29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj , zařizujeme si novou ložnici v pokoji s trámovým stropem, takže by se nám ta hodila postel buď z masivního dřeva nebo takové ty kovoé, jak se teď taky hodně berou.
jenže nemáme k tomu moc důvěru. Když to člověk vidí na těch čtyřech nožkách.. Pro jednu z nách se ale rozhodnout musíme.Jaké máte zkušenosti vy ? Nerozvrže se to za pár let ?
Díky moc za ray a zkušenosti
Každá postel vrže, když se na ní dělají skopičiny My máme dřevěnou postel a je to OK. Jen nekupujte ty levné, chce to pořádnou "betélnou" konstrukci. Dětem jsme koupili dřevěné postele za 2.000,- a nejdříve poporaskaly lamely. Pak syn skočil na postel a praskl i bok. Nešetřete na ní......
Není tady
Holky a můžete poradit nějakou fakt dobrou matraci(zdravotní), se kterou máte zkušenost.
Není tady
Druh matrace se kupuje podle toho, jaký budete mít rošt v posteli, a to by nejlépe poradili v tzv. Studiu zdravého spánku - protože ty matrace se ještě liší i v nosnosti - od kolika do kolika kg váhy na ní bude ležet, a je jich strašně moc. Taky se v dobré prodejně dají prohlédnout "zevnitř" protože mají vystavené průřezy tou matrací, a většinou je mají i vystavené a můžeš se na ně posadit i lehnout a vyzkoušet. Záruka je 2 roky - to je už dost dlouho, aby se dala vyměnit v případě vady. Nemáte Studio zdravého spánku někde v blízkosti?
Není tady
My když jsme si pořizovali postel do ložnice, tak nám prodavačka přímo řekla ať zapomeneme na ty kovové)).Se nedivím nejsme drobci, ale i tak říkala, že si máme přídit bytelnější a hlavně takovou, kde se madrace schovají tzn, že trochu zapadnou do té postele, jinak, že by ta matrace jezdila po posteli. Tak jsme si pořídili nekovouvou a drží dodnes:)))
Není tady
Ahoj,
myslím, že záleží na vkusu a kolik chceš do nákupu investovat. Samozřejmě, větší kvalita se vyplatí u obou druhů, nejlevnější model bude mít nějakou slabinu ať už je vyroben z čehokoli.. Koupili jsme si asi před pěti lety postel z kovu a do dneška nebyly žádné problémy. Ale nejdůležitější je stejně rošt a matrace, do těch se, podle mě, vyplatí investovat nejvíc.
Měj se hezky, D.
Není tady
Kov je nevhodný materiál na (do) postele, rozhodně doporučuji dřevo! A to ani nikdo nemusí věřit na geopatogenní zóny, kov prostě zdravý nikdy nebude.
Není tady
Ahoj a díky moc za Vaše názory. Vidím, že jsem musela ještě spát, když jsem ten dotaz psala- tolik chyb jsem měla snad naposled v páté třídě při diktátu:) a že to už je nějakej ten pátek !Dodatečně se omlouvám.
Tak to teda vypadá na ten masív, i když manžel má strach, že se to rozeschne a rozvrže a je taky fakt, že nehodláme , ani nemůžeme dát za postel 20 000.
On by byl spíš pro tu kovovou...
ještě se zeptám Daroly- jaký rošt bys teda doporučovala? Lamelový ? A od jakého výrobce máte tu kovovou postel ?
mějte se fajn
Ahoj.
Postel a lamelový, polohovací rošt máme od firmy Medek z Českých Budějovic a matrace od firmy Per Dormire(jejich výrobky se prodávají v mnoha obchodech po celé republice). Investovali jsme tenkrát větší částku, protože mám problémy s páteří a přítel má zase vyšší váhu... Obě firmy jsme si vybrali na doporučení známých a nelitovali jsme. Ale u nás je spousta jiných firem s tímto kvalitním zbožím, někdo tady zmiňoval Studio zdravého spaní. Tam bych si asi vybírala, kdybych neměla to doporučení. Tady je web Studia: http://www.jmp.cz/zbozi.php?zbozi_typ=1&basket_id= , jsou tam i obecné informace roštech, matracích atd.
Hezký den , D.
Není tady
Jo, polohovací rošt je můj sen-šíleně praktické a pohodlné.
Není tady
Ahoj, já za sebe (a určitě i za mého přítele) mohu vřele doporučit reklama. Asi před dvěma měsíci jsme si u nich nechávali dělat postele a jedná se o naprosto skvělé kousky za vcelku pěkné ceny. Vřele doporučuji a přeji krásný den.
Upravil(a) mala.popelka (17. 6. 2011 19:52)
Není tady
Ahoj - zařizovala jsem si novou ložnici a dost dlouho jsem procházela celej net - nakonec jsem skončila u http://www.rothwell.cz/postele Ideální e-shop se dle mě nedá najít, ale tohle bylo OK. Jinak rozhodně doporučuju na posteli nešetřit - resp. i na matraci. Prohloupíte jako moje sestřenice. Ahoj, Uršula
Není tady
pomněnka napsal(a):
Ahoj a díky moc za Vaše názory. Vidím, že jsem musela ještě spát, když jsem ten dotaz psala- tolik chyb jsem měla snad naposled v páté třídě při diktátu:) a že to už je nějakej ten pátek !Dodatečně se omlouvám.
Tak to teda vypadá na ten masív, i když manžel má strach, že se to rozeschne a rozvrže a je taky fakt, že nehodláme , ani nemůžeme dát za postel 20 000.
On by byl spíš pro tu kovovou...
ještě se zeptám Daroly- jaký rošt bys teda doporučovala? Lamelový ? A od jakého výrobce máte tu kovovou postel ?
mějte se fajn
Tak to se divím,že ještě neprojevil obavy nad vaším trámovým stropem - že se rozeschne, a z červotočů, a jakým svinstvem ty slavný dřeva musí být napuštěný,aby neztrouchnivěla... a to vše dýcháte v ložnici....
Není tady
Docela dobré postele má Jacques a nebo Mireal. Jsou to masivní dřevěné postele. Jinak rošt bych osobně doporučila lamelový. Spíš nějaký hustší. Můžete na tom mít jakoukoliv matraci.
Já mám doma http://www.spisladce.cz/pevne-lamelove-rosty/lussoflex
Není tady
No tak určitě masiv. Vypadá líp a ne jako, že se to pod váma kazdou chvili rozpadne. My ji meli chvilku a muzu rict, ze teda uz nikdy! Koupili jsme masiv buku a to je teda aspoň postel :-) Za mě teda rozhodně masiv!
Upravil(a) mala.popelka (6. 8. 2012 17:04)
Není tady
Já dávám jednoznačně plus masivu :-), a nerozvrže se :-)
Není tady
A nyní jsem narazila na úplnou pecku, to by se mohlo líbit kombinace masiv a kov http://www.sobnabytek.cz/Kategorie/Postele-z-masivum, tak co není to ideální řešení? :-)
Není tady
A co říkáte na čalouněné postele? http://www.pullman.cz/cs/calounene-postele-19.html jak se vůbec udržují čalouněné postele? Se luxují?
Není tady
Ahoj, rovněž jsem pro masiv. Nejlépe takový, který se jednoduše složí (žádné hřebíky). Co se týká dřeva, nejlepší je buk, borovice nebo olše. nepovolená reklama. Olši máme doma a je to poctivé, tvrdé dřevo. Navíc dřevo působí teple a pevně. Určitě bych byla pro masiv.
Upravil(a) tina (17. 1. 2013 0:03)
Není tady
Myslím, že je lepší masiv. Výběr je však v obou oblastech obrovský, viz. http://www.nabytek-elegance.cz
Není tady
Rozhodně hlasuji pro masiv, napřed jsme měli postel z Ikei, šílený šunt do roka byla rozvrzaná, nemohla jsem v klidu spát-dost se převaluji a to vrzání mě budilo.Ted máme pořádnou postel z masivu a nedá se srovnat.http://www.ceskaloznice.cz/zbozi/11/postele-z-masivu/masivni-postel-praktik-buk/
Není tady
když je řeč pořád o těch postelích či matracech - doporučuji kouknout na postele Pullman a přejdou vás otázky jestli kov či masiv.Chci už teď jenom tu!!
Není tady
Jaku napsal(a):
když je řeč pořád o těch postelích či matracech - doporučuji kouknout na postele Pullman a přejdou vás otázky jestli kov či masiv.Chci už teď jenom tu!!
dobrá volba, nemám sice pullman, mám jinou značku , rovněž vysokou a spí se v ní parádně
Není tady
aprill napsal(a):
Jaku napsal(a):
dobrá volba, nemám sice pullman, mám jinou značku , rovněž vysokou a spí se v ní parádně
Víš co mě na těch postelích hlavně fascinuje? - má to ty nejkvalitnější - pružinové matrace,které jsou navíc dálkáčem polohovatelné.A postele jsou vyšší,takže pohodlné sedání i slézání.Což člověk ocení o pár let později.
Viděla jsem ještě nějaké pěnové matrace,možná pěnové pamětové,polohovatelné,jedna přišla na 30 táců + ještě rošt,postel,tak ten pullman není až tak úplně mimo.
NO a pak jsem ještě zkoukla firmu haestens (jinak s přehlas.a),taky pružina,na dálkáč,ale ten dálkáč jde obsluhovat jen když se spojíš s chytrým tlefonem,tak do takových krkolomností bych teda nešla.
Jakou máš značku a kdy si kupovala,co vše umí a za kolik?
Není tady
Za mne rozhodně masiv, jelikož je to příroda. Budeš v tom spát a dýchat přírodní materiál, ne nějaký kov. Také zařizuji ložnici a už bych brala jen masiv, i když je to hodně drahé (jak co), ale rozhodně lepší, než dřevotříska, která se jednak odlupuje a jednak vypařuje formaldehyd. Kov je také něčím ošetřen. Jinak masiv také, takže brát jen voskovou úpravu nebo vodou ředitelný nátěr/lak.
Není tady