Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 2. 2006 6:16

pomněnka
Host

postel kov nebo masiv ?

Ahoj , zařizujeme si novou ložnici  v pokoji s trámovým stropem, takže by se nám ta hodila postel buď z masivního dřeva nebo takové ty kovoé, jak se teď taky hodně berou.
jenže nemáme k tomu moc důvěru. Když to člověk vidí na těch čtyřech nožkách..smile Pro jednu z nách se ale rozhodnout musíme.Jaké máte zkušenosti vy ? Nerozvrže se to za pár let ?
Díky moc za ray a zkušenosti

#2 1. 2. 2006 8:16

jsem.sva
♥♥♥♥♥--
Místo: Plzeň

Re: postel kov nebo masiv ?

Každá postel vrže, když se na ní dělají skopičiny smile My máme dřevěnou postel a je to OK. Jen nekupujte ty levné, chce to pořádnou "betélnou" konstrukci. Dětem jsme koupili dřevěné postele za 2.000,- a nejdříve poporaskaly lamely. Pak syn skočil na postel a praskl i bok. Nešetřete na ní......

Není tady

#3 1. 2. 2006 10:50

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Holky a můžete poradit nějakou fakt dobrou matraci(zdravotní), se kterou máte zkušenost.

Není tady

#4 1. 2. 2006 11:52

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Druh matrace se kupuje podle toho, jaký budete mít rošt v posteli, a to by nejlépe poradili v tzv. Studiu zdravého spánku - protože ty matrace se ještě liší i v nosnosti - od kolika do kolika kg váhy na ní bude ležet, a je jich strašně moc. Taky se v dobré prodejně dají prohlédnout "zevnitř" protože mají vystavené průřezy tou matrací, a většinou je mají i vystavené a můžeš se na ně posadit i lehnout a vyzkoušet. Záruka je 2 roky - to je už dost dlouho, aby se dala vyměnit v případě vady. Nemáte Studio zdravého spánku někde v blízkosti?

Strach je malá smrt...

Není tady

#5 2. 2. 2006 16:48

martinaka
♥♥-----

My když jsme si pořizovali postel do ložnice, tak nám prodavačka přímo řekla ať zapomeneme na ty kovovésmile)).Se nedivím nejsme drobci, ale i tak říkala, že si máme přídit bytelnější a hlavně takovou, kde se madrace schovají tzn, že trochu zapadnou do té postele, jinak, že by ta matrace jezdila po posteli. Tak jsme si pořídili nekovouvou a drží dodnes:)))

Není tady

#6 2. 2. 2006 17:07

Daroly
♥♥♥----

Ahoj,
myslím, že záleží na vkusu a kolik chceš do nákupu investovat. Samozřejmě, větší kvalita se vyplatí u obou druhů, nejlevnější model bude mít nějakou slabinu ať už je vyroben z čehokoli.. Koupili jsme si asi před pěti lety postel z kovu a do dneška nebyly žádné problémy. Ale nejdůležitější je stejně rošt a matrace, do těch se, podle mě, vyplatí investovat nejvíc.
Měj se hezky, D.

Není tady

#7 2. 2. 2006 17:28

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

Kov je nevhodný materiál na (do) postele, rozhodně doporučuji dřevo! A to ani nikdo nemusí věřit na geopatogenní zóny, kov prostě zdravý nikdy nebude.

Otázky na moderátorky a admina pokládejte ve fóru Poradny a diskuse.
Dodržujte prosím Pravidla diskusí na Babinet.cz.

Není tady

#8 3. 2. 2006 6:27

pomněnka
Host

Ahoj a díky moc za Vaše názory. Vidím, že jsem musela ještě spát, když jsem ten dotaz psala- tolik chyb jsem měla snad naposled v páté třídě při diktátu:) a že to už je nějakej ten pátek !Dodatečně se omlouvám.
Tak to teda vypadá na ten masív, i když manžel má strach, že se to rozeschne a rozvrže a je taky fakt, že nehodláme , ani nemůžeme  dát za postel 20 000.
On by byl spíš pro tu kovovou...
ještě se zeptám Daroly- jaký rošt bys teda doporučovala? Lamelový ? A od jakého výrobce máte tu kovovou postel ?
mějte se fajn

#9 3. 2. 2006 11:49

Daroly
♥♥♥----

Ahoj.
Postel a lamelový, polohovací rošt máme od firmy Medek z Českých Budějovic a matrace od firmy Per Dormire(jejich výrobky se prodávají v mnoha obchodech po celé republice). Investovali jsme tenkrát větší částku, protože mám problémy s páteří a přítel má zase vyšší váhu... Obě firmy jsme si vybrali na doporučení známých a nelitovali jsme. Ale u nás je spousta jiných firem s tímto kvalitním zbožím, někdo tady zmiňoval Studio zdravého spaní. Tam bych si asi vybírala, kdybych neměla to doporučení. Tady je web Studia: http://www.jmp.cz/zbozi.php?zbozi_typ=1&basket_id= , jsou tam i obecné informace roštech, matracích atd.
Hezký den smile , D.

Není tady

#10 3. 2. 2006 21:08

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Jo, polohovací rošt je můj sen-šíleně praktické a pohodlné.

Není tady

#11 16. 6. 2011 22:24

Lenicka1313
Zablokovaný

Ahoj, já za sebe (a určitě i za mého přítele) mohu vřele doporučit reklama. Asi před dvěma měsíci jsme si u nich nechávali dělat postele a jedná se o naprosto skvělé kousky za vcelku pěkné ceny. Vřele doporučuji a přeji krásný den.

Upravil(a) mala.popelka (17. 6. 2011 19:52)

Není tady

#12 21. 11. 2011 21:14

ursula343
♥------

Ahoj - zařizovala jsem si novou ložnici a dost dlouho jsem procházela celej net - nakonec jsem skončila u http://www.rothwell.cz/postele Ideální e-shop se dle mě nedá najít, ale tohle bylo OK. Jinak rozhodně doporučuju na posteli nešetřit - resp. i na matraci. Prohloupíte jako moje sestřenice. Ahoj, Uršula

Není tady

#13 22. 11. 2011 12:09

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Ahoj a díky moc za Vaše názory. Vidím, že jsem musela ještě spát, když jsem ten dotaz psala- tolik chyb jsem měla snad naposled v páté třídě při diktátu:) a že to už je nějakej ten pátek !Dodatečně se omlouvám.
Tak to teda vypadá na ten masív, i když manžel má strach, že se to rozeschne a rozvrže a je taky fakt, že nehodláme , ani nemůžeme  dát za postel 20 000.
On by byl spíš pro tu kovovou...
ještě se zeptám Daroly- jaký rošt bys teda doporučovala? Lamelový ? A od jakého výrobce máte tu kovovou postel ?
mějte se fajn

Tak to se divím,že ještě neprojevil obavy nad vaším trámovým stropem - že se rozeschne, a z červotočů, a jakým svinstvem ty slavný dřeva musí být napuštěný,aby neztrouchnivěla... a to vše dýcháte v ložnici....

Není tady

#14 28. 2. 2012 10:46

Babicak
♥------

Docela dobré postele má Jacques a nebo Mireal. Jsou to masivní dřevěné postele.  Jinak rošt bych osobně doporučila lamelový. Spíš nějaký hustší. Můžete na tom mít jakoukoliv matraci.
Já mám doma http://www.spisladce.cz/pevne-lamelove-rosty/lussoflex  tummenupp

Není tady

#15 26. 7. 2012 8:34

Mar-ke-ta12
Zablokovaný

No tak určitě masiv. Vypadá líp a ne jako, že se to pod váma kazdou chvili rozpadne. My ji meli chvilku a muzu rict, ze teda uz nikdy! Koupili jsme masiv buku a to je teda aspoň postel :-) Za mě teda rozhodně masiv!

Upravil(a) mala.popelka (6. 8. 2012 17:04)

Není tady

#16 18. 8. 2012 21:49

misssska
♥------

Já dávám jednoznačně plus masivu :-), a nerozvrže se :-)

Není tady

#17 18. 8. 2012 21:53

misssska
♥------

A nyní jsem narazila na úplnou pecku, to by se mohlo líbit kombinace masiv a kov http://www.sobnabytek.cz/Kategorie/Postele-z-masivum, tak co není to ideální řešení? :-)

Není tady

#18 27. 8. 2012 14:07

misssska
♥------

A co říkáte na čalouněné postele? http://www.pullman.cz/cs/calounene-postele-19.html jak se vůbec udržují čalouněné postele? Se luxují?

Není tady

#19 16. 1. 2013 14:58

Lucka22
♥♥-----

Ahoj, rovněž jsem pro masiv. Nejlépe takový, který se jednoduše složí (žádné hřebíky). Co se týká dřeva, nejlepší je buk, borovice nebo olše. nepovolená reklama. Olši máme doma a je to poctivé, tvrdé dřevo. Navíc dřevo působí teple a pevně. Určitě bych byla pro masiv.

Upravil(a) tina (17. 1. 2013 0:03)

Není tady

#20 5. 5. 2013 15:22

Petra Malká
♥------

Myslím, že je lepší masiv. Výběr je však v obou oblastech obrovský, viz. http://www.nabytek-elegance.cz

Není tady

#21 17. 10. 2013 10:35

edulka
♥♥-----

Rozhodně hlasuji pro masiv, napřed jsme měli postel z Ikei, šílený šunt do roka byla rozvrzaná, nemohla jsem v klidu spát-dost se převaluji a to vrzání mě budilo.Ted máme pořádnou postel z masivu a nedá se srovnat.http://www.ceskaloznice.cz/zbozi/11/postele-z-masivu/masivni-postel-praktik-buk/

Není tady

#22 17. 10. 2013 10:57

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

když je řeč pořád o těch postelích či matracech - doporučuji kouknout na postele Pullman a přejdou vás otázky jestli kov či masiv.Chci už teď jenom tu!!

Není tady

#23 17. 10. 2013 19:46

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Jaku napsal(a):

když je řeč pořád o těch postelích či matracech - doporučuji kouknout na postele Pullman a přejdou vás otázky jestli kov či masiv.Chci už teď jenom tu!!

dobrá volba,  nemám sice pullman, mám jinou značku , rovněž vysokou a spí se v ní parádně

Není tady

#24 17. 10. 2013 20:01

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Jaku napsal(a):

dobrá volba,  nemám sice pullman, mám jinou značku , rovněž vysokou a spí se v ní parádně

Víš co mě na těch postelích hlavně fascinuje? - má to ty nejkvalitnější - pružinové matrace,které jsou navíc dálkáčem polohovatelné.A postele jsou vyšší,takže pohodlné sedání i slézání.Což člověk ocení o pár let později.

Viděla jsem ještě nějaké pěnové matrace,možná pěnové pamětové,polohovatelné,jedna přišla na 30 táců + ještě rošt,postel,tak ten pullman není až tak úplně mimo.

NO a pak jsem ještě zkoukla firmu haestens (jinak s přehlas.a),taky pružina,na dálkáč,ale ten dálkáč jde obsluhovat jen když se spojíš s chytrým tlefonem,tak do takových krkolomností bych teda nešla.

Jakou máš značku a kdy si kupovala,co vše umí a za kolik?

Není tady

#25 18. 10. 2013 16:51

Jana.J
♥♥♥----

Za mne rozhodně masiv, jelikož je to příroda. Budeš v tom spát a dýchat přírodní materiál, ne nějaký kov. Také zařizuji ložnici a už bych brala jen masiv, i když je to hodně drahé (jak co), ale rozhodně lepší, než dřevotříska, která se jednak odlupuje a jednak vypařuje formaldehyd. Kov je také něčím ošetřen. Jinak masiv také, takže brát jen voskovou úpravu nebo vodou ředitelný nátěr/lak.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí