29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eva36 napsal(a):
Tak bych řekla, že jsi žila s mým bývalým.... Vždycky mě trochu překvapí, že se najde další ženská tak "blbá" jak já... No, ze zkušenosti ti chci říct, abys s ním komunikovala jen o důležitých věcech, např. dětech. Já jsem dokonce ustoupila i od toho, aby mi BM platil zpětně na dceru výživné, nechala jsem mu auto, novou kuchyň... a vyrovnání, za cca 11 let, kdy on na mě parazitoval podobně jako ten tvůj na tobě, to jsem nechtěla už vůbec. Jsem ráda, že jsem si ušetřila tahanice a i za cenu finanční ztráty jsem šla do tzv. n-e-s-p-o-r-n-e-h-o rozvodu.
N-e-s-p-o-r-n-y rozvod znamená mít sepsanou před notářem dohodu o rozdělení majetku (nikdo nezkoumá, jak si to rozdělíte, když se dohodnete) a taky navrhnout soudu, jak se budeme starat o dítě. Zároveň jsem podala žádost o rozvod. U soudu jsem pak taky hodně ustoupila, protože tehdy 11 letou dceru příšerně zmanipuloval a ona pak skoro brečela, když jsem jí řekla, že tatínkův nápad alá střídavá péče se mi nezamlouvá. Tu střídavku začal chtít kvůli tomu, že já jsem začala chtít výživné na dceru....doteď si pamatuju, jak na mě syčel, že mi nic nedá a až ukáže on-pan podnikatel svůj nulový příjem, tak budu platit já výživné jemu....
Tak to jsem se vykecala (pořád mi tyhle jeho podrazy tak nějak vězí v palici, a to je to skoro 4 roky, myslím, co jsem se odstěhovala)... Ale to s tou komunikací jen ohledně důležitých věcí myslím naprosto vážně.
A držím ti palce s dětmi. BTW není možné, aby některý z rodičů neplatil výživné na dítě. Je to v rozporu se zájmem dítěte. Takže výživné ti stanovit soudce musí.Jo a kdybys potřebovala nějaký návrhy k soudu, dost mi pomohla stránka www.justice.cz
Eva -bohužel, v tomhle vytučněném s tebou nemohu souhlasit. Jsem chodící důkaz, že lze svěřit dítě do péče matky a otci nevyměřit !!! výživné. Psala jsem o tom ve vedlejším vlákně. : Otec dětí nemíní plati- absurdní situace.
Já jsem se s tím smířila- zaplať bůh vydělávám , ale věřím, že je víc mamin, které prostě z tatíků ty prachy nevylomcují... A když tak se zpožděním a ve směšné hodnotě.... Přijde mi to jako dokonalé fiasko státních orgánů...
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Jsem chodící důkaz, že lze svěřit dítě do péče matky a otci nevyměřit !!! výživné. Psala jsem o tom ve vedlejším vlákně. : Otec dětí nemíní plati- absurdní situace.
Já jsem se s tím smířila- zaplať bůh vydělávám , ale věřím, že je víc mamin, které prostě z tatíků ty prachy nevylomcují... A když tak se zpožděním a ve směšné hodnotě.... Přijde mi to jako dokonalé fiasko státních orgánů...
A nezkoušelas nějaké odvolání apod.? Se mi zdá, že to hodně záleží na konkrétním soudci. Jako když nebude splácet hypotéku, asi se s ním taky párat nebudou? A dítě by snad mělo být považováno i státními orgány za důležitější, nebo aspoň stejně důležité, jako třeba hypotéka?
Není tady
myslíte, že to soud nebude řešit, ikdyž je to napsané jako dohoda o neplacení z důvodu ponechání majetku v jeho správě ?
Není tady
Tak si zařiď život podle svého a na jeho invektivy nereflektuj.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Četla jsem tvůj příběh a tvůj BM má dost veliké psychické problémy(sebe-nenávist,žárlivost,strach...) sám se sebou. Souhlasím s Pisatelem, že nejlepší je s ním nekomunikovat(jemu to dělá dobře, že se může s někým hádat a pošťuchovat, kdybys s ním nekomunikovala, nemůže na tebe tvůj BM vytahovat babičku z desátého kolena).
Já bych ho ignorovala.
Není tady
Natálie napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Četla jsem tvůj příběh a tvůj BM má dost veliké psychické problémy(sebe-nenávist,žárlivost,strach...) sám se sebou. Souhlasím s Pisatelem, že nejlepší je s ním nekomunikovat(jemu to dělá dobře, že se může s někým hádat a pošťuchovat, kdybys s ním nekomunikovala, nemůže na tebe tvůj BM vytahovat babičku z desátého kolena).
Já bych ho ignorovala.
To už vím dávno, že má psychické problémy, všichni dokola můžou za jeho problémy...to už jsem slyšela x-krát...a pořád dokola.Na venek je sebevědomý, šikovný, chytrý, manuálně zručný člověk, s mnoha známými, ale .....uvnitř je to hromádka ...nevěřila jsem tomu, že se sesype..ale je to tak..a jak si nejlépe zahojit svoje rány ? Když budu bodat do ran ostatních a ponižovat je, deptat...no klasický případ..Ono na první pohled by jsi to do něj neřekla...má přehled, dokáže se bavit o čemkoliv...ale se vztahy mezi lidmi má problém a dost velký...
naučím se rychle nereagovat na jeho poznámky a komunikovat budu jen co se týká dcery...připomínky budu přecházet bez povšimnutí..
Není tady
zuzi777a: Hm. Asi záleží na okolnostech (nevím, jestli otec, o kterém mluvíš, nemá třeba papíry na hlavu a nemůže vydělávat apod.).
Obecně se výživné stanovovat musí. My třeba máme střídavou péči a stanovené výživné ve stejné výši pro obě strany. Že to dělá nulu ve výsledku, nevadí. Tenkrát řekla soudkyně, že to je v zájmu dítěte potřeba.
Není tady
HK70 napsal(a):
ahojte všichni...ve zkratce - jsem od května odstěhovaná od manžela ( pořád ještě manželé jsme ), stalo se tak po asi dvouletém uvědomování si, že není všechno v našem vztahu v pořádku. Byli bychom teď spolu 15. rok, a celé manželství jsem měla pocit - samozřejmě byly i světlé a radostné chvilky, že si mě manžel neváží jako ženy, že mě pořád komanduje, připadám mu hloupá, bez názoru atd. špatně samozřejmě vychovávám naše holky, mám doma nepořádek, ikdyž jsem uklízela a můžu říct, že v leckterých domácnostech to tak nevypadalo..no zkrátka pořád na mě něco viděl...on chodí do práce, stará se o auto a takové ty chlapské věci, já zase o všechno ostatní...no a po jedné výměně názoru jsem si říkala, tohle že je člověk, který mě miluje, jak na veřejnosti často tvrdil a před kamarády ? Tohle že si dovolí říct člověk, který tvrdí, že jsem žena jeho života ? ( krávo debilní, atd ). Uvědomila jsem si , co se dělo celá ta léta, pak přišla jeho nevěra, ze které se rok nemohl dostat a já si to vytrpěla bez jeho pomoci až do konce, kdy už mi to všechno bylo potom jedno....tak po takovém incidentu, kdy jsem se opět nehodila ani na hnůj, vytáhl všechny moje boly z minulosti a invektivy..tak jsem si řekla a dost...za 3 měsíce, kdy jsem čekala, že se něco stane, že začne trochu rozumně přemýšlet, co by ztratil, ...tak spíš naopak, výhrůžkyx,at už se konečně vzpamatuju, jinak se odstěhuje..(měla jsem ho nechat, že )..no ale to jsou právě jeno ty výhrůžky..tak jsem si našla pronájem a s jednou dcerou jsem se odstěhovala. Druhá, pod záminkou koupě psa, tak zůstala u něj..Dnes ? Tituluje krávou i dceru, pes ho štve, tak že ho chce dát pryč, ale dcera nechce...Pořád mi předhazuje opět , že jsem vinna za všechny strasti a boly, které má nyní, k tomu všemu ještě přišel o zaměstnání, ale už pracuje ...asi po 3 měsících..takže to taky jsem si užila..no a Zjistil, že děti nejsou vychované - 18,13 let, že jsem nepořádná já, ale i holky a neučí se atd. atd.....kdykoliv s ním mluvím, nebo mi píše emaily, tak tuhle všechnu zlobu, co má v sobě, mi nahází na hlavu...já se ptám, jak ho mám utnout, už nemám sílu oponovat, vytahuje babičku z "desátého" kolena jenom aby mě ponížil, urazil...lže a vymýšlí si...ale já tedy už na to neskáču..ale jak ho zabrzdit. Myslíte, že rozvodem ? Má neuvěřitelný smysl pro vyvolání pocitu viny- typický manipulátor, jak mě nemá pod kontrolou, dělá všechno pro to, aby měl...nesnese, že o mě nic neví..nemá mě pod kontrolou a pořád to zkouší..Zpátky ho rozhodně nechci...měla bych to všechno denně na talíři..jsem ráda, že jsem to udělala..
A proč se s ním o tom vůbec bavíš ?
Probíráme praktické věci..... on najednou začne omílat ta svoje moudra........ zavěšuji
Upravil(a) mashanka (19. 1. 2009 12:57)
Není tady
Eva36 napsal(a):
zuzi777a: Hm. Asi záleží na okolnostech (nevím, jestli otec, o kterém mluvíš, nemá třeba papíry na hlavu a nemůže vydělávat apod.).
Obecně se výživné stanovovat musí. My třeba máme střídavou péči a stanovené výživné ve stejné výši pro obě strany. Že to dělá nulu ve výsledku, nevadí. Tenkrát řekla soudkyně, že to je v zájmu dítěte potřeba.
Eva- zkopírovala jsem sem svůj příspěvek z vedlejšího vlákna :
zuzi777a napsal(a):
Na moji dceru otec také neplatí. Soudně mi bylo povoleno
se o ni starat a zabezpečovat ji. Otec v době soudu o výživné dlouhodobě nepracoval, žil u přítelkyně, která ho údajně živila. Vzdala jsem to - i když vím , že práci měl, nejsem schopná to dokazovat. Pro potřeby soudu, na který se on stejně nedostavil jsem musela vždy mít svoje čerstvé daňové přiznání( účetní uzávěrku) ke dni soudu???!!!
Prostě spoustu starostí a placení navíc a on stejně neplatí a nikdo na celém světě ho nepřinutí. Bylo mi doporučeno ať si sama(!!) zjistím, kde pracuje, dovedu tam policii aby byl usvědčený , že dělá načerno. Jenže kde mám brát čas a sílu ho někde honit??? Sociály to nezajímá- nemusí takové neplatiče honit. Kdyby to bylo v zájmu státu , asi by už dávno našli pořádné sítě na takovéhle "tatíky"....
Takže dceři je 17, od 10let od táty neviděla ani korunu.... Jako perličku uvádím, že samozřejmě , když můj příjem vyskočil nahoru , přídavky mi na ni stát okamžitě ustřihnul... To že táta se nezúčastňuje nikoho nezajímá...
Já se o to přestala zajímat cca před 4 lety- prostě jsem to vzdala. Podle rozsudku mám dceru ve své péči, otec není povinen přispívat - není zaměstnán, živí ho přítelkyně, je finančně neschopný. Takhle to mám černé na bílém. Při mých pokusech něco změnit mi na péči o dítě řekli , že mám zjistit , že pracuje a uvědomit policii, pak mohu podat trestní oznámení. TJ- JÁ mám zjistit, JÁ mám uvědomit... Prostě jsem to vzdala. Naštěstí můj nynější manžel neřeší , zda dcera je jeho , nebo moje a tak jsme holt biologického tatínka vypustili. Možná , že je to chyba, ale já jsem fakt neměla chuť někde pobíhat a číhat kam jezdí dělat. Ve finále by ten zaměstnavatel řekl, že tam byl na jednodenní brigádě a byla bych zas nahraná, protože brigádničit do určité finanční hranice může, aniž by měl obstavitelný příjem.... Tak mi to bylo vysvětleno, když jsem se po tom ptala u právničky.
Schválně jsem si zjišťovala jak je to třeba v Británii- tam dostane tatík soudem určené výživné ať dělá ,nebo nedělá- pokud neplatí, platí to za něj okamžitě stát ale z něho to pak vylomcují...
Možná , že se něco změnilo, asi bych za tím i šla ,ale tehdy jsem si připadala jako pitomec- prostě stát mi natolik důvěřuje , že mi dceru nechá na vychování a výživu, otce tím nebude obtěžovat a já ať se smekám aby mi děti nechcíply hlady.....
Dceři je 17, přemýšlí o VŠ, takže mám určitě ještě na co spořit
Takže o tom, zda se něco změnilo nevím. Občas zalituji kvůli holce- je jí 17, musím jí tutam vysvětlit, že na něco fakt není... Její otec ( dá- li se tomu tak vůbec říct) jí za celou dobu poslal asi 3smsky. Jinak NIC. Pokud by existovala možnost podat žádost a abych pak já kvůli tomu nemusela zbytečně někde lítat, udělala bych to . Vím, že k soudu stejně nepřijde a chystat své příjmy- to mi na tom přišlo nejvíc uhozené- JÁ MUSELA VŽDY OD SVÉ ÚČETNÍ CHTÍT UZÁVĚRKU K DATU SOUDU To znamená zaplatit za to, a ve výsledku z toho nic pro mou dceru stejě nebylo....
Není tady
HK70 - tak jsem byla schopna vidět věci reálně až když jsem se od manipulátora odpoutala. Ale jestli můžu přispět troškou do mlýna - pokud jsi dokázala odejít, mohla bys dokázat i ty další kroky.
1) co nejdříve podat žádost o úpravu rodičovské odpovědnosti, tj, výchova a výživa na 13ti letou dceru
2) současně podat žádost o rozvod
3) - prosím nekamenovat - co se týká majetku, vzhledem k osobnosti manžela nečekej nějaká vstřícná gesta - a vem si sama co je tvoje. Jestli teda máš takové štěstí, jako jsem měla já a máš klíče od bytu. Za dobu trvání manželství je vše co jste pořídili společné,. Já jsem s sebou vzala jenom pokojík dětí, vysavač a žehličku, které jsem si splácela na multiservis, oblečení, povlečení a ručníky ještě z výbavy, a nádobí, které jsem si koupila sama nebo dostala. Vše co kdy koupil on jsem mu tam nechala, i to, co jsem od něj dostala. Zůstalo mu tam vlstně celé vybavení nábytkem, mikrovlnka, pračka apod., ale já jsem to k životu nepotřebovala (pračku jsem si koupila), a on by bez toho bydlet nemohl.
Důležité je, že už jsi od něj pryč, získáváš pomalu nadhled. Na maily mu neodepisuj, telefon mu neber, mně se osvědčilo mu napsat po telefonu sms "jestli potřebuješ něco kvůli dětí, napiš o co jde a já zavolám". Neodepsal ani jednou, takže to důležité nebylo
Není tady
jaspinn napsal(a):
HK70 - tak jsem byla schopna vidět věci reálně až když jsem se od manipulátora odpoutala. Ale jestli můžu přispět troškou do mlýna - pokud jsi dokázala odejít, mohla bys dokázat i ty další kroky.
1) co nejdříve podat žádost o úpravu rodičovské odpovědnosti, tj, výchova a výživa na 13ti letou dceru
2) současně podat žádost o rozvod
3) - prosím nekamenovat- co se týká majetku, vzhledem k osobnosti manžela nečekej nějaká vstřícná gesta - a vem si sama co je tvoje. Jestli teda máš takové štěstí, jako jsem měla já a máš klíče od bytu. Za dobu trvání manželství je vše co jste pořídili společné,. Já jsem s sebou vzala jenom pokojík dětí, vysavač a žehličku, které jsem si splácela na multiservis, oblečení, povlečení a ručníky ještě z výbavy, a nádobí, které jsem si koupila sama nebo dostala. Vše co kdy koupil on jsem mu tam nechala, i to, co jsem od něj dostala. Zůstalo mu tam vlstně celé vybavení nábytkem, mikrovlnka, pračka apod., ale já jsem to k životu nepotřebovala (pračku jsem si koupila), a on by bez toho bydlet nemohl.
Důležité je, že už jsi od něj pryč, získáváš pomalu nadhled. Na maily mu neodepisuj, telefon mu neber, mně se osvědčilo mu napsat po telefonu sms "jestli potřebuješ něco kvůli dětí, napiš o co jde a já zavolám". Neodepsal ani jednou, takže to důležité nebylo
ahoj, bohužel klíče nemám, ale starší dcera je má...myslím, že by mě asi nenechal jít do bytu za jeho nepřítomnosti, nicméně to udělat musím, mám tam ještě dost věcí..fotky..obrázky, maličkosti...na chalupě to samé, keramiku starožitnou od rodičů atd. z bytu jsem si vzala pohovku, dceřin stůl a z chalupy 2 křesla, skříňky, co jsem tam dovezla, jinak nic,..pár talířků, příborů, do začátku..no a jinak tam všechno zůstalo..Pořídili jsme si toho docela dost, nejde jen o věci, taky jsem mu tu chalupu pomáhala zvelebovat, kupovala jsem tam věci...ale jak on to nazval? " je ti to připsáno na vrub dobra rodiny......Jinak je to všechno jeho zásluha a z toho titulu se nechci hádat o nějaké věci...je to pro mě zklamání, protože dřív se vyjadřoval jinak..ale to je pryč. Jenom se mi potvrdilo, že jsem udělaladobře, že jsem odešla. Žít s takovým egoistou, hamounem a mistrem světa prostě dál nešlo...Zkusím požádat o tu úpravu rodičovské odpovědnosti...ale už ho slyším..neměla zájem o dítě a blalbalalba, myslím, že by si ale přizvali i dceru, jak to vlastně bylo, možná..jestli ne, nemůžu to nijak dokázat, že bývala u mě několikrát v týdnu , sice jen na návštěvu, , pak i na víkendy...ale on je velice přesvědčivý..no uvidím..
Upravil(a) HK70 (19. 1. 2009 18:15)
Není tady
buď taky přesvědčivá
Není tady
mashanka napsal(a):
buď taky přesvědčivá
mno, tak to nevím...to bych to musela mít všechno poskládané na papíře...ale copak já vím, s čím vyrukuje ...ale at je to s čímkoliv, tak mě to zvedne ze židle a bojím se, že začnu hysterčit...a ječet...no snad to takhle daleko nedojde:(
Není tady
Ty děláš jednu zásadní chybu - neustále se stavíš jen do obranné pozice. Proč on se nebojí, s čím vyrukuješ ty ? Prostě bojuj a když to jinak nejde, můžeš i útočit. Připrav se na něj a chladnokrevně mu ukaž, zač je toho loket - nebude to od tebe čekat - nebude s tím počítat a bude čumět jak vejr
Upravil(a) mashanka (19. 1. 2009 19:05)
Není tady
Mila HK
ve slusne spolecnosti existuje takovy zakon, ze co se v manzelstvi nabyde se deli rovnym dilem, jinym slovem na polovinu. Takze , kdybys nevydelala ani korunu a on 100 milionu, tak ti proste 50 milionu musi dat, kdyz se rozvadite. V cizine jeste plati,jen pro informaci, ze ten co vic vydelal, musi rozdelit budouci duchod. Ne zcela na presnou polovinu. Na polovinu nabyteho majetku mas PRAVO. Tak se vykasli na jeho reci.
Není tady
sahleb napsal(a):
Mila HK
ve slusne spolecnosti existuje takovy zakon, ze co se v manzelstvi nabyde se deli rovnym dilem, jinym slovem na polovinu. Takze , kdybys nevydelala ani korunu a on 100 milionu, tak ti proste 50 milionu musi dat, kdyz se rozvadite. V cizine jeste plati,jen pro informaci, ze ten co vic vydelal, musi rozdelit budouci duchod. Ne zcela na presnou polovinu. Na polovinu nabyteho majetku mas PRAVO. Tak se vykasli na jeho reci.
Jenže...na to, aby někdo ocenil to, co jsme si pořídili za dobu manželství, musí mít k dispozici paragony, nebo alespoň ty věci vidět, že ...nepředpokládám, že by mě manž. pustil do svého bytu, abych se tam přehrabovala v paragonech, to za prvé a za druhé, na advokáty, notáře, právníky nemíním platit tisíce...a věřím tomu, že jak bych to i přesto udělala, můj manž. začne vytahovat špínu...aby si zahojil své ego...na to nemám žaludek.
Já to vím, že nabyté věci za manželství jsou napůl, ale když to tomu volovi nedochází, tak se nemá cenu s ním o to dohadovat...už jsem mu to takhle jednou řekla, ale on si stejně mlel pořád tu svou...tak co s ním chceš. Já už chci mít fakt pokoj, za jakoukoliv cenu...pryč, pryč..
Není tady
S tím souhlasím, nemá cenu se hádat o majetek, pokud v tom nejsou miliony, což ve Tvém případě nejsou. Věci jsou jenom věci, dají se pořídit jiné, i když k některým máš citový vztah.....důležité jsou děti - nejdůležitější. A neboj, i když dcera s Tebou denně nebydlí, jsou možnosti jak zjistit, co je pro dítě nejlepší a co vlastně to dítě chce, kde má zázemí a kdo se postará. Je to tak, i když některé televizní kauzy se snaží do povědomí lidí vměstnat názor, že sociální pracovnice jsou tu od toho, aby buď odebraly dítě tomu "kladnému" rodiči apod., nebo se dívaly jak někdo dětí týrá.
Kdybys byla z Ostravy, můžu i poradit, jsem o oboru
Upravil(a) jaspinn (20. 1. 2009 7:54)
Není tady
A ještě něco - ptej se na dceru ve škole, zajdi k lékařce poptat se na zdraví, pokud nevíš.......dceři denně volej, piš sms, i když ona třeba neprojevuje zájem. Má na to právo - nemá u sebe oba své rodiče, a je to dítě, nemůže být objektivní a vidět jak tatínek trápí maminku.
Není tady
jaspinn napsal(a):
A ještě něco - ptej se na dceru ve škole, zajdi k lékařce poptat se na zdraví, pokud nevíš.......dceři denně volej, piš sms, i když ona třeba neprojevuje zájem. Má na to právo - nemá u sebe oba své rodiče, a je to dítě, nemůže být objektivní a vidět jak tatínek trápí maminku.
Dcera je v tomto ohledu v pohodě, denně komunikujeme, sama přijde i mimo domluvené návštěvy...
Není tady
tohle vsechno co tu popisujes mam za sebou, kdyby jsem te znala, tak bych rekla, ze jsi napsala muj zivotni pribeh. Vcetne toho pravnika u soudu. Bylo domluveno, ze se dohodnem bez pravnika, ale nakonec bylo vsechno jinak. K majetkovemu vyporadani prisel s advokatkou, i kdyz jsme byli domluveni pres ni delal problemy a sama jeho advokatka mu rekla, aby se umoudril a podepsal smlouvu, se kterou sam souhlasil. U soudu take mel doprovod, dokonce dvojnasobny( milenka a advokatka). Ma zlata seber zbytky sveho sebevedomi a bud nad veci. Nekomunikuj s nim vubec, tim si jen ublizujes a nikomu nepomahas. Ja to diky bohu odrizla uplne ( je pravda, ze jsem take musela), nekolikrat jsem poznala, ze tu byl v byte a odnesl si nejake veci. Nevadi mi to vzal si jen jeho veci a ja na nich tak nelpim a kdyby si o ne rekl, tak mu je poslu. Uspory zasil, takze nebylo o cem se dohadovat. Ze mi nedaval na deti jsem byla zvykla, protoze jsem za posledni leta nedostavala nic na domacnost a vsechno tahla ze sveho................
Plne te rozumim, ze se nehadas o par veci, dulezitejsi je tvoje psycha a klid, ktery si uzij. Tim, ze s nim komunikujes se pripravujes o sebevedomi a o nervy. Stejne se nebude chtit na necem domluvit, protoze te prestane mit pod absolutni kontrolou a to manipulatori nemaji radi.
Me nejvice pomahalo, kdyz delal teror, tak mne bylo receno, rozved se a BUD NAD VECI. Neslo to vzdy, ale snazila jsem se. Musela jsem to ale slyset snad kazdy den.
Ja bych ti poradila: nekomunikovat vubec, a kdyz je to nutne, tak pouzivat jen dve slova: JO a Ne. Jses chytra holka a nemas se ceho bat. Deti sami poznaji, ty jsou ted nejdulezitejsi,kdo je ma rad uprimne. ted to mozna jeste nechapou ( je to jeste cerstve a nevyresene), ale pozdeji te daji zapravdu a budou ti oporou.
Není tady
tejla napsal(a):
tohle vsechno co tu popisujes mam za sebou, kdyby jsem te znala, tak bych rekla, ze jsi napsala muj zivotni pribeh. Vcetne toho pravnika u soudu. Bylo domluveno, ze se dohodnem bez pravnika, ale nakonec bylo vsechno jinak. K majetkovemu vyporadani prisel s advokatkou, i kdyz jsme byli domluveni pres ni delal problemy a sama jeho advokatka mu rekla, aby se umoudril a podepsal smlouvu, se kterou sam souhlasil. U soudu take mel doprovod, dokonce dvojnasobny( milenka a advokatka). Ma zlata seber zbytky sveho sebevedomi a bud nad veci. Nekomunikuj s nim vubec, tim si jen ublizujes a nikomu nepomahas. Ja to diky bohu odrizla uplne ( je pravda, ze jsem take musela), nekolikrat jsem poznala, ze tu byl v byte a odnesl si nejake veci. Nevadi mi to vzal si jen jeho veci a ja na nich tak nelpim a kdyby si o ne rekl, tak mu je poslu. Uspory zasil, takze nebylo o cem se dohadovat. Ze mi nedaval na deti jsem byla zvykla, protoze jsem za posledni leta nedostavala nic na domacnost a vsechno tahla ze sveho................
Plne te rozumim, ze se nehadas o par veci, dulezitejsi je tvoje psycha a klid, ktery si uzij. Tim, ze s nim komunikujes se pripravujes o sebevedomi a o nervy. Stejne se nebude chtit na necem domluvit, protoze te prestane mit pod absolutni kontrolou a to manipulatori nemaji radi.
Me nejvice pomahalo, kdyz delal teror, tak mne bylo receno, rozved se a BUD NAD VECI. Neslo to vzdy, ale snazila jsem se. Musela jsem to ale slyset snad kazdy den.
Ja bych ti poradila: nekomunikovat vubec, a kdyz je to nutne, tak pouzivat jen dve slova: JO a Ne. Jses chytra holka a nemas se ceho bat. Deti sami poznaji, ty jsou ted nejdulezitejsi,kdo je ma rad uprimne. ted to mozna jeste nechapou ( je to jeste cerstve a nevyresene), ale pozdeji te daji zapravdu a budou ti oporou.
ahoj, no uvidíme, jak to se mnou všechno zahejbe..zatím se držím a usmívám se. Myslíš, že by stálo za to, ty jeho dopisy vzít do manž. poradny, kam jsem už dvakrát chodila - jednou tam byl i on...ale "přece nějaký cucák, ikdyž magistr, mi nebude vykládat, jak se mám chovat.." co by na to řekl, jestli by mi jen tak pro zajímavost, ten můj krok schválil...
Není tady
ahoj heko, nevim o jakych dopisech mluvis, asi jsem necetla podrobne. Ale at jsou to jakekoli dopisy od neho, tak si je vezmi sebou, aby si psycholog mohl udelat obraz i o nem. Proc bys je nemela vzit sebou, to neni nic proti nicemu a jiste je uneses. Jenom se proboha niceho neboj. Ja jsem byla u psychiatra jen jednou, protoze jsem mela dobrou kamaradku, ktera mi vysvetlila, ze problem nemam ja ale muj ex. Ze nejsem ani hloupa, ani oskliva, ani tlusta, coz jsem si moje cele manzelstvi myslela. Ze se musim mit rada sebe samu a to se uz dnes mam. Uz chapu, proc jsem byla tak dlouho nekoncentrovana a zapometliva a neschopna se rozvijet. Nevim, co ocekavas od leceni sebe samy( neni to mysleno ani ironicky nebo arogantne) , ale ver, ze dostanes jen radu, jak by to mohlo byt a se zbytkem se budes muset stejne vyporadat sama.
Delej to co SAMA uznas za nejlepsi pro sebe a nemej strach, ze to nekdo odsoudi. Ty jiste vis co je nejlepsi pro tebe a tve deti. Nech si pravnicky poradit a take od lidi, kteri jsou ti blizci a vyber ty varianty, ktere budou podle tebe nej... BUD NAD VECI a nenech se ovlivnit tvym manz. Nepremyslej nad tim, co by rekl kdyz neco udelas, stejne by rekl, ze to bylo hloupe, jenom aby te ponizil a naboural tvoje sebevedomi.
Ja jsem v te dobe, kdyz jsem tohle resila, schodila 10 kilo, ale jsem rada, ze jsem to vsechno zvladla a trochu hrda sama na sebe. Hodne jsem tim ziskala, ale to je jina kapitola.
Není tady
tejla napsal(a):
ahoj heko, nevim o jakych dopisech mluvis, asi jsem necetla podrobne. Ale at jsou to jakekoli dopisy od neho, tak si je vezmi sebou, aby si psycholog mohl udelat obraz i o nem. Proc bys je nemela vzit sebou, to neni nic proti nicemu a jiste je uneses. Jenom se proboha niceho neboj. Ja jsem byla u psychiatra jen jednou, protoze jsem mela dobrou kamaradku, ktera mi vysvetlila, ze problem nemam ja ale muj ex. Ze nejsem ani hloupa, ani oskliva, ani tlusta, coz jsem si moje cele manzelstvi myslela. Ze se musim mit rada sebe samu a to se uz dnes mam. Uz chapu, proc jsem byla tak dlouho nekoncentrovana a zapometliva a neschopna se rozvijet. Nevim, co ocekavas od leceni sebe samy( neni to mysleno ani ironicky nebo arogantne) , ale ver, ze dostanes jen radu, jak by to mohlo byt a se zbytkem se budes muset stejne vyporadat sama.
Delej to co SAMA uznas za nejlepsi pro sebe a nemej strach, ze to nekdo odsoudi. Ty jiste vis co je nejlepsi pro tebe a tve deti. Nech si pravnicky poradit a take od lidi, kteri jsou ti blizci a vyber ty varianty, ktere budou podle tebe nej... BUD NAD VECI a nenech se ovlivnit tvym manz. Nepremyslej nad tim, co by rekl kdyz neco udelas, stejne by rekl, ze to bylo hloupe, jenom aby te ponizil a naboural tvoje sebevedomi.
Ja jsem v te dobe, kdyz jsem tohle resila, schodila 10 kilo, ale jsem rada, ze jsem to vsechno zvladla a trochu hrda sama na sebe. Hodne jsem tim ziskala, ale to je jina kapitola.
ty dopisy, mi píše přes email...v závěru sem tam napíše...už mi Heleno nepiš..., ale já mu nepíšu jako první...
Přesmě to, co píšeš , tak jsem mívala taky,...sebevědomí na bodě 0, všechno jsem dělala blbě, blbě jsem se oblékala, atd. atd. málo jsem sportovala, když jsem pak začala chodit cvičit a na spinning..tak do sebe investuju moc peněz, které bych mohla využít jinak..prostě vždycky to, co mi dělalo radost, či mě povznášelo na duchu, tak otočil proti mě...Ale já vím, proč to všechno bylo. On sám měl nízké sebevědomí, ikdyž to tak neprezentoval, tak se snažil, abych ho já neměla taky vysoké....To si ale neuvědomoval, prostě mě chtěl mít pod kontrolou se vším všudy. A to, že jsem si zřídila svůj vlastní účet, ze kterého jsem hradila jídlo a jiné výdaje domácnosti, pojištění holkám i sobě, pyramidy, splátky - např. svoje kolo, myčku na nádobí, ledničku na chalupu, nábytek....to je málo..prostě z jeho peněz bylo hrazeno všechno...Už se nepozastavuju, jen ta hořkost se sem tam na jazyku přihlásí...,pomalu ale jistě začínám být na něj alergická...Nebojím se o sebe, ale o děti -resp. mladší dceru, aby se na ní nepodepsal...tím psem, kterého jí koupil...aby zůstala u něj, to začalo...teď ? psa chce prodat, ovšem ví, že v tom případě dcera odejde ke mě, ...ta má psa moc ráda,..on toho využívá k vydírání, nebudeš se učit ? Dám psa pryč...Je to hnus. Nevěřila jsem , že tohodle je schopen...ale je.
Není tady
na mě neděláš dojem, že bys měla někdy sebevědomí na bodě nula. naopak - nejste od sebe zase tak dlouho, jestli jsem dobře četla a připadáš mi se vším srovnaná až až.
žádné emoce, kromě nadávek jakej to byl vlastně hajzl a je do teď nic. všechno sděleno tak něják studeně, jakoby se nejednalo o tvůj život, ale sousedův. někdy z toho mám ten dojem, sorry.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
na mě neděláš dojem, že bys měla někdy sebevědomí na bodě nula. naopak - nejste od sebe zase tak dlouho, jestli jsem dobře četla a připadáš mi se vším srovnaná až až.
žádné emoce, kromě nadávek jakej to byl vlastně hajzl a je do teď nic. všechno sděleno tak něják studeně, jakoby se nejednalo o tvůj život, ale sousedův. někdy z toho mám ten dojem, sorry.
Samozrejme, ze ma sebevedomi, jen je stale jeste potlacovano. Je videt, ze jsi v teto situaci nikdy nebyla, tak se do toho nemuzes vcitit.
Chces tu situaci vyresit, ale jde to hrozne pomalu a navic jsou ji hazeny klacky pod nohy. Misto podpory dostanes facku a jsi tam, kde si byla pred tim.
Jses na houpacce, jednou dole a podruhe nahore.
Není tady