Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 27. 1. 2009 14:28

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: P A N D O Ř I N A Š K O L A 1 v přírodě P O Š E S T É IV.

jéé, ještě, že už to mám za sebou. Já byla hrozná, netrpělivá. Moje děti se učily samy, já nevydržela. Příklady jsem nepočítala, fyziku nevysvětlovala.
jediná pomoc dceři - ona mi vypráví, co se učí (třeba biologii) a já u toho vařím nebo uklízím. Přitakávám, podivuji se, nechávám si to znovu vysvětlit. a taky čtu její seminárky.
to je vše

Není tady

#27 27. 1. 2009 15:10

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja som Panna, ale nejaká divná, ja som si robila úlohy(vrátane písomných) podľa možnosti v posteli na kolenách lol . Asi aj preto vyzerali tak, ako vyzerali. Ale mama ma nenechala... Rodičia majú krasopisné psímo - otec navlas rovnaké ako strýko, len toršku menšie, a my obaja s brachom čmárame ako kocúri(Mikeš odpustí). smile Ale my sme celkovo iní ako naši autori. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#28 27. 1. 2009 19:23

vera
♥♥♥♥♥♥-

Petro, to přejde.........a budeš na to vzpomínat s úsměvem..........můj syn je dys jak poleno........o to vic empatický, společenský..............mu se tak v životě daří,............... maturoval na dvě 4, já to těžko rozdýchávala, dnes se tomu směju

dodnes po něm nic nepřečtem

dcera se naučila sama číst v 6 letech, než šla do školy,psala a píše krasopisně.....................nevěří si, dělá dost kopanců, nemá to srovnané......................

svoji princezničku podporuj, zvyšuj sebevědomí........hezky zpíváš a 3 to je vlastně dobrá známka, mně se líbí

já vím..........mně se to říká..........ale bude líp.........

odmaturovalo mi hodně sudentů....................nejúspěšnější a nejvíc v poho jsou trojkaři, čtyřkaři, ti to měli dané, věděli co studovat dál, co jim nejde...............vzpomínám si na jednu studentku, samo1, dostala se na všechny vysoké školy, všechno ji šlo.........kterou si tedy vybrat.............tak si vybrala, vystudovala zase na samé 1, není šťastná,nebaví ji to............

Upravil(a) vera (27. 1. 2009 19:30)

Není tady

#29 27. 1. 2009 19:49

Růža
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava

Petuli - já jsem prošla na základce se synkem očistcem. První dva roky si mohl malovat - bo vše věděl a pořád odpovídal za ostatní. Kdo maluje ten nemluví big_smile  No od třetí třídy pohroma - nesměl si malovat a tak zlobil. Škrábal jak koucour - dnes má na střední noťas, bo už to nepřečetl ani sám po sobě - a je to v pohodě. Chce to dobrého dětského psychologa - ten vždy říkal jen ty poznámky podepisujte a doma nic neřešte. stolt

Není tady

#30 27. 1. 2009 19:53

Růža
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava

Mikulenko - zdravím pussa  Jsem Vás opustila s Tvoji dcérkou a vlítla do metelice - byla jsme mokrá a mrzla. Hřála mne radost ze setkání s Vámi pussa

Není tady

#31 27. 1. 2009 20:02

vera
♥♥♥♥♥♥-

jo, ty učitelky...............nejvíc škodí na prvním stupni.....................rodiče ale můžou hodně.............nenech se............nic dramaticky neřešit s dětmi.....................s účou to řeš třeba hodně dramaticky

vím, o čem mluvím....................jsem taky úča

Není tady

#32 27. 1. 2009 21:27

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Problém není ani v krasopise, ani v tobě, ale v duši tvé dcery, která neumí dělat chyby. A jak je to těžké si dovolit víš sama. Bude to znít divně, ale nechala bych si prvně zpracovat její horoskop, viděla bych její směřování v životě a kladné stránky její povahy a ty bych posilovala. Taky bych ji nechala vyzkoušet povícero kroužků, kvůli psychickomu otužování a hlavně bych začla číst matějčka a vše co píše k prvostupnovým dětem. A že tam je spousta inspirace.

Pokud jí pomáhá tvoje přítomnost, zadej svému mozku právě tento úúkol, nebude pak řešit hovadiny typu píše nad a pod řádek...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#33 28. 1. 2009 7:50

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Ja som Panna, ale nejaká divná, ja som si robila úlohy(vrátane písomných) podľa možnosti v posteli na kolenách lol . Asi aj preto vyzerali tak, ako vyzerali. Ale mama ma nenechala... Rodičia majú krasopisné psímo - otec navlas rovnaké ako strýko, len toršku menšie, a my obaja s brachom čmárame ako kocúri(Mikeš odpustí). smile Ale my sme celkovo iní ako naši autori. stolt

Tak tak, byť jsem psával krásně a mnohdy jsem byl i dáván za vzor rodna, tak nyní škrábu Mikekš ať promine, hůř jak on levou zadní, ještě že je PC a tiskárna. Víš jsme Seli jiní než naši autoři, můj otec píše do dnes krásně a já mám škaredý doktorský škrabopis, jediné co máme společné a shodné je podpis lol

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#34 28. 1. 2009 8:32

x52658
Host

Peti, a když nechce chodit na keramiku, tak co domů nakoupit tu samotvrdnoucí hmotu a zkoušet to doma? Pokud si myslíš, že je to pro ni dobrý, že ji to cvičí, tak aspoň takhle. Nebude mít srovnání a třeba ji to bude bavit... smile

#35 28. 1. 2009 10:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

stolt To znie rozumne...
Inak, Peti, už nejaký čas rozmýšľam, či nepriniesť niekam na stretnutie vozrku môjho škrabopisu, ale zataiľ som nenašla odvahu... dozvedieť sa viac. No, budem ju zbierať. Asi by to obl zaujímavý materiál.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#36 28. 1. 2009 19:20

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj,

Péťo, já Ti rozumím. Můj mladší syn je na tom úplně stejně jako Péťa - také má různé dys (má tedy na to papír a tím pádem úlevy). Do 5ti le nechtěl vzít vůbec tužku do ruky. Psycholožka mi vysvětlila, že když chytré dítě zjistí, že díky té třeba dysgrafii se mu nedaří rukou udělat takový pohyb, jaký mozek zamýšlí, zkrátka že mu nejde třeba kreslit tak, jak by si představoval, tak to radši přestane vůbec dělat, je to normální reakce.

K tomu škrabopisu - já jsem levák a strašně škrábu. A přesto jsem vystudovala VŠ - no já to zdůrazňuji proot, že když jsem se ptala třídní učitelky nejstaršího syna, když byl ve druhé třídě, jestli je ta dvojka z češtiny pro něj opravdu nutná, tak mi přede všemi rodiči tenkrát odpověděla - vy s vaším rukopisem buďte ráda, že vaše dítě má jen dvojku... dumbom

Prosím vás, napšte mi váš názor na následující věc, já jsem z toho poněkud.... vykolejená, no zkrátka potřebuju slyšet názory zvenčí.

Tak asi předevčírem se mi zdál po dlouhatánské době sen o manželově nevěře. V tom snu jsem přišla na to, že má milenku, no byla to sice jedna moje známá, ale s mým mužem se ve skutečnosti neznají. V tom snu výsledek mého zjištění byl ten, že jsem se rozhodla svého muže opustit a to proto, že mě to hodně bolelo a já nechtěla do budoucna ještě znova tu bolest prožívat, kdyby se na něj zase nějaká nevěra provalila.

No a ještě v tom snu vím, že jsem si říkala - to tedy safra hodně bolí, tohleto - byla tam tedy i bolest z toho rozchodu, ale říkala jsem si v tom snu, že to tedy je jen otázka času, že to takhle bolí, že časem to přejde a mě nezbývá než si to odžít.

Hm, ráno jsem na sebe byla naštvaná, že se takhle trápím, protože ta bolest ze snu samozřejmě přešla i když jen částečně do bdělé přítomnosti. (Znáte to taky, kdy vám vaše pocity a náladu na delší dobu ovlivní sen?) Říkala jsem si, proč tohle musím ve snu prožívat, že můj muž určitě žádné sny o mé nevěře, které by ho trápily, nemá.

No a pointa - dnes mi můj muž říkal, že ho po dlouhé době, určitě po dvou letech, kontaktovala ta jeho bývalá milenka. Emailem, pod průhlednou záminkou, že potřebuje telefony na společné známé, můj muž mi řekl, že ona ty telefonní čísla určitě má, že jí vůbec nebude odpovídat. No a ještě dovětek - pokud by ho chtěla kontaktovat navíc i telefonicky, tak jediné číslo, které ona na něj zná, je teď to moje, zdědila jsem ho asi před půl  rokem po svém muži, který používá služební mobil, který ona nezná...

CO si o tom myslíte?CO mi to má říct? Jsem z toho fakt per plex. Moc potřebuju vaše názory.

Upravil(a) Vanilka69 (28. 1. 2009 19:23)

Není tady

#37 28. 1. 2009 19:44

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

nevím, fakt nevím. třeba jste jen tak emočně propojení, že věci, které přijdou k němu zasáhnou i tebe.
Já nejsem moc duchovní člověk, ale na lecjaké potkávání věřím. Skutků, pocitů, lidí...

Co se snů týká, já jich mám hodně, akční a barevné. O exmanželovi se mi zdá pořád. Tuhle jsem ve snu otevřela skříň a tam byly jeho věci. Já si říkala, vždyť jsem mu všechno odvezla? A pak mě napadlo - ale ne! on je zase zpátky a já nechci!

Není tady

#38 28. 1. 2009 22:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Podľa mňa ti chodia proste informácie trochu vopred - a trochu zaobalene. A tvoje podvedomie na ne reaguje, ako vie a ako zvláda.

Brita

Není tady

#39 28. 1. 2009 22:12

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Holky, díky moc za reakce. Já prostě nevím co s tím a proč se mi to děje. POtřebovala bych nějak zklidnit.

Nic se neděje, nic se neděje. Musím si to opakovat. No rozhodilo mě to.

No je vidět, že to ještě nemám zcela zpracované a uzavřené. Kdyby se mi jen zdál ten živý sen. Nebo kdyby se jen ona p odlouhé době ozvala. Ale takhle dohromady, no lezou mi kostlivci ze skříně.

Klid, Vanilko, klid.

Není tady

#40 28. 1. 2009 22:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Vani, halvne sa nedej NIČ, čo by sa tákalo teba a čo by si veľmi mohla ovplyniť. Keby nechcel, nemusel ti nič hovoriť... Táto skúška, ak to je skúška, NIE JE TVOJA. Držím palce, aby ťa nerozhodila. rock

Brita

Není tady

#41 29. 1. 2009 6:10

Vanda
Host

Vanil, nezlob se, ale nelíbí se mi, že ti muž takové věci oznamuje. Měl by to vyřešit sám a nezatahovat tě do toho, takhle mi to z jeho strany nepřipadá úplně v pořádku. Musí vědět, že tě to rozhodí, takže: proč to dělá? to bych se asi ptala.

#42 29. 1. 2009 7:09

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Vandi, to že mi to oznamuje vycází ještě z doby těsně po tém porvalení jeho nevěry, tehdy před dvěma apůl roky.

Já se tehdy radila s psychologem, jestli mám nebo nemám vědět, jak jejich vztah pokračuje. On mi řekl, ať si to řídím podle sebe. A já, známá řešitelka, jsem to chtěla mít alespoň zdánlivě pod kontrolou, dělalo mi fakt dobře, když mi říkal, kdy mu zavolala, co po něm chtěla atd.

Můžeme si o tom myslet co chceme, je ale fakt, že tehdy mi to hodně pomáhalo, že to přede mnou netajil.

A dnes mi vůbec nevadí, že mi to řekl, mě to přijde od něj naopak dobré, že máme k sobě důvěru, mě vadí spíš ten fakt, že ona to zase zkouší.

Ale chápu Tě, možná máš pravdu, možná by to bylo lepší to nevědět, ale jistě to nevím, mám ráda o situaci jasno.

Sel - díky za držení palců - n onějaká zkouška to pro mě asi taky je, například jsem si zase začala o ní myslet, že je zlá, což jsem si o ní už nemyslela, to asi není dobře, co?

Není tady

#43 29. 1. 2009 7:10

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Asi si říkáte, že dělám z komára velblouda, že se nic neděje, no asi jo, ale to, že si to tak beru znamená, jaká je ta rovnováha a vyrovnanost ve mně křehká.

Není tady

#44 29. 1. 2009 7:31

majkafa
Host

Vanilko, když tě čtu, řeším si to moje. Potvrzuje mi to, že PRO MĚ je lepší, že můj BM to nezdržoval a šel. Na tohle bych neměla. Zvládám - vyřešit, uzavřít, jak nejrychleji to jde. Jinak se týrám. Někdy mi to bohužel rychle nejde, ale pracuju na tom.
Držím ti palečky, ať to ustojíš. pussa

#45 29. 1. 2009 7:35

Vanda
Host

Ne, Vanil, neděláš z komára velblouda...je to jen rána, která se zahojila, ale kůže je pořád tenčí a zranitelnější než ta okolo. Nemůžu si pomoci, chlap by si tohle měl vyřešit sám, a nezatěžovat tím tebe, ať bys chtěla "vědět", nebo ne....bylo by asi dobré dát mu najevo, že mu věříš, ale že to je jen a jen jeho věc (což podle mě taky je). Tvůj postoj zná.....tak co? A nemá to co dělat s důvěrou, si myslím.....když si totiž věříte, sobě sami i navzájem, pak se na sebe spolehnete...a podobnými věcmi si nebudete kazit den.

Upravil(a) Vanda (29. 1. 2009 9:22)

#46 29. 1. 2009 8:05

Alosek
Host

Vanilko,
neděláš z komára velblouda pussa . Taky to tak se sny mám, jednak si občas pocity přenesu i do probuzení, druhak mám sny, kde je blízká i vzdálená budoucnost nějak zaobalená, ale přináší mi to informaci, že ta situace přijde a mám možnost se na ni více/méně připravit (někdy i "jen" podvědomě). Dneska už po probuzení vím, jestli to byl "tenhle" sen.
Je to krátká doba, dva roky jsou nic. Myslím, že jste se oba posunuli hodně daleko, ale práce na sobě samé nikdy nekončí. Třeba ti to jenom mělo připomenout, aby ses nevracela do stejného stavu ukolébání jako předtím.

Mě zase dostal nedavno Hrošánek otázkou, jestli bych chtěla BM zpátky. První, co mě napadlo, bylo "kdyby"... jsem na ránu dumbom tongue big_smile Ovšem včera mi zase předvedl scénku ala malý chlapeček, měla jsem hroznou chuť dát mu facku rodna - naštěstí to bylo po telefonu.

Brouk byl teď týden nemocný, bral antibiotika. BM ho chce vzít od zítra na chatu, kde se topí jenom v krbu, je celá z kamene - v noci bývá kolem nuly nebo mrzne. Brouk sám řekl, že tam nepojede, že nechce být znovu nemocný a zameškávat školu, doučovat se... Bylo toho dětinského včera odpoledne s BM po telefonu víc, ale co mi doopravdy vadí, bylo jeho obvyklé vydírání a manipulace "Vítek se mnou nechce jezdit, protože už mě nemá rád". Chtěl mu hned volat a řešit to s ním. A teď zase funguje synchronicita mně, protože včera ráno jsem chtěla dát broukovi mobil do nabíječky, ale něco mi říkalo, ať to nedělám (nelogicky, protože jsem byla služebně až do večera pryč, a nemohla bych broukovi volat). Takže mobil byl vybitý a brouk měl klid. Do nabíječky si ho dal odpoledne sám, a zapnul ho až večer.

Třeba to máš, Vanilko, taky tak. Věci, které vypadají jako nepříjemné, k tobě "chodí" s předstihem.

Upravil(a) Alosek (29. 1. 2009 8:07)

#47 29. 1. 2009 8:30

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Vanil, trochu mi to připomíná i dotaz, který jsi mi položila na koedu škole před už nějakou dobou... Od té doby jsem o podobných věcech něco četla... ve smyslu, že budoucnost, přítomnost a naše minulost jsou propojené, a v momentě, kdy se v jedné paralelní linii uděje něco významného, může se to přenést právě formou snu nebo i jinak do jiné linie jako případné varování "tohle by se mohlo stát, dej si na to pozor..." Stejně tak tím co pochopíš ty tady teď se může přenést do "dřívějška" apod.

Sama víš, že čeho se bojíme, to si přitahujeme a jaké pocity v tobě ten sen vyvolal... wink Držím palce, pančelko wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#48 29. 1. 2009 8:53

hrosanek
Host

Vanilko, chtěla jsem Ti napsat už večer, když jsem to četla. Na nevěře se objevila témata, ke kterým jsi po dlouhé době přispěla svými vzpomínkami. Moje zkušenosti se sny jsou takové, že cokoliv jsem nedořešila, nechala vyhnít, přejít, potlačila rozumem, vyřešila rozumem, se mi vrátilo jako bumerang. Umím napsat jen svoji zkušenost. Léta letoucí se mi zdál sen, že jsem na horách a je se mnou ségra a moje děti. Naprostou náhodou přejedeme do jiného střediska a potkáme mého muže, který tam není sám, ale s osůbkou, na kterou jsem léta letoucí žárlila víc než na milenku na konci. Důvodem bylo jejich přátelství, které bylo hlubší než kdy bylo to naše. Já byla "jen" manželka, jí dovoloval být nejlepší kamarádkou. Mám krásné sny a pak mám taky sny, kde se objevuje nejhlubší strach z toho, co strašně bolelo. Víc než si říkat to přejde, mi moc pomáhá za bdění nechat ten strašný strach, obavu dojít až do konce. Ne dořešit, ale projít tou intuicí, kterou mám v sobě. Pak už většinou vím, zda jde o strach z reality nebo jen zlý sen. To, co strašně bolelo se občas vrátit musí, aby člověk zrekapituloval kam došel, zda někam došel.

To, co jste udělali pro váš vztah je správný. Snad jen nech už vyšumět strach, že to musíš ještě řešit s ním, za něj. On to zvládne a myslím, že si zaslouží slyšet:"Já už nechci vědět, co uděláš, protože já Ti věřím a miluju Tě." Tvůj muž Tě miluje a nic a nikdo to nemůže zbořit pokud to neovládne strach, že to nezvládne. pussa Pusť to a nic se nevrátí. hjarta

Upravil(a) hrosanek (29. 1. 2009 8:54)

#49 29. 1. 2009 9:02

Alosek
Host

Hrošánku,
já už nechci být "nejlepší kamarádka", já chci být partnerka/manželka wink big_smile - to jen, co mě napadlo při tvých slovech.

A k tomuhle se s dovolením podepíšu:
Snad jen nech už vyšumět strach, že to musíš ještě řešit s ním, za něj. On to zvládne a myslím, že si zaslouží slyšet:"Já už nechci vědět, co uděláš, protože já Ti věřím a miluju Tě." Tvůj muž Tě miluje a nic a nikdo to nemůže zbořit pokud to neovládne strach, že to nezvládne. Pusť to a nic se nevrátí.

Umíš to hezky napsat, Hrošánku pussa .

#50 29. 1. 2009 9:13

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jj, pod to se podepisuju, v momentě, kdy jsem dokázala přestat řešit minulost, se mi moc ulevilo.
Je ale stále dost těžké nechávat věcem volný průběh, jestli jsem programová řešitelka či co????

Upravil(a) Regina (29. 1. 2009 9:13)

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí