|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Hezký den 
Poslouchala jsem dnes rozhovor s doktorem Cimickým(v pořadu Před půlnocí) o stresu apod. a napadlo mě, že bych sem mohla dát pár myšlenek, se kterými se podělil, možná to bude někoho inspirovat 
"Existují tři základní oblasti, ve kterých by člověk neměl selhávat, to znamená kontakt s přáteli, měla byste mít do jedné hodiny docházkové vzdálenosti někoho, s kým můžete sdílet svoje emoce, city, komu můžete něco povídat a kdo je schopen vás poslouchat. Na druhém místě je kontakt s kulturou, to jsou knížky, to jsou filmy, muzika, kterou člověk potřebuje, je to taková ta nadstavba, kterou získává, která ho zklidňuje. Konečně je to kontakt s přírodou, nemusí to být rovnou sport, ale může to být třeba jenom procházka parkem, třeba jednou týdně si vzpomenete, že nepůjdete domů rovnou, ale vystoupíte někde dřív a půjdete se podívat, co to tam kvete."
Pak mluvil o tom, že ráno by člověk neměl hned vyskočit z postele, ale představit se
a vzpomenout si, co ho čeká a pak jít do koupelny a usmát se na sebe do zrcadla. Mluvil o nastartování vnitřního počítače, že tím povolí vnitřní napětí. Díky tomu jsem si vzpomněla, že jsem kdysi něco podobného praktikovala, když mě čekaly věci, ze kterých jsem měla obavy. Představila jsem si různé scénáře, od nejlepšího po nejhorší a pak jsem si řekla, co všechno by se mohlo přihodit, kdyby se věc opravdu vyvedla tou nejhorší variantou. No a pak už z toho nikdy nebyl strašák, karty byly odkryty, nějak se nebylo čeho bát 
Taky mě napadlo, že někdy se není snadné na sebe hned po ránu usmát, ale vstát s tím, že dnes to bude zase den na píp není taky nejspíš to nejlepší řešení pro milé a úspěšné dny.. a tak jsem si vzpomněla na věc, která mě vždy rozesměje. Je to soška, kterou mi kdysi mamka koupila při stěhování z domu, soška vrány, na které je napsáno: Jmenuji se vrána a budu tu s vámi bydlet. Pokaždé se při pohledu na ni musím usmát, takže ji dám do koupelny a bude mě vítat každé ráno 
Tož toliko pár řádků o stresu. Fajn večer!
Není tady

D. napsal(a):
Hezký den
Pak mluvil o tom, že ráno by člověk neměl hned vyskočit z postele, ale představit sea vzpomenout si, co ho čeká a pak jít do koupelny a usmát se na sebe do zrcadla. Mluvil o nastartování vnitřního počítače, že tím povolí vnitřní napětí.
!
no jo chodit do práce jako p.Cimický taky bych se usmála do zrcadla.....
Já jsem ráda,že ve 4h ráno vůbec najdu oblečení... a to se ještě na sebe podívat do zrcadla..bych se spíš sebe sama lekla.. 
ale jo .jinak to myslí dobře..
Není tady
to nechutný vstávání ve 4 ráno dobře znám .... 
Není tady

No jo, já vstávám na etapy, probouzím se postupně
, asi 25 minut, budík mám na 4.20 a pak se pomalu probouzím a ukecávám, abych vstala, zrcadlo - jasně, napřed se leknu
, pak si "něco" udělám s vlasama řeknu si- je to ještě dobrý
a jdu. Vím, že do práce musím, tak si to nebudu ještě hnusit, i když někdy..... 

Není tady
Modroočka napsal(a):
, asi 25 minut, budík mám na 4.20 a pak se pomalu probouzím a ukecávám, abych vstala, zrcadlo - jasně, napřed se leknu
Jo, Modroočko, vím o čem mluvíš. Můj první budík na 4,30, druhý na 4,45 a když v 5,00 zazvoní třetí - tak to je už poslední varování a chtě nechtě z postele musím. A jak píšeš... zrcadlo atd. funguje to u mě taky tak. 
Upravil(a) verkakou (18. 1. 2009 10:19)
Není tady
verkakou napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Jo, Modroočko, vím o čem mluvíš. Můj první budík na 4,30, druhý na 4,45 a když v 5,00 zazvoní třetí - tak to je už poslední varování a chtě nechtě z postele musím. A jak píšeš... zrcadlo atd. funguje to u mě taky tak.
Jak se tak můžete trápit? Zazvoní budík a jsem čiperná , nedokázala bych budík posouvat
.
Není tady

To posouvání taky nechápu. Přece po prvním zazvonění už se člověk vzbudí, jakej má smysl usnout zase na pár minut? 

Není tady

aprill napsal(a):
verkakou napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Jak se tak můžete trápit? Zazvoní budík a jsem čiperná , nedokázala bych budík posouvat
.
nedokážeš posouvat ,tak to já ho i přemlouvám 
Není tady
Určitě na tom něco je,kdybych nechodila do práce(nepočítám nynější mateřskou) a vstávala bych třeba v deset tak se na sebe klidně směju.Představa vstávání v půlpátý a ještě na poslední chvíli a honem honem at to stihnu do práce a ještě se na sebe podívat do zrcadla tak spíš brečím
.

Není tady
aprill napsal(a):
verkakou napsal(a):
Modroočka napsal(a):
.
já taky posouvám, kdybych měla vyskočit hned jak zazvoní, měla bych snad infarkt ... musím otevřít nejdřív jedno oko, pak pomalu to druhý, pak je zase zavřít a zase znovu ...
Není tady

To já vyskočím a jedu ... 

Není tady
Želvička17 napsal(a):
no to já taky pokud je víkend a můžu vyskočit až jsem vyspaná 
Není tady
Želvička17 napsal(a):
Taky tak, občas stihnu ještě uvařit a v šest jsem v práci jako na koni
.
Není tady
aprill napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
.
tak to bys měla léčit 
Není tady

já třeba dneska vyskočila v devět
a už jsem jela 

Není tady

Želvička17 napsal(a):
To posouvání taky nechápu. Přece po prvním zazvonění už se člověk vzbudí, jakej má smysl usnout zase na pár minut?
Ne, usnout, ale probouzet se pomalu, mně to tak vyhovuje, dělám to tak už léta a líp se mi vstává.
Není tady
teda tak to se máš, to ti tak dlouho spí mrně ? to je ale nespravedlnost, to moje mě kdysi táhlo z postele kolem půl pátý 
Není tady

Modroočka napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
Ne, usnout, ale probouzet se pomalu, mně to tak vyhovuje, dělám to tak už léta a líp se mi vstává.
já bych začala být nervózní, že takhle plýtvám časem, když už stejně nespím, tak že už jsem mohla udělat tohle a tamto... 

Není tady

PPavlaa napsal(a):
teda tak to se máš, to ti tak dlouho spí mrně ? to je ale nespravedlnost, to moje mě kdysi táhlo z postele kolem půl pátý
poslední dobou způsobně čeká tak do těch půl osmé v postýlce... vstává manžel...

Není tady
Modroočka napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
mně Oli též a když se někdy stane že zaspím a musím vyletět hned, nemám ten čásek na to se probrat, tak pak je ten den celej takovej divnej, rozlítanej a nemůžu se srovnat 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
aprill napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
.
tak to bys měla léčit
Když já jsem skřivan, ale pak se setmí a se mnou není kloudná řeč
.
Není tady

to mám stejný, já do deseti vytuhnu spolehlivě... 

Není tady
aprill napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
aprill napsal(a):
Taky tak, občas stihnu ještě uvařit a v šest jsem v práci jako na koni.
tak to bys měla léčit
Když já jsem skřivan, ale pak se setmí a se mnou není kloudná řeč
.
já bych čumákovala do rána, ale to vstávání ...
Není tady

já spaní miluju. teď co nevstávám do práce, tak spím od deseti cca do osmi ve všední dny... a stejně mám pocit, že to nestačí 

Není tady
PPavlaa napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
mně Oli též a když se někdy stane že zaspím a musím vyletět hned, nemám ten čásek na to se probrat, tak pak je ten den celej takovej divnej, rozlítanej a nemůžu se srovnat
Já to mám přesně tak, když rychle vstanu, jsem jak praštěná, taky vstávám na nejmíň třikrát a to se ještě přemlouvám, ale když vstanu v 4.30, tak pak se už v té koupelně na sebe usměju a fakt to pomáhá. Člověk se hned líp naladí a má takový příjemný pocit.
Není tady