Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 22. 1. 2009 23:15

Alkedos
♥♥-----

Nezáleží na....

"Nezáleží na vzhledu, nezáleží na inteligenci, nezáleží na vzdělání, nezáleží na projevu......."

Často slýchám tyto, nebo podobné věty a jsem tlačen do kouta, snad abych se styděl za své "předsudky".

Znám život relativně krátce, však jsem nedávno oslavil teprve třetí kulatiny, ale mé zkušenosti mě vedou k těmto závěrům.

Obecně proti výše citovaným frázím nic nemám, vlasně s nimi souhlasím, ale důsledkem těchto "předností" můžou být i jizvy na charakteru.

Proč by jinak vzděláním opovrhovali lidé nevzdělaní a projevem lidé neomalení? Zrovna neomalenost je podle mě ukrutný nešvar zvláště, když ji někteří lidé velebí jako upřímnost.

Každý ví, že lidská osobnost se vytváří průběžně celý život, ale nejvíce v raném věku. Každý také ví, jak jsou děti ve školkách a školách nevybíraví a drsní. Proto si každý neseme v sobě celý život pár kostlivců ve skříni a je především na nás, jak se s nimi vyrovnáme.

Někteří to nezvládají a pro svou škodu si sami hází klacky pod nohy a jejich komplex jim zkresluje realitu.

Nechci glorifikovat povrchnost, jen chci těmto frázím dát další rozměr.

Snad mě pochopíte a neukamenujete. :-)

Můžete stokrát dokázat nepravdivost lživého výroku, stejně se vždycky najdou lidé, kteří mu uvěří.

Není tady

#2 22. 1. 2009 23:20

Marie N
♥♥♥♥♥♥-

Re: Nezáleží na....

hezký názor.....

S ženou je to jako s obrazem, hlupák nepozná jakou má cenu dokud nezjistí jak mnoho je za ni ochoten dát druhý.

Není tady

#3 23. 1. 2009 2:24

abba
Host

Moc hezky napsane, skoda, ze ja takhle nedokazi formulavat myslenky, ktere mne napadaji.

#4 23. 1. 2009 15:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Záleží na všetkom, ale nie izolovane, ale na výslednej zmesi, ktorá tvorí celého človeka. A vonkajšie prejavy učite prezrádzajú veľa o vnútre, o softvéri, o menej očividných a zachytiteľných veciach.

Upravil(a) Selima (23. 1. 2009 15:17)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#5 23. 1. 2009 16:03

Alkedos
♥♥-----

Čímž nevyvracíš mé tvrzení. :-)

Můžete stokrát dokázat nepravdivost lživého výroku, stejně se vždycky najdou lidé, kteří mu uvěří.

Není tady

#6 23. 1. 2009 17:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

To som ani nemala v úmysle. Len to trošku skomplikovať a znejednoznačniť. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#7 23. 1. 2009 19:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

copak, někdo ti šlápl na kuří oko nebo ti pochroumal egouška va

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#8 23. 1. 2009 20:54

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Tak například:

Alkedos napsal(a):

Proč by jinak vzděláním opovrhovali lidé nevzdělaní

protože pro ně, pro ty nevzdělané skutečně není vzdělání důležité a netuší, co člověku přínáší, tudíž jim nechybí a nechápou, proč je důležité pro ostatní... holt co člověk, to originál, nejsme všichni stejní, to je právě ta různorodost, jinak by vývoj ustrnul... někomu záleží víc na vzhledu, jinému na penězích, dalšímu na vzdělání... každému co jeho jest nebo jak to bylo řečeno...

Strach je malá smrt...

Není tady

#9 23. 1. 2009 20:59

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

a proč je pro tebe důležité, jestli člověk, se kterým nemáš nic společného, opovrhuje vzděláním (nebo čímkoli jiným)
Copak potřebuješ ke všemu, co děláš, nějaký souhlas nebo požehnání od všech lidí na světě ? Důležité přece je, aby si každý našel to své, co mu vyhovuje

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#10 23. 1. 2009 21:09

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Alkedos napsal(a):

" nezáleží na inteligenci, nezáleží na vzdělání......."

no já si myslím, že je totiž rozdíl mezi tím být inteligentní, tj. vzdělaný a být moudrý...

Díky své inteligenci jsem třeba schopni sestrojit auta, která jezdí velkými rychlostmi, protože ale nejsme moudří, tak nakonec stojíme v kolonách a schopnost rychlé jízdy našeho auta je nám na nic....

Znám moudré nevzdělance a inteligentní idioty... Vy ne?

A co se týká vzhledu a projevu - nejsou důležitější skutky než slova? I když i slovem se dá ublížit a vzhled o nás dost prozrazuje....

Není tady

#11 24. 1. 2009 9:23

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

přesně tak Van wink

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#12 24. 1. 2009 15:46

Tari
♥♥-----

já myslím, že každej jsme nějakej, každej bereme život jinak a máme trochu jinačí hodnoty, ať už je to daný vlastní povahou nebo i vlivem vnějšího okolí. a stejně tak to je v tom, jak sami chápeme, vidíme svět a ostatní lidi. já sice studuju vejšku, ale nikdy jsem si nemyslela, že výška vzdělání rovná se výše přirozený inteligence. a taky po zkušenostech z domova si nemyslím, že dosažený vzdělání je to nejdůležitější nebo že bez něj se bude člověku žít hůř. Já bych chtěla mít klidnej hezkej domov, vedle sebe milujícího člověka, na kterýho se dá spolehnout, prostě klidný zázemí kam se budu ráda vracet a když to budu mít, tak mi bude na světě hezky i bez titulu smile
ale právě tohle má každej jinak, je to myslím dobře, aspoň není v životě nuda smile

Není tady

#13 26. 1. 2009 13:02

Sofffie
♥♥-----

Vanilka69 napsal(a):

big_smile No jejda, jsem obklopena oběma typy v hojné míře dumbom

Není tady

#14 27. 1. 2009 9:23

Alkedos
♥♥-----

Moc se omlouvám,

opravdu jsem tu nechtěl udělat hitparádu charakterových rysů.
Jen jsem chtěl, abyste se všichni zamysleli nad tím, jak nás celý život formují více či méně podstatné předsudky. Proto by se dalo s REZERVOU říct, že krásní lidé bývají víc v "pohodě", neboť se svou vizáží nemuseli během života tolik trápit....atd
(odkazuji na plakání v koutku ve školce...každý z nás to zažil)

Ale zdůrazňuji, že NEGENERALIZUJI. Takže mluvím jen v obecných souvislostech. Proto nemá cenu citovat mé relativizující obecné výroky.

Jen jsem chtěl, abyste se nad tím zamysleli.

Snad jsem to teď uvedl lépe polopatičtěji.

Není tady

#15 27. 1. 2009 11:11

Tari
♥♥-----

Alkedos napsal(a):

Moc se omlouvám,

opravdu jsem tu nechtěl udělat hitparádu charakterových rysů.
Jen jsem chtěl, abyste se všichni zamysleli nad tím, jak nás celý život formují více či méně podstatné předsudky. Proto by se dalo s REZERVOU říct, že krásní lidé bývají víc v "pohodě", neboť se svou vizáží nemuseli během života tolik trápit....atd
(odkazuji na plakání v koutku ve školce...každý z nás to zažil)

Ale zdůrazňuji, že NEGENERALIZUJI. Takže mluvím jen v obecných souvislostech. Proto nemá cenu citovat mé relativizující obecné výroky.

Jen jsem chtěl, abyste se nad tím zamysleli.

Snad jsem to teď uvedl lépe polopatičtěji.

smile

u nás ve školce se hlavně řešily rozbitý hračky a povinný poobědový dýchánky big_smile

dřív, tak do sedmnácti, jsem byla takový ošklivý káče (divný vlasy, pleť, ...) stolt  takže když sem viděla třeba v tramvaji nějakou krásnou holku mýho věku, tak jsem táák záviděla a chtěla bejt taky hezká. a měla jsem z toho komplexy, nízký sebevědomí. například když se na mě někdo díval, tak mě hned napadlo, že musím vypadat fakt strašně a že si prohlíží všechny moje pupínky a spol. tongue je to těžký ve věku, kdy si holky zakládaj na tom, jak vypadaj a kolik kluků po nich kouká. ale že bych kvůli tomu brečela nebo neměla kamarády, to ne-e. asi sem měla štěstí, že zapadnutí do kolektivu nebyl u mě nikdy problém. a pak i oboustranný zaláskování u mě kupodivu proběhlo:D

no a teď na vejšce mě na ulici sice sem tam někdo osloví, pozve na kafe, nebo se usměje, některý chlapi jsou ochotnější víc, než by museli, profesoři při zkoušce jsou mírnější než na kámoše ... je to milý a každý holce to udělá dobře a polichotí jí to, ale že bych si kvůli tomu myslela, že jsem nějak krásná, to ani náhodou. pro mě to je ukázka toho, že nejsem asi ošklivá, že jsem někomu sympatická (a sympatie nebo charisma není ekvivalentem fyzický krásy) a že jsou ke mně chlapi jako k holce prostě jen slušný a gentlemani smile

nejvíc je asi to otázka sebevědomí, toho přirozenýho, vrozenýho nebo spíš schopnosti nepodceňovat a nepřeceňovat sebe ani druhý.

Není tady

#16 27. 1. 2009 11:30

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Občas záleží na vzhledu, inteligenci,vzdělání i projevu.. smile

BTW( znám celkem dost velmi moudrejch nevzdělanců a inteligentních blbů ) tongue vissla big_smile

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#17 27. 1. 2009 11:31

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Vanilka69 napsal(a):

Alkedos napsal(a):

" nezáleží na inteligenci, nezáleží na vzdělání......."

no já si myslím, že je totiž rozdíl mezi tím být inteligentní, tj. vzdělaný a být moudrý...

Díky své inteligenci jsem třeba schopni sestrojit auta, která jezdí velkými rychlostmi, protože ale nejsme moudří, tak nakonec stojíme v kolonách a schopnost rychlé jízdy našeho auta je nám na nic....

A co se týká vzhledu a projevu - nejsou důležitější skutky než slova? I když i slovem se dá ublížit a vzhled o nás dost prozrazuje....

Jéé, Vanilko - ty taky big_smile ( přště si to téma nejdřív celé přečtu ) lol

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí