29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No jo,každému se líbí něco jiného a jak jde vidět spousta lidí si oblíbila jen pár jmen a ostatní se jim zdají být třeba "divná"
Není tady
Ahojky,
take mame pripravena jmena, i kdyz se zatim nedariiiiiiiii ((( Ale holcicka bude Emma a kluk Benjamin. A uplne nejlepsi by bylo, kdyby se povedlo oboje, treba i najednou
Není tady
Emma je moc krásná a Benjamín je taky hezký jméno.Hodně záleží na přijmení
Není tady
tak my jsme se dohodli s pritelem, ze ja budu vymyslet holcici a on chlapecke jmena, protoze porad jsme se nemohli dohodnout, ja chtela Agatu, ale on byl zasadne proti a proto rekl, kdyz ty das agatu, tak ja kazimira, no ja se modlila aby to byla holka:-)) nakonec si na agatu zvykl a je to jeho slunicko, na kluka jsme pak napsali vojtecha.
Není tady
MeggyMegg Můj manžel chce Maxmiliána a ani jsem si nemyslela,že se to někomu může líbit.A když to tady tak čtu,tak to není až tak neoblíbené jméno.
Není tady
MeggyMegg Tak jsem to přečetla manželovi,že se ti líbí Maxmilián a tak měl radost,že nad tím začínám přemýšlet
Není tady
MeggyMegg Patrik je hezký jméno.Budete mít chlapečka?
Není tady
A co třeba Kristian, mě osobně se to nelíbí, ale manželovi jo.Tak mě teď navádí, abych sem napsala co prý tomu řeknou jiný ženský:-))))
Není tady
Koukám, že se tady z toho dělá filmový klub Oldřicha Nového. Mám ho moc ráda, tak nic proti tomu, ale ohledně ostatních jmén připomínám: "JSME V ČECHÁCH"
Tak ahoj
Není tady
A co takhle Jonáš? Není časté, spíše neobvyklé - varianty Jony, Jonča, Jonda, Joník,... Má ho kupodivu dosti známých osobností: P. Vacek, J. Ledecký, Zákopčaník, ...
Není tady
Už jsem si myslela, že tu nikdo nemá rozum, konečně pořádné jméno a české. Jsem vlastenec. 50 let se tady lezlo do zadku Rusům, všichni to kritizovali. Teď se naopak leze na druhou stranu Americe... Proto jména typu Erwin, Shireen, Enni fakt nechápu. Ve škole učím také jednu Samanthu. Je to hrozné. A děsně mi vadí, že už zase ČEŠI neumí být ČECHAMA a musí se zase někomu podobat. Přitom Američané jsou z části evropská náplava.
Ach jo. Srdce Evropy pláče.
Není tady
Ahojky, taky jsem pro česká jména. Samozřejmě že na výběr jména pro své dítě má právo každý, ale přesně jak píše Lucka, nechápu, proč dá někdo dítěti jméno Jenny, Sarah, Claudie, když máme česká jména Jana, Sára, Klaudie. Já jsem holt taky vlastenec a myslim, ze kdyz nekdo chce, aby dite mělo jméno, které mu nebude vadit při žití v cizině, dá se lehce vymyslet. Např. Daniela, Michaela, Martin ap.
Není tady
Ano, ano buďme světový! Co takhle Wiliam Novák, nebo Elisabeth Petrželková?
Není to úžasné jak málo stačí abychom se dostali na světovou úroveň? Co na tom že nám z bot čouhá sláma a nevytáhli jsme paty dál než za vedlejší kopec... pravda jednou za rok zavaříme maso, nakoupíme instantní polévky a hurá pod stan k móóóři do Chorvatska!
Není tady
šmarjááá petrželko to byla náhodička s to Elisabeth Petrželkovou, neber to osobně
Naopak s tebou samozřejmě plně souhlasim
Není tady
Tak tady budu souhlasit s Jeňýkem, k českému příjmení se hodí česká jména. A ten Wiliam Novák, to by byla spíše pomsta rodičů dítěti.
Děláte jako kdyby bylo českých jmen nedostatek.
Samozřejmě,,když se někdo jmenuje Wasermann, tak ať je to Peter a pod....... tam pak český jména znějí divně.
Není tady
jedna holka dala jméno Doubravka a teď si nevzpomenu na to druhé jméno... má dvojčata holky ....
Není tady
taky si myslím :-)) myslím, že ta druhá se jmenuje Viktorka .... ale to se mi líbí...
Není tady
Ne že by to až tak souviselo s vaším tématem.... Když jsem nosila svoje poslední dítě (dnes už 12ti letého Vojtu), všichni známí i neznámí se mne neustále vyptávali co to bude. Možná proto, že už jsem oboje pohlaví doma měla. Za nějakou dobu mi jejich otázky tak lezly ne nervy, že jsem každému podrážděně odpovídala: Kryštof nebo Cecilka. Přestali se ptát.... Ne že bych proti těm jménům něco měla ale byly první co mne napadly a zalíbily se mi, každý užasle zmlkl.
Není tady
Já jsem chtěla holčičku Natálku a chlapečka Danielka. Sle měla jsem termín na vánoce, tak jsem vybrala Zuzanku a Michálka.
Pokud se mi povedevydyndat druhé tak kluk bude Dominik nebo Daniel a holčička Natálka. Ale pokud bude chtít přítel změnu nechám mu vybrat jméno pro holčičku. Na klučičím jméně budu trvat
Není tady
Doubravka je ale v čaském kalendáři. Nehledě na to je to také čtvrť v Plzni. Pořád ale lepší než Nikita, William apod. Je fakt, že ty přiblblá cizí jména dávají většinou takový (nechci se nikoho dotknout), co sedí u TV seriálů pokleslé americké produkce. Vím to z praxe, člověku to lehce sepne, odkud vítr fouká. Ve škole takových dětiček učím houf. Je mi jich líto.
Není tady
Tak to je přesně ono: musím se naopak smát lidem, když mi řeknou,(když slyší, že moje malá je Nikita) Brutální Nikita! Jak jsem už napsala, z tohoto seriálu jsem neviděla ani jeden díl, můžu Tě ujistit, že na telenovely absolutně nekoukám, moje inteligence je myslím taky na dost dobré úrovni.... Máme to podle nádherné písničky od Eltona Johna a nakonec - nevím, proč to holky řešíte. Je mi opravdu úplně jedno, co si lidi myslí( samozřejmě, že bych nedala směšné, nebo moc zvláštní jméno), nám se to líbí a to je přece důležité. At si každý dá jméno, které se mu líbí. Mně je líto lidí, kteří mají na očích klapky a smějí se, nebo odsuzují něco, do čeho nevidí. Paní doktorka, která mně rodila, řekla, že je to nádherné, vznešené jméno a vůbec jí nepřijde neobvyklé. Lucko, Lucko....
Není tady