Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 3. 2. 2009 11:11

Maryt
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Máte ten blbý pocit všichni, nebo jenom já?

Nevím, jestli nebudu offtopic ale mám trochu podobné pocity - jako bych já věděla tu opravdovou pravdu, jako bych jen já cítila, jak se věci mají. Občas mívám pocit, že ostatní se na věci dívají moc povrchně a nevidí do hloubky. Kdežto mě jako by něco uvnitř říkalo - ty máš pravdu. Pozor, nechci, aby to znělo sobecky. Naopak je to pro mě někdy dost svazující. Chtěla bych všem pomoct a ukázat cestu a ono to ne vždy jde že dumbom

Když jsem byla malá, vytvářela jsem si každý večer "svůj" svět. Kde bylo všechno po mým lol

No, nevím, jestli to má hlavu a patu roll

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/UVbiIdT.jpghttp://lb4f.lilypie.com/UVbip2.png

http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/me94swj.jpghttp://lb2f.lilypie.com/me94p2.png

Není tady

#27 3. 2. 2009 11:20

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

já dost často ulétám do snů. Nejsem nohama na zemi, pořád si představuju sebe sama úplně nějak jinak. A ten pocit, že sem nějak nepatřím jsem měla jako malá dost často, postupem času někdy po 15 mě to přestalo. Luminko, možná by to chtělo zajít si na nějakou přednášku nebo si o tom sehnat více informací. Já se nedávno dozvěděla, že můj syn je indigové dítě a byla na přednášce o nich opravdu moc zajímavésmile

Není tady

#28 3. 2. 2009 11:21

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já nevím, jestli mám stejné pocity jako luminka, ale vždycky jsem měla pocit, že jsem jiná než ostatní, že nezapadám do kolektivu. Nikdy jsem nebyla tak veselá, tak živá, tak obklopená přáteli jako ostatní, vždycky jsem byla hodně sama a nevadilo mi to, líbilo se mi to. Jenže za mého dětství a mládí se propagoval kolektivismus, kolektivní cítění a to já neměla, tak jsem se kvůli tomu hodně trápila. Teď se podporuje individualismus, tak už si nepřipadám tak divně. Nemám to tak, že bych měla pocit, že to, co nevidím a nevnímám neexistuje, ale mám dojem, jako bych se na ostatní lidi dívala z nějakého místa za sklem, jako bych od nich byla naprosto oddělená. Oni něco dělají, prožívají, smějí se a něčím se baví a já mám pocit, že jsem úplně "jinde". Vůbec se necítím jako součást něčeho, cítím to úplně naopak - jako bych byla totálně oddělená od všeho.

Není tady

#29 3. 2. 2009 11:23

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Barusja napsal(a):

Já se nedávno dozvěděla, že můj syn je indigové dítě a byla na přednášce o nich opravdu moc zajímavésmile

Barusjo, co znamená indigové dítě ?

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#30 3. 2. 2009 11:25

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Co znamená výraz "indigové děti"?
Jsou to děti, které přicházejí na svět od druhé poloviny osmdesátých let a vykazují nový, neobvyklý souhrn psychologických znaků, představujících dosud nezdokumentovaný charakterový typ. Tento typ má pozoruhodně jedinečné rysy, které vyžadují změnu v jednání a výchově jak od rodičů, tak i učitelů s cílem poskytnout těmto dětem maximální podporu pro dosažení rovnováhy a souladu v životě a tím jim pomoci vyvarovat se možných frustrací.

Název "indigové" je odvozen z modré barvy, která převládá v jejich auře. Indigové děti jsou skutečně zvláštní a představují velké procento všech dětí, které se nyní rodí na celém světě. "Vědí", kdo jsou a odkud přicházejí, a proto je naší povinností je co nejlépe poznat, akceptovat jejich výlučné kvality a provázet je životem s láskou a péčí.

Deset atributů, které nejlépe vystihují tento nový druh dítěte:

# Přicházejí na svět s vědomím královské důstojnosti a často tak jednají.
# Uvědomují si, že "jsou hodny toho, že mohou být zde", a jsou překvapeny, že druzí tento jejich pocit nesdílejí.
# Vědomí vlastní hodnoty není pro ně velkým problémem. Často říkají rodičům, "kdo a odkud jsou".
# Mají potíže s autoritou (bez možnosti výměny názorů, diskuse či volby).
# Některé věci jednoduše nedělají, například čekání ve frontě je pro ně nesnesitelné.
# Jsou frustrovány systémy, jež jsou zaměřené rituálně a nevyžadují kreativní myšlení.
# Často nacházejí lepší způsoby, jak něco doma či ve škole udělat, takže vypadají jako "likvidátoři systému" (jsou v opozici vůči jakémukoli řádu).
# Na první pohled se chovají asociálně, i když jsou mezi sobě rovnými. Jestliže kolem sebe nemají nikoho podobného smýšlení, uzavírají se do sebe s pocitem, že jim nikdo nerozumí. Ze společenského hlediska je pro ně školní docházka neobyčejně obtížnou záležitostí.
# Nereagují na prostředky výchovy typu provinění a trest ("Počkej, až přijde táta domů a uvidí, cos udělal").
# Neostýchají se dát najevo své potřeby.

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#31 3. 2. 2009 11:27

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Oxi, díky...

hmm, jak jsem to přečetla, připomíná mi to děti s "lehkou mozkovou dysfunkcí.."  (aspoň částečně, v některých bodech - byla jsem takové dítě...)  Ale tyhle pocity, jak popisujete mě nějak minuly....

Upravil(a) Račice dračice (3. 2. 2009 11:30)

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#32 3. 2. 2009 11:36

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Indigový = nová nálepka pro sebevědomé teenagery :-)

Není tady

#33 3. 2. 2009 11:36

amely
♥♥♥♥♥--

Mně ty indigové děti zase připomínají děti s Aspergerovým syndromem- to je forma autismu s nadprůměrnou inteligencí. Ječdno takové dítě mám doma už 15 let - má lehkou mozkovou dysfunkci, Aspergerův syndrom a asi 75% příznaků indigových dětí.

Není tady

#34 3. 2. 2009 11:53

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Malej má lehkou mozkovu dysfunkci, strašně maličkou. A o autismu se na té přenášce také mluvilo, že nějaká holčička do něj spadla, ale povedlo se jim, uvést jí do normálu. NEchci tu vést žádné zvláštní debaty, natolik se v tom nevyznám.

Jo malej je jinej, ale v mnoha věcech je naprosto úžasný a kolikrát předčí dospěl

Není tady

#35 3. 2. 2009 11:59

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Oxi napsal(a):

Co znamená výraz "indigové děti"?
Jsou to děti, které přicházejí na svět od druhé poloviny osmdesátých let a vykazují nový, neobvyklý souhrn psychologických znaků, představujících dosud nezdokumentovaný charakterový typ. Tento typ má pozoruhodně jedinečné rysy, které vyžadují změnu v jednání a výchově jak od rodičů, tak i učitelů s cílem poskytnout těmto dětem maximální podporu pro dosažení rovnováhy a souladu v životě a tím jim pomoci vyvarovat se možných frustrací.

Název "indigové" je odvozen z modré barvy, která převládá v jejich auře. Indigové děti jsou skutečně zvláštní a představují velké procento všech dětí, které se nyní rodí na celém světě. "Vědí", kdo jsou a odkud přicházejí, a proto je naší povinností je co nejlépe poznat, akceptovat jejich výlučné kvality a provázet je životem s láskou a péčí.

Deset atributů, které nejlépe vystihují tento nový druh dítěte:

# Přicházejí na svět s vědomím královské důstojnosti a často tak jednají.
# Uvědomují si, že "jsou hodny toho, že mohou být zde", a jsou překvapeny, že druzí tento jejich pocit nesdílejí.
# Vědomí vlastní hodnoty není pro ně velkým problémem. Často říkají rodičům, "kdo a odkud jsou".
# Mají potíže s autoritou (bez možnosti výměny názorů, diskuse či volby).
# Některé věci jednoduše nedělají, například čekání ve frontě je pro ně nesnesitelné.
# Jsou frustrovány systémy, jež jsou zaměřené rituálně a nevyžadují kreativní myšlení.
# Často nacházejí lepší způsoby, jak něco doma či ve škole udělat, takže vypadají jako "likvidátoři systému" (jsou v opozici vůči jakémukoli řádu).
# Na první pohled se chovají asociálně, i když jsou mezi sobě rovnými. Jestliže kolem sebe nemají nikoho podobného smýšlení, uzavírají se do sebe s pocitem, že jim nikdo nerozumí. Ze společenského hlediska je pro ně školní docházka neobyčejně obtížnou záležitostí.
# Nereagují na prostředky výchovy typu provinění a trest ("Počkej, až přijde táta domů a uvidí, cos udělal").
# Neostýchají se dát najevo své potřeby.

Páni Oxi, uplně si mě timhle dostal. Mám osmiletého syna, kterému byl diagnostikován Tourettův syndrom nebo-lí tiková porucha, jinak je nadprůměrně inteligentní s obrovskou fantazií a docela zírám, jak většina toho sedí, ne teda uplně vše doslova, ale potíže s autoritou jsou příšerné, diskutujeme donekonečna a stejně si stojí za svym a nejvíc mě zaujalo to s tim, jak často říkají rodičům kdo a odkud jsou. Někdy nevim, nakolik vážně to mám brát, syn říkává, že se tentokrát narodil na tuto planetu, ale jinak je z jiné planety, kde je on superkrál a dokonce tam má manželku a čtyři děti. A pak samozřejmě rozvíjí to, jak tam je to či ono jiné než tady na této planetě.
Jak bych to tak řekla, on prostě kromě tohohle reálného světa žije ještě jeden, na té své planetě. Jinak je to hodný a citlivý kluk s obrovskýma znalostma, neustále nás překvapuje, co všechno ví.

Je docela zajímavé, že to hodně sedí i na ten Aspergerův syndrom, musim si o tom něco najít na netu smile.

Upravil(a) Tiffany (3. 2. 2009 12:41)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí