|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
KALIK napsal(a):
Jestliže si žena dělá všechno sama a od partnera nic nechce (nepotřebuje), tak nač si pořizovat chlapa? V domácnosti by jen překážel a na sex se chlap vždycky najde
A co jako hromosvod a fackovací panák?
A něco ke zlobení a dokazování si, že já jsem ta/ten lepší musí v blízkosti Kaliku být.
Není tady
pencila napsal(a):
Madis napsal(a):
Příčiny svého chování znám, to jo a není to o nezávislosti mojí maminky. ta by si sama....
co jsou to za příčiny?
![]()
to že byla sama, taky něco vypovídá...
nikde nevidím, že by madis psala, že byla maminka sama.
Není tady
Jestliže si žena dělá všechno sama a od partnera nic nechce (nepotřebuje), tak nač si pořizovat chlapa?
Občas se stavá, že si "pořídí" chlapa s představou, že si všechno (nemyslím VŠECHNO
) sama dělat nebude, leč realita se od představ liší. Někdy to dokonce vypadá tak, že pokud si neudělá/nezařídí/nezajistí, uděláno není lautr nic, ale přesto se pán tvorstva cítí opomíjen a nedoceněn
, protože on by to "přece někdy udělal"... Přičemž "někdy" je zkratka pro "čas, chuť a náladu", kteréžto tři prvky se sejdou velmi zřídka.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Madis napsal(a):
...ne že muž dělá něco "za mě" ale pomáhá mi a to je třeba ocenit a taky jakoukoli snahu podporovat apodporovat.
Jak pomáhá? Houby pomáhá - spolupracuje při řešení vašich společných problémů a vykonávání vašich společných prací. Však bydlíte společně, tož máte aj společné povinnosti, no ni?
Je to přesně tak, jak říká hrošánková - s přístupem superženy lze dosáhnout tak akorát toho, že se partner raději realizuje jinde s lidmi, kteří na rozdíl od ní budou mít čas i na zábavu.
vždy když tu někdo napíše že si s partnerem pomáhá, objeví se hned někdo, kdo tvrdí, že si dva lidi ve vztahu nemají co pomáhat. Trochu feministické, nemyslíš?
my si s manželem normálně pomáháme. Nebo alespoň neslovíčkaříme. To znamená, že nelpíme na vykonávání všech domácích prací nedílně, společnou rukou, ale část prací máme rozdělé podle toho, jak nám to vyhovuje.Takže já většinou vařím a on třeba nařeže dřevo.
Ty svému manželovi v okamžiku, kdy ti nabídne, že ti s něčím pomůže, oznámíš, že ti nemá co pomáhat, že je to vaše společná práce?
Upravil(a) lindaB (20. 1. 2009 8:47)
Není tady
Oxi napsal(a):
sahleb napsal(a):
Vymena oleje:
Otevru kapotu (u zaparkovaneho auta se studenym motorem) a na kraji dole u mejch kolen je barevne kolecko, ktery vemu do ruky a vytahnu. Je to asi 40 cm dlouha kovova tycka dole mastna od oleje. Asi 5 cm na spodku.
Na konci je srafovani tam se ukazuje kolik je toho voleje. Utru a opakuji a vratim zpet. Zavru kapotu. Pokud je Olej jen na spicce ,zajet do servisu.
Pokud moje pritelkyne nebo ja zvladnou rano udelat pro deti snidani a vypravit je do skoly, pak jsou genialni ! a tohle (olej) je proste kravina. Kdo to umi, nema se cim chlubit. Zpacifikovat deti je 100x narocnejsi.Toto je ale kontrola oleja, nie jeho vymena
A ... radsej nic
Mehehe, som genialny (nielen snidani ale i svacu) a k tomu aj viem vymenit olej, nielen skontrolovat kolko ho je, jupiiii.
Přesně! Tě chci vidět, jak lezeš pod auto,abys uvolnila ten zarezlý šroub, aby ti starý olej vytekl, vyměnila filtr a pak dolila ten správný. Polosyntetiku, syntetiku atd... 
Není tady
Tak já se přiznám, že to taky neumím. Nechat se ochraňovat. Od mala jsem byla vychována ve stylu" pomoc hledej na konci svého ramene. Věř jen sobě. Musíš vše zvládnout na 100%někdy i více. Nebyt nikomu za nic vděčná, nebo dlužit".
Takže letos mám závazek, i když závazky si nedávám. Že se pokusím trochu překodovat systém. Bude to neskutečná dřina. Už teď cítím, jak mě to dostává, jak se s tím peru. No 30cet let je 30cet let. Ale třeba se mi to trošilinku podaří.
Vivat, nedokonalým.
Není tady
Moje máma byla "superžena" - vše dokázala, vše udělala - táta byl jen na sezení u stolu a pití piva, teda ještě fungoval jako řidič... Teda je pravda, že co máma neudělala, to nebylo - jenže s jejím přístupem a mýma dnešníma zkušenostma se nedivim - neuměla si o to říct, dávala rozkazy. Kupodivu teď má nového přítele a ten se nenechal vystrčit z role ochránce a starajícího se...
Já jsem přijala její roli jako tu jedinou správnou... a vyšoupla jsem BM z role chlapa... Jako příklad uvedu, že nám prasklo topení, tak jsem našla, kde je mokro, vzala majzlík, kladívko vysekala beton a na manžela čekala už s nakoupenym materiálem na opravu... 
Nebylo divu, že pak cítil, že ho nepotřebuju... a na druhou stranu já jsem se cítila, že jsem na všechno sama...
No tak teď jsem volala, protože mi upadl šroub u postele a já neměla ten správnej klíč
a né, že bych si neporadila, ale proč bych měla? vzít telefon a zavolat je pro mě jednodušší a nemám pocit, že bych proto byla neschopná
Není tady
Jájo, a jak to řešíš, když to není hned? Tedy nemyslím do hodiny,ale občas mi děsně vadí ty čekací lhůty, než se chlap rozhoupá a udělá to. To je kámen úrazu. Vždy jsem šla a udělala to raději sama, protože mi lezlo na nervy to dohadování, kdy bude mít čas. To mi vadí více,než to, že fyzicky makám já.
Není tady
Klubko, výhodou je to, že nemám chlapa doma, tudíž mě neprudí, kdyby ležel a nebylo hotovo 
teda víceméně od tý doby, co nemám chlapa doma, tak mám vše hotovo tak do týdne
a když mi přijde, že to trvá jednomu, zavolám druhému 
Není tady
KALIK napsal(a):
Jestliže si žena dělá všechno sama a od partnera nic nechce (nepotřebuje), tak nač si pořizovat chlapa? V domácnosti by jen překážel a na sex se chlap vždycky najde
Ked sa tak zamyslim ... navarim si, napeciem si - a rad, vyperiem aj vyzehlim si, debordelizujem si tiez sam, cokolvek, co potrebujem si dokazem zariadit/urobit sam, dieta mam a do jeho vychovy mi nikto nekeca, pijem kedy chcem, vraciam sa domov kedy chcem, som kde chcem, s kym chcem, cokolvek, co treba urobit pocka dovtedy, kym to neurobim a nikto ma za to nebuzeruje ... Takze zenska podla teba by mi vlastne doma len prekazala, obmedzovala ma ... a zien na sex sa najde plna pr.... Tak na co si domov pořizovat zensku? Ved od nej vlastne nic nepotrebujem ...
No, mozno preto, ze je mi krasne ked som s nou, ze milujem, ked na mne zaspava, ze sa rad budim vedla nej, mam rad jej smiech, jej nocne chutky, to, ked ju mozem objat a nasat jej vonu, jej ranny optimizmus ... atd atd ... Je milion dovodov, preco byt s nou 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Klubko napsal(a):
Jájo, a jak to řešíš, když to není hned? Tedy nemyslím do hodiny,ale občas mi děsně vadí ty čekací lhůty, než se chlap rozhoupá a udělá to. To je kámen úrazu. Vždy jsem šla a udělala to raději sama, protože mi lezlo na nervy to dohadování, kdy bude mít čas. To mi vadí více,než to, že fyzicky makám já.
Klubko, to je na tom právě to nejtěžší. Ustát, že chlap to udělá třeba za měsíc nebo za rok... :-) Vlastní zkušenost.
Musíš trošku snížit "laťku" a nechat to opravdu na tom chlapovi. Pokud bydlí s Tebou, mělo by jemu začít vadit, že to není hotové... chlapi mají většinou tu laťku na úklid, pořádek atd. jinde než ženská... Pokud nevydržíš a uděláš to sama, chlap už nemá práci a nemá proč se snažit :-)
Někdy Tě může i zkoušet, jestli to uděláš za něj nebo vydržíš :-)
Příklad s nádobím je dobrý... prostě to nádobí necháš špinavý, až už nebude nic čistý... tak prostě nebudeš vařit. Dokud to neumeje.
Je to asi i o rozhodnutí, jestli budu mít dokonalý byt, nebo pohodový vztah :-)
Samozřejmě to neplatí v případě havárií, tam je potřeba jednat hned.
(Nejdelší čekací lhůtu jsem zažila 2 roky na spravení šuplíku... a spolu chodíme necelé tři :-) Prostě jsem to přestala řešit, šuplík jsem si s přítelem vyměnila (tj. své věci jsem dala do jiného a rozbitý měl on)... a při stěhování do jiného bytu to prostě spravil, sám od sebe, i když po 2 letech :-)
Je to "jenom" o tom, nelpět na dokonalosti... hodně těžká lekce pro některé z nás.
P.S.: Netýká se Oxiho. Ten je dokonalost sama :-)
Upravil(a) Martinka1 (20. 1. 2009 9:50)
Není tady
Martinko, to není o dokonalosti.
Prostě jsem divná,ale dva roky, bych bez spraveného auta nevydržela, protože jej potřebuji na každý den do práce. Takže po týdnu čekání, zda jej odveze do servisu, to budu muset udělat sama. Mám prostě pocit, že jsou věci, které stejně budou asi na každém jednotlivci.
Není tady
Klubko napsal(a):
Prostě jsem divná,ale dva roky, bych bez spraveného auta nevydržela, protože jej potřebuji na každý den do práce. Takže po týdnu čekání, zda jej odveze do servisu, to budu muset udělat sama. Mám prostě pocit, že jsou věci, které stejně budou asi na každém jednotlivci.
No to je jasný, jsou věci, které si stejně musíš udělat sama :-)
A divná nejseš...
Záleží na tom, jestli to, co po chlapovi chceš, nutně potřebuješ teď hned (uděláš si sama), nebo to může počkat.
Případně, jestli se jedná o společné věci (např. něco v bytě) nebo něco, co užíváš jen Ty... Společné věci můžeš víc nechat na něm, protože jemu to taky bude vadit. Rozbité auto, pokud je Tvoje a jezdíš s ním jenom Ty - to mu vadit nebude, tudíž je mu jedno, kdy ho odveze... to bych si taky odvezla sama, kdyby mu to trvalo.
Ale, za jak dlouho vyvrtá díry do zdi... to není až tak podstatný... :-)
Není tady

lindaB napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Madis napsal(a):
...ne že muž dělá něco "za mě" ale pomáhá mi a to je třeba ocenit a taky jakoukoli snahu podporovat apodporovat.
Jak pomáhá? Houby pomáhá - spolupracuje při řešení vašich společných problémů a vykonávání vašich společných prací. Však bydlíte společně, tož máte aj společné povinnosti, no ni?
Je to přesně tak, jak říká hrošánková - s přístupem superženy lze dosáhnout tak akorát toho, že se partner raději realizuje jinde s lidmi, kteří na rozdíl od ní budou mít čas i na zábavu.vždy když tu někdo napíše že si s partnerem pomáhá, objeví se hned někdo, kdo tvrdí, že si dva lidi ve vztahu nemají co pomáhat. Trochu feministické, nemyslíš?
my si s manželem normálně pomáháme. Nebo alespoň neslovíčkaříme. To znamená, že nelpíme na vykonávání všech domácích prací nedílně, společnou rukou, ale část prací máme rozdělé podle toho, jak nám to vyhovuje.Takže já většinou vařím a on třeba nařeže dřevo.
Ty svému manželovi v okamžiku, kdy ti nabídne, že ti s něčím pomůže, oznámíš, že ti nemá co pomáhat, že je to vaše společná práce?
... ale on neříká, že mi pomůže, on prostě jde a vyluxuje - například. Ale taky mi pomáhá, třebas mi vezme kufřík s notebookem, abych se s ním nemusela tahat do práce sama
...
Ale jinak, Lindo, ne každý to má uspořádané tak, jako ty. Oni se najdou i chlapi, kteří doma nemuseli celý život sáhnout na nádobí nebo prachovku a v manželství pak opravdu jen "pomůžou" a doprovodí to většinou velkými kecy o mužských a ženských pracech, přičemž o jednom vynešení koše dokážou mluvit ještě měsíc. Zažila jsem na vlastní kůži a od té doby jsem na "pomáhání" těžce alergická.
Z čehož plyne, že je pomoc a pomoc a každá mluvíme o něčem jiném, bo každá máme s "pomocí" jinou zkušenost. 
Není tady
Oxi napsal(a):
KALIK napsal(a):
Ked sa tak zamyslim ... navarim si, napeciem si - a rad, vyperiem aj vyzehlim si, debordelizujem si tiez sam, cokolvek, co potrebujem si dokazem zariadit/urobit sam, dieta mam a do jeho vychovy mi nikto nekeca, pijem kedy chcem, vraciam sa domov kedy chcem, som kde chcem, s kym chcem, cokolvek, co treba urobit pocka dovtedy, kym to neurobim a nikto ma za to nebuzeruje ... Takze zenska podla teba by mi vlastne doma len prekazala, obmedzovala ma ... a zien na sex sa najde plna pr.... Tak na co si domov pořizovat zensku? Ved od nej vlastne nic nepotrebujem ...
No, mozno preto, ze je mi krasne ked som s nou, ze milujem, ked na mne zaspava, ze sa rad budim vedla nej, mam rad jej smiech, jej nocne chutky, to, ked ju mozem objat a nasat jej vonu, jej ranny optimizmus ... atd atd ... Je milion dovodov, preco byt s nou
oxíku..už už jsem chtěla reagovat at se jdes vypchať...
.ale závěr Tvého příspvěku je krásnej...a pohladil mě po duši....a tak to je...o té blízkosti, vůni, smíchu...sounáležitosti....LASKA
fakt jsi me vyděsil BI - že jsi nějak zapšknul proti ženám
tak jsem ráda že ne 
Není tady
Společné věci můžeš víc nechat na něm, protože jemu to taky bude vadit.
Marti, ty jsi skutečně optimista
. Já žila s chlapem 5 let. 5 let jsem mu říkala, at zalepí lino v kuchyni, že se o ten přechod jednou přerazím. V jeho byte! Myslím, že to tam má dodnes. Všechny jeho aktivity byly přednější
Naši mají odfouknutý kus omítky na stropě v bytě už 2,5 roku. Dokud to tátovi nespadne do lejster, když dělá účetnictví, tak to nebude opravené. Máma už mlčí. Prý roky tréninku... 
Není tady
Vidiet, ze mate s mamou rovnaky vyber
Ale to, ze je taky tvoj tata a tvoj 5rocnak neznamena, ze je taky kazdy 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Klubko napsal(a):
to mi taky dělalo problém... konkrétně s tim topenim - BM dělal i v zimě venku, takže jemu nějak extra 12 stupňů doma nevadilo - no a mě teda opravdu ano, takže jsem opravdu čekat nechtěla, teda škoda, že mě tenkrát nenapadlo sbalit dceru a odjet kamkoliv...
v období okolo rozchodu jsem se i naučila, že pokud něco neudělal, zavolala jsem některému jeho kamarádovi a ten mi to udělal 
Není tady
Klubko, já v takovém případě poprosila, přítel slíbil, že to udělá, když se nedělo nic týden, požádala jsem kamaráda nebo přítelova bráchu......a přítel se pak mohl hanbou do země propadnout. Nevyčítala jsem, jen jsem se mile usmívala a na přítelovo - proč jsi je zavolala - jsem zas mile, opravdu bez ironie řekla, že jsem viděla, že na to nemá čas a já potřebovala, aby to bylo hotovo.... Fakt se styděl, protože se tím jeho brácha nebo můj kamarád pěkně bavil......přítel si to už pak raděj nerisknul 
Nebo taky zabíralo, neudělal to, tak já jsem automaticky nenakoupila, neudělala oběd....protože jsem udělala tu věc, o kterou jsem ho poprosila....a opravdu si to pak rozmyslel 
Tož tak... 
Nic jiného - prosby, urgence, prostě nefungovaly, tohle ovšem zabralo.
koukám, že máme s Jájou stejnou zkušenost

Upravil(a) Račice dračice (20. 1. 2009 10:16)

Není tady
Koukám, že používáme i stejné metody ... haha 

Není tady

Není tady
Oxi napsal(a):
Vidiet, ze mate s mamou rovnaky vyber
Ale to, ze je taky tvoj tata a tvoj 5rocnak neznamena, ze je taky kazdy
Vždyť jsem snad nikde nepsala, že jsou všichni takoví,ne? Proč to vztahuješ na sebe? 
Není tady
Holky,
máte pravdu. Já to taky takhle někdy zkusila. Ale to byl zase jen cholerický výstup. Teď už vím, že chyba nebyla na mé straně. Ale tehdy jsem to brala osobně.
No a s tím, když ty neuděláš to, a já zase tedy toto. Ono to může fungovat. Asi ano. Jenže já to beru jako trucování dvou malých dětí. Toto prostě neumím. Musím se učit.
Není tady
teda to co navrhuje Martinka "neuvařim, když neumyješ nádobí" to taky neumim a ani se asi nenaučim - bych měla hlad
no a nejde to, když jsou děti...
Není tady
Klubko napsal(a):
Holky,
máte pravdu. Já to taky takhle někdy zkusila. Ale to byl zase jen cholerický výstup. Teď už vím, že chyba nebyla na mé straně. Ale tehdy jsem to brala osobně.
No a s tím, když ty neuděláš to, a já zase tedy toto. Ono to může fungovat. Asi ano. Jenže já to beru jako trucování dvou malých dětí. Toto prostě neumím. Musím se učit.
Klubko, ale to není trucování... to je následek toho, že když chlap neudělá co slíbil... tak to za něj ta žena udělá, ale zase nestihne to, co měla stihnout... takže chlap zažije následek toho, když neudělal co slíbil.
To je taky způsob.
Způsob požádání někoho jiného je úžasný, tohle neumím. Přítel je jedináček a můj bratr bydlí přes 100 km... a kamaráda na požádání kolem sebe nemám (asi si budu muset půjčit manžela sousedky :-)
Nejvíc používám metodu, pokud něco chci hned a záleží mi na tom - tak to udělám sama, a pokud mi na tom tolik nezáleží, tak počkám, až to on udělá... i když to trvá dlouho. Učím se být trpělivá a posouvám svoje hranice :-) A zjišťuju, že ne všechno je tak důležitý, jak si člověk zpočátku myslí... :-)
No a nejlepší je, když chlap s nutností udělání nějaké věci přijde sám od sebe :-) A sám od sebe to začne dělat :-) To chce ale trpělivost :-)
Není tady