitě, minulý týden dokonce kakala téměř každý den, takže určitě to nějaké výsledky má a to ten Duphalac fakt nedávám, jak mi řekla doktorka, tak jen kdyby se to zhoršovalo. Musim přiznat, že jsem tomu ze začátku zas tak nevěřila, ale co jsem se na netu dočetla, tak ten defekační režim je opravdu známý, tak na tom asi něco bude wink . Nic tím nezkazíš, nemáte nějakou oděrku na začátku konečníku?
     Problém, který měl syn, odhalila až histologie, kdy mu odebrali kousíček z konečníku. Zjistili, že kousek od zadečku nemá potřebná nervová zakončení (buňky) a tím to uvnitř necítí jako normální člověk a to způsobovalo chronickou zácpu. Takže mu ten kousek vyřízli a střevo sešili. Musim říct, že ted je to stopro lepší.

Není tady

 

#61 9. 3. 2009 21:30

Adule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň
Registrovaný: 12. 11. 2006
Příspěvky: 1953

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Tiffany, tak jsme dneska byli na sonu, na kakani je to o nicem, zkontrolovali vse krome strev, ty prej na sonu videt nejsou a vse ma malej OK, aspon, ze tak. Pak jsme byli na  kontrole v nemocnici, mame pokracovat jako dosud, vcera vecer se malej dokonce vykakal sam wink Dnes ne sad Takze pokud se zitra nevykaka, tak zas klystyr. Do te gastro poradny jdeme az 14.4. Pry mu mam zkusit davat vlakninu physilum (ci tak nejak se jmenuje, teda jestli ji pry do nej dostanu.....o cemz pochybovala i dr.??? hmm )
Jinak jsem mu o vikendu zacla davat ta probiotika (na to se teda dr. tvarila priserne), tak nevim, zda to zacne zabirat, ani se neda zjistit, jestli jo ci ne, kdyz mu mam davat obden ten klystyr...... dumbom

Zkusim jeste neco zjistit o te pröktologii, jinak dr. rekla, ze mam zkusit ten defekacni rezim s vodou rano, ale o cipku nechce ani slyset, tak nevim, zda to bude neco platne... To nesmi nic jist???


http://lilypie.com/pic/2009/11/09/cQli.jpghttp://lb4f.lilypie.com/AEvnp1.png
http://lilypie.com/pic/2009/11/09/kbYD.jpghttp://lb1f.lilypie.com/LmPrp1.png

Není tady

 

#62 10. 3. 2009 9:05

Tiffany
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 19. 9. 2007
Příspěvky: 578

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Adule, ještě k frekvenci kakání. On nemusí nutně kakat každý den. Doktorka na proktologii mi říkala, že hodně záleží na délce střev, ten, kdo je má hodně dlouhé, chodí třeba dvakrát týdně a prý je to v pořádku.
     Ted ti opíšu přesně defekační režim, co mám na papíře, který dávají u nás na proktologii. Je mi jasný, že se to třeba nedá dodržovat uplně přesně, ale jakž takž se snažíme.
     Opis doslova: ihned po probuzení vypít 200ml vlažné vody, po 30minutách snídat, ihned po snídani zavést 1 glycerinový čípek, za 10-20 minut připomenou defekaci a zkontrolovat.
      Ten čípek mu neublíží, bavila jsem se o tom i s naší doktorkou, je to jen glycerin, oni už ten postup mají vyzkoušený, nemyslím, že by to bylo něco špatného.
      Vůbec nechápu, proč se doktorka tváří blbě na probiotika, vždyt ty mu pomáhají a není to žádný šílený lék. Adule, nezlob se, ale když ti tohle řekne vystudovaný doktor, já už bych k němu nešla. Zkus si zadat do hledáčku na Plzen proktologii, to neni možný, aby si něco nenašla. Moc ti držim palce.

Není tady

 

#63 10. 3. 2009 12:33

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň
Registrovaný: 5. 3. 2008
Příspěvky: 1331

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Ahoj Adul,
držím Ti moc palce hjarta


Tif, u nás v Plzni si hodně lidí chválí akorát hematologii a jinak nic. Sama jsem měla dost velký problém, když synovi píchali před 2 rokama ucho. Jeli jsme na pohotovost do FN, tam mu to píchli a pak jsme chodili na kontrolu, jenže zánět měl sice v pohodě, ale neměl profouknuté uši, takže jsme chodili každé po, st, a pá na foukání takovým balonkem a pak jsem mu další kupovala na doma, prostě síla. Doktoři se pořád střídali, nakonec nás v březnu poslali na mandle a neměl problém asi cca 14 dnů, pak jsem šla rovnou k jinému doktoru a od té doby, je klid:))
Bohužel u nás je jenom FN a pak Primaved a Mulačova nemocnice a jedno horší než druhé. Ale snad ta proktologie bude i soukromá.

Není tady

 

#64 10. 3. 2009 19:52

Adule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň
Registrovaný: 12. 11. 2006
Příspěvky: 1953

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Tiffany, diky moc, zkusim jeste zjistit, zda je tady ta proktologie.....ja bych jela klidne i do Prahy, kdyby to bylo neco platne...ale dneska, kdyz uz jsme s albert chystali veci na klystyr, tak se malej nastesti vykadil...dali jsme ho zase nahrat do vany...takze klystyr dnes byt nemusi wink
A je fakt, ze sehnat dobreho dr. je fakt tezke, navic mi prijde, ze z toho, co je tady na vyber, tak ve fakultce jsou nejlepsi dr. siroko daleko....protoze me zkusenosti s tema dvema nemocnicema (jak psala Barusja) jsou katastrofalni a ty okresni okolo jako Stod, Rokycany,......to je lepsi trpet doma...
Uvidime, jak se to bude vyvijet...
A kdy vy jdete na tu kontrolu???


http://lilypie.com/pic/2009/11/09/cQli.jpghttp://lb4f.lilypie.com/AEvnp1.png
http://lilypie.com/pic/2009/11/09/kbYD.jpghttp://lb1f.lilypie.com/LmPrp1.png

Není tady

 

#65 11. 3. 2009 8:23

Tiffany
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 19. 9. 2007
Příspěvky: 578

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Ahoj holky,

tak to jsem fakt netušila, že je to v Plzni s těma doktorama až takovýhle...sad .

Adule, kdyby si chtěla, tak já ti napíšu kontakt na naši proktologii, vim určitě, že Vás přijmou. Myslim si, že by Vás na začátku prohlídli a zřejmě nasadili defekační režim jako nám. Včera mi to nedalo a zavolala jsem tam kvůli Vám, bohužel pani doktorka už tam nebyla, tak jsem mluvila se sestřičkou, ale byla velmi ochotná. Říkala, že priobiotika  jsou dobrá a pokud jde o defekační režim, mohla by si ho nasadit i sama, prý se dává klidně i dva měsíce. Jde o to, naučit dítě na ten defekační reflex. Praktikují to určitě kolem pěti let. Glycerinové čípky už jsi zkoušela, tak víš, že alergický na ně není.

Jinak my jdeme na kontrolu až na konci března. Tak vidíš, že ten def.režim máme celkem dlouho. Pokud budeš chtít, dám ti číslo i přímo na doktorku, třeba by ti poradila, ale sestřička říkala, že neradi dělají závěr, pokud to dítko přímo nevidí.

Držim dál palečky.

Není tady

 

#66 11. 3. 2009 8:41

Adule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň
Registrovaný: 12. 11. 2006
Příspěvky: 1953

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Tiffany, ty jsi uplne zlaticko...ja ted pockam, co ta probiotika a uvidime, kdyz tak bych se na tebe obratila o kontakt. Na cipky alergicky neni, ale psychicky jo a mel pak z toho uplne rudy konecnik a nakonec ani nezabiraly...to po klystyru nema, ale uvidime, kdyby to vyresila ta probiotika, tak by to bylo snad lepsi...


http://lilypie.com/pic/2009/11/09/cQli.jpghttp://lb4f.lilypie.com/AEvnp1.png
http://lilypie.com/pic/2009/11/09/kbYD.jpghttp://lb1f.lilypie.com/LmPrp1.png

Není tady

 

#67 30. 3. 2009 12:35

petsli77
♥------
Registrovaný: 30. 3. 2009
Příspěvky: 1

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Ahojy holky.Tak jsem pročetla Vaši diskusi .Také mám problém se synem se stolicí.U nás to začalo.když jsme se zbavili plenek.Nejdéle byl po 5 dnech,ale to bylo jen jednou.Čípek občas také dáváme,ale praidelně podáváme ráno laktosu na změknutí stolice.Já vypustila úplně čaje a pije jen džusy.Obden pije štávu ze švestek z kompotu,protože šestkový džus jsem nikde nenašla.Já tvrdím,že on prostě kakat nechce,dokáže i 3 dny zadržovat,než se to prostě dostane ven a to už ho to tlačí.Dneska jsme byli u mudr,tak máme dojíst laktosu a pak přijít a kdyžtak nás pošle na vyšeření.
Může mi tu někdo poradit o jaké se jedná?Jsem myslela,že se malým dětem dělá jen ultratvuk,ale prý i vyšetření konečníkem.Toho se bojím,ale kdo tady asi né ,že.

Není tady

 

#68 30. 3. 2009 20:54

Adule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň
Registrovaný: 12. 11. 2006
Příspěvky: 1953

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Tiffi, jak to s vami vypada, uz se to zlepsilo??? My jsme skoncili minuly tyden zas v nemocnici, opet na detske chirurgiig roll Malemu bylo ve stredu blbe, v noci teplota, ve ctvrtek 39,5 C, takze toho moc nesnedl, ale piti jsem se do nej snazila nacpat, vecer jsme mu udelali klystyr, ale nevysla ani voda...v patek jsme pro jistotu jeli k nasi Mudr., ta mu udelala CRP a misto 5 mel 70 a pry ma nafoukle brisko a silny zanet.....takze nas opet poslala do nemocnice, kde si ho hned nechali...udelali mu klystyr a pote, co se vypraznil, klesla taplota okamzite pod 37 C a uz nevylezla a hned mu bylo lepe...pry to byla viroza, o cemz teda i detska dr. pochybovala... v pondeli nas pustili domu, od ut-pa kakal kazdy den sam, davame teda lactulosu, probiotika a lacidofil, stravu snad uz vic upravit nemuzem...jenze dostal rymu a kasel a opet nekadi, takze zas klystyry dumbomdumbomdumbom

8.4. jsme objednani do nemocnice na vysetreni strev, budou mu davat kontrastni latku (konecnikem) a zjistovat, zda je nema zuzena, atd..... tohle vysetreni jsem si vydupala
Petsli, sono je na streva nanic, nejsou videt...

Takze uvidime, co nam reknou, pak mame jit 14.4. do te gastro-poradny (proktologie je pry jeji soucasti) a kdyz se to nezmeni, tak bych te pozadala o ten kontakt k vam...

Malej furt netlaci butterdumbom


http://lilypie.com/pic/2009/11/09/cQli.jpghttp://lb4f.lilypie.com/AEvnp1.png
http://lilypie.com/pic/2009/11/09/kbYD.jpghttp://lb1f.lilypie.com/LmPrp1.png

Není tady

 

#69 1. 4. 2009 15:51

Tiffany
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 19. 9. 2007
Příspěvky: 578

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Ahoj Adule,

to je teda síla, chudák malej. Ten už z toho musí být asi pěkně vyčerpanej, jak fyzicky tak psychiky. Doufám za Vás, že prostě musí být líp smile . Je dobře, že součástí tý gastroporadny je proktologie, v tom případě by o tom měli znát daleko víc než na té chirurgii. A to vyšetření, co sis vydupala, je taky dobrý, tohle Matesovi dělali taky. A vy nebudete hospitalizovaný aspon den před tím. Ty střeva musí být totiž uplně prázdný, takže my jsme tohle absolvovali v rámci toho týdenního vyšetření v nemocnici. Držíš docela dietku a dávají ti klystýry, aby střeva byly uplně prázdný. Matěj říká, že si na to pamatuje.
     No a k Eli. Měli jsme jít na tu kontrolu, ale M. je nemocný a celý dopoledne ho doma fakt samotnýho nenechám. Sice je mu osm, ale pořád je to dítě a my bychom byli na druhym konci města. Posledních 14 dní bylo úžasných, kakala i několikrát denně, dokonce se nám začlo dařit dřív než jsem ji stačila dát čípek. Tak jsem o tom mluvila s paní doktorkou po telefonu a máme čípky vysadit, ostatní nechat a půjdeme na ko asi za 14 dní. Včera byla taky bez čípku dokonce dvakrát za den. Dnes teda nic, ale nezoufám, už vim, že kdyby něco, nasadim celej def.režim. Jo a čaj už mi pije minimálně, pořád jí ředim hruškový džus a snad i to zabírá smile . Tak pak ti povim za těch 14 dní co a jak, sama jsem zvědavá, jestli už to bude o.k. Vám držim palečky smile .

Není tady

 

#70 1. 4. 2009 23:47

Adule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň
Registrovaný: 12. 11. 2006
Příspěvky: 1953

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Tiffany, tak to je super zprava, ze se vam takhle uz dari........tummenupp Sice cipky nic moc, ale snad budete pokracovat i nadale bez nich... a naucilo to malou ten defekacni rezim???
Ja ti reknu, ze je to fakt peklo.....vcera malej zas nekadil, takze jsme mu rekli, ze dame dneska klystyr, pokud se nevykadi a on povida: Dej mamo klystyr a delej to pomalu dumbom Uz mi prijde, ze radsi pretrpi ty 2-3 minuty a ma klid. A kdyz se ho zeptam, zda mu to nevadi, tak rekne, ze ne dumbom
Tak ted fakt nevim, a to ti nasi dr. tvrdili, ze ma byt klystyr nenavykovy........ dumbom

Jeste k tomu vysetreni, jak to probiha??? Mame nastoupit do nemocnice ve stredu, ale vysetreni mu budou delat az v patek, protoze jak jsem tehu, tak tam s nim ma byt v patek na ty rentgeny manzel...to bude cele 2 dny hladovet??? Nebo mu daji vyzivu do zily??? A pak mu jako vstriknou tu kontrastni latku konecnikem do strev a rentgenujou...vzdyt to musi vytlacit, je to jako klystyr, ne???

Asi nakonec budem kontaktovat tu vasi proktologii.....to vis, jsem z toho uz na nervy, porod se blizi a do toho tohle a s dudlik bude jeste hur...hlavne aby se to zlepsilo. Ta vase proktologie je soukroma ci v ramci nejake nemocnice???


http://lilypie.com/pic/2009/11/09/cQli.jpghttp://lb4f.lilypie.com/AEvnp1.png
http://lilypie.com/pic/2009/11/09/kbYD.jpghttp://lb1f.lilypie.com/LmPrp1.png

Není tady

 

#71 2. 4. 2009 8:42

Tiffany
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 19. 9. 2007
Příspěvky: 578

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Ty jo, tak on už chce raději sám klystýr, chudinka malej...hjarta . K tomu vyšetření, tak to by tak nějak odpovídalo, když nastoupíte ve středu a pak Vám to budou dělat v pátek. No, já už si to tak moc bohužel nepamatuju, ale mám takovej pocit, že den před tím bude moct jen pít nebo polívku jako vývar. Já tě ted nechci strašit, protože už si to vážně tolik nepamatuju, ony tu střeva prostě musí být prázdný no. Ale dá se to určitě vydržet, horší by bylo, kdyby i to pití nesměl. Co třeba děti nesmí, když jdou na operaci.
     A na tom rentgenu už to bude určitě dobrý. Já v té době byla taky těhule a byla jsem s Matesem v nemocnici, si právě pamatuju, že on tam byl sám, protože jsem tam nesměla. Když o tom tak přemýšlim, tak jediný další vyšetření je už jen ta histologie. Takže je dobrý, že Vám ted udělají tohle. Ale ten defekační režim je taky určitě dobrá věc. Takže, kdyby si pak chtěla kontakt, tak Ti písnu SZ, je to součást normální nemocnice. Ještě po tom rentgenu, dostanete zase klystýr, aby z něj ta kontrastní látka vyšla, ta tam nesmí zůstat, to bude dobrý, neboj hjarta . Pokus se být v klidu kvůli miminku smile .

Není tady

 

#72 29. 4. 2009 16:15

Tiffany
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 19. 9. 2007
Příspěvky: 578

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Adule, tak jak jste na tom? Jak proběhlo vyšetření v nemocnici? Pokud by to bylo opravdu psychický, tak fakt stále doporučuju ten režim, u nás v poho smile , opět musim zatukat. Ozvi se smile .

Není tady

 

#73 29. 4. 2009 22:00

Adule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň
Registrovaný: 12. 11. 2006
Příspěvky: 1953

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Tiffany, nejak jsem nestihala, sorry hmm Vysetreni v nemocnici ukazalo, ze je to psychicke, respektive se prokazalo, ze to neni ani metabolicke, ani anatomicke, takze rekli, ze je to psychicke. Na rentgenu, kdy mu napumpovali asi 1,5 l te kontrastni latky, tak se ukazalo, ze vubec neumi zapinat ten brisni lis....mladej sedel na nocniku a vypravel, jakoby nic wink Jinak ty problemy se vyhrotily tim, ze tam mel starou stolici...delali mu 2 dny po 6 klystyrech a mysleli, ze se zcela vyprazdnil, ale ta kontrastni latka ukazala, ze nahore je jeste tuha stara stolice a vse teklo jen okolo ni, takze jsme mu pak doma davali jeste 4 dny yal-gel a od te doby tuk, tuk, tuk dobry, nekdy jde kazdy den, nekdy obden...navysili mu duphalac a lepicol pro deti, to mame praktikovat 3 mesice, kdyz to nepujde, mame dat doma klystyr nebo yal-gel. Pokud se to nezlepsi, tak pak nam pry daji ten vas rezim....tak uvidime.
Jinak ma jeste cvicit s mickem na brise, aby se naucil zapinat brisni svaly a ten lis?
Tentokrat musim dr. pochvalit, byli maximalne vstricni a ochoni pomoci, holt chirurgove neleci, ti jen rezou... roll

A co mala? Uz je uplne bez cipku??? A chodi v pohode???


http://lilypie.com/pic/2009/11/09/cQli.jpghttp://lb4f.lilypie.com/AEvnp1.png
http://lilypie.com/pic/2009/11/09/kbYD.jpghttp://lb1f.lilypie.com/LmPrp1.png

Není tady

 

#74 4. 5. 2009 14:47

Tiffany
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 19. 9. 2007
Příspěvky: 578

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Ahoj Adule,

      teda to bych taky nevěřila, že po tolika klystýrech tam bude ještě něco mít. No těpic. Ale je dobře, že tam má všechno v pořádku smile . Hlavně, že kakáte smile . A koliká dáváte toho Duphalacu, když je tada max. 10 ml na den? Lepicol snad ani neznám, se musim teda přiznat. 
      Je fajn, že se k Vám chovali dobře, však si také v pokročilym těhotenství vid. Aspon už tu nemocnici máte za sebou. Tak zase napiš, jak pokračujete. Držim palce.

Není tady

 

#75 8. 5. 2009 21:10

dodo
♥♥♥----
Místo: Královéhradecký kraj
Registrovaný: 28. 6. 2007
Příspěvky: 243

Re: Chronická zácpa u dvouletého dítěte?

Teda děvčata, co tady čtu - obdivuju vaši výdrž a trpělivost - musí to být fakt náročné. Držím vám i těm vašim drobečkům fakt palce a moc na vás myslím. Jsem ráda, že jsem se nakonec dočetla, že se to v obou případech (Adule i Tiffany) pohnulo k lepšímu. hjarta
P.S. mně u malý zabírá červená čočka (je loupaná,taková malá, mají i v Bille nebo v racionálce) - trošinku cibulky, i zelené, osmahnout na trošce oliv. oleje, pak dát tu čočku (nemusí se máčet předem, jenom ji propláchnu jako rýži a šup do hrnce), a pak vařit doměkka - resp. já ji dělám do kašovita, a dosolit. Nechávám ji řidší. Nevím, jestli vám to budou jíst, je to zase něco trochu jiného chuově, ale u nás to zabírá. A je to rychle hotové teplé jídlo plné vlákniny a minerálů.


P.P.S. Na tom psyliu píší, že to je pro děti tuším až od 6 let, tak nevím, takže jsem to malé ani nezkoušela.

Tak se držte smile

Upravil(a) dodo (8. 5. 2009 21:16)

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů