Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 2. 2. 2009 21:45

Bublina
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

musí být antibiotika na angínu?

Musí být antibiotika n angínu nebo ne?Teploty už nemám,ale bolí mě v krku a mám tam čepy.JInak se cítím fajn.Mám jít za MUDR a nechat si napsat antibiotika?Nebo to zmizí,když si si stříkám orofar?

Upravil(a) Bublina (2. 2. 2009 21:48)

Není tady

#2 2. 2. 2009 21:53

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Re: musí být antibiotika na angínu?

Nejsem doktor,ale někdy jsou prostě potřeba.Hlavně bych si nechala udělat výtěr.Pokud mᚠbolesti v krku už delší dobu..Může se klidně jednat o nějakýho (stafylokoka,streptokoka).ani to nemusí být angína..Za dr.bych rozhodně došla od toho tam je..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#3 2. 2. 2009 22:14

clavel
♥♥♥♥♥--

hele, ja jednou mela anginu, nemela jsem teplotou, zadne kasel nic... akorat cepy v krku, a kvuli tomu jsem byla doma 14 dni...  a pritom mi vlastne nic nebylo smile kazdopadne jsem na to dostala antibiotika...

Není tady

#4 18. 2. 2009 9:55

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

angina je způsobená nejčastěji bakterií streptococcus pyogenes. vzácněji i adenoviry. takže v případě čepů si myslim že jsou antibiotika nutná. ale nechala bych si udělat výtěr aby se přesně zjistilo co v krku mám a aby atb nebyly širokospektrý.

Není tady

#5 18. 2. 2009 21:38

bozenka
♥♥-----

Streptokokus je bakterie, která je častým původcem angíny a/nebo zánětu krčních mandlí. Dalším původcem může být Stafylokokus, oba původci mohou být uloženy v organizmu a nemusí se projevit, ale pokud se tito lidé setkají s citlivou osobou, přenesou infekci na ni (přenašeči). Protože se jedná o infekční onemocnění, je potřeba léčit příčinu, tj. použít vhodná antibiotika citlivá na původce onemocnění a ukončuje se velkou dávkou injekčního penicilinu (Pendepon), na který jsou Streptokoky citlivé. Streptokoky produkují toxiny, které mohou napadat různé tkáně, zejména srdce, ledviny nebo štítnou žlázu. Důležité je po léčbě posílení imunity a odstranění případných toxinů aby se nemoc nevrátila.

Není tady

#6 31. 5. 2021 21:49

Ludmilka3687
♥------

Já používám přírodní antibiotikum phytoxan, ATB jsem neměla snad 3 roky už.

Není tady

#7 29. 6. 2021 18:15

Kacabama
♥------

Phytoxan taky používám posledně jsem ho dala i synovi a zvládli jsme chřipku bez zbytečných antibiotik.

Není tady

#8 30. 6. 2021 10:21

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Kacabama napsal(a):

Phytoxan taky používám posledně jsem ho dala i synovi a zvládli jsme chřipku bez zbytečných antibiotik.

Chřipka je virové onemocnění a antibiotiky se neléčí.
Jinak upozorňuji, že spamování je zde zakázáno, takže pokud ještě někde budu číst další příspěvek o tomto přípravku, tak nejen že budu mazat, ale i banovat. Díky za pochopení.

Není tady

#9 30. 6. 2021 14:01

rina
♥♥♥♥♥♥♥

No teď na všech zdravotních vláknech jsou dvě nebo tři spamerky nebo kloní. Blbé je to, že pro jejich reklamy jsou odsunuta normální vlákna! dumbom

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#10 4. 7. 2021 20:16

Rouge
♥------

Záleží samozřejmě na dokroce, ale pokud jsou čepy, tak jsem určitě pro antibiotika. tummenupp

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí