Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#676 10. 11. 2009 10:46

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: dlouhodobá nevěra

laureene napsal(a):

Tak tohle mi nedá, abych nezareagovala...
To jsi Pan nemyslela úplně vážně, viď?
Vždyť jen tady na babinetu je přece řada těch, co žijí např. po nevěře mnohem lépe než před ní, aniž by se nutně rozvedli.  :-))
To nejde takhle zobecňovat.
Bohužel bych řekla (někde jsem to četla, už nevím zdroj, ale připadá mi to hodně pravdivé), že rozdíl, mezi rozvedenými a nerozvedenými je velmi často pouze v tom, že ti první jsou rozvedení.

Myslím to smrtelně vážně.
Možná ty jsi ale v mém textu nepostřehla ono "dost často", takže je to jen tvoje mysl, která moje slova zobecnila.
To, co jsem napsala, se vůbec nevylučuje s tím, co píšeš ty.
ANO, mezi lidmi, kteří nevěru usrtáli a nerozvedli se, je mnoho těch, kteří se poučili a jejich soužití je nyní mnohem lepší, než před nevěrou. Stejně tak tam jsou i ti, kteří se nepoučili ani trochu a jen o to víc "utáhli šrouby", takže to, kdy "strhnou závity", je nadále jen otázkou času.
A pochopitelně rozdíl mezi rozvedenými a nerozvedenými je takém velmi často jen v tom, že ti první jsou rozvedení stolt I s tím naprosto souhlasím.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#677 10. 11. 2009 10:48

laureene
♥♥♥♥---

Nechci z toho zase dělat větné rozbory, ale vždyť jo, Sel, naprosto s Tebou souhlasím. Takhle jak Ty to chápu taky.

ALE napíše-li někdo, že: " Rozdíl mezi rozvedenými a nerozvedenými dost často spočívá právě v tom, že ti první si to "naběhnutí"  na rozdíl od těch druhých dovedou nejen přiznat, ale taky s tím něco udělat", evokuje mi to celkem jasně, co že ta či ona skupina ne/udělala. stolt

Není tady

#678 10. 11. 2009 11:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, to je v poriadku. Ale "dosť často" neznamená vždy. Neznamená to ani len väčšinu. smile Len dosť často. Možností je X a spolu tvoria 100%. A je fakt, že dosť často je to tak, ako písala Pan. Ale určite nie VŽDY(to by som sa asi ohradila aj ja stolt ).
Slová sú ošemetné, ale pri virutálnom kontakte sú jediný dorozumievací prostriedok, tak s nimi treba zaobchádzať opatrne(to pripomínam aj sebe, aby bolo jasné wink ).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#679 10. 11. 2009 11:42

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

No, to je v poriadku. Ale "dosť často" neznamená vždy. Neznamená to ani len väčšinu. smile Len dosť často. Možností je X a spolu tvoria 100%. A je fakt, že dosť často je to tak, ako písala Pan. Ale určite nie VŽDY(to by som sa asi ohradila aj ja stolt ).
Slová sú ošemetné, ale pri virutálnom kontakte sú jediný dorozumievací prostriedok, tak s nimi treba zaobchádzať opatrne(to pripomínam aj sebe, aby bolo jasné wink ).

Ano,ty slova jsou zapletkou a je dost casto potreba si na ne davat pozor a volit je tak aby nevnesly do diskuze nedorozumeni.  To znaaaam.  big_smile
Souhlasim tedy s Lau ze volba slov v te vete od Pandory o rozdilech mezi rozvedenyma a nerozvedenyma ... je neprilis sikovne formulovana na skle. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#680 10. 11. 2009 12:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

laureene napsal(a):

Nechci z toho zase dělat větné rozbory, ale vždyť jo, Sel, naprosto s Tebou souhlasím. Takhle jak Ty to chápu taky.

ALE napíše-li někdo, že: " Rozdíl mezi rozvedenými a nerozvedenými dost často spočívá právě v tom, že ti první si to "naběhnutí"  na rozdíl od těch druhých dovedou nejen přiznat, ale taky s tím něco udělat", evokuje mi to celkem jasně, co že ta či ona skupina ne/udělala. stolt

OK, to chápu.
Každému to obvykle evokuje přesně to, co momentálně sám aktuálně řeší a na co je tedy "háklivý" stolt
To není nic proti ničemu a i to je "zpětná vazba" smile

Není tady

#681 10. 11. 2009 12:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Selima napsal(a):

Přesně tak.
Proto já si vážím každého, kdo se zeptá, jako Lau, aby se ujistil, zda správně rozumí, místo toho, aby si vytvářel vlastní domněnky a na jejich základě pak fabuloval a rozvíjel na skle (vlastní) hovadiny roll

Není tady

#682 10. 11. 2009 12:41

laureene
♥♥♥♥---

OK, jsem se "zahákla" nikoli na "dosti často", ale na "právě v tom".
A už bych to nechala tímto plavat...

Není tady

#683 10. 11. 2009 12:50

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

laureene napsal(a):

OK, jsem se "zahákla" nikoli na "dosti často", ale na "právě v tom".
A už bych to nechala tímto plavat...

Lau, skutečně už poslední poznámka: opravdu si cením toho, že nepíšeš blábol ve smyslu: "blbě/jinak JSI to napsala", ale reaguješ moudrým: "JSEM to blbě/jinak pochopila"
To je totiž gro zdejších diskuzí stolt
A ujíždí nám to tu naprosto všem.
Můžeme spolu v ledasčem nesouhlasit, ale v tomhle u mne boduješ tummenupp

Není tady

#684 10. 11. 2009 17:24

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Lau, skutečně už poslední poznámka: opravdu si cením toho, že nepíšeš blábol ve smyslu: "blbě/jinak JSI to napsala", ale reaguješ moudrým: "JSEM to blbě/jinak pochopila"
To je totiž gro zdejších diskuzí stolt
A ujíždí nám to tu naprosto všem.

To nemeni nic na tom,ze jedna vec je sice ta,ze (jak) clovek muze neci vety chapat tak ci onak dle sebe,ale druha vec s tim velice uzce souvisi a to neoddelitelne,coz je to,jakym zpusobem je veta formulovana a to i sledovat v celem kontextu.
Jedno si tedy i Ty Pan budes potrebovat priznat a to se tyka prave toho jakym zpusobem jsi tu vetu formulovala -to nelze okecat nicim z toho o co jsi se pokusila.    smile  wink

I tohle ujizdi nam vsem. Formulace vet. smile

Není tady

#685 10. 11. 2009 23:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Hir, ty u mne nijak neboduješ, chápeš to, že?

Není tady

#686 10. 11. 2009 23:22

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pan,ty u me nijak nebodujes,chapes to,ze?

Není tady

#687 10. 11. 2009 23:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

Jasně, ozvěno wink

Není tady

#688 11. 11. 2009 10:41

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

hirondel napsal(a):

Jasně, ozvěno wink

offtopic
Ozveno rikas ,Pan?  No,je to jeste uplne jinak.    wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí