Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 1. 2009 20:42

smutna holka
♥------

Odešel a bolí to

Ahoj, asi je to už 100x probírané téma, ale pro mně je to nové a nějak se z toho nemůžu vyhrabat. Dostala jsem k vánocům dárek v podobě odchodu přítele ze dne na den. Po 4 letech najednou zjistil, že se k sobě nehodíme a odchází proto, aby mi nebránil v hledání toho pravého.
Děti spolu nemáme, ještě na jaře jsme plánovali koupení většího auta, aby se tam vešel kočárek. Teď všude rozhlašuje, že dítě nechtěl a proto odešel, aby mi nebránil ve štěstí a možnosti ty děti mít.Přes všechny výmluvy, důvodem spíš byla nová kamarádka, pro kterou byl vtipný a prostě dokonalý. Se mnou už to byl jen obyčejný život. Už měsíc se v tom plácám a hledám chyby v sobě. Snad mi nebudete moc nadávat.

Není tady

#2 21. 1. 2009 20:45

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Re: Odešel a bolí to

Nebudeme, taky nás to potkalo...
Nebuď smutná.
Rozvod bolí víc.
Kdybych si mohl život prožít znovu, dal bych přednost několika rozchodům, než svatbě s mojí první láskou.

Není tady

#3 21. 1. 2009 20:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, v podstate mu buď vďačná, že sa rozišiel "četsne" a rýchlo. Tú šancu ti naozaj dal - aj ke&´d ju zároveň dal aj sám sebe, samozrejme. Druhá vec je, po ďalších 4 orkoch zrejme skončí tam, odkiaľ etraz utiekol - ale to už nie je tvoja starosť. Ty sa nauč mať rada sama seba, byť šťastná single a trpezlivo si počkať, čo dobrého ti život prinesie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#4 21. 1. 2009 21:14

tejla
♥♥-----

Mila zlata, v zadnem pripade neni vina v tobe. Ty jsi neudelala nic spatneho. To on poslapal vsechny vase plany a hleda neco neco " lepsiho", mysli, ale muze se mu stat, ze mu to nevyjde a bude litovat. Bud rada, ze odesel ted, kdyby bylo mimino, tak by to bylo daleko horsi.
Vsechno zle je k necemu dobre.  Nebud smutna, kluci maji radi vesele usmevave holky. Urcite si te najde nejaky lepsi a budes stastna.smile

Není tady

#5 21. 1. 2009 21:17

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

nesmutni, to přebolí par

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#6 21. 1. 2009 21:20

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

smutna holka napsal(a):

Ahoj, asi je to už 100x probírané téma, ale pro mně je to nové a nějak se z toho nemůžu vyhrabat. Dostala jsem k vánocům dárek v podobě odchodu přítele ze dne na den. Po 4 letech najednou zjistil, že se k sobě nehodíme a odchází proto, aby mi nebránil v hledání toho pravého.
Děti spolu nemáme, ještě na jaře jsme plánovali koupení většího auta, aby se tam vešel kočárek. Teď všude rozhlašuje, že dítě nechtěl a proto odešel, aby mi nebránil ve štěstí a možnosti ty děti mít.Přes všechny výmluvy, důvodem spíš byla nová kamarádka, pro kterou byl vtipný a prostě dokonalý. Se mnou už to byl jen obyčejný život. Už měsíc se v tom plácám a hledám chyby v sobě. Snad mi nebudete moc nadávat.

Nebudeme ti nadávat, není proč. Ale taky není co poradit. Prostě si to musíš prožít a posunout se dál

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#7 21. 1. 2009 23:37

Jiněnka
♥♥♥♥---

Teď to možná ještě nevidíš, ale i tento rozchod je k něčemu dobrý, něco Ti má dát, Ty si z něj máš něco vzít, z čeho budeš čerpat do budoucna. Zní to jako blbost od lidí co jsou mimo realitu a jen si libují v klišé, ale ve skutečnosti to je především pohled mladé ženy, co už taky byla, tam kde jsi teď Ty :-)

To že to přebolí a blablabla asi víš, ale konkrétní návod Ti dá málokdo. Já udělala hodně radikální řez (díky bohu, že jsem měla tu možnost) - odstěhovala jsem se a odjela na pár měsíců pracovat do zahraničí... Sejde z očí... A pak, ta spousta nových starostí, lidí kolem, nová práce, prostředí, jiný životní styl... Člověk nemá nějak čas pitvat se v tom co bylo a jednou večer při usnutí si uvědomí, že si na toho dotyčného vlastně za celý den ani jednou nevzpomněl... A za pár dnů si uvědomí, že už si na něj nevzpomněl skoro tři dny... 
Vymaž kontakty, vymaž z PC fotky (nebo je vypal na CD a to odvez na chatu kde nemáš počítač), vyhoď nebo daruj věci od něj...

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

#8 21. 1. 2009 23:37

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Teď se ti zhroutil svět ,určitě to tak vidíš,....Dej tomu všemu čas.ono to přebolí  uvidíš.... hjarta

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#9 22. 1. 2009 0:02

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Holka smutná ...měsíc se v tom plácáš ? Jejda nebud na sebe tak hr ..za měsíc nejde oželet a odbolet 4 roky naráz , když jsi měla pocit, že máte i budoucnost ..chce to čas ... ted to bolí ..ale bude líp .. jen na sebe nespěchej ..nech to odbolet .. pussa

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#10 22. 1. 2009 8:20

macík*
♥♥♥♥---

Ahoj,proč by ti měl někdo nadávat? To,co prožíváš je úplně normální. Rozumím ti. Loni jsem taky zažila rozchod po 4 letech. V plánu bylo dítě, svatba, rodiče už byly vzájemně seznámený, plánovala se stavba domu, pro děti už byly vymyšlený jména......prostě idyla. Já jsem celý 4 roky poslouchala jak jsem dokonalá, úžasná a nejlepší, jak by mě nidko nikdy nemohl nahradit. No pak se můj milý zalekl (svých vlastních plánů) a já jsem byla vystěhována a nahrazena tak rychle, že jsem se ani nestačila divit. Bolelo to strašně, najednou bylo všechno pryč, všechno po čem jsem toužila, připadala jsem si vyřízená, bez budoucnosti. Plácala jsem se v tom strašně,radši ani nechci na některý věci vzpomínat. To, že jsi smutná, že to bolí je úplně normální, zatím je to strašně krátká doba od toho rozchodu. Ale neutápěj se úplně v tom smutku a neházej všechnu vinu na sebe, uvidíš že časem budeš některý věci vidět trochu jinak a najdeš si v téhle životní zkušenosti i něco pozitivního. Ona to totiž není tragédie, je to zkušenost, sice bolavá, ale poučná, zkus to tak brát  pussa

Není tady

#11 22. 1. 2009 8:57

maagdal
♥♥-----

Před dvěma roky se se mnou taky rozešel partner, se kterým jsem žila 9 let. Přesně po týdnu od podepsání kupní smlouvy na dům, vyřízení hypotéky, v době, kdy mi tvrdil, že už chce mít dítě....finančně na to doplácím ještě teď. Neboj, chyba není v tobě, jen se někteří chlapi prostě zaleknou odpovědnosti. Ten můj si té svobody moc neužil. Chvíli po rozchodu se mě snažil získat zpátky, po půl roce potkal jinou, která s ním po měsíci otěhotněla a teď si udržuje vztah z rozumu kvůli dítěti a lituje, že to tenkrát tak podělal.

Není tady

#12 22. 1. 2009 9:56

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

No, v podstate mu buď vďačná, že sa rozišiel "četsne" a rýchlo. Tú šancu ti naozaj dal - aj ke&´d ju zároveň dal aj sám sebe, samozrejme. Druhá vec je, po ďalších 4 orkoch zrejme skončí tam, odkiaľ etraz utiekol - ale to už nie je tvoja starosť. Ty sa nauč mať rada sama seba, byť šťastná single a trpezlivo si počkať, čo dobrého ti život prinesie.

Má pravdu předsedo !

Není tady

#13 22. 1. 2009 10:21

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Bolí to, bolí to, bolí to.

A ještě nějakou dobu to bolet bude. Podle neověřených statistik může celková rekonvalescence tvého srdce trvat až polovinu doby, po kterou vztah trval. Tedy cca 2 roky. Ale může to být i rychleji. To záleží na míře schopnosti sebeuvědomění, chuti do života, sebelásce a dalších faktorech.
Navíc se to bude postupně měnit. Nějaké vlnky, nahoru a dolů. Ale v podstatě to bude mít zlepšující se charakter.

Ještě pár oblíbených klišé, které ti nepomohou HNED TED (i když jsou obecně platná):
- čas nakonec všechno zahojí (to ti v této chvíli samozřejmě nepomůže a nevím, proč to lidé vůbec zminují)
- láska si k tobě časem najde cestu (obávám se, že to tak rychle nebude - ale strašně rád bych se mýlil)
- tvař se jakoby nic a žij dál (hrej si na cool holku, to ti hooodně "pomůže")

Moje osobní klišé a poznámky (které také nejsou zárukou, že ti nějak pomohou):
- bolí to a bude to bolet jak prase. V prvních 3 měsících to bude intenzivní a bude ti to rvát srdce a možná budeš chtít zvracet nebo se zabít nebo zabít někoho jinýho.
- přežiješ to. Den po dni. Týden po týdnu. Možná deprese. Možná chlast. Možná budeš usínat v desítkách mužských náručí a druhý den ráno je nebudeš chtít vidět. A za pár měsíců to bude trošku lepší. Nebude to skvělý. Ale lepší.
- a jednoho dne otevřeš oči a řekneš si, nejsem zrovna reklama na štěstí, ale mám chut poznat nějakýho fajn chlapa a znovu se radovat s někým společně. A vlastně nemusí to být hned, umím být v pohodě sama.

Jelikož jsem myšlenkově vyčerpán - je lepší se podívat na můj blog, kde je toho mnohem více. Fáze rozchodu, fáze vyrovnávání se s tím apod.
Např:
Pravidla pro ty, co dostali kopačky
http://nicolas007.blog.cz/0812/pravidla … li-kopacky
Nebo
http://nicolas007.blog.cz/0812/jak-dlou … zamilujete

Není tady

#14 22. 1. 2009 10:37

Mirad
♥------

Slavek17 napsal(a):

Nebudeme, taky nás to potkalo...
Nebuď smutná.
Rozvod bolí víc.
Kdybych si mohl život prožít znovu, dal bych přednost několika rozchodům, než svatbě s mojí první láskou.

Nemyslím si, že rozvod nutně bolí více. Je to o tom v jaké pozici se člověk nachází, co zrovna cítí co prožívá a především na tom jestli jsi ten kdo to chce nebo na koho to spadlo z jasného nebe...
Já osobně jsem rozvedený i rozejitý a rozchod určitě bolel daleko více....

Není tady

#15 22. 1. 2009 10:38

majkafa
Host

Těch "statistik" jsem se děsila. Byli jsme spolu 21 let, jsou to tři a půl roku, už je to dobrý. Bolelo to od zjištění nevěry (odešel za 5 měsíců) dva a třičtvrtě roku.
Ale je to vše individuální. Každý máme svou cestu. Nejde to nijakovsky uspěchat.
Smutnaholka, držím palečky, ať to co nejdříve přebolí.

Upravil(a) majkafa (22. 1. 2009 10:49)

#16 22. 1. 2009 11:19

Chucky.x
♥♥-----

Mě nejvíce pomohlo se zaměstnat a mluvi t mluvit....   S kamarádkama jsem to rozebírala snad 100x... a¨vždy se mi tak trochu ulevilo...  Začala jsem chodit do fitka (ikdyž mi to dalo hodně přemlouvání)  - sport je vůbec výborná věc...  (já začala se snowboardem) vrhla jsem se na seminárky a skripta, v práci dodělávala všelijaké resty...   Já po rozchodu neměla kde bydlet... takže tahle starost mi zaměstnala mozek snad nejvíc...  Ty 3 měsíce jsou prostě období, které se musí umět přežít...   A když tak o tom přemýšlím.. tak nebýt toho snowboardu.. nepoznala ych svého nynějšího přítele...  vissla

Myslím na budoucnost, neboť v ní chci strávit zbytek svého života....

Není tady

#17 22. 1. 2009 11:38

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Kočko, já ti tak rozumím. U bývalého to bylo taky ze dne na den. Ještě před měsícem plány atd a pak rána z čistého nebe. Bolí to, vím, jak se cítíš. Naprosto. Hlavně se nesnaž hledat důvod proč. Stejně jej nenajdeš. Nejtěžší je právě příjmout věci tak jak jsou, jak přišly. Také se s tím teď potýkám. Člověk si stále vyčítá, co mohl udělat lépe, kde je chyba atd. Je to jen plýtvání energie. Bohužel tato bolestná fáze nejde přeskočit, každý si jí musí projít. Stále se snažím uvěřit tomu, že i to bolestné co tě potká je určitě k něčemu dobré. Jde to pomalu, krůček po krůčku, někdy tě to zase tlačí silou zpět. Jako houpačka to bude ještě dlouho.
Držím ti palce.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#18 22. 1. 2009 11:44

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Těch "statistik" jsem se děsila. Byli jsme spolu 21 let, jsou to tři a půl roku, už je to dobrý. Bolelo to od zjištění nevěry (odešel za 5 měsíců).

Vím ,že každej rozchod bolí!!
Neumím si ,ale  představit,po takové době.Vím ,že se lidi rozchází třeba po 30ti letech ,,Je to hrozný!!
Doufám ,že se snad do takové situace nedostanu..akort nevěra..asi bych je zabila oba...jseš dobrá ,žes to ustála.. tummenupp

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#19 22. 1. 2009 12:17

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

A není to, co bolí, jen zraněné ego?

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#20 22. 1. 2009 12:18

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Kaliku, ale no tak. Každý snad nemusí být egosita, když je smutný z rozchodu i když každý jej máme, to ego.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#21 22. 1. 2009 12:29

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

KALIK napsal(a):

Proč ne. To zní rozumně.
V tom případě sem hoď malou stať o tom, jak to zraněné ego léčit.

Není tady

#22 22. 1. 2009 12:33

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Nemusí ... ono spíš bolí ten pocit, že už není budoucnost, žádný plány , těšení se žádný souznění ..to přece není jen o egu ...

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#23 22. 1. 2009 12:48

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

V podstatě bolí to, že jsme odejiti, že s náma už není počítáno, že už nejsem jediní, ti správní, ti úžasní, ti dokonalí.

Nico, žádné pojednání tom psát nemíním, jen mě to tak trklo big_smile Ale můžeš zkusit něco o tom napsat na svůj blog smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#24 22. 1. 2009 13:10

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

..já o egu zatím psát neumím. BI
Trochu ten princip chápu, ale nejsem v tom moc kovanej.

Rozumím trochu tomu, že ego se zlobí a je naštvané a prožívá bolest.
Ale nevím, odkud se ego bere, jak vzniká, proč ho máme apod.
A taky nevím, jaké fungují principy léčení, krmení, vyhladovění, potlačení či smíření se se svým egem.

Není tady

#25 22. 1. 2009 13:13

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

KALIK napsal(a):

Kaliku, asi trochu taky, ale holky to zase s tím egem nemají tak jednoznačné. Spíš se jí zhroutil svět, protože měla něco naplánované, byla na to připravená, těšila se na to a najednou bum, všechno je během okamžiku pryč a ona je v šoku.

Někdo to tady hezky formuloval - .....................pak se můj milý zalekl svých vlastních plánů

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí