Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 22. 1. 2009 10:09

arklarka
♥------

tehotna a co ted...

ahoj,
potrebuju poradit. vcera jsem zjistila tehotenstvi a sem tim opravdu zaskocena, nic jsme neplanovali, zatim studuju (za pul roku sem ale hotova), studentsky zivot, s pritelem sice uz dva roky, ale nevim, jestli je to ten pravej....jako matku si samu sebe zatim nedokazu predstavit, i kdyz je mi uz 26. po skole jsem chtela cestovat, studuju prekladatelstvi, chtela jsem do ciziny atd...nedokazu si predstavit jezdit po rodnem meste s kocarkem a vubec byt po dalsich 20 let za nekoho zodpovedna. taky sem zatim nemela tikani hodin, takze deti me nijak moc nezajimaly a nerozplyvala jsem se nad nima...obcas jsem trochu zavidela nake zname s kocarkem, ale pak na to rychle zapomnela. vzdycky mi to prislo jako hromada starosti a povinnosti mit dite a nekdy jsem si rikala, ze treba ani dite nechci....(nebo takove to "za par let mozna") prosim, mela jste to nektera taky tak, ze jste nechtely rodinu, prislo to, a jste ted spokojene? ja mam pocit, ze to pro me proste (zatim) neni. taky nevim, jake to je ve skutecnosti mit rodinu? jak se vas zivot zmenil, od ty doby co mate deti a zijete s partnerem pod jednou strechou? jste spokojenejsi, nebo toho obcas litujete a citite, ze jste mohly delat se svym zivotem neco jinyho, zajimavejsiho, lepsiho? mam strach, ze kdyz se rozhodnu pro dite, ze zahodim vsechny svoje predstavy co jsem mela...a nevim, co mi to nabidne...Je to pro me velka neznama. prosim, napiste mi, jestli je to fakt tak uzasne mit rodinu, nebo treba jen hromada stresu a uz byste do toho podruhe nesla. ja vim, ze z oci do oci mi to nikdo nerekne, jak to ve skutecnosti je. ale kdyz obcas vidim ty strhane maminky treba v tramvaji apod, tak mi to proste prijde jako cokoliv jineho nez uzasne...nevim opravdu co mam delat. pritel je na tom stejne. rekla jsem mu to predevcirem a je z toho docela v soku. kdybych se rozhodla, ze dite chci, asi by stal pri me, ale stejne mel zatim taky uplne jine plany a nebyli jsme si uplne jisti, zda spolu zustaneme. prosim, co byste delaly na mem miste? mozna je to proste znameni, ze mam zacit o stoprocent jiny zpusob zivota....napiste mi, prosim, jak to vidite...budu vdecna za jakekoliv poznamky...mam nekolik tydnu, kdy jeste muzu jit na potrat...nebo se nechat presvedcit, ze mit rodinu je vlastne to, co chci...ahoj, klara

Není tady

#2 22. 1. 2009 10:36

anaj
♥♥-----

Re: tehotna a co ted...

dítě je to nejlepší co tě může v životě potkat..

Není tady

#3 22. 1. 2009 11:52

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

rozhodnutí je především na tobě. Já sama, jsem ráda, že mám děti dvě.

Není tady

#4 22. 1. 2009 12:27

REŇAS
Host

Nechat se přesvědčit...,že mít rodinu je to co vlastně chci,jak sama píšeš.. ty se nesmíš,NECHAT PŘESVĚDČIT NĚKÝM,protože takové důvody a takové důvody.. TY SAMA VNITŘNĚ MUSÍŠ BÝT PŘESVĚDČENÁ O TOM,ŽE TO DÍTĚ CHCEŠ. Jinak také pro mně jsou mé dvě děti,to nejlepší,co mě potkalo,ale u nás byli chtěné a plánované. Tak,Ti přeji,ať se rozhodneš tak,abys nikdy nemohla říct,mělo to být jinak. dudlik

#5 22. 1. 2009 14:05

Dey
♥♥♥♥♥--
Místo: obývák
Web

co by za tohle jiné holky Tvého věku daly.. Radit Ti nikdo nemůže, sama musíš vědět, jestli se na to cítíš, což asi takhle v začátku nepocítíš, dokud neuslyšíš srdíčko, nebudeš mít pupíček, neucítíš pohyby,.. ale přikláním se k tomu názoru, že je to zázrak a nikdo Ti ho nevezme. Aby ses potom za pár let nedivila, že už jsi svoji šanci propásla, jak to tak bývá. Zahodila bych svoji sobeckost a pokud na to fin.máš a věk taky, nevím, proč cestování neodložit, až dítě odroste, stará nebudeš a cestovat můžeš i s ním. To Ti nikdo nevezme, ale tu možnost otěhotnět.. jen si přečti pár diskuzí, jak jsou holky nešťastné, že jim to nejde. Na Tvém místě bych se radovala, ono Ti to časem dojde, teď jsi asi v šoku (taky jsem byla a doteď si to ještě neumím představit, ale my jsme to plánovali a snažili se pár měsíců). Je to čistě rozhodnutí Tvoje a Tvého partnera, já to soudit nemůžu, ale vím, jak jsou na tom psychicky ženy po potratech - najednou zjistí, že jim něco chybí a dítě najednou zoufale chtějí - a co když už je pozdě? nechci Tě strašit, jen bych ráda aby sis to víc promyslela wink

http://lb2f.lilypie.com/OxQ6p2.png

Není tady

#6 23. 1. 2009 21:58

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

Klarko já jsem po dítěti moc toužila, takže ti asi moc nepomůžu, ale můžu Ti říct, že je to obrovský štěstí,i když mám někdy plný zuby neidentifikovatelnýho a nekončícího řevu, někdy mě napadne, že jsem teď mohla jít třeba do kina, nebo k blbýmu kadeřníkovi a nemůžu, ale pak se podívám na to svoje zlato a hned mě to přejde, když se probudí, otevře ty svoje očka a usměje se na mě, je to ten nejkrásnější pocit na světě hjarta
Ale pokud to cítíš tak, že by Tě dítě omezovalo ve životě, tak si ho nepořizuj... není nic horšího, než mu vyčítat, že kvůli němu si nemohla to a to a to...
Mě ny utrhlo srdce, kdybych měla jít na potrat, protože po takové době čekání to beru opravdu jako zázrak, jako dar. Ale nejsem Ty a Ty se musíš rozhodnout podle vlastního citu.

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#7 24. 1. 2009 7:33

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Arklarko, když mě bylo 26 let, tak Nela měla rok.. Ale nechci ti tu psát, že máš nejvyšší čas mít rodinu. Hodně záleží na tobě a partnerovi, jestli se oba cítíte na dítě. U mě to bylo tak, že týden před mými 25. narozeninami jsem se vdávala, a tak jsem brala jako normální běh událostí, že přijde časem dítě.. Já nejsem ten typ máma kvočna a nikdy jsem se nerozplývala nad mimikama, ale své dítě vidíš jinýma očima. Každopádně tím, že se nám narodila Nela, tak nepřicházíme o další radosti, který nás bavily a baví.. Manžel jezdí na svoje tůry, já jsem byla před rokem v Paříži nebo když je chuť někam zajít do klubu, tak se domluvíme.. Já tedy moc velkou změnu nepociťuji, ale je fakt, že první rok byl pro mě docela krizovka než jsem si zvykla.. Já  mám tedy hodně velký štěstí na partnera. Asi je to tím, že je o 8 let moudřejší než já big_smile

Není tady

#8 24. 1. 2009 17:35

Karal
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Příbram
Web

Arklarko, rozhodnout se musis sama. Je urcite lepsi, pokud maji dite dva, kteri jsou ochotni a schopni cast sebe a sveho volneho casu obetovat. Nektere veci uz proste nepujdou treba tak jednoduse, nektere treba vubec nejaky cas, ale dite ti prinesu celou radu krasnych okamziku, ktere se nedaji nahradit nicim jinym. Ja sama nemuzu rict, ze by me materstvi naplnovalo na 100 procent, obcas mi chybi nejake profesni vyziti, ale vim, ze bych se nikdy nemohla rozhodnout pro karieru na ukor ditete..pozorovat jak se z toho maleho naprosto zavisleho tvorecka vyrusta samostatna bytost a naucit ho se vyporadat se se svetem je ten nejvetsi ukol jaky muzeme dostat..ikdyz obcas ma clovek chut se vsim prastit a utect :-)))

http://lb5m.lilypie.com/Cz6Gp2.png?j0zIZGe1

http://lb1m.lilypie.com/8qYNp2.png?NqV3hucz

Není tady

#9 25. 1. 2009 20:27

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

Arklarko, je to stres smile Ale je to nádhera...

Není tady

#10 25. 1. 2009 22:55

alenak
♥♥♥♥♥♥♥

Aklarko, já měla holku hnedka po výšce, otěhotněla jsem neplánovaně v době, kdy jsem měla nastoupené doktorské studium, za sebou první část úžasné stáže ve Finsku a před sebou plány na kariéru a cestování, další pobyt ve Finsku a k tomu mě děti absolutně nezajímaly... Nejprve jsem z toho měla šok, ale pak jsem se docela začala těšit...sice mě  občaspřepadaly myšlenky na to, jak si "zkazím" život apod., ale ne moc často. Pak jsem začala ve 3.měsíci krvácet a nakonec mě odvezl muž do nemocnice, kde mi řekli, že to vypadá skoro jistě na potrat. Od té chvíle jsme o mimino měla šílený strach, najednou mi všecko docvaklo, jak jsou některé věci důležité a jiné ne...Dopadlo to dobře, sice jsem si 10 týdnů poležela, ale holka to ustála smile Zbytek těhotenství jsme se už jen těšila. Ať tu nepíšu román, zkrátím to - holka byla a je super, mě mateřství připadá jako nejlepší věc na světě a jelikož mám nyní už třetí dítě, tak víc asi nemusím dodávat (oba další kluci jsou plánovaní big_smile ). Měla jsem možnost si doktorát dodělat, pocestovala jsem si i s dětmi, mám super práci, ale rodině a děckám se to nevyrovná big_smile Jen ještě dodám, že kdokoliv z mých bývalých spolužáků mě potká a zjistí, že mám 3 děti, tak má obrovský šok, neb mě všichni měli za drsnou kariéristku, co ještě ve 40 bude jezdit po světě a dělat vědu a na rodinu čas mít nebude big_smile big_smile

Není tady

#11 26. 1. 2009 14:30

Claire
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Kladno
Web

arklarko, otěhotněla jsem půlroku před koncem školy, studovala jsem překladatelství a malovala si jak budu cestovat smile Máme to celkem podobné, viď? Já jsem ale přeci jen měla trošku jiný start... s partnerem jsem byla v tu dobu sedm let, věděla jsem, že s ním chci zůstat a chtěli jsme mít spolu děti. Sice pro mě těhotenství znamenal menší šok, ale zase úplně nečekané to nebylo. Nad dětmi jsem se taky nikdy nerozplývala, ale jezdila jsem je každé léto hlídat, tak jsem k nim nějaký vztah měla. Bála jsem se toho, že nebudu mít žádnou praxi, přeci jen jít ze školy rovnou na mateřskou není žádné terno. Každopádně jsem měla jedno veliké plus a to plnou podporu manžela a já se na to miminko těšila, takže problémy, které přicházejí s miminkem, jak píšeš o té strhanosti maminek, pro mě nebyly žádnou katastrofou. Neměla jsem žádné poporodní deprese, miminko mě naplňovalo štěstím. Časem dokonce přišly i nabídky s překlady a já na mateřské začala překládat, cestovali jsme i s dítětem a vše dostalo naprosto jiný rozměr...
Tvoje rozhodnutí je jen na tobě, já ti jen napsala, jak to bylo u mě. Podpora partnera je v takovéhle situaci strašně důležitá, přeci jen s tebou budou lomcovat hormony, ale na druhou stranu musíš vědět, zda jsi ochotná vše přestát i bez partnera. Je to těžké rozhodnutí. Už je ti 26 a školu máš téměř hotovou. Jak tu píší holky, mateřství nemusí být stoprocentním naplněním, můžeš si najít další věci, které tě budou bavit. Samozřejmě svým způsobem, budeš trochu izolovaná, myslím, že to občas cítíme všechny, ale asi všechny, co ti tu píšeme, bychom neměnily wink . Já ti jen můžu říct, že tvůj obor ti umožní pracovat i při mateřské, což je taky důležité pro tvé sebevědomí. Přeju ti, ať se rozhodneš správně!

http://ugc-01.cafemomstatic.com/gen/full/2009/10/03/14/7z/4d/tsxmhh98ws.jpghttp://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI2NTUzU7IGXDASvwKl41.png
http://ugc-01.cafemomstatic.com/gen/full/2009/10/03/14/dh/7p/ts0i5un5wk.jpghttp://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI2NTUzVbIGXDASvAKk30.png

Není tady

#12 27. 1. 2009 10:32

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

No, ono muzes si to predstavovat nejak a nakonec to bude uplne jinak... Já si představovala mateřství jako celkem pohodu, není.... je hrozně moc krásných stránek mateřství, ale je to znát i jinde. Myslím, že když se někomu dítě už narodí, nelituje toho a i když mu plno věcí vadí, už by neřekl, že by měnil... je tam ta láska a to už když mimi je nezměníš.
Každopádně nevím zda přemýšlíš zda jít na potrat nebo si nechat mimi,ale ve věku jako ty bych o potratu neuvažovala, když vidím kolem holky co mají velké potíže otěhotnět. Myslím, že při mateřské si můžeš pak dobře přivydělat překladatelstvím, abys nevyšla ze cviku a třeba budeš moci naplnit alespon z casti sve predstavy co mas ted, ale bude asi potreba pomoc a porozumeni partnera, rodiny.

Rozhodnutí je převážně na tobě, vždy budou klady a zápory a je to spíš asi loterie, jake bude miminko, jaky bude vas vztah, vzthy se meni po narozeni deti, zlepsuji ale i zhorsuji(mohu vypravet), ale male nelituji ani sebemensi chvilicku. I kdyz tedy ted mam chut ji prodat na trhu jak zlobi:)))

Není tady

#13 29. 1. 2009 22:07

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Já jsem si dlouho a dlouho myslela, že nikdy nebudu mít rodinu, nikdy jsem neměla ráda děti a ani jsem se nad nimi nerozplývala. A pak (hrozně pozdě) jsem potkala svého nynějšího manžela a dítě jsme chtěli. Takže když jsem viděla 2 čárky, šok to nebyl, jako u tebe, ale jinak a dál  - pocity všelijaké, nedovedla jsem si to vůbec představit, jaké bude těhotenství, porod, až se mi narodí prcek. A pak máš u sebe to svoje miminko, a najednou ten život vidíš úúúplně jinak než celou tu dobu předtím. Já jsem děti předtím fakt nemusela, ale tohle dítě je moje a je to něco úplně jiného - najednou jsou tady ty mateřské pudy, láska a obětování. Je to moc krásné, nenech se životem o to připravit. Rozhodneš-li se pro dítě, rozhodneš se správně, nic krásnějšího tě už v životě nemůže potkat. Kdybys to řešila jinak, věř mi, že bys toho litovala celý život, pořád bys na to musela myslet, co se stalo.
Jsi mladá (ale na rodinu akorát), škola skoro hotová, všechno, co si teď plánuješ, v životě doženeš, věř mi. Možná trošku přehodnotíš ty konkrétní kroky a cíle, ale pořád můžeš mít a můžeš dosáhnout toho, co jsi kdy v profesním životě chtěla. I to cestování stihneš.
Jdi do toho, všechno se dá zvládnout, určitě nebudeš žádná strhaná mamina, naopak budeš moc a moc šťastná.
Ber toto všechno jako názory, popřemýšlej a rozhodni se srdcem, buď přesvědčená o tom, že to opravdu chceš a pak se s tím sžij a užívej si to!

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#14 30. 1. 2009 14:12

mishasha
Host

Arklarko, hlavně se nenech přesvědčovat. Musíte to cítit, že to dítě s přítelem chcete a že se o něj budete s láskou starat, milovat ho, bojovat za něj, vychovávat ho, bát se o něj. Dítě změní v životě úplně všechno a to od podlahy a ne vždycky to jsou změny pozitivní a radostné. ALE nezažila jsem větší adrenalin a štěstí v životě než je mít dítě. A ještě jedna věc, jako bezdětná jsem neměla ponětí o tom, jaký rozměry dokáže mít láska. Je to něco neskutečně úžasnýho.
Držím ti palce, ať už to dopadne jakkoliv, ale jak tady píšou holky, přemýšlej raději srdcem.

#15 30. 1. 2009 16:56

BLUE
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

arklarko - nikdo ti nemůže říct co máš dělat, ale jak už tu některé holky psaly, je spousta takových co by za otěhotnění daly nevímco a nedaří se. Už ti není 18 tak  si to ještě dobře promysli a neriskuj  že pak za dva tři roky až ty budeš chtít už to třeba nepůjde.
Já dvakrát potratila než se nám narodila Kája a netušíš co je to za příšernej pocit a ošklivý sny potom :-(
dítě je největší zázrak co nás potkal a i když je to občas na mašli tak nikdy nelituju protože je to ten nejúžasnější pocit když  si mi vleze na klín obejmě mě kolem krku a řekne mi maminko hjarta 
to ti žádný cestování nenahradí wink

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/Mtaw.jpghttp://lb4f.lilypie.com/Mtawp2.png
3010g a 52cm               3. roky   14,6kg/100cm
http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/94Mh.jpghttp://lb1f.lilypie.com/94Mhp2.png    http://blue79.rajce.idnes.cz/     
3510g a 51cm               4.měsíc  6820g/66cm

Není tady

#16 30. 1. 2009 20:19

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Klííííd.
Zrovna v Tvem veku, se mi stalo totez, i kdyz uz jsem mela 2 roky prace za sebou a alespon zakladni bydleni (chalupa).
Strhana maminka jsem byla taky, ale spis z oprav domku, nez z mimina.
Taky mam cestovatelskou povahu. S 4 letym ditetem jsem sama odesla pracovat do ciziny a moje pozice zni vic hrde, nez co je... Materialne mi tu nic nechybi, ale ta prace, to je pakarna (to jsem ale nemohla vedet, to se mi mohlo stat i v CR). Si rikam, ze jsem radsi nezustala doma... To je ale vedlejsi...
Chci rict, ze s ditetem nebo bez nej, zvladnout se da vse, co si naplanujes, i kdyz budes mit asi mensi pauzu a odlozis plany na pozdeji...

Není tady

#17 31. 1. 2009 13:17

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Klári, já ti napíšu jak to vidím já jako snažilka wink Zatím tomu necháváme volný průběh, žádný sex na povel a ochmatávání čípku lol prostě si užíváme. S partnerem spolu chceme být, chceme mimčo a přesto se občas večer na sebe u vínečka podíváme a ptáme se, jestli na to vůbec máme?! Čeho všeho se budeme muset vzdát, že už se prostě neseberem a nepojedem na den na lyže, nepůjdeme na bowling kdy se nám zachce, nebudeme moct pořádat každej víkend nějakou akcičku....ten strach je i v nás, kteří o to malé cíleně usilujeme. Pořád je tu spousta otázek jak to všechno zvládnem, že kdyby to vyšlo tak já taky nebudu mít žádnou praxi (končím VŠ), jak to utáhnem z jednoho platu, jak postavíme baráček a tak....no, abych to shrnula, myslím, že obavy jsou v nás všech, ale pro mě už překážkou nejsou wink pevně věřím že se s tím vypořádáme co nejlíp wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#18 31. 1. 2009 19:01

Dey
♥♥♥♥♥--
Místo: obývák
Web

Definitiv, to jsi napsala moc hezky, takhle je to nějak u nás, nejistota a otázek spousta, ale jsme rádi, že se zadařilo !

http://lb2f.lilypie.com/OxQ6p2.png

Není tady

#19 1. 2. 2009 16:59

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

arklarka napsal(a):

ahoj,
potrebuju poradit. vcera jsem zjistila tehotenstvi a sem tim opravdu zaskocena, nic jsme neplanovali, zatim studuju (za pul roku sem ale hotova), studentsky zivot, s pritelem sice uz dva roky, ale nevim, jestli je to ten pravej....jako matku si samu sebe zatim nedokazu predstavit, i kdyz je mi uz 26. po skole jsem chtela cestovat, studuju prekladatelstvi, chtela jsem do ciziny atd...nedokazu si predstavit jezdit po rodnem meste s kocarkem a vubec byt po dalsich 20 let za nekoho zodpovedna. taky sem zatim nemela tikani hodin, takze deti me nijak moc nezajimaly a nerozplyvala jsem se nad nima...obcas jsem trochu zavidela nake zname s kocarkem, ale pak na to rychle zapomnela. vzdycky mi to prislo jako hromada starosti a povinnosti mit dite a nekdy jsem si rikala, ze treba ani dite nechci....(nebo takove to "za par let mozna") prosim, mela jste to nektera taky tak, ze jste nechtely rodinu, prislo to, a jste ted spokojene? ja mam pocit, ze to pro me proste (zatim) neni. taky nevim, jake to je ve skutecnosti mit rodinu? jak se vas zivot zmenil, od ty doby co mate deti a zijete s partnerem pod jednou strechou? jste spokojenejsi, nebo toho obcas litujete a citite, ze jste mohly delat se svym zivotem neco jinyho, zajimavejsiho, lepsiho? mam strach, ze kdyz se rozhodnu pro dite, ze zahodim vsechny svoje predstavy co jsem mela...a nevim, co mi to nabidne...Je to pro me velka neznama. prosim, napiste mi, jestli je to fakt tak uzasne mit rodinu, nebo treba jen hromada stresu a uz byste do toho podruhe nesla. ja vim, ze z oci do oci mi to nikdo nerekne, jak to ve skutecnosti je. ale kdyz obcas vidim ty strhane maminky treba v tramvaji apod, tak mi to proste prijde jako cokoliv jineho nez uzasne...nevim opravdu co mam delat. pritel je na tom stejne. rekla jsem mu to predevcirem a je z toho docela v soku. kdybych se rozhodla, ze dite chci, asi by stal pri me, ale stejne mel zatim taky uplne jine plany a nebyli jsme si uplne jisti, zda spolu zustaneme. prosim, co byste delaly na mem miste? mozna je to proste znameni, ze mam zacit o stoprocent jiny zpusob zivota....napiste mi, prosim, jak to vidite...budu vdecna za jakekoliv poznamky...mam nekolik tydnu, kdy jeste muzu jit na potrat...nebo se nechat presvedcit, ze mit rodinu je vlastne to, co chci...ahoj, klara

arKlarko, hodně přemýšlíš a to je dobře. Mít dítě v dnešní době není žádný med a určitě je lepší přivést na svět dítě až tehdy, kdy je matka zabezpečena nejen po stránce citové, ale i finanční a kdy má dobré zázemí (domov, který dítěti může nabídnout). Ona euforie z čersvě narozeného miminka je sice úžasná, ale když pak budeš muset počítat, jestli koupíš dítěti kvalitní senzit. plenky za xxx Kč nebo ty levné z Tesca za xx, u kterých se ti ale dítko může opruzovat či zda koupit dítěti tepláky, když ze starých už vyrostlo nebo místo toho vzít kilo mandarinek (na obojí být nemusí), to je pak už peklo.
Víš, ono v dnešní době je mateřství bohužel nejen o radostech a starostech, ale převážně i o penězích. Ty sama musíš nejlépe vědět, zda jsi dostatečně zabezpečená na to, abys svému dítěti dopřála dostatečné zázemí.
Doby, kdy se ženy přivádějící dítě na svět za každých okolností považovaly za hrdinky, je už minulostí. Nikdo dnes nemůže očekávat, že mu společnost vyjde vstříc a poskytne mu finanční injekci (jinými slovy, že mu bude platit za jeho nerozvážnost).
Já vím, tohle zní asi krutě a mnohé maminy mě za to teď budou kamenovat, ale taková je dnes doba. Není umění dítě zplodit, ale postarat se o něj. My ženy na tuto obrácenou stranu mateřství rády zapomínáme, obzvláště jsme-li zaslepeny touhou po dítěti, pak se skutečně neohlížíme napravo, nalevo..

arKlarko, ať už se rozhodneš jakkoliv po zvážení  všech pro a proti, přeji ti z celého srdce, abys svého rozhodnutí nikdy nemusela litovat.
Ať už to bude cesta k splnění svých snů s dítětem později či cesta k mateřství s miminkem v náručí už za pár měsíců, věř, že to bude cesta správná, protože to bude to cesta, kterou budeš cítít srdcem i rozumem.
Hodně štěstí !! hjarta

Není tady

#20 2. 2. 2009 21:32

La_cheri
♥♥-----

Ahojky.Já otěhotněla v 19 naprosto neplánovaně zajímaly mě diskotéky kluci studovala jsem...ale nikdy bych nešla na potrat přítel i když jsme spolu byli asi 5 měsíců to vzal skvěle o potratu ani nepřemýšlel.a ted?je mi 21 manželovi 24 synovi 14 měsíců.Nikdy bych to nevrátila zpátky protože mě narození syna změnilo a troufám si říct že k lepšímu:)Miluji ho hrozně moc a je to moje sluníčko i když lehké to někdy není:)Ale je to moc hodné dítěsmile s manželem jsme měli pár neshod ale vše je snad za námi býval to pěkný éro ale o syna  se stará dobře .Tohle je jen na tobě ty musíš vědět zda to dítě chceš a pokud cítíš že ne bude lepší když roli být matkou odložíš .I když já osobně bych na potrat nikdy nešla vždyt tolik lidí to miminko chce a mít ho nemůžou a ten kdo ho má si toho neváží ale tohle je čistě jen tvá věc.Já nikdy nelitovala že jsem si malého nechala ba naopak:)To že ho mám je to nej co mě v životě potkalo smilehjartahjartahjartahjarta

Není tady

#21 2. 2. 2009 22:49

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Shodou okolností jsem četla v únorové Máma a já článek o postabortivním syndromu.
Píšou tu, že potrat může způsobit trauma i ženě, která se pro něj svobodně rozhodla. Ženy se trápí řadu měsíců i let.
Píšou zde ženy: Nikdy na to nezapomeneš, to si buď jistá. Dodnes toho lituju.
Já jsem měla potrat spontánní, nechtěný a také na to nezapomenu celý život.  Myslím na to často a je mi v tu chvíli opravdu hrozně.
Pěkně to napsala La-cherri - že ji narození syna změnilo, a to k lepšímu.
A u tebe to bude také tak, i když teď si to možná nemyslíš.

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#22 16. 2. 2009 21:45

Petuli80
♥♥♥♥♥♥-

Ahojky,
souhlasim s holkama, ktere pisi, ze se nemuzes nechat nekym presvedcovat. Je to jen a na tobe a na tvem partnerovi. Ale chces vedet, jake to je byt mama, kdyz to clovek neplanoval... Ja jsem otehotnela ve 27. S pritelem jsme spolu sice byli 7 let, ale zrovna ve chvili, kdyz jsem zjistila tehotenstvi, jsme meli dost velkou krizi. Navic jsem nemela vubec zadne hnizdici tendence, chtela jsem se jeste nejakou dobu bavit. Jezdit na lyze, chodit po horach, zaletet si na vikend do Londyna, Parize... taky jsem mela super pracovni karieru, delala jsem HR managera a straaasne me to bavilo. Teda, myslela jsem si ze me to desne bavi. Ted si uvedomuju, ze to vlastne bylo cely takovy prazdny. Protoze vsechny ty dovoleny ti nakonec tak nejak splyvaji a zalozit svuj zivot jen na praci taky neni uplne to prave.
Pritel se k tehotenstvi na zacatku stavel negativne. On uz by dite i svatbu chtel davno, ale taky uz davno nade mnou v tomhle ohledu zlomil hul. Prestal verit tomu, ze se ze me vubec muze stat mama. Jenze nejak jsem si nedovedla predstavit, ze bych mela jit na potrat v 27 letech. V 18...to bych si mozna jeste nejak ospravedlnila.
Ted jsem fakt moc rada, ze Viki mame. Zmena se nestala narozenim, ale uz celym tim tehotenstvim jsem se menila a doopravdy se mi menil i pohled na svet. Nelituju vubec niceho, jsem mnohem stastnejsi nez predtim a s pritelem nam to ted jde mnohem lip. Takze tak big_smile

Není tady

#23 23. 2. 2009 12:21

kachnav
♥------

Ahojky. To je rána!!!!! To snad ani není možný, co budu dělat, já přeci ještě mámou nechci být...tak tohle jsem si říkala taky! Měla jsem trošku zamotanější situaci, že jsem se o těhu dověděla až ve 3měsíci. Potrat nepřipadal v úvahu, to jsem měla rozhodování lehčí. Biologický tatínek...rozešli jsme se spolu, já si našla nového....nejdříve to byl kamarád...a teď je to tatínek našeho 10,měsíčního synáčka Fanouška. To, že jsem mámou, mi pořád ještě nedochází, byla jsem zvyklá cestovat, začala jsem novou skvělou práci, po rozvodu jsem se začala osamostatňovat...chtěla jsem si koupit nový byt, baráček.....a teď se vše točí kolem mimi....Je fakt, že nynější tatínek už začíná maličko vychovávat a starat se o synátora, ale těch cca 8.měsíců je to především na nás, maminách....je to dřina, ale když už pak vidíš, jak se z toho maličkatýho zázraku přírody stává nový človíček, už by jsi neměnila. Je to těžší, když musíš být na někom závislá (jenom nájem v paneláku ti schramstne 7000,--, a kolik že je mateřšká??? 7.600!!!), musíš mít někoho, kdo ti s tím pomůže....tvůj partner tě musí podržet a to musíte vědět oba, že tě nenechá s dětskem samotnou....i když, dá se taky tak žít...jenom ty maminky jsou pak moc smutné...Taky nevíš, jaké bude tvoje miminko-to naše je oplakané, jejda! První půl roku to bude dřina, ale pak se to už jenom zlepšuje...tak neváhej a skoč do toho po hlavě...neboj...Držím ti palce, ať dostuduješ, ať je přítel dobrým tatínkem a jste hlavně zdraví....pak je to v poho...čus. Káča

Není tady

#24 29. 3. 2009 23:40

li.lik
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Sever

Ahoj, vůbec se ničím nestresuj, rozhodni se podle toho, jak se budete na to oba cítit. Já jsem překladatelka, tlumočnice a lektorka a bála jsem se toho, jak bud "strádat" minimem lidí a práce když budu doma s mimi. O mimi jsme usilovali přes rok a zadařilo se. Je to až legrační, ale v tu dobu mi chodily nejlepší pracovní nabídky, samozřejmě big_smile Nicméně se mi to povedlo vyřešit k mé naprosté spokojenosti - překládám zatím po internetu. Mám pár klientů, kteří se vnutili i na teď, ale respektují můj program. Malá je andílek a když se rozhodneš, že všechno bude ok a v pohodě, tak to tak za chvilku i bude - jen si zvyknout.
Nenechat se ničím rozhodit, neřešit malichernosti a užívat si ty báječné chvilky s tím zázračným malým človíčkem - do práce se plánuji vrátit, až bude malá ve školce, do té doby jen v klídku sem tam překlad/hodina - myslím, že máš taky dobrou profesi na to, abys to pak přizpůsobila sobě a rodině.
Ať se rozhodneš tak nebo tak, buď hlavně šťastná a nelituj žádného rozhodnutí - ať už se časem ukáže jako dobré nebo špatné, vždycky tě posune dál. Pokud jde o mimi - myslím, že v takové situaci žádné rozhodnutí není špatné - člověk se na to cítí nebo ne (ale někteří lidé - zvlášť chlapi - nejsou připravení nikdy big_smile )

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/oeXGSN4.jpghttp://lb4m.lilypie.com/oeXGp1.png
http://lb2m.lilypie.com/PQ1Np1.png

Není tady

#25 3. 4. 2009 11:30

Nick3594
Host

Je to jen tvoje rozhodnutí. Pokud dítě nechceš, jdi klidně na potrat, ale nejdřív si to pořádně promysli, co vlastně chceš. Dítě tě nesmí brzdit v tvých plánech a nesmíš mít pocit, že je na obtíž. Dítě znamená šichtu od rána do večera, nikam se dlouho nepodíváš, o kultuře ani nemluvě. Ale na druhou stranu je to velká radost, když se usměje, když ho máš v náručí. Dítě musíš chtít a těšit se na něj. Hlavně neudělej nic, čeho bys později litovala smile.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí