19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Virtuální svět je dvousečná zbraň. Dává člověku mnohem větí prostor, výběr i realizaci. Lidé úspění v běném světě, bývají úspění i v tom virtuálním. Naopak ti neúspění v reálu hledají spásu za klávesnicí a monitorem.
Seznamování je vlastně podobné. Člověk je buď ze zásady nedůvěřivý, nebo naopak důvěřuje a zároveň podléhá iluzím. Spousta lidí podléhá faktu, e na seznamovací servery chodí u jen skuteční zoufalci, kteří v reálném světě neuspějí. Do jisté míry to pravda být můe, ale stále se bavíme o tomté.
Lidé se seznamují na různých místech a v různých souvislostech. V knihovně, obchodě, hromadné dopravě, zájmovém krouku, hospodě....zkrátka vude, kde se lidé scházejí. A také na internetu.
Já osobně seznamky moc nevyhledávám, ale nemám o nich tyto předsudky. Kadá komunita můe být svým způsobem seznamka a nakonec je jedno, je-li skutečná, nebo virtuální.
Vdycky je to ale jen předvoj osobnímu setkání, pokud k němu dojde.
Virtuální svět má ale i rizika. Kromě toho, e se na druhém konci můe vyskytovat bůhvi kdo, co se dá dnes jak tak odbourat hlasovou komunikací, webkamerami, fotkami...atd.
Co se týká skutečných seznamek, tak holky to mají těí. A pokud jsou trochu hezké a zveřejní si fotku, tak to je úplný konec. Mnoství vzkazů a e-mailů od různých úchyláků jim zaplní schránku jetě tý den. Ubohé dívky ruí znechucené své profily, take kdy napíe kdokoli upřímný a sluný vzkaz, teko si ho někdo vůbec přečte.
Skutečná omezení jsou dvojího druhu.
Jednak se člověk zakouká do určité fikce, iluze a vysní si svůj virtuální protějek tak, e při prvním osobním setkání následuje celkem pochopitelně deziluze a pád na tvrdou zem.
Druhak se a na výjimky nejedná o opravdový dialog, take má člověk čas urovnat si mylenky v hlavě, co v reálu nejde a tudí je to také zkreslení reality. Zdánlivě nepatrné, ale v reálu někdy fatální.
To můj názor. Jaký je Vá?
Není tady
Ahoj chlape, ráda vidím e jsi v pohodě.
Virtuální seznamování - já nala pár kamarádek a kamarádů , a to u navdy. Ale partnera tak nehledám, i kdy , co vím, tak některým se to povedlo.
Jetě zpívá ?
Ahoj,
také Tě rád zase čtu. :-)
No, mám se celkem fajn. Změnil jsem povolání, oslavil své třicátiny, omezil neřesti a na nezájem si nemůu ztěovat. Sebevědomí je holt věc důleitá a kdo jiný by jej uměl rozkrýt lépe, ne Vy eny. :-)
Momentálně jsem sám a spokojen.
A co Vy, jak válčíte?
Scházíte se jetě v Peci? :-)
Upravil(a) Alkedos (23. 1. 2009 0:53)
Není tady
Mňa zoznamovanie bavilo, brala som ho ako spôsob komunikácie v danej chvíli zábavný a najpraktickejí. Vzilo z toho pár vzahov, väčinou krátkodobejích, a jeden trochu dlhí. Inak dve krásne rpiatežstvá, tie vydrali prakticky dodnes. Naopak zoznámila som sa vez inetrnet vtedy, keď som sa zoznamova nechcela, a nebolo to nai na Zoznamke. Take vetko je to asi trochu komplikovanejie, ne sa zdá na prvý pohžad. Ja určite neodsuduzjem a nezatracujem, ale radím bra to mierne s rezervou a spolieha sa stále na intuíciu a opatrnos(som vrodene aj získane skeptická
).
Není tady
Má to vechno moc černobílé
Není tady
Konkrétně?
Není tady
Zdravím dlouhovlasatče
Vidím, e prospívá
V peci u nebýváme, prý jsme moc hlučné
Cau chlape. Mas nejaku premyslavu. Co sa deje?
Babinet je tiez vlastne taka "virtualna zoznamka" a musim povedat, ze sa nemozem stazovat
Není tady
Tak na Babinet, jako původně ne-seznamovací seznamku, si tu stěovat nemůe snad nikdo :-)))
Není tady
Alkedos napsal(a):
Virtuální svět je dvousečná zbraň.
To můj názor. Jaký je Vá?
Ba, ba... a proto virtuálního světa uívám jen po kapkách... ono být i tu trochu déle znamená riskovat, e mě uklovou jako ti supi...
Není tady
Nicolas napsal(a):
Tak na Babinet, jako původně ne-seznamovací seznamku, si tu stěovat nemůe snad nikdo :-)))
Není tady
Tak já mám takovou zkuenost,e na seznamce se dá seznámit s lidma,které třeba nemá anci v reálném ivotě potkat (a jsou z toho dlouholetí príma kamarádi)...
Ale myslím si,e partnera pro dlouhodobý vztah se tam podaří najít málokomu.
Za prvé -kadý tam můe o sobě napsat co chce a nelze poznat,je-li to pravda.Take zbývá buď důvěřovat anebo nedůvěřovat.
Dál jako překáku vidím tu prezentaci sebe sama - vyplňování různých kolonek...
Take kdy někoho osloví třeba na základě toho,e se ti líbí na fotce ,tak si přečte i tu "omáčku" kolem a u si ho někam zařadí.
Tím,e ta komunikace je "zpomalená" ,tak si můete promýlet odpovědi a není to spontánní.
Propíete se spoustou témat a kdy se potkáte,tak se sice neznáte ,ale u o sobě víte toho dost ...
Nějak mi tam chybí to postupné poznávání a ten prvotní impulz a i ta chemie.
Kamarádka si takhle dopisovala půl roku s jedním čechokanaďanem,byla hrozně zaláskovaná a kdy se konečně potkali,tak se to sesypalo jak domeček z karet,protoe "na ivo" jí byl hrozně nepříjemný.Asi tam nebyla ta správná chemie...
Není tady
Amysteryjo,
kamarádka udělal jednu ze základních chyb a poruila princip. Pak se nesmí divit.
- zamilovala se do iluze
- tu iluzi jetě ivila a přikrmovala
Jako v ostatních věcech, tak i v této je dobré pochopit realitu. Zopakujme si pro nováčky pár pravidel:
1. Nic není na 100%. O ničem nejde 100% říci, e to vyjde nebo nevyjde (autor výroku: Klubko). Seznámení přes internet je jen jedním z mnoha druhu seznámení. Je to asi jiné ne na mi v kostele či naopak v baru "U 3 vo.uka.ných koziček". Proto se musí ctít pravidla pro dané prostředí.
2. Internet umoňuje hrát si s fantazií (tou tvojí předevím) a dokud člověka nepozná na vlastní oči, je to ve jen o jeho literárních schopnostech. Maximálně pak o schopnostech psát SMS.
3. Oproti ustálenému času k první schůzce já osobně doporučuji sejít se CO NEJDŘÍVE!!! Eliminuje tak svoji vlastní vykonstruovanou bájnou osobu a pana Boského. Čím dříve se setkáte, tím dříve bude mít monost reálné reakce a normálního poznávání. Argument, e pokud to je ten pravý, tak nějaký ten měsíc nehraje roli...je bohuel nap.rd. To by toti ádná holka (či jinoch) neměl mít zároven svoji bujnou fantazii, do které si promítá vechny ty vlastnosti, které poaduje na ideálním protějku. A pak kdy se to nesplní, co si vyfantazíroval, tak nadává na osud :-)))
4. První schůzka je nervozní. Vdy. Neočekávej zázraky. Cíl první schůzky je toti tento...dostat se ke druhé.
Na první schůzce se mu i ena mají tendenci jen předvádět. V co nejlepím světle. A aby nepokazili ten dojem z těch skvěle napsaných vět a SMS. Jen málokdo je tak v pohodě, e řekne: ahoj Jiřino, konečně tě vidím, jsi taková, jakou jsem si tě představoval. Koukám, e jsi stejně nadrená jako já. Co kdybychom na to skočili hned po zákusku :-)
5. A druhá schůzka je uvolněnějí. U jste překonali ok z toho, e ten druhý vypadá jinak ne na fotkách z před 8 lety :-) Alespon něco můe být na protějku sympatické. A pak u podle svých vlastních zajetých kolejí a charakteru směřujeme konverzaci ke třetí schůzce:
- eny tzv. "motýlkářky" - musí se jim v kalhotkách rozvířit motýlci, co značí charisma u mue na druhé straně stolu a jistotu, e on je ten pravý. Pokud tam motýlci nejsou, tváří se znuděně a jsou si jisté, e to nemá cenu.
- eny tzv. rozehřívačky - postupně se jim mu dostává pod kůi (ci jinam), nechávají se dobývat, rozehřát a vyadují projevy zájmu
- eny tzv. rovnou na věc - jsou nadené z protějku a dávají to patřičně najevo. Svatbu plánují za měsíc či dva.
- či dalí..
6. Divadlo, kino, koníci, výlet na hrad, projídka na jachtě..cokoli. Dotek, letmá pusa, ne-u-tak-letmá pusa...
7. Pravidlo velkých holek a astná sedmička: schůzky jsou od toho, aby se lidé navzájem poznali. I chodit spolu mohou přeci na začátku jen proto, aby se poznali. Aby zjistili, jestli si vyhovují. A ne nutně proto, aby MUSELI být spolu. Samozřejmě, e to stojí nějaký čas. Ale stejně by se člověk jen rýpal v nose nebo vydělával prachy. Kdeto setkávání s lidmi můe velmi obohacovat. Přinejmením v tom, e velká holka čím dál dříve rozpozná, e TENHLE tedy NE E EE E. A to je taky dobré znamení. Protoe stejně tak rychle pak pozná, e TENHLE tedy ANOOOOO :-)))) (aspon na pár měsíců....)
PS: trochu následné statistiky. Znám 3 páry, které se seznámili přes seznamku a jsou spolu. Počet dětí: na jeden pár to vychází 0,66 dítěte.
Není tady
Nico, to by u rozsahem stálo za kniní vydání
Není tady
Nicolas napsal(a):
Tak jsem asi jediná
Není tady
Rači,
tobě snad nějaké setkání s příjemným muem z Babinetu, u kterého jsi doufala v něco více, nevylo??
To mi je líto.
Okamitě napi veřejnou stínost. At se to můe zlepit!! :-)
Není tady
Nico, né, takhle né
Já jen, e je na Babi nesmírně málo muů, aby vůbec někdo mohl i za eny napsat, e si snad nikdo (já chápu ena i mu) nemohl stěovat
Ale z pohledu muů, jasně, e je Babi seznamovací ráj
O tom, jestli jsem se tu s někým sela, či nesela - to je jiná
Není tady
Má pravdu, zástupkyně předsedy. Holek je tu více.
Ale můeme udělat drubu se serverem www.chlapinet.cz :-)))
Není tady
Sííím, já bych ráda spíe oslovení, paní předsedkyně (e to tak není, to nemusí přece nikdo vědět ne
)
Nóó, druba by byla minimálně zajímavá
Tím vlastně vyvstala jedna odpověď na to, kterou tu pokládalo mnoho holek a en, a to: "proč chodí mui na babské stránky". No, teď u je mi to jasný - aby se seznámili
A já naivně doufala, e taky jen rádi "hovoří"...
Upravil(a) Račice dračice (26. 1. 2009 14:04)
Není tady
Račice dračice napsal(a):
![]()
Nico, né, takhle né
Já jen, e je na Babi nesmírně málo muů, aby vůbec někdo mohl i za eny napsat, e si snad nikdo (já chápu ena i mu) nemohl stěovat![]()
Ale z pohledu muů, jasně, e je Babi seznamovací ráj![]()
O tom, jestli jsem se tu s někým sela, či nesela - to je jiná![]()
Môem to napísa - nebola som sklamaná ani mumi, ani enami. Babinet je skvelá "seznamka".
Není tady
Selima napsal(a):
Račice dračice napsal(a):
![]()
Nico, né, takhle né
Já jen, e je na Babi nesmírně málo muů, aby vůbec někdo mohl i za eny napsat, e si snad nikdo (já chápu ena i mu) nemohl stěovat![]()
Ale z pohledu muů, jasně, e je Babi seznamovací ráj![]()
O tom, jestli jsem se tu s někým sela, či nesela - to je jiná![]()
Môem to napísa - nebola som sklamaná ani mumi, ani enami.
Babinet je skvelá "seznamka".
"seznamka" - to pak asi jooo...
ikdy já za sebe toto napsat nemůu (take jsem fakt moná jediná) - protoe já se tady s nikým neseznámila - ale Sel, věřím ti
Upravil(a) Račice dračice (26. 1. 2009 14:30)
Není tady
Bráno podle sebe (a babinetu ), tak virtuální svět je super na navazování přátelství.
Se seznamkami nevím, nemám zkuenost - nedávno jsem na jednu ze zvědavosti jukla a rychle, opravdu velmi rychle jsem prchla. Ó, to vám byla ozajstná nefalovaná hrůza. Soudě podle fotek, vichni si ubrali nejmíň deset let, ti největí umudlánci se nechali vyfotit před luxusními vozy a tři svalnatci samo vyfotit s rozhalenou koilí a buchtičkami. Jó, a nejlepí byli ti "zklamaní ivotem". Kdyby to nebylo tak k pláči, bylo by to k smíchu.
Není tady
Hani napsal(a):
Bráno podle sebe (a babinetu
), tak virtuální svět je super na navazování přátelství.
A to je právě to, co já tak nemám a nevím proč.
Já teda na internetové diskuze chodím třeba s problémy a svými splíny,nebo pobavit se, zabít občas čas,kdy se mi nechce pracovat , ale nějak vůbec nemám potřebu se s lidmi s diskuzí setkávat.
Je to moná proto, e si nejvíc rozumím na diskuzích s lidmi, kteří uvaují podobně jak já, mívají na nějakou věc stejný názor, mají podobné záitky atd. Ale přátelství - já udruji větinou s lidmi, kteří na takové diskuze nechodí, vlastně mě od věcí, které tady řeím, úplně vytrhnou a já jsem ráda, e se těchto věcí, které řeím na diskuzích,vůbec nijak nedotknou. Prostě o tom neví vůbec nic, a o takových problémech nemají ani páru.
(a na zájmové diskuze nechodím, protoe ty zájmy raděj provozuji, ne e o nich hovořím )
Asi neberu virtuální svět jako prostředek k navazování přátelství....ale jako naprostého projevení a ukázání na vlastní slabosti,ale v reálném světě si je chci řeit sama, ne před světem.
Jo a mám dost problém uzavírat přátelství s enskýma.... a s chlapama, s kterýma jsem se seznámila na diskuzích (nemyslím vůbec teď Babi), tak ti zas nechtěli (jen) kamarádit se mnou....
Ale, e se tak lidi seznamují a potkávají, je fajn...
S Babi mám jednu zkuenost - kdy jsem se domlouvala s jednou Babinetkou - bydlíme od sebe kousek a na vláknech o podobných zkuenostech jsme přesně věděly o čem mluvíme, řeily jsme stejné problémy a v té době jsem měla chu se sejít, ona taky. Tak jsme si předaly fotky,a se poznáme, no a ona pak vycouvala s tím, e působím pohodově, a e by se necítíla dobře - e bych ji asi nepochopila...
To tak
Má to někdo tak podobně, nebo jsem takový exot jen já ?
Upravil(a) Račice dračice (26. 1. 2009 15:11)
Není tady
Mám to podobně jako Račice .
I kdy je fakt, e člověk občas zapřemýlí nad tim, jaký je "někdo" ve skutečnosti... .
Není tady
Ja som to tie primárne nebrala ako nadväzovanie čohokožvek - nakoniec, enami som obklopená a an Babinete som nečakal IADNYCH chlapov... ale ivot to nejako vyvrbil inak a ja som sa nebránila. A osm rada, e som sa nebránila. Fajn žudí môe by veža alebo málo, ale nidky nie dos.
Není tady