Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 4. 2. 2009 21:33

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

Re: Slohová práce žáka ZŠ na téma: Moji rodiče

Wiki, dík - byla jsem to já smile

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#52 5. 2. 2009 7:17

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jo,s tou dobou mᚠnaprosto pravdu,narozdíl od té dnešní tě ale téměř nemohli z práce vyhodit,každý musel pracovat,že ano.A stejně takse lidi bojí i dnes otevřít si pusu,když se jim něco nelíbí,no prostě klasika.
Co se ale financí týká na MD,tak jsem s nima nezápasila před 20 lety se 2 dětmi na MD a manželem nejdř.na VŠ a pak na vojně (takže byl vlastně nevýdělečný)a nemám problém ani teď,bez jakýchkoli spotř.půjček.Co bylo tak extra třeba na MD?oblečení jsem neřešila,nebo na procházku se pod bundu dal vzít klidně i starší svetr a nějaký pěknější svetřík byl taky v rezervě a na normální stravu jsme taky peníze měli.Co jsme si museli dlouho odpustit a nevadilo nám to,to byl nábytek vč.sedačky a TV a život v luxusu a pohodlí,ale byli jsme mladí,tak jsme tyhle věci nějak neřešili.
Myslím,že vše je to v lidech - i kdyby peníze nebyly vůbec,tak se najdou tací,kteří budou pořád nespokojeni a budou mít málo.

Ale já vím (a nejen já), že ty jsi žádné problémy neměla a nemᚠa všechno zvládᚠlevou zadní na rozdíl od těch upocených upachtěných lidiček... smile
Mᚠrech, vyhodit z práce tě nemohli - ale to kde a za kolik, to se sakra dalo ovlivnit a s tím držením pusy to taky mělo souvislost.
K té MD bych si z vlastní zkušenosti dovolila podotknout, že je poněkud rozdíl, mít dvě děti za sebou, kdy jedno leccos podědí po druhém a mít 1+2, kdy už to začíná být složitější. Svoje oblíkání jsem téměř neřešila ještě dlouho po MD - já už nerostla big_smile A jestli si myslíš, že jsi jediná, kdo začínal na molitanových matracích a kredenci po babičce, tak mám dojem, že by ti hodně lidí řeklo "byli jsme na tom stejně" a "život v luxusu a pohodlí" mnozí neznají dodnes.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#53 5. 2. 2009 13:28

Maryt
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Mně se ten "sloh" líbil. Vtipně lehce napsané, s nadsázkou, humorem, prostě pobavení v kancelářském dni. Nic víc nic míň. wink

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/UVbiIdT.jpghttp://lb4f.lilypie.com/UVbip2.png

http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/me94swj.jpghttp://lb2f.lilypie.com/me94p2.png

Není tady

#54 7. 2. 2009 12:13

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

Kuty, jak uz jsem psala, tak nam ani moji ani manzelovi rodice nedali ani korunu a z prace po vysoke skole si clovek opravdu na byt nevydela a kdyz si spocitam podnajem,ze ktereho me kdykoliv muzou vyhodit a s ditem se neustale nervovat a stresovat,kdy to prijde a jak to zvladneme,tak nam nezbylo nic jineho,nez jit do 100 procentni hypoteky a kdyz uz nam ji dali,tak proc kupovat garsonku,tak jsme si koupili 3+kk,abychom tam mohli zustat s 2 detmi a popripade nastalo, jestli je toto luxus,bydlime za Prahou,protoze v Praze jsme uz na neco takoveho nedosahli, ano,mohli jsme se uskromnit a jit do panelaku,ale za stejnou cenu jsme meli novy byt,ktery jsem si mohli zaridit podle sebe. Jen tak mimochodem, skrine jsme do nej davali po roce a obyvak zarizovali po 2.5 roce,co jsme meli na stene nalepene obycejne papiry s nakresem a nasi predstavou, vsechny veci byly ve stehovacich krabicich. A co se tyka ditete,tak dodnes chodi oblekane z mimibazaru a nestydim se za to,kocarek jsme podedili po sousedce, novou mel jen postylku a komodu. Kojila jsem a bojovala o mliko rok, takze az se sam odstavil,coz uz bohuzel neovlivnim,jsme na umelem mlicku, jedine,co je opravdu drahe jsou bio potraviny,myslim,ze to  neni pro takto male ditko prepych,ale jen se mu snazim dat to nejlepsi. Take nechceme sedet jen doma,takze chodili jsem na plavani, ted na krouzky a to take neco stoji, co 3 mesice boticky, proste to neni legrace. Ja vim,ze se to sem moc nehodi,ale nedalo mi to Kuty vysvetlit,proc si pri MD privydelavam a nestydim se za to,jsem naopak rada,ze krome sikovneho ditete,kteremu se venuji maximalne jsem schopna domu prinest i korunu a myslim,ze muj muz si toho take vazi. Dekuji ostatnim babinetkam za shovivavost a trpelivost.

