21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Jeíek nám přinesl morče, ale zatím jsme v jeho chování začátečníci, potřebovali bychom poradit. Asi tři týdny byl v pohodě, ale pak téměř najednou začal pelichat, na hřbetě vypadá, jako bychom ho vzali holicím strojkem a břicho má úplně lysé. Jinak nevypadá "nemocně", je čilej, ere, jak nezavřenej. Dala jsem mu jiný druh hoblin, umyla ho amponem na těňata a postříkala sprejem na parazity. Myslíte, e musíme k veterináři?
Není tady
Od kdy morče pelichá,e by nový druh s peřím?
Asi mu chybí nějaký vitamín.
Není tady
mě morče jen trochu poutí chlupy. pokud takhle mu takhle moc vypadaly chlupy, tak bych la radi k vetovi. nevim jak moc je dobrý mýt morče amponem a sprejovat ho. jak vypadá kůe? suchá,mastná, se upinkama?nebo vypadá zdravě?
Není tady
prohlíela jsem ho, ale nezdá se mi, e bych nala něco nenormálního. Jinak ten sprej byl proti parazitům, to mu snad neukodí a e se má/můe jednou za čas umýt to mi říkali ve zverimexu, kdy jsem ho kupovala.
Není tady
Janila napsal(a):
Od kdy morče pelichá,e by nový druh s peřím?
Asi mu chybí nějaký vitamín.
prosím, pouč mě, jaké je vhodné slovo?
Není tady
třeba línání:-) já svoje minulý morče nikdy nekoupala a byla jak řípa skoro devět let:-) čím morče krmí?
Není tady
sugar napsal(a):
Jeíek nám přinesl morče, ale zatím jsme v jeho chování začátečníci, potřebovali bychom poradit. Asi tři týdny byl v pohodě, ale pak téměř najednou začal pelichat, na hřbetě vypadá, jako bychom ho vzali holicím strojkem a břicho má úplně lysé. Jinak nevypadá "nemocně", je čilej, ere, jak nezavřenej. Dala jsem mu jiný druh hoblin, umyla ho amponem na těňata a postříkala sprejem na parazity. Myslíte, e musíme k veterináři?
nemůe být v nějakým stresu ..myslím jestli ho někdo neustále netahá..a nebo zkus změnit podestýlku..Nevím co dává...hobliny u se moc nedoporučují ,spí takový ten kočkolit..nejlepí je vůbec Asan ,ale je málokdy..ten i absorbuje pachy..Někdy stačí ,e je větí teplo a můe taky začít pelichat..
Chvilku bych počkala a uvidí..
Není tady
dík, Sisi, taky myslím, e to mohlo být tou podestýlkou, koupila jsem hobliny v marketu a a později jsem si vimla, e jsou nějaké parfémované, či co. Co je to Asan? Teplo má přiměřené, je v chodbě, ale ne na průvanu. A přiznávám: "trochu" ho taháme, jsme z něj nadení. Zkusíme ho nechat víc v klidu. Ale zase jsem četla, e morče chce společnost, jinak se nudí ...
Krmím ho koupeným suchým krmivem, ovocem, zeleninou, zelenými natěmi, seno dostává "čerstvé" kadý den, tak si myslím, e krmením to nebude.
Není tady
http://www.zoo-hobby.cz/kocka/steliva/asan-10l/
moná prodávají i jiné,,stímhle mám zkuenosti.
.Je jasný,e si sním chcete hrát ,Je to společenský zvířátko, Jestli je to ,mláďě,je z toho chudák hotovej a neví co se s ním děje ..Take pomalu ,musí si na vás zvyknout,,prostě si ho brát a mazlit se sním ,,né ho tahat jak horkej brambor,z ruky do ruky...a kdy ho budete i poutět(někde aby ti někam neutekl) a volat na něj ..Poslouchá třeba jak pejsek .a hlavně mu dávat tvrdý rohlík y (né chleba)a mu nepřerostou přední zuby..pak nemůou rát..
Není tady
sisi21 napsal(a):
http://www.zoo-hobby.cz/kocka/steliva/asan-10l/
moná prodávají i jiné,,stímhle mám zkuenosti.
.Je jasný,e si sním chcete hrát ,Je to společenský zvířátko, Jestli je to ,mláďě,je z toho chudák hotovej a neví co se s ním děje ..Take pomalu ,musí si na vás zvyknout,,prostě si ho brát a mazlit se sním ,,né ho tahat jak horkej brambor,z ruky do ruky...a kdy ho budete i poutět(někde aby ti někam neutekl) a volat na něj ..Poslouchá třeba jak pejsek .a hlavně mu dávat tvrdý rohlík y (né chleba)a mu nepřerostou přední zuby..pak nemůou rát..
jo, na to jsem zapomněla: tvrdý pečivo mu taky dáváme. Říká, e ne chleba, to slyím prvně, proč?
Není tady
ten Asan vypadá skvěle, zkusím ho sehnat, díky za radu.
Není tady
to by mě taky zajímalo..moje minulá morčina nechtěla rohlíky rát ale chleba vesele hned serotovala
Není tady
To nevím ..kdysi mě to řekl veterinář.,e ,kdy u chleba tak pouze jen tu kůrku a opravdu občas....Jinak .e prej nafukuje.a e se na chlebu dělává taky plíseň víc ne na rohlíkách....tak jsem dávala tvrdé rohlíky....i kdy je fakt ,e morče s ní opravdu ve a asi se i podřídí...Jedno moje morče za celých 10let vůbec nepilo vodu prostě odmítal ,spí se v ní vdycky vyrochil....sám veterinář se divil...Dostával teda hodně salátu, pampeliky,seno ,rajče.....Zkouela jsem i vajíčko, kedlubny to taky mají radi...jinak oni opravdu schroupu vechno..
Není tady
Tak jsem zakoupila Asan, uvidím, jak se osvědčí. To by člověk neřekl, co peněz se dá utratit za potřeby pro morče, měly tam domečky, přepravky, hračky, krmení, stelivo a různé jiné vychytávky...
Není tady
Větinou to bývá alergie na podestýlku.
Není tady
To jsem ráda, e máme stejný názor.
Není tady
Taky se morčata nekoupají, měli jsme morče několik let a nikdy mě to ani nenapadlo. Pokud bych měla dojem, e je pinavé, tak bych mu vlhkým hadrem utřela břicho a nohy, ale jen vodou (ádné ampony a mýdla) a vysuila suchým hadrem do sucha, aby neprochladlo. Pokud se často vyměňuje podestýlka, ani nemá být morče z čeho pinavé.
Není tady