|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dovedeš si s tímto mužem představit celý život?
Miluješ ho?
Co si tím dokazuješ, že nechceš např. odvézt? odpověď - prostě nechci není dopovědí. PROČ nechceš? A to něco je určitě spojeno s tvojí minulostí - např. jak se chovala tvoje máma ve vztahu k otci? Také jej k ničemu praktickému "nepotřebovala"? atd.
Není tady
Mně z toho vyplývá to, že by chtěl vedle sebe někoho, kdo je víc ženský. Pokud všechno zvládáš sama, organizuješ, zařizuješ... pak se nediv, že on už nic nedělá... prostě se necítí, jako chlap a chtěl by.
Myslím, že bys měla v sobě posílit tu ženskou energii.
Není tady

Madis napsal(a):
Jsem dost samostatná, všechno si ráda řídím a zařizuju sama. Nejsem ráda připoutaná. Můj partner má potřebu mě a vlastně i rodinu ochraňovat. To je věc, kterou neumím. Nechat se chránit? Jak vlastně? Jak to ti chlapi myslí? Už mě ty jeho kontroly vadí. Když náhodou neví, kde jsem tak už se starostlivě ptá. Ne, není to žárlivost. Je to jen obava. Jak mu vlastně dopřát to, co potřebuje?
Někteří lidé svoji žárlivost schovávají za obavu - bacha na to.
Jinak, můžeš mu přece říct, kam jdeš, když ho to zajímá, ne ?
Není tady

Martinka1 napsal(a):
Madis napsal(a):
Heřmanko, je to tak, že když přijde z práce a já nejsem doma, tak shání. Kruciš. CO je mu po tom ,kde jsu? Když do večerdy budu doma. Za mých dětských let to tak fungovalo
Jinak je to v poho a o domluvě. Hlavně ty večerní akce. Ale tohle máme probráno a vyjasněno. Nestává se to nijak často, ale přes to všechno, ty jeho obavy a potřeba opečovávat. Mi vyšla jeho potřeba chránit, ochranovat. jak mu to umožnit, aby byl taky spokojený?
Madis, a proč se nechceš nechat ochraňovat a opečovávat? Čeho se bojíš? Bojíš se mu odevzdat? Bojíš se, že Ti ublíží? Máš nějaké špatné zážitky z minula? :-)
Přirozeností muže je ženy ochraňovat... pomáhat... a přirozeností ženy je, mu to dovolit a odevzdat se mu.
To, že to v dnešní společnosti takhle nefunguje, je zapříčiněno hodně tím, že ženy se chovají víc jako chlapi než dřív. Samy vydělávají, tak si to můžou dovolit...
Tohle je spíš o práci na psychice (Tvojí) než o tom, napsat Ti konkrétní návod, ve kterých situacích máš udělat to či ono.
Řešení je - buď víc ženou - ale k tomu je dlouhá cesta (pro někoho, kdo se chová jako "chlap" - "Jsem dost samostatná, všechno si ráda řídím a zařizuju sama. Nejsem ráda připoutaná. " - tohle je mužská energie (to není nic špatného, když žena používá mužskou energii, v práci např. je to potřeba atd.) - jenom ve vztazích tohle moc nefunguje.
Po příchodu domů je potřeba, aby žena přepnula na ženskou energii... tj. přijímací energii... mužská je dávající, ženská je přijímající... vždyť komu má chlap "dávat", když jeho žena "nepřijímá"? :-)
Nechápu, proč by se měl někdo uměle nutit se odevzdávat a zpovídat z každého kroku, když je mu to proti srsti.
Já bych mu prostě řekla, že kdybych měla problém, zavolám mu - že mi není pět
Není tady

Musim se priznat, ze mam problem s tim, co to v podstate znamena, ze muz chrani zenu (zeny). Nevim so to je, nevim pred cim by ji mel chranit. Uchrani opravdu muiz zenu pred nejakou VECI? S tim odevzdanim uz me to vubec nebere! Proc bych se mela nekomu odevzdavat? To jako hrat na neschopnou?
Jednou jsem potrebovala pohnout s obrovkou skrini a pozadala znameho. Byl fajn dostavil se a noc nesvedl. Tak zase odjel. Byla jsem lehce udivena a podrazdena, tak jsem nabrala energii a vse jsem udelala zcela sama . Jeho manzelce jsem rekla, ze je to moc hezky, ale ze mi jaksi nebyl schopen pomoci, at mu vyridi, ze jsem skrin stehovala sama (byla jsem na sebe samo pysna).
Kamaradka mi ovsem udivem rekla, ze tohle manzelovi v zivote nerekne, ze se nesmi muzum rikat, ze jsi neco udelala sama bez pomoci!
Tak z toho jsem byla paf. Ja totiz zvladam asi tak vse. A jsem jaksi udivena, ze nektere zeny demonstuji, ze neumi tohle tamto, a tohle taky a zaparkovat tooo vuuubec ne, vymenit olej taky neeee. Pripada mi to dost ubohy.
Jinak fakt nevim pred cim by me mel muz chranit. V realite vypadaji mnoha manzelsvi zcela jinak. Znam pojem domaci nasili.
Není tady

Třeba by tě chránil před zlými lidmi- kdyby ti chtěl někdo ublížit, ať už fyzicky nebo slovně, na to je přece chlap, aby ženu a rodinu chránil
Říkat mu, kam jdu a kdy přijdu - řeknu mu to, protože vím, že má o mě starost. Když se opozdím, volá, jestli jsem v pořádku. A mi to dělá moc dobře, jsem ráda, že mu na mě záleží. Jsem ráda ochraňovaná.
Sahleb, tvoje kamarádka to už žene do extrému. Já nemusím, spoustu věcí neumím, hlavně těch technických, takže bez manžela bych to sama nezvládla. A klidně mu pak řeknu, jak je šikovný a i když udělá cokoliv jiného (i co já umím, ale nestíhám), tak ho pochválím, myslím, že to muži potřebují a rádi slyší. Dělá jim to dobře, že je potřebujeme. Muži jsou takoví, je to v nich zakódované už z dávných dob, že ochra'novali rodiny (a ženy hlídaly oheň). Prostě to tak je a s tím nic neuděláme.
Není tady

sahleb napsal(a):
A jsem jaksi udivena, ze nektere zeny demonstuji, ze neumi tohle tamto, a tohle taky a zaparkovat tooo vuuubec ne, vymenit olej taky neeee. Pripada mi to dost ubohy.
No jo, ale proč bych si mazala ruce nějakým olejem, když to může udělat chlap, no ni? A udělá to rád. A když chci přestěhovat skříň ... tedy v mém případě klavír - zvládla bych to taky, to jo, má kolečka ... ale nejni lepší zajít si s kamarádkou na kafíčko a nechat klavír na příteli a jeho kamarádech? Podle mě teda jo 
Není tady

Ja proste na ochranu neverim, neumim si predstavit co to vlastne je. Ochrana pred cizimi lidmi, aby me neuhodili? Nevim. Me nikdo neuhodil. Teda jednou pred 25 lety jeden muz.
To sladke povidani o tom, ze v praveku muzi ochranovali ...ohnen a mamuti jsou proste pohadky ze spatne literatury. Me je proste znamo, ze zeny jsou na tehle zemekouli vystaveny nasili ze strany muzu. Po staleti. Tisicileti vlastne. Zadny muz to nema ochranun v genech, protze ceho se lidi boji vsebecne, od toho je nikdo nemuze ochranit. Ja zase nejsem tak romaticka, asi. Co nam hrozi, valka, nemoci, mozna nasili, nezamestnanost, financni krize.... od toho nikdo nikoho neochrani. Pripada mi to trochu nesmyslne a plytke, to ze muzi maji v genech ochranu. Podle mne nemaji. Kolik zen si tady stezuje na nasili... tyrani, nedostatek penez. Kde je geneticka ochrana?
A opravdu mne cili zeny, ktere proste neridi auto, neumi ja nevim co, asi naschval. Je to takovy trik, ze jsem bez muze nemozna, neumim se pohybovat v tom velkem svete...muzi to maji opravdu radi. Dokonce uz i tady jsou zeny ostatnimi zenami nabadany, aby se odevzdaly..
.to pro mne neni.
Ja nechci mit za zivotniho partnera osla, kteremu musim predehravat, manipulovat ho, jak se odevzavam.....protoze je to pro mne "prirozene". Nejsem barbie.
Oprava: nevymenit olej (to musi delat muj servis), ale kontrola oleje. Bez oleje je cele auto v cudu.
Není tady
Jsem velmi samostatná, umím se postarat téměř o cokoliv a přesto považuju za normální, že nejsem chlap. Netahám se s taškami, když kráčí vedle mě chlap, nešroubuju doma žárovky, nestrkám skříněmi, nepředvádím svou samostatnost. A to ba ani v tom, že jsem tak nezávislá, že nedovoluju tomu druhému se o mě bát. Přijde mi normální dát vědět, když jedu někam v hnusném počasí, že jsem dojela. Když jdu pařit, že jdu pařit. Jasně, že to má své hranice, kdy už to není přirozené (to jsem zase tak nějak v životě nezažila já), ale příliš mnoho soběstačbosti přináší taky to, že najednou chlap začne zaměňovat, že ho nepotřebuju s tím, že ho nechci... 
P.S. Kontrolovat olej taky neumím.
hrosanek napsal(a):
P.S. Kontrolovat olej taky neumím.
Já zase mám řidičák, ale neřídím. Nejsem bez chlapa neschopná, umím jezdit MHD! Ale jsem ráda, i když můžu domů dojet MHD, když pro mě přítel přijede... Mám pocit, že se o mě stará a že mu na mě záleží - když se kvůli mě oblíkne, nastartuje auto a dojede :-) Samozřejmě jen občas, výjimečně, při nějaké příležitosti nebo když se necítím dobře... taky to nedělá každý den.
Kdybych MUSELA - tj. nebylo by zbytí (což v Praze není, MHD jezdí ve dne v noci pořád), tak bych za volant sedla. Naučila bych se to a ani bych se (moc) nebála. Ale proč?
Možná, že až budeme mít děti, přístup přehodnotím, ale teď mi to tak vyhovuje.
Sahleb: Nechat si pomoct od chlapa NEZNAMENÁ, že jsi neschopná a že to nezvládneš udělat sama. Znamená to, že jsi schopná a klidně bys to zvládla udělat, ale... dovolíš mu to, protože Ti to udělá radost, když to pro Tebe muž udělá, ulehčí Ti to práci a on Ti tím dává najevo, že jsi pro něj důležitá...
Ale jiinak je mi celkem jasný, že tomu nerozumíš, v podstatě Ty sama máš mužský přístup a toho chlapa si uděláš sama sobě celkem v pohodě... Jediná otázka je, jestli jsi tak skutečně vnitřně spokojená (nemusíš odpovídat, to je na zamyšlení). A jestli ano, tak je to ok, nemáš proč to měnit :-)
Já sama za sebe, chci chlapa jako "ochránce", při té představě se cítím dobře.
Dělá mi dobře, když pro mě přítel dojede.
Dělá mi dobře, když spolu nakupujeme nebo když nakoupí sám.
Dělá mi dobře, když něco zařídí pro nás oba...
Když žiju v páru, nebavilo by mě spoléhat se ve všem jenom sama na sebe... to bych toho chlapa vůbec nemusela mít ne? K čemu?
A jak psala hrosanek: sama o sebe se postarat taky umím. Neumřu bez chlapa hlady ani nebudu spát pod mostem... Dokážu zařídit cokoliv na úřadech atd... Ale dovoluju si ten LUXUS to nemuset všechno dělat sama :-)
Není tady
Teda, je velice poučné sledovat vaše názory. Příčiny svého chování znám, to jo a není to o nezávislosti mojí maminky. ta by si sama....
Škoda, že sem nenapsal žádný chlápek, co si pod pojmem ochranovat ženu a rodinu představuje. To by bylo poučné velmi. Jo holky, docházím ke změně postoje, ne že muž dělá něco "za mě" ale pomáhá mi a to je třeba ocenit a taky jakoukoli snahu podporovat apodporovat.
S tím kontrolováním jsme si tu neporozumněli. Většinou se mi daří dát vědět, ale někdy se situace tak vyvrbí, že prostě zapomenu a divím se, když je před večerdou, proč mě muž vlastně shání. To když náhodou se octne dřív doma než já. Jinak se mu zpovídat fakt nemusím. Uznávám, že chybka může být v nastavení obou. Já volám a dávám vědět , když je průser a je třeba řešit. On raděj vše ví předem a preventivně 
Holky díkec, jdu si s tím trochu ponimrat v hlavě. Hlavně tou ženskou energií jste mi zatopily 
Není tady
Madis napsal(a):
Jo holky, docházím ke změně postoje, ne že muž dělá něco "za mě" ale pomáhá mi a to je třeba ocenit a taky jakoukoli snahu podporovat apodporovat.

Není tady

Byt samostatna neznamena byt chlap! To je dost nebezpecna uvaha. Znamena to , ze byt nesobestacna znamena byt zena. Ja takhle neuvazuji. Proc hned s takovym vymezovanim?
PRESNE.....a uz jsme u toho : ".....SPOUSTA sobestacnosti , (kdo prosim urcuje hranici?), znamena, ze chlap......??? Takze tragedie ve vztahu.
Zena se ma jaksi podle hrosanka zdrzet prilisne samostatnosti pro pohodu ve vztahu. Podle mne ne, o tom jsem presne mluvila. Predehravat partnerovi, ze neumim tohle a cosi, jen aby byla pohoda? A on mel ten SPRAVNY pocit, ze ho potrebuji,ze bez nej nedokazu v tom velkem svete prezit? A dal nic?????????
No to je doslova resne, to cemu nerozumim. Ja nechci, aby si muj partner myslel, ze neumim spoustu veci.
Proste aby mne tak definoval.
Taham skrine, protoze v byte nikdo jiny nebyl. Mela jsem je tak nechat az si najdu partnera a doufat ze mi treba za par let pomuze? Ja olej kontroluju napriklad, proto aby se mi nezadrel motor! Kvuli sveblbosti mam vyhodit auto? Nechci. Ptitel ani nevi, ze ho kontroluju. Treba je zrovna v praci...
Ja jsem chtela rici, ze povazuji ponizujici davat najevo pred partnerem, ze se nevyznam (naschval a v prkotinach upozornuji) a tim se ho snazit pripoutavat a pacifikovat. A odevzdaaaaaaaavat se mu. To uz upim. Co je to za komedii? Ja mam za pratele i pritele muze, kteri neco podobneho nevyzaduji aneakceptuji.
Není tady
Ale houbeles. Podle hrošánka je spoustu věcí prima nechat na tom druhém pro vlastní pohodlí.
A vážně nejsem typ, který by mrkáním řasami nebo jiným druhem ženské nadherné manipulace kamkoliv chlapy posouval. Myslím, že žádná úvaha není nebezpečná, jen jí každý píše ze svého pohledu.
Umím spoustu věcí, nepředstírám, že je neumím. Olej fakt vyměňovat neumím, bylo to však beze vší ironie.
Vlastně mě k napsání předchozího příspěvku dovedla jednak zkušenost s potrhlou vlastní samostatností v dlouhodobém vztahu přes povídání dvou kamarádek, které mi líčily, jak strašné bylo, že nakonec doma zvládly úplně všechno a partner byl po pár letech a několika dětech jen ozdoba na gauči...
Upravil(a) hrosanek (19. 1. 2009 22:31)
Já spoustu věcí neumím. Nevyznám se v počítačích jako přítel... neumím vrtat do zdi... ale i kdyby mi s tím nepomohl přítel, znám lidi, kteří to umí a v případě potřeby mi pomůžou... A vždycky si můžu sehnat odborníka, který to udělá...
Nevidím důvod, proč by někdo (chlap nebo ženská) měl umět všechno...
No a s tím odevzdáním se... to je jako v sexu... když se neotevřeš, chlap do Tebe prostě nemůže. Když se "neodevzdáš", nedosáhneš orgasmus :-)
Není tady

Martinko diky za odpoved.
Ja mam na mysli, ze se mi z duse prici zeny, ktere ze sebe delaji ,pardon, "husicky". To je proste komedie a manipulace. A snazi se touhle pozou k sobe muze pripoutat a manipulativne ho donutit k pritomnosti, cimz ho vlastne kontroluji. Ja znam zenskou, ktera neni schopna vymenit zarovku a presne zaujima postoj - my zeny ochrankyne ohne a vajicka, muzi silni a vsemocni. Kyc a manipulace, volam! Me je z toho spatne, zvlastkdyz se tu doporucuje, abychom se odevzdaly.... a hned dalsi hrozba, jak asi dopadne takove partnerstvi, kdyz jsem samostatna... uaaaaaa
Samozrejme neumim vsechno, ale razim zasadu,ze vse co se v normalnim zivote potrebuje musim zvladnout.
Pro partnera udelam z lasky vse. Ale ochranit mne nemuze. Pred nemoci, financmi krizi, propadlymi akciemi, umrti rodicu,nemocnym ditetem rakovinou prsu....atd........
Ocenuji, kdyz jsme spolu, kdyz me nekam doveze a naopak ja ho milerada odvezu nekam jinam, nebo ridim ja.
martinko ja nemam muzsky zpusob. Uz jsme zase na tombode,opravdu "jsem/nejsem muz" a mam muzsky pristup? Ja jsem na 1000% zenska. To zase znamena,ze zena, ktera je v "poradku" si nechava pomahat i kdyz jde o prkotiny (viz zarovky) a HRAJE na neschopnou,nebot je to typicky a spravny zenskypostoj? Na rozdil od toho meho ponekud zvlastniho?
Jestli jsem opravdu stastna? Nic ve zlym ,ale to jemineno vazne? 
Ono mi k tomu stesticku chybi,jen ze budu delat blbenku,ktera ani neumi vyplnit danove priznani,nebo si koupit auto nebo kontrolovat volej ve vlastnim aute? Nebo cokoliv jineho? To je to prave stesticko, mam jit do sebe????????
PROBOHA TO SNAD NE!
To ze o sobe s partnerem vime,povazuji za slusnost a RESPEKT a ne za ochranu muze.
PS. Matinko pouzivat MHD povazuji za inteligentni. Bez legrace.
Není tady

Vymena oleje:
Otevru kapotu (u zaparkovaneho auta se studenym motorem) a na kraji dole u mejch kolen je barevne kolecko, ktery vemu do ruky a vytahnu. Je to asi 40 cm dlouha kovova tycka dole mastna od oleje. Asi 5 cm na spodku.
Na konci je srafovani tam se ukazuje kolik je toho voleje. Utru a opakuji a vratim zpet. Zavru kapotu. Pokud je Olej jen na spicce ,zajet do servisu.
Pokud moje pritelkyne nebo ja zvladnou rano udelat pro deti snidani a vypravit je do skoly, pak jsou genialni ! a tohle (olej) je proste kravina. Kdo to umi, nema se cim chlubit. Zpacifikovat deti je 100x narocnejsi.
Není tady
Pak jsem geniální. Děti (libovolný počet) ráno vypravím do školy, udělám jim snídani, oblíknu je. Zkontroluju jim tašky a baťůžky. A o dolití oleje prostě v klidu požádám partnera, zda by mi ho v autě nedolil. 
"abych mohla dostat oporu, musím ji nejdříve umět přijmout. A musím pochopit, že je to v pořádku ji chtít a procítit, že slabost, zranitelnost, měkkost a jemnost není nic špatného, že jsou to atributy ženství, které ženě umožní se cítit spokojeně až šťastně. Ale samozřejmě, abych tohle mohla cítit, musím nejdříve vědět, že se zastanu sama sebe, když bude opravdu potřeba a že mám vedle sebe někoho, kdo to s radostí udělá pro mě, protože mě miluje.
Žena se nemůže stát ŽENOU bez MUŽE (přesněji řečeno bez ochrany a opory mužské energie). A kdyby mohla, bylo by to pro ni nebezpečné. MUŽ musí nejdřív zajistit bezpečí a pak z ženy může rozkvést ŽENA."
Tohle jsem si vypůjčila z materiálu: http://www.smysl.com/muz.doc - jestli chceš přečti si to celý... líp to vysvětlit neumím :-) Slova jsou těžkopádná.
Není tady
sahleb napsal(a):
Vymena oleje:
Otevru kapotu (u zaparkovaneho auta se studenym motorem) a na kraji dole u mejch kolen je barevne kolecko, ktery vemu do ruky a vytahnu. Je to asi 40 cm dlouha kovova tycka dole mastna od oleje. Asi 5 cm na spodku.
Na konci je srafovani tam se ukazuje kolik je toho voleje. Utru a opakuji a vratim zpet. Zavru kapotu. Pokud je Olej jen na spicce ,zajet do servisu.
Pokud moje pritelkyne nebo ja zvladnou rano udelat pro deti snidani a vypravit je do skoly, pak jsou genialni ! a tohle (olej) je proste kravina. Kdo to umi, nema se cim chlubit. Zpacifikovat deti je 100x narocnejsi.
Toto je ale kontrola oleja, nie jeho vymena
A ... radsej nic 
Mehehe, som genialny (nielen snidani ale i svacu 

) a k tomu aj viem vymenit olej, nielen skontrolovat kolko ho je, jupiiii.
Upravil(a) Oxi (19. 1. 2009 23:13)
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
hrosanek napsal(a):
Pak jsem geniální. Děti (libovolný počet) ráno vypravím do školy, udělám jim snídani, oblíknu je. Zkontroluju jim tašky a baťůžky. A o dolití oleje prostě v klidu požádám partnera, zda by mi ho v autě nedolil.
Si. Bez debat!
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady

Madis napsal(a):
...ne že muž dělá něco "za mě" ale pomáhá mi a to je třeba ocenit a taky jakoukoli snahu podporovat apodporovat.
Jak pomáhá? Houby pomáhá - spolupracuje při řešení vašich společných problémů a vykonávání vašich společných prací. Však bydlíte společně, tož máte aj společné povinnosti, no ni?
Je to přesně tak, jak říká hrošánková - s přístupem superženy lze dosáhnout tak akorát toho, že se partner raději realizuje jinde s lidmi, kteří na rozdíl od ní budou mít čas i na zábavu. 
Není tady

sahleb napsal(a):
J
A opravdu mne cili zeny, ktere proste neridi auto,
.
já jen zírám...no a co,tak jsou ženský,který neumí řídit auto..no bóže,,umí zas jiný věci ..člověk nemůže bejt dokonalej..
Není tady
Madis napsal(a):
Příčiny svého chování znám, to jo a není to o nezávislosti mojí maminky. ta by si sama....
co jsou to za příčiny?
to že byla sama, taky něco vypovídá...
Není tady

Jestliže si žena dělá všechno sama a od partnera nic nechce (nepotřebuje), tak nač si pořizovat chlapa? V domácnosti by jen překážel a na sex se chlap vždycky najde 
Není tady