19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Mohu prosim dát inzerci na prodej léků, které nemohu uívat? Znáte to, ne najdete ten vhodný, pár jich vyzkouíte a jeliko se hodně doplácí, jsou to vyhozené peníze. Třeba jsem zkusila Zoloft, 1 ks a bylo mne tak zle, e to neberu. Zůstala celá krabička, tedy kromě jedné tabl. Anebo antibiotika, pro kterých jsem měla jiné potíe, taky neberu a e jsem koupila víc krabiček (jak předepsal doktor). Neurol jsem ani nevybrala, dr. mne vynadá. Ale poté, co jsem si přečetla jak je návykový, ani dr. pro radost to brát nebudu.
Přijde mne nefér, e dr.zkouí léky, já to platím a ? Prý je zdarma mohu vrátit do lékárny! No to zrovna. Kdybych je dostala zadarmo, vrátím, ale nedostala zadara, nedám.
Nerada bych, aby mne někdo chtěl obvinit s překupnictví s drogama nebo lékama, protoe tak to není. Mám jen co, co jsem dostala na recept a jen na něco.
Třeba holce při nemoci měnila dr. léky málem kadý týden a čekalo se nato, co zabere. Co nezabralo, stojí doma.
Není tady
Bohuel "přeprodej léků" není povolen. Jednak léky jsou dneska baleny v počtu, který je nezbytný k uzdravení či zlepení zdravotního stavu. Jejich přeprodej můe způsobit újmu na zdraví. Zejména pak léky na psychiku či antibiotika.
Nezbude ti ne aby jsi s lékařem vedla debatu o vhodnosti léku. Má li pochbnoxt o kvalitě či správnosti preskripce (předepsání) léku má monost obrátit se na revizního lékaře u pojiovny u které jsi registrována.
Není tady
Přijde mne nefér, e dr.zkouí léky, já to platím a ? ..Někdy se to holt stává, člověk musí vyzkouet pár léků,ne se zjistí ,který zabere.
.
.Nic jiného nezbyde ne je opravdu vrátit do lékárny.
Není tady
Musim pokud by jsi ty léky chtěla prodat na netu, tak by je třeba mohli koupit narkomani, a mohli by z nich vyrábět drogy .
Není tady
Ale prd a vořech narkomani - jene léky na předpis jsou na předpis právě proto, aby je kadej nezobal jako lentilky. Můe být alergie na některou sloku, interakce s jiným lékem nebo i jídlem, ne/dodrení intervalů u antibiotik, někdy je při uívání třeba být pod lékařským dohledem...
A není to o tom, e by pacienti slouili doktorovi za laboratorní myi - on musí přijít na to, co má nejefektivnějí výsledek a to se bohuel nedá zjistit jinak, ne tím "zkouením". Na kadého zabírá něco jiného a někdy se "trefí" hned napoprvé, někdy holt ne - jasnovidce na LF fakt nevychovávají.
Není tady
Dobře, třeba mne kdysi uroloka poslala na obezitologii. Jedny léky jsem snáela, přely jsme k druhým...Meridii. Ta tenkrát stála v akci 3 balení 5400 czk! Po určitém čase jsem měla tolik vedlejích příznaků a potíí (a příznaky i dalí, které tam nepsaly), e jsem to musela přestat brát. Mám 3 operace ledvin, prostě reaguji na léky jinak, ne "zdravý" člověk. Lékárna řekla...vezme zpět zadarmo. Obezitoloka řekla, dám Vám písemně, e je prostě nemůu brát...to nikoho nezajímalo. Nabídla alespon tolik, e a přijde dalí pacient, tak mu prodá se slevou můj. Tak na nic takového u nemám, ale v mé situaci, kdy jsem bez práce, kadá koruna dobrá a kadý výdaj, poplatek, doplatek, regulační poplatek bolí.
Není tady
Je to nepříjemné, ale samozřejmě se s tím nic neudělá. Helena to shrnula dobře. Léky jsou na předpis, aby si je Franta Novák nemohl koupit někde v krámu nebo na inzerát. Pak by toti udělaly daleko víc kody ne uitku. Vra je v lékárně, nic rozumnějího udělat nejde.
Dívej se na to z té lepí stránky. Vyhodila jsi sice peníze, ale třeba několikátý lék zabral. Mně u se v minulosti několikrát stalo, e jsem zaplatil výrazně víc ne ty a nakonec nezabralo nic. Zdraví je důleitějí ne peníze.
Není tady
Nabídla alespon tolik, e a přijde dalí pacient, tak mu prodá se slevou můj.
A to buď ráda - ono je to docela riziko pro lékárnu. U některých přípravků je předepsaný způsob skladování a nikdo nezaručí, e to, co jim přinese zpátky, jsi neměla místo v lednici v kuchyni na okně na plném slunci. Take léky se vrací do lékáren předevím proto, aby byla zajitěná jejich řádná likvidace a nesypaly se do popelnic nebo do hajzlíku.
Není tady
Já Musim rozumím. Je jasné, e jsou na předpis, aby si je nezobal Franta Novák jak jej napadne. Na druhou stranu, kdo u léky uívá, by mohl uetřit.
Máte pravdu, e nikdo nezaručí, e léky byly skladovány, jak měly. Já sama bych si je nekoupila.
Na druhou stranu - na jistých stránkách, které se zabývají neplodností vyloeně kvete "trh" s nepouitými léky.
Tam taky nikdo nazaručí skladovací podmínky, ale léky jsou tak drahé, e někteří by na umělko prostě neměly, tak to s chutí risknou.
Není tady
Tak já mám podobný problém jako musim, mám potr. alergii a jeliko léky obsahují různé sloky kolikrát u jsem léky musela vyhodit, protoe mě prostě neseděly(závratě, mdloby, průjem, zvracení) to jsou vedlejí účinky, nad kterýma se nedá mávnout rukou. Proto si myslím, e by měla být monost, tyto léky vrátit, vechny léky přece nemusí být uchovány v lednici, a kolika(kteří uívají tyto léky dlouhodobě)lidem by se třeba hodily za poloviční cenu.
Není tady
Tedy, léky skutečně skladuji jak mám, o tom pochyb není. Ale antibiotika v lednici taky nemám, jiné ano. Já třeba měla na jedny ATB krvácení, opakovaně jsem zkouela, opakovaně to samé. Přece je nebudu brát, to je snad dost velká komplikace, ne? anebo oteklost či alergie (mám jich 8 různých, at se nenudím).
Já jenom chtěla vědet, co se smí, aby mne náhodou policie nevymákla, e kupčím.
PetřeV, kdy jsem bývala podnikatelka s jiným platem, neboj, platívala jsem takové sumy jako soc., zdrav. a daně, i za komouků, e mne z toho bylo patně. Hlavně, e si poslanci přidají na výhodách, ale nám musí ubrat, protoe my jsme bez práce určitě proto, e neberem tolik, co oni nebo se chceme přiivovat, ale nevím na kom. A mimochodem, nemoce, které pojitovna neuzná za léčení hodné, tak léčbu neplatí, tak neví, kolik jsem v minulosti za léčbu dala, ve ze svého. Nevím tedy, kdo s léky plýtvá.
Já si pamatuji, jak mne za komouů poslal strejda z Belgie léky, za své peníze a já, co jsem nespotřebovala, jsem je povinně a zadarmo musela odevzdat, nebot tenkrát tyto léky u ná jetě neexistovali a hlavně, zabírali. tenkrát...jedna injekce za 1700....2 ks léku za 100 dolarů ...a pod. A e je nevyhodili, ale pouili pro sebe, tenkrát, to vím taky.
Není tady
Opatrně taky proto, e kdy je někdo od Vás koupí, tak se stáváte distributorem drog, to není legrace, víte jaké je to pověstné větí ne malé mnoství látky?
A i kdy to někdo koupí v dobré víře, tak se mu po tom neudělá dobře a první co bude, e zavolá i policii. A i kdy ne, tak kdo odolá pokuení Vás alovat za újmu na zdraví ze zkaených léků. Těko se Vám bude dokazovat, e jste prodala léky v pořádku a on to má z něčeho jiného.
Zkrátka a dobře prodej ani náhodou.
A pomíjím fakt, e máte povinnost nevyuité léky odevzdat do lékárny, jde o nebezpečný odpad.
Není tady
Musim napsal(a):
Mohu prosim dát inzerci na prodej léků, které nemohu uívat? Znáte to, ne najdete ten vhodný, pár jich vyzkouíte a jeliko se hodně doplácí, jsou to vyhozené peníze. Třeba jsem zkusila Zoloft, 1 ks a bylo mne tak zle, e to neberu. Zůstala celá krabička, tedy kromě jedné tabl. Anebo antibiotika, pro kterých jsem měla jiné potíe, taky neberu a e jsem koupila víc krabiček (jak předepsal doktor). Neurol jsem ani nevybrala, dr. mne vynadá. Ale poté, co jsem si přečetla jak je návykový, ani dr. pro radost to brát nebudu.
Přijde mne nefér, e dr.zkouí léky, já to platím a ? Prý je zdarma mohu vrátit do lékárny! No to zrovna. Kdybych je dostala zadarmo, vrátím, ale nedostala zadara, nedám.
Nerada bych, aby mne někdo chtěl obvinit s překupnictví s drogama nebo lékama, protoe tak to není. Mám jen co, co jsem dostala na recept a jen na něco.
Třeba holce při nemoci měnila dr. léky málem kadý týden a čekalo se nato, co zabere. Co nezabralo, stojí doma.
Neříkej, e zde za komunistů nebyly nějaké léky? To je neuvěřitelné.
Není tady
A kolik účinných léků nebylo...třeba Rowatinex...to mne strejda posílal u v 70-tých letech, ale sem to dorazilo a po revoluci. A kvůli blbému ampicilinu se chodilo leet do nemocnice...jinak si ho nedostal.
Není tady
Musim: samozřejmě, e teoreticky by ty léky ly pouít dále. Jen se snaíme vysvětlit, e i kdyby to zákon náhodou umoňoval, tak jsou tam nemalá zdravotní rizika pro příjemce, dále rizika, e léky jsou zkaené a i dalí byrokracie (měla by lékárna jakoto soukromá firma povinnost je vykupovat?). Ale hlavně jak píe p. Drávek, je to na úrovni distribuce drog. Nezkouej to, nebo se dostane do problémů.
Není tady
Musím - musím tě pokárat !! Ty neví, kde prodat ?? To mi neříkej.....třeba i Meridii někdo koupí, byt ne celou.......
A řeči, co se smí a nesmí....kolik chcete ATB a úplně vechny druhy ?Objednávám běně z internetových lékáren. Je fakt, e na některé je třeba předpis, ale ten dá kadý lékař, protoe tyto předpisy se nikde neevidují a Německo, Rakousko a dalí státy po vydání recept vrací :-) Platíme přes banku, posílají od Kanady a po Čínu ! Take....kdo chce - seene, já tedy jo ! A feáci - ti shání Modafen a podobné léky....
Meridii mi předepsal obezitolog nejprve na měsíc, jasně, e jsme kadý originál ! To musela být dávka pro koně za 5400,- Kč, dnes stojí cca 900,- Kč asi na 100 tab. , tak to nevím.....
Je to otázka nabídky a poptávky, ve je prodejné, ne vak vdy a za kadých okolností !!!
Není tady
Jistě, ale nelegální, ale kdo chce kam....
Není tady
Děkuji, pochopila jsem. V budoucnu prvně přečtu popis k léku a dle vedlejích příznaků si ho eventuelně vyzvednu anebo ne. Hledám jetě monosti, kde uetřit, tak uetřím neposlechnutím lékaře.
Není tady
Musim napsal(a):
Děkuji, pochopila jsem. V budoucnu prvně přečtu popis k léku a dle vedlejích příznaků si ho eventuelně vyzvednu anebo ne.
Tak to si asi nevyzvedne nic, protoe téměř kadý lék má vedlejí účinek.
Není tady
No, ale ačkoliv vědí a zakadým se ptám a hlásím...ledvinářka a e mám po třech operacích ledvin a tudí skutečně nemohu nebo nesnáím hodně léků, které běně dávají jiným pacientům, tak mne je stejně předpíe. A jestli mne to má pokozovat jednu zdravou ledvinu, tak si ji musím tedy hlídat sama. Neběhám s kadou nemocí za urolokou, ta ví, co můem.
Není tady
Musim, nebo jetě zbývá najít lékárníka, který nebude jen léky podávat z regálu, ale taky mít znalosti a ochotu to prodiskutovat... Tomu pokud řekne co a jak má za problémy, můe (podotýkám jen slůvko MŮE) ti poradit.... Dokonce ti lék pokud vím můe vyměnit, alespoň s takovým přístupem jsem se setkala teď v lékárně, kdy lék není dováen do ČR, e mi nabídl alternativu se stejnou účinnou látkou.
Moje babča svého času dostala od obvoďačky postupně napsané troje léky na tlak, nikdy jí ale neřekla, e ty předtím u nemá uívat současně... Taky a lékárník jí řekl, kdy tam přila s krabičkama, e má brát jen jedny a ne od kadého jednu tabletku.
S tím prodejem bych si opravdu nenabíhala
Není tady
Musim:
Nezlob se, ale má dost zvlátní přístup. Napíe "blbej Ampicilin", dobře, pro tebe třeba blbej je, ale pro jiného je to důleité antibiotokum, které, pokud se nebere v přesných intervalech a dávkách, způsobuje rezistenci na dané bakterie. Take bylo správné, kdy ho nemocný člověk bral pod dohledem. Jakmile se toti na ATB přestalo přísně dohlíet, vidíme, jak to dopadlo. Mám na mysli, e některá ATB jsou u neúčinná právě kvůli rezistenci bakterií a musejí se podávat mnohem silnějí, která mají výraznějí vedlejí účinky. Je to jenom proto, e byli nemocní neukáznění a nedodrovali přesně hodiny uívání a mnohdy i mnoství. Jakmile se jim udělalo dobře, přestali léky brát a tím vytvořili rezistenci a zavařili nám vem.
Divím se, e si nechává předepsat nělik balení najednou. Chápu, e má váné zdravotní problémy, ale právě proto bych si nechala napsat (a zaplatila bych) jen jedno balení. Kdyby vyhovovalo, tak dalí, kdyby nevyhovovalo, tak jiné, ale rozhodně bych měla mení ztráty na doplatcích. Také bych se domluvila s urolokou, které léky, respektive kterou sloku léků v ádném případě nedoporučuje a zúil by se mi výběr. Na druhou stranu bych měla jistotu, e jiné léky mi zbylou ledvinu nepokodí. Toté bych projednala na alergologii a věděla bych, z čeho mám vycházet, co můe být v lécích obsaeno a co ne. Tím by se sice řada léků vyloučila, ale ty ostatní by mi měly s největí pravděpodobností "sedět".
Není tady
No, já u nemám o čem diskutovat. Ano, blbej ampicilin, to byly 70-ta leta a kvůli tomu mne drely v nemocnici jako dítě. Jen kvůli braní atb. Doma bych byla taky leela a brala je včas, tou dobou nemohly najít, co by na mé bakterie a záněty zabralo, tak kadý třetí týden měnily a zkouely léky.
Vdyt jsem brávala léky i kadé 4 hodky...matka mne furt budila.
Alergoloka dává zyrtec, taky asi na 4-tý pokus jsme trefily, co mne neuspává a nevadí. Zase tak často nemocná nejsem. A lékárnici mám dobrou ,některého doktora a jeho léčbu a léky chválí, jiné léky nemají nebo nechá na mém zváení. Jen se diví, kdy řeknu, dalí balení neberu a neplatím.
Děkuji za rady, fakt mám tuto otázku u vyřeenou.
Není tady
No, já přesně řeím tenhle problém. Samozřejmě chápu, e není moné prodávat léky na recept na netu, ale co mám dělat, kdy mám doma netknuté balení antikoncepce za 580Kč, protoe gynekolog neví, e tahle konkrétní antikoncepce významně sniuje účinnost jiných mých léků, které beru.
Není tady