Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 3. 2. 2009 10:16

sandra
♥♥♥♥♥♥-

občerstvení pro návštěvu

Ahoj, chystám večírek a ráda bych připravila nějaké občerstvení - chuťovky, jednohubky a tak. Nemáte nějaký tip, co by bylo vhodné, aby toho bylo dost, a zároveň aby to pro mě, začínající kuchařinku gloria , nebylo moc náročné? big_smile

Děkuji a hezký den smile

S.

Není tady

#2 3. 2. 2009 10:27

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Re: občerstvení pro návštěvu

Už se to tady někde propíralo , zkus se podívat.

Já většinou návštěvy krmím těstovinovým salátem, nebo šneky s listového těsta a nebo krabí pomazánkou s celerem

Není tady

#3 3. 2. 2009 10:45

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Romča napsal(a):

Já většinou návštěvy krmím těstovinovým salátem, nebo šneky s listového těsta a nebo krabí pomazánkou s celerem

Ahoj Romčo, já už se dívala do "Kuchyňky" a jsou tam spíš pomazánky. Ty využiju taky. Nemohla bys mi prosím říct ten tvůj recept na těstovinový salát? smile

Není tady

#4 3. 2. 2009 10:57

Bublina
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

Já taky dělám šneky a krabí pomazánku(je to vděčný) a nebo závin na slano.
Ale jinak nevím nevím klasika chlebíčky,jednohubky,..............

Není tady

#5 3. 2. 2009 10:57

Romča
♥♥♥♥♥♥-

Používám nudle - vřetena, pak dám co mám , rajčata, papriku, čínské zelí - to musí být a nabyde to lol , čerstvý okurek, kukuřici, strouhaný tvrdý sýr a na kostičky šunkový salám, přidávám majonézu na půl s bílým jogurtem

a nebo nudle, tuňák, olivy, rajčata, paprika, okurek, ledový salát a kukuřici

sandra napsal(a):

Romča napsal(a):

Ahoj Romčo, já už se dívala do "Kuchyňky" a jsou tam spíš pomazánky. Ty využiju taky. Nemohla bys mi prosím říct ten tvůj recept na těstovinový salát? smile

Není tady

#6 3. 2. 2009 12:10

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Romča napsal(a):

Používám nudle - vřetena, pak dám co mám , rajčata, papriku, čínské zelí - to musí být a nabyde to lol , čerstvý okurek, kukuřici, strouhaný tvrdý sýr a na kostičky šunkový salám, přidávám majonézu na půl s bílým jogurtem

sandra napsal(a):

Romča napsal(a):

Mňam tongue děkuju godlike

Není tady

#7 3. 2. 2009 13:13

Romča
♥♥♥♥♥♥-

Není zač wink

sandra napsal(a):

Romča napsal(a):

sandra napsal(a):

Mňam tongue děkuju godlike

Není tady

#8 4. 2. 2009 20:30

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

také dělám různe věci z listového těsta naslano... šneky, nebo roličky. nabalim tam sunku, syr a posypu sezamem, kazdy si chvali. Jinak krabi, cesnekova pomazánka.

Není tady

#9 5. 2. 2009 5:14

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Holky, jak děláte tu krabí pomazánku?

Není tady

#10 5. 2. 2009 8:52

Romča
♥♥♥♥♥♥-

Babucha napsal(a):

Holky, jak děláte tu krabí pomazánku?

Převařím celer, aby nebyl ani tvrdý ani měký a nastrouhám ho na struhadle, pak nastrouhám polozmrzlé krabí tyčky, osolím, dost zakapu citronem (někdy i celým) a přidám majonézu.

Není tady

#11 5. 2. 2009 9:49

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

tak já dělám bez celeru - krabi tycinky na male kosticky(mini), majolku, (da se nahradit cast i jogurtem), sul, pepr, citron... a na ozdobu davam kousek citronu.

Není tady

#12 5. 2. 2009 10:26

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

šneky vřele doporučuju stolt pak ještě třeba párky v těstíčku, sušené švestky zabalené ve slanině a zapečené. Všechny možné pomazánky, nakrájenou zeleninu na proužky a k tomu slaninový dip (jediný způsob jak do chlapa narvat zeleninu lol lol ), domácí sýrové sušenky (buď ze sýrového těsta, nebo jen posypat listové sýrem) no a taky spoustu oříšků tongue

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#13 7. 2. 2009 20:43

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Já nejraději dělám česnekovou pomazánku (česnek, taveňák a máslo + sůl) a zdobím nakládanou paprikou a okurkou.
Když mám návštěvu, která má ráda sladké, dělám kokosové kuličky (máslo, strouhaný kokos, cukr a med). Do kuliček dám více másla, aby pak šly ještě v kokose obalit. Někdy přidávám donitř ještě rozinky. Pak nechám tak 1-2 hodinky ztuhnout tongue .

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#14 8. 2. 2009 16:05

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

tuli: ja delam cesnekovou podobne, jen dam jeste jednu lucinu, je to pak trosku ridsi, ten tavenak je silene husty vetsinou, a tak to nasleham a takovy jemnejsi.. ale mnam...

Není tady

#15 14. 2. 2009 19:08

x62358
Host

Krabí dělám se zakysanou smetanou. Jen nadrbu krabí tyčinky a přidám zakysanou smetanu.

#16 20. 2. 2009 9:21

Citronka
♥♥♥----

Romča napsal(a):

Převařím celer, aby nebyl ani tvrdý ani měký a nastrouhám ho na struhadle, pak nastrouhám polozmrzlé krabí tyčky, osolím, dost zakapu citronem (někdy i celým) a přidám majonézu.

Vyzkoušela jsem a musím říct, opravdu vynikající, dnes budu dělat zase tummenupp

Není tady

#17 20. 2. 2009 12:39

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Citronka napsal(a):

Romča napsal(a):

Vyzkoušela jsem a musím říct, opravdu vynikající, dnes budu dělat zase tummenupp

Zkus přidat nastrouhané vejce na tvrdo a cibulku posekanou na jemno! tummenupp

Strach je malá smrt...

Není tady

#18 20. 2. 2009 12:42

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

a někdy dávám i sterilovanou kukuřici

Strach je malá smrt...

Není tady

#19 20. 2. 2009 13:29

Romča
♥♥♥♥♥♥-

Žeeee , jen se dělají bulvy za ušima.

Citronka napsal(a):

Romča napsal(a):

Není tady

#20 27. 2. 2009 22:38

leny.wood
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kladensko
Web

u nás se krom již zmíněného dělají dva druhy sýrových rolád smile jsou vynikající a mizí vcelku rychle wink

Člověk míní, život mění.
Život je krásný, ale přesto končí smrtí.
http://leny-wood.wp.cz/wp-content/uploads/wp.cz/leny-wood/horse.jpg

Není tady

#21 26. 4. 2009 21:44

dasad
♥♥♥----

ja delavam treba kureci kridla, k tomu kopu zeleniny a pecivo. Je to rychle a jednoduche na pripravu a vsem vzdycky chutna http://www.nadoma.cz/recepty/1441-kurec … a-na-medu/

Není tady

#22 12. 5. 2009 20:14

monísek8
♥♥-----

A my třeba opravdu na rychlovku dáme listové těsto (jako čtvereček)na to třeba rajče,okurku,klobásku trochu koření (třeba grilovací nebo takové) a na to sýr nebo se to přehne a je z toho taková kapsička a krásně se to zapeče je to vážně rychlovka ale výborná smile

Není tady

#23 12. 5. 2009 21:44

lojzik
♥♥-----

Já dělám tohle - máme dost často dětské návštěvy a i ženské to uvítají kvůli postavě, našla jsem to na stránkách helmansu.
Křupavé zeleninové rolky
2 mrkve
1 mladá bílá ředkev 
1/2 červené kapie
8 plátků rýžového papíru
hrst čerstvých rukolových lístků
čerstvé lístky bylinky (šalvěj, saturejka aj.)
Tatarská omáčka s křenem a rajčaty
Tatarská omáčka s houbami
Mrkev a ředkev oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky dlouhé asi 10 cm, papriku nakrájíme na větší hranolky. Do mísy nalijeme studenou vodu, namočíme do ní plát rýžového papíru a ihned vytáhneme. Poté plát položíme na pracovní desku a necháme chvíli nabobtnat. Na spodní okraj plátu položíme lístky rukoly, na ně nudličky mrkve a ředkve a hranolky papriky a srolujeme. Při rolování plát mírně natahujeme, abychom udrželi zeleninu pevně pohromadě. Před dokončením rolování položíme na rýžový papír lístky bylinky a dorolujeme. Hotové rolky překrojíme napůl a namáčíme do Tatarské omáčky s křenem a rajčaty nebo s houbami.

Není tady

#24 29. 5. 2015 22:51

jana-ul.
♥------

U nás frčí šneci z listového těsta se šunkou, sýrem a kečupem. Pak jsou velice oblíbené jednohubky ala Caprese - na párátko napíchnu cherry rajčátko a malou mozzarelku - říká se jim třešinky, v Albertu je mají za sníženou cenu, posypu nasekanou bazalkou a zakápnu olivovým olejem a balsamikem. A do třetice ještě doporučuji česnekovou pomazánku :-)

Není tady

#25 30. 5. 2015 21:11

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

jana-ul. napsal(a):

A do třetice ještě doporučuji

to tady míníš jakoby "nenápadně" v každém příspěvku propagovat ten supermarket?

Strach je malá smrt...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí