29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mohu prosim dát inzerci na prodej léků, které nemohu užívat? Znáte to, než najdete ten vhodný, pár jich vyzkoušíte a jelikož se hodně doplácí, jsou to vyhozené peníze. Třeba jsem zkusila Zoloft, 1 ks a bylo mne tak zle, že to neberu. Zůstala celá krabička, tedy kromě jedné tabl. Anebo antibiotika, pro kterých jsem měla jiné potíže, taky neberu a že jsem koupila víc krabiček (jak předepsal doktor). Neurol jsem ani nevybrala, dr. mne vynadá. Ale poté, co jsem si přečetla jak je návykový, ani dr. pro radost to brát nebudu.
Přijde mne nefér, že dr.zkouší léky, já to platím a ? Prý je zdarma mohu vrátit do lékárny! No to zrovna. Kdybych je dostala zadarmo, vrátím, ale nedostala zadara, nedám.
Nerada bych, aby mne někdo chtěl obvinit s překupnictví s drogama nebo lékama, protože tak to není. Mám jen co, co jsem dostala na recept a jen na něco.
Třeba holce při nemoci měnila dr. léky málem každý týden a čekalo se nato, co zabere. Co nezabralo, stojí doma.
Není tady
Bohužel "přeprodej léků" není povolen. Jednak léky jsou dneska baleny v počtu, který je nezbytný k uzdravení či zlepšení zdravotního stavu. Jejich přeprodej může způsobit újmu na zdraví. Zejména pak léky na psychiku či antibiotika.
Nezbude ti než aby jsi s lékařem vedla debatu o vhodnosti léku. Máš li pochbnoxt o kvalitě či správnosti preskripce (předepsání) léku máš možnost obrátit se na revizního lékaře u pojišťovny u které jsi registrována.
Není tady
Přijde mne nefér, že dr.zkouší léky, já to platím a ? ..Někdy se to holt stává, člověk musí vyzkoušet pár léků,než se zjistí ,který zabere.
.
.Nic jiného nezbyde než je opravdu vrátit do lékárny.
Není tady
Musim pokud by jsi ty léky chtěla prodat na netu, tak by je třeba mohli koupit narkomani, a mohli by z nich vyrábět drogy .
Není tady
Ale prd a vořech narkomani - jenže léky na předpis jsou na předpis právě proto, aby je každej nezobal jako lentilky. Může být alergie na některou složku, interakce s jiným lékem nebo i jídlem, ne/dodržení intervalů u antibiotik, někdy je při užívání třeba být pod lékařským dohledem...
A není to o tom, že by pacienti sloužili doktorovi za laboratorní myši - on musí přijít na to, co má nejefektivnější výsledek a to se bohužel nedá zjistit jinak, než tím "zkoušením". Na každého zabírá něco jiného a někdy se "trefí" hned napoprvé, někdy holt ne - jasnovidce na LF fakt nevychovávají.
Není tady
Dobře, třeba mne kdysi uroložka poslala na obezitologii. Jedny léky jsem snášela, přešly jsme k druhým...Meridii. Ta tenkrát stála v akci 3 balení 5400 czk! Po určitém čase jsem měla tolik vedlejších příznaků a potíží (a příznaky i další, které tam nepsaly), že jsem to musela přestat brát. Mám 3 operace ledvin, prostě reaguji na léky jinak, než "zdravý" člověk. Lékárna řekla...vezme zpět zadarmo. Obezitoložka řekla, dám Vám písemně, že je prostě nemůžu brát...to nikoho nezajímalo. Nabídla alespon tolik, že až přijde další pacient, tak mu prodá se slevou můj. Tak na nic takového už nemám, ale v mé situaci, kdy jsem bez práce, každá koruna dobrá a každý výdaj, poplatek, doplatek, regulační poplatek bolí.
Není tady
Je to nepříjemné, ale samozřejmě se s tím nic neudělá. Helena to shrnula dobře. Léky jsou na předpis, aby si je Franta Novák nemohl koupit někde v krámu nebo na inzerát. Pak by totiž udělaly daleko víc škody než užitku. Vrať je v lékárně, nic rozumnějšího udělat nejde.
Dívej se na to z té lepší stránky. Vyhodila jsi sice peníze, ale třeba několikátý lék zabral. Mně už se v minulosti několikrát stalo, že jsem zaplatil výrazně víc než ty a nakonec nezabralo nic. Zdraví je důležitější než peníze.
Není tady
Nabídla alespon tolik, že až přijde další pacient, tak mu prodá se slevou můj.
A to buď ráda - ono je to docela riziko pro lékárnu. U některých přípravků je předepsaný způsob skladování a nikdo nezaručí, že to, co jim přineseš zpátky, jsi neměla místo v lednici v kuchyni na okně na plném slunci. Takže léky se vrací do lékáren především proto, aby byla zajištěná jejich řádná likvidace a nesypaly se do popelnic nebo do hajzlíku.
Není tady
Já Musim rozumím. Je jasné, že jsou na předpis, aby si je nezobal Franta Novák jak jej napadne. Na druhou stranu, kdo už léky užívá, by mohl ušetřit.
Máte pravdu, že nikdo nezaručí, že léky byly skladovány, jak měly. Já sama bych si je nekoupila.
Na druhou stranu - na jistých stránkách, které se zabývají neplodností vyloženě kvete "trh" s nepoužitými léky.
Tam taky nikdo nazaručí skladovací podmínky, ale léky jsou tak drahé, že někteří by na umělko prostě neměly, tak to s chutí risknou.
Není tady
Tak já mám podobný problém jako musim, mám potr. alergii a jelikož léky obsahují různé složky kolikrát už jsem léky musela vyhodit, protože mě prostě neseděly(závratě, mdloby, průjem, zvracení) to jsou vedlejší účinky, nad kterýma se nedá mávnout rukou. Proto si myslím, že by měla být možnost, tyto léky vrátit, všechny léky přece nemusí být uchovány v lednici, a kolika(kteří užívají tyto léky dlouhodobě)lidem by se třeba hodily za poloviční cenu.
Není tady
Tedy, léky skutečně skladuji jak mám, o tom pochyb není. Ale antibiotika v lednici taky nemám, jiné ano. Já třeba měla na jedny ATB krvácení, opakovaně jsem zkoušela, opakovaně to samé. Přece je nebudu brát, to je snad dost velká komplikace, ne? anebo oteklost či alergie (mám jich 8 různých, at se nenudím).
Já jenom chtěla vědet, co se smí, aby mne náhodou policie nevymákla, že kupčím.
PetřeV, když jsem bývala podnikatelka s jiným platem, neboj, platívala jsem takové sumy jako soc., zdrav. a daně, i za komoušků, že mne z toho bylo špatně. Hlavně, že si poslanci přidají na výhodách, ale nám musí ubrat, protože my jsme bez práce určitě proto, že neberem tolik, co oni nebo se chceme přiživovat, ale nevím na kom. A mimochodem, nemoce, které pojištovna neuzná za léčení hodné, tak léčbu neplatí, tak nevíš, kolik jsem v minulosti za léčbu dala, vše ze svého. Nevím tedy, kdo s léky plýtvá.
Já si pamatuji, jak mne za komoušů poslal strejda z Belgie léky, za své peníze a já, co jsem nespotřebovala, jsem je povinně a zadarmo musela odevzdat, nebot tenkrát tyto léky u náš ještě neexistovali a hlavně, zabírali. tenkrát...jedna injekce za 1700....2 ks léku za 100 dolarů ...a pod. A že je nevyhodili, ale použili pro sebe, tenkrát, to vím taky.
Není tady
Opatrně taky proto, že když je někdo od Vás koupí, tak se stáváte distributorem drog, to není legrace, víte jaké je to pověstné větší než malé množství látky?
A i když to někdo koupí v dobré víře, tak se mu po tom neudělá dobře a první co bude, že zavolá i policii. A i když ne, tak kdo odolá pokušení Vás žalovat za újmu na zdraví ze zkažených léků. Těžko se Vám bude dokazovat, že jste prodala léky v pořádku a on to má z něčeho jiného.
Zkrátka a dobře prodej ani náhodou.
A pomíjím fakt, že máte povinnost nevyužité léky odevzdat do lékárny, jde o nebezpečný odpad.
Není tady
Musim napsal(a):
Mohu prosim dát inzerci na prodej léků, které nemohu užívat? Znáte to, než najdete ten vhodný, pár jich vyzkoušíte a jelikož se hodně doplácí, jsou to vyhozené peníze. Třeba jsem zkusila Zoloft, 1 ks a bylo mne tak zle, že to neberu. Zůstala celá krabička, tedy kromě jedné tabl. Anebo antibiotika, pro kterých jsem měla jiné potíže, taky neberu a že jsem koupila víc krabiček (jak předepsal doktor). Neurol jsem ani nevybrala, dr. mne vynadá. Ale poté, co jsem si přečetla jak je návykový, ani dr. pro radost to brát nebudu.
Přijde mne nefér, že dr.zkouší léky, já to platím a ? Prý je zdarma mohu vrátit do lékárny! No to zrovna. Kdybych je dostala zadarmo, vrátím, ale nedostala zadara, nedám.
Nerada bych, aby mne někdo chtěl obvinit s překupnictví s drogama nebo lékama, protože tak to není. Mám jen co, co jsem dostala na recept a jen na něco.
Třeba holce při nemoci měnila dr. léky málem každý týden a čekalo se nato, co zabere. Co nezabralo, stojí doma.
Neříkej, že zde za komunistů nebyly nějaké léky? To je neuvěřitelné.
Není tady
A kolik účinných léků nebylo...třeba Rowatinex...to mne strejda posílal už v 70-tých letech, ale sem to dorazilo až po revoluci. A kvůli blbému ampicilinu se chodilo ležet do nemocnice...jinak si ho nedostal.
Není tady
Musim: samozřejmě, že teoreticky by ty léky šly použít dále. Jen se snažíme vysvětlit, že i kdyby to zákon náhodou umožňoval, tak jsou tam nemalá zdravotní rizika pro příjemce, dále rizika, že léky jsou zkažené a i další byrokracie (měla by lékárna jakožto soukromá firma povinnost je vykupovat?). Ale hlavně jak píše p. Drávek, je to na úrovni distribuce drog. Nezkoušej to, nebo se dostaneš do problémů.
Není tady
Musím - musím tě pokárat !! Ty nevíš, kde prodat ?? To mi neříkej.....třeba i Meridii někdo koupí, byt ne celou.......
A řeči, co se smí a nesmí....kolik chcete ATB a úplně všechny druhy ?Objednávám běžně z internetových lékáren. Je fakt, že na některé je třeba předpis, ale ten dá každý lékař, protože tyto předpisy se nikde neevidují a Německo, Rakousko a další státy po vydání recept vrací :-) Platíme přes banku, posílají od Kanady až po Čínu ! Takže....kdo chce - sežene, já tedy jo ! A feťáci - ti shání Modafen a podobné léky....
Meridii mi předepsal obezitolog nejprve na měsíc, jasně, že jsme každý originál ! To musela být dávka pro koně za 5400,- Kč, dnes stojí cca 900,- Kč asi na 100 tab. , tak to nevím.....
Je to otázka nabídky a poptávky, vše je prodejné, ne však vždy a za každých okolností !!!
Není tady
Jistě, ale nelegální, ale kdo chce kam....
Není tady
Děkuji, pochopila jsem. V budoucnu prvně přečtu popis k léku a dle vedlejších příznaků si ho eventuelně vyzvednu anebo ne. Hledám ještě možnosti, kde ušetřit, tak ušetřím neposlechnutím lékaře.
Není tady
Musim napsal(a):
Děkuji, pochopila jsem. V budoucnu prvně přečtu popis k léku a dle vedlejších příznaků si ho eventuelně vyzvednu anebo ne.
Tak to si asi nevyzvedneš nic, protože téměř každý lék má vedlejší účinek.
Není tady
No, ale ačkoliv vědí a zakaždým se ptám a hlásím...ledvinářka a že mám po třech operacích ledvin a tudíž skutečně nemohu nebo nesnáším hodně léků, které běžně dávají jiným pacientům, tak mne je stejně předpíše. A jestli mne to má poškozovat jednu zdravou ledvinu, tak si ji musím tedy hlídat sama. Neběhám s každou nemocí za uroložkou, ta ví, co můžem.
Není tady
Musim, nebo ještě zbývá najít lékárníka, který nebude jen léky podávat z regálu, ale taky mít znalosti a ochotu to prodiskutovat... Tomu pokud řekneš co a jak máš za problémy, může (podotýkám jen slůvko MŮŽE) ti poradit.... Dokonce ti lék pokud vím může vyměnit, alespoň s takovým přístupem jsem se setkala teď v lékárně, když lék není dovážen do ČR, že mi nabídl alternativu se stejnou účinnou látkou.
Moje babča svého času dostala od obvoďačky postupně napsané troje léky na tlak, nikdy jí ale neřekla, že ty předtím už nemá užívat současně... Taky až lékárník jí řekl, když tam přišla s krabičkama, že má brát jen jedny a ne od každého jednu tabletku.
S tím prodejem bych si opravdu nenabíhala
Není tady
Musim:
Nezlob se, ale máš dost zvláštní přístup. Napíšeš "blbej Ampicilin", dobře, pro tebe třeba blbej je, ale pro jiného je to důležité antibiotokum, které, pokud se nebere v přesných intervalech a dávkách, způsobuje rezistenci na dané bakterie. Takže bylo správné, když ho nemocný člověk bral pod dohledem. Jakmile se totiž na ATB přestalo přísně dohlížet, vidíme, jak to dopadlo. Mám na mysli, že některá ATB jsou už neúčinná právě kvůli rezistenci bakterií a musejí se podávat mnohem silnější, která mají výraznější vedlejší účinky. Je to jenom proto, že byli nemocní neukáznění a nedodržovali přesně hodiny užívání a mnohdy i množství. Jakmile se jim udělalo dobře, přestali léky brát a tím vytvořili rezistenci a zavařili nám všem.
Divím se, že si necháváš předepsat nělik balení najednou. Chápu, že máš vážné zdravotní problémy, ale právě proto bych si nechala napsat (a zaplatila bych) jen jedno balení. Kdyby vyhovovalo, tak další, kdyby nevyhovovalo, tak jiné, ale rozhodně bych měla menší ztráty na doplatcích. Také bych se domluvila s uroložkou, které léky, respektive kterou složku léků v žádném případě nedoporučuje a zúžil by se mi výběr. Na druhou stranu bych měla jistotu, že jiné léky mi zbylou ledvinu nepoškodí. Totéž bych projednala na alergologii a věděla bych, z čeho mám vycházet, co může být v lécích obsaženo a co ne. Tím by se sice řada léků vyloučila, ale ty ostatní by mi měly s největší pravděpodobností "sedět".
Není tady
No, já už nemám o čem diskutovat. Ano, blbej ampicilin, to byly 70-ta leta a kvůli tomu mne držely v nemocnici jako dítě. Jen kvůli braní atb. Doma bych byla taky ležela a brala je včas, tou dobou nemohly najít, co by na mé bakterie a záněty zabralo, tak každý třetí týden měnily a zkoušely léky.
Vždyt jsem brávala léky i každé 4 hodky...matka mne furt budila.
Alergoložka dává zyrtec, taky asi na 4-tý pokus jsme trefily, co mne neuspává a nevadí. Zase tak často nemocná nejsem. A lékárnici mám dobrou ,některého doktora a jeho léčbu a léky chválí, jiné léky nemají nebo nechá na mém zvážení. Jen se diví, když řeknu, další balení neberu a neplatím.
Děkuji za rady, fakt mám tuto otázku už vyřešenou.
Není tady
No, já přesně řeším tenhle problém. Samozřejmě chápu, že není možné prodávat léky na recept na netu, ale co mám dělat, když mám doma netknuté balení antikoncepce za 580Kč, protože gynekolog neví, že tahle konkrétní antikoncepce významně snižuje účinnost jiných mých léků, které beru.
Není tady