18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jo,s tou dobou má naprosto pravdu,narozdíl od té dnení tě ale téměř nemohli z práce vyhodit,kadý musel pracovat,e ano.A stejně takse lidi bojí i dnes otevřít si pusu,kdy se jim něco nelíbí,no prostě klasika.
Co se ale financí týká na MD,tak jsem s nima nezápasila před 20 lety se 2 dětmi na MD a manelem nejdř.na V a pak na vojně (take byl vlastně nevýdělečný)a nemám problém ani teď,bez jakýchkoli spotř.půjček.Co bylo tak extra třeba na MD?oblečení jsem neřeila,nebo na procházku se pod bundu dal vzít klidně i starí svetr a nějaký pěknějí svetřík byl taky v rezervě a na normální stravu jsme taky peníze měli.Co jsme si museli dlouho odpustit a nevadilo nám to,to byl nábytek vč.sedačky a TV a ivot v luxusu a pohodlí,ale byli jsme mladí,tak jsme tyhle věci nějak neřeili.
Myslím,e ve je to v lidech - i kdyby peníze nebyly vůbec,tak se najdou tací,kteří budou pořád nespokojeni a budou mít málo.
Ale já vím (a nejen já), e ty jsi ádné problémy neměla a nemá a vechno zvládá levou zadní na rozdíl od těch upocených upachtěných lidiček...
Má rech, vyhodit z práce tě nemohli - ale to kde a za kolik, to se sakra dalo ovlivnit a s tím drením pusy to taky mělo souvislost.
K té MD bych si z vlastní zkuenosti dovolila podotknout, e je poněkud rozdíl, mít dvě děti za sebou, kdy jedno leccos podědí po druhém a mít 1+2, kdy u to začíná být sloitějí. Svoje oblíkání jsem téměř neřeila jetě dlouho po MD - já u nerostla A jestli si myslí, e jsi jediná, kdo začínal na molitanových matracích a kredenci po babičce, tak mám dojem, e by ti hodně lidí řeklo "byli jsme na tom stejně" a "ivot v luxusu a pohodlí" mnozí neznají dodnes.
Není tady
Mně se ten "sloh" líbil. Vtipně lehce napsané, s nadsázkou, humorem, prostě pobavení v kancelářském dni. Nic víc nic míň.
Není tady
Kuty, jak uz jsem psala, tak nam ani moji ani manzelovi rodice nedali ani korunu a z prace po vysoke skole si clovek opravdu na byt nevydela a kdyz si spocitam podnajem,ze ktereho me kdykoliv muzou vyhodit a s ditem se neustale nervovat a stresovat,kdy to prijde a jak to zvladneme,tak nam nezbylo nic jineho,nez jit do 100 procentni hypoteky a kdyz uz nam ji dali,tak proc kupovat garsonku,tak jsme si koupili 3+kk,abychom tam mohli zustat s 2 detmi a popripade nastalo, jestli je toto luxus,bydlime za Prahou,protoze v Praze jsme uz na neco takoveho nedosahli, ano,mohli jsme se uskromnit a jit do panelaku,ale za stejnou cenu jsme meli novy byt,ktery jsem si mohli zaridit podle sebe. Jen tak mimochodem, skrine jsme do nej davali po roce a obyvak zarizovali po 2.5 roce,co jsme meli na stene nalepene obycejne papiry s nakresem a nasi predstavou, vsechny veci byly ve stehovacich krabicich. A co se tyka ditete,tak dodnes chodi oblekane z mimibazaru a nestydim se za to,kocarek jsme podedili po sousedce, novou mel jen postylku a komodu. Kojila jsem a bojovala o mliko rok, takze az se sam odstavil,coz uz bohuzel neovlivnim,jsme na umelem mlicku, jedine,co je opravdu drahe jsou bio potraviny,myslim,ze to neni pro takto male ditko prepych,ale jen se mu snazim dat to nejlepsi. Take nechceme sedet jen doma,takze chodili jsem na plavani, ted na krouzky a to take neco stoji, co 3 mesice boticky, proste to neni legrace. Ja vim,ze se to sem moc nehodi,ale nedalo mi to Kuty vysvetlit,proc si pri MD privydelavam a nestydim se za to,jsem naopak rada,ze krome sikovneho ditete,kteremu se venuji maximalne jsem schopna domu prinest i korunu a myslim,ze muj muz si toho take vazi. Dekuji ostatnim babinetkam za shovivavost a trpelivost.
Není tady
jj, komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
Není tady
Slniečko,mě osobně je fuk,jestli si někdo na MD přivydělává či ne,spí mě vytáčí takoví lidi,o kterých píe Helena,kteří ani po 40ce neijí stále v tom pohodlí a dejmu tomu v luxusu-tohle slovo je ovem dost zavádějící,a kadý si pod ním můe představit něco jiného a tak ho nerada pouívám.Co tihle lidi dělali celých 20 let,e stále ijí "z ruky do huby"?NIC!
A jinak mě Sluniečko mnohem víc vytáčí spí matky,které napíou,e se na MD nudí.Moc by mě zajímalo kde by se nenudili a vůbec,tohle můe napsat někdo jen s nízkým intelektem.
Není tady
Tak já jsem asi divná. Děti nemám,ale jsem typ, který by asi chtěl a bude dítě větí na půl úvazu do práce. Ne z nějakého honění korunek,nebo z prestie ani z toho, e bych byla hypervýkonná. Já mám strach, ě mě prostě po třech letech na mateřské hrábne. A nemá to nic společného, e bych neměla monost během mateřské jít za svou zábavou nebo e bych dítě neměla ráda.
Prostě to tak cítím, e je dobré se taky pak věnovat zase sobě a svým věcem.
Není tady
mě vytáčí takoví lidi,o kterých píe Helena,kteří ani po 40ce neijí stále v tom pohodlí a dejmu tomu v luxusu-tohle slovo je ovem dost zavádějící,a kadý si pod ním můe představit něco jiného a tak ho nerada pouívám.Co tihle lidi dělali celých 20 let,e stále ijí "z ruky do huby"?NIC!
(Skoro) vdycky můe chtít větí "pohodlí a luxus", ne v jakém ije, záleí jen na nastavení výchozích parametrů. Co neznamená, e pokud to člověk nemá, 20 let se flákal. Třeba jen investoval do dětí a jejich vzdělání, záitků nebo koníčků, kterým se na stará kolena těko bude věnovat... a po těch letech umí být spokojený s tím, co má
jinak mě Sluniečko mnohem víc vytáčí spí matky,které napíou,e se na MD nudí.Moc by mě zajímalo kde by se nenudili a vůbec,tohle můe napsat někdo jen s nízkým intelektem.
Noo - řekla bych, e ta "nuda", nebo spí "nenaplnění" postihuje právě ty matky, které nízký intelekt nemají. Ty po nějakém čase zjistí, e i kdy je jejich mimi nejkrásnějí, nejchytřejí a vůbec nej... , jaksi jim k ivotu nestačí jen péče o něj, manela a domácnost a hovory na pískoviti...
Není tady
helena napsal(a):
mě vytáčí takoví lidi,o kterých píe Helena,kteří ani po 40ce neijí stále v tom pohodlí a dejmu tomu v luxusu-tohle slovo je ovem dost zavádějící,a kadý si pod ním můe představit něco jiného a tak ho nerada pouívám.Co tihle lidi dělali celých 20 let,e stále ijí "z ruky do huby"?NIC!
(Skoro) vdycky můe chtít větí "pohodlí a luxus", ne v jakém ije, záleí jen na nastavení výchozích parametrů. Co neznamená, e pokud to člověk nemá, 20 let se flákal. Třeba jen investoval do dětí a jejich vzdělání, záitků nebo koníčků, kterým se na stará kolena těko bude věnovat... a po těch letech umí být spokojený s tím, co má
jinak mě Sluniečko mnohem víc vytáčí spí matky,které napíou,e se na MD nudí.Moc by mě zajímalo kde by se nenudili a vůbec,tohle můe napsat někdo jen s nízkým intelektem.
Noo - řekla bych, e ta "nuda", nebo spí "nenaplnění" postihuje právě ty matky, které nízký intelekt nemají. Ty po nějakém čase zjistí, e i kdy je jejich mimi nejkrásnějí, nejchytřejí a vůbec nej... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, jaksi jim k ivotu nestačí jen péče o něj, manela a domácnost a hovory na pískoviti...
Není tady
helena napsal(a):
Noo - řekla bych, e ta "nuda", nebo spí "nenaplnění" postihuje právě ty matky, které nízký intelekt nemají. Ty po nějakém čase zjistí, e i kdy je jejich mimi nejkrásnějí, nejchytřejí a vůbec nej... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, jaksi jim k ivotu nestačí jen péče o něj, manela a domácnost a hovory na pískoviti...
No u jsem si Heleno říkala co se stalo,ne si zas začala mít nic neříkající a za kadou cenu negativní odpovědi na moje vstupy.Musí mít asi za kadoucenu pravdu,e?Viz tvoje odpověď:
Noo - řekla bych, e ta "nuda", nebo spí "nenaplnění" postihuje právě ty matky, které nízký intelekt nemají. Ty po nějakém čase zjistí, e i kdy je jejich mimi nejkrásnějí, nejchytřejí a vůbec nej... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, jaksi jim k ivotu nestačí jen péče o něj, manela a domácnost a hovory na pískoviti.
-nicméně,pokud se takto chová a své chování omezuje maminka na MD jen na to,co zná pravděpodobně ty a o čem píe a je ti to hodně blízké,tak fakt musí být jen rozumu mdlého a není to fakt nic moc.enské jako ty,chudé duchem a nemoností si vymyslet duchaplnou činnosst by se neměly ani stát matkami a jetě tu kňučí s odstupem 25 let,jak ses měla hrozně.Já jsem za svoje děti ráda a nelituju ničeho,o čeho jsem kvůli nim musela jít.A ani je nenazývám harantama jako někdo...
1.1. Základní pravidla. Zadávejte jen sluné příspěvky, které jsou v souladu s dobrými mravy, pravidly sluného chování, platnými zákony a obecně závaznými etickými principy společnosti. Je zakázáno jakkoli uráet ostatní uivatele fór, sniovat jejich lidskou důstojnost, vystavovat je posměchu a hrubým slovním útokům.
Není tady
Kuty, za prvé bych prosila bez uráek.
Za druhé - jak jsi přila na to, e kňučím? Pouze jsem se zmínila o situaci, jaká tehdy byla - a jak jsem si vimla, nejsem jediná, kdo si na MD přivydělával, přivydělává či přivydělávat chce.
Za třetí - "duchaplných činností" bych nala fůru... jene v jejich realizaci mi právě "haranti" bránili, ví ... tak jsem se holt musela omezit na ty, které lo absolvovat se třemi prcky na dvou rukách...
Není tady
Kuty, brzdi. Nechápu, kde se v tobě bere tolik zbloby? Co má za problém?
Já vůbec nemám z Heleny pocit, e by nějak naříkala. Prostě jen je realista. A věřím , e ivot s třemi dětmi je jiný,ne s jedním,dvěma.
Nejsem její tiskový mluvíčí, zastávám se jí sama za sebe. Protoe tvoje povyování nad ostatní nemá fakt mezí?
Já taky nemám ráda lidi, co skučí, e se mají patně. Jsem z těch, které mateřství dobře rozvaují, pochybuji sama o sobě, zda budu dobrá matka.
Ale, e ti občas děti na mateřské lezou na mozek, o tom ádná. Mám ve svém okolí hodně maminek. Preci jen mi je 30cet, tak spoluačky skoro vechny. A samy rády řeknou otevřené, e rádi své děti "odloí" na den babičce, manelovi atd. aby měly klid. Nedávno jsem byla právě u kámoky a ona byla prostě utahaná jako pes a řekla, e se těí na odpoledne o víkendu,které bude mít sama pro sebe.
Prostě kadý nemá manela v pět doma,aby ho předaly do péče jemu a věnovaly se samy sobě. Jak můe ty ostatní tak soudit? Já z tebe opravdu cítím naopak vztek, zlobu, pesimismus a hlavně povyování nad ostatní. Jak ty zvládá a ostatní eny jsou iditoti, e si to nezařídí jako ty.
Není tady
Klubko napsal(a):
Já vůbec nemám z Heleny pocit, e by nějak naříkala. Prostě jen je realista. A věřím , e ivot s třemi dětmi je jiný,ne s jedním,dvěma.
Nejsem její tiskový mluvíčí, zastávám se jí sama za sebe. Protoe tvoje povyování nad ostatní nemá fakt mezí?
Já taky nemám ráda lidi, co skučí, e se mají patně. Jsem z těch, které mateřství dobře rozvaují, pochybuji sama o sobě, zda budu dobrá matka.
Ale, e ti občas děti na mateřské lezou na mozek, o tom ádná. Mám ve svém okolí hodně maminek. Preci jen mi je 30cet, tak spoluačky skoro vechny. A samy rády řeknou otevřené, e rádi své děti "odloí" na den babičce, manelovi atd. aby měly klid. Nedávno jsem byla právě u kámoky a ona byla prostě utahaná jako pes a řekla, e se těí na odpoledne o víkendu,které bude mít sama pro sebe.
Prostě kadý nemá manela v pět doma,aby ho předaly do péče jemu a věnovaly se samy sobě. Jak můe ty ostatní tak soudit? Já z tebe opravdu cítím naopak vztek, zlobu, pesimismus a hlavně povyování nad ostatní. Jak ty zvládá a ostatní eny jsou iditoti, e si to nezařídí jako ty.
Kdy tady někdo staví lidi,kteří minim.20let mají odpracováno do pozice chudinek,kteréměli celou tu dobu na mysli jen blaho druhých a zcela "zapomněli" na sebe,tak to mě fktbere vztek.
Pesimista nejsem ani náhodou-tak mi tu naopak připadá drtivá větina přispivatelek,kteřé pořád řeí nějaké drámo.
Povyovat se nemusím - je to prostě tak,e větina lidí je stádní typ a jen snad nemůu za to,kdy tu jejich hloupost vidím,či spíe vyčtu mezi řádky.Lze toti ít dost dobře v pohodě a v symbioze s celou rodinou,mít fajn chlapa a bez exist.problémů;ovem nedá se to nikde vyčíst ani naučit,buď na to v té hlavě má nebo ne.
Není tady
Kdy tady někdo staví lidi,kteří minim.20let mají odpracováno do pozice chudinek,kteréměli celou tu dobu na mysli jen blaho druhých a zcela "zapomněli" na sebe,tak to mě fktbere vztek.
Jakejch chudinek, prosímtě? Kde tu padlo něco podobnýho? Obávám se, e to, co "vyčte mezi řádky" je pouze to, co TY číst chce.
Není tady
helena napsal(a):
Jakejch chudinek, prosímtě? Kde tu padlo něco podobnýho? Obávám se, e to, co "vyčte mezi řádky" je pouze to, co TY číst chce.
osvě si pamě tvou odpovědí v příspěvku č.60
Není tady
Kuty, vidíme asi skutečně kadá něco jiného.Souhlasím s tebou, e jde mít spokojený vztah, práci, ití atd. Naprosto.
Ale ty má asi skutečně vyjímečný talent hned kaého prokouknout skrze řádky:) No dej bůh,a ti to teda v ivotě dál vychází
Není tady
Kuty napsal(a):
Klubko napsal(a):
Prostě kadý nemá manela v pět doma,aby ho předaly do péče jemu a věnovaly se samy sobě. Jak můe ty ostatní tak soudit? Já z tebe opravdu cítím naopak vztek, zlobu, pesimismus a hlavně povyování nad ostatní. Jak ty zvládá a ostatní eny jsou iditoti, e si to nezařídí jako ty.Kdy tady někdo staví lidi,kteří minim.20let mají odpracováno do pozice chudinek,kteréměli celou tu dobu na mysli jen blaho druhých a zcela "zapomněli" na sebe,tak to mě fktbere vztek.
Pesimista nejsem ani náhodou-tak mi tu naopak připadá drtivá větina přispivatelek,kteřé pořád řeí nějaké drámo.
Povyovat se nemusím - je to prostě tak,e větina lidí je stádní typ a jen snad nemůu za to,kdy tu jejich hloupost vidím,či spíe vyčtu mezi řádky.Lze toti ít dost dobře v pohodě a v symbioze s celou rodinou,mít fajn chlapa a bez exist.problémů;ovem nedá se to nikde vyčíst ani naučit,buď na to v té hlavě má nebo ne.
Taky musí mít kliku na tu fajn původní rodinu. Jako dítě těko ovlivní, jestli je tvůj taka třeba alkoholik nebo maminka gemblerka... Kadý má start troku jiný a za to, co jsme vděčíme předevím rodině. Pokud nebyla funkční a jak píe fajn, tak pak je na nás, co si z toho vezmeme.
Nevím, kdo se staví do pozice chudinky, ale nějak mezi řádky cítím,e se povyuje nad ostatní.
Není tady
Hledám, najít nemůu. Pomůe mi?
Není tady
Mě by zajímalo, o co tady v podstatě jde? V čem přesně je problém?
Heleno kňučí?? ..ne, nepíe,
Heleno nudí(la) se na mateřský ?? ..ne.., píe.
Heleno , řeí drámo? ..nečtu..nikde
H. Pokud jsem něco přehlédla, nebo je to jinak, upozorni mě na to..., prosím.
Kuty, člověče, s kým a s čím bojuje?
Upravil(a) Wiki (9. 2. 2009 14:56)
Není tady
helena napsal(a):
Hledám, najít nemůu. Pomůe mi?
Tady: (Skoro) vdycky můe chtít větí "pohodlí a luxus", ne v jakém ije, záleí jen na nastavení výchozích parametrů. Co neznamená, e pokud to člověk nemá, 20 let se flákal. Třeba jen investoval do dětí a jejich vzdělání, záitků nebo koníčků, kterým se na stará kolena těko bude věnovat...
Není tady
Javena: no tak mít kliku na pův.rodinu mám hlavněv tom,e nai byli a jsou zdraví i v pokroč.věku,jinak si vzpomínám i dosud na hrubosti (bylo mi 5),které doprovázely jejich rozvod.Otec celkem 3x a matka 2x rozvedeni.To je vzorec,co?
Ale vdycky jsem chtěla mít vbudoucnu jinou rodinu ne tu,kterou jsem zaila já,i kdy jsem po mater.stránce nestrádala,ale v tom to není,jak víme.Take z toho mám opravdu radost,e tohle se mi podařilo i přesto,e jsem jako dítě nic takového nepoznala.A proto vím,e kdy někdo pochází z úplné rodiny,tak e nemá autom.předpoklady být prima partnerem tomu druhému.Spí se setkávám v praxi s opakem a myslím si,evechno zlé můe být k něčemu dobré.
Upravil(a) Kuty (9. 2. 2009 15:15)
Není tady
Wiki - nepřehlídla ses
Kuty - znova opakuju - tam není ani slovo o chudince a o obětování se blahu druhých. Jen o to, e ne kadý má stejný náhled na to, co potřebuje. Pro někoho je priorita procestovat svět a je mu ganz egal, e má doma nábytek po babičce, druhý má byt jako ze katulky a cokoli jiného ho nezajímá, třetí chce mít vechno a strhl by se, aby toho dosáhnul.
Není tady
Kuty napsal(a):
Slniečko,mě osobně je fuk,jestli si někdo na MD přivydělává či ne,spí mě vytáčí takoví lidi,o kterých píe Helena,kteří ani po 40ce neijí stále v tom pohodlí a dejmu tomu v luxusu-tohle slovo je ovem dost zavádějící,a kadý si pod ním můe představit něco jiného a tak ho nerada pouívám.Co tihle lidi dělali celých 20 let,e stále ijí "z ruky do huby"?NIC!
A jinak mě Sluniečko mnohem víc vytáčí spí matky,které napíou,e se na MD nudí.Moc by mě zajímalo kde by se nenudili a vůbec,tohle můe napsat někdo jen s nízkým intelektem.
No, já jsem se třeba tak zadluila , e se toho tzv. luxusu asi u nedoiju.
Není tady
Kuty, já nevím, proč mi jako největí nespokojenec přijde právě ty - a říká, co chce, a shazuje druhé seberafinovaněji a vkládá jim do řádků kdeco - prostě to vecko vidím jen u tebe...
jinak Klubko - sice nemá děti, ale cítí to přesně jako já, která sotva opustila kolu, vrhla se na rození (chtěla jsem napsat na plození, ale to bylo u na kole )
Není tady
Kuty napsal(a):
... nemůu za to,kdy tu jejich hloupost vidím,či spíe vyčtu mezi řádky.
Velká koda, Kuty, e nevidí taky tu svoji vlastní...
Upřímně - nechápu, proč tě tak vytáčí, e to má prostě někdo jinak ne ty.