6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Takze, ve zkratce popisu situaci:
Bydlim v Praze, jsem registrovana v porodnici v Motole... Tam jim verim, ze kdyby bylo neco s mimiskem, tak se o nej dobre postaraji...
Ale stehujeme se cca 150km od Prahy..zdejsi porodnici neznam, ani nevim jestli je potreba se tam registrovat (ale tusim, ze to se snad zatim dela jen v Praze), nevim jestli by se tam o mimi v nejake krizovce postarali atd...nechci pak litovat... Navic nejblizssi porodnice je cca 25km...nez prijede sanitka...
A nebo jet v terminu do Prahy a cekat na porod v byte rodicu (ale pritel bude pracovat tam a tudiz je celkem pravdepodobny ze by nestihl porod u ktereho chce byt...). Navic nechci mit porodni bolesti pred hystercicima rodicema, ktery me budou akorat nervovat...
Pro jakou variantu byste se rozhodli vy?
co tak se jet podívat do té druhé porodnice jak to tam vypadá a podle toho se rozhodnout ? jestli zůstat v prraze a rodit v motole, nebo rodit v novém bydliti
a kromě Prahy jsem o registraci neslyela
Upravil(a) janabas (29. 1. 2009 11:29)
Není tady
Rozhodně rodit v porodnici v rozumné vzdálenosti od bydlitě. A to není 150 km. Navíc nikdy neví, kdy porodí, take "jet v termínu do Prahy" je dost
No ja sem myslela tak mesic pred porodem ze bych jela do Prahy, ale chapu jak to myslis, muze me to chytnout klidne ve 33tt...
No jinak na tu porodnici jsem koukala na strankiy a ptala se ruzne na netu tak jako rikaj ze je dobra... Ale ze kdyby bylo mimi nedonoseny nebo byl nejaky problem, tak ze ho odvezou stejne jinam... tak fakt nevim...
No a v ty Praze bych chtela vic, jenze ty rodice no...
Rebi já bych byla pro co nejblií porodnici, můe rodit 18 hodin a nebo taky 10 minut(tak dlouho rodila matka mě)
Není tady
Rebi na netový řeči nedej na 100%. Kadej má jiný názor. Raději se tam dojdi sama podívat a na vechno se zeptat. Taky bych raději volila porodnici blíe bydlitě.
Není tady
Rebi, naprosto souhlasím s holkama - rozhodnout se musí sama, ale určitě si zajdi prohlédnout porodnici blí k bydliti, zeptej se a zjisti si monosti (jaké monosti nabízí pro jednotlivé doby porodní, jak vypadá oddělení estinedělí, čím je porodnice vybavená - vana, míče apod., nejblií dětská JIP, ohlasy maminek apod....)
doporučuju taky na netu zkusit najít vysvědčení porodnice, která je poblí - třeba http://www.aperio.cz/porodnictvi/pruvod … ndex.shtml nebo http://www.emimino.cz/modules.php?name=Content nebo zkus prohledat net....
osobně bych asi raděj volila blií porodnici (pokud na ni nebudou hrozné ohlasy - samozřejmě, e něco negativního najde asi na kadou nemocnici, ale jde o to, aby ty negativní zkuenosti nebyly ve větině...)
Není tady
Na stranky juknu, dekuju:)
Jinak...v blizkosti bydliste...muzu se zdrzovat jak tady tak tam. Nemyslim ze me chytnou porodni bolesti a pofrcim do Prahy kdyz budu tam:-)
Kdyz budu zrovna v Praze (bud jak jsem myslela ze bych prijela nejak pred terminem, nebo tu budu na navsteve - pac na kontroly atd stejne budu jezdit sem), tak pofrcim do Motola kde jsem za nejakych 15min.
No a kdyz budu tam tak pojedu tam, ale nemam cim, takze bych si musela zavolat sanitku...porodnice je asi nejakych 20-30km takze nez bysme tam dojeli, tak to bude necela hodina.. Jinak nejblizsi mozna JiPka je jak jsem pochoúpila asi 50km tam odtud...
Ono bylo hezky ze sme opustili byt v Motole, ale na tohle se nejak zapomelo no...
Jo a pak jeste jedna vec a to ze kdybych rodila v Praze, je pro mimi nejak nebezpecna pak ta 150km dalka(s prestavkama samozrejme...)
Upravil(a) rebi (30. 1. 2009 12:39)
Tak jsem na to koukala a jedna porodnice tam co budu bydlet vypada fajn... S trochod nadsazky si dovolim rict, ze pokud plati i uvedene ceny, mohla bych si dovolit i nadstandart:-))
Musim nad tim jeste hodne popremyslet...v Motole se me hlavne pokazdy ptaji, jestli ta registrace plati a budu tam rodit a nejak teda nevim co jim na poslednim UZ v breznu reknu...
Navic na gyndu musim chodit stejne do Prahy a nevim jak to je pak kdyz uz se chodi do poradny primo do porodnice... To uz bych teda asi mela chodit tam kde budu rodit co?
Rebi dokud bydlí v Praze, chod k dr. do Prahy a v porodnici řekni e tam rodit bude.
Kdy tě to chytne u v novém bydliti tak půjde tam a v Motole ti nic říct nemůou. Kdyby si byla na návtěvě na Slovensku a začala rodit, přeci nepojede do Prahy jen kvůli tomu es tam registrovaná.
Není tady
No...to je taky fakt:-)
Hm, dobrý.. akorát e bude zbytečně blokovat jedno místo místní mamince, která by tam ráda rodila, ale to je fuk, hlavně e mám "svý jistý"...
Rebi,
v rádiu 150km od Prahy nevidím hranice ukrajiny nebo třetího světa, abych se bála tam jít rodit. Pokud má obavy nebo dojem, e by ti hrozil nějak íleně komplikovaný porod (dítě bude KP, bude mít preeklampsii, předčasně se otvírat atp.), tak přece můe jet rovnou do té 50km vzdálené nemocnice, kde mají dětskou JIP. 50 km není ádná vzdálenost, to ti asi rády potvrdí vechny maminky, které nerodí spádově, ale dojídějí rodit. 150km u je hodně. V porodních bolestech bude cítit kadý kamínek na silnici, a bude chtít jinou polohu ne sedět připoutaná v autě. Mě stačí poslíčky, abych si uměla představit, e v autě bych fakt být nechtěla.
Asi bych se na tvém místě jela podívat do té porodnice kde to má v místě nového bydlitě nejblí, pořádně bych si to tam prohlídla a toté udělala i s tou 50km vzdálenou porodnicí a pak se rozhodovala mezi těmito dvěmi. Reference taky můe sehnat v místě bydlitě od místních maminek.
Do Motola bych za daných okolností nejela a místo uvolnila (stejně - dojíděla bys 150km na monitory a prohlídky poslední měsíc? A ví jak dlouho se tam vzhledem k nácvaku čeká?) a vzhledem ke vztahům s matkou bych zavrhla i to čekání na porod v Praze - to bys neměla moc hezký závěr těhotenství, u takhle se to bude vléct a jetě u toho trpět
Upravil(a) Fidorka (1. 2. 2009 10:40)
Není tady
No, ja az ty poslicky zaziju, tak asi taky zacnu uvazovat jinak... Jenze ja porad nemam jedinej tehu priznak, ani poslicky, ani tvrdnuti, to je vlastne stejny...A taky trochu pocitam s tim ze kdyz mam pohodove tehu tak takovy bude i porod...i kdyz je jasny ze na 100% to cekat nemuzu...
SSpis se bojim toho aby se tam postarali dobre o mimi, ani ne tak o me...a to z toho duvodu, ktery vetsina lidi tady zna a to je ma minulost...nikdy nemuzu vedet, jestli na ni ten alkohol nejak spatne nezapusobil a nebude nejaky problem, jinak by mi bylo celkem jedno kde to bude, ale bojim se prave z tohohle duvodu njaky nevybaveny porodnice...
Jinak bohuzel reference od mistnich maminek se asi nedockam, pac to je vesnice absolutne odriznuta od sveta kde bydli samy duchodci a celkem tam jsou asi 4 domy...ani zadnej obchod...
No jinak mas pravdu...s tim vztahem s matkou...presne...a navic tata zacina byt taky nejakej jinej nez driv (takovej starostlivej) a me to hrozne otravuje, nemam tady soukromi, leze mi kazdou chvili do pokoje kouknout se co delam uz se tesim az za 14 dni budeme uz pryc.... Umim si zive predstavit co by nastalo, kdybych jim rekla ze rodim...
Rebi tatka má o tebe jen starost, jestli jsi vpořádku. Moná to proívá hůř proto, e jste v jedné domásnosti, ale neměj mu to za zlé. Myslí to dobře.
A kam se vlastně stěhujeme, k rodičům na tu chalupu, nebo ste sehnali něco jiného?
Mimčo bude snad vpořádku, kdyby byl průvih tak by nato mudři určo přili. Věř miminku, e je to velký bojovník.
Není tady
Ja vim ze ma starost...ale trochu respektovat soukromi by mohl...mama v tomhle kupodivu vysla vstric...
Stehujem se na tu chalupu no... jedinej prusvih je, ze nemame auto a nejblizsi mesto je 4 km... Takze nakupy bude muset absolvovat pritel na kole...
No je fakt ze testy nam zatim vysly vsechyn Ok...tak snad to tak bude...to vis...mam strach no...
rebi mimčo to zvládne
určitě to zvládne i 4km daleko od vsi a bez auta. Jezdí vám tam i bus? Příta to určo zvládne i s batohem. Spousta lidí tak funguje na vesnicích. Kadý den přiveze něco a uvidí e to půjde.
Není tady
Nene bus tam nejezdi, konci tam uplne i cesta, proste zapadakov:-) Ale verim ze to zvladnem a po pul roce co tam bude pracovat zkusime pozadat o byt ve meste...
Rebi, já bych teda taky do Prahy rodit nejela, je to moc daleko, a těsně před porodem se choulit v autě, no děkuju pěkně, ne. U nás v rodině jsou dost rychlé porody, a asi by jsme to ani nestihly, zeptala si se dr, jak to vidí u tebe? Jakou má pánev a tak. Mě zrovna řekl dr. e mám pánev v pohodě a e se mě bude dobře rodit a je fakt, e bolesti začly v 7:30 a 8:50 byl malý na světě.
A souhlasím i s tím, e by si neměla zbytečně blokovat místo v nemocnici.
Není tady
Já bych rodila někde blízko - nae země patří ke pičce v péči o novorozence, není čeho se bát. Z okolí vím, jak je důleitá psychická pohoda, kterou bys u rodičů neměla. Taky přítel by tě těko navtěvoval v nemocnici. A v neposlední řadě mysli na to, e se musí dostat nejen do porodnice, ale taky z ní. Známá to měla do porodnice daleko (nemohla si vybírat, je ze zapadákova), manel ji nemohl odvést autem a z nemocnice ji poslali starou sanitkou domů, musela celou cestu sedět. Nemusím asi vyprávět, jak jí tam se starým saniákem bylo.
Není tady
dinosaurus napsal(a):
Rebi, já bych teda taky do Prahy rodit nejela, je to moc daleko, a těsně před porodem se choulit v autě, no děkuju pěkně, ne. U nás v rodině jsou dost rychlé porody, a asi by jsme to ani nestihly, zeptala si se dr, jak to vidí u tebe? Jakou má pánev a tak. Mě zrovna řekl dr. e mám pánev v pohodě a e se mě bude dobře rodit a je fakt, e bolesti začly v 7:30 a 8:50 byl malý na světě.
A souhlasím i s tím, e by si neměla zbytečně blokovat místo v nemocnici.
Juj tak to ti zavidim, takovy porod bych si taky prala.-)
Jinak moje doktorka ani poradne nevim kdo to je, protoze je tam pokazdy nejaky jina...fakt to tam nechapu...presla jsem tam s tim ze bude lepsi nez ta minula a ono to tak nevypada...a nebo asi ocekavam moc...
Panev mi merila jeste ta minula a nic mi k tomu nerekla, tak snad to je normalni...aspon podle toho co jsem nasla na netu by to melo byt normalni...
Myák napsal(a):
Já bych rodila někde blízko - nae země patří ke pičce v péči o novorozence, není čeho se bát. Z okolí vím, jak je důleitá psychická pohoda, kterou bys u rodičů neměla. Taky přítel by tě těko navtěvoval v nemocnici. A v neposlední řadě mysli na to, e se musí dostat nejen do porodnice, ale taky z ní. Známá to měla do porodnice daleko (nemohla si vybírat, je ze zapadákova), manel ji nemohl odvést autem a z nemocnice ji poslali starou sanitkou domů, musela celou cestu sedět. Nemusím asi vyprávět, jak jí tam se starým saniákem bylo.
Nu, snad to tak je ze ta pece o novorozence je u nas dobra...
S tou pohodou souhlasim...ja pred nima odjakziva jakykoliv problemy atd schovavam...treba priklad...predevcirem jsem snedla neco spatnyho a bylo mi zle...tata byl vedle v obyvaku a ja misto abych sla na zachod-to by poznal a hned by se zacal vyptavat- jsem zvracela do igelitaku v pokoji a modlila se at sem proboha nejde... Musela jsem se taky dost omezovat protoze jsem zvykla to provadet dost hlasite a ted sem nevydala ani hlasku...Tak to jen pro priklad jak bych asi rozdychavala porodni bolesti:-))
Pravdu mas i s tim pritelem, nejen ze chce byt u porodu, ale co jsme zmapovali tu porodnici mimi Prahu tak si mozna dovolime i nadstandart s jeho 24hodinovym pobytem... Stoji to 300 na den (stejne jako obyc nadstandart) tak proc ne.-)
No a z porodnice pokud budu rodit tedy mimo Prahu dopadnu jako tva znama...nema tam pro me kdo prijet a co jsem koukala na jejich vozovy park tak pri svem stesti pojedu taky tou starou... Ale snad tech 30km preziju
tak jsem 37+2 a do Prahy kazdy tyden dojizdim na kontroly...zatim to klape v pohode...
Jinak jak psala vyse Fidorka ze je blbost abych tam zbytecne (v motole) blokovala misto... Vzhledem k tomu ze oni si ted dovolili do 25. 4. uzavrit porodni sal, tudis se vykaslali na maminy ktery tam jsou registrovany na tom ze tam ted blokuju misto nevidim nic spatnyho... Oni se taky chovaji jak se jim to hodi a kdyby me to ted chytlo v Praze, stejne bych musela jinam at sem tam registrovana nebone...Takze na ne zvysoka pecu a pojedu tam kde me to chytne...
I kdyz pri mym stesti skoncim stejne na vyvolavani...
Ahoj Rebi,
pokud jsi někde z okolí Prahy, tak bych klidně jela do rodit do Kladna, nemusí se registrovat a vezmou Tě, případně polou jinam, nebo domů, kdy to nebude jetě tak akutní. Rodila jsem v březnu a bylo tedy celkem plno, ale prej to byl jen tento měsíc, take teď by to měla být u pohoda. Sestřičky jsou tam celkem hodný, hlavně ty dětský, ty jsou prostě úasný, doktoři jsou taky fajn, hlavně bych pochválila Dr. Jeřábkovou a Dr. Poláčka, ty byli prostě úasný, i kdy si se mnou uili, jak jsem pořád otravovala, e chci domů. JO , na nadstandard jsem se za 14 dní pobytu v porodnici nedostala, protoe bylo pořád plno, take jedině hned u porodu hlásit, e chce nadstandard , ale nevím jeslti ti to pomůe, mě nepomohly ani známosti.
Není tady
Ahoj nene prave ze jsem registrovana v Motole ale bydlim 150km od Prahy. Ale jezdim tam kazdy tyden. Tak pokud me to chytne v Praze pojedu do Motola (snad nebudu rodit do 25. 4. to maj uzavreny sal) a pokud me to chytne tady tak mam porodku nejakych 25km..