27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojte,
mám doma asi 8 měsíčního kocoura, mám ho od jeho 2 měsíců a je to s ním k nevydrení. Na záchodek chodí, to jo, ale jinak se doaduje neustálé pozornosti, kdy si zavřu dveře do lonice, tak skáče na dveře tak dlouho, dokud mně nedojde trpělivost a neotevřu mu, nebo se mu to občas i podaří otevřít. Jak ráno nevstanu v est, tak mě v posteli drápe a koue do noh, dokud nevstanu a nedostane narat. Nevím, co s ním. Měla jsem u dva kocoury a to bylo v pohodě. Poradíte?
Není tady
Jedna z mých koček je taky taková.Dlouho se doadovala abych s ní chodila spát.:mad:Sedla si přede,mě ,nebo na klín a ječela a ječela,dokud jsem jí nedala do pelíku a neseděla u ní.Potom jsem to vzdala a nechala jí spát na mém poltáři.Prostě nechce být sama a doaduje se pozornosti,to asi nezmění.Buď mu pořiď společníka aby se nenudil,nebo ho zkus uvrtat na nějakou hračku.Mě se to občas podaří a kočka si pak diskutuje s chlupatou koulí a mě nechá na pokoji.:lol:Pokud je čistotný a jiné problémy s ním nejsou,tak tohle neovlivní.Jinak tě ubezpečuji e mé kočce je 10 let a drí jí to stále.
Není tady
Já mám kočky 4 a totálně ovládly mojí domácnost take to vypadá e já iju u nich a ne ony u mně.mí dva kluci/17,15/ chodí spát kadý s jednou kočkou.Dalí spí v lnici se mnou a kdy zazvoní ráno budík a já zvednu hlavu.mám je vechny na posteli vedle sebe.Vědí,e kdy vstanu,dostanou napřed ony a pak teprve chjystám ppro kluky.Kočka je toti sebevědomé zvíře adělá jen to ,co ona uzná za vhodné..tak kocourka klidně pust k sobě ..bude ti v noci vrnět do ouka;)
Není tady
Mam jeden tip. Kamaradky rocni cica si branila docela agresivne gauc. Jak si nekdo sedl, v tu ranu ji mel na zadech. Poridili si deckou strikaci pistolku na vodu. Preslo ji to temer okamzite
Ta touha po spolecnosti ji uplne prirozena, ale za to kousani v nedeli v 6 rano by asi dostal z te pistole dvojitou davku
Upravil(a) Dita.L (1. 2. 2006 14:31)
Není tady
Díky za odpovědi. Kocour spí střídavě u syna a u mě v posteli. Taky mám chvílemi pocit, e já bydlím u něho a ne on u mě. Ach jo. Kdyby aspoň tak nedrápal. Vdycky se někde schová a pak vyskočí a já mám tak dodrápané ruce i nohy, e hrůza.
Není tady
Jedna rada, která se mi osvědčila: pouít obyčejné nafouknuté balonky, které se koupí v kadém papírnictví. Nafouknout a dát tam kde kočička nená co dělat. Provázek, ktrým balonek zaváete, přidělejte buď pomocí izolepy, nebo zavíracího pendlíku...
Skáče na dveře? Pověsit na kliku... On jí natve jak tam bude kolem ní lítat a lítat a sekne po něm... Kočka se lekne a dá pokoj a kdy se jí to stavá opakovaně, pochopí. Je to takový způsob samovytrestání se. Teda ale lupka je to sluná, kdy se nafoukne pořádně.
Není tady
Cilko, na některé čiči to zabírá, ale na některé ne. My jsme ten druhý případ. Naim kočkám se ta rána, kdy balonek praskne, přímo líbí Kdy dceři koupím balonky, s oblibou je nafoukne vechny a povalujou se po bytě, čiči mají pohotovost a schválně skáčou z jednoho na druhýho, oni si snad dělají i čárky za počet prasknutých balonků.
Fakt pohled k nezaplacení, elegantní skok na balon, následně rána jak z děla a čiči hop na dalí, zase rána jak z děla.. Naposledy takhle zlikvidovali při narozeninové oslavě balonkovou výzdobu během 3minut. A to jsem balonky věela do vejky, aby na ně nemohly, jene oni přili na to, e ze skříně doskočí i na ty nejvzdálenějí ..
Není tady
Tak to u musí být fakt sranda.... Adrenalinové kočky....
Není tady
Jeíí, tak to bude u nás brzy kočkovrada. Díky za nápady, něco zkusím, ne se z toho kocoura zblázním.
Není tady
jeste jsem slysela, ze kocicky, ktere rady lezou na kuchynskou linku nebo na stul docela spolehlive prevychova pasticka na mysi. Musi se ale hooooodne povolit, aby nemohla zlomit pac nebo ocasek, jenom aby prastila pekne pres prstiky
Není tady
Jo, jo, ná kocour pořád vylizuje talíře ve dřezu. Asi tu pastičku vyzkouím. Díky
Není tady
třebas vám tím chce uetřit práci a myje nádobí po svém
Není tady
Pastičku na myi rozhodně nedoporučuji.I kdy se povolí,můe kočku oklivě
poranit.Běně se pouívají na místa kde není kočka vítaná,takové kapičky co kočky odpuzují.Prodávají se v krmivech pro zvířata.Nevím jak se jmenují,ale známá to pouila na svou kočku,a funguje to spolehlivě.Já také raději pouívám dětskou stříkací pistolku.Ta je bezkonkurenční!
Není tady
To. Ela: vae čičinky jsou moc krásné, byla jsem na Web stránkách a jsem nadená asi k naí Mici pořídím jetě ragdbolu.
Já zas nai kočku marně odnaučuji krást dceři sponky a gumičky do vlasů, jetě e jsme u aspon zjistili kam je schovává.
Není tady
tak to je ikulka a vy taky, protoe někdy najít něco, co čiči ikovně schovají, je docela umění. Naí Ginnynce občas důvěrně říkám děrovačka, ona hrozně ráda koue papír, tudí i seity, kdy je děti zapomenou na stole po psaní úkolů. Natěstí máme hodné paní učitelky a měly pochopení, aspoň se tomu zasmály, e ovejkaný seit není dílem jejích lidských svěřenců, ale jedné mrňavé čičinky, která nenechá bez povimnutí nic z papíru. No, tedy nejen z papíru, jakmile u někoho cítí pot v podpaí, začne v tom místě látku zuřivě vejkat, co u tak úsměvné není, protoe je natolik důsledná, e je během chvilinky schopná vykousat tam díry jak do ementálu ! Take kadou návtěvu důrazně varuju - nenechat se okusovat, ono to sice je příjemný, e čiči je jak svízel přítula a tuli muli hlavinou pod paí předouc přitom jak dobře nastartovaný motor, ale ty následky, ty následky ..
Není tady
Máme doma 2 čičiny a dost si s nima uíváme, jsou to kočičí nalezenci. Od té doby, co jsme je nechali vykastrovat (měli jsme troje koata), jsou přítulné úplně maximálně. Berta se chce s kadým kamarádit - bydlíme v paneláku a snad u není ádný byt, který by nepromejdila. Stačí otevřít dveře a up - u pádí dolů/nahoru po schodech a jakmile spatří otevřené dveře, neváhá. ádné návtěvě neopomene prozkoumat obsah batohu nebo kabelky. Cecila zas tak společenská k cizím lidem není, zato si to s tu svou náklonost vybíjí na nás. (Zrovna mi mňouká za zádama, e chce drbat na břie). S rodičema spí denně v posteli. Jakmile někdo opustí místnost, kde zrovna chrní, okamitě se zvedne a za hlasitého doadování se pozornosti hledá jiného člena rodiny. Na chalupě, kde jsou přes léto, se projevuje jejich lovecký instinkt. Ovem kadý úlovek (a je to my, ptáček nebo jetěrka či jen její ocásek) nám hrdě poloí k nohám jako příspěvek do rodinné spiírny. Take třeba ráno najdeme v kuchyni na zemi "snídani pro páníčky". Ale kdo by jim i tyto malé prohřeky neodpustil????
Není tady