29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
lulu24 napsal(a):
Alík napsal(a):
kukusa napsal(a):
Viktorka je pekna. Kamaradka ma holcicku Vanessu a druha kamaradka ma Izabelu + typycka ceska prijmeni. Brrrrr
My kdyz jsme s chlapem vybirali jmena tak jsme koukali do chytrych knih. Pro holku mame Myriam, ale to neni zas az tak atyp a pro kluka Zakaryas a nedavno prisel tatka s tim ze kluk bude Rayen - uprimne Rayen se mi libi vic i kdyz jsem si po case na Zaka zvykla...
Verte neverte, nasly jsme i takova jmena jako jsou Noha, Banana a Zubeida.Jmenovat se "Zubejda" (takto by určitě děti nebohé dítko ve škole přejmenovaly), tak fakt dám rodičům do čuni
Jo a já jsem taky v nějakým starým kalendáři našla Kunikunda..
Kunikundu by mohla dát Žilková Holky, neblázněte... Dneska je šikana, děti jsou mnohem víc zlý mezi sebou, začínají už v mateřských školách...ať vaše dítka kvůli jménu zbytečně netrpí. Ještě si to krásně pamatuju ze školy já. Stačilo jim hrozně málo, natož bejt Zubejda nebo Kunikunda
Není tady
Já jsem pro česká jména, jsou nejhezčí. Máme v hledáčku Verunku, Annu nebo Karolínku a kluci Matyáš, Ondřej a Jakub. Rodiče někdy dají dítěti tak příšerné jméno, že se chudák pak musí stydět. Určitě by mělo pasovat jméno k příjmení. Ale každé jméno je hezké, jen se musí hezky říct.
Není tady
No právě, aby jméno pasovalo k příjmení. Chtěla bych dát Tadeáše, ale moje příjmení začíná na Š.
Takže bude mít dvě Š hnedka po sobě a to se dost blbě vyslovuje. Co myslíte? Zkuste si to říct. Například Tadeáš Škoda.
Není tady
Vendoo, Tadeášek je moc hezké jméno. To spojení nezní dle mého názoru špatně, tak jestli se Ti to líbí, klidně tak malého pojmenuj. Měj se hezky a užívej těhu.
Není tady
my jsme chtěli taky matěje ale přijde mi, že je strašně přematějováno takže asi vybereme jiný
Není tady
Mě se taky líbila Vanessa, ale protože přítel má české příjmení, tak to nezní dobře. A jak se vám líbí,když se děti jmenují po rodičích?
Souhlasím s tím, že je přematějováno a přenatálkováno. Jsme malé město, ale tyhle jména se dost často objevují.
Není tady
Jde o to, jestli raději udržuješ nějaké tradice nebo raději "experimentuješ" . Mám pocit, že každá holka už si někdy v dětství vysnila nějaká jména a tak je chce dát svému dítěti. Přijde mi, že je málo případů, kdy chce maminka pojmenovat dceru po sobě. V tomhle jsou ješitnější chlapi. V dětství určitě nepřemýšleli nad tím, jak pojmenují svého potomka, většinou jim přijde automatické, že se bude jmenovat po nich. Můj manžel je svého jména asi pátej v jejich rodě a všem přišlo úplně normální, že by se případný syn jmenoval také tak... až na nás dva. Myslím, že je to dané i tím, že pocházejí z vesnice. Důležité je, aby se člověk s tím jménem sžil, aby nedával něco, čím si není úplně jistý. To se zkrátka vycítí
Není tady
Vanessa Hessová zní velmi zvučně a jakoby vznešeně, pod takovým jménem si představuji spisovatelku, nebo slavnou herečku. Ale taková Vanessa Podubníčková nebo Izabela Vyhnálková zní poněkud zmateně.
Není tady
V mém okolí je spousty Tomášu a Elišek.Já mám Matyáše a do té dody než se narodil jsem se s tím jménem nesetkala,ale po jeho narození občas to jméno zaslechnu.Ale těch Tomášu je ve školce v každé třídě několik.
Není tady
Claire napsal(a):
Jde o to, jestli raději udržuješ nějaké tradice nebo raději "experimentuješ" . Mám pocit, že každá holka už si někdy v dětství vysnila nějaká jména a tak je chce dát svému dítěti. Přijde mi, že je málo případů, kdy chce maminka pojmenovat dceru po sobě. V tomhle jsou ješitnější chlapi. V dětství určitě nepřemýšleli nad tím, jak pojmenují svého potomka, většinou jim přijde automatické, že se bude jmenovat po nich. Můj manžel je svého jména asi pátej v jejich rodě a všem přišlo úplně normální, že by se případný syn jmenoval také tak... až na nás dva. Myslím, že je to dané i tím, že pocházejí z vesnice. Důležité je, aby se člověk s tím jménem sžil, aby nedával něco, čím si není úplně jistý. To se zkrátka vycítí
Naprosto souhlasím. Chlapi jsou dost ješitný a nad jménem dítěte moc nepřemýšlí. Já mám přítele, kterej nechce aby se případný syn po něm jmenoval. Ale zase dá práci se shodnout na nějakým jméně, které by se líbilo nám oběma. Na Adama mi třeba řekl, že má chudák svátek na štědrý den a byl by ochuzenej. Určitě každý mámě záleží na tom, aby to jméno hezky znělo.
Není tady
jak psala claire, spousta lidí se ptá a jak mu říkáš zdrobněle? a mají u toho výraz jako by je bolel zub
nemám s tím přece vůbec žádný problém,
naopak každý si jej pamatuje a dnes jsem ráda, že jsem se tak rozhodla. Moc se mi líbil Andreas, ale máme dodržet tradici a to rozhodlo.
Holčička měla být Sofie- nakonec ji dala kamarádka a možná jich teď bude dost, začínají se jakoby vynořovat
Není tady
Holky, když tady probíráte jména..nechcete mi nějaké vybrat ??? Myslím na kluka...... na holku by nebyl problém
S mým manželem je to těžký !!! Nic se mu nelíbí !!
Nesmí tam být R, pak to nesmí končit na Š, pak to nesmí být Aleš a Michal ( ta jména se mi zrovna líbí ) protože tak se jmenují u nich v práci jeho dva 4% spolupracovníci.
Jo a ještě dodám, že Jan nebo Daniel to taky být nemůžou, protože ty už doma máme !!!
Dále jsem navrhovala Alexeje nebo Alexe a to mi zase řekl, že sem si ho měla uklohnit s nějakým Ukrajincem..... no nezabily byste ho ???
Jediné, co by ještě připadalo v úvahu je Vojtíšek nebo Ondřej.... ale i na to rypákuje.....
Díky za tipy !!!
Upravil(a) Pinky (25. 10. 2006 13:28)
Není tady
HONZA...po něm !!!!!
Ale jednoho už máme ( vlatně s ním už dva a to ještě + děda )...a jemu se žádný jiný jméno nelíbí !! Už nad Danielem piskořil
Je to tichej blázen....
Upravil(a) Pinky (25. 10. 2006 13:33)
Není tady
no to teda jo good luck snad se nějak dohodnete, hele a nebude to třeba ještě holčička?
Není tady
Pinky, všimla jsem si, že jsi hodně jmenovala jména na A. Co takhle Adam, Adámek...?
Není tady
Ať řeknu, co řeknu, tak všechno špatně !!!
Minule jsem mu mlátila o hlavu kalendář, protože jsem ho už celej prošla snad 4 x dokola a NIC !!!!
Má z toho čurinu a řekne, ať si dám co chci..že prý mu stejně bude pořád říkat naším pracovním jménem...Vilda
Na všechno něco má...např. Filip je pes nebo papoušek, Jakub...... to je prý starý a je to jako ta knížka Jakub a 200 dědečků a nebo Jakub sklář, Vojtěchu, Vojtěchu..máš blechu na měchu, radim...do gatí si kadim...prostě děs !!!
Není tady
Já bych to i dala, ale on už je s náma imaginárně strašně dlouho !!
Když jsme se snažili o malý, tak jsme na střídačku vždycky říkali, co dělá Vilda, dej Vildovi čaj, Vilda řve a nebo zase Edita....... zavaž Editě papučky No prostě blázni !!! Dělali jsme jako že už je to malý doma a hráli jsme porstě takovou hru i s klukama ( mám už dva syny )
Jo a taky bych nesnesla, kdyby mu říkali ti moji chlapi Vilouš a tak podobně
Není tady
Vilík...se jmenuje moje želva:)!!!!je fakt že teď se hlavně ti psi jmenují děsně lidskýma jménama...kámoška Adéla má doma kokra Denise a kámoška Lucka co chodí s denisem má doma psa Adelu...dobrej guláš.....
Mně se pinky třeba líbí Matěj...ale při jedné debatě přítel nad matějem ohrnul nos....tak nad tím už ani dumat nebudu....teď by mě držel Tomáš,nebo Štěpán!! A vy nevíte ještě co čekáte Pinky?
Není tady
Na 80% to má být zase kluk
Matěj se mi taky líbí, ale tady u nás na malým městě ( dědině ) je jich už moc !!!
Taky se mi líbí i simon nebo Šimon, ale to mi neprojde na 100%
Shodli jsme se ještě na tom Denisovi, ale máme Daniela a to je dost podobný...Deny-Dany, Dendo-Dando...to radši ne !!!
Zatím jsem si pořád říkala, že máme ještě čas, ale už mám nerva, že když jsme nic nevybrali do teď, tak už to lepší nebude !!
Pořád doufám, že až manžel uvidí na velkým UTZ toho pindíka na 100%, tak dostane rozum a v něčem sleví...jen kdybysme neměli tak pitomé a dlouhé příjmení a ještě k tomu s R
Není tady