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

#55 8. 2. 2009 10:01

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

jj, komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí wink

Není tady

#56 9. 2. 2009 12:04

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Slniečko,mě osobně je fuk,jestli si někdo na MD přivydělává či ne,spíš mě vytáčí takoví lidi,o kterých píše Helena,kteří ani po 40ce nežijí stále v tom pohodlí a dejmu tomu v luxusu-tohle slovo je ovšem dost zavádějící,a každý si pod ním může představit něco jiného a tak ho nerada používám.Co tihle lidi dělali celých 20 let,že stále žijí "z ruky do huby"?NIC!
A jinak mě Sluniečko mnohem víc vytáčí spíš matky,které napíšou,že se na MD nudí.Moc by mě zajímalo kde by se nenudili a vůbec,tohle může napsat někdo jen s nízkým intelektem.

Není tady

#57 9. 2. 2009 12:15

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Tak já jsem asi divná. Děti nemám,ale jsem typ, který by asi chtěl až bude dítě větší na půl úvazu do práce. Ne z nějakého honění korunek,nebo z prestiže ani z toho, že bych byla hypervýkonná. Já mám strach, žě mě prostě po třech letech na mateřské hrábne. A nemá to nic společného, že bych neměla možnost během mateřské jít za svou zábavou nebo že bych dítě neměla ráda.
Prostě to tak cítím, že je dobré se taky pak věnovat zase sobě a svým věcem.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#58 9. 2. 2009 12:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

mě vytáčí takoví lidi,o kterých píše Helena,kteří ani po 40ce nežijí stále v tom pohodlí a dejmu tomu v luxusu-tohle slovo je ovšem dost zavádějící,a každý si pod ním může představit něco jiného a tak ho nerada používám.Co tihle lidi dělali celých 20 let,že stále žijí "z ruky do huby"?NIC!
(Skoro) vždycky můžeš chtít větší "pohodlí a luxus", než v jakém žiješ, záleží jen na nastavení výchozích parametrů. Což neznamená, že pokud to člověk nemá, 20 let se flákal. Třeba jen investoval do dětí a jejich vzdělání, zážitků nebo koníčků, kterým se na stará kolena těžko bude věnovat... a po těch letech umí být spokojený s tím, co má
jinak mě Sluniečko mnohem víc vytáčí spíš matky,které napíšou,že se na MD nudí.Moc by mě zajímalo kde by se nenudili a vůbec,tohle může napsat někdo jen s nízkým intelektem.
Noo - řekla bych, že ta "nuda", nebo spíš "nenaplnění" postihuje právě ty matky, které nízký intelekt nemají. Ty po nějakém čase zjistí, že i když je jejich mimi nejkrásnější, nejchytřejší a vůbec nej... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, jaksi jim k životu nestačí jen péče o něj, manžela a domácnost a hovory na pískovišti...

Není tady

#59 9. 2. 2009 12:30

javena
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

mě vytáčí takoví lidi,o kterých píše Helena,kteří ani po 40ce nežijí stále v tom pohodlí a dejmu tomu v luxusu-tohle slovo je ovšem dost zavádějící,a každý si pod ním může představit něco jiného a tak ho nerada používám.Co tihle lidi dělali celých 20 let,že stále žijí "z ruky do huby"?NIC!
(Skoro) vždycky můžeš chtít větší "pohodlí a luxus", než v jakém žiješ, záleží jen na nastavení výchozích parametrů. Což neznamená, že pokud to člověk nemá, 20 let se flákal. Třeba jen investoval do dětí a jejich vzdělání, zážitků nebo koníčků, kterým se na stará kolena těžko bude věnovat... a po těch letech umí být spokojený s tím, co má
jinak mě Sluniečko mnohem víc vytáčí spíš matky,které napíšou,že se na MD nudí.Moc by mě zajímalo kde by se nenudili a vůbec,tohle může napsat někdo jen s nízkým intelektem.
Noo - řekla bych, že ta "nuda", nebo spíš "nenaplnění" postihuje právě ty matky, které nízký intelekt nemají. Ty po nějakém čase zjistí, že i když je jejich mimi nejkrásnější, nejchytřejší a vůbec nej... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, jaksi jim k životu nestačí jen péče o něj, manžela a domácnost a hovory na pískovišti...

tummenupp tummenupp tummenupp

Není tady

#60 9. 2. 2009 12:44

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

No už jsem si Heleno říkala co se stalo,než si zas začala mít nic neříkající a za každou cenu negativní odpovědi na moje vstupy.Musíš mít asi za každoucenu pravdu,že?Viz tvoje odpověď:
Noo - řekla bych, že ta "nuda", nebo spíš "nenaplnění" postihuje právě ty matky, které nízký intelekt nemají. Ty po nějakém čase zjistí, že i když je jejich mimi nejkrásnější, nejchytřejší a vůbec nej... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, jaksi jim k životu nestačí jen péče o něj, manžela a domácnost a hovory na pískovišti.
-nicméně,pokud se takto chová a své chování omezuje maminka na MD jen na to,co znᚠpravděpodobně ty a o čem píšeš a je ti to hodně blízké,tak fakt musí být jen rozumu mdlého a není to fakt nic moc.Ženské jako ty,chudé duchem a nemožností si vymyslet duchaplnou činnosst by se neměly ani stát matkami a ještě tu kňučíš s odstupem 25 let,jak ses měla hrozně.Já jsem za svoje děti ráda a nelituju ničeho,o čeho jsem kvůli nim musela jít.A ani je nenazývám harantama jako někdo...

1.1. Základní pravidla. Zadávejte jen slušné příspěvky, které jsou v souladu s dobrými mravy, pravidly slušného chování, platnými zákony a obecně závaznými etickými principy společnosti. Je zakázáno jakkoli urážet ostatní uživatele fór, snižovat jejich lidskou důstojnost, vystavovat je posměchu a hrubým slovním útokům.

Není tady

#61 9. 2. 2009 12:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty, za prvé bych prosila bez urážek.
Za druhé - jak jsi přišla na to, že kňučím? Pouze jsem se zmínila o situaci, jaká tehdy byla - a jak jsem si všimla, nejsem jediná, kdo si na MD přivydělával, přivydělává či přivydělávat chce.
Za třetí - "duchaplných činností" bych našla fůru... jenže v jejich realizaci mi právě "haranti" bránili, víš http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png... tak jsem se holt musela omezit na ty, které šlo absolvovat se třemi prcky na dvou rukách...

Není tady

#62 9. 2. 2009 12:54

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty, brzdi. Nechápu, kde se v tobě bere tolik zbloby? Co mᚠza problém?
Já vůbec nemám z Heleny pocit, že by nějak naříkala. Prostě jen je realista. A věřím , že život s třemi dětmi je jiný,než s jedním,dvěma.
Nejsem její tiskový mluvíčí, zastávám se jí sama za sebe. Protože tvoje povyšování nad ostatní nemá fakt mezí?
Já taky nemám ráda lidi, co skučí, že se mají špatně. Jsem z těch, které mateřství dobře rozvažují, pochybuji sama o sobě, zda budu dobrá matka.

Ale, že ti občas děti na mateřské lezou na mozek, o tom žádná. Mám ve svém okolí hodně maminek. Preci jen mi je 30cet, tak spolužačky skoro všechny. A samy rády řeknou otevřené, že rádi své děti "odloží" na den babičce, manželovi atd. aby měly klid. Nedávno jsem byla právě u kámošky a ona byla prostě utahaná jako pes a řekla, že se těší na odpoledne o víkendu,které  bude mít sama pro sebe.
Prostě každý nemá manžela v pět doma,aby ho předaly do péče jemu a věnovaly se samy sobě. Jak můžeš ty ostatní tak soudit? Já z tebe opravdu cítím naopak vztek, zlobu, pesimismus a hlavně povyšování nad ostatní. Jak ty zvládᚠa ostatní ženy jsou iditoti, že si to nezařídí jako ty.

Není tady

#63 9. 2. 2009 13:14

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

Já vůbec nemám z Heleny pocit, že by nějak naříkala. Prostě jen je realista. A věřím , že život s třemi dětmi je jiný,než s jedním,dvěma.
Nejsem její tiskový mluvíčí, zastávám se jí sama za sebe. Protože tvoje povyšování nad ostatní nemá fakt mezí?
Já taky nemám ráda lidi, co skučí, že se mají špatně. Jsem z těch, které mateřství dobře rozvažují, pochybuji sama o sobě, zda budu dobrá matka.

Ale, že ti občas děti na mateřské lezou na mozek, o tom žádná. Mám ve svém okolí hodně maminek. Preci jen mi je 30cet, tak spolužačky skoro všechny. A samy rády řeknou otevřené, že rádi své děti "odloží" na den babičce, manželovi atd. aby měly klid. Nedávno jsem byla právě u kámošky a ona byla prostě utahaná jako pes a řekla, že se těší na odpoledne o víkendu,které  bude mít sama pro sebe.
Prostě každý nemá manžela v pět doma,aby ho předaly do péče jemu a věnovaly se samy sobě. Jak můžeš ty ostatní tak soudit? Já z tebe opravdu cítím naopak vztek, zlobu, pesimismus a hlavně povyšování nad ostatní. Jak ty zvládᚠa ostatní ženy jsou iditoti, že si to nezařídí jako ty.

Když tady někdo staví lidi,kteří minim.20let mají odpracováno do pozice chudinek,kteréměli celou tu dobu na mysli jen blaho druhých a zcela "zapomněli" na sebe,tak to mě fktbere vztek.
Pesimista nejsem ani náhodou-tak mi tu naopak připadá drtivá většina přispivatelek,kteřé pořád řeší nějaké drámo.
Povyšovat se nemusím - je to prostě tak,že většina lidí je stádní typ a jen snad nemůžu za to,když tu jejich hloupost vidím,či spíše vyčtu mezi řádky.Lze totiž žít dost dobře v pohodě a v symbioze s celou rodinou,mít fajn chlapa a bez exist.problémů;ovšem nedá se to nikde vyčíst ani naučit,buď na to v té hlavě mᚠnebo ne.

Není tady

#64 9. 2. 2009 13:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Když tady někdo staví lidi,kteří minim.20let mají odpracováno do pozice chudinek,kteréměli celou tu dobu na mysli jen blaho druhých a zcela "zapomněli" na sebe,tak to mě fktbere vztek.
Jakejch chudinek, prosímtě? Kde tu padlo něco podobnýho? Obávám se, že to, co "vyčteš mezi řádky" je pouze to, co TY číst chceš.

Není tady

#65 9. 2. 2009 13:23

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Jakejch chudinek, prosímtě? Kde tu padlo něco podobnýho? Obávám se, že to, co "vyčteš mezi řádky" je pouze to, co TY číst chceš.

osvěž si pamě tvou odpovědí v příspěvku č.60

Není tady

#66 9. 2. 2009 13:24

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty, vidíme asi skutečně každá něco jiného.Souhlasím s tebou, že jde mít spokojený vztah, práci, žití atd. Naprosto.
Ale ty mᚠasi skutečně vyjímečný talent hned kažého prokouknout skrze řádky:) No dej bůh,a ti to teda v životě dál vychází wink

Není tady

#67 9. 2. 2009 13:37

javena
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

Klubko napsal(a):

Pesimista nejsem ani náhodou-tak mi tu naopak připadá drtivá většina přispivatelek,kteřé pořád řeší nějaké drámo.
Povyšovat se nemusím - je to prostě tak,že většina lidí je stádní typ a jen snad nemůžu za to,když tu jejich hloupost vidím,či spíše vyčtu mezi řádky.Lze totiž žít dost dobře v pohodě a v symbioze s celou rodinou,mít fajn chlapa a bez exist.problémů;ovšem nedá se to nikde vyčíst ani naučit,buď na to v té hlavě mᚠnebo ne.

Taky musíš mít kliku na tu fajn původní rodinu. Jako dítě těžko ovlivníš, jestli je tvůj taka třeba alkoholik nebo maminka gemblerka... Každý má start trošku jiný a za to, co jsme vděčíme především rodině. Pokud nebyla funkční a jak píšeš fajn, tak pak je na nás, co si z toho vezmeme.
Nevím, kdo se staví do pozice chudinky, ale nějak mezi řádky cítím,že se povyšuješ nad ostatní.

Není tady

#68 9. 2. 2009 13:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Hledám, najít nemůžu. Pomůžeš mi?

Není tady

#69 9. 2. 2009 14:50

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Mě by zajímalo,  o co tady v podstatě jde? V čem přesně je problém?

Heleno kňučíš?? smile ..ne, nepíšeš,
Heleno nudíš(la) se na mateřský ?? ..ne.., píšeš.
Heleno , řešíš drámo? ..nečtu..nikde

H. Pokud jsem něco přehlédla, nebo je to jinak, upozorni mě na to..., prosím.

Kuty, člověče, s kým a s čím bojuješ?

Upravil(a) Wiki (9. 2. 2009 14:56)

Není tady

#70 9. 2. 2009 15:07

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Hledám, najít nemůžu. Pomůžeš mi?

Tady: (Skoro) vždycky můžeš chtít větší "pohodlí a luxus", než v jakém žiješ, záleží jen na nastavení výchozích parametrů. Což neznamená, že pokud to člověk nemá, 20 let se flákal. Třeba jen investoval do dětí a jejich vzdělání, zážitků nebo koníčků, kterým se na stará kolena těžko bude věnovat...

Není tady

#71 9. 2. 2009 15:14

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Javena: no tak mít kliku na pův.rodinu mám hlavněv tom,že naši byli a jsou zdraví i v pokroč.věku,jinak si vzpomínám i dosud na hrubosti (bylo mi 5),které doprovázely jejich rozvod.Otec celkem 3x a matka 2x rozvedeni.To je vzorec,co?
Ale vždycky jsem chtěla mít vbudoucnu jinou rodinu než tu,kterou jsem zažila já,i když jsem po mater.stránce nestrádala,ale v tom to není,jak víme.Takže z toho mám opravdu radost,že tohle se mi podařilo i přesto,že jsem jako dítě nic takového nepoznala.A proto vím,že když někdo pochází z úplné rodiny,tak že nemá autom.předpoklady být prima partnerem tomu druhému.Spíš se setkávám v praxi s opakem a myslím si,ževšechno zlé může být k něčemu dobré.

Upravil(a) Kuty (9. 2. 2009 15:15)

Není tady

#72 9. 2. 2009 15:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki - nepřehlídla ses http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Kuty - znova opakuju - tam není ani slovo o chudince a o obětování se blahu druhých. Jen o to, že ne každý má stejný náhled na to, co potřebuje. Pro někoho je priorita procestovat svět a je mu ganz egal, že má doma nábytek po babičce, druhý má byt jako ze škatulky a cokoli jiného ho nezajímá, třetí chce mít všechno a strhl by se, aby toho dosáhnul.

Není tady

#73 9. 2. 2009 16:04

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Kuty napsal(a):

Slniečko,mě osobně je fuk,jestli si někdo na MD přivydělává či ne,spíš mě vytáčí takoví lidi,o kterých píše Helena,kteří ani po 40ce nežijí stále v tom pohodlí a dejmu tomu v luxusu-tohle slovo je ovšem dost zavádějící,a každý si pod ním může představit něco jiného a tak ho nerada používám.Co tihle lidi dělali celých 20 let,že stále žijí "z ruky do huby"?NIC!
A jinak mě Sluniečko mnohem víc vytáčí spíš matky,které napíšou,že se na MD nudí.Moc by mě zajímalo kde by se nenudili a vůbec,tohle může napsat někdo jen s nízkým intelektem.

No, já jsem se třeba tak zadlužila , že se toho tzv. luxusu asi už nedožiju.

Není tady

#74 9. 2. 2009 21:46

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

Kuty, já nevím, proč mi jako největší nespokojenec přijdeš právě ty - a říkáš, co chceš, a shazuješ druhé seberafinovaněji a vkládᚠjim do řádků kdeco - prostě to všecko vidím jen u tebe...
jinak Klubko - sice nemᚠděti, ale cítíš to přesně jako já, která sotva opustila školu, vrhla se na rození (chtěla jsem napsat na plození, ale to bylo už na škole big_smile )

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#75 9. 2. 2009 22:04

x56325
Host

Kuty napsal(a):

... nemůžu za to,když tu jejich hloupost vidím,či spíše vyčtu mezi řádky.

Velká škoda, Kuty, že nevidíš taky tu svoji vlastní... dumbom
Upřímně - nechápu, proč tě tak vytáčí, že to má prostě někdo jinak než ty.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí