Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 2. 2. 2009 21:17

majka.r.63
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 9. 2007
Příspěvky: 349

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Já myslím, že generace našich maminek (je mi 45) je taková "neaktivní" - že ženský nemají žádné koníčky, snad jen pletení a vyšívání.
My už jsme jiné - spousta mým kamarádek by se asi nevzdala svých koníčků kvůli pečování o dospělé děti.

Za to moje ex tchýně se ráda ujala domácnosti mého BM, když se rozešel s přítelkyní. Některé maminky jsou TAK hodné, že nenechají děti dospět ani v padesáti (a dobře jim tak, těm dětem, když si to nechají líbit).

Není tady

 

#52 2. 2. 2009 21:43

Kerrin
♥♥♥♥---
Registrovaný: 17. 12. 2007
Příspěvky: 436

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

majka.r.63 napsal(a):

Já myslím, že generace našich maminek (je mi 45) je taková "neaktivní" - že ženský nemají žádné koníčky, snad jen pletení a vyšívání.
My už jsme jiné - spousta mým kamarádek by se asi nevzdala svých koníčků kvůli pečování o dospělé děti.

Za to moje ex tchýně se ráda ujala domácnosti mého BM, když se rozešel s přítelkyní. Některé maminky jsou TAK hodné, že nenechají děti dospět ani v padesáti (a dobře jim tak, těm dětem, když si to nechají líbit).

také to tak vidím, moje maminka  a  tchýně....oboum je 56,57 let a mají ještě svoje maminky (okolo 80let - zatím svěží mysl, schopné se o sebe postarat) - ale tyto ženy   nesjou zvyklé nikam  chodit , znají jen nákup jídla a skoro se dá říct konec.
Žádné kafčo s kamarádkou - možná tak 1 x do roka- společnost, kamarádky,návševa známých- téměř nic.
jen říkají (aspon ta moje mamka), že nemá čas, že pořád musí tohle a tohle, že nic nestíhá. a kdy vůbec by mohla -  ale otočí se to proti  mš - že to  já  si můžu dovolit tohle a tohle, jít se bavit v pátek či sobotu, že  jsem pořád jsem někde, že vůbec nejsem doma - podle ní.
Rádoby se stále montují do života . co kde kdy jak já dělám  a hlavně ted, když  jsem sama.
Máte to také někdo???? (no já se už nedám, i když je to hooodně těžký jim to vysvětlovat, že je to můj život a já se jim nepletu do toho, co oni dělají ve svém volnu a jak ho tráví.
Rodiče maj problém s tím, když  mě den -či dna nevidí.... no někdy hrůza.
My jejich děti, jsme dospělé, máme svojé - já dítě, partnery. A třeba moje mamka jakoby nežila, mě to apoň přijde. Je zajištěná finančně, ,37 let manželství - celkem klidného, bez větších problémů (aspo%n jsem je neviděla já)....... ale ta chu ještě "žít" mít koníčky, zábavu...to ne. je upnutá na domácnost, co doma, povinnosti vůči svým matkám, alespoň denně je vidět.Ony jim pak zase volají a čekají na ně.....chápu, ale mě už to dělá několik let. Pak si říkám co bude za dest let?

Tak občas ta přehnaná starostlivot je taky šílená..........

Není tady

 

#53 2. 2. 2009 21:44

juli
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 9. 2007
Příspěvky: 265

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

kam jsem se posunula?? to asi nemohu sama posoudit ale jiní kdo nás znali oba dva,z počátku moje terapie byla oprava domečku-ted ne že by to bylo ale nějak není nálada.Mám velkou zodpovědnost za 2 děti,domek a moji práci abych nějakou stále měla protože měsíčně splácím 2 hypotéky,inkaso,3 mobily,benzín -asi 12000kč,naučila jsem se betonovat,sekat křovinákem,domlouvat řemeslníky,jezdit do neznáma autem,je pravda že na koníčky nemám čas zatím ani moc penízky proože opravuji domeček,občas si přivydělám něco někomu ušiji,upeču dort,nebo pomohu jinak,protože moje vzdělání je bez maturity tak si dělám různé kurzy-sbírám osvědčení i přátele.S BM se snažím spíše bych chtěla vycházet v poho ale zatím mi to nejde(vždy to obrečím) ale musím žít dál mám děti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Taky se chovám k jiným lidem kamarádům jinak než k BM nemůžu říct že líp ale je to asi tím že už s nikým nebudu mít společné děti,majetek a povinosti jako s BM za 22let spolu ale to máme asi každá.
Na jaře si chceme pořídit pejska pro mě at mi není hloupé chodit sama na vycházku a dětem splním jejich přání.

Ivanko-můžeš k nám kdykoliv přijed jede Ti integrovaná a stojí 32kč,zajdem do lesa a uvaříme si čajík nebo svařák,popovídáme jen musíš chtít ale už jsem ti to říkala dávno jen nechceš!!!

Pajaja- chápu tě!!!a trošku se ti divím nechodíš do práce,psala jsi že nic neumíš tak proč si neudělᚠnějakej kurz nebo školu? brigádu na pár hodin? všude potkᚠlidi! Ve tvém manželství nemusí přijít nevěra ale třeba úraz,nebo úmrtí a co potom? budeš se spoléhat na děti??? promin nechci být hnusná!

Není tady

 

#54 2. 2. 2009 21:46

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 1. 12. 2006
Příspěvky: 3175

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

my sice ještě nemáme po rozvodu ale už bych sem taky mohl cosi přispět. 2 roky po podání žaloby, víc než rok po mém odstěhování jsme konečně dospěli do stádia kdy nemusím vztekle odpovídat na nehezké SMSky. Dokonce mi ex popřála hezké Vánoce - to bylo od ní to nejhezší za posledního 2,5 roku. Teď jsme na mrtvém bodě, žádná komunikace i přestože máme spolu dítě. Manželství jsme měli hezké (z mého pohledu), byl jsem šastný s rodinou, ale už ne moc s manželkou. Spíš jsme žili vedle sebe, protože to, kdy jsme bydleli u její matky trvalo příliš dlouho. Ošklivé období, které nastalo při trhání pout mezi námi ty šastné vzpomínky vubec neovlivní. Dnes už jí to nemám za zlé.
Nyní je mi paradoxně líp, jsem konečně sám sebou, uvědomil jsem si že ona neni nejduležitější v mém životě - tím jsem já sám.
Vztah s ex se asi bude časem zlepšovat, pokud nějaký bude, rány hojit, ale bude to ještě trvat, čeká nás ještě jedno nehezké období - dělení hromady na dvě hromádky.
Vztah s dcerou je super pořád, ale dnes už spíš v té duchovní úrovni, časem asi bohužel uvadne, ono 800 km je 800 km.

Není tady

 

#55 2. 2. 2009 21:48

Kerrin
♥♥♥♥---
Registrovaný: 17. 12. 2007
Příspěvky: 436

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

A pak chci říct, že třeba moje mamka nikdy nezažila to co já....rozchod, rozvod....radit umí každý, ale jen zkušenost a tím , že si to člověk projde pozná co to je. Občas jsem byla z jejich názorů a jak bych se měla chovat k BM vyřízená.(tajové ty rady...udělej to tak a tak, skonči to, řes věci radikálně...jakoby nůž na krk)
Ale co chci říct, že pak když tady čtu ty články o některých ženách , jež  manžel opustil po tolika letech, tak nevedí jak se zachovat. proto já jsem řekla své mamince, že těžko pochopí mous situaci a čím jsem si prošla a jestli si dokáže představit, kdyby se  to třeba stalo jí, že člověk nikdy neví..... co jak bude a nikdy není nic jisté.

:offtopic:trošku jsem odbočila mimo téma... sorry

Upravil(a) Kerrin (2. 2. 2009 21:49)

Není tady

 

#56 2. 2. 2009 22:00

juli
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 9. 2007
Příspěvky: 265

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Taky mám maminku 70 let-stará škola -těžko říct zda lepší -dle mne asi ne,vždy byla pro ni milejší okapaná zahrada řepy než příprava dětí do školy a pak v neděly večer při podepisování žákajdy výprask řemenem! Když jsem se vdala tak jsem se odstěhovala s BM 80km od rodiny,po 6 letech ovdověla tchýně a já jí aktivně a naivně sehnala byt v naší vesnici uvěřila jsem jak nám bude pomáhat s dětma-výsledek-zůstala jsem sama s dětma 80km od rodiny-BM se zamiloval a rozvedl já sama s 2 dětma všichni na antidepresivech(synek 3 spáchal sebevraždu-8let),dcerka se zhroutila ve škole-odvezena do nemocnice,tchýně si našla milence a bydlí s ním 30km od nás,rozbouraný barák kde BM sprasil co mohl,2 hypotéky a žiju-děti už jsou v poho,jen já ještě často teskním a brečím ale žijem i bez BM- moje kamarádka říká život je ku.va a má pravdu!!!

Není tady

 

#57 2. 2. 2009 22:17

pajaja
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha
Registrovaný: 31. 10. 2007
Příspěvky: 568
Web

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Juli,nevěra už byla,před šesti lety,děti byly malé,čekala jsem,že se manžel změní.Byla jsem ta naivka,co si myslí,žili spolu šastně ,až do smrti.Dost mě to vzalo,a v tu dobu přišel můj syn o oko ,prostě toho bylo na mě moc.Byla jsem tři týdny se synem v nemocnici,úplně vyřízená a manžel si chodil za milenkou a jejím synem.Vzalo mě to proto,že byl do té doby úžasný táta a manžel a ani ve snu by mě nic takového nenapadlo.Dětství jsem si prožila s tátou alkoholikem,který mámu honil s nožem po bytě a jiné chutovky.No a nakonec se mi to takto sečetlo,že mám pocit,že už se z toho nikdy nevyhrabu.Puka jsem nebyla,až poslednich šest let,sedím doma za komínem a cpu se antidepresivama a čekám a přemýšlím,co se sebou udělat.Večer to vymyslím a ráno je to pryč.Kdybych neměla ty hnusné deprese,určitě by mi šlo vše lépe.

Není tady

 

#58 2. 2. 2009 22:19

AHabibi
♥♥-----
Registrovaný: 26. 3. 2008
Příspěvky: 67

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Taky jsem si nedovedla představit život bez mého M. 28 společných let ho milovala jak blázen, měla se s ním dobře a hezky. Že je nevěrný jsem netušila ! Pravda mě srazila na kolena.
Následující dva roky jsme byli oba nemocní, on láskou k té druhé, já na nervy. Pomalu se z toho hrabala ven, na druhé výročí "pravdy" podala žádost o rozvod. Je to rok.
Začátky byly krušné - smutek, žárlivost, zrada, křivda ....,v nejhorším se narodil vnouček a přišel na svět, aby vyplnil prázdné místo v mém srdci. Já pookřála a řekla si, že jsou i horší věci na světě !!
Začala se vzdělávat v psychologii jako koníčku, šiju pro zábavu textilní mozaiku v jednom spolku, jezdím na horském kole po krásné valašské krajině, nebo si autem zajedu k blízkým, či za nákupy a kulturou. Hodně čtu ezoteriku, pěstuju kytky doma i na chalupě a najednou si uvědomuju, že je mi fajn, že si můžu dělat co chci, jsem volná, svobodná, soběstačná.
Děti mají své rodiny, občas vypomáhám s vnoučkem a všichni mi fandí.
Při rozvodu se ke mně BM zachoval velkoryse. Byl překvapený, že mám odvahu, jsem akční, "tvrdá" (konstatoval).... a jako by si mě více vážil, respektuje mě jako nikdy dříve!  Navštěvuje mě, rád si se mnou povídá i radí se o některých svých věcech a velice mu záleží na kontaktech se mnou.
Zpočátku jsem z toho byla rozpačitá, ale nějak sama u sebe jsem nakonec na to přistoupila. Pomáhá mi s autem, drobnými opravami v bytě, zajímá se o všechny, pamatuje na ně.
Není mým nepřítelem. Ale všechno je už jiné, v mých očích je jako dobrý kamarád.
Žije sám, protože ona je ještě vdaná, o 20 let mladší.....
Přijala jsem svůj "nový život", v něčem je lepší , v něčem není, je jiný. Vím, že do jiného partnerství už nepůjdu. Jsem a hlavně CHCI být spokojená a ráda na světě i ve věku "kočky po sezoně" !

Není tady

 

#59 2. 2. 2009 22:33

pajaja
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha
Registrovaný: 31. 10. 2007
Příspěvky: 568
Web

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Teda Juli,je to hrozné.Můj syn ,je mu 18let už také bere antidepresiva,je to strašné jak se to na děti přenáší.My se nehádáme,ale děti na mě vidí,že je mi zle a asi tím trpí i když to nepřiznají.Je mi ho moc líto,protože vím jaké to je.Věřím,že se z toho jednou dostane.Je strašné ,co dokáže s celou ,původně šastnou rodinou udělat nevěra nebo rozvod.A jak psala myslím Kerin,děti si opravdu za nohu doma nebudu uvazovat,natolik je mám ráda abych jim to neudělala.Také mám švagrovou,co žije celý život mámou a nikoho nemá.A protože byla sama,jezdila s náma na chalupu nebo když jsme jeli na dovolenou nebo na výlet brali jsme ji sebou.Nechci aby moje děti byly takhle dopadly.

Není tady

 

#60 2. 2. 2009 22:57

Kerrin
♥♥♥♥---
Registrovaný: 17. 12. 2007
Příspěvky: 436

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

pajaja........já to nemyslela špatně, jen jsem to možná nepochopila. Spíš jde o tebe a dokonce i o syna. Ale snad je už skoro dospělý a tyto věci může pochopit. Mé dceři je 6 let...skoto sedm a situaci chápe. Třeba pobavila jsi se s dětma o tom co se u Vás v rodině děje a jaká je situace?

Není tady

 

#61 2. 2. 2009 23:29

pajaja
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha
Registrovaný: 31. 10. 2007
Příspěvky: 568
Web

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Děti to vědí,je jim 22,18 a13 let.Jen ten nejmladší to doufám neví,má tátu moc rád .Já vím,že jsi to nemyslela špatně,nejsem žádný pisálek,tak to vyznělo jinak ,než jsem myslela.

Není tady

 

#62 3. 2. 2009 7:38

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 18071

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Ivanko, když nebudeš tak přehnaně náročná na partnera, budeš více samostatná a budeš CHTÍT, nemusíš být sama a můžeš být šastná. Zatím nechceš, tvoje ego nechce. Pořád si dupe, že chce a chce a chce to, co bylo, tu jistotu, tu pohodu, to vezení se... Tvůj muž byl spíš tvůj otec, musel se o tebe starat. Chlap chce ženu, která mu bude rovnoprávná, které si bude vážit jako jemu rovnou, která si dupne, pokud mu něco nebude vyhovovat atd.

Důležité je, že ty prostě nechceš být šastná. Na co čekáš? Na BM? Ten se už nikdy nevrátí. Čekat to je bláhovost.
Mᚠto jen ve svých rukou. Nikdo jiný!


Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

 

#63 3. 2. 2009 8:22

Kerrin
♥♥♥♥---
Registrovaný: 17. 12. 2007
Příspěvky: 436

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Pajaja.....

Jen ten nejmladší to doufám neví

......13 let už spousty věcí vídí aje schopné porozumět, pokud mu rodiče situaci vysvětlí.
Především  ty se v tom plácᚠa smutná utrápená máma není pro děti dobrý vzor........na děti se to nemusí vůbec přenášet pokud rodiče fungují...jak táta tak máma. POmohlo by ti najít si třeba práci.......nesedět doma pořád a netruchlit..........děti jsou velké a brzy budou mít svůj život.Tak jen nepřežívej!!!Žij!

Code:

Ivanko, když nebudeš tak přehnaně náročná na partnera, budeš více samostatná a budeš CHTÍT, nemusíš být sama a můžeš být šastná. Zatím nechceš, tvoje ego nechce. Pořád si dupe, že chce a chce a chce to, co bylo, tu jistotu, tu pohodu, to vezení se... Tvůj muž byl spíš tvůj otec, musel se o tebe starat. Chlap chce ženu, která mu bude rovnoprávná, které si bude vážit jako jemu rovnou, která si dupne, pokud mu něco nebude vyhovovat atd.

Důležité je, že ty prostě nechceš být šastná. Na co čekáš? Na BM? Ten se už nikdy nevrátí. Čekat to je bláhovost.
Mᚠto jen ve svých rukou. Nikdo jiný!

..............................................souhlasím, přesně!

Není tady

 

#64 3. 2. 2009 8:23

Ivana
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 1. 2006
Příspěvky: 3806

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

No, Kaliku, asi jsem náročná, on mi bývalý manžel nastavil vysoko laku, víš. Kdybych měla nějakého příšerného chlapa, tak bych byla asi vděčná za jakéhokoliv jen trochu použitelného.
Ale v současnosti jsem dospěla k názoru, že žádného chlapa nechci. Nejsem typ člověka, který musí mít partnera, spíš bych řekla, že nejsem vůbec typ na párové soužití. Neumím si představit, že se budu někomu přizpůsobovat, jsem ráda sama, potřebuju samotu každý den, vysloveně ji vyhledávám. Kdybych měla být s někým 24 hodin denně, tak se zblázním.
Jen mám teď pocit, že se nějak motám v kruhu, nevím, kam jdu, jaká je moje cesta. Myslela jsem, že s manželem budu do smrti, těšila jsem se, až děti odejdou z domova, jak si budeme užívat života spolu, různé výlety, dovolené, kulturu. Konečně bychom měli bývali splaceny všechny dluhy, takže bychom se nemuseli uskromňovat a i když si myslím, že nejsem náročná a rozhazovačná, tak by to byla velká úleva.
A teď to všechno prostě nebude.
A já žiju tak nějak den po dni, chodím na procházky s kamarádkami nebo sama, občas si zajdu s někým na kafe, zaplavat, na nějakou výstavu, do kina, do divadla, hodně čtu, nenudím se, to ne, snažím si hledat v životě to hezké a těšit se z maličkostí, ale není to ono. Když to nemůžu prožívat s mým BM, tak mě to tolik netěší, bez něj jsou všechny radosti poloviční a bolesti 2x tak velké.
Nejsem hloupá a vím, že se ke mně už nikdy nevrátí, vím, že musím jít dál sama, ale bolí mě to a mrzí. Nedokážu si pomoct. Snad to za mě vyřeší čas, odvyknu si od něj a budu mít jiné zážitky bez něho, které snad přebijí to pěkné, co jsem zažila s ním.

Není tady

 

#65 3. 2. 2009 8:30

Kerrin
♥♥♥♥---
Registrovaný: 17. 12. 2007
Příspěvky: 436

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Ivano, mě by zajímalo v čem byl tvůj BM tak vyjímečný...........a čím ti jako nastavil vysokou laku? životní standart?

Není tady

 

#66 3. 2. 2009 9:35

Ivana
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 1. 2006
Příspěvky: 3806

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Kerrin: zaujal mě už na VŠ, protože byl úplně jiný, než ostatní kluci, kteří jen chodili po hospodách, kouřili, mluvili sprostě, sháněli holky do postele. Můj BM se od nich lišil jako den od noci. On byl vždycky jiný a zvláštní už jako dítě. Zaujalo mě na něm, jak je hodný, citlivý, jak dokáže lidem pomáhat. Byl vždycky naprosto poctivý, nikdy by neudělal nic, co je nemorální nebo nezákonné. Má velký smysl pro spravedlnost. Je velice inteligentní, dokáže srozumitelně a jasně pohovořit na jakékoli téma. Umí i spoustu věcí ohromně vysvětlit. Vždycky se zajímal o politiku a o dění kolem sebe a vždycky byl pravičák, už v 80. letech. když ho lákali do KSČ, tak jim na to řekl: "Já jsem buržoazní demokrat!" Byl vždycky výborný student, ale žádný šprt, potřeboval všemu rozumět, všemu přijít na kloub. Taky v zaměstnání byl výborný, dotáhl to celkem vysoko a vždycky to bylo jen proto, jak byl dobrý, nikdy nikomu nepodlízal ani neintrikoval, to mu vždycky bylo naprosto cizí. Byl i výborný manžel a otec, v domácnosti dělal všechny domácí práce bez toho, aby se musel člověk doprošovat, prostě bylo třeba to udělat, já jsem dělala něco jiného, tak šel a udělal to. S dětmi si vždycky moc rád hrál, organizoval pro ně výlety a různé zábavy, vstával k nim v noci, vozil je k doktorovi, když byly nemocné. Snědl jakékoli jídlo, které jsem mu uvařila a ještě mě pochválil. Mohla jsem se mu se vším svěřit, vždycky se mnou všechno řešil, nikdy mě neodbyl, že je to blbost. Nikdy se nehádal, nekřičel, nevztekal se. I když byl spíš intelektuál, byl i celkem šikovný na různé opravy v domácnosti, uměl přidělat poličku, zapojit domácí kino, otapetovat stěnu, vymalovat, sestavit nábytek, spravit pračku nebo vodovod. Byl vždycky čistotný, voňavý, chodil pěkně oblečený. Byl abstinent a nekuřák, nikdy nepoužíval vulgární slova. Vždycky byl rozvážný, netrpěl žádnými výkyvy nálad, měl ohromný smysl pro humor, často žertoval, kolikrát jsme tak smáli, že jsme nemohli přestat. Když jsem onemocněla depresí, staral se o děti, vařil, chodil s nimi na výlety. Prostě jednička.
Tak mi řekni, kolik takových mužů po světě chodí a jaká je pravděpodobnost, že zrovná já, nijak zvl᚝ hezká, chytrá ani mladá někoho takového ještě potkám?

Upravil(a) Ivana (3. 2. 2009 9:38)

Není tady

 

#67 3. 2. 2009 9:53

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12363

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Po odchodu manzela me bylo lip po financni strance.Ale na druhou stranu jsem byla strasne sama.Rozvedena jsem od roku 1995


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#68 3. 2. 2009 9:55

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 12. 9. 2007
Příspěvky: 8543

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Ivano, a BM opravdu neměl ŽÁDNÉ CHYBY???
Mně tohle co jsi napsala přijde jako pohádka, jako když si ho idealizuješ. Ale že by to vydrželo tak dlouho?
Jako kdybys našla vysněného pohádkového prince a on takovým zůstal.

Jenže, pokud by opravdu zůstal, tak by dnes asi nebyl bývalý...

Není tady

 

#69 3. 2. 2009 10:24

dixina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 3. 2008
Příspěvky: 2750

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Ivana napsal(a):

Kerrin: zaujal mě už na VŠ, protože byl úplně jiný, než ostatní kluci, kteří jen chodili po hospodách, kouřili, mluvili sprostě, sháněli holky do postele. Můj BM se od nich lišil jako den od noci. On byl vždycky jiný a zvláštní už jako dítě. Zaujalo mě na něm, jak je hodný, citlivý, jak dokáže lidem pomáhat. Byl vždycky naprosto poctivý, nikdy by neudělal nic, co je nemorální nebo nezákonné. Má velký smysl pro spravedlnost. Je velice inteligentní, dokáže srozumitelně a jasně pohovořit na jakékoli téma. Umí i spoustu věcí ohromně vysvětlit. Vždycky se zajímal o politiku a o dění kolem sebe a vždycky byl pravičák, už v 80. letech. když ho lákali do KSČ, tak jim na to řekl: "Já jsem buržoazní demokrat!" Byl vždycky výborný student, ale žádný šprt, potřeboval všemu rozumět, všemu přijít na kloub. Taky v zaměstnání byl výborný, dotáhl to celkem vysoko a vždycky to bylo jen proto, jak byl dobrý, nikdy nikomu nepodlízal ani neintrikoval, to mu vždycky bylo naprosto cizí. Byl i výborný manžel a otec, v domácnosti dělal všechny domácí práce bez toho, aby se musel člověk doprošovat, prostě bylo třeba to udělat, já jsem dělala něco jiného, tak šel a udělal to. S dětmi si vždycky moc rád hrál, organizoval pro ně výlety a různé zábavy, vstával k nim v noci, vozil je k doktorovi, když byly nemocné. Snědl jakékoli jídlo, které jsem mu uvařila a ještě mě pochválil. Mohla jsem se mu se vším svěřit, vždycky se mnou všechno řešil, nikdy mě neodbyl, že je to blbost. Nikdy se nehádal, nekřičel, nevztekal se. I když byl spíš intelektuál, byl i celkem šikovný na různé opravy v domácnosti, uměl přidělat poličku, zapojit domácí kino, otapetovat stěnu, vymalovat, sestavit nábytek, spravit pračku nebo vodovod. Byl vždycky čistotný, voňavý, chodil pěkně oblečený. Byl abstinent a nekuřák, nikdy nepoužíval vulgární slova. Vždycky byl rozvážný, netrpěl žádnými výkyvy nálad, měl ohromný smysl pro humor, často žertoval, kolikrát jsme tak smáli, že jsme nemohli přestat. Když jsem onemocněla depresí, staral se o děti, vařil, chodil s nimi na výlety. Prostě jednička.
Tak mi řekni, kolik takových mužů po světě chodí a jaká je pravděpodobnost, že zrovná já, nijak zvl᚝ hezká, chytrá ani mladá někoho takového ještě potkám?

Ivano a proč nejste spolu? Co se stalo?


Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

 

#70 3. 2. 2009 10:29

Ivana
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 1. 2006
Příspěvky: 3806

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Martinko, přesně tak jsem si připadala - jako když mám pohádkového prince. Já ho tak strašně milovala!
Jenže jsem si to zkazila sama. Jednak jsem byla vždycky cholerik, hned jsem vybuchla kvůli každé blbině, jednak jsem se mu, jakožto introvert, nevěnovala dostatečně, protože on byl z domova zvyklý, že jeho rodiče byli pořád spolu, spolu i vařili, uklízeli, každý večer spolu seděli u televize a já přišla domů z práce a zalezla do ložnice, večer místo TV jsem si četla, nedokázala jsem být pořád s ním. A korunu tomu nasadila moje deprese, se kterou jsem se prala 5 let (možná víc). Často se stávalo, že jsem nebyla schopná vstát z postele, nechtěla jsem nic slyšet, nic vidět, jen jsem ležela a snažila se spát. BM byl z toho nešastný, měl na krku děti a domácnost a manželku, která ležela v posteli a skuhrala, že život nemá žádný smysl. Občas to bylo lepší a občas zas znovu děsné, jako na houpačce. On si pak našel svoje přátele a nakonec i Péu a bylo vymalováno. Bohužel zrovna v době, kdy už jsem se konečně z té deprese vyhrabala. Já jsem mu řekla, že bych dala všecko na světě, aby se ke mně vrátil a on mi na to řekl, že byly doby, kdy by totéž řekl i on, ale už je to pryč.
A fakt nevím, co bych mu tak mohla vytknout, snad jen že byl hodně spořivý, ale to bylo třeba, abychom si mohli dovolit koupit byt a auto a ještě jezdit na výlety a dovolené. A taky mě dost kritizoval, třeba jak se chovám k elektronice a tak, byl na věci hodně opatrný.  Jinak fakt nemám, co bych mu vytkla, co by se mi na něm nelíbilo.

Není tady

 

#71 3. 2. 2009 10:33

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 1. 12. 2006
Příspěvky: 3175

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Ivano, proč jste tedy šli od sebe? Promiň, nevím jestli jsi to tady kdy psala.
Podle toho jak píšeš že byl on dokonalý, tak to muselo být jedině proto žes to tak chtěla ty, ačkoliv on nic zlého neprovedl.

Není tady

 

#72 3. 2. 2009 10:36

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 1. 12. 2006
Příspěvky: 3175

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Ivana napsal(a):

Martinko, přesně tak jsem si připadala - jako když mám pohádkového prince. Já ho tak strašně milovala!
Jenže jsem si to zkazila sama. Jednak jsem byla vždycky cholerik, hned jsem vybuchla kvůli každé blbině, jednak jsem se mu, jakožto introvert, nevěnovala dostatečně, protože on byl z domova zvyklý, že jeho rodiče byli pořád spolu, spolu i vařili, uklízeli, každý večer spolu seděli u televize a já přišla domů z práce a zalezla do ložnice, večer místo TV jsem si četla, nedokázala jsem být pořád s ním. A korunu tomu nasadila moje deprese, se kterou jsem se prala 5 let (možná víc). Často se stávalo, že jsem nebyla schopná vstát z postele, nechtěla jsem nic slyšet, nic vidět, jen jsem ležela a snažila se spát. BM byl z toho nešastný, měl na krku děti a domácnost a manželku, která ležela v posteli a skuhrala, že život nemá žádný smysl. Občas to bylo lepší a občas zas znovu děsné, jako na houpačce. On si pak našel svoje přátele a nakonec i Péu a bylo vymalováno. Bohužel zrovna v době, kdy už jsem se konečně z té deprese vyhrabala. Já jsem mu řekla, že bych dala všecko na světě, aby se ke mně vrátil a on mi na to řekl, že byly doby, kdy by totéž řekl i on, ale už je to pryč.
A fakt nevím, co bych mu tak mohla vytknout, snad jen že byl hodně spořivý, ale to bylo třeba, abychom si mohli dovolit koupit byt a auto a ještě jezdit na výlety a dovolené. A taky mě dost kritizoval, třeba jak se chovám k elektronice a tak, byl na věci hodně opatrný.  Jinak fakt nemám, co bych mu vytkla, co by se mi na něm nelíbilo.

dá se to vysvětlit tak, že jsi s ním vlastně šastná nebyla? že ti vadila ta jeho dokonalost?

Není tady

 

#73 3. 2. 2009 10:36

Kerrin
♥♥♥♥---
Registrovaný: 17. 12. 2007
Příspěvky: 436

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Ivano:  mě  to také přijde  jako pohádka.......člověk bez jediné chyby, princ, který přijel na bílém koni........nezlob se, že to takhle píšu, ale potom, co vedlo manžela k tomu, že si našel někoho jiného?........asi chtěl z toho všeho ven.......přijde mi, že o vše se staral on..........jo už to tady čtu, co píšeš o sobě.
Ale pořád mᚠještě šanci začít žít jinak a už na něj nemyslet pořád dokola.........na světě něběhá jen jeden chlap....tvůj BM.
Je spousta jiných a fajn.......

Není tady

 

#74 3. 2. 2009 10:38

Kerrin
♥♥♥♥---
Registrovaný: 17. 12. 2007
Příspěvky: 436

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Koukni Ivano kolkik se nás tady tomu podivuje......... a jak vidí svého otce děti? stejně jako ty??? No.1? Nikdo není dokonalý

Není tady

 

#75 3. 2. 2009 10:40

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 18071

Re: Kam se posunul vztah s BM po rozvodu?

Ivano, takže si teď vlastně naprosto spokojená wink


Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů