Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 1. 2. 2006 7:58

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Holky ahojky na novém babinetu,

to Klára8: To je neuvěřitelný s tím cucflekem... Co je vede k něčemu takovýmu?...ten můj zase jednou nastražil takovou past. Jen tak pro pobavení jsem mu řekla (nevěda ještě, jak moc žárlí), že mě obletuje jeden řezník. Mimochodem jsem jeho číslo měla v mobilu a spíš jsem si z chlapa dělala srandu....najednou od řezníka přijde SMSka, jestli nejdu na kafčo. Napsala jsem, že nejdu. Dám odeslat a ...koukám jako blázen, na jaký číslo to jde (při vyhledávání v seznamu jsem viděla jen jména, při odesílání i čísla)...bylo to číslo mého muže....on mi vlezl do mobilu a pak mě zkoušel sbalit jako řezník....neuvěřitelný....ale zase dneska je to dobrá historka k zasmání, dávám jí často k dobru....a lidi se chlámou. Tehdy to ovšem byl nářez.

Aevo: Jestli jsi řekla, že se chceš rozvést, myslím, žes to měla promyšlené. Nebo chceš žít s chlapem, který si ti de facto stěžuje, že si to pos...i u milenky....přece se nenechᚠtakhle ponižovat?...Práci si myslím najdeš. a i kdyby ne, tak já si pořád myslím, že horší než s ním mít život nebudeš. Mně fakt pomohlo, že jsem si psala deník v době naší nejhorší krize. Když jsem se odstěhovala, tak jsem taky tak 3-4 měsíce pochybovala, dělala jsem si o muži lepší obrázek, iluzi. Stačilo mi vytáhnout deník, abych vystřízlivěla a vzpomněla si i na to zlé...a řekla si, že tohle opravdu znova zažívat nechci...hodně sil a napiš zase.

Rino: Ten tvůj se za malou a za to, že ti bude líp s ním, když jsi na MD, jen skrývá. Vyhovuje mu mít hotel u tebe a bavit se s milenkou. Nejspíš tě jen zneužívá...(asi jako ten můj, je to blbej pocit přiznat si to, ale u mě to asi tak bylo, byla jsem taková služka, poslušnej pejsek..) Muže můžeš pochopit, to ano, ale neomlouvej ho. Je takový, jaký je. Ano. Ale chceš ty s takovým chlapem být? Dá ti pro život to, co potřebuješ? Chceš snášet, jak se chová, a před okolím být za krávu, která manžela skoro tyranizuje? (A to jen proto, že on barvu nepřizná a ty navenek nedokážeš dělat, že tě nic nežere. Budeš na něj občas i hnusná ve společnosti a lidi se budou divit, jak to s tebou vydrží....aspoň mě tohle manžel často říkal, asi abych si uvědomila, co jsem vlastně za nicku a jestli odejdu od něj, tak už nemám v životě šanci...pche...) A jestli řekneš to slovo Rozvod, tak buď o tom přesvědčená a nepoužívej to jen jako zbraň, abys manžela "předělala". On se nezmění, jen až zase ten rozvod "stáhneš", tak tvoje slovo bude pro něj vážit zase o nějaký to kilo míň...a on bude mít zase navrch...Zkus popřemýšlet - co ztratíš x co získáš. Vymysli, jak bys skutečně žila bez něj (jestli by ti dávala alimenty a kolik, jak by to fungovalo u tvojí matky, mohla bys bydlet u ní, je to tak?a taky jak byste se dohodli o dceři...)...a já jestli bych si to uměla jen trochu, i maličko jen,  představit, tak já bych upalovala pryč, až by se za mnou prášilo....
PS: Já když odcházela, tak jsem měla jasno, že s Ním žít nechci. Dávala jsem šanci tomu, kdyby přišel a řekl mi konkrétně, co na svém životě změnil (našel si práci hlavně a začal platit dluhy a dávat na domácnost), tak bych se asi ještě vrátila. Zkusila bych nám tu šanci dát. Ale on přišel s tím, jakou si koupil bezva formulku na dálkový ovládání :-))) Směju se tomu ještě dneska, jako malej kluk....ale je fakt, že mě to nepřekvapilo, že jsem to ani nečekala, že by měl práci atd. atd....že jsem při tom odchodu byla prostě smířená s tím, že budu žít bez něj...

Není tady

 

#2 1. 2. 2006 13:55

rina
Host

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Evo36,
díky, díky, já to uvnitř vidím stejně, jen jde o to, dostat to ze mně ven. Prostě se jen bojím té konfrontace.
Ale: pravda je, že momentálně jsem docela klidná, když se tak dívám za sebe, jaký byl se stavu"normálu" a tak...Uvědomila jsem si, že s TAKOVÝM člověkem bych zbytek života strávit nechtěla. takže jsem si dala krátkodobý cíl-vyčkat až nám s malou pořídí auto (je mi jedno, že je to z mé strany zištné, s autem to bude pro mne a malou po rozvodu lepší a on si stejně kupuje svůj morální kredit-takže fifty fifty).
No a pak se plynule bez žádných křečí chci v klidu odstěhovat. Představa je to hezká, že.S máti jsem již domluvená, to by nebyl problém.
Jen se modlím, a je to co nejdříve, nebo jeho "paralelní aktivity mi pranic (přes to všechno) nedělají dobře a obávám se, že vybuchnu a tím pádem se poněkud pokazí způsob rozchodu. Ale co už, jestli to tak má být, a!
Pravdou je, že jsem si jista, že to nedokážu snášet měsíce, natož roky, vidím to (za těchto "demokratických" podmínek) možná na týdny.
Moc mně bolí skutečnost, že přicházím o rodinu, Rodina je pro mně meta lidského snažení. No, ale nejsem první ani poslední a taky je pravda, že ještě neumíráme. 'Clověk když je stále uvnitř, nemůže vidět věci z venku-je to stejné jek s tou poloprázdnou/poloplnou lahví.
Držte mi palce a díky , moc mi pomáháte.

 

#3 2. 2. 2006 12:17

Klara8
Host

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Evo,
tak jsem konečně přečetla Tvé zpovědi. Opravdu pozoruhodná podoba s mým bývalým choem. Velké naivní dítě, kterého je mi nakonec líto. To myslím bez ironie. Musel být hodně zoufalý a nešastný. On to v dětství měl dost těžké a navíc zřejmě podědil z obou svých rodičů ty horší geny. Po matce alkoholismus a po otci nezkrotnou chorobnou žárlivost. Potřeboval by psychiatra, ale bohužel ho o tom nikdo nepřesvědčí.  Je mi ho fakt líto a je mi za něj trapně před synem. Ani pořádnou práci nemá, je věčně bez peněz.  No a hlavně se strašně bojím, aby i syn nenesl genetickou zátěž.  Jestli se to taky nějak zvrtne, tak si ještě užiju své.
Evo, jak jsi na tom teď ? Jseš předpokládám již rozvedená?  Jak je starý Tvůj syn? A má k tátovi dobrý vztah?
Můj syn má 18.

Já Ti řeknu upřímně, že si na něj téměř nevzpomenu. Až mě to zaráží. Ale občas se mi objeví ve snu. Mám takové sny, že se nějakou lstí dostal k nám domů, že se tam opil, usadil se v křesle a že ho nemohu dostat  několik dní pryč. On se mi škodolibě směje a já jsem úplně bezmocná.  V podstatě je to takový sen, který shrnuje poslední roky mého manželství.


Rino,
držím Ti moc palce,  svůj první příspěvek jsi nazvala něco jako že jsi všechno pokazila Ty, a uběhlo asi 14 dní a už se na věc dívᚠi z jiného pohledu a nefňukᚠa hledᚠřešení.  Já myslím, že Tvého muže vyvede z míry, že mᚠvlastní názor a že si za ním budeš pevně stát a že ho budeš chtít brzo realizovat. Zatím se choval tak, že Tobě předkládal hotová řešení a teď mu předložíš Ty svá.  Není  na to není zvyklý a možná bude kolem sebe kopat. Jde o to si to řádně uvážit , promyslet a potom trvat na svém rozhodnutí.
Uvidíme, jestli se projeví jako charakter, který uzná, že mᚠtaké právo na rozhodnutí o svém životě nebo jestli skutečnost, že přijde o domácí servis bude pro něj určující.
Mám občas problém najít Tvůj příspěvek, abych se dozvěděla, jak to pokračuje. Přeji Ti chladnou hlavu a hodně síly.

 

#4 2. 2. 2006 13:02

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Rino: To s tím autem není vůbec nemorální. Jen si vzpomeň, jak moc je morální on....držím palce, a to zvládneš vydržet. Já si vždycky říkala v těch vypjatých chvílích, jaký mám cíl, to mě udrželo trochu na uzdě...

Klárko: mně je teď opravdu dobře:-) Konečně dýchám. Žiju už od loňského června sama se synem v domě s mými rodiči, každý má své soukromí a když je potřeba pomoct, tak to k sobě nemáme vzájemně daleko, což je fajn. Synovi je 11 let, jeho otec trval na střídavé péči, takže se opravdu po týdnu střídáme, protože to bylo i synovo přání. Sice jsem se bála, jak to manžel zvládne, protože skutečně s výchovou a s takovým tím lítáním kolem dítěte měl zkušenost nulovou (jak by taky mohl mít, když se vracíval v dobách svého podnikání nejdřív kolem 20 hod. a v posledním roce až tak kolem půlnoci a soboty a neděle trávil tzv. v práci?)...taky jsem měla vztek, že najednou má takový "zájem", byla jsem naštvaná, že se přetvařuje....ocela mě to nervovalo, nechávat kluka u táty, o kterém si myslím, že je líný sobec, neschopný se o dítě starat....ale pak jsem si uvědomila, že existujou telefony a já a manžel nebydlíme daleko od sebe, dítě autobusem v pohodě cestovat umí (je to asi 20 minut), takže kdyby se něco dělo, tak se to přeci vyřeší. Stejně synovi každý den navečer volám, jen tak si říct, co se dělo přes den a taky trochu to je samozřejmě kontrola (mᚠúkoly atd.)...Ale zatím to takhle vyhovuje, hlavně že dítěti se to líbí, když už ten rozvod musí být...S tátou vycházejí dobře, což si jako máma jen můžu přát, aby vydrželo. Konečně se o něj začal zajímat a starat. Nevím, nakolik se na tom podepisuje nová partnerka kdysi mého muže, ale to neřeším. Znám ji trošku blíž a přijde mi jako celkem hodná ženská (i když se právě teď na mateřské přiživuje jako go-go tanečnice, což mi není moc košer), umí uvařit, vyprat, spravit prádlo....a mého muže obdivuje. Otec jejího dítěte, teď 3 letého, jí totiž občas i propleskl, jinak byl podobný mému muži, ale ten se teď dělá svatým, takže ona ještě neví, s kým má tu čest. A třeba ani nezjistí, třeba si budou vyhovovat. U nás byl ten problém, že jsme se brali mladí, oba s gymplem, já si časem dodělala státnice ze dvou jazyků, řidičák, koukala jsem v telce na Filmový klub anebo četla třeba Sofiinu volbu atp., zatímco můj muž koukal na padesátýosmý díl Ramba a přečetl maximálně časopis Ring:-), začala jsem se zabývat myšlenkami na vejšku, on se moc divil, nač by mi to bylo, on nic takového nechtěl...chtěla jsem do kina, on se divil "Proč? Bude to za chvíli v televizi." ...já si našla práci spíš mezi managementem (ne každý tam je na úrovni, ale najdou se tací, což ale i mezi dělníky), on spíš než podnikal, tak sprostě šmelil a pak navíc začal vybírat ty tržby z herních automatů, z diskoték (takže známosti jako vyhazovači, striptérky, dokonce i jedna, co dělala lesbishow v Peříčku na Nově...samý výkvět prostě)......byli jsme časem každý někde jinde....třeba ho ta jeho nynější nikdy nepřeroste. Dneska je vyučená švadlena, cizí jazyk neumí žádný, řídit auto neumí, dělá tu go-go, s počítačem umí možná základy, takže můj muž (dělá v IT, řídí auto, anglicky se lámaně domluví) je zatím vysoko nad ní, je to Bůh...a to mu vyhovuje...a ona má šanci ho obdivovat...může jim to fungovat, proč ne. Ale žárlivý je pořád, představ si, že on ji na to tancování vozí a naše dítě nechává na krku babičce nebo případně matce té jeho nové. A to ona odvoz zajištěný má, ale on jede s ní a celou noc tam pak na ní asi kouká, protože se spolu vracejí nad ránem. Druhý den pak celý chrápe....no, hlídá ji, ale jí to nejspíš nedochází...mě jen žralo, že tomu hlídání dává přednost před dítětem, který tak moc chtěl mít ve střídavý péči. (Babička je OK, nic proti ní, ale proč otec odjíždí pryč, když to není nutný, namísto toho, aby tedy o dítě pečoval, když to chtěl, to mi jasný není....je to vůl...už mě to nežere, protože jeho nezměním. Nedošlo mu, že si to pos..al se mnou. On si to nejspíš chce pos..at i s tím dítětem....jednou jsem se mu to pokusila vysvětlit, ale byla z toho jen hádka, takže už se nepokouším. Dítě si to bude muset nějak přebrat a není hloupé....sice jsem podle mého muže vše zavinila já, rozvrátila rodinu a připravila dítě o otce, ale on to byl, kdo nechodil domů, nic neplatil, s ničím nepomohl, jen sliboval, on to byl, kdo hned bydlel s novou ženskou a kdo si ji taky skoro hned nastěhoval domů. Byl to on, kdo to tak nesmyslně ekonomicky vysvětlil dítěti....je to blb a blbem zůstane. Jeho škoda, IQ má naprosto v pořádku, spíš bych řekla vyšší, ale jemu tak hrozně chybí EQ....

Není tady

 

#5 2. 2. 2006 13:50

Klara8
Host

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Evo,  je dobře, že se synem zatím vychází. Každý má své rodiče rád (tedy myslím normální lidi) a je velmi zatěžující, když s nimi nemůže mít dobrý vztah. V 11 je ještě malý nato, aby si udělal vlastní názor. Ale vnímá, pozoruje a hodnotí. Možná už mu dnes připadá divné, že je táta pryč i když by nemusel. Počkej v 15, udělá si vlastní názor a jestli je tátův vztah k němu falešný, prokoukne to. Alespoň u nás to tak bylo.  A je fakt možné, že Tvůj BM s tou gogo tanečnicí bude šastný. (prosím Tě , co to přesně je, já jsem v tomto směru zaostalá -  to je u tyče nebo co?). Ona si zásadně polepšila, už ji nikdo nepropleskává, jezdí ve slušném autě, dostává jistě  drahé dárky - (to známe, že) a jak píšeš, zřejmě ho v rozhledu a vzdělání nikdy nedožene.  Takže ho může zcela upřímně obdivovat, což zase jeho může změnit k lepšímu, možná si trochu poléčí svoje mindráky a bude to klapat.  To by přesně potřeboval můj ex, ale bohužel, žádná gogo na obzoru.  A co u Tebe, je nějaký "léčitel" v dohledu ? Ale Ty vlastně žádného léčitele nepotřebuješ, to jsem zvorala. Ty potřebuješ normálního fajn chlapa, který Ti bude přát úspěch a který unese to, že vedle sebe má schopnou ženskou, který si toho bude považovat a ne tě za to dusit.

 

#6 2. 2. 2006 15:14

aeva1
Host

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Evo,
jsem normální srab. Moje odhodlání opustit ho je zase pryč. Včera jsem rozdělila dům, tak, abych ho viděla co nejméně, i když chodí domů stejně po 19 hod a pak zírá do počítače nebo jde pryč. A taky nechci opustit firmu, na které jsme společně 15 let makali a velkoryse to hodit k nohám té "nové".  On mi nic jakoby nedělá, nemluví, nechce se rozvádět a jediné co "žádá" je, abych to vzala jak to je , žila "svůj život" a nic neřešila, nedělá problémy ani s penězi ani nevyžaduje žádné služby, jako vaření, praní atak. Ale to je mi jedno stejně to dělám. Takže žijeme jako bratr a sestra bez jakéhokoliv dotyku nebo zájmu. Řekl mi, že už je velký a bude si dělat co chce a chodit kam chce..... Připadám si spíš jako jeho matka.
Moje obrovská ješitnost mi prostě nedovolí pochopit, že už mě prostě nemiluje, ale že chce zůstat. A tak se v tom tak donekonečna babrám. Asi se zkusím nějak uklidnit, dělat svoje koníčky a počkám, až se bude chtít rozvést on. Myslíš si, že jsem blázen ? Přitom mám pocit, kdybych se fakt trochu uklidnila a nedělala ty scény, které  dělám, tak by to bylo všechno jednodušší. Ale šance, že bychom ještě žili spolu a ne vedle sebe je asi nulová. Asi určitě. Dnes jsem volala té jeho přítelkyni a ona je docela "tvrďák", říkala, že ona nic neřeší, vyhovuje jí to, tak jak to je a není její problém, že on chce být s ní. Ani se jí nedivím, příjemný sex, zaplacené dovolené od milence, a jiné a jiné věci. No bohužel má pravdu. Sice doufala, že se rozvedeme a i tak se s tím asi dá žít.
Tak teď jenom potřebuju dobré prášky na nervy - já, která jím tak maximálně celaskon.

 

#7 2. 2. 2006 16:15

Klara8
Host

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Aevo1 nešil. Já jsem úplně stejná, když jde o mě, také bych nejraději vše vyřešila nejlépe ještě dnes. Ale je to naprostý nesmysl. I když se rozhodneš už dnes, stejně Vás budou rozvádět nejméně půl roku, spíše rok než se vyřeší majetkové poměry - pokud je v tom firma, půjde to ještě pomaleji. Jen od podání žádosti o rozvod k prvnímu stání to trvá třeba tři měsíce - podle zaneprázdněnosti soudu.
Ty se potřebuješ především uklidnit a podívat se na to s odstupem. To však není možné, pokud je Ti zle a plácᚠse v tom. A nic jiného než trochu času Ti nepomůže. Hlavně, že Tě nedusí. Láska a důvěra jsou možná v p..., ale život nekončí. A je lépe si vše promyslet než dělat unáhlené závěry. Vidíš sama, že se včera rozhodneš tak a potom zase řekneš, že seš srab a vezmeš to zpět. Dej si oddechový čas. Zakaž si dělat závěry. Já vím, je to šílené, mě bylo při tom špatně od žaludku, třásla se mi kolena, bulela jsem a propadala vzteku atd. Nevím, proč nás ta nevěra vlastně tak postihuje, zřejmě je to nějaká pudová záležitost. Ale jak říkám, měj se ráda, dej si nohy na stůl a neřeš !  Alespoň pár týdnů nebo lépe měsíců. Držím palce.

 

#8 2. 2. 2006 20:44

rina
Host

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Klaro, Evo,
děkuju za pozornost:-)
U nás to pokračuje tak, že včera večer byl manžel při výměně názorů docela zareženej a bylo vidět, že na koni jsem byla já.Ale ráno už byl zase ten starý suvedén, ohleduplný a slušný k zájmům rodiny , který si hodlá zřejmě dál dělat co chce, nehledě na moje požadavky (že nejsem ochotna žít v trojúhelníku). Pravda je, že mě to mrzí ale na druhé straně jsem si nedělala žádné iluze, že to fakt napraví.Sice blekotal něco o tom, že to není tak jednoduché, jak si myslím. (a proč by nebylo?, nechápu)Že mu to není jedno,  a tak dále, KONKRÉTNĚ však neřekl nic... Jo, dělal se ze mně akorát srandu že mu dělám "šmírink". Ale jak to je doopravdy víme jen my dva, že.

Možná před týdnem by to bylo se mnou horší, ale tak nějak od něj nečekám zázrak, spíš si myslím, že to takhle bude "koulet" až do doby, kdy opět zasáhnu.Jsem si jistá, že zasáhnu-nejsem fak ten typ co se v tom plácá roky(DOUFÁM!!!).Jak tady někdo napsal, asi je to pudová záležitost-taky jsem ten typ, co to chce řešit teď hned. Strašně se toho okamžiku obávám, ale nějak se smiřuju s osudem. Občas mne napadlne že přeci manželství stojí za boj a tak, že se na něm musí makat, ale myslím, že pro nás dva to nějak končí.Je mi z toho hrozně úzko, že jsem zase na vše sama, ale vlastně když si to tak spočítám, horší už to nebude.

Jediné čeho se obávám je, abych si zachovala důstojnost-pravda je, že mám strašné nutkání objevovat důkazy jeho nevěry i když vím, že mě to pak sebere. Pak se neudržím, vyčtu mu to- vím, že je to nízké (navíc on by to nedělal, je vždycky "nad věcí", zachovává rozvahu a klid, což mne strašně dráždí) No a je jasný, že je to pak jen živná půda k hádkám, kde já jsem ten blbec.Ale ovládnout se je tak těžké, taky musím uznat, že i mé ego dostalo zásah:-(

PFUJ, a už je to pryč! Čárymáry kuk, a je mi to fuk!

 

#9 3. 2. 2006 9:31

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Klára8: Taky jsem ráda, že se synem v podstatě vycházejí. A jak říkáš, jestli to je falešné, tak to syn taky jednou zjistí....No a u mě takový jeden...na obzoru je, ale nevím ještě, jak se to vyvine. Má všechno, co bych ráda, není z těch, který by mě dusil, v životě už dosáhl svého postavení, má svoje sebevědomí, není lakomec, sobec, sliby plní, je na něj spoleh....vídám se s ním od té doby, co jsem pryč od manžela....má to jen jednu "vadu" (nevím, jestli to je vada:-) - je  o dost starší, i když na duchu to vidět není. Jeho otec ještě žije a je duševně i fyzicky dost fit, ale přeci jen si říkám, že než si s někým začnu vážně a přivedu ho domů, tak si musím být jistá, že to je ten pravý...přece jen mám dítě, takže nového partnera povedu i dítěti (i když ne teda místo otce, to ne, ale ráda bych, abychom spolu vycházeli)....

Aeva: Nic si z toho nedělej, to odhodlání nakonec přijde. Já si psala deník a opravdu mi dost pomohl, uvědomovala jsem si víc a víc, co chci. Ale nebylo to ze dne na den, taky jsem si někdy v sobě jeden den řekla, že už takhle dál ne, a druhý den bylo to odhodlání pryč....ale časem se to fakt vykrystalizovalo....myslím, že i ten psycholog mi tenkrát pomohl. Najednou jsem se začala dívát na svůj život taky trochu z jiného úhlu, než jen z toho, co mi nastavoval manžel....začala jsem si víc věřit a přestávala jsem o sobě pochybovat...taky k tomu dojdeš, určitě.

Rina: Ano, manželství (a vztah vůbec) za boj stojí. Ale jen, když víš, oč bojuješ. Nevěra zabolí, ale když víš, že ten tvůj "jen" ulítl, že jinak je to hodný, spolehlivý chlap, co tebe a dítě má rád, podporuje tě, nedusí tě, nechá ti prostor, aby ses taky mohla realizovat mimo domácnost, máte k sobě vzájemně úctu....tak pak to za ten boj stojí....ale ten tvůj chlap je přeci jen trochu jiný,není? ... No, záleží na tobě, jestli bojovat chceš, jen ty víš, co je pro tebe důležité...a pozor - v takových bojích nemůže být nikdo na koni. Držím ti palce. Pa.

Není tady

 

#10 3. 2. 2006 9:46

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Klara8: :-) Jo, zapomněla jsem - ta go-go tanečnice, to je ta, co tančí u tyče v baru, odhadlas to přesně...trochu pajzlovitý prostředí, ale co měla vyučená švadlena na mateřský, který druh přidá tak maximálně pár facek namísto pár korun, dělat?...na jednu stranu ji i chápu...

Není tady

 

#11 5. 2. 2006 0:16

Sára
Host

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Inu aspoň něco dělá a přispěje do kasičky. Já to dělám taky a nic špatného na tom nevidím. Většina z vás se na mateřské nechá živit, že? :-)

 

#12 5. 2. 2006 7:54

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 2655

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Holky, když to tady čtu, mám pocit, že normální a solidní chlapi vymřelia zbyli jen duševní chudáci hnaní libidem.


Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

 

#13 5. 2. 2006 13:54

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

To Sára: ...tak tedy nevím kdo se nechává živit (můj muž mi přidal,až když jsem mateřskou skutečně vydala za jídlo pro všechny a za inkaso, peníze mi došly tak týden před novou výplatou mateřské a často jsem přemýšlela, jestli koupím čaj, nebo šávu, protože na oboje jsem neměla....tehdy jsem měla mateřskou asi 1500 a můj muž vydělával vysoko nad standard. Měl tehdy 9000....ale nějak nepovažoval za svoji povinnost mi přispívat pravidelnou a dostatečnou částkou, takže já si taky přivydělávala (když on mě a naše dítě živit nehodlal)....ovšem dělala jsem angličtinu - překlady a výuku....ale každý dělá, co umí a nač má žaludek, že? :-)

Irenka 21: Ale nejsou všichni stejní...aspoň doufám:-) Asi jako holky - někdo dělá go-go, někdo dělá překlady, někdo uklízí.....

Není tady

 

#14 7. 2. 2006 11:32

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Klara8: Můj ex se bude tvářit, jako že to všechno věděl...on je to totiž kolega z práce. Starší je o dost, ale zatím vše klape (i sex:-) o budoucnosti jen přemýšlím, domů ho nevodím. Všechno má svůj čas.....můj muž nás delší dobu podezříval, že spolu spíme....Spíme, ale až od té doby, co se ke mně manžel nepřiblížil tak po dva měsíce na vzdálenost kratší než 1 metr....Ten můj "šikulka" na to přišel tak, že kolega jednou dovezl jablka, kterých měl za zahradě až moc (a kolegyni je dovezl taky), ....no tak to je jasný, že za jablka s ním spát musím, to uznej sama:-)....Asi za 3 neděle měl narozeniny a s kolegyní jsme se dohodly na malém dárku. Šla jsem ho koupit já, protože ona odjíždí z práce až s ředitelem kolem 18-19 hod....dárek jsem nechala na stolku (já blbec, ale nenapadlo mě, že je to tak závadný počin)...no a manžel, když jsem se večer k němu v posteli tulila, tak mi řekl "Ahá, tak strejc ti vozí jabka, ty mu kupuješ dárečky a já s tebou mám jako spát, jooooo?"....(strejc=kolega) no zabila bych ho ....je to normální pako a v podstatě mě celou svou osobností, žárlivostí, malostí, snahou vlastnit mě a takovými kecy odehnal od něj a vehnal do náruče jinému...která ženská se nechá pořád urážet, že? To raději být sama. A navíc, když chlap nechodí domů, nepodílí se na domácnosti (ani financemi, ani svou prací), nejeví zájem o manželku....tak proč si nezařídit život po svém a neopustit ho?.....Ten tvůj je taky asi nenormální - říkat tohle synovi....naštěstí ho už syn prokoukl...Proč si jen ti chlapi takhle kazí vztahy a svůj život? No...jejich problém.

Rina manžela vyhodila k milence. Pořád by ho brala zpátky, ale chce, aby si udělal jasno, jestli ona, nebo milenka. Dělá dobře, proč si zbytečně prodlužovat trápení?

Není tady

 

#15 7. 2. 2006 15:41

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

:-) vetchého starce :-) Ono ten můj vztah je hodně o tom, že tenhle chlap mi umí dát opravdu lásku. Víš - to, že můžu jít klidně s přáteli na bowling a on se nezlobí, to, že mi slíbí třeba něco dovézt a udělá to. Nebo třeba jen to, že uklidí nádobí po jídle v okamžiku, kdy já si odskočila...že vyslechne moje názory a neříká "To jsou blbosti, život po životě neexistuje" (třeba)...že se nesměje neštěstí druhých, že vidím, že dobře vychází se svou dcerou (má dítě stejně staré s mým), občas mi o dceři něco řekne, co někde plácla za takové to dětsky dospělé moudro a tak...a já vidím, že ji má opravdu rád......nebo nesoudí lidi podle toho, kolik zrovna mají na kontě a jaké mají auto....nevadí mu, že se chci dál vzdělávat, dokonce mi pomáhá.......u mého muže byly jenom řeči, jak mě a dítě miluje, ale stéblo doma nepřeložil křížem a navíc opravdu hodně žárlil (podle mě, když někdo z 95% nemůže přijít domů včas hlídat dítě, aby manželka mohla jít cvičit, tak to není náhoda, je to schválnost, aby ta ženská nikam nešla)...to, že mi nedával peníze na domácnost, to je další kapitola....sám si koupil nové autorádio za 3000 a mně za měsíc potom vyčetl, že dítěti kupuju o 100 dražší bačkory (protože se mu víc líbily)...na ty bačkory mi nedal ani korunu a staré autorádio mu hrálo bez chyby, jen nebylo na CD, což pánovi vadilo....navrhovala jsem i, že já přidám na domácnost jemu, jestli myslí, že rozhazuju. Ale kdepak - to hned bylo, že on to přeci tak nemyslí a že to přeci nejde a o tom to není a to je něco jiného :-) kecy, kecy, výmluvy.....navíc byl schopen podvést i starého člověka. Já nejsem žádný výkvět ctností, ale když manžel ukončil nájem svého krámku se starým pánem se slovy "Když mi odpustíte 3 měsíční výpovědní dobu, tak Vám do měsíce zaplatím dlužných 60 tisíc, ale když ne, tak mi ten dluh ještě naroste a to bych to pak stěží zaplatil." a starý pán tedy podepíše dohodu a on uplyne měsíc, dva, tři , půl roku, rok a pán peníze ještě neviděl (ani korunu) a to přitom manžel ty peníze měl, když mu to tvrdil.....je mi z něj zle a mám pocit, že obelhal člověka vychovaného ještě první republikou, kdy slovo muže něco platilo.....Ano, dneska si o mém muži myslím, že je nečestný, schopný kdejaké podlosti a lži, cynický, duševní mrzák, nevěřím mu ani pozdravení....

Díky za přání. Já myslím, že hezký život vydrží nám oběma už do konce. Teď, když už víme, kdo jsme, jakou máme cenu, že umíme žít samy, teď to už půjde:-)

Není tady

 

#16 8. 2. 2006 8:18

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Klárko,  moudrý?smile To asi není nikdo od přirozena. A taky myslím, že k tomu snad nejde nikdy dospět, jen se co nejvíc můžeme přiblížit. Je to tedy pořádná "makačka"...To je fajn, že mᚠteď hezký život, příjemná změna k lepšímu mít po boku opravdu Muže....

To s tím starým pánem, to není jediný jeho kousek....taky mě třeba dostalo, když jsem zjistila, že mojí mámě vůbec nic neplatí za to, že mu zpracovávala účetnictví....mně se doma do očí vždycky tvářil, že jí dává takové 2-3 tisíce měsíčně....a já mu to celý ty roky žrala, než jsem si to s mámou dokázala vyjasnit. A ještě jsem se styděla, že je taková, že si bere peníze, když je to "v rodině"...a proto jsem mlčela, když on jí v klidu nafakturoval nějakou opravu PC, kterou jí dělal......(popravdě řečeno - on jí ty 2-3 tisíce dával, ale jen první rok a celých těch dalších 5 let už ani kačku).....nebo když jsem mu žrala, že splácí dluh jeho mamince za auto, jak jsme se dohodli (tj. 1000 měsíčně já a on k tomu další 2000). Z jeho máti pak vypadlo, že jí to dával jen první rok, no a ten druhý, že jí dal asi dvakrát tisícovku...(a já myslela, že dluh máme skoro splacený a přitom jsem platila jen já....)...hlavně že pr... si vozil on a mě s dítětem nechával jezdit sociálkou. Když už auto bylo doma a já někam chtěla jet, najednou si vzpomněl, že ho nutně potřebuje.......fakt nechápu, jak jsem mu mohla tak podléhat a tak věřit a neověřovat si, jestli nekecá...dělá se mi z něj zle....někdy si říkám, že je hrozný, jak mě poznamenal, je pro mě teď těžký uvěřit nějakýmu chlapovi....rozum to bere, ale ty zkušenosti, co na mě občas mluví někde ze zadu z hlavy......

Není tady

 

#17 9. 2. 2006 15:42

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Pro Aevu, Rinu, Kláru8

Hmm...do Francie, tak si to hezky užijte! Já jinak myslím, že orientovat se v životě se všichni teprve během toho života učíme..navíc nevědomky přejímáme modely svých nedokonalých rodičů a často se nám to, v čem žijeme, zdá normální...ani nás nenapadne, že by to mohlo být jinak....taky jsem do manžela dlouho "neviděla", celých 12 let...pak mi došlo, že i já jsem značně nedokonalým prototypem matky, která si téměř nechá s...na hlavu a můj manžel...další nedokonalý prototyp otce - pro naše dítě jsem takové vzory nechtěla. Když s mužem nebyla řeč, rozhodla jsem se to dál netolerovat a nešířit v mé rodině dál takový vzor "normálnosti"....Tak hezkou lyžovačku. Čauky.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů