|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Peťuli napsal(a):
Želvi, ty jsi teda číslo. No já jsem zjistila, že to stravování teď taky nic moc. Jím sice 5x denně, dokonce snad i docela zdravě, jenže je doba daňových přiznání = doba čokolád v šuplících, a že se tam moc neohřejí. Měla bych se nad sebou zamyslet.
Já za daňové přiznání od blízkých lidí dostávám Becherovku. Čokošku nejím. Takže mě v práci ve skříni cinkají lahve, nemívám v šuplíku čokoládu.

Čokolády na vaření, hořký čokolády s chilli, pomerančem, karamelem ... a když je nehůř tak ani mléčnou nepohrdu (většinou v březnu a červnu, když se termíny chýlí ke konci).
Není tady

Klubí, začala jsem o sobě vážně přemýšlet v pondělí... snídaně normálka, jím mussli sušenky s jogurtem... no ale pak jsem se učila, k tomu pila už druhý kafe (mám momentálně noční pochody po bytě kvůli horním řezáčkům)... a pak rychle připravit věci na plavání, nakrmit a dvě hodiny pochodovat venku, aby se malá vyspala před plaváním... tam to byl taky slušnej výdej s desetikilovým prckem, pak pochod domů a pak cvičení... a když jsme se protahovali, už na konci, tak se mi udělalo zle... hrozně zle... a secvaklo mi,že já od tý snídaně měla akorát jede jogurt v herně... já si vzala za svý, že když se nestihnu najíst do těch šesti, tak už nejím, protože není dobře jíst večer... všechno špatně.... podotýkám, že moje váha nijak neklesá, tělo se asi brání... jsem v nějakým divným kruhu... mám pocit, že jsem si hrozně zpomalila metabolismus a když se teď NORMÁLNĚ najím, tak začnu hodně nabírat.... nevím, jak z toho ven...

Není tady

petra72 napsal(a):
Peťuli napsal(a):
Želvi, ty jsi teda číslo. No já jsem zjistila, že to stravování teď taky nic moc. Jím sice 5x denně, dokonce snad i docela zdravě, jenže je doba daňových přiznání = doba čokolád v šuplících, a že se tam moc neohřejí. Měla bych se nad sebou zamyslet.
Já za daňové přiznání od blízkých lidí dostávám Becherovku. Čokošku nejím. Takže mě v práci ve skříni cinkají lahve, nemívám v šuplíku čokoládu.
![]()
![]()
tak tu becherovnu to by taky šlo, jen ne při práci, to by pak byly cifry
, já to nemám za přiznání, to jen tělo vyžaduje kompenzovat míru vypětí a stresu přiměřeným množstvím čokolády
Není tady

Tos mi Peto připomněla Kulový blesk... Jak Svěrák vytahoval ty lahve....tohle byl žlučník, tohle ledvinový kameny...

Není tady

Peťule, ty se živíš jako daňový poradce na volné noze? To já bych chtěla taky, když Bůh dá a jednou budu mít třeba to razítko
to pak klidně budu i ty přiznání přiznávat 

Není tady

Želvičko, já se tím kdy nejpozději večer jíst taky dřív trápila, ale teď už na to kašlu. Když mám hlad, tak něco malého zobnu klidně i v deset večer, protože jinak bych stejně neusnula. A s tím, že má tělo nějakou optimální váhu s tím mi nezbývá než souhlasit. Celkem bez problémů jsem na 55 kg, ale kdybych chtěla jít níž tak jen za cenu drastického omezování v jídle, nebo drastického cvičení (a tím, že chodím jen jednou týdně na jógu a jinak na procházky se psem, tak tohle pro mě prostě není).
Není tady

Jo, jo .... na volné noze, jak mi jednou řekl syn, když byl nemocný: Maminko, ty to máš úžasný, ty si můžeš udělat volno kdy chceš, viď? A já na to: To máš naprostou pravdu a pak si to můžu dodělat taky kdy chci.
Není tady
No, oni se povětšinou totiž ptají, co za to chci a já odpovídám, že nic, že to nebylo tak moc práce (myslím tím třeba společné zdanění-vloni, nebo když má někdo souběh zaměstnání, atd.)... a oni se tedy zeptají tajně kolegyně, co mi mají přinést - jakou čokošku jím a tááák.
No a kolegyně jim - znalá věci - vždy řekne, že na sladký mě neutáhnou, tak ať přinesou bechera a že jim to spočítám a vyplním... Tak mi tu v práci vzniká nedobrovolný bar...

petra72 napsal(a):
Peťuli napsal(a):
![]()
![]()
Mám nějak vyschlo k krku tak sem s tím. A pak určitě to pití nedostáváš z rukou doktora, to by byl jen alkoholismus a to je metla lidstva takže sem bude se likvidovat a cirhoza jater taky není pro tebe to nejlepší.
Poděl se

Není tady
Želvička17 napsal(a):
Peťule, ty se živíš jako daňový poradce na volné noze? To já bych chtěla taky, když Bůh dá a jednou budu mít třeba to razítko
to pak klidně budu i ty přiznání přiznávat
Nemám kulaté razítko, ale dělám účto a daně už 18 let - jako podnikatelka i jako zaměstnanec.
Upravil(a) petra72 (18. 2. 2009 11:47)

Peťuli napsal(a):
Jo, jo .... na volné noze, jak mi jednou řekl syn, když byl nemocný: Maminko, ty to máš úžasný, ty si můžeš udělat volno kdy chceš, viď? A já na to: To máš naprostou pravdu a pak si to můžu dodělat taky kdy chci.
no je to o ústa, že ti klienti si to řeknou... něco zvořu, řeknou si to... budu dobrá, řeknou si to...
no uvidíme, co život přinese... hodně moc se mi líbí ta vidina, že nebudu muset být někde zaměstnaná, nebudu muset spěchat pro dítě do školky...
jenže, jenže, jenže....

Není tady
Zlatíčko Pisateli, ty mi tam drž místo na protialkoholním.... 

petra72 napsal(a):
No, oni se povětšinou totiž ptají, co za to chci a já odpovídám, že nic, že to nebylo tak moc práce (myslím tím třeba společné zdanění-vloni, nebo když má někdo souběh zaměstnání, atd.)... a oni se tedy zeptají tajně kolegyně, co mi mají přinést - jakou čokošku jím a tááák.
No a kolegyně jim - znalá věci - vždy řekne, že na sladký mě neutáhnou, tak ať přinesou bechera a že jim to spočítám a vyplním... Tak mi tu v práci vzniká nedobrovolný bar...![]()
![]()
Hi, tak to já jsem asi bestie... víš lidi co tomu vůbec nehověj si myslí, že je to právě hoooodně složitý.... a já vždycky dělám kolem toho tááák moc chytrou... 

Není tady

Jo a jinak s tím stravováním na mateřské, když si tak vzpomínám, tak to teda bylo ještě horší než u tebe, většinou jsem si ráno uvařila kafe, nestihla ho vypít a našla ho někde večer, když jsem uklízela. Malý byl tak trochu neřízená střela, takže jsem musela být celý den ve střehu, abych nepřišla o dítě a jídlo šlo samozřejmě stranou. Večer v klidu zaspal (aby ne když řádil celý den a v poledne dal pouze půlhodinovou spánkovou pauzu) a já se konečně mohla najíst, takže pak padlo všechno co jsem našla a každý večer jsem si pak říkala, že zítra to už určitě bude jinak ......
Není tady

Peťuli napsal(a):
Želvičko, já se tím kdy nejpozději večer jíst taky dřív trápila, ale teď už na to kašlu. Když mám hlad, tak něco malého zobnu klidně i v deset večer, protože jinak bych stejně neusnula. A s tím, že má tělo nějakou optimální váhu s tím mi nezbývá než souhlasit. Celkem bez problémů jsem na 55 kg, ale kdybych chtěla jít níž tak jen za cenu drastického omezování v jídle, nebo drastického cvičení (a tím, že chodím jen jednou týdně na jógu a jinak na procházky se psem, tak tohle pro mě prostě není).
Já jsem na šedesáti a i kdybych si stoupala na hlavu, na uši, dělala kotrmelce, mám smůlu, nesrazím to... a asi je i pravda, že ono by mi to moc neslušelo, já jsem pak v ksichtě taková vycuclá... 

Není tady

petra72 napsal(a):
Zlatíčko Pisateli, ty mi tam drž místo na protialkoholním....
Ještě, že si za ta přiznání říkám o peníze, protože kdybych si to vybrala v becherovkách, tak tam už jsem. 
Není tady

Peťuli napsal(a):
Jo a jinak s tím stravováním na mateřské, když si tak vzpomínám, tak to teda bylo ještě horší než u tebe, většinou jsem si ráno uvařila kafe, nestihla ho vypít a našla ho někde večer, když jsem uklízela. Malý byl tak trochu neřízená střela, takže jsem musela být celý den ve střehu, abych nepřišla o dítě a jídlo šlo samozřejmě stranou. Večer v klidu zaspal (aby ne když řádil celý den a v poledne dal pouze půlhodinovou spánkovou pauzu) a já se konečně mohla najíst, takže pak padlo všechno co jsem našla a každý večer jsem si pak říkala, že zítra to už určitě bude jinak ......

já piju někdy ve dvě kafe co jsem si dělala ráno v osm... no jsem docela dobrej čuník 

Není tady

Hele Peťulí a můžu Tě zneužít? Já přemýšlím - přihlásila jsem se na FÚ, tedy zaregistrovala, páč jsem si vyřídila živnosták na vedení účta.... což jsem ještě do konce roku 08 nezačala vůbec dělat, no a protože jsem tuto živnost nezahájila, tak jsem to nenahlásila na sociálku ani na VZP, to zahájení živnosti... no a teď budu dávat přiznání... uvádět budu pouze příjmy ze závislé činnosti, přemýšlela jsem, že si udělám na to vedení účta ztrátičku, abych měla co odečítat, až někdy se k tomu účtování dokopu... ale pak jsem to přehodnotila, že radši budu uplatňovat paušál... takže... přiznám jenom par. 6, par. 7 jakoby není... jenže... na FÚ vědí, že mám živnosťák, ty info už má určo i sociálka a pojišťovna... myslíš, že se v tom začne někdo hrabat, jako proč nezdaňuju i par. 7?

Není tady
Klubko napsal(a):
Mazlík a Nabuko by do Prahy nejely?
Mazlík by ráda jela, ale bude dávat do pořádku byteček po výměně oken
. Ale v duchu budu s vámi a bude mě užírat závist, že vy si tam užíváte a já musím makat
. Prosím o tichou vzpomínku
.
Není tady
Klubko napsal(a):
Ahoj, my s Vendou jedeme na víkend ke švagrové (teda vlastně bývalé švagrové). Do Krušných hor, máme si prý vzít řetězy. 
Není tady
Nabu, to si vemte. Dnes mi přijede bratranec z "venkova" nad Děčínem. Každé ráno odhazuje sníh od garáže, že ani jeho Medvěd 4x4 nevyjede:)
Ale je tam krásně. Tak si to s vendou užijte!
Mazlí, chápu. Okna, prach je všude. Já ho měla i mezi kalhotkama. Jo v šuplíku.
ˇ
Želvi, ale to je jeasné, že když nejíš, tak se ti zpomalí metabolismus. Nikdo po tobě nechce husu ve deset večer. Ale večer si naloupat do krabičky jablka a pomeranče, pak je během dne ujídat. A namazat rohlík se sýrem a hodit ho k věcem do kočáru, není takový problém,ne? Ani na mateřské
Není tady
Mazlík napsal(a):
Klubko napsal(a):
Mazlík by ráda jela, ale bude dávat do pořádku byteček po výměně oken
. Ale v duchu budu s vámi a bude mě užírat závist, že vy si tam užíváte a já musím makat
. Prosím o tichou vzpomínku
.
Amen. Slibuji, že zamáčkneme slzu a květinu předáme:)
Není tady
Tak už vím, které jsi se ptala. 
Upravil(a) petra72 (18. 2. 2009 12:22)