29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahojte všichni...ve zkratce - jsem od května odstěhovaná od manžela ( pořád ještě manželé jsme ), stalo se tak po asi dvouletém uvědomování si, že není všechno v našem vztahu v pořádku. Byli bychom teď spolu 15. rok, a celé manželství jsem měla pocit - samozřejmě byly i světlé a radostné chvilky, že si mě manžel neváží jako ženy, že mě pořád komanduje, připadám mu hloupá, bez názoru atd. špatně samozřejmě vychovávám naše holky, mám doma nepořádek, ikdyž jsem uklízela a můžu říct, že v leckterých domácnostech to tak nevypadalo..no zkrátka pořád na mě něco viděl...on chodí do práce, stará se o auto a takové ty chlapské věci, já zase o všechno ostatní...no a po jedné výměně názoru jsem si říkala, tohle že je člověk, který mě miluje, jak na veřejnosti často tvrdil a před kamarády ? Tohle že si dovolí říct člověk, který tvrdí, že jsem žena jeho života ? ( krávo debilní, atd ). Uvědomila jsem si , co se dělo celá ta léta, pak přišla jeho nevěra, ze které se rok nemohl dostat a já si to vytrpěla bez jeho pomoci až do konce, kdy už mi to všechno bylo potom jedno....tak po takovém incidentu, kdy jsem se opět nehodila ani na hnůj, vytáhl všechny moje boly z minulosti a invektivy..tak jsem si řekla a dost...za 3 měsíce, kdy jsem čekala, že se něco stane, že začne trochu rozumně přemýšlet, co by ztratil, ...tak spíš naopak, výhrůžkyx,at už se konečně vzpamatuju, jinak se odstěhuje..(měla jsem ho nechat, že )..no ale to jsou právě jeno ty výhrůžky..tak jsem si našla pronájem a s jednou dcerou jsem se odstěhovala. Druhá, pod záminkou koupě psa, tak zůstala u něj..Dnes ? Tituluje krávou i dceru, pes ho štve, tak že ho chce dát pryč, ale dcera nechce...Pořád mi předhazuje opět , že jsem vinna za všechny strasti a boly, které má nyní, k tomu všemu ještě přišel o zaměstnání, ale už pracuje ...asi po 3 měsících..takže to taky jsem si užila..no a Zjistil, že děti nejsou vychované - 18,13 let, že jsem nepořádná já, ale i holky a neučí se atd. atd.....kdykoliv s ním mluvím, nebo mi píše emaily, tak tuhle všechnu zlobu, co má v sobě, mi nahází na hlavu...já se ptám, jak ho mám utnout, už nemám sílu oponovat, vytahuje babičku z "desátého" kolena jenom aby mě ponížil, urazil...lže a vymýšlí si...ale já tedy už na to neskáču..ale jak ho zabrzdit. Myslíte, že rozvodem ? Má neuvěřitelný smysl pro vyvolání pocitu viny- typický manipulátor, jak mě nemá pod kontrolou, dělá všechno pro to, aby měl...nesnese, že o mě nic neví..nemá mě pod kontrolou a pořád to zkouší..Zpátky ho rozhodně nechci...měla bych to všechno denně na talíři..jsem ráda, že jsem to udělala..
Není tady
divíš se, že se takhle k tobě choval ? dyť ty sis to od začátku nechala líbit a teď se divíš, že se to jen zhoršovalo. choval se k tobě jako k hadru na podlahu, protože jsi mu to dovolila.
já bych se k němu nevracela ...
Není tady
No při těch mých úvahách jsem na to přišla už dávno, čím víc jsem byla hodná a dělala to, aby nebyl doma kravál a dusno, tak to bylo přesně to, co jsem docílila. Ne, že bych si nechala s...t na hlavu, ozvala jsem se to jo, ale on mě vždycky ulátil argumentama a zase z toho vyšlo , že to co si myslí on, je jediné správné...no a tak jsem šla. Ne, vracet se nebudu. Neboj...mám se ráda. Jenom mi vyčítá, že jsem ho nechala ve sračkolínách, když tedy od mého odchodu - asi doufal, že přilezu ke křížku, tak po 4 měsících, mu došlo, že nepřilezu, tak se z toho chtěl sebevraždit, ale vždycky mi dopředu o tom řekl....a pak, že mě teda nevydírá, ale že neví, co má dělat...když bych ho uchlácholila, myslel by si, že to chci vrátit zpět...to jsem neudělala, takže.....si našel ženskou, asi po 14 dnech od plán. sebevraždy a nemám se prý divit, když někoho bude mít...no případ pro psychologa...
Není tady
ty kecy se sebevraždou znám, to ex jednu dobu zkoušel taky, prý se půjde pověsit ... řekla jsem mu ať počká až doperu, že mu půjdu pomoct hledat provaz ...
vydírá, snaží se manipulovat, nic víc ....
Není tady
je pravda, že tedy zhubnul asi 12 kg, ale otravný byl a pořád chodil něco "jako " řešit a vždycky to skončilo...stejně jsi to pos...a, všechno, jsem z tebe psychicky, fyzicky zničený atd. atd....no tak co na to mám říct...kamarády - s těma se pohádal,...v práci ho všichni štvali, ...takže je vlastně rád, že dostal výpověď...no já říkám...jak kdo s čím zachází, tím také schází...3.1 09 mi píše, že se mnou prožil šťastných 14let, já na to, že tak proč si před 4 lety našel ženskou....no a po nějaký invektivách opět..4.1..lituji, že jsem tě poznal, mohl jsem 14 let žít s někým jiným a věnovat mu 14 let svých nejlepších let...Co na to chceš říct, ..? A když tě takhle masíruje každý týden, tak opravdu už nemám chuť mu odepisovat, takže na to kašlu a nepíšu...když volá, stručně - co chce...vyřídím..hotovo..ale on zase za pár dní něco "nutně potřebuje" Jak na to , aby mi dal pokoj, mám mu říct, že někoho mám, ať mě nechá být ? Nechci to říkat do doby, než budeme rozvedeni...aby nevytáhl u soudu, že mám chlapa...že má ženskou nastěhovanou doma, to se nepočítá...ostatně u něj se nepočítá nic, vždycky všechno u mě...
Není tady
Postupně se musíš odstřihávat od něho - majetkové vyrovnání, svěření dětí do péče, rozvod, ...No a pak i psychicky - aby se tě tak nedotýkalo, co říka, aby sis ho udržela dostatečně daleko od sebe. On to bude skoušet i přes děti, to bude teprve hustý ...musíš vydržet a pořád si uvědomovat, že on je pako a ne ty Držím palce, zvládneš to
Není tady
HK70 napsal(a):
je pravda, že tedy zhubnul asi 12 kg, ale otravný byl a pořád chodil něco "jako " řešit a vždycky to skončilo...stejně jsi to pos...a, všechno, jsem z tebe psychicky, fyzicky zničený atd. atd....no tak co na to mám říct...kamarády - s těma se pohádal,...v práci ho všichni štvali, ...takže je vlastně rád, že dostal výpověď...no já říkám...jak kdo s čím zachází, tím také schází...3.1 09 mi píše, že se mnou prožil šťastných 14let, já na to, že tak proč si před 4 lety našel ženskou....no a po nějaký invektivách opět..4.1..lituji, že jsem tě poznal, mohl jsem 14 let žít s někým jiným a věnovat mu 14 let svých nejlepších let...Co na to chceš říct, ..? A když tě takhle masíruje každý týden, tak opravdu už nemám chuť mu odepisovat, takže na to kašlu a nepíšu...když volá, stručně - co chce...vyřídím..hotovo..ale on zase za pár dní něco "nutně potřebuje" Jak na to , aby mi dal pokoj, mám mu říct, že někoho mám, ať mě nechá být ? Nechci to říkat do doby, než budeme rozvedeni...aby nevytáhl u soudu, že mám chlapa...že má ženskou nastěhovanou doma, to se nepočítá...ostatně u něj se nepočítá nic, vždycky všechno u mě...
Tak s ním udržuj jen písemný kontakt, když teda něco potřebuje..a nenech se vtahovat do jakýchkoliv hodnocení vztahu a čehokoliv...
Není tady
já bych mu neříkala, že někoho mám, na co. nevidím v tom žádný plus. neodepisuj, nereaguj a hotovo.
pokud by vyloženě nechtěl řešit něco důležitého třeba ohledně dcery - jestli jsem pochopila žije u něj, tak bych se na nějáké reakce vyprdla. jen mu tím nahráváš.
Není tady
holky už jsou velké a nenechají s sebou manipulovat, ikdyž ta mladší 13, ještě asi jo, ale už i tak s ním zažila chvíle, kdy by nejraději byla u mě..nevím , proč to neudělá...ona je ale doma tam...tak snad časem na to přijde a bude ji drtit ještě víc, tak se sbalí a bude u mě...no jo . Ta starší už ho má prokouklého...a majetkové vyrovnání , Jaképak...s čím jsi přišla, s tím jsi taky odešla..takže 0. To, co jsme si pořídili společně ...tak to je jeho zásluha, já jsem nic nekoupila, nevydělávala...chacha..no ale jsou to všechno jeho peníze....atd. peníze ti žádné nedám, ale jestli bude mladá u mě, nemusíš platit alimenty...ok. beru..ale na papíře to bude zapsané a s tím jdu taky na podatelnu k soudu.
Není tady
Pokud reaguješ a odpovídáš a vedeš s ním ty debaty, tak to neskončí nikdy. Buď asertivní, nenech se vyprovokovat, zůstávej klidná, i když on je v obrátkách. Klidně i přitakej na jeho nesmysly : "ano, máš pravdu, je to moje vina, aspoň vidíš, že ti beze mě bude líp, já už jiná nebudu atd....". Ale rozvod nejspíš nebude snadný. Tyhle typy na dohodu těžko přistupují.
Není tady
podle mě je fuk, jestli vydělával jen on ...
Není tady
HK70 napsal(a):
holky už jsou velké a nenechají s sebou manipulovat, ikdyž ta mladší 13, ještě asi jo, ale už i tak s ním zažila chvíle, kdy by nejraději byla u mě..nevím , proč to neudělá...ona je ale doma tam...tak snad časem na to přijde a bude ji drtit ještě víc, tak se sbalí a bude u mě...no jo . Ta starší už ho má prokouklého...a majetkové vyrovnání , Jaképak...s čím jsi přišla, s tím jsi taky odešla..takže 0. To, co jsme si pořídili společně ...tak to je jeho zásluha, já jsem nic nekoupila, nevydělávala...chacha..no ale jsou to všechno jeho peníze....atd. peníze ti žádné nedám, ale jestli bude mladá u mě, nemusíš platit alimenty...ok. beru..ale na papíře to bude zapsané a s tím jdu taky na podatelnu k soudu.
To říka ale on, ne? Myslím, že soudce by to viděl teda podstatně jinak. Cokoliv pořídil v době manželství je i tvoje.
Není tady
No ale s tím majetkem pozor - neukvapuj se k nějakým rozhodnutím, že je to jeho, on si na to vydělal. Společný majetek rozdělte opravdu rovnocenně - nejde jen o tebe, máš dceru, proč ta by měla na tom být hůř, než ta druhá, co zůstala doma.
Není tady
víš, co ...když jsem chodila do práce, šly peníze na jeho-resp. společný účet, byla jsem na mateřské, to samé, nastoupila jsem do nynějsího zam. nejm. 3 roky šly peníze taky tam..alimenty na starší dceru chodily na účet jemu...až do min. května...školu jsem jí platila já ze svého účtu, který jsem si založila v průběhu nynějšího zaměstnání,...z toho se platilo jídlo a vše kolem, podotýkám, že jsem takhle fin. i jeho chalupu, jídlem pro všehcny, ale to je samozřejmé, aby tam taky nic nechybělo...holkám spoření, starší tedy školu, pojistky, svou pojistku a on pořád, že nic neušetřím...jo zbývaly mi asi cca2-3000 tis. měsíčně, ale tam potřebuješ to , tam tohle...a ještě mi to vyčetl., že jsem si za celá léta nic neušetřila...jo byla jsem taková svině, že jsem to vrážela do rodiny.....
Není tady
přesně jsem mu to takhle podávala, když na mě bylo všechno špatný, hrozná matka, hospodyně, manželka, milenka..aláryně povětrná - vyčítal mi minulost, že jsem měla asi 15 kluků...než jsem se vdala, pak jsem už byla hodná, ikdyž mě ten první bil...tak prý jsem si to asi zasloužila..fakt nechápu,.,,jo a on zase nechápe vlastně doposud, proč jsem od toho prvního odešla..chápeš to? byla jsem pořád doma, ten jezdil po zábavách a pitkách..a bůhví s kým..a když přijel napitej, tak vyvolal hádku a v nejlepším mi jednu natáhl...mno.
tak jsem mu řekla, tomu současnýmu, že vlastně může být rád, že se mě zbavil....tak hned obrátil...a já sjem si před pár lety říkala, jak to mám udělat, aby po mě toužil a chtěl mě....no a čím víc tlačíš na pilu, tak to nejde, a až ti to už je úplně jedno, tak on začne jako " bojovat " ale výdrž tedy nemá žádnou..
Není tady
Koloběžka.1 napsal(a):
HK70 napsal(a):
To říka ale on, ne? Myslím, že soudce by to viděl teda podstatně jinak. Cokoliv pořídil v době manželství je i tvoje.
to si piš,že by měl jiný názor, ale to tomu manželovi jaksi nedochází, ale on mu to ten soudce vysvětlí
Není tady
neřeš co vykládá a co vyčítá, ty jsi jinde, on taky ....
Není tady
PPavlaa napsal(a):
neřeš co vykládá a co vyčítá, ty jsi jinde, on taky ....
Myslím, že není moc účelné mu na ty výpady jakkoliv odpovídat - "proč sis teda našel ženskou?" je pokračování konverzace, projevený zájem o konverzaci z tvé strany.. Zablokovala bych maily od něj a komunikovala výhradně po telefonu, pokud musíte (třeba ohledně dcer), cokoliv, co s ním nemusíš probírat, neprobírej. Jakmile začne být hnusný do telefonu, můžeš to típnout. Smsky nemusíš číst. A s tím soudem je myslím dobré to popohnat, tohle je takové mezistadium, které mu pořád jasně nenaznačuje, že je konec zvonec šmytec. On mu to teda nemusí naznačit ani sám rozvod, ale to nezjistíš, dokud to nebudeš mít za sebou.
Mmch cokoli jste oba vydělali za dobu trvání manželství, včetně věcí, co jste za ty peníze pořídili, je majetek vás obou. Uzavřeli jste manželství v nějakém právním systému a jeho důsledky nejde odmávnout jen proto, že se to v tu chvíli někomu z partnerů nehodí.
Není tady
máš pravdu, že rozvod co nejrychleji řešený, bude pro mě osvobození od ještě nějakých svazků, závazků...Obávám se však jeho neserioznosti co se týká ml. dcery...varoval mě před jakýmkoliv propírání naše vztahu před ní....a on jí chodí o vánocích brečet na peřinu,...aby viděla, jak je tatínek neštastný...pak jí nadá do krav...mám dost..On má pošramocenoupsychiku, už jsem mu kolikrát říkala, že by měl zajít za psychologem,...ale on je pan Někdo a k psychologovi nepůjde...No to už je jedno...Každý svého štěstí strůjce..Já jsem psychicky v pohodě, hned tak něco mě nerozhází...těším se z každého fajn člověka, kterého vedle sebe mám...ráda vtipkuju, možná i ten humor mi pomáhá všechno zvládat a moc se v tom neutápět..nejhorší na tom všem je, že jak jsem si uvědomila, že s ním prostě už víc být nemůžu a nechci, ohromně se mi ulevilo a bylo mi to prostě jedno...Najednou pohár přetekl a už to jelo...jednou konstatoval..jak jsem se zasekla a nemluvila s ním asi měsíc..tzn..2 měsíce před svým odstěhováním..hm, je vidět, že naše manželtsví je v troskách...tak jsemmu na to řekla, že je zvláštní , že do doby, než jsem se já zasekla, tak docela fungovalo, tak kdo asi na tom, že to fungovalo má větší podíl...ale to je jen na okraj..
Není tady
HK je dobre ze si od neho odisla. A ako uviedli uz ini, nemala by si reagovat na jeho nepodstatne otazky. On ta potreboval, vysaval tvoju dobru naladu, bol tvoj dusevny upir. Teraz si nasiel novu obet, ale mala by si sa snazit zachranit svoju dceru z jeho pazurov, pretoze inac bude velmi psychicky posramocena z jeho jednania.
Není tady
to je pravda, já jsem byla už unavená z jeho slibů, pořád něco sliboval, pak to nedodržel...měnil často svoje rozhodnutí, ty potom jen přizpůsobuješ čas a energii na jeho náladová rozhodnutí, které se mu měnily jako počasí...a když to jde takhle roky, jsi totálně vyčerpaná..Tatínek jí slíbí, že někam pojedou, ona se nedomlouvá s kamarádkama,..on však přijde, že se nikam nejede...tak to jde pořád dál...
Není tady
Tak bych řekla, že jsi žila s mým bývalým.... Vždycky mě trochu překvapí, že se najde další ženská tak "blbá" jak já... No, ze zkušenosti ti chci říct, abys s ním komunikovala jen o důležitých věcech, např. dětech. Já jsem dokonce ustoupila i od toho, aby mi BM platil zpětně na dceru výživné, nechala jsem mu auto, novou kuchyň... a vyrovnání, za cca 11 let, kdy on na mě parazitoval podobně jako ten tvůj na tobě, to jsem nechtěla už vůbec. Jsem ráda, že jsem si ušetřila tahanice a i za cenu finanční ztráty jsem šla do tzv. n-e-s-p-o-r-n-e-h-o rozvodu.
N-e-s-p-o-r-n-y rozvod znamená mít sepsanou před notářem dohodu o rozdělení majetku (nikdo nezkoumá, jak si to rozdělíte, když se dohodnete) a taky navrhnout soudu, jak se budeme starat o dítě. Zároveň jsem podala žádost o rozvod. U soudu jsem pak taky hodně ustoupila, protože tehdy 11 letou dceru příšerně zmanipuloval a ona pak skoro brečela, když jsem jí řekla, že tatínkův nápad alá střídavá péče se mi nezamlouvá. Tu střídavku začal chtít kvůli tomu, že já jsem začala chtít výživné na dceru....doteď si pamatuju, jak na mě syčel, že mi nic nedá a až ukáže on-pan podnikatel svůj nulový příjem, tak budu platit já výživné jemu ....
Tak to jsem se vykecala (pořád mi tyhle jeho podrazy tak nějak vězí v palici, a to je to skoro 4 roky, myslím, co jsem se odstěhovala)... Ale to s tou komunikací jen ohledně důležitých věcí myslím naprosto vážně.
A držím ti palce s dětmi. BTW není možné, aby některý z rodičů neplatil výživné na dítě. Je to v rozporu se zájmem dítěte. Takže výživné ti stanovit soudce musí.
Jo a kdybys potřebovala nějaký návrhy k soudu, dost mi pomohla stránka www.justice.cz
Upravil(a) Eva36 (18. 1. 2009 20:20)
Není tady
jo, děkuju...je hrozné, že ten člověk mě tak vysával a já si to neuvědomovala, pořád jsem chtěla klid a nehádat se kvůli každé blbině...ale měla jsem se hádat...na druhou stranu, to bychom byli asi v sobě pořád..tak byl klid..a já jsem to dusila v sobě..no je to jedno, úleva se dostavila...jsem taky zvědavá, jak se zachová u toho soudu, jestli pošle právníka, nebo tam půjde sám..no uvidíme. Rozhodně to nebude nic jednoduchého, když vidím, že ta rozhodnutí mění jak na běžícím páse..
Není tady
já bych to taky chtěla vyřešit rychle a bezbolestně, sxtejně jeho peníze nechci a handrkovat se sním o myčku či obraz...to nebudu, to bych asi vyrostla...ale příště už si to ohlídám, co je moje, moje jest...
Není tady
HK70 napsal(a):
a on jí chodí o vánocích brečet na peřinu,...aby viděla, jak je tatínek neštastný...pak jí nadá do krav....
Jako on není jediný, kdo může druhého varovat ohledně chování k dceři. Ty máš pořád možnost tohle řešit třeba přes psychologa nebo sociálku, pokud bys měla dojem, že to dceru nějak deptá (což bych tipla, že jí to asi nepřidá ).
Není tady