29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky, já jsem zase slyšela (jedna paní povídala), že ty větší děti mívají progresívnější přístup, víc se derou na svět (asi mají víc síly..? nevím..) a že hlavně a především záleží na poloze, resp. rotaci hlavičky.
Takže je to možná opravdu fakt jedno jestli 3,20 nebo 4,10, hlavně aby kromě jmenovaných faktorů jako připravené porodní cesty atp. taky miminko pěkně "spolupracovalo" a šlo hlavou ve správném úhlu.
No nevím, uvidím a jsem na to strašně zvědavá
Není tady
Prvního kluka jsem rodila v 36 týdnů - v bolestech - ale neměla jsem tlaky . Skákali mi na břicho - strašný. Byl malinkej - jen 2450g a 45cm
Druhý kluk - týden jsem přenášela - ukázkový knížkový porod - měl 3550g a 51 cm - porod šel jak po másle - no víte jak to myslím, nejhorší byly ty kontrakce - ale samotný porod - na třikrát zatlačení.
Myslím, že nezáleží na velikosti prcka.
Není tady
Fidorko - asi máš pravdu, starší kluk nebyl připravenej na cestu do světa, a starší už se do břicha nevšel a přestalo se mu tam líbit po 10 dnech přenášení měl větší sílu a víc se snažil.
Není tady
já rodila první holku 4,05 a 52cm a žádná rychlovka a to nemluvím jen o kontrakcích, ale samotném porodu, hopsaly dvě setry po mně, dr. pomáhal ze zdola a malá prostě ven se dostat nemohla.. ale nemyslím si, že to bylo jen velikostí nesestoupila malá dolů a mám malé rozměry pánve
no prostě spousta nápověd jsem měla již dopředu, že to nebude za chvilenku
a také si myslím, že o bolestech je to hodně, kdy rodíš (v jakém tt) a jasně, že spontálně či vyvolávaný.. čím připravenější nález, tím míň bolesti
druhou holku jsem rodila císařem a kdybych si mohla vybrat, tak přirozený porod by zvítězil i s větším drobkem a "trocha" boje
Není tady
Můj manžel měl porodní váhu skoro 6 kg (přirozený porod doma!!!, do nemocnice maminku vezli jen na kontrolu). Syn jeho sestry 5,5 (přirozený porod). V naší rodině je to naopak - většinou mezi 2,5 -3kg, tak doufám, že budoucí potomci se dají na mně...nevím, jak bych šestikilového macka zvládla.
Upravil(a) Berberka (26. 1. 2009 13:53)
Není tady
holky diky, uklidnily jste me, ja mela v hlave, ze velke dite = strasny porod. Asi opravdu zalezi na tisici dalsich faktorech, ktere my muzeme, nebo nemuzeme ovlivnit.
Vsem tehulim drzim palecky
Není tady
Tak já jsem rodila přirozeně a malá měla 3,8kg a 49cm. Zatlačila jsem třikrát a bylo to! Je fakt že po břiše mi taky skákali. :-) Ale jak dlouho to bylo netuším,už jsem byla tak vyčerpaná,že to jsem nevnímala. Ale nemyslím si,že to má až tak veliký vliv na délku a bolest při porodu-velikos mimi. Každý z toho má jiné dojmy. Ale je to hned za námi a třeba já si hodinu po porodu říkala,že to bylo vlastně super a že se těším na další porod. :-D
Není tady
Rodila jsem dvakrat prirozene. prvni dite prislo na svet po po odtoku plodove vody za 4.5 hodiny s vahou 3950g, 52cm, druhe dite 4300g, 51cm - kontrakce byly asi pul dne, ale silna bolest asi hodinu a maly byl venku...
Není tady
Filísek měl 3,64 kg a 51 cm. Celý porod 20 h, samotné tlačení půl hodiny se skákáním po břiše (chuťovka ).
Kamarádka teď rodila kluka 4,5 kg a 54 cm cca 4 hodiny se vším všudy. Předtím holčičku taky něco přes 4 kg.
Není tady
Nejekú alternativnu kliniku by som potrebovala, v Prahe.
Není tady
Nedávno jsme oslavili synovcovy první narozeniny. Když se narodil, měl přes 5 kilo. Teď vypadá na dva roky. Doufám, že se ten vývoj v nějakém momentu přibrzdí :-D
Upravil(a) Berberka (30. 12. 2009 14:04)
Není tady