29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kerrin napsal(a):
A pak chci říct, že třeba moje mamka nikdy nezažila to co já....rozchod, rozvod....radit umí každý, ale jen zkušenost a tím , že si to člověk projde pozná co to je. Občas jsem byla z jejich názorů a jak bych se měla chovat k BM vyřízená.(tajové ty rady...udělej to tak a tak, skonči to, řes věci radikálně...jakoby nůž na krk)
Ale co chci říct, že pak když tady čtu ty články o některých ženách , jež manžel opustil po tolika letech, tak nevedí jak se zachovat. proto já jsem řekla své mamince, že těžko pochopí mous situaci a čím jsem si prošla a jestli si dokáže představit, kdyby se to třeba stalo jí, že člověk nikdy neví..... co jak bude a nikdy není nic jisté.
Tak přesně tohle jsem řekla svým rodičům já. Stálo mě to dost sil, ale řekla bych, že po třech letech už vědí, že steskem neumírám a mám se slušně. tak to přestali komentovat a řešit.
Jinak proč žiju líp - už to napsal někdo přede mnou, odpadly stresy z nejistoty a přišlo víc sebevědomí. Já jsem já. Už asi nebudu nikdy tak otevřená a důvěřivá, ale taky umím nad ledasčím mávnout rukou a nechat to být.
Aha - Kerrin to taky psala - Že se dnes na to vše dívám trochu jinak....to, že jsem potřebovala pořád něco slyšet,řešit.....vím jak to bylo manželovi protivné, pořád ty samé otázky....dalo mi to, že vztah je o dvou lidech, nikdo se nemá k ničemu nutit, jeho volba, stejně tak i moje.
prostě začít brát vše s nadhledem, rozvážností, než něco vypustím z pusy, raději si to zopakuju2-3x, nechci někomu ublížit. Mé soukromí je jen moje věc.nechci si do toho nechat mluvit...od rodičů, ostatních příbuzných
Ivano - přes všechny pozitiva, který jsi o BM napsala, mě z toho jímá hrůza. Ty ho tak adoruješ...
Upravil(a) Kukačka (3. 2. 2009 10:50)
Není tady
Ivana napsal(a):
Martinko, přesně tak jsem si připadala - jako když mám pohádkového prince. Já ho tak strašně milovala!
Jenže jsem si to zkazila sama. Jednak jsem byla vždycky cholerik, hned jsem vybuchla kvůli každé blbině, jednak jsem se mu, jakožto introvert, nevěnovala dostatečně, protože on byl z domova zvyklý, že jeho rodiče byli pořád spolu, spolu i vařili, uklízeli, každý večer spolu seděli u televize a já přišla domů z práce a zalezla do ložnice, večer místo TV jsem si četla, nedokázala jsem být pořád s ním. A korunu tomu nasadila moje deprese, se kterou jsem se prala 5 let (možná víc). Často se stávalo, že jsem nebyla schopná vstát z postele, nechtěla jsem nic slyšet, nic vidět, jen jsem ležela a snažila se spát. BM byl z toho nešťastný, měl na krku děti a domácnost a manželku, která ležela v posteli a skuhrala, že život nemá žádný smysl. Občas to bylo lepší a občas zas znovu děsné, jako na houpačce. On si pak našel svoje přátele a nakonec i Péťu a bylo vymalováno. Bohužel zrovna v době, kdy už jsem se konečně z té deprese vyhrabala. Já jsem mu řekla, že bych dala všecko na světě, aby se ke mně vrátil a on mi na to řekl, že byly doby, kdy by totéž řekl i on, ale už je to pryč.
A fakt nevím, co bych mu tak mohla vytknout, snad jen že byl hodně spořivý, ale to bylo třeba, abychom si mohli dovolit koupit byt a auto a ještě jezdit na výlety a dovolené. A taky mě dost kritizoval, třeba jak se chovám k elektronice a tak, byl na věci hodně opatrný. Jinak fakt nemám, co bych mu vytkla, co by se mi na něm nelíbilo.
To je přesně ono .......... tak už nesed v koutku a neplač nad tím co bylo. nechci , aby to bylo blbý, ale nedivím se , že to tak dopadlo.
Já si zpětně také uvědomuji svoje chyby, když třeba manžel přišel z práce a já na něj někdy zpustila palbu..tohleto, tamto, byla jsem někdy podrážděná..... samozřejmě že mu to vadilo a ted když si to uvědomím, tak bylo lepší si nejdřív dát kafčo...relax atd.. (to bylo je např.)
Není tady
Petře Hl - měla jsem endogenní depresi, bez nějaké zjevné příčiny, prostě neostatek serotoninu v mozku. A proč jsme šli od sebe? Já nechtěla, dokonce jsem před ním i klekla na kolena a prosila ho, že miluju. Ale on se zamiloval do jiné. A proč? Kvůli mým některým neblahým povahovým vlastnostem, ale to by asi ještě zkousl, ale hlavně kvůli mé depresi - nic jsem s ním nepodnikala, nikdy nevěděl, v jakém duševním rozpoložení mě najde, nespali jsme spolu 2 roky (kvůli antidepresivům), prostě chtěl žít normální život s duševně vyrovnanou ženou. A Péťa se naskytla, byla nejen duševně naprosto v pohodě, ale i o 17 let mladší.
Není tady
Ivana napsal(a):
Petře Hl - měla jsem endogenní depresi, bez nějaké zjevné příčiny, prostě neostatek serotoninu v mozku. A proč jsme šli od sebe? Já nechtěla, dokonce jsem před ním i klekla na kolena a prosila ho, že miluju. Ale on se zamiloval do jiné. A proč? Kvůli mým některým neblahým povahovým vlastnostem, ale to by asi ještě zkousl, ale hlavně kvůli mé depresi - nic jsem s ním nepodnikala, nikdy nevěděl, v jakém duševním rozpoložení mě najde, nespali jsme spolu 2 roky (kvůli antidepresivům), prostě chtěl žít normální život s duševně vyrovnanou ženou. A Péťa se naskytla, byla nejen duševně naprosto v pohodě, ale i o 17 let mladší.
Sama víš jak to je proč. Ale můžeš na sobě zapracovat a hodně toho změmit, ale jen pokud budeš sama CHTÍT.
Upravil(a) Kerrin (3. 2. 2009 11:01)
Není tady
Ivanko, já bych ti poradila pro začátek jednoduchou věc - PŘIPUSŤ, že někde může existovat někdo, kdo ti bude vyhovovat. Tím aspoň trochu začne povolovat ta zeď NE, kterou sis kolem vystavila..Nejdřív musí nastat aspoň malililinkatá změna v tvém myšlení ...
Není tady
Ivi, když ty pořád koukáš na ty zavřené dveře a pláčeš. To je strašné. Týráš tím sama sebe a pokud s tím nebudeš chtít něco udělat, bude to tak pořád.
A nemyslím si, že by se tvůj BM zamiloval do někoho jiného jen proto, žes měla deprese a nechtěla s ním podnikat výlety. Prostě jen třeba potkal někoho do koho se zamiloval a tys s tím neměla nic společného. I to se stává. Takže se přestaň obviňovat, protože to pořád děláš.
Není tady
Asi musí být hodně náročné žít s někým, kdo nemá žádnou slabost a zlozvyk.
Ivano, podle tvého vyprávění mi tvůj BM připadá jako robot kombinovaný s Mirkem Dušínem. Nebo jako náhradní tatínek.
Není tady
IVANO - u vás to je fakt příběh. Z pohledu tvého muže - on se snažil celé manželství, i v době tvé nemoci, jistě to chápal, při jeho inteligenci a empatii, ale šťastnej už potom doma nebyl. On přežíval tenkrát pár let, ty zase přežíváš teď. Kdyby se neobjevila ta Petra, asi byste byli spolu dál a po tvém vyléčení to mohlo být zase dobré manželství, ale ..... prostě se objevila. Chápu, že je to strašně těžké přijmout a nedivím se, že ti to trvá déle než nám, které jsme tak ideální manželství neměly.
Můžeš si to postavit i tak, že jsi měla v životě velké štěstí, žít s takovým člověkem a mít s ním děti. Komu se tohle podaří ...... Někteří manželé spolu sice prožijí celý život, ale možná neprožijí ani zlomek z toho pěkného, co jsi dostala ty. No já vím, že je to taková útěcha .... ale v podstatě je to fakt.
Ale když tě čtu, tak se mi nezdá, že bys vedla zase nějaký špatný život nebo prázdný. Sama to píšeš, že ti mnohé vyhovuje. Tak to ber jako jednu etapu svého života, kdy prostě potřebuješ ten čas na vyrovnání. Za další dva roky už to budeš cítit zase jinak, on ten mozek je milosrdný. A časem zase něco nového přijde, co ti naplní život. Nemusí to být zrovna nový chlap, když o nikoho nestojíš. Třeba vnoučata :-).
Není tady
majka.r.63 napsal(a):
Asi musí být hodně náročné žít s někým, kdo nemá žádnou slabost a zlozvyk.
Ivano, podle tvého vyprávění mi tvůj BM připadá jako robot kombinovaný s Mirkem Dušínem. Nebo jako náhradní tatínek.
anebo naopak velmi pohodlné.
Nenutí tě to ke kompromisům. Je o tebe postaráno. Nejsou žádné partnerské střety.
Takže náročné je to spíš pro toho Mirka Dušína. Nemyslíš? Ostatně taky to asi náročné bylo. Až to nevydržel a odešel. I když pravý důvod ví jen on sám.
Není tady
Pokud se s Ivanou rozešel pouze kvůli jejím depresím, tak to žádný úžsňák tedy nebyl
Není tady
Jo, i takhle se to dá vnímat. Proto moje zmínka o náhradním tatínkovi.
Já si ale nemyslím, že by Ivany BM byl Mirek Dušín, jenom mě trošku leze na nervy Ivanino zbožňování bývalého.
Není tady
Reagovala jsem na Nicolase, nikoliv na Želvičku.
Jen pro upřesnění.
Není tady
Salen, máš pravdu, přesně tak to cítím.
No a že lze žít i spokojený život bez něho? Lze, to nepopírám a snažím se o to. No, ale je to trošku jako byste předtím měli skvostný diamantový náhrdelník a svou vlstní chybou o něj přišli. Samozřejmě, že můžete žít bez něho, ale mrzí to a bolí.
Není tady
Svou vlastní chybou? Jako pardon, ale endogenní deprese je nemoc. A Tvůj manžel Tě opustil, když jsi byla nemocná. Našel si někoho zábavnějšího, ono s člověkem, co má depresi, zrovna moc bžunda není že jo...
Není tady
pajaja napsal(a):
Teda Juli,je to hrozné.Můj syn ,je mu 18let už také bere antidepresiva,je to strašné jak se to na děti přenáší.My se nehádáme,ale děti na mě vidí,že je mi zle a asi tím trpí i když to nepřiznají.Je mi ho moc líto,protože vím jaké to je.Věřím,že se z toho jednou dostane.Je strašné ,co dokáže s celou ,původně šťastnou rodinou udělat nevěra nebo rozvod.A jak psala myslím Kerin,děti si opravdu za nohu doma nebudu uvazovat,natolik je mám ráda abych jim to neudělala.Také mám švagrovou,co žije celý život mámou a nikoho nemá.A protože byla sama,jezdila s náma na chalupu nebo když jsme jeli na dovolenou nebo na výlet brali jsme ji sebou.Nechci aby moje děti byly takhle dopadly.
Bože, Pajaja, ty robíš zo života svojej švagrinej úplnú stredovekú drámu! Chuderka hendikepovaná - veď byť bez muža je ako byť bez ruky... Vy dobré duše ste sa zamilovali, zapreli a so zaťatými zubami ju vzali so sebou... To znie, ako keby bola nejako mentálne zaostalá, a nie len bez partnera... Už rozumiem, prečo sa bojíš rozvodu - asi očakávaš, že aj ty sa staneš "balvanom", ktorý bude niekomu visieť na krku. Ale to tak nemusí byť.
Žiť single môže byť aj radosť a potešenie, alebo výzva ako nájsť iných podobne "postihnutých ľudí"(ja som našla singlov oboch pohlaví) a vytvoriť pekné spoločenstvo na príjemné trávenie voľného času.
Není tady
Poslední dobou, na internetu, v TV, v časopisech.... je propagován názor, že je hrozně IN být tzv."single". Jen samá pozitiva...
Člověk je svobodný, nikdo ho neomezuje, peníze má jenom pro sebe... no a na ten sex, to se vždycky někdo najde....
No... opravdu velice se mi líbil názor Majky r.63 ... žádné lhaní do kapsy...
Není tady
Ano,se zaťatými zuby,protože tchýně pořád bědovala ,jak je chudák sama a my máme sebe a ona nikoho.Tak jezdila 20let s náma na chalupu.Nevím kolik žen se dobře snáší se švagrovou,my jakžtakž,alé žádné žůžo to nebylo.A dobré duše jsme byli,to mi nikdo nevymluví........
Není tady
Mám obavy, že Ivino lpění na bývalém je součástí deprese- závislost.
Já se oprostila od závislosti na manželovi a teď jsem závislá na Babinetu. Aspoň to tak nebolí a neomezuje.
Není tady
Ivana napsal(a):
Ak sa s tebou naozaj rozišiel kvôli tvojej depresii, tak nebol až taký Mirek Dušín. Pre mňa je Mirek Dušín nebohý otcov kamarát a istý čas môj kolega, ktorý prežil celý život so schizofreničkou... druhá vec je, že nakoniec sa sám zabil, takže to asi nezvládol až tak bravúrne. Aj ich dcéra má psychické problémy.
Ale páči sa mi hlavne to, že on ju neopustil, aj keď niekedy to fakt nebolo ľahké... a dal sa na pitie. Nebol zďaleka taký dokonalý ako tvoj muž, ale mne bol oveľa bližší, sympatickejší a dodnes mám rada jeho knihy, scenáre a hry.
Bol veľmi, veľmi, ale naozaj veľmi ľudský. Tvoj muž mi pripadá ako antropoid. Sorry, ale je to tak. Možno svojou dokonalosťou a antropoidnosťou aj prispel k tvojej depresii, nie až tak endogénnej. Aspoň ja by som určite mala nielen komplexy, ale priam depresie zo spolužitia s niekým natoľko IDEÁLNYM.
Upravil(a) Selima (3. 2. 2009 14:24)
Není tady
Regina napsal(a):
Mám obavy, že Ivino lpění na bývalém je součástí deprese- závislost.
Já se oprostila od závislosti na manželovi a teď jsem závislá na Babinetu. Aspoň to tak nebolí a neomezuje.
To máš taky jo? A co na to bereš?
Není tady
Želvička17 napsal(a):
Poslední dobou, na internetu, v TV, v časopisech.... je propagován názor, že je hrozně IN být tzv."single". Jen samá pozitiva...
Člověk je svobodný, nikdo ho neomezuje, peníze má jenom pro sebe... no a na ten sex, to se vždycky někdo najde....
No... opravdu velice se mi líbil názor Majky r.63 ... žádné lhaní do kapsy...
Želvi, ak reaguješ na mňa, tak podľa mňa to nemusí byť IN, ale ani to nemusí byť niečo ako smrteľný hendikep. Je to proste jedna z foriem života, pre niekoho tá najlepšia, pre niekoho menej vhodná. Je na každom, aby si sám vybral to, čo mu vyhovuje. Bohužiaľ, desaťročia boli singli chápaní ako čudáci a vydedenci spoločnosti, trestaní za to vyššími daňami a inými nevýhodami(byty od štátu dostávali rodiny, pôžičky boli prevážne mladomanželské)... No a teraz sa to možno prehupuje to druhého extrému. Až nájdeme ten zlatý stred, treba sa ho chytiť a nepustiť!!!!
Poznám niekoľko ľudí, mužov ešte viac ako žien, ktorí sú hlboko nešťastní a úprimne priznávajú, že sa nehodia pre rodinný život a nikdy sa nemali ženiť/vydávať, ale bohužiaľ podľahli tlaku okolia a vlastnému strachu, že budú nie IN, ale INÍ=čudní, podozriví... Preto sa ešte nie tak dávno ženili aj gayovia a mali rodiny.
Není tady
pajaja napsal(a):
Ano,se zaťatými zuby,protože tchýně pořád bědovala ,jak je chudák sama a my máme sebe a ona nikoho.Tak jezdila 20let s náma na chalupu.Nevím kolik žen se dobře snáší se švagrovou,my jakžtakž,alé žádné žůžo to nebylo.A dobré duše jsme byli,to mi nikdo nevymluví........
Tak ste to nemali robiť... Svokru - no, povedzme, ale švagrinú? Ja vychádzam s mojou švagrinou dobre, ale spoločne trávime akurát tak rodinné oslavy a občas sa ideme navštíviť. Som single, ale nikto so mnou nemusí byť z milosti... Mmch, vie švagriná, že ju trpíš "so zaťatými zubami"?
Není tady
Želví, naštěstí je ta moje závislost na Babinetu regulovatelná, už nemám potřebu viset na Babinetu i doma.Je lepší totiž se s Babinetkama a Babineťákama scházet, aspoň poznáš, kdo něco vypráví a kdo podle toho žije.
Není tady
Upravil(a) hrosanek (1. 3. 2009 21:37)
Ne Seli, na Tebe nereaguju, protože i Ty si dokážeš přiznat, že je Ti někdy smutno že jo...
Nehraješ si na hrdinku, bereš život tak jak přichází... to je zdravý přístup...
Není tady