6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Ahojky, před pár dny jsme se s Cherryl dohadovaly, jak která z nás vozí svůj poklad v autě. Já mám Amálku ve vajíčku a vozím jí zásadně na zadní sedačce a proti směru jízdy. Cherry má Matýska po směru jízdy a tvrdí, e neví o nikom, kdo by měl dítě čumáčkem do sedačky.
Já jsem přesvědčená o své pravdě, e vozit miminko proti směru jízdy je NEJBEPEČNĚJÍ.
Rozsuďte nás
Není tady
Studie prokazuji, ze nejbezpecnejsi je vozit dite proti smeru jizdy!
Není tady
Kacabko, jak píe Renky, také nevím o vajíčku, které se vozí po směru jízdy.
Na té mé bylo psáno e se vozí zásadně proti směru jízdy.
Záleí jakou ma cherryl autosedačku. Třeba nemá vajíčko....
Není tady
Nejbezpečnějí je vozit miminko proti směru jízdy, my takhle Matýska vozíme.
Není tady
Vajíčko samozřejmě jedině proti směru jízdy, jak píou holky. My ho vozíme na předním sedadle, protoe máme vypínatelný airbag. Je to lepí, protoe na dítě vidím.
Není tady
ádná autosedačka - vajíčko se z bezpečnosti nedělá po směru co vím
Není tady
Kači, jetě mě napadlo, jestli Cherryl nemá tu autosedačku 0-18... jinak klasické vajco určitě jen proti směru
Není tady
Kačko, ač Vás máme rády obě přikláním se k Tvému názoru, e ve vajíčku se mimčo vozí proti směru jízdy, není mi ani jasné, jak by Cherryl chtěla vajíčko poutat po směru jízdy, přece by jí nevycházely pásy. Jinak malou vozím taky vzadu, za sedadlem spolujezdce, je to pro ni nejbezpečnějí místo, i kdy uz spolujezdce mi jde taky vypnout airbag, v ivotě bych ji tam neposadila.
Není tady
ve vajíčku proti směru
Jinak ná prcek u z vajíčka vyrostl, kupili jsme polohovatelnou sedačku 0-18. Teoreticky by měl být taky proti směru (kdy to sedačka umoňuje). Ale bohuel je po směru,protoe kdy by byl proti směru, nevejdou se mu tam nohy Zrovna předevčírem říkali v rádiu, e aspoň do roka by mělo být dítě proti směru...
Není tady
Kačabko, pravdu bude mít spí ty My jsme u taky museli koupit 0-18 kg a zase jsme ji daly proti směru a doufám, e to takhle jetě dlouho vydrí.
Kačko, co to ta cherry vymýlí
o vajíčku ve směru jízdy jsem nikdy neslyela a myslím, e je to i dost zřetelné na návodu, tedy aspoň ten ná je nepřehlídnutelný
by mě zajímalo jak to kíruje
Není tady
Přesně to jsem chtěla napsat...jakpak tam to vajco asi poutá??? Já osobně si teda myslím,e i sedačka 0-18 by měla bejt v rámci bezpečnosti proti směru jízdy...ale hlavně se to dá zjistit snad u kadého prodejce autosedaček a na stovkách stránek po netu...jak ji to napadlo? To jí někdo poradil ? A tys neviděla, jak ho v tom autě vozí ? Fakt by mě to zajímalo, nám to správný poutání ukazoval pán na veletrhu ve stánku Besipu a říkal, e naopak by to nemělo ádnej efekt Ale třebas u vajíčko nemaj...ale o tom bys asi věděla...
Není tady
mimochodem, moje úasná vagrová vozí synovce (teď 7 měsíců) taky po směru... nevím sice, jak ho poutá, ale důvod, proč ho tak poutá je fascinující - kdy jede jako spolujezdec, tak na něj z přední sedačky nevidí já teda nevím jak ona, ale já od té doby, co vozíme malou, jezdím vzadu vedle ní - právě kvůli tomu, abych na ni viděla....
Není tady
No já nevím, mě by to ani nenapadlo řeit...dokud je vajíčko - proti směru, kdyby tak lo aby byla sedačka pro větí i proti směru, budu jen z bezpečnostních důvodů ráda...a jak píe LenkaB, s malou jezdím vzadu a kdy ne já, tak babičky nebo tety
Není tady
My zas mám nejlepí zkuenosti,kdy sedí vzadu sama...je hodná,max. vatlá do hovoru...jakmile si někdo sedne vedle ní,zneuívá toho a mrčí,take se jí furt dává dudlík,nebo hračka, nebo se na ni mluví...v prbním případě vydrí bez problémů jen tak koukat nebo si hrát, nebo spí...
Není tady
Kačko, holky moje já teda mám malou jak říká teda měla by přijít Cherrylka, aby nám to vysvětlila jak to má?? já si také nedovedu představit, jak jinak vajíčko poutá.. dokonce na mnoha autosedačkách je přímo nálepka jak nejpbezpečněji do auta zasadit a jak poutat..ona u asi ani vajíčko mít nemusí, e?? ale e by Ti to neřekla...
jinak já jsem řidič, take pokud nemám starí dítko jako "hlídače" v zádu, tak jsem si pořídila zrcátkoltomu určené, abych viděla, co malá dělá, je super
Není tady
Kacabko, co vim,tak zadne vajicko neni po smeru jizdy,jednoznacne je nejbezpecnejsi mit dite proti smeru jizdy,protoze, kdyz dite v aute usne,tak jeste ve dvou letech nema tak silne sijove svaly,aby se pri nehode nezabilo,takze my mame Matyaska i ted v autosedacce a to od 9 do 18 kg proti smeru jizdy a jak byl Mata zvykly na vajicko,nema problem jezdit i nadale proti smeru jizdy, u nas se prodavaji jen jedine protismerky na deti do 2 let a je to to nejlepsi pro deti, je to dokazane studiemi.
Není tady
taky mam vajicko proti smeru jizdy (mozna ma fakt Cherryl sedacku 0-18, ktera je po smeru) - vajicko je ale bezpecnejsi. Mala se mi tam nastesti porad vejde, tak tam bude tak dlouho, dokud to pujde. Jezdim s ni hodne sama (a delsi trasy) a je zvykla, jak byt sama vzadu, tak na prednim sedadle. I kdyz jezdime s pritelem, mala jezdi vetsinou vzadu sama. Jo a taky jsem slysela nazor, ze nejbezpecnejsi misto je u prosted na zadnim sedadle (pokud jsou tam klasicke pasy a ne jen ty nouzove pres pas).
Upravil(a) akar (17. 1. 2009 19:12)
Není tady
Slniečko napsal(a):
Kacabko, co vim,tak zadne vajicko neni po smeru jizdy,jednoznacne je nejbezpecnejsi mit dite proti smeru jizdy,protoze, kdyz dite v aute usne,tak jeste ve dvou letech nema tak silne sijove svaly,aby se pri nehode nezabilo,takze my mame Matyaska i ted v autosedacce a to od 9 do 18 kg proti smeru jizdy a jak byl Mata zvykly na vajicko,nema problem jezdit i nadale proti smeru jizdy, u nas se prodavaji jen jedine protismerky na deti do 2 let a je to to nejlepsi pro deti, je to dokazane studiemi.
a jak se ti tam vejde? Mě se malej u teď nevejde proti směru jízdy (máme polohovatelnou sedačku 0-18, má tu nejvíc leící polohu...)
Není tady
Iveta V napsal(a):
Kačko, ač Vás máme rády obě přikláním se k Tvému názoru, e ve vajíčku se mimčo vozí proti směru jízdy, není mi ani jasné, jak by Cherryl chtěla vajíčko poutat po směru jízdy, přece by jí nevycházely pásy. Jinak malou vozím taky vzadu, za sedadlem spolujezdce, je to pro ni nejbezpečnějí místo, i kdy uz spolujezdce mi jde taky vypnout airbag, v ivotě bych ji tam neposadila.
Ivet, jí to furt říkám, e jsi moje. Vozíme ty nae princezny úplně stejně.
Není tady
My máme malou také připoutanou ve vajíčku v protisměru, vzadu a na prostředku.
Není tady
Taky jsme vdy vozili vajíčko proti směru jízdy a vzadu, vepředu nám nejde vypnout airbag, take tam být nemůe a kluci jezdí normál u po směru, Mía na podsedáku a Patrik ve větí a po směru jízdy a vzadu seděli taky vdy sami, no teď u nic jiného ani nezbyde, víc lidí jak tři se dozadu nevejdou.
Není tady
Petrus, Mata uz od doby,co si sedl,coz bylo nejaky jedenacty mesic jezdi ne ve vajicku,ale v normalni autosedacce,ale tu je mozne upevnit jak proti smeru tak po smeru,takze my ho ted do dvou let mame v protismeru jizdy a pak teprve dame autosedacku po smeru jizdy, na nasem trhu takova existuje jen jedina a to je od norske spolecnosti Besafe a dodavaji je www.forbaby.cz. Jsou drazsi,ale podle testu se to proste vyplati, na zdravi a bezpecnosti ditete se setrit neda. My to meli na doporuceni byvaleho primare detskeho oddeleni a kdyz popisovat ty urazy,tak jsme nevahali a koupili si ji. Mohu jen a jen doporucit,lze ji take polohovat a je uzasne prostorna.
Není tady
Stránky: 1 2