|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Matka může podat návrh k soudu na zrušení spoluvlastnictví. V každém případě ale bude muset bývalého přítele vyplatit. Pokud se nedohodnou na nějaké částce, bude velmi těžko dokazovat, co do domu investovala. A pokud se druhý spoluvlastník o nemovitost nestará, matka chce dům prodat, může soud nařídit prodej domu (nahrazení projevu vůle), ale opět bývalý přítel obdrží část kupní ceny.
Není tady
Doporučovala bych vám zajít za právníkem, sepíše vám potřebná podání k soudu a bude vaši matku zastupovat.
Není tady
manželovi se stal úraz při kterém ochrnul.Vzala jsem si ho domů a starám se o něj 24 hodin denně již 8 let.Chtěl napsát dům na mě a tak to hne ze začátku udělal.On i tchýně mají zde břemeno a manžel má bývání psané v podkroví kde žijeme.S námi žijí moje dvě dcery středoškolačky a jezdívajjí k nám kdy chtějí manželovi dvě dcery vysokoškolačky z prvého manželství.problémů je až dost.Manžel mě vyčetl spoustu věcí a už si mě vůbec neváží a dokonce mi řekl i o rozvodu že prý semnou žije ve stresu.já bych mu nikdy neřekla nic špatného.Spoustu nehezkých věcí nám už řekl.Já jsem úplně na dně .On má jen ty své dcery ony také provokují dělají si co chtějí.Tatínek je ještě láká k sobě.Je to šílené.Manželovi jde hlavně i o tento dům.chci se zeptat jestli má možnost dostat část domu do svého vlastnictví .Nevím ani jak by chom žily kdyby se manžel rozvedl.Je možné že kdyby jeho dceru pak nastěhoval nebo jen pihlásil na trvalý pobyt tak ona by měla nárok na část domu?Oni všichni mají zájem jen o majetky a peníze jen na oko by se o tatínka staraly a braly by peníze.on by ani nechtěl aby se ony natahovaly na to si vždycky někoho najde.Nevím také jak by dopadly mé dcery neplnoleté kdyby se mi něco stalo a já zemřela.manžel by se snažil je nenápadně o majetek připravit.Prosím o radu.Děkuji.
Rozumím tomu dobře tak, že dům je v současné době ve vašem výlučném vlastnictví? Manžel a tchýně mají zřízeno věcné břemeno doživotního užívaní nemovitosti? Jestli to tak je, nikdo jiný nemá na dům nárok a už vůbec ne manželovy dcery z prvního manželství. Po vás by případně dědily vaše dcery a manžel - všichni rovným dílem, v případě rozvodu by zůstal celý dům pouze váš a manžel i tchýně by zůstaly doživotně v domě bydlet - dále by po vás dědily (po rozvodu) pouze vaše dcery.
Není tady