Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 10. 2. 2006 18:06

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Re: NEOBVYKLÁ JMÉNA

Já si myslím, že Eva moc dobře věděla, že Doubravka je českého původu, pak vlastně připsala, že druhé dvojče se jmenuje Viktorka. Chtěla poukázat na neobvyklé jména z českého kalendáře, takže Tě, Lucko, chtěla podpořit.

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#52 10. 2. 2006 21:45

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

Viktorka je pěkný jméno
maminko2904 souhlasim s Dominikem... smile

Není tady

#53 11. 2. 2006 14:20

Lucka
♥♥♥----
Místo: Plzeň

Já samozřejmě neútočím na ničí inteligenci, každého jest to věc, ale moc mě mrzí, že se vytrácí češství jako takové. Amerikanismus češtině opravdu moc nesluší a když to ještě někdo přikrmí zahraničním jménem pro své mláďátko, tak mi to přijde trochu líto. Nemám prostě ráda když má někdo dobrý look a nebo má oblečení trendy a dceru Enni nebo syna Williama. Tím se samozřejmě omlouvám všem, kterých jsem se tímto dotkla. Nebylo to účelem. Je to prostě názor k zamyšlení a úvaze.

Ahoj Luci

Není tady

#54 11. 2. 2006 14:31

Romana
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Kdyz jsem byla s Barcou v nemocnici, tak na vedlejsim pokoji byly tri detatka a vsechny mely cizi jmena - Merlene, Neomi a chlapecek Diego. Sestricky byly zoufale, protoze nevedely, jak jim maji zdrobnele rikat. Faktem je, ze mely vsechny typicka ceska prijmeni a moc se to nehodilo. Pokud uz rodice daji cizi jmeno, tak by melo aspon nejak pasovat k prijmeni.
Ja osobne jsem zastancem jmen aspon z naseho kalendare.

http://lbyf.lilypie.com/Eezvp1.png                             
                                12.12.2005 (2,8 kg/48 cm)
http://lb3f.lilypie.com/TiI7p1.png
                                13.1.2009 (4,1 kg/52 cm)

Není tady

#55 11. 2. 2006 16:39

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Je fakt, že kdo nás nezná, ani neví, že se malá jmenuje Nikita, protože jí říkáme Niki, Nikčo, Nikuško...Už se mi několikrát stalo, že jí někdo cizí po chvíli řekl Nikolko.( Na Nikolu i slavíme svátek.) K našemu příjmení se její jméno hodí a opravdu mi nepřipadá až tak moc cizí, velký rozdíl mezi Nikolou a Nikitou nevidím, nehledě na to, že oslovení Niki má blíže k Nikitě.
My jsme se prostě s manželem nemohli shodnout na jméně-já původně chtěla Terezku, nebo Barborku-to podle manžela nepřipadalo v úvahu, vůbec jsem nepočítala s tím, že nakonec bude mít dcerka ,,cizí" jméno. Ale jak říkám, jsem spokojená a doufám, že dcera bude v životě taky se svým jménem spokojená. Musíme to brát také tak, že se čím dál více otvíráme světu, naše děti jezdí studovat do ciziny (a někdy tam zůstávají nastálo) a i když se mi česká jména líbí, nemám nic ani proti cizím ( s vkusem!).
Ještě taková ,,perlička"-byli jsme na procházce a došli jsme manželé s dvěma dětmi na které volali Jeníčku a Mařenko. Myslela jsem, že si hrají, ale paní mně vyvedla z omylu-děti se skutečně jmenovaly Honza(Jeníček) a Marie(Mařenka). Moc se mi to líbilo.

Není tady

#56 12. 2. 2006 6:50

Petina
♥♥♥♥---

Taky se mi nelíbí, když někdo dává přílíš extravagantní jména svým dětem. Viktorie, Natálie, Matýsek, .... to jsou, myslím, spíš klasická jména. Ale když se někdo jmenuje Sandra Procházková, nebo Ennie Kuželová, tak z toho mi jde mráz po zádech. Chudáci děti, fakt. Přitom našich krásných jmen je tolik ....... Sama mám doma Vojtíška.

Není tady

#57 13. 2. 2006 17:37

Ivule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Hradec Králové

Holky,docela se bavím,některé příspěvky jsou fakt k popukání.Já se teda taky přidám.Jsem pro to,aby se dětičky jmenovaly tak,aby se to alespoň trochu hodilo k příjmení.Nic nemám proti zajímavým a méně obvyklým jménům,mně samotné se líbí třeba Matyáš,ale Vinetou nebo Tarzan,to už je fakt síla.Kdyby i to bylo pro někoho málo,tak nejhorší jméno v Čechách bylo vyhlášeno v nějaké anketě a znělo Pětiletka Koniprdová.Hezké,že?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10728;133/st/19950508/e/Lukas/k/8516/event.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10750;443/st/20060923/e/Matyas/k/9159/event.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10723;121/st/20120228/e/Krystufek/dt/6/k/4494/event.png

Není tady

#58 13. 2. 2006 19:14

Tiffi
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Chomutov
Web

Ahoj, zatim ještě nejsem těhulka, ale do léta snad budu! Od tý doby co se snažíme o mimčo, nás napadli různá jména pro mimča,  líbí se nám Natálie, Terezka a Viktorka. Jsou to  sice pěkná jména, ale má je skoro každý! Proto jsme se rozhodli, že když budeme mít holčičku, bude to Valentýnka. Máme cizý příjmení a tak se nám to i krásně hodí. Kluk by byl asi Davídek.

Není tady

#59 13. 2. 2006 20:01

jitka2
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ikdyž nejsem ještě těhulka /doufám že brzy budu/ když večer s manželem ležíme v posteli, tak přemýšlíme o jménech, snad ,abychom se odreagovali a nemysleli na to jestli se to povedlo nebo ne. Nám se strašně líbí jméno Natali , mě potom ještě Sára a Elena, a pro kluka Štěpán, manžel by chtěl Michala, ale mě se to nelíbí. Moje sestra má 8měsíční holčičku Anežku a druhá sestra chtějí taky miminko a kdyby to byla holka bude se pravděpodobně jmenovat Jolanka.

Není tady

#60 15. 2. 2006 12:13

Lucka
♥♥♥----
Místo: Plzeň

MeggyMegg: Myslíš si, že by se ti v jiné zemi žilo lépe. To je jako u Romů. Mysleli si, že je spasí Anglie a nakonec byli rádi, že se vrátili do ČR. Každá zem má něco, ale ta rodná je pro člověka přece jen domov. Navíc za to jak se nám žije, si můžeme vlastně sami tím, že nechodíme volit. Já chodím pravidelně a volím pravou stranu. Kdo nechodí volit, ať si nestěžuje. Zkrátka,  Čechy miluju a nikde jinde bych nežila, vždyť máme nejlepší hokejisty a vědce na světě.

Není tady

#61 9. 4. 2006 15:35

Mia
Host

Mam 3 male vnucky a 1 vnoucka.
1. Stefanie - zkracene Stevie
2. Krystal a druhyn jmenem Grace
3. Octavie - zkracene Tavien
4. Zenn je maly kluk

Matky techto ditek se jmenuji: Janine, Kathrine, Diane a ja jsem Miroslava, priliz dlouhe proto zkracene Mia.
Vsechna jmena hlavne kdyz jsou hezky vyslovena. dudliksovahjarta

#62 9. 4. 2006 17:39

Mišineček
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice

Ahoj holky. Musím se taky přidat. Některá jména, co tu píšete,(myslím tím ty, které jsou legrační Tarzan,..) jsou opravdu k popukání a jen mi je líto těch dětí, kteří je nosí. Nebudou to mít v životě jednoduché a myslím si, že každý člověk, který vymýšlí dítěti jméno do jeho života, tak by se nad tím měl trochu zamyslet. Nejde o to, že se mu to jméno líbí, je neobvyklé, ale jde o to, jak s tím to dítě bude moci žít, jak bude vystupovat, a jestli mu to spíše nepřidělá nějaký problém. A to jak to zní s příjmením si myslím, že je také dost důležité. Je to každého věc, ale každý by se měl nad tím vším zamyslet, než ho jeho děti proklejí a budou si muset změnit jméno v dospělosti, kvůli nedozrálosti rodičů.  To jen můj názor a nikoho nekritizuji, neb jak některá česká jména jsou krásná, tak i některá cizí jména jsou krásná. Jen jde asi o to, jak kdo je vyzrálý a myslí na své děti a né na to, zda ten hrdina z knihy nebo z filmu nebo já nevím co, je tak užasný, tak dám jeho jméno svému dítěti. Ale na tu Pětiletku Koniprdovou nekdo asi nemá big_smilebig_smile
Hezký den.

Není tady

#63 10. 4. 2006 8:12

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Já se jmenuji Nela a musím říct, že  jako školačka, jsem byla dost nešťastná. Neměla jsem totiž svátek, takže jsem to rodičům pořád vyčítala.   Taky si mě všichni pamatovali, což má své výhody, ale i nevýhody. Teď mi je 37 let, svátek mám, jméno se mi už delší dobu taky líbí, pořád si mě všichni pamatují, ale teď jsem fakt za to jméno ráda.
    Brácha je Patrik a má dvojčata  1,5 leté holky, jedna je Adina a druhá Ema, historie se opakuje, protože Ema svátek má, Adina bohužel ne, ale to se určitě časem změní.

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#64 10. 4. 2006 11:19

Slvinka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Střední Čechy

sillwan napsal(a):

Ahojky,
take mame pripravena jmena, i kdyz se zatim nedariiiiiiiii sad((( Ale holcicka bude Emma a kluk Benjamin. A uplne nejlepsi by bylo, kdyby se povedlo oboje, treba i najednou smile

Ahoj. Emmu bych jednou chtěla taky nebo Elen a pro kluka se mi líbí Kryštof!

cool

Není tady

#65 10. 4. 2006 12:35

Andrea 77
♥♥-----

no tak muj manzel chce Benedikta ......

Není tady

#66 1. 5. 2006 16:50

Allice
♥♥♥♥♥--

Mne se libi Klaudie a Alexej..ale asi bych je nedala. Pro holku Anežka a Karla, pro kluka Jirka nebo Michal, to uz bych si dokazal predstavit..Mam brachu Davida, rocnik narozeni 79, tatka je taky David a mamka rikala, ze v te dobe David byl tak neobvykly jako ted treba Oliver..TAk nez budeme mit detatko, tak treba Klaudinka a Alex zdomaci..Jinak si myslim, ze detem ve skolce vubec neprijde ze ma kamarad "jine,nebovykle,cizi" jmeno, berou to uplne normalne..Ale urcite zalezi na tom,jak to jmeno vyslovime a jaky ten nositel jmena bude osoba!

Upravil(a) Allice (1. 5. 2006 16:53)

Není tady

#67 1. 5. 2006 20:38

Allice
♥♥♥♥♥--

Sammaelka: jeee,me by zajimalo to tvoje jmeno rumunskeho puvodu! wink

Není tady

#68 21. 10. 2006 18:21

x256987
Host

Mám v okolí Jonáše, dvě Luisy, jednu Rosanu, jednu Vilmu (a taky tak říkám svému autu smile ), Anežku, Teu, Tamaru a taky Dalimila. A přítel trvá na Cyrilovi, až budem mít synka...

Upravil(a) Judita (24. 10. 2006 9:45)

#69 21. 10. 2006 18:27

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

Kámošky brácha se jmenuje Celestýn dumbom

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#70 21. 10. 2006 18:36

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

moje kamarádky a kamarádi mají - tedy s těch neobvyklejších jmen: Mikuláše, Emmu, Theodora, Mathiasse (kamarádky manžel je Francouz),  Lauru a Sarah.
Ale v práci přijdu do styku s nejrůznějšími jmény, většinou jsou to samé malé děti : Elysa (a měla nějaké typické české příjmení), Narcis, Hugo a naposledy  Oliver - to bylo asi půlroční miminko (že by zapůsobil Román pro ženy?...)

Já bych nejraději Anežku ev.  Matyáše (jenže přítel je proti Matyášovi zaujatý, tak asi bude nutná změna, až to bude aktuální)

Není tady

#71 21. 10. 2006 20:01

Vendaa
♥♥♥♥♥--

Taky bych chtěla na kluka jméno Tadeáš. Dřív to nebylo moc obvyklý,ale teď už se docela dává, že?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;49/st/20070303/n/Tadeasek/k/7d15/age.png

Není tady

#72 21. 10. 2006 20:03

Marika
♥♥♥♥♥♥-

Holky, náš mimísek se bude jmenovat Tobiáš big_smile Přijde Vám to divný? Všem okolo prý jo, ale mě neeeee, ani přítelovi tummenupp Ráda bych slyšela Váš názor na toto jméno, tak písněte vissla tummenupp

Není tady

#73 21. 10. 2006 20:06

x256987
Host

Mariko, ono jde taky o to, jestli mu to bude ladit s příjmením. Kluk má kombinaci jména a příjmení na celý život. Tadeáš se mi líbí víc, ale Tobiáš taky není špatný (že se tak jmenoval náš pes tebe trápit nemusí smile ).

#74 21. 10. 2006 20:14

Marika
♥♥♥♥♥♥-

Judita napsal(a):

Mariko, ono jde taky o to, jestli mu to bude ladit s příjmením. Kluk má kombinaci jména a příjmení na celý život. Tadeáš se mi líbí víc, ale Tobiáš taky není špatný (že se tak jmenoval náš pes tebe trápit nemusí smile ).

No jo, věčnej handicap big_smile jména pro děti versus tohle byl můj pes a kočka big_smile To jo, to znám, taky hrozně přirovnávám jména podle toho, jeslti někoho znám, a když ano a je to vůl, tak si řeknu v žádném případě...Každopádně už jsme rozhodnutí. BUde to  Tobi. Příjmení je na B. , takže to je možná v rozporu.... vissla

Není tady

#75 21. 10. 2006 20:30

Lucie27
♥♥♥----

Mám dva syny a dceru - Mariusz prvorozený po taťkovi, Damian, a Izabela. Já taky strašně nechtěla aby se syn jmenoval po manželovi, je to opravdu hodně polské jméno,ale dopadlo to jak dopadlo...Ale zdá se mi, že nám zas děti nebudou nadávat kvůli jménům,nejsou to jména obyčejná ale ne zas tak neobvyklá. Podotýkám, že žijeme v Třinci, kde jsou polské školy, i naše děti budou chodit do polské školy, kde jména Artur,Dariusz,atd. jsou normální.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí