27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
kdy je někdo suchar, tak je suchar a nic se s tím nenadělá
Není tady
Frigo napsal(a):
kdy je někdo suchar, tak je suchar a nic se s tím nenadělá
asi tak
Není tady
Zoubeček napsal(a):
...Kuty a můu se zeptat, čemu se doma jako tak obyčejně smějete?
jak bych to tipovala dle příspěvků... U Kuty doma nezvoní smích, ale penízky
Není tady
Fidorka napsal(a):
helena napsal(a):
Fidorko, kdy jsi na MD, tak má ty haranty na krku minimálně po dobu, kdy je manel v práci a na cestě tam a zpátky - take dělit se musí nějakých 10 hodin denně, minimálně.
Kdy jsem na MD tak je to přece moje zaměstnání, od toho jsem s těma harantama přece doma. Manel má zas povinnost 10 hodin na ty haranty vydělávat... a taky nevyčítá e se manelka nedělí jetě na ivitelku... (teda pokud není idiot)
Pochopila jsem to spravne,ze kdyz jsem na materske dovolene a jeste chodim na zkraceny uvazek do prace,tak jsem idiot? Velice zvlastni nazor. By me zajimalo, jak to maji delat rodiny,co nemaji ani jedny rodice movite a tudiz si na bydleni museli vzit hypoteku a hold nemaji jinou moznost. No uprimne pohlizet na materskou dovolenou jako na zamestnani je take ponekud zvlastni,ale jsou i taci mezi nami. Myslim,ze az bude takova matka doma s ditetem nejako dobu,pozna izolaci a nebude mit ani jednu babicku ci dedecka,tak pochopi, ze chodit jednou/dvakrat do prace je relax a nabrani sil ne blaznovstvi.
Upravil(a) Slniečko (3. 2. 2009 19:31)
Není tady
Souhlasím s Kuty a Fidorkou: přečetla jsem prvních pět řádek a moc jsem se tedy nesmála... Přilo mi silně ulhaný a přehnaný...
Není tady
Jei, to malo by také prehnané niečo na týl detský sloh... Nie je to iaden Dostojevskij ani Ižf a Petrov či Stephen Leacock, ale zasa to nie je taká tragédia. Nadsázka - normálna humorná nadsázka... Holt nie kadému sadne kadý humor.
Není tady
Slniečko napsal(a):
Fidorka napsal(a):
helena napsal(a):
Fidorko, kdy jsi na MD, tak má ty haranty na krku minimálně po dobu, kdy je manel v práci a na cestě tam a zpátky - take dělit se musí nějakých 10 hodin denně, minimálně.
Kdy jsem na MD tak je to přece moje zaměstnání, od toho jsem s těma harantama přece doma. Manel má zas povinnost 10 hodin na ty haranty vydělávat... a taky nevyčítá e se manelka nedělí jetě na ivitelku... (teda pokud není idiot)
Pochopila jsem to spravne,ze kdyz jsem na materske dovolene a jeste chodim na zkraceny uvazek do prace,tak jsem idiot? Velice zvlastni nazor. By me zajimalo, jak to maji delat rodiny,co nemaji ani jedny rodice movite a tudiz si na bydleni museli vzit hypoteku a hold nemaji jinou moznost. No uprimne pohlizet na materskou dovolenou jako na zamestnani je take ponekud zvlastni,ale jsou i taci mezi nami.
Myslim,ze az bude takova matka doma s ditetem nejako dobu,pozna izolaci a nebude mit ani jednu babicku ci dedecka,tak pochopi, ze chodit jednou/dvakrat do prace je relax a nabrani sil ne blaznovstvi.
Slniečko,
No to jsi bohuel nepochopila správně, ten idiot měl patřit mui, který by manelce vyčítal, e na té mateřské jetě ke vemu nevydělává... myslela jsem e to je z mého sdělení čitelné, přečti si celý kontext, nejen jednu větu.
A k mém názoru na mateřskou - enská je na mateřské právě a jen z toho důvodu, aby se starala v první řadě o dítě, a pokud jí to nevyhovuje, tak přece můe jít kdykoli do práce, ale pak se o to dítě musí starat někdo dalí = převezme její funkci pečovatelky. Rozumíme si?
Nebo jak ty bere mateřskou? Jak ty na ní pohlíí?
Není tady
Selima napsal(a):
Jei, to malo by také prehnané niečo na týl detský sloh... Nie je to iaden Dostojevskij ani Ižf a Petrov či Stephen Leacock, ale zasa to nie je taká tragédia. Nadsázka - normálna humorná nadsázka... Holt nie kadému sadne kadý humor.
Dětský sloh?Proboha!Takový sloh neviděl dítě ani z rychlíku,je to jen ulítlá dospělácká kravina.
Jessiko,vímám si a nejsi první,koho tu hodně prudí,kdy se tomu druhému daří dobře a věčně nenadává na něco aje spokojený s vl.ivotem.Vůbec mě takovéhle reakce nepřekvapují,říká se tomu prostě: lidská závist.
A je pro mě daleko přijatelnějí,e to u nás nesmrdí korunou,ne abychom dřeli bídu s nouzí a hrozili se tady jak mnozí co bude dál,kdy nám zavřou "obě továrny"ve městě,bébé.
Sluníčko,či tak nějak - nechápu tebe a tobě podobné taky matky,ale kadý ijeme jinak,ale já jsem se na MD nenudila ani trochu-nemám toti potřebu,aby mi někdo jako v klasickém zaměstnání řídil a organizoval můj čas a tolik se toho dalo dělat a kam jezdit,a to jsme bydleli na pro mě hnusné polosamotě,protoe jsem jinak dítě velkoměsta a vesnice nemusím dosud.A mimochodem dosud taky nesnáím klasická zaměstnání a svou práci si organizuji a řídímsama-odtud ty cinkající penízky taky,závistivky.
Není tady
A u si mnu ruce a těím se na ty vae reakce,to bude počteníčko!
Není tady
Hele k tématu - to u mi přijde vtipnějí tahle malůvka i kdy ji taky evidentně načmáral v nadsázce dospělý:
Důvod, proč byste měli dětem kontrolovat domácí úkoly - zvlátě na ty na téma: Čím bych chtěl být
"A vyrostu, chci být jako maminka"
http://4.bp.blogspot.com/_TDudpHuaOB8/S … mework.bmp
Není tady
jo, to je v poho - jak u tu zaznělo, kadýmu přijde vtipný něco jinýho... nejsme roboti, abychom si naprogramovali vichni stejně, kdy a čemu se budeme smát... o to smutnějí je, kdy někomu fakt nepřijde vtipný nic... a jetě vecko tak hnidopisky rozebere, a sebere úsměv i ostatním...
Není tady
Tino, přece Ti zapklej suchar nesmázne úsměv z tváře? Tomu nevěřím!
Upravil(a) surikata (3. 2. 2009 22:48)
tina napsal(a):
jo, to je v poho - jak u tu zaznělo, kadýmu přijde vtipný něco jinýho... nejsme roboti, abychom si naprogramovali vichni stejně, kdy a čemu se budeme smát... o to smutnějí je, kdy někomu fakt nepřijde vtipný nic... a jetě vecko tak hnidopisky rozebere, a sebere úsměv i ostatním...
ale tomu zas nevěřím, přesně jak píe surikata... ten kdo se tomu zasmál předtím je ten typ člověka, kterému zřejmě nesebere úsměv vůbec nic, nato nějaký hnidopich
Není tady
No Tino, tak to teda pochvala a taky poklona nejhlubí... Na tohle já bych se nezmohla...
enská je na mateřské právě a jen z toho důvodu, aby se starala v první řadě o dítě, a pokud jí to nevyhovuje, tak přece můe jít kdykoli do práce, ale pak se o to dítě musí starat někdo dalí
No to snad ne? Myslí, e a) kadá, která by chtěla pracovat, má monost dítě někde "odloit", b) na ulicích stojí fronty zamstnavatelů touících přijmout mámu od mrňouska? Neslyela jsi včera ve zprávách, e se v ČR zruilo skoro 90 % jeslí?
Hele, já byla na MD před cca 25 lety a přivydělávala jsem si taky - a jak vidím dneska, moc se nezměnilo. Skoro kadá mamina má nebo shání nějakou kačku navíc.
Není tady
helena napsal(a):
enská je na mateřské právě a jen z toho důvodu, aby se starala v první řadě o dítě, a pokud jí to nevyhovuje, tak přece můe jít kdykoli do práce, ale pak se o to dítě musí starat někdo dalí
No to snad ne? Myslí, e a) kadá, která by chtěla pracovat, má monost dítě někde "odloit", b) na ulicích stojí fronty zamstnavatelů touících přijmout mámu od mrňouska? Neslyela jsi včera ve zprávách, e se v ČR zruilo skoro 90 % jeslí?
Hele, já byla na MD před cca 25 lety a přivydělávala jsem si taky - a jak vidím dneska, moc se nezměnilo. Skoro kadá mamina má nebo shání nějakou kačku navíc.
Jo,s tou dobou má naprosto pravdu,narozdíl od té dnení tě ale téměř nemohli z práce vyhodit,kadý musel pracovat,e ano.A stejně takse lidi bojí i dnes otevřít si pusu,kdy se jim něco nelíbí,no prostě klasika.
Co se ale financí týká na MD,tak jsem s nima nezápasila před 20 lety se 2 dětmi na MD a manelem nejdř.na V a pak na vojně (take byl vlastně nevýdělečný)a nemám problém ani teď,bez jakýchkoli spotř.půjček.Co bylo tak extra třeba na MD?oblečení jsem neřeila,nebo na procházku se pod bundu dal vzít klidně i starí svetr a nějaký pěknějí svetřík byl taky v rezervě a na normální stravu jsme taky peníze měli.Co jsme si museli dlouho odpustit a nevadilo nám to,to byl nábytek vč.sedačky a TV a ivot v luxusu a pohodlí,ale byli jsme mladí,tak jsme tyhle věci nějak neřeili.
Myslím,e ve je to v lidech - i kdyby peníze nebyly vůbec,tak se najdou tací,kteří budou pořád nespokojeni a budou mít málo.
Není tady
alkedos: to jsi asi netuil, jak se zvrhne debata? nějak se mi často stává poslední dobou, e kdy zabrousím do sekce Psychologická, tak nazev tematu dobry a pak do sebe vsichni jen sijou, kritizuji a jsou neprijemny:( takze radsi zase supajdim nekam do Foodlifu nebo mezi "nae deti"....
Není tady
taky jsem vzala příspěvek jako nadsázku....
je celkem jasné a přehledné, co tím autor sledoval...
No, e se tomu nesmál pán a paní Kuty na mém názoru věru nic nemění. Spí bych přemýlela, proč se ( kohokoliv dotyčného) text dotknul...
Jsme opravdu různí. My lidé. Proto taky ráda čtu babinet a je celkem jedno jaké je to téma, nejzajímavějí je to spektrum - ta iroká kála - pohledů na věc. Proto mi nevadí, kdy se vstup odchýlí od tématu.
S Kuty jsem nesouhlasila v ničem co jsem doposud od ní četla, take názorový nesoulad mě nepřekvapuje a je to dobře...
Pobavil mě vstup (nevimkoho) s dotazem k rodince Kuty"a čemu se doma smějete?" Co by mě zajímalo také, ale ne tolik , abych se ptala. To bylo vtipné.
Není tady