|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Tari napsal(a):
Nevím co ti poradili jiní, je toho tolik a já všechno nečetla
ale z vlastní zkušenosti vím, že nejlepší na cokoliv co člověka trápí, je zabavit se něčím, buď školou, koníčkama, prací, výletama s přáteli. Hlavně se nezavřít doma a nešťourat se v tom, co by kdyby a kdo má na tom větší podíl viny atd
A říct si, že se prostě stalo, změnit se to nedá, aspoň budeš o zkušenost silnější a moudřejší. A buď ráda, že se prostě zvednul a odešel ze dne na den, jak říkáš. vím, že teď to zní nelogicky, ale je to menší trápení, než kdybyste oba zůstávali v pomalu umírajícím vtahu.
A kup si něco pro radost, to taky pomáhá
Jsem teď po operaci achylovky,takže doma ležím se sádrou a čumím do stropu.A kamarády máme bohužel společný, takže kam jdou oni, je i on.
A já nemám zatím sílu, dívat se na to, jak se báječně baví a všichni mu ty jeho řeči o tom, jak odešel jen proto, aby mi dal šanci ,žerou.
Nebo se tak alespoň tváří. Nikdo mu neřekne, že je lhář, že to udělal pro svoje dobro a já mu stála v cestě. Tu ,která mně nahradila znám.
Je to taková veselá, každej víkend našrot bezva holka, ke všemu ještě vdaná. Ale je to holt nový, takže zajímavý.
Není tady
tak místo do stropy čuč radši na telku
a to nemáš žádnou svou kamarádku, tvoji vlastní?
Není tady
oprava: do stropu.
omlouvám se, nějak dneska neovládám prsty 
Není tady
Tari napsal(a):
oprava: do stropu.
omlouvám se, nějak dneska neovládám prsty
Ale jo, mám, ale zrovna ona má roční dvojčata, takže tam teď nějak nerada jezdím, protože mi to vždycky připomene právě to, že odešel, protože se mnou nechtěl mít děti. Na začátku plánoval právě dvojčata, ještě na jaře dítě chtěl.
Není tady

Z toho bych strach neměla, že mu báchorku o tom, jak ti nechtěl stát v cestě, někdo baští - je tak strašně průhledná, až je to směšné. Prostě pocítil závan povinností, tak zdrhl. Buď ráda, že ti uvolnil cestu - potkáš někoho, pro koho bude pocta, mít děti zrovna s tebou
A vůbec - už se nelituj - polituj jeho, že přišel o tak úžasnou holku
Upravil(a) mashanka (24. 1. 2009 17:41)
Není tady
mashanka napsal(a):
Z toho bych strach neměla, že mu báchorku o tom, jak ti nechtěl stát v cestě, někdo baští - je tak strašně průhledná, až je to směšné. Prostě pocítil závan povinností, tak zdrhl. Buď ráda, že ti uvolnil cestu - potkáš někoho, pro koho bude pocta, mít děti zrovna s tebou
A vůbec - už se nelituj - polituj jeho, že přišel o tak úžasnou holku
Děkuji za pohlazení na duši (za tu úžasnou holku).
Je milý od vás všech (vlastně úplně cizích licí-omlouvám se za ty CIZÍ) cítit podporu v situaci, do který jsem se dostala vlatní vinou (nebo blbostí?).
Měla jsem to vidět dřív,jak se choval, ještě se svojí bývalou, ale myslela jsem si, já naivní jelítko, že ho dokážu změnit. Že už se snad vybláznil
a bude se chtít usadit. Ale chlapy kolem 4O si asi potřebujou dokázat,že na to mají a když se najde nějaká "obdivovatelka", tak je vymalováno.
Doufám, že si narazí čumák. A taky doufám, že kdyby se NÁHODOU chtěl po užití si volnosti vrátit, že už budu dost silná na to, poslat ho do pr...
Asi by to pro mně bylo zadostiučinění. Ale to už asi píšu pohádky.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Klubko napsal(a):
Andromeda napsal(a):
Klubí, v tomhle případě mi spíše přijde, že našel první výmluvu, která byla po ruce, že to s tebou a tvým rozhodnutím nemělo nic společného...
No já klasicky hledala chybu v sobě, že? Jak jinak.
Okolí mě zase říkalo, že se asi leknul a normálně zdrhl.
Nevím.Klubi, má ten muž s novou partnerkou děti?
Pokud ne, pak to byla opravdu jen výmluva a zdrhnul.
Pokud ano, nejspíš opravdu zachytil tvou "nejistotu", to jak se jeho plány staly tvými a to nejspíš nechtěl.....
Nemá.
Není tady

To je to tak těžké, oprostit se od touhy po mstě a prostě mu přát, aby byl šťastný ?
Když to dokážeš, osvobodíš sebe - od zášti. Teprve pak budeš svobodná, až ti bude úplně jedno, co si myslí, nemyslí, co by chtěl..... věř mi - zášť a touha po pomstě tě zotročuje
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Nicolas napsal(a):
smutna holka napsal(a):
Ahoj všichni, smutná holka tady pořád je a čte vaše příběhy i rady, jen je tady nová a nevěděla, jak se sem zadávají další "příspěvky".
Někteří mne upřímně vyděsili. Pokud "vystřízlivění" z bolesti a smutku někdy trvá i polovinu společného života, tak se v tom budu plácat
2 roky. No těbůch. Přestože už jsem snad pochopila, že by ten jeho odchod jednou stejně přišel, stejně pořád doufám, že si alespoň
uvědomí, že udělal chybu. Asi jsem naivní, co ?1. čteš selektivně (což je v tvém stavu tak nějak normální..), srovnání se nemusí být nutně polovina času, kdy jste byly ve vztahu. Může to být rychlejší. Přečti si ještě jednou Majkafu. Pak Kalika a pak Pandoru.
3. ano, jsi naivní. Druhé lidské bytosti mají svou svobodnou vůli. Doufat sice můžeš (otázka je, k čemu by ti to bylo), ale pokud pánovi s tebou nebylo dobře, tak rozhodně chybu neudělal. I za předpokladu, že mu to se současnou slečnou nevyjde či zůstane do své smrti sám.Nico ty se tak hezky čteš
jen by mě zajímalo, jestli i ty počítáš s možností, že budeš třeba zasejc vyměněn, protože slečně s tebou nebude dobře.
Jestli to budeš brát s takovým nadhledem jak to píšeš, nebo budeš zase v pytli jako kdysi ...
Já se hezky nejen čtu :-) Ale taktéž se hezky líbám, jsem příjemný na omak a neméně hezky se posílám i do pr. :-))
Teď vážně. Musí být každému samozřejmé, že když píšu "čteš selektivně a je to normální", tak také čtu selektivně. Protože to je vlastnost téměř každé individuální osoby.
Když píšu, "ano, jsi naivní, protějšek chybu neudělal a už vůbec nemá důvod ji nějak uznat" a "druhé lidské bytosti - partneři - mají svobodnou vůli", tak tím vyjadřuji víru v princip. A princip samozřejmě platí i pro mě, tudíž počítám i s možností, že budu vyměněn, protože slečně či všem mým budoucím slečnám se mnou nebude dobře.
Nepíšu s nadhledem, ale s mírným vhledem. To je rozdíl. Vhledu mohu (někdy) dosáhnout i tím, že si prožiji zážitek "býti v pytli". Nezpochybňuji ničí bolest a nikdy jsem to tuším nedělal. Naopak s pravidelností opakuji, že bolet to kur.va bude v každém případě. Ale zároveň říkám, že je velmi nepravděpodobné, že ta bolest odejde díky tomu, když si opakujeme rčení "pro jedno kvítí slunce nesvítí" a pod.
To znamená, že budu-li opět v pytli, budu díky předchozímu zážitku mít větší vhled. Což neznamená nutně, že bolest může být menší. Dokonce může být mnohem intenzivnější. To nikdo nevíme. Ale budu ji vnímat JINAK. Například právě proto, že jsem se naučil bolest vůbec vyjádřit a nedržet ji celou uzamknutou v sobě. Takže dříve jsem byl v pytli = ve tmě tmoucí a obviňoval jsem ex, sebe a upínal jsem se k nefungujícím rčením typu "však bude dobře". A očekával jsem, že ten zavázaný pytel musí někdo jiný rozvázat a osvobodit mě. Teď už v takovém pytli být nemůžu, protože, když jsem v nějakých sra.čkách a úzkostech, tak vím, že můžu požádat o pomocnou ruku, ale že se mohu rozvázat jen já sám. A že na tom nic špatného není, říct a přiznat (si sám sobě), že mám nějakou bolest. A co vím celkem bezpečně, tak rozhodně to nebudu vnímat tak, že by jakákoli partnerka udělala chybu, když by odešla proto, že jí se mnou nebylo dobře.
Není tady
Selima napsal(a):
Zažila som to, paradoxne sa vzťah začal rúcať vo chvíli, keď som(po NIEKOĽKÝCH ROKOCH) začala veriť, že by to mohlo byť na celý život
Tak pod to se můžu i více, než podepsat. Dlouho jsem bral vztah trochu s nadhledem, po zkušenostech co jsem měl. A jak jsem začal věřit, že by to mohlo být jinak, tak jsem byl rychle vyveden z omylu.... člověk někdy žasne Selimo, jak jsou všechny ty vztahy podobné 
Není tady
smutna holka napsal(a):
Selima napsal(a):
Smutná holka, myslím, že väčšina ľudí po 30 už zažila v podstate oboje - a ani z jednej pozície to nie je nič moc. Ale dá sa to prežiť a dá sa z toho trebárs aj poučiť a niečo vyťažiť. Skôr ľutujem tých, čo ešte žiadne rozhcod nezažili, lebo pr enich to musí byť strašný záhul. Pri každom ďalšom už je jasné, že nejde o život a že sa s tým dá žiť.
Když pro mně to byla taková jobovka. Všechno bylo celkem v pořádku a najednou ti člověk, o kterým sis myslela, že už je na celej život,
převrátí ze dne na den život naruby.Nějak to pořád nedokážu, nebo spíš nechci,pochopit.
A teď si smutná vem, že je to tak ve všech oblastech našeho života, nejen s partnerem.....myslím ztráta těchto ILUZí. Pokud se nad tím trochu zamyslíš, tak ti to zkazí náladu stejně tak , jako mně...
Práci - tu máme "jistou", manželství "funkční", děti "zdravé", bydlení "bez problémů" atd, inkasa "krytá", dovolenou "zajištěnou" atd., atd...
Když jsem si uvědomila, že všechno, co si v životě vytvoříme v mysli - ty naše představy - o životě, vztazích, práci, dětech...atd, že se vším tak nějak "počítáme" a najednou se nám začne hroutit svět - př. manžel má milenku, dítě propadá, pes onemocněl, nabourala jsem auto, a zřejmě přijdu o práci. To je co? A není to nic vyjímečného ..obzvláště dnes...žeano...
Když mi poprvé v životě došlo, že pokud se mi toto stane (nebo něco ještě roztomilejšího - nebo i jen něco z toho...), tak vina jsem pouze já, a jenom já - a to tím, že jsem si vytvořila ILUZE. A pokud mě něco bolí, tak jen to, že jsem o ty iluze přišla.
Nebudu psát, že je to správně, nebo chytře, že to tak má být, že tzo někde někdo napsal.. atd, a že si to musíme uvědomit...atd.... upřímně - byla jsem z toho dost v šoku a musela jsem se promptně prokysličit a prodýchat nebo by se mi ucpaly koronárky
(možná teda...). Od té doby se s tímto faktem smiřuju (léta) a den po dni ho pomalu stravuju. ... a snažím se poctivě na ničem nelpět.. ...a to budu zcela jistě trávit a zpracovávat až do své smrti....
Tím jsem ti Smutná vlastně chtěla říct, že to tak, jak píšeš, prostě je.
Upravil(a) Wiki (26. 1. 2009 17:03)
Není tady
mashanka napsal(a):
To je to tak těžké, oprostit se od touhy po mstě a prostě mu přát, aby byl šťastný ?
Když to dokážeš, osvobodíš sebe - od zášti. Teprve pak budeš svobodná, až ti bude úplně jedno, co si myslí, nemyslí, co by chtěl..... věř mi - zášť a touha po pomstě tě zotročuje
Jsem teda zlá mrcha, když mu to jeho "štěstíčko"nepřeju? Všem našim společným známým vykládá, že odešel, protože jsem psychicky nevyrovnaná
a dítě bych ani nedokázala vychovat. Stále mně srovnával se svojí bývalou ženou. Teď, sotva měsíc po rozchodu už se ukazuje s novou přítelkyní,
se kterou mě už asi čtvrt roku podváděl. Z toho se snad ani nedá radostně skákat metr vysoko.
Už bych ho nechtěla zpátky, ale bolí mě, že člověk, který byl tak dlouhou dobu nejbližším člověkem, se zachoval a stále ještě chová tak podrazácky.
Jen aby nebyla vina na jeho straně.
Není tady

Tak jsem to nemyslela, že bys byla zlá mrcha, jen jsem ti chtěla říct, že lidi, kteří se podobným způsobem chovají, jsou k politování - proč to dělají ? Přece proto, že sami se sebou mají nějaký problém a potřebují ho před světem ospravedlnit.
Dokud ti bude vadit, co o tobě říká, dokud ti bude záležet na tom, aby tě všichni měli za tu kladnou nebo za oběť a budeš mít tendenci ospravedlňovat sebe, děláš vlastně to samé. I když o něm žádné hnusy nezozhlašuješ a máš je jen v sobě - je to stejné.
Prostě se nad to povznes, jeho polituj, odpusť mu a začni žít svůj svobodný život s tím, že jsi taková jaká jsi a přesně taková určitě budeš někomu vyhovovat.
Jinak, pokud ti přátelé jsou vaši společní, rozhodně vás oba znají a jsou schopni situaci vyhodnotit . Určitě bych se nebála, že cokoli jim nakuká, tomu budou slepě věřit - už dávno každý z nich má na každého z vás nějaký svůj názor, který těžko něco ovlivní
Upravil(a) mashanka (31. 1. 2009 12:18)
Není tady
smutna holka napsal(a):
mashanka napsal(a):
Když to dokážeš, osvobodíš sebe - od zášti. Teprve pak budeš svobodná, až ti bude úplně jedno, co si myslí, nemyslí, co by chtěl..... věř mi - zášť a touha po pomstě tě zotročujeJsem teda zlá mrcha, když mu to jeho "štěstíčko"nepřeju? Všem našim společným známým vykládá, že odešel, protože jsem psychicky nevyrovnaná
a dítě bych ani nedokázala vychovat. Stále mně srovnával se svojí bývalou ženou. Teď, sotva měsíc po rozchodu už se ukazuje s novou přítelkyní,
se kterou mě už asi čtvrt roku podváděl. Z toho se snad ani nedá radostně skákat metr vysoko.
Už bych ho nechtěla zpátky, ale bolí mě, že člověk, který byl tak dlouhou dobu nejbližším člověkem, se zachoval a stále ještě chová tak podrazácky.
Jen aby nebyla vina na jeho straně.
na tohle všechno se vyprdni, je to vůl. oni většinou ti, co odchází protože si našli někoho jiného mají plnou hubu těchto pomluv, aby okolí a možná i sami sobě dokázali, že oni prostě odejít museli, protože se s tím partnerem nedalo žít 
někteří se holt po rozchodu chovají jako čuňata a shválně ubližují a kopnou si do tebe. poznala jsem to taky. ale ubližují do doby, dokud vidí, že ti to ubližuje. když mají pocit, že je a co dělají, říkají, máš na háku, dají s tím pokoj.
je to chudák, nic víc, ztrapňuje sám sebe.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
smutna holka napsal(a):
mashanka napsal(a):
Když to dokážeš, osvobodíš sebe - od zášti. Teprve pak budeš svobodná, až ti bude úplně jedno, co si myslí, nemyslí, co by chtěl..... věř mi - zášť a touha po pomstě tě zotročujeJsem teda zlá mrcha, když mu to jeho "štěstíčko"nepřeju? Všem našim společným známým vykládá, že odešel, protože jsem psychicky nevyrovnaná
Jen aby nebyla vina na jeho straně.na tohle všechno se vyprdni, je to vůl. oni většinou ti, co odchází protože si našli někoho jiného mají plnou hubu těchto pomluv, aby okolí a možná i sami sobě dokázali, že oni prostě odejít museli, protože se s tím partnerem nedalo žít
někteří se holt po rozchodu chovají jako čuňata a shválně ubližují a kopnou si do tebe. poznala jsem to taky. ale ubližují do doby, dokud vidí, že ti to ubližuje. když mají pocit, že je a co dělají, říkají, máš na háku, dají s tím pokoj.
je to chudák, nic víc, ztrapňuje sám sebe.
Kdybych ho alespoň dokázala nenávidět, za to, jak se zachoval.Jak rychle mně vyměnil za jinou, která mu konečně dá to, co všechny předtím
nedokázaly- nevím co by to asi měĺo být.Když se od společných "kamarádů" dozvídám, jak si plánují budoucnost, která je naprosto totožná s tou, co plánoval se mnou před půl rokem. Nedokážu se nad to povznést, nemyslet na to. Je to všechno pořád hrozně čerstvý a bolestivý a srdcervoucí.
Žeru prášky na nervy a na spaní a přesto se mi o něm každou noc zdá. Bojím se vrátit do bytu, kde mi ho všechno připomíná.
Jak z toho ven ? Je to už měsíc a půl po jeho odchodu a já jsem pořád stejně na dně.
Upravil(a) smutna holka (31. 1. 2009 22:09)
Není tady

i nenávist je emoce - ty se musíš oprostit od všech emocí, které se ho týkají, aby zbyla jen lhostejnost
Není tady
mashanka napsal(a):
i nenávist je emoce - ty se musíš oprostit od všech emocí, které se ho týkají, aby zbyla jen lhostejnost
Ale jak se mám oprostit všech emocí ?
Je na to nějakej recept nebo zaklínadlo?
Není tady

jakékoli, které si vymyslíš, když přesvědčíš sama sebe, že bude fungovat.
Zkus třeba napsat na papír verdikt : Od dnešního dne je mi ..... u zadku, nezajímá mě nic, co se ho týká, co říká.................................................................. napiš cokoli dle libosti a pak si ten papír třeba založ do památníku
Nebo napiš jen jeho jméno a potom ten papír spal a s ním všechny své emoce
Zní to jako ptákoviny, ale je to všechno opravdu jen o tvé psychice - funguje cokoli, pro co se rozhodneš, že fungovat bude
Upravil(a) mashanka (31. 1. 2009 22:39)
Není tady
smutna holka napsal(a):
mashanka napsal(a):
Ale jak se mám oprostit všech emocí ?
Je na to nějakej recept nebo zaklínadlo?
Ahoj smutná holko, na tohle je opravdu nejlepší čas. Já se kvůli ex taky trápila dost dlouho. Pak jsme se na něj dozvěděla jednu nemilou věc, kterou jsem už stejně tušila a teprve TO mi pomohlo se odrazit.
Držím palce 
S.
Není tady
smutna holka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
smutna holka napsal(a):
Jsem teda zlá mrcha, když mu to jeho "štěstíčko"nepřeju? Všem našim společným známým vykládá, že odešel, protože jsem psychicky nevyrovnaná
Jen aby nebyla vina na jeho straně.na tohle všechno se vyprdni, je to vůl. oni většinou ti, co odchází protože si našli někoho jiného mají plnou hubu těchto pomluv, aby okolí a možná i sami sobě dokázali, že oni prostě odejít museli, protože se s tím partnerem nedalo žít
je to chudák, nic víc, ztrapňuje sám sebe.Kdybych ho alespoň dokázala nenávidět, za to, jak se zachoval.Jak rychle mně vyměnil za jinou, která mu konečně dá to, co všechny předtím
nedokázaly- nevím co by to asi měĺo být.Když se od společných "kamarádů" dozvídám, jak si plánují budoucnost, která je naprosto totožná s tou, co plánoval se mnou před půl rokem. Nedokážu se nad to povznést, nemyslet na to. Je to všechno pořád hrozně čerstvý a bolestivý a srdcervoucí.
Žeru prášky na nervy a na spaní a přesto se mi o něm každou noc zdá. Bojím se vrátit do bytu, kde mi ho všechno připomíná.
Jak z toho ven ? Je to už měsíc a půl po jeho odchodu a já jsem pořád stejně na dně.
ale jdi, je to všechno fakt moc čerstvý, nejde to hodit za hlavu ze dne na den a nic necítit. ta bolest a hořkost, zklamání, tohle všechno ještě nějákej čas bude. ale den ode dne bude líp a líp, neboj. chce to opravdu jen ten čas, nic víc. všechny rány zahojí a bude dobře 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
smutna holka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
na tohle všechno se vyprdni, je to vůl. oni většinou ti, co odchází protože si našli někoho jiného mají plnou hubu těchto pomluv, aby okolí a možná i sami sobě dokázali, že oni prostě odejít museli, protože se s tím partnerem nedalo žít
je to chudák, nic víc, ztrapňuje sám sebe.Kdybych ho alespoň dokázala nenávidět, za to, jak se zachoval.Jak rychle mně vyměnil za jinou, která mu konečně dá to, co všechny předtím
Jak z toho ven ? Je to už měsíc a půl po jeho odchodu a já jsem pořád stejně na dně.ale jdi, je to všechno fakt moc čerstvý, nejde to hodit za hlavu ze dne na den a nic necítit. ta bolest a hořkost, zklamání, tohle všechno ještě nějákej čas bude. ale den ode dne bude líp a líp, neboj. chce to opravdu jen ten čas, nic víc. všechny rány zahojí a bude dobře
Nejradši bych ten čas zaspala jako lední medvěď a vylezla až to přebojí.
Nemám vůbec chuť nic dělat. Důvod proč ráno vstávat z postele. Jsem momentálně po operaci achylovky, takže nechodím do práce,
takže mám spoustu času se v tom plácat.
Všechny kamarádky mají rodinu a děti. I když se tam můžu vypovídat, pořád jsem v tom sama.
Taky se bojím, že už nedokážu žádnýmu chlapovi věřit a budu všechny s rovnávat s ním, i když je to darebák.
Upravil(a) smutna holka (1. 2. 2009 11:36)
Není tady
jenže tohle celý prostě nejde obejít, přeskočit, nejde se tomu vyhnout. musíš si to odžít, odbolet. jen ty sama, nikdo jiný to za tebe neudělá. bohužel. ale bude dobře, noboj se 
Upravil(a) PPavlaa (1. 2. 2009 11:38)
Není tady

Zaspat to nejde. Musíš si to odbolet, jinak to neodezní a budeš to mít pořád v sobě. Dovol si ten smutek, šok, zklamání prožít a procítit - vždyť se na to neumírá, jen je to nepříjemné období.
Není tady
mashanka napsal(a):
Zaspat to nejde. Musíš si to odbolet, jinak to neodezní a budeš to mít pořád v sobě. Dovol si ten smutek, šok, zklamání prožít a procítit - vždyť se na to neumírá, jen je to nepříjemné období.
Všichni mi radí, aťˇnejsem sama, ať jdu mezi lidi. Jenže všichni mý známý mají rodiny a děti.
A o to víc to bolí, o to víc pak cítím tu svoji samotu.
A ještě se mně na to každej ptá a lituje mně. A taky mně nezapomenou informovat, kde ho s tou novou viděli a co si plánujou a jak je spokojenej.
To mi je pak ještě hůř.
Není tady
no, tak to je od nich děsně ohleduplný 
Není tady