|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj všichni, smutná holka tady pořád je a čte vaše příběhy i rady, jen je tady nová a nevěděla, jak se sem zadávají další "příspěvky".
Někteří mne upřímně vyděsili. Pokud "vystřízlivění" z bolesti a smutku někdy trvá i polovinu společného života, tak se v tom budu plácat
2 roky. No těbůch. Přestože už jsem snad pochopila, že by ten jeho odchod jednou stejně přišel, stejně pořád doufám, že si alespoň
uvědomí, že udělal chybu. Asi jsem naivní, co ?
Upravil(a) smutna holka (23. 1. 2009 11:00)
Není tady
Andromeda napsal(a):
Klubí, v tomhle případě mi spíše přijde, že našel první výmluvu, která byla po ruce, že to s tebou a tvým rozhodnutím nemělo nic společného...
Souhlas. Neobvinoval bych se.
PS: co tvá kočka? Snědla všechny vánoční granule? Doufám, že ji po nich neslezla srst :-)
Není tady
smutna holka napsal(a):
Ahoj všichni, smutná holka tady pořád je a čte vaše příběhy i rady, jen je tady nová a nevěděla, jak se sem zadávají další "příspěvky".
Někteří mne upřímně vyděsili. Pokud "vystřízlivění" z bolesti a smutku někdy trvá i polovinu společného života, tak se v tom budu plácat
2 roky. No těbůch. Přestože už jsem snad pochopila, že by ten jeho odchod jednou stejně přišel, stejně pořád doufám, že si alespoň
1. čteš selektivně (což je v tvém stavu tak nějak normální..), srovnání se nemusí být nutně polovina času, kdy jste byly ve vztahu. Může to být rychlejší. Přečti si ještě jednou Majkafu. Pak Kalika a pak Pandoru.
3. ano, jsi naivní. Druhé lidské bytosti mají svou svobodnou vůli. Doufat sice můžeš (otázka je, k čemu by ti to bylo), ale pokud pánovi s tebou nebylo dobře, tak rozhodně chybu neudělal. I za předpokladu, že mu to se současnou slečnou nevyjde či zůstane do své smrti sám.
Není tady
Nicolas napsal(a):
PS: co tvá kočka? Snědla všechny vánoční granule? Doufám, že ji po nich neslezla srst :-)
PS: Dvě kočky
Ty srdíčka jsou spíš pamlsky, takže dávkuju s citem, ještě trochu zbylo 

Není tady

smutna holka napsal(a):
A proč vlastně tak prahneš po tom, aby toho litoval ? Pokud mu neumíš dát to, co potřebuje, přej mu to, ať to najde někde jinde.
Dokud si budeš v sobě pěstovat naději, že se vrátí, bolesti se nezbavíš.
A i kdyby se vrátil a tys mu to umožnila, budeš žít celý život se strachem, že to někdy udělá znovu a on s vědomím, že když od tebe kdykoli odejde, vždycky má cestu zpět volnou.
Udělej tlustou čáru a řekni si - nechce mě pro založení rodiny - jeho smůla
Není tady

Smutná holko, ty to vidíš jinak než on. Znám chlápka, co má čtvrtý dítě se třetí ženou. Já znala tu první, rodina ho dusila...našel si milenku, udělal jí dítě a když odešla, chtěl se vrátit k manželce. Ta ho poslala kamsi, tak si našel další, udělal jí další dítě.
No, možná tohle celou dobu chtěl. Každopádně nechodí po světě a neříká, bože, to jsem udělal chybu.
To si můžu myslet já, jeho první, druhá žena, jeho přátelé.. Současná partnerka to vidí taky jinak. A co si myslí on, čert ví.
Třeba je spokojenej. Že něco nevyhovuje mě, neznamená, že to nevyhovuje nikomu.
Nech všemu volný průběh, přej svému bývalému jen to dobré a tebe si to dobré najde taky. 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Mirad napsal(a):
KALIK napsal(a):
Další otázka: Může láska bolet?
máš rád své rodiče? když jeden z nich odejde (ne že bych ti to přál) bude tě to bolet? co tě bude bolet ego? láska má různé podoby... může bolet, může tě udělat štastným, může tě posilovat, oslabovat může cokoliv.... asi záleží i na tom co ji člověk dovolí
Ano, bude tě bolet TVÉ ego, budeš plakat sama nad sebou, nikolivěk nad těmi,kteří odešli.
To je jen tvá iluze.
Vždyť ty přeci nevíš, kam a proč šli. Jediné co víš, je to, že ti budou chybět.
Jediné, co v tu chvíli nevíš, je fakt, že jejich LÁSKA tu s tebou vždy zůstává.
Až ti to dojde, bolet pomine.
Tu nezpůsobuje Láska, stejně tak jako ona tě neoslabuje, oslabuje tě jen tvůj Strach, že kolem tebe žádná Láska není. Ale ona tam vždycky je, takže tě vždycky posiluje, abys to přežila.
Jen pokud ty sama ji odmítneš, odejde a ty to prostě nepřežiješ.
Tak toto si vytisknu. Jesli je to tak, nějak jsem to tušila a věděla, ale těď jsi mi doplnila pár kousků v mé chybějící mozaice. Děkuju.
Vlastně pak je to jen lítost sama nad sebou. ..že tady někdo nebude, že tady budu sama....tedy lituji sebe..
Toto je ohromný posun věci, úhel o 180° jinde. Tohle si tak dokázat vštípit do mozku a zautomatizovat, tak jsem z toho (všeho)navždy - venku.
Zřejmě to uměli naši předkové, třeba i jiných kultur, když oslavovali mrtvé..atd
Smutná, jestli čteš, tak tento Pandořin příspěvek je odpovědí na tvoji otázku, smutek a starosti...i nás všech ostatních
Není tady
smutna holka napsal(a):
Ahoj všichni, smutná holka tady pořád je a čte vaše příběhy i rady .... stejně pořád doufám, že si alespoň
uvědomí, že udělal chybu...
Ó jak ti rozumím... Sám za sebe ale mohu zodpovědně říci, co bylo mou největší chybou...
Že jsem nechtěl vzít na vědomí hlavní důvod - že ten druhý (=bývalka) chtěla ode mne pryč - proto ona nehledala chyby na své straně!
Ona chtěla opravdu jen pryč, pryč ode mne! Už vůbec nechtěla slyšet něco o nějakých chybách...
Jo - je neuvěřitelně těžké to připustit.
Není tady
Asi jsem taky měla napsat, že se mnou si začal po odchodu od manželky s dcerou po 13iletém manželství, ze kterého několikrát odešel k jiné,ale pak se zase vrátil. Bývalá žena ho vždycky vzala zpátky. Taky jsem měla vidět, že se pořádně nezajímal o dceru. 3 telefony za měsíc tátu nenahradí.
Na moje návrhy na výlety s ní, mi bylo vždy řečeno, že to není moje věc. Byli mu přednější kamarádi a vlastní zábava.
Vlastně to z mojí strany ze začátku snad ani nebyla láska. Znala jsem ho odmala a věděla jsem, že to neměl lehký. A uvěřila jsem jeho řečem o nešťasném manželství. On se strašně snažil, ale jeho bývalá byla nepořádná, nevařila atd.atd. Myslela jsem, že bude rád, že má konečně "domov", ale bohužel jsem se spletla. Brzo se mu to omrzelo.Obyčejný život už ho nebavil, natož si ještě pořídit dítě a nemít pak dost času na svoji zábavu a taky peníze by už nebyli jen pro jeho potřeby.
Já to všechno vím, že je dobře, že je pryč. Já bych to nikdy takhle rozseknout nedokázala. Ale stejně ten pocit opuštěnosti a strachu ze samoty ve mně ještě zůstává.
Není tady

No vidíš - když člověk potlačí emoce a začne nazývat věci pravými jmény, hned je to lepší, že
Neměj strach ze samoty. Zkus ji vnímat, prožít si ji. Teprve, když si to zkusíš, zjistíš, že ti nijak neublíží a přestaneš se jí bát. Možná ti přinese i něco pozitivního - ten klid, čas a svobodu na přemýšlení, přemítání........ nauč se být ráda sama se sebou, naslouchat si a dělat si radost - sama sobě
Hodně lidí skáče ze vztahu do vztahu, o kterém často už od začátku i ví, že není ideální, to vše jen proto, že má strach ze samoty. A protože to dělá a samotu vlastně, díky tomu, nikdy nezažil, ten strach má pořád - neměl příležitost si vyzkoušet, jaké to vlastně je, být sám - bojí se něčeho, co nikdy nezažil a přitom ani nezkusil, jestli by se mu to třeba nakonec i nelíbilo
Upravil(a) mashanka (23. 1. 2009 16:28)
Není tady

smutna holka napsal(a):
A načo by ti to bolo? Späť sa už nič nevráti a keby ste boli nešťastní obaja, tak celý rozhcod by - ehm - tak trochu stratil zmysel, nie?
Není tady
smutna holka napsal(a):
... Dostala jsem k vánocům dárek v podobě odchodu přítele ze dne na den...
Vím, jaké to je... Bývalka (to ještě jsme byli svoji) mi udělala něco podobného asi rok před podáním žádosti o rozvod..
Sebrala se (i s našima dvěma dětma) a šli vánoce slavit k jejím rodičům - mně víceméně zakázali "je tam otravovat".
Dnes mám opravdovou partnerku. - Byl to rozhodně kvalitativní posun k lepšímu ! ...
... jen ty děti se ke mně staví zády... No, ale to je zas jiná kapitola!
Není tady
Nicolas napsal(a):
smutna holka napsal(a):
uvědomí, že udělal chybu. Asi jsem naivní, co ?1. čteš selektivně (což je v tvém stavu tak nějak normální..), srovnání se nemusí být nutně polovina času, kdy jste byly ve vztahu. Může to být rychlejší. Přečti si ještě jednou Majkafu. Pak Kalika a pak Pandoru.
3. ano, jsi naivní. Druhé lidské bytosti mají svou svobodnou vůli. Doufat sice můžeš (otázka je, k čemu by ti to bylo), ale pokud pánovi s tebou nebylo dobře, tak rozhodně chybu neudělal. I za předpokladu, že mu to se současnou slečnou nevyjde či zůstane do své smrti sám.
Nico ty se tak hezky čteš 
jen by mě zajímalo, jestli i ty počítáš s možností, že budeš třeba zasejc vyměněn, protože slečně s tebou nebude dobře.
Jestli to budeš brát s takovým nadhledem jak to píšeš, nebo budeš zase v pytli jako kdysi ...
Není tady
smutna holka napsal(a):
Asi jsem taky měla napsat, že se mnou si začal po odchodu od manželky s dcerou po 13iletém manželství, ze kterého několikrát odešel k jiné,ale pak se zase vrátil. Bývalá žena ho vždycky vzala zpátky. Taky jsem měla vidět, že se pořádně nezajímal o dceru. 3 telefony za měsíc tátu nenahradí.
Na moje návrhy na výlety s ní, mi bylo vždy řečeno, že to není moje věc. Byli mu přednější kamarádi a vlastní zábava.
Vlastně to z mojí strany ze začátku snad ani nebyla láska. Znala jsem ho odmala a věděla jsem, že to neměl lehký. A uvěřila jsem jeho řečem o nešťasném manželství. On se strašně snažil, ale jeho bývalá byla nepořádná, nevařila atd.atd. Myslela jsem, že bude rád, že má konečně "domov", ale bohužel jsem se spletla. Brzo se mu to omrzelo.Obyčejný život už ho nebavil, natož si ještě pořídit dítě a nemít pak dost času na svoji zábavu a taky peníze by už nebyli jen pro jeho potřeby.
Já to všechno vím, že je dobře, že je pryč. Já bych to nikdy takhle rozseknout nedokázala. Ale stejně ten pocit opuštěnosti a strachu ze samoty ve mně ještě zůstává.
tak to buď za jeho odchod ráda 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Nicolas napsal(a):
smutna holka napsal(a):
uvědomí, že udělal chybu. Asi jsem naivní, co ?1. čteš selektivně (což je v tvém stavu tak nějak normální..), srovnání se nemusí být nutně polovina času, kdy jste byly ve vztahu. Může to být rychlejší. Přečti si ještě jednou Majkafu. Pak Kalika a pak Pandoru.
3. ano, jsi naivní. Druhé lidské bytosti mají svou svobodnou vůli. Doufat sice můžeš (otázka je, k čemu by ti to bylo), ale pokud pánovi s tebou nebylo dobře, tak rozhodně chybu neudělal. I za předpokladu, že mu to se současnou slečnou nevyjde či zůstane do své smrti sám.Nico ty se tak hezky čteš
jen by mě zajímalo, jestli i ty počítáš s možností, že budeš třeba zasejc vyměněn, protože slečně s tebou nebude dobře.
Jestli to budeš brát s takovým nadhledem jak to píšeš, nebo budeš zase v pytli jako kdysi ...
Nikolas asi nebude ten opuštěnej, ale asi ten co odchází,že ?
Nebo mi to z jeho "pozitivních"poznámek jen připadá ?
Není tady
Klubko napsal(a):
Andromeda napsal(a):
Klubí, v tomhle případě mi spíše přijde, že našel první výmluvu, která byla po ruce, že to s tebou a tvým rozhodnutím nemělo nic společného...
No já klasicky hledala chybu v sobě, že? Jak jinak.
Okolí mě zase říkalo, že se asi leknul a normálně zdrhl.
Nevím.
Klubi, má ten muž s novou partnerkou děti?
Pokud ne, pak to byla opravdu jen výmluva a zdrhnul.
Pokud ano, nejspíš opravdu zachytil tvou "nejistotu", to jak se jeho plány staly tvými a to nejspíš nechtěl.....
Není tady
macík* napsal(a):
To s tím zaleknutím se vlastních plánů jsem v tomhle vlákně zmínila první já a taky o tom přemýšlím. Rozumím tomu co píše Pan tak nějak obecně, ale pořád si myslím, že moje zkušenost byla jiná. Nemám pocit, že bych svýmu chlapovi něco podsouvala. To,co se plánovalo jsme chtěli oba a ve spoustě případů s tím přišel první on. On přišel první s tím,že si mě chce vzít, jeho nápad byl vymýšlet jména pro naše děti, on chtěl stavět. Pak se najednou zalekl, myslel si, že je vyřízený, že už ho čeká jenom práce, hypotéka, děti, odpovědnost a šel si teda ještě něco užít.
Maci, to je ale tvoje interpertace....
LIdé spolu ale dokáží komunikovat nejen na VĚDOMÉ, ale i na PODVĚDOMÉ úrovni.
Člověk může plánovat a zároveň vyhodnocovat své plány..a pokud jde o "párové plánování", ve hře jsou vždy obě energie...
Není tady
Klubko napsal(a):
KALIK napsal(a):
A ty si nechtěla děti, jména pro dětičky, barák, ... ? Necítil z tvé strany trochu tlak?
Kaliku, zda se ptáš mě, tak ne. Naopak já jsem byla dost realista a bála jsem se, jak to všechno uživíme s hypotékou atd. Přítel byl trochu bohém. A často mi opakoval, že já jsem ta brzda. Když mohl být u cíle, odešel. A to je to co jsem dosud nepochopila.
Dospěl.
Zodpovědnost, kterou jsi do té doby brala na sebe stoprocentně všechnu pouze ty, se najednou přesunula i na něho...
Není tady
smutna holka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Nicolas napsal(a):
1. čteš selektivně (což je v tvém stavu tak nějak normální..), srovnání se nemusí být nutně polovina času, kdy jste byly ve vztahu. Může to být rychlejší. Přečti si ještě jednou Majkafu. Pak Kalika a pak Pandoru.
3. ano, jsi naivní. Druhé lidské bytosti mají svou svobodnou vůli. Doufat sice můžeš (otázka je, k čemu by ti to bylo), ale pokud pánovi s tebou nebylo dobře, tak rozhodně chybu neudělal. I za předpokladu, že mu to se současnou slečnou nevyjde či zůstane do své smrti sám.Nico ty se tak hezky čteš
Jestli to budeš brát s takovým nadhledem jak to píšeš, nebo budeš zase v pytli jako kdysi ...Nikolas asi nebude ten opuštěnej, ale asi ten co odchází,že ?
Nebo mi to z jeho "pozitivních"poznámek jen připadá ?
jen ti to připadá 
Není tady

Smutná holka, myslím, že väčšina ľudí po 30 už zažila v podstate oboje - a ani z jednej pozície to nie je nič moc. Ale dá sa to prežiť a dá sa z toho trebárs aj poučiť a niečo vyťažiť. Skôr ľutujem tých, čo ešte žiadne rozhcod nezažili, lebo pr enich to musí byť strašný záhul. Pri každom ďalšom už je jasné, že nejde o život a že sa s tým dá žiť. 
Není tady
Selima napsal(a):
Smutná holka, myslím, že väčšina ľudí po 30 už zažila v podstate oboje - a ani z jednej pozície to nie je nič moc. Ale dá sa to prežiť a dá sa z toho trebárs aj poučiť a niečo vyťažiť. Skôr ľutujem tých, čo ešte žiadne rozhcod nezažili, lebo pr enich to musí byť strašný záhul. Pri každom ďalšom už je jasné, že nejde o život a že sa s tým dá žiť.
Když pro mně to byla taková jobovka. Všechno bylo celkem v pořádku a najednou ti člověk, o kterým sis myslela, že už je na celej život,
převrátí ze dne na den život naruby.Nějak to pořád nedokážu, nebo spíš nechci,pochopit.
Není tady

Zažila som to, paradoxne sa vzťah začal rúcať vo chvíli, keď som(po NIEKOĽKÝCH ROKOCH) začala veriť, že by to mohlo byť na celý život
Není tady
smutna holka napsal(a):
Selima napsal(a):
Když pro mně to byla taková jobovka. Všechno bylo celkem v pořádku a najednou ti člověk, o kterým sis myslela, že už je na celej život,
převrátí ze dne na den život naruby.Nějak to pořád nedokážu, nebo spíš nechci,pochopit.
takových nás tu je, kterým ten druhý ze dne na den převrátil život naruby. taky jsme nedokázali a nechtěli pochopit, ale ve finále ti stejně nezbyde, než se s celou situací srovnat, co už.
Není tady
Nevím co ti poradili jiní, je toho tolik a já všechno nečetla
ale z vlastní zkušenosti vím, že nejlepší na cokoliv co člověka trápí, je zabavit se něčím, buď školou, koníčkama, prací, výletama s přáteli. Hlavně se nezavřít doma a nešťourat se v tom, co by kdyby a kdo má na tom větší podíl viny atd 
A říct si, že se prostě stalo, změnit se to nedá, aspoň budeš o zkušenost silnější a moudřejší. A buď ráda, že se prostě zvednul a odešel ze dne na den, jak říkáš. vím, že teď to zní nelogicky, ale je to menší trápení, než kdybyste oba zůstávali v pomalu umírajícím vtahu.
A kup si něco pro radost, to taky pomáhá 
Není tady