Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 3. 2. 2009 14:40

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Regina napsal(a):

Želví, naštěstí je ta moje závislost na Babinetu regulovatelná, už nemám potřebu  viset na Babinetu i doma.Je lepší totiž se s Babinetkama a Babineťákama  scházet, aspoň poznáš, kdo  něco vypráví a kdo podle toho žije.

No tak to nezbývá než souhlasit smile

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#102 3. 2. 2009 14:42

Blossom
Host

majka.r.63 napsal(a):

Asi musí být hodně náročné žít s někým, kdo nemá žádnou slabost a zlozvyk.
Ivano, podle tvého vyprávění mi tvůj BM připadá jako robot kombinovaný s Mirkem Dušínem. Nebo jako náhradní tatínek.

Chci se Ivany zastat: To, že jste ještě nepotkali v životě fakt super chlapa, ještě neznamená, že vůbec neexistuje.

Já jsem svého muže vnímala podobně jako Ivana toho svého- jako skvělého člověka, prima chlapa, bezva manžela a tátu našich dětí. A on jím i byl. Dodnes se o něm i lidi v mém okolí často zmíní, jaká ho je škoda, jaký byl skvělý, velká osobnost.
Byl pro mě příjemně dominantní - se vším si věděl rady, byl mi oporou, ale přitom mě v ničem nedusil ani neomezoval. Nikdy jsem nepoznala to, o čem některé z vás píšou: urážky, ponižování, omezování jakýchkoli aktivit, skuhrání na to, kde jsem utratila peníze a za co apod.

U Ivany zasáhl osud v podobě její deprese a nové mladší ženy, u mě nás zas manžel neunesl podnikatelské stresy a začal tajně pít. A jelikož k tomu měl určitou genetickou dispozici, strašně rychle do toho spadl a už se nevyhrabal.

Cítím v některých věcech podobnost s Ivaniným příběhem. Hodně právě v tom, že nám naši manželé tím, jak byli dlouhá léta moc fajn, "nasadili vysokou laťku". Tím, že pamatuji, jaké to v partnerském vztahu má a může být, podvědomě hledám něco srovnatelně pěkného. Problém je v tom, že takovýchto chlapů fakt po zemi chodí jen pár. A tak si říkám, že jsem měla to štěstí, že jsem takhle 13 let mohla žít, že jsem to vůbec poznala. Ze svého okolí vím, že mnohé ženské nic podobného vůbec neprožily, ani pár měsíců, natož let. A proto jim to připadá tak nepravděpodobné, jako robot nebo Mirek Dušín.

#103 3. 2. 2009 14:48

Blossom
Host

Ještě dodatek - můj muž samozřejmě měl i své zlozvyky. Například byl docela bordelář, třeba jeho špinavé ponožky jsem sbírala vždycky po celém bytě. Takže žádný umělý robot. Ale v porovnání s těmi pozitivy mi tyhle drobnosti připadaly tak nicotné a nepodstatné, že jsem neměla potřebu se tím nějak víc zabývat, nějak to řešit. A žilo se mi s ním mnoho let fakt skvěle, nebylo to náročné, jak se zmiňuje majka, ale jen moc fajn.

#104 3. 2. 2009 14:50

D.
♥♥♥♥---
Místo: Praha-východ

Ivana napsal(a):

Salen, máš pravdu, přesně tak to cítím.
No a že lze žít i spokojený život bez něho? Lze, to nepopírám a snažím se o to. No, ale je to trošku jako byste předtím měli skvostný diamantový náhrdelník a svou vlstní chybou o něj přišli. Samozřejmě, že můžete žít bez něho, ale mrzí to a bolí.

Jestli by ses neměla snažit žít spokojený život sama se sebou a ne se snažit o spokojený život bez BM, pokud v tom tedy cítíš nějaký rozdíl.

A pokud jde o obětování se s dovolenou, na kterou si s sebou vezmeme někoho dalšího.. Pokud Ti pajajo nikdo nedržel pistoli u hlavy, tak myslím, že jsi měla na výběr. Já jsem jela na dovolenou párkrát s mojí babi. Naše vztahy nejsou ideální, ale obě dvě víme, že společnou dovolenou můžeme také získat(ona by si samotná k moři už netroufla/já jsem ráda, že mi někdy pohlídá v apartmánu psy atp.), takže jsme se snažily dohodnout na pravidlech a bylo to fajn. Nikdo z nás totiž nebyl oběť..

Lidé jsou tak svobodní, jak chtějí. James Baldwin

Není tady

#105 3. 2. 2009 14:53

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Blossom, hezky se to čte, škoda, že tam nebyl jen ten happyend. Vážím si lidí, kteří na sebe po rozvodu nekydají jen špínu. Fakt hezké a já ti to věřím stolt

Upravil(a) dixina (3. 2. 2009 14:53)

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#106 3. 2. 2009 15:11

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Blossom: máš úplnou pravdu. Já vím, že takových chlapů jako je můj BM, je málo a nemusím si nic vymýšlet, ani si ho stavět na piedestal, on prostě takový je. Samo, že má i své mouchy, např. tu spořivost. To se projevuje teď, když má už novou rodinu, tak dělá vše pro ni a nechce na své dvě děti z našeho manželství vydat ani o korunu víc, než jsme se dohodli. Nebo to, jak mě dokázal totálně vyřadit ze svého života. Takže si myslím, že vidím i chyby. Ale to, jak báječný byl po dobu našeho chození a manželství, to mi nikdo nemůže vymluvit. prostě to bylo krásné a jsem hrozně ráda, že jsem to zažila. Při své povaze jsem měla veliké štěstí, že jsem ho potkala a že jsme se do sebe zamilovali a vzali, že jsem s ním měla dvě úžasné, báječné děti. Vím, že to většina žen nikdy nezažije, dokonce i v době, kdy spolu jen chodí, ze začátku známosti, mají se svým chlapem jen trápení. A takové ženy nikdy nepochopí, jak může být některý muž bezvadný. Zdá se jim to vymyšlené, protože nic takového nezažily. Ale i otec mého BM je bezvadný chlap a jeho maminka je obdivuhodná žena, kterou miluju jako vlastní matku. Takže měl z čeho čerpat.
My jsme se i rozešli bez jakéhokoliv osočování, hádek nebo scén. Když jsem viděla, že můj BM je rozhodnutý odejít, nedržela jsem ho násilím, nedělala mu scény a podrazy, nechtěla jsem se mu nějak pomstít. Jsem na sebe pyšná, že jsem to dokázala "bez ztráty kytičky".

Upravil(a) Ivana (3. 2. 2009 15:16)

Není tady

#107 3. 2. 2009 15:12

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Želvička17 napsal(a):

Ne Seli, na Tebe nereaguju, protože i Ty si dokážeš přiznat, že je Ti někdy smutno že jo...
Nehraješ si na hrdinku, bereš život tak jak přichází... to je zdravý přístup...

Samozrejme, sú horšie chvíle a lepšie chvíle. Ale také boli aj vo vzťahu... tam dokonca bývali veľmi dobré tongue , ale potom aj veľmi, ale naozaj veľmi zlé. grater kapitulation C´est la vie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#108 3. 2. 2009 15:14

ajka50
♥♥♥----

Také moc nerozumím tomu,proč nevěříte Ivaně,že její manžel byl takový, jaký píše.S manželem jsem žila 27 let,z toho 23 manželé,v 44 letech zemřel..určitě měl nějaké chyby,kdo je nemá,ale mohla jsem se na něj ve všem spolehnout  ,byli jsme rovnocenní partneři, uměl se postarat o děti od miminka,co se týkalo domácnosti  mu nic nebylo na obtíž.Žilo se nám spolu dobře,byli jsme navzájem milenci i kamarádi...vlastně jsme spolu vyrůstali,   
  jeho ztrátu jsem hodně těžce nesla a pořád,je to 11 let,mně i dětem moc chybí,mám tříletou vnučku a je mi líto,že ji manžel nevidí,protože se hrozně moc na vnoučata těšil, a ta pomyslná "laťka" je u mne také dost vysoko,co se týká výběru partnera.

Není tady

#109 3. 2. 2009 15:15

pajaja
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha
Web

D.,to nebyla jedna dovolená,ale 20let,to je rozdíl a pistoli mi držela u hlavy tchýně.Já na to neskuhrám,ale mit nějaký vikend pro sebe by se líbilo každému nebo ne?

Není tady

#110 3. 2. 2009 15:17

D.
♥♥♥♥---

Pajajo, to myslíš vážně? V tom přípaadě se připrav, že nebudeš mít nikdy víkend pro sebe, ani vlastně život pro sebe, ale tak na to už jsi vlastně zvyklá, ne?

Není tady

#111 3. 2. 2009 15:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Ještě dodatek - můj muž samozřejmě měl i své zlozvyky. Například byl docela bordelář, třeba jeho špinavé ponožky jsem sbírala vždycky po celém bytě. Takže žádný umělý robot. Ale v porovnání s těmi pozitivy mi tyhle drobnosti připadaly tak nicotné a nepodstatné, že jsem neměla potřebu se tím nějak víc zabývat, nějak to řešit. A žilo se mi s ním mnoho let fakt skvěle, nebylo to náročné, jak se zmiňuje majka, ale jen moc fajn.

Tak toto znie inak, ale Ivanin ex mi pripadá ako Mr. Perfect, ktorému ani nesmrdia nohy, nechrápe, nepoužíva vreckovku, nechodí na toaletu, nikdy nemá zlú náladu, nikdy - ani keď má "rýbičku" - neskuhrá.... a tomu sa mi proste nechce veriť. Môj otec je v zásade dobrý parťák a intleigentný humorista, ale napr. má ľavé ruky na kutilské práce a v celom dome vyhadzuje elektrinu pri svojich "opravách", nevie variť(nežrala to ani naša pažravá mačka) a občas je sólista pri rozhodovaní. Deduško bol v mojich spomienakch výborný, ale vraj býval dosť depsotický "patriarcha" a veľmi prísny otec... Strýko pil, druhý strýko  napr. skvele varí a nemá problém s domácimi prácami, ale zasa je uhundraný a treba sa obrniť proti jeho ironickým poznámkam... Bývalý bol neuveriteľne šikovný a vynaliezavý a kým som si ho rozmaznala, aj absolútne sebestačný pri domácich prácach, ale: bol cholerik, s výkyvmi nálad a veľkou kritickosťou voči druhým a ich chybám... Ďalší ex bol šikovný, dobrý kuchár a domáce práce sme robievali spoločne(ale len cez víkendy, lebo tie patrili nám), ale bol dosť "šetřílek", pred divadlom dával prednosť lyžiarskym svahom a pred dovolenkou pri mori túlaniu po kopcoch(to mi zasa až tak nevadilo). A nakoniec sa ukázal ako zbabelec, ktorý sa nevie rozísť otvorene a priamo... Na každom, vrátane mňa samej, by som našla pozitíva i negatíva - s výnimkou Ivaninho muža.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#112 3. 2. 2009 15:25

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Můj muž byl 15 let také pan božský,hodný,milý,pozorný,pomáhal,s dětma si hrál,byl také jiný než ostatní chlapi,také jsem jiného ,tak obětavého nepoznala.Možná bude chyba,že jsem mu to nikdy neřekla.A když to udělám teď ,už mi to neuvěří.Teď mi odjíždí do Kazachstánu,už teď je mi smutno.Mám si ještě sypat popel na hlavu?Nevím.

Není tady

#113 3. 2. 2009 15:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ale OK, beriem, že sú muži, ktorí sa vymykajú ostatnému priemeru - nakoniec, asi by to tak malo byť, že každá žena považuje toho svojho za výnimočného, pre vzťah je to aj lepšie - len nerozumiem, načo si to pestovať už po konci vzťahu. A načo sa presviedčať, že druhého takého už nenájdem - lebo to veru nemusí byť pravda. Je to asi náročnejšie, ale nie nemožné, povedala by som. Pre mňa viac než dokonalosť je dôležitá kompatibilita dotyčného so mnou, to je to, vo co gou...

Upravil(a) Selima (3. 2. 2009 15:37)

Brita

Není tady

#114 3. 2. 2009 15:27

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Vikendy skončily,našla si nějakého Skota,tak už nás nepotřebuje.

Není tady

#115 3. 2. 2009 15:28

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Selimo, samozřejmě, že to byl (je) normální člověk. Nohy mu občas taky smrděly a kapesník používal. Když byl nemocný, tak sice neskuhral, ale zato se chtěl furt potit a já jen převlíkala postel. Ale to nejsou, jak píše Blossom, žádné "závažné" vady.

A já si to nepěstuju, snažím se na to zapomenout, ale nějak nemůžu. Snažím se s tím smířit.

A že nikoho takového nenajdu, to je pravda. Já totiž nehledám. A kromě toho, já sama tak úžasná nejsem, mám plno chyb, takže nemůžu nabídnout to, co bych sama ráda.

A kompatibilní jsme byli v tom, že jsme měli podobné zájmy (procházky, výllety, přírodu, hory, moře, kino, divadlo ), podobný smysl pro humor, podobné politické názory, podobný vkus naa zařizování bytu, podobné priority (rodina, děti) atd. Takže třeba úžasného Mirka Dušína, který by byl třeba vrcholový sportovec, bych také mít nemohla.

Upravil(a) Ivana (3. 2. 2009 15:34)

Není tady

#116 3. 2. 2009 16:19

D.
♥♥♥♥---

No, tak teď už jen, ať je to láska až za hrob, jinak zase tchýně nabije revolver tongue Pájajo, já jsem musela dospět k tomu, že když od života něco chci, tak si to musím vzít a tak se to učím, brát si.. Ať jsou to volné víkendy nebo cokoliv jiného, tak to prostě vidím já smile

Není tady

#117 3. 2. 2009 16:47

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Blossom: máš úplnou pravdu. Já vím, že takových chlapů jako je můj BM, je málo a nemusím si nic vymýšlet, ani si ho stavět na piedestal, on prostě takový je. Samo, že má i své mouchy, např. tu spořivost. To se projevuje teď, když má už novou rodinu, tak dělá vše pro ni a nechce na své dvě děti z našeho manželství vydat ani o korunu víc, než jsme se dohodli. Nebo to, jak mě dokázal totálně vyřadit ze svého života. Takže si myslím, že vidím i chyby. Ale to, jak báječný byl po dobu našeho chození a manželství, to mi nikdo nemůže vymluvit. prostě to bylo krásné a jsem hrozně ráda, že jsem to zažila. Při své povaze jsem měla veliké štěstí, že jsem ho potkala a že jsme se do sebe zamilovali a vzali, že jsem s ním měla dvě úžasné, báječné děti. Vím, že to většina žen nikdy nezažije, dokonce i v době, kdy spolu jen chodí, ze začátku známosti, mají se svým chlapem jen trápení. A takové ženy nikdy nepochopí, jak může být některý muž bezvadný. Zdá se jim to vymyšlené, protože nic takového nezažily. Ale i otec mého BM je bezvadný chlap a jeho maminka je obdivuhodná žena, kterou miluju jako vlastní matku. Takže měl z čeho čerpat.
My jsme se i rozešli bez jakéhokoliv osočování, hádek nebo scén. Když jsem viděla, že můj BM je rozhodnutý odejít, nedržela jsem ho násilím, nedělala mu scény a podrazy, nechtěla jsem se mu nějak pomstít. Jsem na sebe pyšná, že jsem to dokázala "bez ztráty kytičky".

Ivo, je moc prima, že vidíš svého BM takhle hezky, přestože odešel on, že si dokážeš přiznat že k tomu měl důvody. Ty krásné vzpomínky ti zůstanou, ale už proboha ukonči tu životní etapu a začni se rozhlížet v té nové.
Nehledej někoho stejného jako je BM, zkus připustit, že bys mohla být šťastná i s někým kdo nedosahuje kvalit BM, s někým kdo může být ve spoustě věcí horší než BM, ale v něčem i daleko lepší. BM se už nevrátí, smiř se s tím, přej mu to jeho štěstí, on ti zajisté přeje také smile

Není tady

#118 3. 2. 2009 16:50

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Selimo, samozřejmě, že to byl (je) normální člověk. Nohy mu občas taky smrděly a kapesník používal. Když byl nemocný, tak sice neskuhral, ale zato se chtěl furt potit a já jen převlíkala postel. Ale to nejsou, jak píše Blossom, žádné "závažné" vady.

A já si to nepěstuju, snažím se na to zapomenout, ale nějak nemůžu. Snažím se s tím smířit.

A že nikoho takového nenajdu, to je pravda. Já totiž nehledám. A kromě toho, já sama tak úžasná nejsem, mám plno chyb, takže nemůžu nabídnout to, co bych sama ráda.

A kompatibilní jsme byli v tom, že jsme měli podobné zájmy (procházky, výllety, přírodu, hory, moře, kino, divadlo ), podobný smysl pro humor, podobné politické názory, podobný vkus naa zařizování bytu, podobné priority (rodina, děti) atd. Takže třeba úžasného Mirka Dušína, který by byl třeba vrcholový sportovec, bych také mít nemohla.

možná by bylo lepší nesnažit se na něj zapomenout, ale spíš na něj nemyslet - nezapomeneš totiž nikdy

Není tady

#119 3. 2. 2009 17:00

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Osobně se děsím toho, že by si o mě některá ženská myslela, jak jsem byl skvělý, úžasný, jedinečný, nenahraditelný a plakala by pro mě dalších 15 let. Co bylo, to bylo. Život jde dál.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#120 3. 2. 2009 19:57

Hana1
♥♥♥----

Jsme po rozvodu 5 let. A jak se změnil můj život ? Manžel se zamiloval, odešel. V době rozvodu a ještě tak dva až tři roky to bylo těžké - ne materiálně, ale hlavně po citové stránce. Velká bolest, vzpomínky, občasné přehrávání jeho ponižujících slov ve snech, kdy odešel, odhalení milenky a všechno to zklamání kolem....bylo to těžké, přestaly pro něj existovat i dcery, moje sebědomí na nule, výčitky, sebelítost. A jestli je můj život lepší či horší než před rozvodem - je jiný. Spoustu věcí dnes vidím jinak, a řešila bych jinak, změnila jsem se určitě povahově, cítím v sobě víc lásky, empatie k druhým lidem a asi jsem tu životní lekci svým způsobem potřebovala k nějakému jakoby procitnutí, změně života. Přála bych si jen, aby tato situace nepostihla naše
dcery, ale stalo se.
Hodně mi to vzalo, hodně dalo a svůj život bych už nechtěla vrátit ani do manželství ani do doby rozvodu, či po něm. Jsem ráda, jak to je, každé období mělo to své....teď jen ještě potkat novou lásku a aby procitl BM ve vztahu k našim dcerám.....pozdrav všem H.

Není tady

#121 3. 2. 2009 21:31

majka.r.63
♥♥♥♥---

Blossom, máš pravdu, že mnohé ženské hezký vztah neprožily. Ale mnohé ho prožily a přesto nemají potřebu svého BM odlévat do bronzu.
Já věřím tomu, že BM Ivany byl fajn - ne proto, že ho Ivana tak chválí, ale navzdory tomu.

Promiň, Ivano, že tu mluvím o Tobě v tvé přítomnosti. Nechci být nezdvořilá. Mám prostě pocit, že by Ti trochu lidského naštvání na BM pomohlo.
Ale když Ty jsi taková rezignovaná ...

Není tady

#122 3. 2. 2009 22:46

Kerrin
♥♥♥♥---

Petr Hl napsal:
Ivo, je moc prima, že vidíš svého BM takhle hezky, přestože odešel on, že si dokážeš přiznat že k tomu měl důvody. Ty krásné vzpomínky ti zůstanou, ale už proboha ukonči tu životní etapu a začni se rozhlížet v té nové.
Nehledej někoho stejného jako je BM, zkus připustit, že bys mohla být šťastná i s někým kdo nedosahuje kvalit BM, s někým kdo může být ve spoustě věcí horší než BM, ale v něčem i daleko lepší. BM se už nevrátí, smiř se s tím, přej mu to jeho štěstí, on ti zajisté přeje také

nemusíš hledat, třeba někoho potkáš....náhodou, tak se tomu pak nebraň, nebuď jak za velkou zdí.....může to být někdo na výlety, kulturu, třeba , kdo za tebou rád přijede domů jen na pokec, kdo ti zavolá jen tak...........kvůli tobě, že tě bude chtět slyše vidět.......nemusí z toho být hned vztah, ale třeba přeskočí jiskra, někdo ti může být sympatický, můžeš se cítit hezky v jeho společnosti...........nebraň se tomu, můžes mít i třeba dobrého kamaráda, společníka.
A ještě jedna věc.....nesrovnávat (když tak v duchu), ale spíš si říct, že každý je jiný a dát si navzájem šanci se poznat a ne to zahodit už předem.
tak se ničemu nebraň a začni novou životní etapu..........máš bohatší zkušenosti, už víš jak se ke spoustě věcem stavět atd.
A chyby máme každý....neboj.......a bud tě ten člověk přijme i sněma nebo ne, tak se nestrachuj.....ten druhý Ti taky nebude říkat své chyby a že ti nemá  co nabídnout.
Každý máme co nabídnout!!!!!!!!

Upravil(a) Kerrin (3. 2. 2009 22:48)

Není tady

#123 4. 2. 2009 21:29

tejla
♥♥-----

Ivana napsal(a):

Je jasné, že ti, kteří byli v manželství nešťastní, těm se nyní daří lépe. Ale my, co jsme byli šťastní v manželství, tak jsme nešťastní teď. Takových nás ale moc není. Takže většinou ti určitě lidé napíšou, že jsou nyní šťastnější. Já ne. Moje nejhezčí období života bylo v době, kdy jsem byla s mým BM. Tehdy měl můj život smysl a náplň, te´d už jen tak přežívám. Bojuju s tím, jak se dá, ale je to hrozné. Zatím mám doma děti, tak můžu žít ještě pro ně, až se osamostatní, tak už budu jen sama a to je hrozné pomyšlení.

Take jsem byla ve svem manzelstvi stastna, ale prijde cas, kdy laska usne, prijde prazdno a smutny cas, kdy manzelstvi prestane fungovat a clovek se jen trapi. To se stava a nema cenu trapit se a cekat na zazraky. Myslim, ze hodne manzelsvi bylo stastnych a nakonec se rozpadly.
Ja jsem si nesedla do kresla a nepremyslela jak to bylo krasne. Samozrejme prvni cas po rozvodu mi bylo velice tezko, je to prece jen velky zivotni krok ( u mne to bylo po 29 letech manzelstvi) a rozvod byl primo italsky , ale posledni leta byla ocistec a rozvod byl vysvobozenim.
Dnes jsem stastnejsi a spokojena. Vychutnala jsem si 3 roky svobody, poznala co to je samota, udelala si v hlave jasno co chci a co nechci. Financne jsem byla po rozvodu trochu hur, ale dnes si nemohu stezovat, jsem na tom lepe nez s BM.
Od vcerejska jsem sama v byte (syn se odstehoval), ale nemam z toho vubec strach, v dobach samoty jsem se naucila vyuzit volny cas, poznala tolik novych veci, ktere jsem driv nestacila.  Mam hodne planu, ktere urcite vsechny neuskutecnim, ale alespon mam o cem snit a nemyslet na hlouposti.
Mila Ivano, nebud tak pesimisticka, rozvodem zivot nekonci a prestan vzpominat. Proc bys mela zustat sama a nestastna. Pro deti musime zit, ale nesmime zapominat na sebe. Kdyz budes nestastna, deti to vyciti a preneses to na ne. Nezij z minulosti, zij pro budoucnost.

Není tady

#124 5. 2. 2009 2:23

Marie N
♥♥♥♥♥♥-

Tak si to tu pročítám...a...a zjišťuji, že se mnohým velice ulevilo...a tak k mému BM lol
Je divný a někdy přemýšlím, jestli je to normální.

Nemohl semnou žít a tak mě vyměnil. Dala jsem mnohokrát šanci, ale život ve třech (vlastně ve čtyřech - neboť další láskou byl alkohol) se mi přestal líbit a tak jsem se rozvedla. předrozvodové a porozvodové období bylo šílené. Dostala jsem se z toho díky pevným nervům a výtečným kamarádům. A teď....BM žije s přítelkyní, už se nehádáme. Komunikuje se mnou často, avšak nejvíce pracovně, protože mu stále pomáhám s jeho firmou (za dobré slovo) a on mi na oplátku občas něco udělá doma. Dceru vidí tak 2-3x za rok, nevolá jí, nepíše, nestýká se s ní. Syna vidí tak 1x za měsíc a volá mu jen velice zřídka. Ani jedno z dětí nikam nevezme, natož k sobě domů. Snaží se jim občas něco dát, ale jen velice málo. Kdybych mu sama od sebe neřekla jak se děti učí, tak se skoro ani nezeptá. Má plnou hlavu své práce, svého života a krmí mě příběhy o své nové partnerce se slovy "vždyť tobě můžu vše říci, jsi má kamarádka" ... lol kamrádka po více jak 20-ti letech manželství. velice špatně se poslouchají jeho řeči o "paní úžasné", ale nějak už mi to nevadí. Před ní mě v telefonu neoslovuje a jen příkře říká "čau, co potřebuješ", ale když jsme spolu o samotě, tak je to samé "maminko, mé zdrobnělé jméno, papa, hezky se vyspinkej" atd. atd. když jezdí sem ke mě domů, ať za mnou a nebo občas za synem, tak pouze potají a dělá, že jede do práce. nechápu jeho jednání a snad ho ani nikdy nepochopím.
A můj život po rozvodu. někdy nahoře, někdy dole. Lépe se mi dýchá, neklepu se strachy do noci co zas bude až přijde, nenadává tu, nekřičí. nemohu říci, že bylo naše manželství špatné, ba naopak. Milovala jsem ho a on mě také. měli jsme úžasný vztah, ale...ale až do doby než se mu rozjelo podnikání a padla 40-cítka. Pak to šlo z kopce. Mohu chodit kam chci beze strachu. Mám svojí práci, uživím se,zvládám to. zvládám i splácet úvěry, které mi po rozvodu přenechal. Mám spoustu kamarádek a kamarádů, alebohužel všichni jsou ženatí, či vdané. A tak někdy je tu moc smutno, prázdno a také většinou není s kým vyjet na dovolenou, zalyžovat si, výlet. někdy je tu o víkendu moc prázdno, ale zvykám si. Naštěstí pracuji od nevidím do nevidím abych vše utáhla a tak není na chmury čas.
A tak si vlastně žiji poklidný život bez nerváků a jsem zdravá, šťastná. Nikdy bych už to zpět nevrátila. A snad jednou potkám někoho s kým mi zas bude dobře. jen ten vztah už musí být volný. Vzal mi jeden veliký dar - důvěřovat.
Jen stále nedokáži pochopit, proč se mi snaží vyprávět jak je nová paní úžasná a vzápětí mi říká "maminko takou jaká jsi byla ty už nenajdu" to mi hlava fakt nebere....

S ženou je to jako s obrazem, hlupák nepozná jakou má cenu dokud nezjistí jak mnoho je za ni ochoten dát druhý.

Není tady

#125 5. 2. 2009 7:31

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Maruško, proč ti o ní vypráví ? Protože je to vůl a ty si to necháš líbit. Kdybys to utnula hned na začátku, když s tím začal, příště by si to rozmyslel.
Ale protože ty jsi poslouchala a trápila se tím, až když vypadl, tak se nediv.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí